Съдът в Страсбург разреши евтаназия на французин в кома

Европейският съд за правата на човека потвърди решението на френския Държавен съвет за спиране на захранването и хидратирането на мъж във вегетативна кома.

Обратно в новината

Коментари - Съдът в Страсбург разреши евтаназия на французин в кома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

решението е правилно и напълно навременно. "Страда от мозъчни увреждания, които се необратими, и той е на изкуствено захранване. ". Аз добре разбирам мъката, горчилката на родителите, както и желанието им да се противопоставят на Смъртта и това отношение да се позовават на Бога, че Животът е в Негови ръце. Та така. Ръцете на лекарите, чии ръце са? Уважаеми, това не е живот. това дори не е съществуване. това дори НЕ е задържане на Душата в тялото тленно. Това е изтезания за всички, събрани около онзи къс материя, който има толкова общо с живота, колкото алангле пържолата, на която се наслаждавате по обед! звучи цинично, но нима не е така?

Мисля, че единствените, които имат право да искат в тази ситуация смъртта са родителите и никой друг. Щом те не дават детето си/голям мъж/, значи се надяват той да се събуди след като науката е достатъчно напреднала. За братята и сестрите чувствата са породени от завист и омраза, а съпругата му иска да е свободна вдовица, защото има нужда от друг мъж. За лекарите това са нежелани разноски, морал не може да се чака. Единствените, които със сигурност обичат и искат този човек са родителите му, затова са готови да чакат.

Аз пък мисля, че след като е създал собствено семейство, родителите нямат думата. Или да дондуркаме всяко "дете" до пенсия?! А науката колкото и да е напреднала, не може и никога няма да може да съживи мозък. Всъщност, все тая, той е мъртъв, в болницата има просто някакви органи.

Това не евтаназия в истинския смисъл на думата. Евтаназията се пожелава от болния. Тя е активна дейност. Тук става въпрос за отказ от безмислено лечение.

А ДЕЙВИД РОКФЕЛЕР НА 99 ГОДИНИ Е НА 6-ТО ПРИСАДЕНО СЪРЦЕ -ПРИСАДИХА МУ 6-ТОТО ПРЕДИ МЕСЕЦ:))) ... ИЗГЛЕЖДА ЗА МИЛИАРДЕРИ ИМА СПЕЦИАЛЕН СПИСЪК ЗА СЪРДЕЧНИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ :))) ... ВКАРВАШ НЯКОЙ МАЙМУН В КОМА И СЕТНЕ МУ БЕРЕШ ОРГАНИТЕ :))

Тази "новина" е от един сайт за фалшиви новини. Няма как човек на 99 да преживее сърдечна трансплантация, ако ще и 100 трилиона да има.

Присадиха за шести път сърце на 99-годишния милиардер Дейвид Рокфелер На 99-годишния американски милиардер Дейвид Рокфелер за шести път е извършена успешна трансплантация на сърце, съобщи World News Daily Report. Операцията е продължила шест часа. Тя е била извършена в имението на бизнесмена в Ню Йорк. За пръв път Рокфелер се е подложил на подобна интервенция през 1976 г. след автомобилна катастрофа. 99-годишният бизнесмен е разрешил на журналисти да му зададат няколко въпроса 36 часа след трансплантацията. "Всеки път, когато получавам ново сърце, сякаш полъхът на живота преминава през тялото ми. Чувствам, че се зареждам с енергия и живот", е казал Рокфелер. На въпроса за тайната на своето дълголетие, милиардерът е отговорил: "Хората често ми задават този въпрос. Аз винаги отговарям по един и същ начин: любовта към живота. Да водиш обикновен начин на живот, да си играеш с децата, да се наслаждаваш на вещите, които имаш, да прекарваш време с добри, верни приятели". "През живота си съм спечелил много пари, но по-голямата част от тях съм дарил. Няма смисъл да получаваш, ако не може да споделяш", е добавил известният филантроп. Милиардерът се е пошегувал, че възнамерява да доживее до 200 години. Източник: БТА

Съдът в Страсбург разреши евтаназия на французин в кома. След 30г. можем да очакваме да разрешат и "евтаназия" на България.Тогава се предполага , че като нация ще сме изпаднали в будна "кома" и само "индианците" по тези земи ще бъдат живи и здрави.

Петров, държавите не умират , те се възраждат винаги. Нещо на поне 5-6000 години няма да свърши. Запази сарказма си.

И АЗ НЕ ВЯРВАМ ЧЕ ТЕРИТОРИЯ С ТАКАВА ХУБАВА ЗЕМЯ КАТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНЕ ПРАЗНА И БЕЗ ДЪРЖАВНОСТ .... ДАЛИ ЩЕ Я УПРАВЛЯВА СУЛТАН ИЛИ РОМАН Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ :))