Софийски съд отказа дарение от детски играчки

Софийският районен съд отказа да приеме като дарение детски играчки за „Синята стая“ за разпит на деца, пострадали от насилие.

Обратно в новината

Коментари - Софийски съд отказа дарение от детски играчки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето такива хора ни управляват. С консервативно мислене, мнителни, ограничени, страхливи, зависими. Без замах в живота, без модерно мислене. С две думи, с промити мозъци. Дайте път на младите. Това е истината.

В СРС делата в залите вече ще започват с въпроса: Вие дарили ли сте нещо на съда, за да знаем как да се държим с Вас. Ако сте дарили, сте оневинен. Мили, родни картинки. Никога не е късно да станеш за резил.

Златен скунск, златен скунск, златен скунск. За тези , измислили тази невероятна глупост.

По - голяма обида за съдийската гилдия от това няма. това е много повече обида от тези 80%, защото по този начин съдиите се набеждават , че са зависими и корумпирани от едни дарения. Срам и позор за тези, които са го направили.

що за глупост да не приемат даренията

Шило

Зависи какви са. В същото време Съюза на съдиите в България пожлучава помощи от "Отворено общество", съдии участват в какво ли не, организирано и финансирано от чужди НПО. Въобще, какво значат някакви играчки на стойност 1/3-та от заплатата на магистрат?

Бяхме се разбрали за къща в Германия, а не детско къщенце, поръчано в Германия - каква обида!

Трябва да си много тъп, за да не разбереш защо се прави всичко това в този съд.Отдавна е известно и на ръковоството на СРС, и на ИВСС, и на ВСС. Нещо им пречи.

На този свят има хора, които изграждат, стремят се с всички свои действия да направят нещо за това общество, да надграждат и да оставят нещо след себе си. Но има и такива, които освен да рушат и с цел угодничество са способни да сринат всичко, направено от други.Жалко, много жалко.

В България се шири теорията на отрицанието. Всичко, което е направено преди мен е лошо. От мен започва откриването на топлата вода. важи за всички свери в страната.

Тъй като не разбрах, какво търси тук глаголът "сверИ", реших, че все пак става дума за съществително, но с една сбъркана буква.. "за всички Двери", "за всички Авери", "за всички свеЩи", "за всички свеЖи"? :-)

Да, но дарения - надписи с римски сентенции от разни фръцкави адвокатски дружества висят в съдебните зали и това не е проблем!

Да поясня за. Незнаещите, че Норвежкият фонд финансира НПО- та да защитава цганите и мигрантите, геойве, трети пол и всякакви либерастки мултикулти извращения.

Голем си, сипи си едно от мен

Шило

Малеее, а вместо играчките ,бяха дали 1000 лева, какво щяха да направят? Или, когато е кеш, не се влияе на безпристрастността?

що се мешаш като не разбираш....правилно решение!

Ми ако бяха им дали някой лев .. щяха да приемат дарението:))

Даренията ли пречат на съда??? Ако се замислим малко по- дълбоко, тук се крие друга истина. И тя е: Да се отрече всичко направено от предишното ръководство. И то по указания на други хора.

По тъпо действие пред Коледа от страна на СРС не бях виждал.Боже, какви хора ни съдят и от тях зависи нашия живот. Моралът изчезна.

На крива ракета космоса и пречи. Всичко друго оправили в СРС, та дошли до даренията за децата.Стотици проблеми не се решават и измъчват гражданството. Отидете и вижте.

Кой Съд или Съдебно дело е обективно ? Съдиите в България са купени още когато са назначени ! За какъв Съд и справедливост ще говорим и пишем ?

Някои магистрати плащат десетки хиляди левове, за да бъдат назначени. Как се възстановяват тези суми после освен от рушвети? Или ги назначават близки хора, на които после са задължени

Гузен негоден бяга.

Щяло да повлияе на "обективността",на съда...може да ме съди само Господ,всички съдии са хора,в смисъл..не са лишени от чувства и няма как да го докажат,за да са "безпристрастни" и "обективни",но се хванаха за играчките,а ние си ги знаем...

Много, много правилна постъпка. Играчки за 1000 лв. могат да подарят самите съдии. Техните деца бяха нарисували в благотворителна инициатива детски рисунки. Това е много хубаво. НО АБСУРДЪТ - АДВОКАТИ, СТРАНИ ПО ДЕЛАТА, КОИТО ВСЕКИДНЕВНО СЕ ГЛЕДАТ В СЪДА, ДА ДАВАТ ПАРИ ПОД ФОРМАТА НА "ДАРЕНИЯ" БЕШЕ НЕВЕРОЯТЕН. ОЩЕ ПО-НЕВЕРОЯТНО И АБСУРДНО БЕШЕ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ПРАВЕШЕ НИЩО, ЗА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ. ЖАЛКО САМО, ЧЕ НА 13.12.2017 СА МАХНАЛИ СПИСЪКА НА ДОСЕГАШНИТЕ "ДАРИТЕЛИ", ЧЕ ДА СЕ ВИДИ КОЙ АДВОКАТ КОЛКО Е СНАСЯЛ НА СЪДА, А НА ДРУГИЯ ДЕН СЕ Е ЯВЯВАЛ ПО ДЕЛА В СЪЩИЯ СЪД. Този списък трябваше да остане. Тия, дето са давали "дарения" трябваше да се знаят. Влизат в съда пред съдията и си викат - т'ва пано, дет виси тука, тоз герб, таз статуетка на мацката с вързаните очи аз съг ги купувал. И после вика на съдията: "Моля да приемете искането ми в настоящото производство..., моля да ми присъдите разноски..., моля да осъдите ответната страна... и т.н. и т.н...."

нашта мара вече честна

Най-после. Правилно е да се преустановят всякакви дарения от адвокати, дори под благовидни предлози като забъркването на деца в "даренията" им. Досега беше направо абсурдно - страни по дела да дават пари на съда. Това сигурно новия шеф го е решил. Това е похвално.

FuckTheEU

Просто съдът не хареса сумата. Какво са 1000 лева за нашият честен, неподкупен, бърз и най-вече справедлив съд?! Пари за семки!

Е*ати идиотщината.като знам купчина съдийски решения които позорят дори съдебната система на ислямска държава или Сомалия или и двете завдно.какво ще им повлияе?!средствата са събрани от съдии,адвокати и дарения от хора.каквото и да се каже все ще е малко.купчина идиоти.

Щом се съмняват в собствената си обективност, явно има причина за това... Само мои мисли де... Иначе на хартия всичко винаги е точно.

Г-н Президент!! Спирайте даренията от Българската Коледа. По този начин Ви подкупват .Вижте съдиите колко са принципни и справедливи.

Няма ненаказано добро в тази държава. Това е възпитание и начин на мислене.Ужасно е.

От опит зная, че когато шефът ми ни дебнеше до стотинка за някакви си дребни командировъчни и ни правеше на престъпници за левчета, в същото време крадеше стотици левове. Ей от такива хора ме е страх.

Не трябва да се страхуваш. Търси начин да ги неутрализираш.

Брей, то публичното дарение било страшна работа!! Ето, в съдебната система започна борбата с корупцията.Ура........................

Забележете - детски играчки. Не теле, или вино, или ракия, а ДЕТСКИ ИГРАЧКИ!!!!

всеки уважаващ себе си български съд не приема дарения от публични изяви!и то детски играчки на стойност 1000 лв! предпочита ги по дискретно, в брой, по възможност в евро и по едри купюри, и с още поне една две нули !

Когато един ръководител не знае какво да прави по важни и съществени въпроси , той се захваща ето за такива неща. Това е проява на безсилие.

Да се покажат пред обществото, тези, които са спрели това дарение. И да обяснят мотивите си.Тези са за дисциплинарка от ВСС!

ааа те тия в съда приемат само дарения във вид на финикийски знаци и то по системата лева ръка десен джоб.

това не е дарение от асоциацията на педофилите бе! Хората го даряват с най-добри намерения, а вие се правите на много съвестни. Ама това щото дарението е публично. Ако беше в непрозрачен плик дали щяхте да го върнете, а?

Това си е сюжет за "Господари на ефира". И златен скунск за шефовете на СРС.

По- голяма обида на съдиите от тази, че поради дарение на съда къщичка за детска пригодена стая, ще са зависими и ще се отрази на тяхната дейност няма. Тогава какво да мислим, ако на един съдия му се предложи пачка с пари???Това ли е моралът на съдиите в българия. С толкова ли се подкупват??

Ами ако в играчките има СРС-та, микрофони и пр.? Ко прайме тогава?

Хм............... и паричните бонуси са също нещо като дарение. И там има конфликт на интереси. И от тях ли ще се откаже ръководството на СРС?? Съмнявам се.

Само мафията може да прави дарения.

На този принцип трябва да се спрат даренията и за Хитрино, и за лекуване на болни деца, и Българската Коледа и т.н. т.н. И то за деца, които по един или друг начин стресирани са заведени в съда. Бих казал , това са хора без съвест.В тях няма нищо човешко и християнско. Жалко.

Видях по БНТ репортажа за дарената детска къщичка, която настоящото ръководство на СРС не иска да приеме и се отвратих.Ето , това е показателно за "Задни" мисли на комплексирани хора и хора с гузна съвест. Ало..........вижте какво става по света, дарението е кауза.Такива хора, които имат такова мислене не заслужават постовете си. Представям си техните действия по други много много по- важни въпроси.

Каква трябва да е стаята, в която някой ден ще разпитват вредителите, провалили Южен поток, АЕЦ Белене и нефтопровода до Дедеагач - все в полза на Турция? Вероятно стаята ще е в турско-синьо...

е в ужасно противоречие със себе си ,гузен негонен бяга!

Брао достойни съдии! Ми то ако земат да земат ша кажат корупция! Па и друго нящу - ша ги распитват ли тез дица или ша си играят? Ма малко уважение!

По всичко личи, че не на децата, а на съда е нужна стая, и не- синя стая, а БЯЛА СТАЯ.

И ризи. Бели. С по-длъжки ръкави. Да могат да се завържат отзад.

Да се направи дарение от бели ризи.