С непрекъснати проверки попречили на българите да стигнат до гроба на Гоце Делчев

Ескалация на радикалното говорене, предимно в социалните медии, показване на лица с имена, адреси, на които живеят, стигматизирането, че не могат да живеят в РСМ - такава е реалността за българите там

Обратно в новината

Коментари - С непрекъснати проверки попречили на българите да стигнат до гроба на Гоце Делчев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде е ВМРО, къде е евродепутата Джамбазки дето викаше че никой не можело да го спре и щял да ходи когато си поискал. Покриха се като мишки, както направиха когато трябваше да се гласува френското предложение. Само на приказки са големи, когато трябва действие никакви ги няма.

Егати гаврата!!! Не само че са били български депутати, ами накрая са се подиграли че причината е че нямало ток - демек не сме им дали тока на време. Кой взима решенията в България? Как може да се държим като такива подлоги на международно ниво?

България в момента, както и преди 75 години, няма собствена външна политика и всичко се диктува от Вашингтон и през Брюксел на местните генерал губернатори. Това е. Имитира се някакъв "отпор" от страна на политиците, но ще става това, което заръчат големите батковци. Абсолютно същото, каквото се случи с комунистите и тяхното предателство след 1944, когато по заръка на Москва и Коминтерна караха българите даже в Пиринска Македония да се пишат "македонци". Късмет, че Тито и Сталин се изпокараха, че иначе щяхме и ние за едната бройка да сме "югославяни" и да се занимаваме със сърбоманите и до днес, ама и на територията на сегашна България.

Да се учат. Няма кво да чакат ами още сега да тръгват за честването догодина, та да имат време да стигнат. ДЕБИЛИ!

Като знаем какво е отношението на съседите ни, къде се врем? Оставете ги да плуват и да се давят в собственото си повръщано. Когато никой не се занимава с тях, няма пред кого да се правят на велики. Който се чувства българин, да си дойде в България. Останалите да го ...

Защо се съгласи правителството да подава евтин ток към макетата?В отговор на езика на омразата,никакъв ток и затваряне на границата.

а как хочется, ой! Единствента правилна политика е тотален иог нор на това подобие на държава. Най-доброто, което ще се случи, е Българския парламент да не одобри присъединяването на РСМ към ЕС когато са на финалната права, което ще бъде след около 80 години така като гледам.

Никакви културни мероприятия няма да помогнат за деескалиране на омразата към България в дървените глави на говедата оттатък западната ни граница. Те са индоктринирани да ни мразят и продължават да им промиват мозъците с лъжи. И въобще не им пука, че така еотдалечават влизането си в Европа. За тухните политици е по-важно да ни мразят и да ни правят мизерии, отколкото да се постараят да променят отношението си към нас.

Нека обобщим: България вдигна ветото на РСМ и сега е унижена. Нека предположим: и по-унижена ще става с подобни национални предатели, които водят държавата.

ако софията се занимаваше с истинските проблеми на Северозапада, вместо да се занимава с исмислените проблеми в измислената македоняиата, щяхме да имаме и магистрала от Дунав Мост 2 до Витиня и от Монтана до софията през Петрохан. но чуждите агенти, кито управляват софията се занимават с чужди проблеми, а не с проблемите на Северозапада!

да прилагаме гръцкия подход-поставили сме условията си на масата и спираме да им се връзваме на провокациите. когато са готови с изпълнени поети ангажименти да заповядат. Ние не бързаме. Ако трябва да сме активни някъде това е ЕК и ЕП - там да противодействаме на историческите и културни плагиати, където те отдавна действат чрез свои лобисти докато ние спим.

Както макетата тероризират българите, така и укрите тероризираха Донбас 8 години, в допълнение избиха 14000 човека. Русия съвсем правилно се намеси и започна да прочиства. За разлика от нас, които ще се свиваме в черупките, за да не кажат нещо лошо за нас

Да нападаме викам .... Ама съм сигурен, че никога не си лъскал автомат след стрелби. Единствения "автомат", който лъскаш е тоя гащите .. Пурко нещастен

Кучета, мръсни ... комунистически ... Всячески настройвате чалга-поколението срещу приемането на Македония е ЕС. '89 ви се размина и ви оставихме на гладна диета 30 години ... А трябваше като в Румъния - бум ! и айдеее ... Но не е късно ... не ее

Предателю, бият българи, а ти хвалиш макетата, предателю мръсен.

ИДИОТ

Какво да се направи за нормализиране на отношенията със СеРе майцегония: 1. Да се забранят проруските партии БСП, Възраждане, Атака, Възход 2. да се узакони лустрация бивши комуняги и ДС агенти да не бъдат допускани на държавна служба. Да се разкара руския агент от Президентството. 3. Да се изземат паспортите на 120те хиляди сърбомански тарикати, които са взели наши паспорти за да щъкат по ЕС. 4. Да се въведе всеобща наборна военна служба. Да се отворят старите казарми, да се създадат поне 15 военни гарнизони. 5. Да се интензифицира превъоръжаването на армията със съвременно оръжие. 6. Да се преследват и наказват всички лобисти на македонско малцинство у нас. 7. Да се запознаят ЕС, Америка и света с истината на македонския проблем с филми, семинари, публикации, лобисти.. 8. Да се възбуди дело в Международния Съд в Хага за незачитане на правата на българите в Македония и насаждане на политика на омраза към България от официалните скопски власти. 9. Да се забрани на българомразците македонски политици да влизат у нас до живот. 10. Да се прекъснат инвестиции, търговия, културни и всякакви връзки с СРМ докато не спре омразата към България, включително да спре да се дава електричество и газ.

Кретен

КРЕТЕН Е БАЩА ТИ ЧЕ НЕ ГО Е ИЗВАДИЛ НАВРЕМЕ .

Абсолютно си прав

Всичките политици в момента сте Педераси не знам каква по силна дума да използвам в случая

Американците ще спретнат новата усрайна тука хахахха ,ама аз съм се отписал от военното окръжие и ще ви еба жените и дъщерите !

Ти щом си се отписал значи си дърт! Ще ебеш значи само в мечтите си!

щом измислената македония е по-важна от истинскипте проблеми на северна българия, то северна българия да напусне измислената държава българия и да си прекара границите по билото на стара планина. а софията да се занимава с македоянията колкото си иска. така или иначе северна българия храни измислената държава и никой в софита не иска да чуе гласовете с проблемите на територията между Дунав и Стара Планина!!!

Абе баце, за тебе главни букви нема ли бе муахахахах Хранел той , паляк

Лошото е, че територията македония е нещо много подобно на територията Косово. Милитаризирани полуавтономни територии доминирани и манипулирани от американските интереси. Това е територия на сблъсък между руски и американски интереси. На никого не му пука дали населенито там се нарича българи или македонци или албанци. Българите са готини хора, албанците също са готини хора - последният път бях в южна Албания, хората ни се радваха, че сме българи. Но - това не е изгодно. Кой има интерес да се ръчка там е въпроса и каква е тая върхушка с толокова антибългарска насоченост в Скопие? Не им стига 80 години терор срещу българското мнозинство в областта ? Македония е кървяща рана за всеки българин, но днес сме в ЕС и с негова помощ и негови средства - финансови санкции , глоби и осъждания истината ще възтържествува накрая.

отвратителни държавници, политици, бизнесмени, джурналисти... кога най-после ще направят магистрала Дунав Мост 2 - Витиня!!!???/кога?? трябва ли да извадим жълтите павете и да им счупиме главите за да започнат да се занимават с истинските проблеми на туземците, а не с гробарски истории и с измислени българи в македонията??? това не е държава, дори бардак не е!

Тия изроди никога не трябва да бъдат приети в ЕС, вето до дупка. Спрете им евтиният български ток, накарайте ги да се почувстват истински макета

Наследниците му да изискат костите му обратно в България.

А защо да не си поискаме Македония обратно. Руснаците ни я взеха и я дадоха на Югославия

Точно както ни взеха Северна Добруджа с делтата на Дунав - най-първите български територии, където сме създали България през 681 и я дадоха на румънците като компенсация за Бесарабия. Но Господ гледа! И им го връща! И сега ги боли, защото Киевска Рус от 30 години не е Русия! Точно както сърбите си извъртаха с векове гъзът накъдето трябва и Българска Морава, Ниш и Пирот отдавна не са наши. Но Господ гледа и сега ги боли като им отрязаха Косово, къдетоп се е създала Сръбската държава! Слава тебе Господи! Амин!

Поп Стойчо е абсолютно прав! Русия като всяка империя крала другите народи и територии, и разпореждала се с тях като свои сега духа таратора. Всичко й се връща. Така като отдавна няма Персийска, Османска, Британска, Френска империя така и Руската е в процес на свиване. Остава да царства върху студени и неплодородни земи: тайга, тундра, вечна замръзналост. Халал да са им!

61-ва Стрямска механизирана бригада ще разреши проблема в 3 дневен срок

само да не е за 3 дни!

Президентът Стево Пендаровски не защитава интересите на родината си, а работи в полза на сръбската и руската политика на Балканите. С изказването си той пречи на развитието на отношенията между София и Скопие - заяви Захариева в интервюто за БГНЕС, предадено от Meta.mk. Има български политици, на които не трябва да се разрешава влизане в Република Северна Македония, но също така трябва да им се забрани да действат на политическата сцена в България. Тези български политици искат да отделят България от Европа. Това са политици, които организират референдуми за излизане от Европа, те са против еврото и т.н. Те са политици, които открито защитават интересите на Кремъл в България, заяви бившият български министър на отбраната Бойко Ноев. Всеки политик, който напада Република Северна Македония с цел политическа търговия, всъщност обслужва руския интерес. Перспективата е много по-сложна от това да се говори за шпионски връзки. Няма съмнение, че предполагаемите лица, посочени от г-н Пендаровски, са свързани с руските служби, защото имат свой собствен дневен ред, свой собствен генезис, който може да обслужва руския интерес.

Интересно предните 150 години защо никой не прати официална държавна делегация на гроба на Гоце Делчев. Точно сега когато настроенията са изострени решиха нашите да пращат официална делегация и т.н. за да правим провокации. Те тези мекета че не са стока си е вярно ама и ние ги провокираме яко и те нас яко и така няма да се получи нищо добро.

Ние към северомакедонците гоидни наред бяхме добронамерни , първи им призхаме дъжавата , оръжие им подарихме ....и кво . Аре стига с добронамереност

Предлагам да затворим границата от българска страна за постоянно и да им вземат българските паспорти!

Изглежда македонците са решили, че присъствието на българи ще оскверни и омърси гроба на Гоце Делчев. Присъствието на българи там е кощунство за северните.

(Не)видимо "руско докосване" в напрежението между София и Скопие През последните десет дни няколко релевантни източника както от Северна Македония, така и от България дадоха изявления, в които директно или индиректно твърдят, че последното напрежение в отношенията между София и Скопие е провокирано от трета страна, като по този начин посочиха "руската разузнавателна служба" и "Руската федерация". Това се посочва в анализ на meta.mk. Съществуват някои малки вариации относно така нареченото "руско докосване", като по този начин повечето от споменатите източници смятат, че такова докосване действа и от двете страни на границата. От друга страна, някои от източниците са съгласни, че тази дейност е по-силно застъпена в политическите и социалните среди в България, отколкото в Северна Македония. Целият нов кръг от обвинения за руско влияние в спора между двете страни започна с изявлението на президента на РСМ Стево Пендаровски, дадено след заседанието на Съвета за сигурност, когато той предложи на правителството да приеме мерки за експулсиране или забрана за влизане в страната на лица или групи, влошаващи отношенията. Говорим за предишни действия на македонските служби за сигурност, когато са били експулсирани трима души с българско гражданство, от които двама, очевидно, са били журналисти, а третият човек е бил доста гласовит във връзка с настоящите събития. Пендаровски добави, че "не може да разкрие подробности", но че "някои от лицата и структурите", споменати на пресконференцията, "са свързани и с руската разузнавателна служба". статията е дълга. който му е интересно, да си я намери из търсачките

руснаците ли спряха тока на границата само в едната посока и спираха за проверка във вътрешността само български коли цял ден ? Какво му викаш на това един патрул да спре 4 коли във вътрешността, всичките с БГ номера и хората да чакат 2 часа да мине проверката за аптечки и резервни гуми на колите спряни преди тях ?

Е как бе - Путин е бил в патрулката и е проверявал

Самите македонци си признаха, че руските служби ги насъскват срещу България и пак услужливо не взеха никакви мерки. Ами ЕС некъде къде 2080 година. Евентуално.

да кажа, че някой иска насила да ме ожени. То няма антибългарски настроения в Македония от десетилетия, та някой отвън ще им ги налее в кухите македонски кратуни. Аз ако не мразя някого, та ще дойдат да ме настроят против него.

Сръбските и македонските мърши, възстановят паметник за убитите от българите сърби. Това било част от споразумението между македонското и сръбското правителство.

правят ли съседите ни,, антични македонци,или по-македонци,или пък най-македонци ,,? Не вярвам. Но лумпени и промити мозъци има навсякъде. В интерес на истината не съм ходил вече 10 г там. Преди беше приятно и спокойно. Сега не знам как е.

Ами за нормалния българин пак е така. А провокаторите навсякъде ги държат под контрол.Така е с почти всички футболни агитки.

Глупост написана от либераст безродник , който не е стъпвал в РСМ

Бил си в Северна Македония ама д|руг път.

Президентът Пендаровкси още преди няколко дни ни предупреди, да няма българи на честванията. Защото макетата ще ли да организират като "гражданска инициатива" блокирането на пътищата и около църквата с тленните останки на Делчев. Нямало да позволят НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН да посети и се поклони. Независимо дали е политик или обикновен гражданин. Пендаровски предупреди, че можело да се стгине до сблъсъци и насилие между тези "граждански патрули" и българи, желаещи да посетят църквата. Затова Пендаровски съветваше ОЩЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ нито един българин да не посещава Северна македония на тази дата.

Ами ето. Човека казва неидвайте за да няма сблъсъци. И ти въпреки това отиваш. Как се нарича такова действие...нарича се ПРОВОКАЦИЯ и то умишлена

В Европа, закъдето шиптърите уж са се запутили има принцип за свободно придвижване на хора. Какъв е Пендарески че да казва на хората да ходят ил не някъде ?

Ами президент е...такъв е. Както казваш в Европа,ама С.Македония все още не е в Европа....и ние сме една от причините за това. Плюс това и в Европа не винаги е свободно придвижването. Когато има информация че има възможност за физически сблъсъци между различни групи хора,тяхното движение се ограничава. Случва се постоянно с футболните хулигани. По този начин се предотвратяват безредиците в зародиш превантивно

Ами затваряне границата с РСМ/република на селяните македонци/ ,за 2-3г, когато ще бъдат албанска провинция.

Северна Македония не издържа теста за добросъседство. Съжалявам.

ЕС ли? Вето за тия помияри. Първо да дойдат да целуват български РУК и ЗЪГ, пък после ще видим.

Прибирай се и да им спираме тока, да приключим с тия боклуци. Стига им се подмазва, то гърците за знамето и името 20 години ги чакаха.

за съжаление изтървахме гръцкия пример. Елините сключиха преспанския договор чак, когато макетата кандисаха на всичките им условия и тупнаха като зрели круши. Трябваше един много по-ангажиращ договор със строги клаузи, а не това пожелателно недоносче от 2017 г.

Поиска ли обяснение зашо вчера цял ден бяха спирани коли само с българска регистрация ? Всяка нормална държава има правила и за да те спрат за проверка трябва да има поне формално нарушение. Спирането и мотаенето на хора само защото са с БГ номера е дискриминация по произход.

Значи,нека да стане ясно въднъж завинаги. В С.МАКЕДОНИЯ няма БЪЛГАРИ, има С.МАКЕДОНЦИ.Ако някой БЪЛГАРСКИ гражданин е тормозен в чужда държава,ако се чувства застрашен е задължително и по безопасно за самия него....да се прибере в родината си,за да се чувства в безопастнот. Няма такова нещо като българско самосъзнание. Това е все едно утре българските власти да почнат да ме тормозат и аз да отидя в американското посолство и да кажа " аз съм с американско самосъзнание...искам помощ" Ще ми се изсмеят в очите. Кой каквото и самосъзнание да има,това не го прави гражданин на нечия държава. Гражданин го прави само паспортът Точка по въпроса

Кажи го това на шиптърите, ама не смееш защото ще отнесеш боя

Ти не само си прост ами изглежда не можеш да четеш. Има толкова информация за унгарското малцинство в Румъния, австройците в Италия, немците във Франция ... . В коя държава хората са гонени само заради произхода бе безродник ?

Точно това е хубавото на ЕС. Няма граници и всеки си ходи където иска. Така е решен проблема с всички малцинства в цяла западна Европа.Австрия,Германия,Франция ,Италия и др.

ама има 100 000 македонци с български европаспорти. Тях кво ги правим? Викам да им изтекат пасошите и да се окаже, че спрял тока и не могат да се подновят. щото таковата ... базата...

Нали това казвам,ако български гражданин се чувства застрашен някъде...където и да е,да заповяда и да си живее в България като българин

Fiki,шиптърите като те шибат защо мълчиш?Не си такъв патриот,а?

Нещо бъркаш. Аз не съм патриот и никога няма да стана. А шиптърите май са шибали твоите псевдопатриоти на границата

Или те-нас, или ние-те. Това е положението. Вето!

Това са днешните "македонци"!

Тази държава е изградена върху омраза към всичко българско и върху променена и изкривена история . Толкова години не го разбрахте! След втората световна война там е изтрито всичко българско и пропаганда е изцяло антибългарска и това продължава и до днес! С лигави ноти и мрънкане нестава!

е започнало още след злополучния за България Берлински конгрес. Особено се е засилило след 1918 г. с пораженията ни във войните и образуването на кралство Югославия. А това след 1944 г. е бил последния пирон в ковчега на българщината.

Тъпанар, ти и външно с неадекватните си действия оставихте шиптърите да се гаврят с нас. Връщай се в България. И без това в момента си само един регистратор. Какво направи за арестуваните и бити вчера? Видя ли се с тях, беше ли в съда? Поиска ли официална информация защо са задържани ?