Родилка загуби бебето си в Ямбол, ще съди болницата

33-годишна родилка загуби бебето си при раждане в ямболската болница. Жената и съпругът й обвиняват лекарите и ще заведат дело за лекарска небрежност.

Обратно в новината

Коментари - Родилка загуби бебето си в Ямбол, ще съди болницата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е как няма да се опитат да изкарат отнякъде пари милите роми? Родилката кога се е сетила да ходи на преглед. Плодът явна отдавна е бил мъртъв. Тя от доста време е била на легло вкъщи. И колко ли дълго е чакала детето като и е 5-то? Не вярвайте!

Съжалявам, но както и да е написана статията фактите са следните - живо бебе е преносено 10 дена, можело е да бъде извадено живо, но е оставено да умре. Все повече се убеждавам, че София е държава в държавата :-(

Току що гледах репортажа с майката на бебето. Съболезнования. Убедена съм че става въпрос за СЪД т.е ПАРИ.

Съболезнования за трагичната загуба! Питам се,как докторите са знаели,че бебето е преносено 10 дни,и нищо не се предприема за тази родилка,ами нали веднага трябва да се заемат с нея,да се предизвика раждане и т.н....абсолютно спокойствие?!Наистина са за съд!!!

Пределно ясно е, че статиите, индиректно обвиняващи българските лекари генерират безброй коментари, но това е пример за тенденциозна статия. Аз, например, бих искала да прочета позицията на лекарите, болницата и разследващите преди да съдя и обвинявам. Болката на потърпевшото семейство сигурно е голяма, но е само едната страна в случая. Професионално би било да ни представят мнението и на другата.

твърдо тенденциозна статия, текста 'небрежно' прелива в случая в Габрово.

Става въпрос за пари бе човек. Знаеш ли колко детски, и помощи щяха да получат родителите ако беше живо? Как няма да съдят.

1. Да се върнат " Женските консултации"-бъдещи майки задължително,безплатно и по график да посещават групово гинеколог.Там да се обучават, да споделят опит, да бъдат адекватно проследявани. 2.Да се контролира стриктно рискова бременност. 3.Активното наблюдение в първите 2ч. от раждането да е наистина активно, а не доктора и акушерката да оставят санитарката да почиства и да ходят да пият кафе.

16 часа никой да не я погледне - я стига - смяната на доктора би свършила отдавна. Престанете с тоя лов на вещици. Нека се произнесат някои по-компетентни.

Компетентно - Господ да ни е на помощ с тая здравна система! И за лекари и за пациенти е кошмар.

мен беше така. Постъпих в 1 през нощта с изтекли води. Настаниха ме до сутринта никакво внимание. Тогава който не беше на смяна, той не се изреди да бърка + някакви студенти. И какво мислите, че направиха -нищо. След обед ми поставиха някаква система - без никакъв контрол. Обърнаха ми внимание в 18 часа вечерта.

Съд до дупка. Само, че... без финансови претенции. Защото... май ще си помислим , че всичко е само за парата!

Не мога да проумея следното : Как така лекар, който е на работа може да приеме пациент.....и след това да отиде да спи ?! Това едва ли би се случило на друго място...

Най-голямата грешка, раждане или лечение в Ямбол. Много сме препатили докато разберем, че лечение навсякъде , но не и в Ямбол. Само един пример- Сливен беше на първо място по новородени в страната благодарение на всички родилки избегнали раждане в Ямбол. Същото положение е във всички отделения.

Да ги съдят, докторите станаха наглеци и половина. Ногат да се конкурират с полицаи, прокурори и съдии.

не защитавам здравната система,защото има много недостатъци но пък винаги са се случвали такива неща късмет на запад когато преносваш една седмица даже не те вземат в болница чак на втората вече и там е много трудно да попаднеш в болница всичко е дом лечение та незнам дали са за упрекване и лекарите

Стига тези сравнения със запад. Като станат заплатите и стандарта на живот като на запад, тогава сравнявайте.

И да станат заплатите като на Запад, пак ще е същото. А мародерите доктори отдавна са си ги докарали и повече отколкото са на Запад. Един личен лекар, източвайки здравната каса, си докарва над 4000 лв на месец. Българите са мръсници.

горката жена.....

Безобразна здравна "система", лошо платен, уморен, затъпял, застарял медицински персонал, измъчени пациенти - пука ли му на някой? Не е ли във всички области така? Съболезнования на семейството и сили да продължи напред!

СТИГА СЪС ЗАБЛУДАТА, ЧЕ МЕДИЦИНСКИЯ ПЕРСОНАЛ Е ЛОШО ПЛАТЕН, Я ИДЕТЕ МАЛКО ПО БОЛНИЦИТЕ И ВИЖТЕ ДОКТОРИТЕ, 70-80% СА СЪС ШКЕМБАЦИ, КАТО ЧЕ ЛИ МУТРИТЕ СА СЕ ОБЛЯКЛИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ. ХИЧ НЕ ИЗГЛЕЖДАТ НЕДОХРАНЕНИ => ЛОШО ПЛАТЕНИ.

Дебелината не означава че живееш добре. Напротив. Дебели са и болшинството цигани. Елементарно и ограничено мислене. Аман от прости хора.

Съболезнования на семейството. Корупцията в родилните отделения е безобразна. Трябва да плащаш по веригата от горе до долу - на касата, персонално на лекаря, на акушерките, на санитарките или да разчиташ на божита помощ. Всички са уморени, всички твърдят че малко им се плаща, какво да кажат тия дето се осмеляват да раждат? На тях много ли им плащат?

ли преписвате? Ако искаме това,ще си пуснем телевизора. БТВ ли е правилната медия?

На това му се вика ГЕНОЦИД....

Много ми се иска с няколко изречения да мога да изразя своята гражданска позиция на тема ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ"и в частност БРЕМЕННОСТ И РАЖДАНЕ в БЪЛГАРИЯ,но няма как да се получи.Престъпление е при този демогравски срив,държавата ни да нехае за бременните жени!На практика,почти всичко свързано с проследяване на бременността е платено.И повярвайте ми много скъпо платено.Да не говорим,че ако се появят проблеми по време на бременността се оказва,че имате право само на 5 дни болничен престой, които се поемат от здравната каса по клинична пътека,останалите 25 дни, както в нашият случай се плащат като здравно неосигурен.Колко семейства могат да си позволят лукса да раждат деца и според съвременните изисквания бременността да се проследява? Не искам да слагам всички лекари под един знаменател и да ги заклеймявам като некадърни и незаинтересовани,но за съжаление факт е,че има и такива.Дълбок поклон към онези лекари ,които не са забравили Хипократовата клетва!

Много съжалявам за загубата.

DIDA

А бе един русоляв министър преди повече от 6 месеца сипеше люти закани за реформи в здравеопазването. Някой знае ли къде се покри този човек, защото смъртните случаи в здравеопазването са вече през ден?!

Затова ще раждам с планувано секцио две седмици преди термина. Горката жена, явно не си е платила, за да и обърнат внимание.

Намери си оправдание за плануваното секцио. Наскоро обаче и то в болница Щерев една жена почина баш след планувано секцио. Не искам да те плаша, ма недей взима и оправдава решения си така елементарно!

Секциото е опасно, води до много усложнения, който си мисли , 4е е мижава операция без проблеми, жестоко се е объркал. Здрава права жена е редно да роди нормално! Два пъти съм раждала нормално - никога не бих със секцио по желание, живее ми се все още!

Така е, само че има случаи, когато се налага секцио и в този случаи трябва да се предвидят рисковете, за да се отстранят.

бтв не от вчера води война с лекарите в БГ. И е крайно загрижено за малцинствата. Въпросът ми е: освен разказа на родилката, обществото няма ли право да чуе и разказа на дежурния лекар? И не е ли крайно непрофесионално за един журналист да представя само едната гледна точка??

Сакън, не споменавай малцинствата, че ще те цензурират! Тук се приемат само коментари против лекарите!

Какво малцинство, та те са повече от българите.

малцинства, мнозинства, точно такива са лекарите и точно така правят, не съм от малцинствата, но съм го виждала. Няма да се очудя дори, ако и в двата случая детенцето не е живо, но просто отклонено, за по "нуждаещи се" родители.

Немърливостта и вършенето на работа ''през пръсти'' стига чудовищни размери в България. Стигнали сме до там, че дори някой да си върши работата при всяка злополука да се обвиняваме, че е можело да го ''предвиди''. Професионализъм в работата е рядкост в България, но да не прогонваме и губим и малкото останал.

При всеки най-малък проблем в здравеопазването, а какво остава за голям, става гигантски скандал и централна новина. На какво отгоре очаквате световно ниво в здравното дело, след като страната ни няма елементарно ниво в никое дело. За успокоение на критичните към лекарите, ще припомня, че са изчезващ вид. Млади лекари стават все по-малко, защото професията трудно се учи и специализира, стресова е, неблагодарна е, за да живееш прилично като лекар трябва да си престъпник и т.н. Млади лекарчета стават търговски представители или изчезват по разни германии. В някои райони на страната липсват въобще специалисти по дадени докторлъци. Ще намалеят и в София. Намаляват и омразните ви джипита. Дефицитът се задълбочава пропорционално и на цялостната икономическа стагнация и пропадация. Така че бъдете спокойни-лекари все повече ще липсват, а добри съвсем. Не чакайте такива и от Бангладеш, защото за такива мизерни пари няма да се навият да ги бият цигани и да ги съдят родилки.

Поздравления за добрия коментар.

Ами като се учи трудно,защо си хванал да я учиш.За пример само ще дам колеги на мои познати учещи медицина,масово си изкарват оценките с преписване.Е това нормално ли е.... да е една микроикономика да препишеш,но когато от теб ще зависи един човешки живот е направо недопустимо,да не кажа престъпно!

Точно за това ви успокоявам-понеже трудно се учи, практикува, усвоява, затова и интереса към тази професия рязко намалява. Това е валидно между впрочем и за други отговорни и трудни поприща. Животът като цяло у нас е неуспешен, ялов, безперспективан и провален. Затова се наблюдава дефицит въобще на добри кадри в страната. Всеки средно способен, здрав, умен и оправен младеж директно изчезва към успешни страни и общества. Разберете приятели, обществото като цяло изживява много дълбока и тежка криза. И това, което казах за лекарите важи за всякакви поприща и професии. Всички ние сме на ниско ниво, примирени, смачкани и безпомощни. Няма на какво отгоре да очаквате от определена професия подвизи. Прекалено тежка е историческата буря, която ни вее в момента. Всички сме в морска болест, независимо дали си давате сметка. Вижте какви ни управляват, вижте системата на изборите, между какви алтернативи избирате и т.н. Няма на какво отгоре да стоварвате свръх очаквания върху някакви лекарски мишки.

Учудваща е безмилостната и просташка убедителност, с която слагате всичко и всички в един кюп! Най-вероятно ВИЕ нищо не сте "завършил", иначе нямаше да правите такива генерални заключения... На глупака всичко му е просто и ясно, нали така?!

И за какво да преписват-за 800 лв заплатка ли? Я кажете този дежурен лекар каква заплатка взема и колко дежурства на месец дава?

Ами кажете го това на Москов и на останалите управници, аз не виждам това да е "малък" проблем в здравеопазването.

Защо да мие омразно Джипито??? Само тя се отнася с мен старателно и загрижено и компетентно. Преди исках и други консултации ,но след като се убедих ,че тя си разбира от работата вече и да ме кара отказвам

Хайде пак! Народе, научи се, че в другите държави всичко се следи от правоохранителни, контролни органи и други подобни. Без "бизнеса на адвокатите" нищо не става. Затова у нас основните законодатели са адвокатите. Жалко за бебето, жалко за родителите. Съдете се, трябва да има и за съдиите и за прокурорите и за адвокатите, както и за журналята, които като лешояди дебнат такива истории.

Лекарите са немарливи и безотговорни и Москов иска да ги дисциплинира. Феодали недни!

жалко за бебетата и майките. Но това е напълно нормално. При толкова раждания да има толкова нисък процент на смъртност. В статистическата нормалност е. Паниката тук е съзнателна. Умишлено се внушава че при раждане не може да има смърт. Стига сте лъгали. Вземете световната статистика за развитите страни. Ние сме на последните места. във Франция случаите- процентно са четворно повече.

Защо не се допускат за публикуване компетентни коментари?

правилната линия на оплюване на лекарите.

Защо се допуска 4-то раждаща ,с престой 16 часа ,да изгуби детето и накрая да се направи секцио ?

Четвърто раждаща ,16 часа престой в АГО ,мъртъв плод,секцио.Некадърност или престъпно отношение.Д-р Москов ,уволнете виновните и ги дайте на съд.

ако това, според теб е компетентен коментар, правилно са изтрити предишните. В България всички са компетентни по футбол и медицина.

Извинете, но от написаното не разбрах кога е спал доктора и колко време е било раждането.

Секцио на 4-то раждаща ,при мъртъв плод ,16 часа престой в АГ- некадърност или престъпна безотговорност.Д-р Москов ,уволнете персонала и дайте на съд виновниците.

веднага ще ги вземат в Германия. И там няма да спят, а ще работят, защото ще им плащат.

Когато човек знае, че няма лекари, които да го лекуват, взима мерки за здравето си и се пази да не се разболее. По-лошото е да си мислиш, че лекарят ще ти обърне внимание и да отидеш при него с надежда, а той да те умори.

Дежурният лекар е спал 16 ч.?

Медиците нямат вина? А кой има? Да влезнеш на раждаш и да изгубиш бебето си защото някой наречен "лекар" е проспал усложняването на ситуацията... и това в 21 век в европейска държава?! Срам и позор за благородната професия! Лекари, изчистете мързеливите и недоучили боклуците от гилдията си, за бога! Преди да сте ни изтребили всичките...

Да, ама ти приемаш на доверие версията на родилката и не те интересува версията на медиците, което те прави предубедена. Ти предварително си решила, че медиците са виновни, а то може да не е така.Не е световен прецедент да се роди мъртво бебе по какви ли не причини, за които човешкият фактор няма вина. Ама какво ли те интересува това? И медиците са същите, като всички останали - нито по-добри, нито по-лоши. Това е "мат'ряла" в България, а ти искаш само лекарите да са идеални, а ти да не си такава, защото ти е по-лесно. Фактът, че си ги осъдила по презумпция доказва, че и ТИ не си цвете за мирисане! ;-)

Да, ама ти приемаш на доверие версията на родилката и не те интересува версията на медиците, което те прави предубедена. Ти предварително си решила, че медиците са виновни, а то може да не е така.Не е световен прецедент да се роди мъртво бебе по какви ли не причини, за които човешкият фактор няма вина. Ама какво ли те интересува това? И медиците са същите, като всички останали - нито по-добри, нито по-лоши. Това е "мат'ряла" в България, а ти искаш само лекарите да са идеални, а ти да не си такава, защото ти е по-лесно. Фактът, че си ги осъдила по презумпция доказва, че и ТИ не си цвете за мирисане! ;-)

Напълно съм съгласна за "мат'ряла", Тъмна. Обръщението на "ти" към напълно непознати е достатъчно красноречиво.... Да не сте санитарка? Естествено, че лекарите са хора-има и добри и лоши. Е, аз искам да видя един лош, посочен от гилдията, че не се справя с работата си и е опасен за пациентите. Да, ама не, те всички се перфектни светци и никога нямат вина!

какво означава да "ВЛЕЗНЕШ да раждаш"? Думата "влезнеш" не ми звучи много добре, както и останалото, написано от теб. Не използвам учтивата форма, защото считам, че не е необходимо. При подобен казус, знаеш ли, че има и друга страна - дали така "компетентно" си задаваш въпроса, тази четвърта бременност дали е проследявана? Дали плодът се е развивал нормално? Най-лесно е да се обвиняват лекарите. Това днес даже е и "модерно".

добре казано

Че какво Ви притеснява в думите "влизам да раждам"? Нормално е в разговорния език да кажеш "влизам в болница". То и аз така веднъж "влезнах" в болница уж за рутинна малка операция, пък "излезнах" по чудо щото бяха забравили да зашият нещо. Е, верно, преляха 2 л кръв за да ме съживят... Професионалисти! Първо те убиват, после те спасяват...

Няма да се изчистят от некадърните, а само те ще останат. Онези които смятат че трябва да се отдадат на професията заминават в чужбина и не искат да мислят за кариера тук.Наясно са със системата и възможността за реализация.

Ниски заплати, лоши лекари, нагли хора.