С Байдън или Тръмп начело, САЩ ще запазят твърдия си курс към Китай

"Мисля, че натискът във Вашингтон може да бъде в една-единствена посока - към по-голяма агресивност" спрямо Пекин, коментира Джошуа Мелцър, изследовател от американския институт "Брукингс"

Обратно в новината

Коментари - С Байдън или Тръмп начело, САЩ ще запазят твърдия си курс към Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквото и да правят #1 няма да е тяхна марка.

Тръмп е най големия тъпак в американската история, кандидат за президент днес. Защо неговите почитатели не си задава логично въпрос - как точно ще направи Америка велика, като я затвори вътре в себе си?! Не направиха ли точно това британците с глупавия Брекзит. Днес британците скубят коси ... Същото ще сполети Америка, ако глупакът Тръмп изпълни глупавите си виждания, и логично една слаба Америка и разединението на Запада се харесва на кремълската гнида

Не може да бъде! Байдън и Тръмп са на едно мнение по теми които засягат интересите на ДълбокатаДържава..... Човек може да си помисли, че Тръмп е удобна марионетка като Байдън. Не! той е стратег и това е просто съвпадение :)))

Целият свят вече се дистанцира от Китай. В момента е най-ниското ниво на международни инвестиции от 30 години и от тук нататък само ще намалява. Всички масово изнасят производството от там. "Китайското чудо" свърши. Стига сте врякали че айфоните били произвеждани в Китай. Епъл произвеждат компонентите в над 20 държави, в Китай се прави само робският труд - запояване и пакетиране. За това айфоните са по-скъпи в Китай, от колкото в Америка. И Фокскон вече строи инфраструктура за Епъл в Индия. Само Путя се мисли за най-умен и обясняваше на Такър как засилвал руската зависимост от Китай, а всички други били глупави да късат връзки. Щях да умра от смях.

в БРИКС спрат плащанията в долари и ще видиш ти "американското чудо"...

А какво ще ползват БРИКС

Колкото и да Твърд курса им...Накрая ...ще пият едно "Студено",...Зелено чайче ...и ще се успокоят !!;)

С Байдън или Тръмп начело, САЩ ще запазят твърдия си курс към Китай и Русия

Не вдяват , че разногласията между републиканци и демократи са основно във вътрешната политика

Не вдяват , че разногласията между републиканци и демократи са само по внимателно подбрани теме които не засягат интересите на дълбоката държава и Олигархията.

На едната държава още и личат гадните младежките пъпки, другата е хилядолетен мъдрец. Не знаете ли, че 21. век е векът на Азия? Ще се умира трудно.

Най-голямата заплаха за САЩ са не китайците, а мексиканците ! Те вече завладяха Тексас и останалите южни щати, включително Маями ! Там за 80% от населението родният език е испански !

В Маями са кубинци

Китай е производител на не много качествени стоки, така че няма да е истински конкурент

Шило

В щатите, какво се произвежда?

Амиииии...нищо не се произвежда бе, нищо. Но за това пък китайците ги е страх. Защо ли? Може би защото САЩ нищо не произвеждат?. Как може да задаваш тъпи въпроси и да очакваш умни отговори.

Шило

Сериозно питам. Дори Айфоните-мечтата на всяка кифла, се произвеждат в Китай

Шило

Добре де, игла, конеца ти откъде е?

А САЩ не ги е страх от Китай никак. И от Русия не ги е страх още по никак. От никой не ги е страх. Само дето като стане малко напечено и Блинът тръгва насам-натам силно тревожен.

Той Тръмп почна твърдия курс към Китай, но русофилчетата тактично забравят този детайл

Аз по-голяма подигравка във външаната политика не съм виждал от това, когато Путин каза, че бай ху.. Дън е по-изгоден за Русия. Т.е. основния ти геополитически опонент те предпочита теб. Т.е. има те за такъв изгоден мухльо, полезен идиот и т.н. че си му най-подходящ и удобен. Е не знам какъв дебил трябва да си да гласуваш за такова посмешище.

Шило

Оле-мале. Те, китайците превзеха света, тия ще им скачат. Най-много Си да си вземе Тайван и чипове- няма.

Нещо като тактиката на Путин, молиш се врага да се откаже да се бие

Шило

Глупости. Териториите вече са заети. Войната е спечелена.

Ако китайците бяха превзели света, ти щеше да си първият който щеше да ореве орталъка. И идея си нямаш за китайския модел на управление. Бе то и от Руский мир си нямаш понятие, но продъжаваш да се застъпваш и за двата модела. Лошото на това да си глупав е че това е за цял живот.

Шило

Бъди сигурен, че го познавам. Това, че излагам факти, не показва, какво зная. Па, какво ме интересува модела им на управление? Той си е проблем, ако има такъв, на китайците.

Шило

А, уссетих сее...За теб има само едно завладяване- политическото, може би и военното. Има и трето- икономическото.

Човек, който не се усеща се напикава. И от къде ти дойде "усещането", че говоря за военно или политическо завладяване. Ти за икономически модел на управление не си ли чувал? Пък говориш за икономическо завладяване. Скачаш от тема на тема и се опитваш да извърташ нещата но знаеш ли, колкото и да се въртиш задника ти все отзад остава. Още веднъж - не си бил в Китай, нито в Русия за разлика от мен и хабер си нямаш за какво ти говоря. Но ти дерзай, чети си пропагандата ама не мисли, че всички вярваме в нея.

Да допълня -"това че излагам факти, не показва каво зная". Е по тъпо словосъчетание няма как да бъде написано. Ако излагаш факти, но не знаеш нищо - значи си папагал, обикновен пропагандист. Ако пък имаш знанията за това, но излагаш факти които нямат общо с тези знания ти значи си манипулатор или трол. Всъщност какво си?

Някак си е тъжно, когато мъж купува в аптеката по един презерватив… Чудиш се - пари ли няма, или сили?

Китайците а изключително търпеливи. И Путин спомена, че от тях заплаха не вижда, но за Щатите са голяма конкуренция. Си Цзинпин не се вълнува от американските санкции понеже е наясно, че Америка Вече е загубила световното си превъзходство и е въпрос на време джендърастия да се разпадне като империя.

Дреме им на китайците кой ще е вожда на краварите !

След успехите си тази година скоро и икономиката на Мексико ще е опасност за САЩ. Предполагам ще трябва да нападнат и тях. оСраинците казаха, че са готови да ги подкрепят. Мексико, Китай, Дубай ... няма значение за тях. Щом САЩ атакуват, значи е правилно. Това са модерните 'Европейци', нарицателно за 'слуги' от другата страна на океана. Разбира се, ако откажат, тогава и оСраинската икономика ще е опасност за САЩ...

САЩ е велик и ще си остане такъв.

Да, САШТ са велик износител и изобретател на опиати

Китай, виновни че имат силна икономика, която рийш ли била заплаха за националната сигурност на сащ. А бе си мбете майката.

Бай Дън и Трумп ще се ротират. Ще подражават на нашите капути.

на чичо Си, щях да им прасна едно пълно ембарго за 2-3 години - да ходят от Индия и от Африка да си зареждат стоки...

Достатъчно е да пусне на борсата американските ценни книжа ! За нула време 1 юан ще се обменя за 100 долара !