Ненчев отива на съд заради поръчка за военно облекло

Военно-окръжната прокуратура в София внесе в съда обвинителен акт срещу министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев заради поръчка за военно облекло.

Обратно в новината

Коментари - Ненчев отива на съд заради поръчка за военно облекло | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по 1 МИЛИОН ЕВРА от ремонта на всеки самолет! Смятайте колко е това! Но путиноидите няма да му простят!

Всеки суетен урод, качващ се на министерски пост, мисли ли че всяка спестена стотинка и левче ще бъде в полза народу. Или и те не вярват, виждайки отвътре нещата, че ще стигнат до народа. Престъпници са всички, качили се въввластта, бъдете сигурни. Те не са видели народа в провинцията, в селата, в софийските панелки. Те не знаят, че всеки ден по почти 10 души посягат на живота си във невъзможност, изпаднали след дългогодишно чакане и надежда, но винаги срещали безнадеждността. Тези хора мислат ли какъв грях и карма слагат на поколенията си до девето коляно? Гряххххх, голям грях е да похарчиш и лев повече, а те харчат с милиони повече. Тия толупи с пълни дебели черва, искащи да осигурят и трето коляно наследници. НО НЕ ! БОГ ЩЕ ГИ НАКАЖЕ! Ако не вярват в Бог - КОСМИЧЕСКИЯТ РАЗУМ, БАЛАНС И ХАРМОНИЯ!

И българският народ

Арогантен авантажия облечен във власт. Нечиста съвест предизвикваща физиологически промени в организма. Високото кръвно и промяна в диабетния статус на индивида ще са малка част от палитрата на заболявания в органа му:) Изобщо бърза помощ трябва да е по петите му.

И тук е ножен малко акъл, /прокурорски/дори не нз лелка Курвелка, която не може да го измисли, а поне на др. Таско Ерменков/експерт/. А познай на кого трябва да поръчва министър - на подведомствена фимма или за по евтино на птенциален крадец? Той ли се е облагоддетелствал

Ненчев - същинско въплъщение, образец на евроатлантическите и либерално - демократични ценности - проституция, кражби, наглост, простотия...

Смешна държава. Цацата обстреля всички "противници"на Путлер. Явно това е линията на "най-големият" (по Решетников)български * патриот Доган,който е началник на Цацата(че и на Боко) Оставка за дебелия!

"противници"на Путлер сами се обстреляха изпълнявайки хамериканските поръчки против БГ-то!

Наистина. В тази фактическа обстановка къде би могла да бъде каквато и да е лична изгода за Ненчев? Т.е. има ли направено нещо от него, с цел лична облага? Това е част от фактическия състав на длъжностното престъпление. Ако тази част липсва, за какво говорим.

За разхищение на четвърт милион лева, заради министъра, защото така му било кеф.

И как точно ги е "разхитил" - като е запазил действащо едно държавно предприятие ли? И то предприятие в неговото ресорно министерство. Ако погледнем за какво го обвиняват по другия казус - че е намалил боеспособността на армията, като е спрял ремонта на двигателите, туй ако беше разтурил държавното предприятие в сферата на отбраната, нямаше ли да се стигне до проблем за армията? Май в единия случай може, а в другия не. Нещо непоследователно виждам тук.

Говорим за поръчка на МНО за шиене на военни униформи възложена на фирма занимаваща се с шиене на пайети! След "спечелването" на поръчката паетъаджийската фирма, веднага преотстъпва шиенето на друг срещу съответния % !

Само няколко месеца преди "държавническото" решение за подкрепа на интендантско обслужване, Ненчев уволнява директора на предприятието и поставя там свой (верен съпартиец) човек. А сега кой ще направи връзката между това управленско решение и подаряването на ведомственото предприятие на поръчка да 4 млн. лв. в нарушение на закона. Дори само последното е достатъчно за съд - не може да се разсъждава върху действащи закони и то от министър?! - да го изпълня ли, да не го ли изпълня....затова сме "ненормална" държава, защото законът е "врата у поле и само който е луд, минава през нея", както казва шопът:)

дали някой от Интендантско обслужване ЕАД сега ще излезе да подкрепи министъра, който тогава "клекна" пред протестите на работниците (това се отрази широко в медиите), които иначе щели да останат на улицата, и избра по-неизгодната оферта, с риск да стане това това което се случва сега, или както се казва: "няма ненаказано добро..."

Всичко беше ведомствен PR - в прослава на добрия бащица министър. Рабтничките протестираха срещу уволнението от Ненчев на предишния си директор, после писаха отворено писмо в защита на Ненчев,...толкова са наплашени, че каквото им кажат местните лидери и сегашния директор (верен съпартиец на Ненчев, ще направят:)

Всичко добре, само дето не разбрах откраднал ли е нещо министърът? Ако поръчката е отишла в държавна фирма, какво би могъл да открадне министърът? Ако частната фирма, която първо била спечелила конкурса не е обжалвала това, чувствала ли се е ощетена. Въобще има ли извършено нещо от министъра с цел имотна облага, че поне аз не откривам такова?

тая велика фирма, спечелила кастинга..Ми той Ненчев вече беше до тоя съд, пардон, следствие и....

Сега соросоидите няма ли да го защитят, както за договора за МиГ-овете?

Този крадлив Министър от Трудови Войски , кирка и лопата кур заплата ! Заключете го и никога да не излезе този гявол ! Щом е земделец е калинка и си е купил диплома ! Врреме беше да го вкарате в СЦЗ при циганите и те да опитат бял гъз!

ТОЙ И ЩЕ НИ ПОРОБИ! А Ненчев спести ПО 1 МИЛИОН ЕВРА от ремонта на всеки самолет! ТОВА ЛИ Е ВИНАТА МУ?

Не искам да се изразявам по този начин,но какво им става на тези уж нормални мъже бе.Откачат бе откачат.Направо полудяват.Кой розови бмв - та,кой имоти,сделки,пайети,проститутки,кардашевски,разни идиотки и идиоти нямащи си хал халбер защо са точно в това министерство ,пък и на всякъде.Няма ли 10-20 читави мъже в тая държава бе,няма ли.Да се задавят дано генетично гладните дошли на власт.Срам,срам и позор.Безмозъчни ли са,къде са расли,как са възпитавани бе,че като им се даде малко власт полудяват

прати неколко документа в Москва и после си би камшика като първи швейцарски селянин.

Моля ви преди да пишете глупости,вземете малко се информирайте за подробностите.Поръчката я печели частната фирма,но понеже няма капацитета да я изпълни сключва договор за подизпълнител с държавната фирма.Всичката тази схема е ръководена от Ненчев с цел комисионна от частната фирма,а вредата която е нанесена на бюджета е от това,че поръчката не е спечелена директно от Интендантско обслужване.В цялата тази работа няма място за частната фирма.Тя е лансирана от Ненчев за да вземе комисионна.

Нещата са точно обратно. Първоначално частната фирма печели, но след намесата на министъра тя се отказва и не обжалва. Поръчката се осъществява от държавното дружество. Сам не разбрах каква е ползата за министъра .Т.е. в какво точно го обвиняват? какво е присвоил?

Тя не се отказва,а понеже няма ресурс да изпълни поръчката взема за подизпилнител Интендантско обслужване.Частната фирма си прибира колкото и се полага в договора.

този е срам за българската армия, по крадлив министър никога не са имали военните, дано да го осъдят ефективно а след това и Танева те са си лика прилика по крадене

Ненчев спести ПО 1 МИЛИОН ЕВРА от ремонта на всеки самолет! ТОВА ЛИ Е ВИНАТА МУ?

Само ми припомни какво точно е откраднал, че не се сещам?

Дребна работа.Покриха далаверата с ремонтите на самолетите ,обзавеждането на квартирите....Тоди докато е министър само поразии е направил.Дано поне се засрами.

Ко искаш от Нанчев, бе! Поръчва си униформи по дисертацията на Хамстера - розови с пайети!

Разсъждавайте логично! Аз самият не съм юрист и не съм чел закона. Има ведомствена фирма към МО, която снабдява армията с храна и облекло. Тази фирма е към това министерство. За какъв свободен пазар за снабдяване на армията с храна и облекло тогава става дума!

А колегите му, начело с Б.Х. кога?

И да го обръснат нула номер :-)

К'во лошо?! Щели да им прешиват пайети по униформите, да си личи поне какво работят във войската и защо взимат големите заплати и големите ранните пенсии!

могат да съдят някой, че не е гледал интереса на руснаците (МИГ) , а е спестил на държавата по 1 МИЛИОН евра от всеки самолет!

Основния проблем е, че човека от СДС е взел решение против свободата на пазара и прозрачността на конкурса. Къде са обещанията за дясно управление? Точно пък той да става радетел за държавните предприятия и да си залага главата не върви никак!

Наличието на ведомствена фирма изключва свободата на пазара в случая. Обвинението е абсурсно!

в нормалните държави много рядко има държавни фирми, защот се краде повече от държавата

НЕ ГИ ЛИ ШИЕ ВЕЛИКИЯ ДИЗАЙНЕР ЖЕНИ жИВКОВА, дето и за шивачка не става

С такива прокурори , адвокати не му трябват на колю бардака :)))) А откраднатите имоти в Евсиновград???? Внесени са десетина сигнала и то преди година . Цифрите там са в милиони . А фалшифицираните документи за членство в бзнс , че и председателство ?!!!! Явно готвят поредната оправдателна присъда продажните мастии..... Кристално ясно е , че трябва да се привлекат като съучастници , ама пред румънски съд . Всъщност по-добре пред китайски.

В общия случай няма задължаващо условие класираният участник на първо място по ЦЕНА да е с предимство при сключването на договора, освен ако това не е изрично указано в конкурса. Нещо повече, при някои конкурси се отстраняват двамата участници с най-ниска и най-висока цена.

Хаха - за какво почнаха да ги съдят! За това, че опитал не да открадне парите, не че ходатайствал за частна фирма, а просто за това, че е спестил уволнението на държавните служители в "Интендантско управление" като им осигурил договора. От друга страна наистина е трябвало да остане договора за частната фирма която по всяка вероятност е щяла да внесе китайски униформи на много по добри цени. Защото това е смисъла на процедурата и конкурса. Но това ли е най-голямото нарушение за което прокуратурата може да съди някой?! Това е по скоро реклама и всички в Интендантско управление които не са на улицата трябва да му стискат палци!

Едва ли се е замислил толкова за работничките от Индендантско обслужване министъра, по-логично е да си е направил сметката, че може да съчетае своя с техния интерес:) Едва ли е случайно, че Ненчев смени директора на Предприятието със свой партиен човек, непоследствено преди да подари договора за 4 те милиона.... А работничките протестираха в защита на стария си директор... ама бързо се утешиха:) Трябва най-накрая да стане ясно на всички, че нищо и никой не е над закона и че ИНтендантско обслужване не е към Социални дейности на МО.

Това може да е единствено логично ако приемем че по условие българите са боклуци до един и няма нито едно решение продиктувано от морал и здрав разум. Все пак пред това да се купуват партенки от турция и китай да се шият в българско държавно предприятие ми се струва като не толкова престъпно решение. Все пак ако частната фирма е загубила пари и конкурса е бил опорочен са в правото си да са недоволни и съда трябва да ги компенсира справедливо.

Има право и закон. Морълът е относително нещо (морално беше работничките да протестират за стария си много добър професионалист директор (уволнен и омаскарен от Ненчев) и сигурно още по-морално беше пак те да пишат отворено писмо в защита на Ненчев, който ги бил спасил, нали? А за китайските боклуци...това не може да стане по принцип, защото министерството много подробно задава параметрите и изикванията към поръчката. Другото е евтино говорене...

ще влезе в кауша и ще стане ... човек

А, това беше заради пайетите и дайретата май;))

И тия, реформаторите, имат наглостта да настояват пак да ни управляват!!!

Наигра се мишока!

Забравихте да включите и копчетата и конците за изработката!!!Изчислете сумата наново! Ще се покачи с 2 лв

много намалихте сумата, бе! че то не си заслужава народа да плаща после, като го оправдаят в прокуратурата!

И Митов и Ненчев са Русофобии Митов и Ненчев са кокошкари

Не са русофоби, а бояджии и нагаждачи.

Познах те !И ти си от тях!!!

Интендантско обслужване ЕАД е частна фирма. Старото Интендантско обслужване МО беше продадено преди 15 години Не се бъркайте по заглавието. И то не е случайно запазено

Глупости, тя е ведомствена към МО!

...щом така мислиш...аз ли да ти преча?

тц, има ЕИК 129006778 и към 19.02.2016 е 100% държавна ведомствена фирма към МО, според ДВ

Бе, как всички са невинни? То Цвъко беше невинен, то Москов и той невинен, а сега пък виновен Ненчев! Ми, то момчето от де да знае, че ЗОП неможе да се нарушава? Ма, моля Ви се, аз имам чувството, че всеки дето го викат в НСС е невинен! Я, един орден Стара планина, веднага за геврека.

Шофьорче, всеки е невинен до доказване на противното, при това не отсега, а още от римско време!

Римски сандал-цървуле: Въпроса е, че цялата тая сган дето ни управлява, като нарушава закони винаги е невинна и прокуратурата ги е нарочила щото гледат умно и говорят верно. Дето се казва защо мен и теб не викат в НСС, а този военен министър, да му предявят официално обвинение? То, че е невинен до като не го оправдае съда или не го признае за виновен е така, ама нещо не е наред, щом според Прокуратурата има нарушен закон, а в съдебно заседение се оказва, че е невинен и хал хабер си няма от ЗОП.

От кога Цаца е станал защитник на руските интереси в България?

Да се екстрадира в Германия. Тук ще чака дълго за присъда.

Поръчката е изпълнена не само от държавна фирма, а от ведомствена фирма към МО. Още по-странното е, че тази фирма изпълнява само две дейности - снабдяване на армията с: 1. храна и 2. с облекло! Този, който е обявил обществена поръчка за дейност, която е регламентирано точно от кого трябва да се изпълнява, е нарушил закона. Хубавото в случая е, че в резултат на този процес фактът на източване на МО чрез обществени поръчки ще излезе наяве!

Неее, човече, законът е друг. Това Интендантско обсружване играе на пазара като всички други фирми с подобна дейност, включително и ако става дума за шиене на униформи. Иначе те шият всичко - от гащи до пардета за всеки клиент в държавата. Самостоятелна единица са си, барабар с директорски съвет:) Тук разумният въпрос е - За кавко и на кого е нужен този апендикс Интендантско обслужване?

Интенданство е имало още през царско време и то е нужно на армията. То се занимава със снабдяването на армията. Не вярвам законотворците да не са предвидили, че когато една дейност се извършва от ведомствена фирма, то да не се изисква обществена поръчка за тази дейност!

А бе какво стана с делото за злоупотреби във военно-мед.академия?!! Онези столове по 400 лв., вместо по 45, или етажерки по 1600 лв., вместо по 80?

Прокуратурата нарочи ли някой - край, виновен е. Как при кабинетите Виденов, Костов, Сакса, Станишев и Орешарски кажи речи нямаше виновни пък сега изведнъж са получили "законовидение - нарушение"?

Ами, до сега, не сме имали толкова безотговорен министър. А обвинения и преди е имало - спомни си Цонев, който съдиха за машината за плоскости за авиационни хангари.

двете мекерета-Ненчев и Митов,заради които Борисов се самоуволни, се оказаха пладнешки кокошкари,и на двамата им беше ясно че никога по вече няма да са във власта и топнаха не само пръста ,ами и крадливите си задници в кацата с мед

Това неправомерно прекъсване на законовата процедура било направено с цел обществената поръчка да бъде спечелена от втория класиран - ведомственото Интендантско обслужване ЕАД, Като изключа личността на тъпира Ненчев, то на нашата съдебна система няма угодия. Ако беше дадена на първият спечелил, щяха да съдят министъра /който и да е / затова защо е дадена поръчката на частна фирма , а не на Интендантско обслужване.Тогава щеше да има раследване за евентуален подкуп.

след дъжд качулка

Феномен! Първият български министър, осъден затова, че е дал поръчка на ДЪРЖАВНА, вместо на частна фирма! Настъпили са тежки щети - над 300 шивачки от държавната фирма са си получили заплатите. И ще го осъдят! Да беше поръчал два реактора за 1.2 милиарда или да беше продал старите за 75 милиона - нямаше да има проблем.

Горкия министър на отбраната!!! Отиди да го нацелуваш....

В нормална държава няма значение дали е частна или държавна фирмата.Важното е кой е спечелил поръчката. В случая ако конкурса е проведен според закона, би трябвало 1-вия да е получил поръчката.

Да, българският Закон е като дъвка - разтягат го в "правилната посока", според конюнктурата. Де да бяха всички закононарушение от тоя вид. Не защитавам министъра - посочвам абсурдността на Съдебната ни система.

я се запознай с фактологията първо, преди да пишеш глупости!

Фактологията е ясна - печели частна фирма, но поръчката е дадена на държавната, а частната става подизпълнител. Нещо да пропускам?