Събират 70 хил. долара, за да върнат в Русе тялото на алпиниста Иван Томов

Ако времето не позволи акция по сваляне на трупа от Лагер 4, парите ще бъдат дарени за благотворителност, заяви баща му

Обратно в новината

Коментари - Събират 70 хил. долара, за да върнат в Русе тялото на алпиниста Иван Томов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

герб от къде ги взима тези пари, та ги раздава

Пак ли ще събираме пари за аз транстпортираме трупове на малоумници?

*за да

И той, и Боян, и Христо, и всичките луди глави, които оставиха костите си по планините? Лека им пръст, на хората, ама аз не виждам полза - само чесане на егото и задоволяване на адреналинови нужди.

Вместо да се съберат тези пари за живите, те ще ги дават да се преместят една торба кокали от планината в гроба. Хора, вие побъркахте ли се? Има толкова деца, които могат да бъдат спасени с тези пари!

Ей хора, сърца нямате ли....

Е, па няма ли застраховка? При излизане извън страната е задължителна...

При това не му е за първи път!

Лека му пръст ама нали баща му беше казал че там ще остане защото това искал преживе???? Явно всяка такава новина води бая далавераджии дето се състезават с медиите как да се тиражират неща които на 50% поне хората за които приказват даже и не са чули такива неща.

Нали волята на баща му беше да се погребе там тялото,защо сега се извъртяха нещата на 180 градуса?

ХОРА !!! Коментиращи или просто четящи , които се възмущавате от кампанията :: НИКОЙ не Ви кара да дарявате нещо насила на когото й да било. Има и фондове за лечение на деца и други благотворителни фондове . Средства са нужни ежедневно. Никой не Ви пречи да дарявате там. Няма какво да обвинявате алпиниста / бог да го прости / или семейството му.

Понеже -събирате,аз пък една стинка не давам за това тяло там! Има си застраховки -платете си от тези пари!

Съвсем ясно е написано "събират". Т.е. никой не иска от коментиращите тук хейтъри да даде и стотинка. Ще дадат тези, които са преценили, че трябва да подкрепят родителите на Иван. За какво са тогава всички негативни коментари за инициативата, ако не за избиване на комплекси ?

според мен, искат да върнат телото зарад яката пропаганда. Събитиа, погребение, пък интервюта, пък дитирамби.... ше накарат още поне 10 човека да тръгнат рисково с това. ше си кажат: и да умрем, ше ме върнат и ше направат героично шоу с телото ми. Бравос, дайвайте паре. требе си

70 хил. долара - само ако става за донор...

Жалко за момчето! Преди време работих няколко години в Луфтханза Карго в Германия, пренасяли сме ковчези на хиляди километри, по спомен от Аржентина до Европа цената беше около 5000 Евро.

като ви чета постовете имам чувството че става въпрос едва ли не че парламента е гласувал закон да се съберат пари от всички българи за този, а не за дарителска кампания по желание който иска дава който не иска не никой не ви кара или задължава да давате и стотинка! его на Сияна писала по долу "аз нямам какво да ям и едва си гледам децата. Жал ми е за човека, но в крайна сметка ако ще даря, ще е за болно детеа, а не за такова нещо...". ми миличка няма какво да те е жал, купи си парче хляб, нахрани си децата, никой не те задължава да даряваш пари за тази кауза!

А избора къде е ? ... колко каузи за деца видя днес тук ? Просто децата не са ИЗВЕСТНИ...

Наглеци! Да не съм го пратил аз там та ще давам пари да му прибират мършата.

За оня другия дето умря там горе преди време ,хеликоптери вдигаха шерпи пращаха-жената до него казваше ,че засъраховкатА ще покрие всичко! За този кое е по различно?

Е нали преди два дни ни уведомихте, че и баща му, и всички около него, както и той самия, искали да си остане горе.....?!

Мавзолей да построим.

Знам, че е грозно да се казва, но аз нямам какво да ям и едва си гледам децата. Жал ми е за човека, но в крайна сметка ако ще даря, ще е за болно детеа, а не за такова нещо. Съболезнования на родителите на Иван Томов.

Нали вчера баща му искаше да остане горе под върха. Сега пък в Русе. И къде е истината?

70 хиляди долара - с тези пари по-добре платете лечението на някое болно дете, вместо да се занимавате с глупости

Вече разбирам, защо Иван е искал да остане на върха. Има родители, които и от смъртта му искат да искарат някой лев, ако не за друго, да ги "дарят" за нещо!

Никой да не праща пари! Някой карал ли го е да ходи да се катери по камънаците само заради едната тръпка? Аман от подобни безмозъчни същества, които вместо да се хванат на някоя нормална работа като обикновените хора, ходят да се правят на големите мъже..

Всеки сам изживява живота си по начин,по който сметне за уместно. Е, друг е въпросът,че за подобни ситуации има застраховка,която ти покрива именно репатрирането и,след като си се захванал с подобно скъпо хоби, не е нормално, да "спестиш" точно от това. Освен репатриране, покрива и лечение. Какво правим, ако краят не беше такъв,а се наложеше да постъпи на лечение...пак се събира пари....това е безотговорно към близките и,към себе си,най-вече

Остана и застраховка да няма! Пусто му и безпаричие! Ето защо без кислород,без шерпи и на бегом до върха без нужната климатизация стават на лед там горе

Когато си глупав, обикновено е за дълго ...

А кой да прибере умиращите българи в чужбина, тръгнали за по- добро бъдеще на децата си и семействата. Не помагат нито организации, нито правителството. Семейството тегли заеми за да транспортира починалия до България или други българи в съответната държавата събират помощи. Да почива в мир, съболезнования на семейството.

Един момент! Застраховка имал ли е починалият? Защо не се вземат парите от застраховката,ами по най-грозен начин се опитват да се домогнат до публични средства? Изхарчете застраховката,няма да е малка и за близките ще останат предполагам! Пък и да не останат ,какво толкова! Все пак ще си го приберат и ще го погребат както е нужно!

Ами,явно няма,след като няма как да го транспортират. За подобно приключение,застраховката е по-скъпа от стандартната и явно, са решили,че са пари нахалост.

Аман от тарикати, никой не си плаща застраховките, но иначе имат претенции като за световно. След това, някой трябва да събира пари да прибере костите на поредния тарикат който си поумрял на воля тук или там по света. Аман от пишман авантюристи, катерачи, алпинисти, политици и изобщо от целия този скапан народ.

няма достатъчно минуси за теб, душо дребнава. стой си спокойно в локвата. от теб никой нищо не иска!

Ти като не си в локвата извади пари за транспортиране на починалия българин. Защото такива от локвата страдат от безумни разточителства и беззаконията в страната ни. Душа дребнава не е претендиращият за справедливост. Огромни суми се плащат за застраховки от Застрахователни компании, НО НИКОЙ НЕ ПЛАЩА ЗА НЕСПАЗЕНИ КЛАУЗИ В ДОГОВОРА И НЕСПАЗВАНИ ПРАВИЛА ОТНОСНО HEALTHY SAFETY. Кой ще плати на хора пренебрегнали всички паравила , оповестени в диговора. Безсмъртния Ленин сигурно. Прочети добре как е станал инцидента със загиналия алпинист. Иначе не си от г'ьола.....

като гледам са повече за теб

аман и от такива кат теб ! Мразиш собствения си народ очевидно, когато виновни за голяма част от състоянието на държавата са политиците и те са тарикатите. Този човек не е поискал кой знае какво , а и ако бяхме по-богата и добре управлявана държава, този казус нямаше да стои сега и ти да плюеш по форумите колко мразиш народа си.

с цялото ми уважение...но ако не се лъжа за тези изкачвания винаги се прави застраховка живот чиято полица покрива определена сума. не е редно някой друг да плаща за неговия масраф...

Е да де, ама от застраховката "Живот" не можеш да финансираш застраховката "Погребение", например или как там се наричат блудствените застрахователни действия с мъртъвци по планините.

Хем не знаеш, хем коментираш.... "Репатриране на тлени останки" е това дето не го знаеш. И не е е "застраховка" ,а включен риск в застрахователна полица. Сега въпроса е дали е имал полица (сигурно е имал), има ли покритие на този риск(сигурно е имал) и до каква сума (най-вероятно тук е заровено кучето)

Баща му рече вчера там да го копат, той самичък искал там да остане, етиката на алпинизма не позволява нещо което планината е придобила да бъде отнето от нея, а тия пирамидаджии и ало-измамници пари тръгнали да събират...

Къде го " РЕЧЕ" бе човек. Ти чу ли го , или прочете какво пише накъде си?

Пише го в същия сайт,в който е и тази новина

Да , ПИШЕ ГО ! , но дали наистина го е казал ??? , или го е казал, обаче не знае.

Вижте, не разбирам защо при подобни "казуси" българите сме супер крайни, емоционални, псуващи, хулещи, обиждаши и т.н. ДА - ОБИЧАМЕ САПУНКИ, ДРАМИ И МЕЛОДРАМИ. Първо - съжалявам за момчето! Наистина. НО, решението за това да върнат тялото си е лично право на семейството, на родителите. Да. А решението за това ДАЛИ ДА СЕ ДАТАТ ПАРИ - Е НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ! Нали така? Аз не бих дал пари за такава "кауза", без да преповтарям по-долу коментарите. Да, за мен болшинството имате право - по-добре да съберем пари за човек който се бори за живота си, отколкото за труп (колкото и грубо да звучи е така). НО моля без обиди към починалия или към почернените родители. Все пак никой не ви наисилва да участвате в тази инициатива. Това обругаване, тези "емоции" не са ли съвсем излишни в тази ситуация? На нас българите ни липсва хладнокръвие и дори малко студенина в такива моменти.. за да си спестим излишни негативни емоции. А вместо това ние веднага се хвърламе на едната или другата от страните...

много си писал, ве! КАжи ДА или НЕ. А, всъщност някой пита ли те?

както всички останали - и аз коментирам. Казал съм - НЕ, но съм казал и някой други неща насочени към всички вас, а и към себе си, щото и аз съм българин. Нямаше как с по-малко думи.

Браво, много хубаво! А за собствения си живот и дните си, помисли ли? Защото разполагаш със себе си около 40 г. И ако не си "протегнеш" краката извън "чергата", живял ли си?

...... там е тънкият момент, да "протегнеш" крак или ръка, но не и двете, а още по-малко глава!

Уважаеми близки на алпинистите, не усещате ли, че вместо съжаление, предизвиквате възмущение???

Да, за съжаление той умря и с това създаде толкова неудобства!

сЪжалявам за момчето... нз аз дали АЗ не разбирам но, познавам хора който всеки час се борят за живота си с зъби и нокти ... виждам в очите им желанието да живееят и да направят всичко за да оцелеят, други търсят на хиляди километри смъртоностни предизвикателства ?

Абсолютно безсмислено. Пълна глупост от страна на близките.

Има пари да ходи по света, да катери планини... ама като се трупяса, щото е "търсач" на адреналин, хайде събирайте пари за един труп! Или кво - горкото момче не е бил наясно с рисковете? Милото то... български юнак... да съберем парички и за жена му? Яж лайна бе, Иван Томов!

Това решенее на жената до Иван ли е? Защото баща му беше казал ,че тялото там трябва да остане!

Ако е нейно решение, то ще да е за пари, апартамент или нещо свързано с децата й! Духовно, ей така заради човека да е! Абсурд!

Бате ви Бойко не може ли предизборно да изпрати Спартана да отиде и да прибере тялото на Момчето,както и преди това го е правила,и да попитам защо толкова много полиция са командировали във Костенец заради онзи Батко Чане,който вече не е и във България а???

дай да събираме пари за всеки адреналинковец който се е гътнал докато си е чесал крастата, а болните от рак кучета ги яли.

Абсолютно си прав. На гроба на този би трябвало да пише: "Паднал геройски в борбата със собственото си его". Защото точно това са повечето алпинисти - егоисти, на които изобщо не им пука какво причиняват на хората около тях. Някои от тях близките им буквално ги молят да не тръгват, но не! Те са "луди пичове", които правят "яки неща". Пък после "ден на траур за великия герой" и "събираме пари за тялото му".

много си отговорен, ве! Хейтърче! Не ти подхожда!

Че този човек - Бог да го прости - нямал ли е застраховка ?

Не вярвам да е нямал застраховка....

Нали бащата на момчето каза, че тялото щяло да бъде погребано в планината Лхотце?!

Вчера по новините казаха, че решението на баща му е алпинистът да бъде погребан на Лотхце. Имаше репортаж и на приятели. Така, че сега това ми изглежда като опит за измама и използване на случая за набиране на пари в неизвестна посока.

Казах аз че това следва. А още 70К за замръзналите му купчинки дето ги е срал няма ли да се събират.

Що за глупост е това, има живи хора които се борят за живота си и се нуждаят много повече от пари !

Срам ме хваща заради повода, по който трябва да питам, но защо услугата трябва да струва повече от екскурзия на ол инклузив до съответната дестинация за 4 души?

... с връщане.

По-добре съберете парите за някой в нужда. Съмнявам се, че Иван ще се разсърди, ако тялото му остане на планината.

Съберете пари за някое болно дете. Последствията от едно лично решение не бива да бъдат обществен проблем.