С жребий избраха първокласниците в столично училище

Над 450 заявления за първи клас са постъпили в 125-то СУ "Боян Пенев"

Обратно в новината

Коментари - С жребий избраха първокласниците в столично училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По цял свят търсенето определя предлагането. Защо руски се изучава в първи клас само в 1 училище в района?

Сега ще стане интересно. Къде ще отидат децата, които живеят в Младост 1, но са останали извън жребия?! В Люлин?

Вероятно повечето от тези деца не са от Младост 1, а и въобще не са от Младост... В това училище основно учат не хлапетата от прилежащия район, а отрочетата на амбициозни родители, които смятат, че 125 СУ е най-елитното на територията на община Младост. А всъщност наоколо има и други добри училища, но с по-слаб ПР в сайта bg-mamma :)

"Селото се оказа в града", както се пееше в една песен. Подгонени от мизерията и бедността, както и от мечтите за лъскав живот като в чалга клиповете, всичкото селян се изсипва в големия град под наем в мазета, килери и тавани. Работи "каквото дойде" и търка билетчета от лотарията. Малките градове и села се опразниха и дори циган тръгна към "градо", защото на село вече не остана нищо за "краднене". Като резултат големият град вече не смогва на наплива - пътища, паркинги, болници, училища, градинки, всичко отесня и не стига. Вече има хранителни стоки на всеки ъгъл и във всеки - опашка от поне 3-4 човека. София все повече ми прилиюа на тенджера под налягане, която е готова да гръмне.

Просто трябва да дават и точки за родители завършили съответното училище. Така 70% от кандидатите няма да имат максималните възможни точки.

Поредната българска простотия. У нас всяко училище е на едно дередже, разглезени малчугани, застарели учители които не смеят гък да им кажат и нагли селяндури родители дошли в големия град да се доказват и то с такава наглост и безсрамие, че ми става тъжно за горките им деца, които от малки копират и копират родителите си. Е, има и частни училища, но там е за "богоизбраните", с пачките и отношението и възпитанието на даскалите е различно, защото чичко паричко играе огромна роля. Та за 125-то прекалено шум в медиите за нищо, явно си имат наистина родители журналисти които да рекламират училището.

Поредния абсурд!

Ако учителите бяха качествени навсякъде, нямаше да има предпочитани училища. Във Финландия за средно образование всички ученици учат по еднакви програми и учебници, независимо от местоживеене и училище. Така се дават еднакви знания и равен старт на децата, а после вече кой каквото иска да избира за специално или висше. Делението на децата в България още от малки е много вредно и по фалшиви критерии.

Скоро с жребий ще избират и учителките им доколкото ще ги има на хоризонта! Голям цирк ще настане. Нека за миг си представим, че и министрите се избират с ези-тура. Колко му е, още има празни страници в книгата за рекордите.

емигрирай!така и ти ще бъдеш селинжур, и ще можеш да вкарваш деца префи местните. общо взето такъв е живота. местните са символ на застоя и мързела, докато селинжурите са тези с енергията. Така е по цял свят. А в австралия, на местните им казват аборигени. (софиянци, на български)

Една молба към пришълците комплексари , като водите децата си на училище , не задръствайте улицата с автомобилите си !!! Не е нужно да спрете пред входа на училището .

комплексари, щото живеят в комплекси ли?люлин, младост и др жк ти? къф си?

По селата се ходи на всякъде с колелото та и у Софето се ходи на всякъде с кола.

Напротив - на село се ходи навсякъде с кола, за да те видят всички, че имаш кола и имаш пари да й "сипваш". Само че на село можеш да "съ'преш", където намериш. А "у Софето" трябва да се съобразяваш със знаци, правила и особенно с останалия трафик и това ти идва много, и ти е ново, и затова паркираш като на село и задръстваш всичко и всички. Като видите някой как е спрял и къде е спрял веднага може да познаете дали е "софиянец от скоро или селянин отдавна". Проблемат е, че заради "папуасите" и културните хора (от София или не) трябва да правят всякакви лупинги и допълнително да задръстват движението.

Специално за 125-то спират по средата на пешеходната пътека пред входа, защото там има свободно място и изсипват децата.

Kalin

Освен че там учат деца на разни журналисти поради което нен стоп с иби без повод го дават по телевизията и че бившата директорка стана дупутат това училище и доста под средното ниво за София.Глупаци са тия дето се натискат за там че и томболи и......

То пък великото училище 125то, всичко е оъ форуми, и надъхани родители с болни амбиции. Бутайте се и сменяйте адресни регистрации, учете децата си на тарикаълък, за това никога няма да прокопсаме като народ!!!!!

китайците правят същото като дойдат в белите държави. дали са прокопсали, каквото и да значи тази дума?

До къде я докарахме софиянци. Селинджърите си вкарват децата в училище и детска градина преди нас. Нямам думи, такава наглост. Все едно някой от улицата да дойде да си живее у нас и да ме гледа в кенефа като сера щото е перверзник.

Имаш плюс от мен! И аз така мисля, но като гледам колко хора са ти поставили минуси, явно доста "столичани" си обидил с мнението си! Първият и единствен критерий при приема на децата в градина и първи клас трябва да е месторождението на родителите, или уседналостта да се направи не 3, а поне 15-20 години и то не в даден квартал, а в София. Да видим тогава селските тарикатчета как ще набутват наследниците си в столичните градини и училища, макар че като познавам манталитета им, ще намерят начин и тогава да се наместят, където решат...