Сотир Цацаров: Скоро ще има обвинени за проекта АЕЦ ”Белене”

Скоро конкретни лица ще бъдат привлечени като обвиняеми за проекта АЕЦ "Белене", заяви снощи главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от сайта на «Правен свят».

Обратно в новината

Коментари - Сотир Цацаров: Скоро ще има обвинени за проекта АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това СКОРО! как да се разбира? Колко скоро? Този месец, тази година, догодина или след 10 години?!!!

По време на социализма АЕЦ Белене беше национален обект. Това значеше тлъсти заплати, ордени, медали и т.н. При партийните ръководители имаше и повишение в партийната ерархия, скъпи командировки, помпозни доклади, телевизионни репортажи, кьор-софри, въобще яко пълнене на гушите. Въпреки всичко това, Политбюро спря този национален обект. Проектът е изгоден единствено за лапачите-консултанти по АЕЦ Белене, дето са налапали близо 500 млн. за консултации, а на лице има една покрита със строителни опадъци площадка.

На сайта на Атомстройекспорт пише, че "Стоимость проекта составляет 3,997 млрд. евро за 2 блока по 1000 МВт." крайна цена до ключ. Дебелия дебеловрат подкупатор да попита Буда, Р.Овч, Миков, Добрев, Трайков, откъде цената е била набъбнала, както мутронаркотрафикантът Буда обяви 11 милиарда евро?????? От къде дойдоха допълнителните 7 милиарда евро? Толкова ли е личното богатство на мафията сега? Повтарям пак - цената е била под 4 милиарда евро, тоест цифрите обявявани от Р. Овч навремето очевидно са били най-близко до истината!!!! Май Р. Овч. излиза най-чист от тази престъпна пумия?!? Искам Буда да поясни, имаше Референдум за реализацията на Белене. Росатом е обявил цената на проекта публично, ето го в интернет. Защо Буда се отказа да открадне допълнителните 7 милиарда евро след кратка визита на Килъри Клинтън през 2012 година??? Но продължи да краде след спирането също, както сега краде и от южен поток!

ЕДИН Х......Й ЩЕ ИМА. КАКВО СИ НАПРАВИЛ ТИ, ЦАЦАРОВ ЗА ЕДИН МАНДАТ. НИЩО САМО МАЛОУМНИ ИЗКАЗВАНИЯ. ЩЕ ИМА ДЕЛО НЯКОЛКО ГОДИНИ ДА СИ НАПЪЛНЯТ ГУШИТЕ И ПРОКУРОРИ СЪДИИ И АДВОКАТИ И ТОЛКОЗ.

Подкуроре, я дай една закана за другаря Костов за подписа за офшорните американски ТЕЦове, които ни струват до момента над 3 милиарда загуби? Путкороре, я дай и една закана за подписалите договорите за ВЕИтата, най-вече онези дето бачкат по 900 дни годишно и 35 часа в денонощето?

Още едно доказателство,че руската държавно мафиотска държава ни управлява чрез агентурата си!Трябва някак си да поискаме правна помощ от Брюксел защото иначе ограбването и провалянето на реформите ще продължи!Не вярвам Цацаров да направи нещо!Най много да го използват за антиевропейска пропаганда!

Съгласен! За проваляне на проект със изключително значение за България. Да се третира като държавна измяна. Всички от ГЕРБ и Реформаторския блок ,начело с Бойко Борисов;под строй при Цацаров.Махне ли се чичо Сам от държавата гореспоменатите ще бъдат в затвора. Разбира се,ако предварително не офейкат.

Плаши ги, за да му полягват!

Румъния построи или още строи ядрена централа точно срещу Белене. Само че реакторите са френски, тоест демократични и следователно разрешени.

Е, да, то и съседа ми кара Порше за 300 бона, ама това никак не ми помага и аз да си купя. Проблемът не е в руските реактори, а в липсата на пари и най-вече в това, че нямаме нужда от повече мощности - в момента имаме над 50% излишък. Проверете сами на страницата на енергийния регулатор.

Баш така е...

Реакторите на първо място са безопасни, а не руски.

По случайност, най-безопасни са ВВЕР реакторите... които са руски.

Абе, Цацаров, къде беше от 2013 година до сега. Я си иди с добро. За нищо не ставаш.

А-а-а, не сте прав! Става, става! Чудесно замита под килима - иначе нямаше да е Главен Прокурор! А пък да го видите как се раздава по делата за ПТП - лъв!

Сериозна работа е Цацата! Засилил се е да скача като сьомга.. И, естествено, няма да разгледа харча на 3-4 милиарда, а ще разследва харченето на няколко милиона.. Съдебната ни система е абсурдна и просто трябва да се прекръсти на Абсурдна система, че поне да не дразни толкова..

Само аз ли си мисля, че трябва да се започне от подписалия се под договора за Големия шлем (член) хубавец?

Ми не. Трябва да се започне от тези, които първо загробиха АЕЦ Козлодуй още през 90-те - цялото СеееДееСеее, Костов, Надежда Михайлова, Фильо Димитров, после Пръмовица, НДСВ, Соломон Паси, Шиляшки. Още тогава целта бе да се унищожи работещ Козлодуй, за да се започне строителство на Белене, понеже от там ще глътнат милиардните комисионни много по-бързо!! Трябва да бъдат бесени всички, които спряха заводите, стопанствата, не само енергетиката.

Както винаги при липса на аргументи, бием негрите. 4-те реактора на Козлодуй ги затвориха при управлението на царя - социалист. Другото за Костов и т.н., са дъвки за пенсионери от БСП и фенове на атака. Пък да не коментираме, че 1-4 реактори бяха от същия тип като онзи, дето гръмна в Чернобил.

В България има разделение на властите по Конституция. Имаме 3 вида власт - Изпълнителна с премиер Наркотрафикантът Буда; Законодателна с Председател на Народносо Събрание - партийната секретарка Цецка Цачева Данговска; и Съдебна власт с Главен Прокурор пловдивчанинът Сотир Цацаров, поръчков изпълнител на дела. Тези тримата стоят най-високо в йерархията на държавната власт - тоест тези тримата носят НАЙ-ГОЛЯМАТА ОТГОВОРНОСТ за всичко което става тук. За Престъпността, за монополите, за концесиите, за разграбването, за приватизацията, разрухата, смъртността, имигрантите, международните отношения, загубата на суверинитет, потъващата икономика, провалът на всякакви проекти под чужд натиск, подкупността, корупцията, ширещата се престъпност - битова и организирана. Последната, също се ръководи и покровителства от тези тримцата, както знаем! Затова възмездието за Народа трябва да започне именно от тях най-напред!

Цацаров, внимавай, защото знаеш, че Бойко Методиев Борисов лично си те избра за тази длъжност! Нали и Кокинов си го каза на записа. Цветанов нали се оказа невинен, а? Цацаров, атестацията ти пред народа е ясна отдавна! Ти си най-големия покровител на организираната престъпност в тази държава! Затова тук има толкова много мафия и толкова малко, тоест никаква държава! Запомнете хора, Цацаров е повече от Премиер в Съдебната Власт, по ранг той е над Председателя на Народното Събрание, Премиер и Президент (законодателна и изпълнителна власти). Със покровителството си над престъпността, Цацаров е ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК за ГЕНОЦИДА на населението! ПРЪВ за БЕСЕНЕ! Самият той си го признава: "Над мене само Господ". Време е да му го опаковаме и изпратим на Господ, да си го съди, както сам знае. Амин!

Цаца..ров, да не забравиш да съгласуваш обвинението с бат Боко!Нищо че той при следващия Главен П , ще бъде Главния Обвиняем!

Докато не видя Делян Добрев, Бойко Методиев Борисов, Иван Костов и Милена Пръмова (жълтата гостенка) зад решетките с белезници без право на гаранция, няма да го повярвам!!!! Само, че ако започне така, скоро Цацаров ще трябва и себе си да пресели на топло. Ама не като Вальо Топлото у дома му, а като Баба Цеца, или в затвора или 3 метра под тревата!! Зная, че на Цацаров не му стиска! Или не му стига... подкупа, тоест стимула. Няма ли кой да го мотивира с един КОЛТ в слепоочието, че да започне да работи този дебел дебил? Помним какви закани бяха спрямо ЧЕЗ, също както и сега. И какво? Дебилите забравиха, шума утихна. Да, ама ние ПОМНИМ!!!!!!!

Първо трябва да се види кой възроди това безумие АЕЦ Белене да се строи централа, която не ни е нужна и повлича след себе си продажба на оборудване, разходите за разрушаването и т.н. За това носят вина всички, които са били на ръководните постове в енергетиката от 2001 г. насам до този момент. В това число влизат и всички хора, които саботираха прекратяването на проекта и организираха сериозна съпротива. Те направиха така, че да могат да саботират бъдещото арбитражно дело. Защо арбитражът беше преместен от Париж в Женева? Причината е много проста в Париж руснаците щяха да загубят, а в Женева беше много малко вероятно това да се случи. Причината не е, че арбитражите са непочтени на двете места. В Париж решенията са ориентирани по-скоро към интересите на обществото и държавите, а в Женева са по-скоро прокорпоративни. Големият въпрос е кой се съгласи това дело да бъде прехвърлено от Париж в Женева по времето на правителството на Пламен Орешарски през 2013 г.? Кой саботира защитата ни на арбитражния съд? През 2013 г. адвокатската компания, която ни защитава, написа едно писмо до Министерството на енергетиката, в което се опита да привлече вниманието му, че тя не може да защитава българските интереси, ако не ни бъде оказана нужната документална помощ. По времето на сегашния кабинет енергетиката се управлява от човек, чието име публично се свързва с Георги Първанов. До съвсем скоро шеф на Българския енергиен холдинг (БЕХ) беше Жаклен Коен. Също публична тайна е, че той е креатура на АБВ. Неговото оставане на поста се дължеше изцяло на факта, че партията на Георги Първанов бе част от властта. Много внимателно трябва да се провери какво е правил Жаклен Коен като шеф на БЕХ и дали е помагал този арбитраж да бъде спечелен от българската страна или обратното.

На арбитража бе даден тотален коз за руската страна, когато Борисов подписа с Уестингхаус договор за проучване за инсталирането на тези руски ВВЕРи на площадка в Козлодуй, а после и за строителство на 7 блок. Много от официалните изказвания на ГРОБ, както и временните правителства, министри, дадоха директен аргумент против страната ни. Атомна енергетика е нужна на България, съвсем скоро ще видите, ако в момента сте сляпи. Не подписалите изграждането са виновни, а провалилите го, вече два пъти!!!

А сега, ако може с конкретни юридически аргументи да обясните, как точно са дадени козове с подписване на меморандум с Уестингхаус? Аз мисля, че всяка държава е в правото си да решава, кой да ѝ доставя реактори и да строи АЕЦ. Или е задължително това да се съгласува с Русия? Ако не можете да посочите нещо конкретно, сте свободен да ме напсувате, да ме наречете соросоид, еврогей, американска подлога и прочее хубави неща, до които винаги опирате, когато нямате аргументи.

Дай Боже Кьоравата Темида да прогледне поне с едното си око,ама не вярвам.

Защо за АЕЦ "Белене" да има обвинени за плащания след прекратен проект, а за "Южен поток" или за "Бургас-Александруполис" да няма, след като и по тези проекти има периодични плащания след прекратяването им? Контретните срокове ползвани от Прокуратурата, като "скоро" следва да бъдат обвързани с конкретните им възнаграждения - видно престъпността "трепери" от промяната в действията им.

Скоро! Е, колко скоро? Другата петилетка!

Това го писах преди дни.Но очевидно това човекоподобие се прави на мотика.Какво прават теа дето стоят зад куклите-"политици"."магистрати","прокурори"...Ми искат да ни замажат очите и да ни Фнушат че няма къде да ходими ше требва да плащаме.Ако БГ плати и едно евро,ше доде ден когато по лампите на бул. ленин ше има мноооого обесени.А от орлов мост до 7-ми км са бая лампи... Човек прави два вида разходи.За потребление и за инвестиция.И в двата случая плаща пари.И двата случая той се лишава от парите си и срещу тех той придобива нещо.С инвестицията е малко по-спесифично но в случая това е без значение.В този случай,хем сме се лишили от парите си хем не сме получили нищо.Просто 3,2МИЛИАРДА лева ги НЯМА.Няма ги бе.Но парите нямат качеството да се изпаряват.Просто ние сме ги дали на някой,който не ни е дал нищо еквивалентно на тях.Работата е там че НЯКОЙ е дал моите пари и аз не съм получил нищо срещу тех.В такъв случай ТОЗИ който е похарчил моите пари или требва да ми ги върне или требва да бъде съден и вкаран в затвора.Очевидно това са официалните комунисти бсп.Те обаче казват че герб са виновни за моята загуба щото са прекратили строителството.Това означава че или комунисти1-бсп са сбъркали като са почнали "проекта" или комунисти2-герб са сбъркали като са го спрели.Така че СБЪРКАЛ ИМА.Важното е сбъркалия да понесе последствията,тоест да бъде осъден.А не аз да понасям последствията.За това правосъдната система в БГ требва да се намеси.Да определи кой е сбъркал и той да бъде осъден.В съда двете страни да си представат аргументите и съда да реши кой да влезе в затвора.Ако такава една задача не е по силите на БГ правосъдие да се сезира международен съд.Иначе аз който нямам никаква вина за случилото се-ОСЪДЕНИЯ СЪМ АЗ. И това дето го казвам въобще не е популизъм.То има чисто практическо измерение.Ако се осъществи,вече никой нема да си позволи да го прави.Ако не,утре пак чакайте нещо друго подобно.

Че платим ! И още като поп че платим!

Цоцката още веднъж потвърждава, че ние в търговски взаимоотношения си играйкаме на "иди ми - доди ми"!!? Ама в кръчмата - всичко се плаща. И още от времето на Падишаха се знае, че алъшверишът не трябва да се бърка с други работи.

Ще стане като с Цанков камък - Доган е напълно оправдан! Иначе и договора с ТЕЦ Марица Изток и американците те чака, цацо ... и 4 милиарда ДДС откраднато от Мургина, и фотоволтаичните централи, и водното огледало в Кърджали, и магистралите на Бойко, и милионерите в Швейцария, дето ни ги дадоха германците, и сделките за оръжие и Костинбродската афера и ..... абе всичко е корупция, далавера, кражби и лъжи! ама цаците не са риби, както добре знаем

Цаци, първо кажи нещо за КТБ!И тогава, карай наред!

Имена, имена ! За кого говори Цацаров ? Защо хвърля прах в очите на народа ?

Да проверят имотите и печалбите на Овчяра Румен.На него и семейството. Комисионите са сладка работа особено кагато народа спи и не се интересува. 100% съм сигурен че Цацаров няма да направи нищо за да не бъде изкарана и неговата кирлива риза.

Това което премълчава обаче е че ще бъдат привлечени по тъкъв начин че ще имат възможност да излезат чисти като родопска роса, за тази цел са се подготвили както безброй вратички така и специални съдебни състави от "наши" хора.

d4

А дано! Ама надали...

Едно е да кажеш, друго е да накажеш. Тук дори не се споменават имена.. Осъдени няма да има защото макар и противници Цацаров и те са в голямата игра за кражба от народа. Ако Цацаров вкара някой политик в затвора и му отнеме имуществата, същото ще се случи и на Цацаров. Те са в една игра всеки крал нещо друго. Защо Цацата мълчи за КТБ? След него другите ще кажат но няма да го накажат защото си пазят крадливия занаят

е па да се пита овчар руменов,он знае сичко

Както винаги, ще има обвинени, но така, че да не бъдат осъдени... Тая песен я знаем. А накрая плащаме освен съдебни разходи и разходи, като ни осъдят извън БГ.

Това, казано от Цацаров, не означава за съжаление, че ще има доказателства и че ще се обвинят правилните хора. Пригответе се за театър на абсурда. Откраднаното от едни лице ще се преразпредели между едни други лица - съдии, прокурори, следователи, депутати, съмнителни бизнесмени, медии. Накрая като парите свършат и няма какво повече да се преразпределеи ще има оправдателни присъди, а след това обвинените ще осъдят държавата, че 5 години са ги мъкнели по съдилища. И пак ще платим един пари за едни обезщетения. Вземети си пуканки и бира, филмът ще е мноооого дълъг и скучен.

ги осъдиха българите, като са си плащали... който е подписал да се прави Белене е направил добре - енергиините проекти, когато са свестни са добре дошли. И у ран си имаме и кадри и традиции в адрената енергетика. Напук на всички прозападни клакьори АЕЦа ни бичи на пушка! и прави евтина енергия... докато х'американчовите ТЕЦове бичат на 5-орни цени и осморно замърсяване. Когато народа е проЗ - държаБата им ги е слабичка... добре, че съм юрод а не болгарин!!! ш'мъй сра...срам та ша съ изям!

Това е чиста проба опит за минимизиране на щетите в общественото мнение и за отвличане на вниманието. От най-съществения въпрос в цялата история - че ние, ужким суверенна страна, се отказахме от енергиен проект, даващ ни енергийна независимост и генериращ сигурност в регионален план, под грубия и безпардонен натиск на чужда държава. Защо прокуратурата насочва вниманието си към спорни, най-общо казано, правни казуси, предмет на търговски договори и случили се СЛЕД спирането на проекта, а не подгони истинските крадци при неговиата досегашна реализация?

А, знаем, знаеееем - царе сте на "привличането под отговорност"! После скалъпвате едно некадърно "обвинение" и онези, последните от "тройката на разсъмване" само това чакат: слагат цената на масата, откриват наддаването и резултата е с очакван и до болка познат край: - прокурори и съдии на висши длъжности не подават декларация( сигурно ги е "срам"), а данъкоплатците - плащат масрафа на всички ви вкупом - и на комисионери, и на корумпирани мазни "магистрати"! Ай сиктир!

СКОРО ЩЕ ИМА МЕТЛА ЗА ТЪРТЕИТЕ И КЪРЛЕЖИТЕ ЛЪЖЦИТЕ И КРАДЦИТЕ В ТОВА ЧИСЛО ЦЯЛАТА СЪД.С-МА

дкми

Е той ваш Бойко го спря бе цаца...Едва ли ще го обвиниш?

Да, обвинени може и да има, ама осъдени няма да има.... Такава е съдебната ни система- прах в очите.

Всички виновни лица ,които визира Цацаров са все охранени задници,на които нищо няма да им се случи - те отдавна са скрили откраднатите пари и закон не ги лови! Така е в БГ !

Според мен този път Цацаров лъже. 3 години са много за разследване на такова деяние. Нима чак сега са разбрали за тези плащания?

колко ви струва демокрацията. На референдум "суверена" каза АЕЦ "Белене" да се строи. Но никой не го слуша, защото заповедите са от друго място... Над 3 млрд на боклука...

ся и Оффчаров има да чисти Паметника на Съвецката армия

Тиквата е виновен за всичко , да плаща от парите на партията му , няма да пипа народна пара ! Колкото е откраднал да ги върне , наближава Видов ден , Мутрите на КОЛ !

Едно е да има обвинения, съвсем друго е да има ефективни присъди. Вече 27 години го наблюдаваме. Магистрати, полицаи, политици много работят и накрая няма виновни...

Просто трябва от тези суми да се вземе полагащият се процент и нещата "ще се оправят" ,налли? Всичко у нас е така. Мразиме далаверите,в които не сме участници. Иначе,може. Българска работа. Румъния не така не прави вече. и в СССР никой не прави така. И другаря Ленин не посътпва така.

Баба казва,приказки за ябълки.

ИНТЕРЕСНО Е КАК ЦАЦАРОВ ЩЕ ОСЪДИ ФИРМИТЕ ПРИ СЛЕДНИЯ СЦЕНАРИЙ: ... ...ФИРМА ИМА ДОГОВОР И БАЧКА 1 2 , 3 МЕСЕЦА БЕЗ ДА И ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА ПО АЕЦ БЕЛЕНЕ ПРЕДИ СПРАНЕТО НА СТРОЕЖА ... ИДВА ГЕРБ И ПРИЕМАТ РЕШЕНИЕ ЗА СПИРАНЕ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ .... ФИРМАТА СИ ПОЛУЧАВА ПАРИТЕ ЗА ТОВА КОЕТО Е ИЗРАБОТИЛА ДО ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА ПРОЕКТА ... СЕГА ЦАЦАРОВ ЩЕ СЪДИ ФИРМАТА ЧЕ СИ Е ПОЛУЧИЛА ПАРИТЕ КОИТО Е ИЗРАБОТИЛА ДО СПИРАНЕТО НА ПРОЕКТА .... НЯМА СЪД В ТОЯ СЛУЧАЙ КОЙТО ДА УВАЖИ ЦАЦАРОВ - ИЩЕЦА .... :))) ВСИЧКО СА ФИШЕЦИ ПОНЕЖЕ ЗА ДА ПОКРИЯТ СЪДЕБНОТО РЕШЕНИЕ ТРЯБВА ДА ДРЪПНАТ ПАК 1.4 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗАЕМ :)))

кога ще бъде обвиняем? Когато го видим с ефективна присъда, тогава може и нещо да се промени в България.

Цацата пак се е цацардосал.

цацата казва, че ще има обвиняеми... Абе то е лесно да има обвиняеми, аз се питам дали ще има осъдени на поне 10 год. ефективен затвор от строг тъмничен тип???!!! Силно ме съмнява, само плашат рибата (цацата)