Съдът не върна на Франция задържания приятел на братя Куаши

България няма да предаде на Париж арестувания у нас 29-годишен хаитянин с френски паспорт Фриц-Жули Жоашен, заподозрян за тероризъм.

Обратно в новината

Коментари - Съдът не върна на Франция задържания приятел на братя Куаши | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека напомня, че според европейското законодателство екстрадиран от една в друга ЕС държава може да бъде съден само по обвинението заради което е екстрадиран. Абсолютно правилно е съдът да го екстрадира заради тероризъм, вместо за това, че се е опитал заведе детето си в ИД

О е веднъж българския съд показа, че защитава терористи, крадци, убийци, престъпници и корумпирани политици, министри, областни управители и кметове. самият съд е корумпиран и в Б-я няма справедливост. Той е част от организираната престъпност, дори в световен мащаб.

"Съдът отмени и мярката му за задържане под стража." но е бил с "обвинение за участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актове". някои съдии процедират с обвинени в тероризъм, като с местни мутри от дпс. но нищо чудно за този съд да подкрепя и международния тероризъм. самите съдии и прокурори са терористи. при такива съдии и тройна ограда няма да оправи работата. съдиите да бъдат разследвани за подкрепа на терористични групи!

Защото, ако го върнат в Париж, французите ще настръхнат!

Накратко-Ахмед ли е,или Абдул-не ми го хвали...

Идиоти! Ми да му отпуснат държавен самолет да си замине по-живо по-здраво за Сирия. Кретени, поне да го бяха оставили да го хванат турците.

Те у Турцията изобщо не си отвличат децата!Оплачи се на чичко "парламент" да промени закона съобразно промяната на международната обстановка!

задръжте си го в европа той си е ваш,дори има още 5 хиляди европейски терористи в сирия и тях ви ги връщаме и те са ваши,оправаиите се с тях сами.

Трябва да се протака. Така ще паднат повече заплати, кинти, експертизи и ще си дигнем рейтинга на големи експерти по международно право. Този филм го гледаме вече 25 години и затова докладите са все отрицателни. Няма по-голяма мафия от Независимата Съдебна Власт !

То делото приключи,какво протакане!Дадоха му три дни да мисли,освободен от стража,е това е много умно,къде ще е настанен трите дни,аджаба!

По подобна логика сръбският съд не ни връща Цв.Василев - той не е погазил сръбските закони. Е тогава за какво са тия споразумения за сътрудничество - за тоя дето духа.

Цивилизационната разлика е изписана на лицето му! Не ми насаждайте мултикултури, няма шанс!

тъпи ченгета !!!да върнат парите похарчени за този случай в хазната!!!

Ако все пак се окаже, че лицето е джихадист, съдията ще бъде ли съден за сътрудничество с терористи? Аз само питам по аналогия с разни решения за освобождаване на престъпници (например Галеви или убиеца пред "Соло"). Та тези съдии някой съди ли ги за сътрудничество с престъпници?

съдебна практика е съдията да не го съдят :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Империята отвръща на удара - Френският посланик щял да ги критикува за кражбата от българи на Френска фирма ц активната помощ на български съдии. Я сега да видим кон боб яде ли.

Но наша практика е да разкажем на децата на тези съдии, че имат родители, спомогнали за увеличаване на престъпносттта. Все някой ще се откаже от татко си или майка си, защото не му се ще да го сочат с пръст - дете на престъпници.

съдията..съдията... е невинен!

Vasquez

Българин ли е този хаитянин с френски паспорт, че да трябва да отговаря за престъпленията си според действащите у нас закони за родителските права, т. е. да се гледа на него като постояннопребиваващ, а не като преминаващ, какъвто е той? Като е отвлякъл чужд гражданин, макар и сина му, той вече е нарушил чужди закони, а съдът отсъжда, че няма значение какво е правил преди да дойде тук - направо ще го изкарат светец! Папата може да остане без хляб от такива индулгенции, при това раздавани от сляпата Темида, която е всичко друго, но не неподкупна и безпристрастна...

А в центъра на София ходжата вие ли, вие с гранясъл глас от минарето на джамеето, карайки зуждите туристи да се оглеждат смутено, а достойните българи да се пипат по...културата!

Ставало въпрос на двойна наказуемост за едно и също деяние и в двете държави.Така пише в решението!Наказуемостта за деянието трябва да съвпада и в двете държави!Все пак законите са сътворени в нашия "любим" парламент!Но това че деянието е извършено в друга държава,доколко има значение в случая е въпрос на тълкуване.

Тук сигурно се преекспонира. Реално съда просто решава дали има основания за предаването му, като за това се изисква да има достатъчно данни за съд според българското законодателство - не френското. Сигурно това е едно от най-лесните решения, след като по българското законодателство, родителя не може да се води отвлекъл собственото си дете.

Малко ли са нашите цигани,та се събират тук от цял свят още?!?

Това е произволно решение. Всеки път, когато внуците ми пътуват искат да се представи решение от другия родител. Даже, когато отива от единия при другия. Имали сме големи разправии, не защото нямаме всички документи, а защото на Летище София нещо им се привидяло (впрочем не ги съдя) и искат друг вид документи. Само фактът, че ще води детето в Сирия е достатъчен за да се прати в страна, където има правосъдие, а проблемът няма да бъде решен с подходяща сума.

Явно не е криминализирано деянието отвличане на дете от родител,а се води само нарушение на Закона за закрила правата на детето,а не на НК!

Е и? Ще го съди ли България за връзки с джихадисти? И за отнемане на дете от ДРУГИЯ родител?, на когото детето е предоставено от съда за отглеждане. Или решенията на съда за българския съд нямат значение. Май ИД плаща добре на съда. Я не ме будалкайте. В затвора за неопределно време, а детето да се връща във Франция.

Какви са тия пинизи, за едно може да го съдят, за друго не може. Хващат го и го съдят за всичко поред.

Тия съдийчета са се самозабравили. Стоят си тука е една лайняна малка кочинка на края на света, а се мислят за господ. Обаче Франция не ви е приведения български народец. Скоро очаквам по нареждане от посланника, главния прокурор всички да ги подведе под отговорност. И може би така е по-добре, колкото и обидно да е за нацията ни, може би когато сме под чуждо командване или робство ще сме идея по-добре от сега.

Най-малкото защото си едно нещастно парвеню (което може би и не говори френски) с тази си реплика за България. Тъкмо в това е проблемът, че България е в центъра на св. събития от зората на настоящето човечество, и затова тук си дават среща най-светлите и най-тъмни духове на планетата и е този нездрав интерес към тази земя. Но за такива като теб, тези неща не значат нищо, просто защото нямаш капацитета и стойката за тях.,

този е готов ,,джихадист,,!!! в което и клипче по ,,тубата,, ги виждаш в тази поза ,,джихадистите преди или след ,,клането,,!!! сочи с ,,пръстът,, към ,,аллах,,!!! добре че няма и звук да чуем ,,аллах акбар,,!!!

Ако утре този мургавел реши да гръмне 10 души ей така заради пророка Мухамад кой ще е виновен?!?!?!?!? Съдиите това са една безотговорна сган, която най-сетне трябва да отговаря пред народа!!!

Ами ако не гръмне,кой ще е виновен

В България поръчкови убийства, и кражби не са престъпления,че нищо и никакво отвличане на собствено дете щяло да е!Сакън моля ви се не пипайте съдебната система,ще развалим далаверата!

"българският Наказателен кодекс не третира като престъпление отвличането на дете от родител" Значи всеки може да си отвлича децата, така ли?!?!?!? Българския съд днес се записа в световната история!!!

Съда цитира "българския НК",който не е писан от съдии,а от "законотворческия "орган,творците на закони-българските депутати,народни избраници!Парламента да се извини на френските власти за пропуска ,както и оня брадатия протестър!

Сега и французите не трябва да ни връщат задържаните там наши цигани :) Ние пък ще държим техния.

Редно е, когато медиите коментират юридически въпроси, да дават малко разяснения, за да не се оставят грешни впечатления. Тук става въпрос за производство по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. В него съдът НЕ се занимава с въпроса дали има извършено престъпление, дали деецът е виновен, или не, а единствено следи дали са налице предпоставките по закона. Ако някой се чуди какви са тези предпоставки- прочетете си закона!

КАТО НЯМАМЕ СЪДИЛИЩА, ЗАЩО НЕ ГИ ПРАЩАМЕ, ЗАПЛЕТЕНИТЕ СЛУЧАИ ДРУГИ ДА ГИ РЕШАВАТ! а ние ДА ЗАКРИЕМ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! Ето едно перо за икономии на средства.

Стига сте плещили тъпотии, не четете ли,че той иска да бъде върнат във Франция за да бъде доказано,че не е свързан с терористи.Ненормални истории- за да докажем,че работим срещу тероризма, ще го обявим него за терорист- 7 полицаи с бронежилетки, ТВ и т.н.Търсете истинските!

и каква защита за живота можеше да има детето в сирия?ако парламента е пропуснал да промени закона за защита на децата в такива случаи,а се концентрира само как да ни обере по лесно и как да се освободи от контрол чрез закона за сметната палата,нема да има управия.

Aло!Cтава въпрос за извеждане в Cирия,без съгласие на другия родител.Toзи не е български гражданин и тук важат международните регламенти,а не тясно българските закони!

Значи, според международните регламенти спокойно можеш да си отличаш деца и да ги пращаш в Сирия, където ще ги обучават за джихадисти! Като отвлекат твоето дете, друга песен ще запееш!

Hямах предвид това,не си разбрал!Oтвличането е станало в друга държава,а тук е заловен и следва да приложат международните,валидни за ес!

Напротив. На територията на страната, важат законите на страната. А такива се предават, точно когато нарушението отговаря на законодателството на държавата. Няма никаква причина да го връщат, след като няма данни за престъпление по българското законодателство. Друг е впросът, че приетите международни норми, важат като българско законодателство. Но законите във Франция не са международни норми. А международните норми важат, само ако дадена страна ги е приела. В нашия случай и ЕС.

Международните регламенти са валидни за всички държави от ЕС.Те не са препоръчителни директиви!

Kакво гнило правосадие имаме-за отвличане на дете не бива осаден,щом и дезата нямат стоиност у нас ,по-добре родината оган да я гори..

Година в български затвор заедно с братята роми и ще оцени Франция подобаващо. И целия му хъс за екскурзии в Сирия ще секне. Много ги разглезват в Европа и затова започват да си мечтаят за войни и сражения за вярата. По нашите ширини битката е винаги била за попарата.

Не съм убеден, че тамошните по заторите са по-безопасни от нашите. Може извращенията там да са много по-големи. Циганите тук са сравнително страхливи. Може да ги наплашиш.

Пробвал ли си, така сигурно даваш решения??????

само така, още един месец либоф в ареста и ще забрави и Мохамед и Хаити и Франция. А вместо г...з ще има цъфнала казанлъшка роза.

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗАХМЕ,КЪДЕ СА ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ И НА ФРАНЦУЗИТЕ!! ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ!!!ДАЙТЕ ИМЕНАТА НА ТЕЗИ БОКЛУЦИ-СЪДИИ!!

Щом детето е негово, това че го извежда извън страната без съгласието на другия родител НЕ Е ИНКРИМИНИРАНО ДЕЯНИЕ т.е. не е престъпление по българския наказателен кодекс.Тази му постъпка би могла да доведе до други последици-промяна на режима за контакти с детето,лишаване от родителски права....и т.н.

Не можеш САМ да изведеш детето си извън страната без нотариално заверено съгласие от другия родител. Не знам как да коментирам тази статия - съдиите ли са криви, закона ли е крив, ние ли сме криви .... не знам !!! Нямам думи !!!!

Човекът много ясно ти е написал, че това действие може да породи съответните неблагоприятни последици, но те няма да са от наказателноправен характер. Дали дадено деяние да се криминализира се решава от законодателния орган, а не от съда.

Ти си толкова адвокат, колкото аз Юрий Гагарин! Чети закона! Откъде е ясно, че детето е негово и как го изнася без пълномощно от майката! Опитай се ти да си изкараш детето така през граница и бумбака не ти мърда!

Знам,че без разрешение от другия родител не може да го изведв,а и майката го е обявила за отвлечен,не е нормално това решение,а в тероризъм да си го обвинява Франция.

"БРАВО" НА СЪДЪ!!!! ДАЙТЕ МУ ЕДИН КАЛАШНИК, ЕДНО САНДЪЧЕ ПАТРОНИ, ДВЕТРИ ЕРПЕГЕТА, И ПОЖИВО ПОЗДРАВО.ДАЛИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ КОЙТО ДА ПРИЗНАЕ, АЗ СЪМ ТЕРОРИИИИИИСТ!!

Така е, като съдът е депесарски :)

Що да го връщат? Я колко убаво се вписва в БГ....

И него би да храним бе тъпи съдии български

Явно сащ още не разрешават. Имал несвършена работа...

По начало какво правят подобни хора в България? Децата ни на запад-в празните училища настаняваме пришълци. Армията ни унищожена-в празните казарми отново настаняваме прищълци. Страната ни разграден двор, още се чудят кой и как да я пази. Резултата го виждаме на снимката.

Аха, и все други са ни виновни, нали? :))

кОЙ ОПРАВДА ТОЗИ ИЗРОД.дАНО НА СЪДИИТЕ ДА ИМ ЗАРЕЖАТ ЦУТУРИТЕ ИСЛЯМИСТИ КАТО ТОЯ. гОСПОД ДА ГИ НАКАЖЕ....... пИСНА МИ ОТ ПИШМАН ДЕМОКРАТИЧНИ СЪДИИ. оПРАВДАВАТ ПРАВОВЕРНИ ТРЪГНАЛИ НА СВЕЩЕННА ВОЙНА СРЕЩУ ЕВРОПА.

Ако го екстрадират по обвинение за отвличане на детето си, не могат да го съдят за друго престъпление, а целта е да бъде съден за тероризъм.

Направо съм възмутен. Какви са тези двойни стандарти. Съдът го оправда. Пуснете човека да си върши работата. Какви са тези жилетки в това топло време- Той да не е като Петко да се крие.

Съдията викал ли е "Аллах акбар"? :)

- отвлякъл детето си и го извел през границата. Причината е, че това престъпление е наказуемо по френските, но не и по българските закони. - Какво повече да коментираме..

Ти добре ли си - ОТВЛЯКЪЛ не било наказуемо по българските закони?

Собственото дете! Не се води отвличане явно тук. Могат да се вземат мерки за попечителство явно, но не и да се води отвличане. По същия начин бащата може да каже, че майка му го е отвлекла във Франция.

Егати грозника!!! Коя фрацузойка му се нави?

Некоя такава "французойка" като него....

Естествено, че ще отреди това което повелява законът.

Принципно си прав, дефакто говорим за БГ съд все пак

съмнявам се, че у нас отвличането на дете без разрешение на майка му, не е престъпление.

Нещо не разбирам. Как да не е престъпление по нашите закони? Тук също не може да изведеш детето извън граница без нотариално заверено разрешение от другия родител. А ако ще излиза с други роднини или придружители (напр. учители при ексурзия) пак трябва нотариално заверено. Някой би ли обяснил по-компетентно за какво става дума?

за чуждестранни граждани тези разпоредби не важат. Не се иска никакво съгласие от другия родител или пък нотариално заверени документи....

Съвършено вярно! Организирам екскурзии с ученици и знам, че непълнолетно дете не може да напусне страната без нотариално заверено съгласие и на двамата родители, дори да са разведени или по някакви причини да не живеят заедно. Тук вероятно става въпрос за нещо друго. Дори само да е искал да заведе това момченце в Сирия, за да го превърнат в убиец, заслужава много тежко наказание.

Абе май не е отвличал детето. Просто жена му иска да изкопчи повече пари. И го обвинява в тероризъм за да може да го направи защото знае че с детето всичко е наред.

По българските закони излиза че да отвлечеш детето си не е наказуемо. Той вярно му е баща, ама майката като не е съгласна не е ли наказуемо да повлечеш детето по чукарите?

Сега ли разбра, че РОДИТЕЛ а не друг ако отвлече дете не е наказуемо в България и си е така - чети закона. Последствията ако на границата установят че няма съгласие на другия да не го пуснат да премине границата. И това е само за детето, а родителят може да продължи. Тоест двамата родители са в ЕС и майката не е съгласна да отиде с баща си - бащата сам продължава, а детето връщат на майката. И това ли не знаете, че е така и не е престъпление. А и във Франция мисля ще се окаже, че не е престъпление:))))) Интересни времена и нрави.

Хасковският окръжен съд отказа да екстрадира приятеля на един от братята Куаши по обвинението, че е отвлякъл детето си и го извел през границата, защото това престъпление е наказуемо по френските, но не и по българските закони. Остава само Хасковският съд със същите мотиви да откаже екстрадация и по обвинението за тероризъм.

Това, че е бил приятел на някой, не е достатъчно основание за обвинение. Може да е основание за разследване, с което да намерят доказателства.

Я като иска си им го пращайте тоя циганин, ние тука цигани си имаме достатъчно.

Като гледам е една глава над полицаите... в интерес е чаровен спрямо нашите индобългари.. ;)

Отмъщението на "гнилите ябълки" :)

Он на мен Той

Типичен французин! Най-накрая Европа да отпрати обратно тези нущастници, кой откъдето е дошъл. Като искаш джамия - при джамиите, като искаш бурка - при бурките! Като си дошъл в Европа, бъди европеец! Но, ЕДВА ЛИ!!!

Абе тоя от кой клон на еволюционното дърво е?! Че нещо.....

Френския клон - едно време такива са си ги пазарували по бреговете на Африка. И чак сега се вижда колко е важно да внимаваме какво купуваме.

А недей така, не го дразни тоя помохамеданчен вудист :). Ще вземе да врътне някоя вуду магия на ракийката и после няма да има кво да сърбаме :)

Идеален индивид за подобряване на българският генофонд.

Ти майтап си правиш ама кой знае каква 35сантиметрова патка има.