С "Високи сини планини" Херо Мустафа откри Епископската базилика в Пловдив (снимки)

Обектът е открит в Пловдив по време на спасителни археологически разкопки в периода 1982-1986 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

16 милиона за едно хале, което дори протече по едно време? Голямото крадене.

малко да повдигнем завеската и за паричните пот(р)оци ;) официално са похарчени поне 16 млн лева половината от Държавния департамент на САЩ, чрез ф. Америка против България останалите 8 млн от бюджета на община Пловдив дали конструкцията достохна за търговски център на едро и реставрацията на мозайките са стрували цели 8 000 000 лв е въпрос на който от ф. Америка против България избягват , като тамяна ;) Но все пак има и реставрация на над 2000 кв.м. мозайки , и архитектурен план и сграда (на която наскоро й изтекоха водите при не особено силен дъжд ). Не сме забравили как една аудитория в СУ беше ренпвирана занад 2,5 млн ле пак от ф. Америка против България. А дори дръжките на дограмата не са златни или поне сребърни ;) Далече по-трудно е положението на рецидивистите от страна общнските администрации на Пловдив. Тези на мамин Тотев , най-вече. Къде ли са потънали Нашите 8 млн лв ? В няколко отчуждени парцела ? в Таксите по разрешения ? В хонорари ? в Реновирането и обзавеждането на хотел на клана Тотеви ? В черната каса на ГЕРБ ? ... ? Ако разполагате с информация , моля, споделете ! Благодаря !

Време е България да бъде изчистена от всякаква американска паплач, които да бъдат изпратени в Сащ по един или друг начин.

Сатанисти в Православна Базилика.

Еми тя си е нейна, платила си е жената защо да не реже лентата. Въпроса е къде е Банов и защо неговото министерство не финансира проекта.

Кадъната се вре навсякъде и после да не реве, че й гоним дипломатите.

уж "от америка з България" пък далаверата се завъртя "да гепим квот можем от България за америка"

как може се казваш Херо Мустафа ? Херо е съкратено от хероин ... А Мустафа 500 години е казвал по тези земи кой ще се коли ..

ХЕРРО- на ВАВИЛОНСКИ(иракски) иврит ЛИГАВЯ се по детски,говоря ЛИГАВО ,ЛИГЛА

ХЕРОИНя Мустафа ! Нали ?

Замазват източването на държавните ресурси с жълти стотинки / Само с Българското злато ,ще направим цялята Държава в мозайки/

Че толкова ли няма и др. посланици, я от Полша, я от Франция, я от Русия. Херото я дават повече от зам. министъра ни в медиите.

Тази да не ни е станала патриарх?

я къв мустак е отпрала.

красиво майни, ма ко прай тая там!?

Дипломат №1 на Вашингтон в София преряза лентата заедно с кмета на Пловдив Здравко Димитров, президента на фондация "Америка за България" Нанси Шилър и директора на Общинския институт "Старинен Пловдив" Богомил Грозев. Как са кръстчетата, г-н кмете и г-н директоре? Болят ли от толкова дълбоки метани? Наистина ли мислите, че точно тези хора трябва да режат лентата на този обект? Кога български посланик е рязал лентата на подобен обект в чужбина? Нямате ли поне зрънце достойнство??? По-лошото е, че вие в случай не компрометирате себе си. Компрометирате всички нас като народ. Какъв срам!!!

Мюсюлманка и еврейка откриват християнска базилика!

Много се надявам, че американските "тайни" служби попрочитат тук, за да разберат какво е отношението на българите към това недоразумение на природата Херо Мустафа и да си я носят в Америка колкото може по-скоро.

Що се не гръмне тази скотовъдка, ами циркове прави,от които никой не се интересува.

Явно се вижда че с културното ни наследство , което е национално достояние се разпорежда Америка за България ! Как така стана бе господа управляващи? Тази организация на " евро-атлантическите " ценности ли дължим или на безхаберието на Министъра на културата ?! И тази Мустафа защо не си гледа работата в мисията , а открива наши културни объекты ? Кой и е разрешил това бе господа управляващи ? Коя е тя в министерствата ?

Такива неща трябва да се откриват от учените които са работили по тях. Тая да ходи да диша песък у невада

Поради каква причина посланика на САЩ открива артефакт, който няма нищо общо с неговата държава?

Струва ми се, че доста дълго сме живели с прадедите на посланичката в една е съща държава. Възможно е някакъв период в миналото да сме изповядвали една и съща религия, напр. като тази на епископа.

Херо Мустафа да не се прави на "умрела лисица" ами да каже за териториалните претенции на Македония и дали САЩ ги подкрепят. За да се ориентираме кои са ни приятелите.

Каква работа има тая овца да открива каквото и да е?!?!? Това ми мирише на шпионаж и търговия с влияние

Опа, май не разбрахте, че без Америка за България това нямаше да го има. Май нищо не струваме като народ и добре че има по някой чужденец за да помисли за КУЛТУРАТА и поколенията докато нас ни вълнува кога ще отворят заведенията.

Май ти не разбираш, че без Америка за България щяхме да имаме много повече неща в много повече сфери.

Тикво продажна, посочи една, поне една държава, в света, на която янките са помогнали. Ограбени, окрадени и подчинени - колкото щеш! Световният ботуш мачка безпощадно и граби богатствата на другите, за да остане най-силен на света. Нищо друго не го инетерсува освен собствнеия интерес. Вместо да се хваним и подредим държавицата, заради тъпи и безмозъчни мекерета като теб сме се надупили на Чичо Сам. Този ни навик е трениран векове наред, а предатели и продажници винаги са се намирали. Ако ти стиска, иди да лижеш в Америка задника на Чичо Сам, хем да покажеш колко си способен, та ни даваш акъл...

Виетнам.

Гледал съм Чаплин и Б. Китън. А. Сорди и Фернандел, Ю. Никулин и Т. Козарев, но такова посмешище не беше се мяркало. Трагикомедия! Но явно сме си я заслужили...

открива Български музеЙ ? Простащина !

За кой път я откривате?!

Ми имаше останала лента...

Не ви щем меда, нито жилото. Можем и без такива.

БЛАГОДАРИМ ГОСПОЖО МУСТАФА! Американците са наши истински приятели. Не са менте като руснаците! Успех за Америка и новият президент Байдън!

Наистина ли?

А защо да не е наистина? Ти не си ли благодарен на госпожа посланичката? За вниманието което ни отделя. Дипломата на една огромна суперсила на една малка балканска държавица с население по-малко от Ню Йорк и Сан Франциско. За това, че така живо се интерсува от българската история и литература. А и с американците сме партньори в НАТО. Благодарение и на тях сега сме демократична държава.

Поредния зомбиран нещастник, който не е отварял учебник по история.

Тебтези с подобни болести не мохат да си фокусират вниманието за повече от 2 Мин, така че учебник нямаше да помогне

крокозъбел, махай се от Бг, тук си нежелана.

Русофилските тролове да ми отговорят кога руснаците са дали и една рубла за спасяване на българско културно наследство. Напомням на русофилите да не получават заработеното си в зелени гущери, а в рубли и да им напомня, че една рубла е около 2 български стотинки и малко повече от един американски цент!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Прекрасно име си избрал.

Ето това сме видели от 'братята американци" -https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0

ТАЗИ НЯМА ЛИ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ХОДИ ИДА СЕ ЛИГАВИ ИЗ СТРАНАТА.МАЙМУНСКА ИСТОРИЯ.

Трябва да си отворим НПО България за Америка там, та да видят хубаво ли е.

Направо изкопахме дъното за пореден път!!!!! Мюсюлманка /с частичен краварски произход/ да открива християнска черква!?!? БОЖЕ, упази!!!Прости на чедата твои продажни и ни запази от новите безбожници?????

Нанси Шилър е едно доста нескопосано американско ченге. Навремето Вирджиния Ролинс(Джинджър) беше доста по добра...

защо я каните тая пачавра?

Защо липсва Джипко-Бибитко?

да каже като каква тя откри? В качеството си на каква откри нещо в България, да ходи да открива в Америка.

дала е парите, реже лентата Яно?

Щастлива е, че цветната революцийка дето спретнаха миналото лято частично успя.

Ей, Борисов като я нацелува тая Мустафа в джипката и я зарази и тя ленти да реже!! И като него никне където не я сееш. Аман от такива користни и двулични "благодетели" .

Много гнусно име: Херо Мустафа Направо си е сарказъм и наказание за нас.

Аман от Херото..отвсякъде изскача...Има къде по-правилни хора, които да присъстват. Например някой от археолозите, участвали в разкопките

С "Високи сини планини" Херо Мустафа откри Епископската базилика в Пловдив - тази явно вече не се крие, че управлява територията ни !!!

В спешен порядък новото правителство трябва да възобнови отношенията с РСМ.Цяла Югозападна България въртеше алъш - вериш с македонците в РСМ. Всяка сряда и събота вървяха автобуси до съседни градове в РСМ и хората си обменяха стоки. Сега пустеят дори магазините по главните улици в Благоевград, Сандански, Петрич, а и хотелите в Банско загубиха от ежбите ни. Идваха техни изпълнители, отиваха наши там Хората се веселяха заедно.Дяволът влезе в главите на управниците ни и пося раздори.

Заради алъш-вериша (каква хубава българска дума!) да признаем, че македонците не са българи ли?

Ако Мустафа ми е шеф ще потъна от срам в дън земя. А виж Захарова пък ни е враг... Болни мозъци.. Пфу!

Въобще, даже и не прочетох, до края! К'ва е тая, че се ръга навсякъде??? Ай, сиктир,ма!!!

Тази замества Бойко за да няма дупка в облъчването.

Май, май си прав, друже! Цирк, ама цирк "Буш"...

на новото мнозинство, да им се закълне във вярност.

Червените кхмери като не са длволни да си сковат една кочина и да си викнат Путкин да им я открие.

Когато виетнамците освобождават Пном Пен от Червените Кхмери, Китай предприема нападение над Виетнам, което виетнамците бързо отблъскват. Китай, САЩ и Западна Европа и страните от югоизточна Азия не признават Народна Република Камбоджа и блокират всякакви отношения със страната, включително хуманитарни доставки. Благодарение на САЩ, Китай и Западноевропейските страни Червените Кхмери запазват местата си в ООН. САЩ, Китай и Западноевропейските страни съставят коалиционно правителство в изгнание между Червените Кхмери, партията на принц Нородом Сианук и Кхмерския народен национален освободителен фронт което считат за легитимно, и не признават провиетнамското правителство и виетнамците, които са силата която предотвратява връщането на Кхмерите на власт и повторението на геноцида от 75та-79та година. САЩ, Китай и Западноевропейските страни финасират, въоръжават и обучават червените кхмери до 1995-а.

Четете писмото на Карбовски до Нанси Шилър ( Президент на Фондация „Америка за България“ ) Може все още да се намери из нета : A letter to Nancy Schiller.

Eто САЩ инвестира в рестравация и културата на БГкултурни ценности А РУСКИте крадци КГБейци от ЛУКойл като Вагит Алекперов наливат в изкупуването на МОЛ София с парите НЕплатени на БГ ХАЗНА и държава

Навремето завоевателите на Новия свят внасят в Европа сифилиса, днес техните потомци ни внасят американската демокрация!

Това противоречи на Каноните ни . БПЦ трябва да вземе отношение по този проект на НПО от САЩ . През годините са се опитвали да ни променят ВЯРАТА Православлавни Християни .