Съдът оправда ген. Шивиков по ”Афганистанското” дело

Софийският военен съд оправда известния генерал Димитър Шивиков по така нареченото "Афганистанско" дело - за присвояване и документни престъпления.

Обратно в новината

Коментари - Съдът оправда ген. Шивиков по ”Афганистанското” дело | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега да ги съди в Европейския съд.....

Ако не се лъжем, делото е стартирано под натиска на трудовака-министър, негодникът земеделец, къдравият предател, тапет, мръсна соросоидна американска подлога, антибългарин, пълно лайно, подсъдим престъпник, некадърен случайник и вреден за държавата предател!

Ето един, който не познава календара.

Всичко е ясно,само основното не е ясно:Защо съда е оправдал Шивиков - заради некаерността на прокуратурата ли,за изтекла давност ли, за това,че не са намерили одеалата ли,за това,че си е платил на точният човек ли,кво ли,що ли?

Истината е неудобна, затова! Това имущество на УСарми е било предназначено да се раздаде на амуджите. След като раздал колкото могъл, останалото генералът го натоварил на самолета и у нас. Да обаче, американската разведка засякла багажа на пловдивското летище и те ти компромат. Обаче си траят и комплектите са раздадени на домовете за сираци. Скандала става след като политическата му кариера не е одобрена от ГОЛЕМИЯ БЯЛ БРАТ. Ген. Шивиков е неудобен защото е фанатичен патриот-родолюбец....

Не вярвам магистратите с пагони да са забърсали само по една кошница с одела,пардон -с плодове.

занимават ни с дреболиите,а големите крадци по върха не пипат-тези с милионите и милиардите-вски ден никнат като гъби...

Да осъди държавата и с парите да си плати следващата предизборна кампания. А като спечели ... жална им майка !

А бе наш човек е, за депутат го стягахме, ама е тъпо парче. После паднахме от власт и вече нищо не можем да направим. Сега прави импровизации по съдилищата, ама сам.

17.02.2017г. Подсъдимият генерал от резерва Димитър Шивиков ще се кандидатира за депутат от гражданската квота на БСП, съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова в петък. Тя уточни, че ген. Шивиков ще бъде кандидат от листата на Пловдив -област. В момента бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада Шивиков е представител на Конфедерация "Гражданско общество".

Поредната тогава шумотевица защото беше решил да се кандидатира за нещо, но не си спомням точно..Толкова пари лапат в цацаратурата за измислени обвинения и после съда е виновен за бавене на делата дето ги произвежда на кило а не професионално и необходимо цацаратурата...

Моля са само да не е истина писаното обвинение в статията. Бах таз прокуратура, воена или каквато и да е.

Ти, ако знаеш военна полиция с какви гадости се занимава... За да си оправдаят съществуването си, тези мекеренца такива скалъпени истории сътворяват, че чак към принуждаване към лъжесвидетелство и изнудване прибягват...

вижте министър швейк и такива генерали като този шебек......няма такъв цирк! Тези само крадат от бюджета който за тях е много по як от бюджета намного по смислени министерства!

Каква почтена и одухотворена физиономия!

Не ме занимавайте с глупости бее... Този ме прецака да си остана в бригадата, в Пловдив вместо да си изкарам скатаната служба в София. Затова и аз си бях виновен, че задминах по ФП пичове 7 години по-млади от мен, а тогавашния майор Шивиков беше силно впечатлен. Благодарен съм му, че ме научи да връзвам капсул- детонатор към динамитен шнур.. НО С БЛАГОДАРНОСТИТЕ ДОТУК... Този е срам за българската армия и за генералското звание също, като Борисов. На този в Ирак един циганин му превзе щаба с камион. Имаше под ръководство 300 добре въоръжени български войника. Съзнавам, че нарушавам военната си клетва, нека и този грях да падне върху мен, но докога ще търпим Шивици и Тикви да се упражняват върху нас? Този поне притежава безгранична смелост за разлика от Тиквоний, но е също толкова кух и безразсъден... И двамата трябваше да изгният в затвора -Шивиков за причиняване на смърт на 13 човека поради непредпазливост, а Борисов за геноцид и национално предателство поради тъпоумие...

Аз доколкото знам имаше инцидент с "приятелски огън" на един патрул ,а не нападение на щаб ,когато нападнаха щаба ген. Шивиков не водеше мисията .

Пич, поясни, ако обичаш, по какъв начин Шивиков е виновен за смъртта на 13 военнослужещи в Ирак! Защото аз ти казвам, че не си в час и говориш глупости!

"динамитен шнур" ?!? - я пак "колега" ще обясниш ли на един български офицер как точно се връзва капсул- детонатор към "динамитен шнур" Знам какво е ОШ (огнепроводен шнур, бикфордов фитил), знам какво е детонатор 6, знам какво е ДШ (детониращ шнур), знам какво е КЗДШ (капсул-закъснител за детониращ шнур). Обясни ми, моля те, като какво животно ще е това нещо "динамитен шнур", че и други колеги, офицери питат.

Ген. Шивиков е патриот-родолюбец до мозъка на костите си. Карловци щяха да са щастливи, ако бе им станал кмет и това изглежда уплаши големите играчи. Според мен, от ДПС му "имат зъб" и са платили където трябва. На времето така бяха ликвидирани Строителни Войски със скалъпени обвинения към Ген. Радослав Пешлеевски, та сега се интегрират Българите, вместо циганите.

У нас съда е бухалка в ръцете на мутри!

съдът го е оправдал може би прокуратурата?

Ами за да стигне в съда значи цацаратурата е задействала поръчката ама не е попаднала на съдии дето да я довършат..

Ако не се лъжа го "сготвиха" когато тръгна да става кмет на Карлово? Айде - кмет не стана, ама ще се приобщи към отбора на "осъдилите държавата( данъкоплатците, де) в Страсбург"... Много ни станаха щетите от нескопосните филми на "МВР и & пикчърс" и калпавите сценаристи...

Ген. Шивиков е патриот-родолюбец до мозъка на костите си. Карловци щяха да са щастливи, ако бе им станал кмет и това изглежда уплаши големите играчи. Според мен, от ДПС му "имат зъб" и са платили където трябва. На времето така бяха ликвидирани Строителни Войски със скалъпени обвинения към Ген. Радослав Пешлеевски, та сега се интегрират Българите, вместо циганите.

Много генерал, много крал в таз България!

пак невинен щото вече умее да крадне и ще си делка с който трябва!

Страшна борба с корупцията пада ви казвам!

та сега по колко ,,инвентар,, раздаваме на афганистанците тук...??? мирише на ,,булгаричок,, маде ин герп...!!!

Е то никой не е очаквал друго развитие на нещата! В България няма нито един осъден престъпник от горните етажи на властта,нито един! Този дали е виновен или не е,не мога да кажа,но излиза,че всички депутати,министри,олигарси,генерали,кметове и всякаква корумпирана сган горе са невинни,няма корупция,няма престъпност,всичко цъфти,държавата лети,доходите са на макс и народа живее в рая... Няма Съдебна система,няма,корумпирана покварена престъпна сган ни съди и управлява,това е истината!!!

Генерал Шивиков е достоен човек.За съжаление управляващите го ликвидираха, защото е много по-кадърен от тях.

Един Генерал който присвои 1600000 нему потърсиха отговорност,а на Шивоков му потърсиха отговорнст за чифт гуменки.

Генерала е стабиляга.Обаче една птичка пролет не прави.Истински натовец.Но от почтенните и доблестни офицери.

Това обвинение изглежда направо смешно.

jingiby

Шивика ми е стар познат. Опита се да пробие в политиката на място и герберастите го смачкаха с поръчкови дела. Какво да правиш? Прост народ - слаба държава! Чалгарска работа...

Генерал Шивиков напълно заслужено беше изгряваща звезда и щеше реално да укрепва нещастната българска армия. Но.....препънаха го от чиста завист и нашенска простотия. Жалко, много жалко за този достоен български офицер. Искрено му желая да си възстанови здравето и да намери подходящо ново поприще в живота!

Диабета е до гроб. Жалко за човека.

Генерале, ти и всичките други генерали сте виновни! Виновни сте, че не организирате военен преврат на тая мафия, която е обвила властта от 70 години насам. Виновни сте!

е то ся кой не е генерал?? дори в ДСБ шеф е генерал :)))

Иван Петров

и един от пожарната стана генерал, ама е и толкова генерал

Най-добрия коментар! Има нужда от това! +++

Служил съм при Шивика в Пловдив - той е мъж на място - няма да се излага за някакви анцузи и шинели ! Скалъпена работа , която го разби! Жалко!

не знам кое прави и кой не ама нещата изглеждат като че целият въпрос е да направиш достатъчно кинти преди да те гепат...

като не знаеш, научи се първо на граматика.

ти за слава ли работиш? всички работим за пари. винаги е имало и ще има мошеници, дето да искат да изкарат парите без работа. за тях има органи на реда - полиция, прокуратора и съд.

винаги съм те възприемал като гений!