С 14 см се е покачило нивото на язовир "Студена"

Строителството на съоръжението, което свързва Перник със София, върви по график

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

след това божие наказание нека перничани станат по-добри и по-смирени

Ами кат е такояа чудо да спрат да ни харчат парите за водопровода. Нали вече Бойко им напълни язовира?!

"Помогни си сам за да ти помогне и Господ" /Народна поговорка/

"С 14 см се е покачило нивото на язовир "Студена". Ей, гледайте да не прелее, ве. Щот шъ стане един сакаатлък, мааани, мани.

Времето е неблагоприятно. В планината нямаше сняг. Няма метри снежна покривка, която да се топи седмици наред. Сега е вече единствения шанс е пет дни да вали рекорден съжд, като това ще е пак с жестоки щети и наводнения. Заповядай в Перник след 20 дни да ги гивориш тия десет сантиметра.

природата се смили на перничани ...че като знаая кои са нашите изявени консултант хидроинженери ме избива на набожност..

ще си изгризат ------ от яд!

Как се казва девойчето на снимката ? Адрес, телефон ? :)

Не си търси белята, момите-перничанки са опасни!!!

койо по-точно чадо, това на преден план, или онова другото на по-заден план?

Съобщават го като нещо грандиозно, което заслужава минимум три дни всенародни тържества. А то - паднало малко водица върху калта в локвата. Колко ще е полезно това за горките хора в Перник? Властимащите с далаверите си ги оставиха без вода, сега се радват на 14 см. водица в празния язовир. Пълен цинизъм! ПП: как ББ още не си е приписал заслугата за тия 14 см.?

Ходи да инспектира, пуснал малко "водица" и ... хоп 14 см отгоре

Почакай малко. Довечера.

Наистина се надявам на обилни валежи, за да имат хората вода. Че в 21 в. в бяла държава собственото ти правителство да те остави без вода....

Докато стигнете до язовира и природата сама ще си свърши работата!

14 санта - па т'ва си е един к.У.р место - браво, със здраве да си го ползвате /к.у.ра/!!!

Ох и този се е заразил от самохвалството на боко с който май добре са си паснали като ги гледаме какви дружки пред обективите са само защото не им дреме чии пари харчат след като в джоба им влизат.

Не чух, кога ще се махне режима...!!!???!!???!! а и ПОЛЗАот РЕЖИМА нали няма. След режима се черпи дори по-голямо количество ВОДА? - Защо трябва да са на РЕЖИМ, ако ТОЙ РЕАЛНО НЕ РАБОТИ за по-малко ползване на ВОДА????

късна пролет!

Защо има РЕЖИМ, ако няма ПОЛЗА ОТ НЕГО? - за да не си признаят ГРЕШКАТА, че са ВЪВЕЛИ РЕЖИМА?

Че ще построят водопровода преди да се напълни язовира или че язовира ще се напълни преди да построят водопровода? Няма корупция в тази държава, госпожа Мустафа - има пладнешки грабеж и геноцид срещу собствения си народ!

evra52k

А според мен има пишман управляващи в Перник,мърляви инженери,мърляви политици,алчни крадци на вода от Топлофикация и Стомана и "инспектори мърляау" не получаващи никаква информация.

В нета има едни линийки, дет се продават по 240 бакса. На тях 14см са точно 11,2см! И всеки сантиметър всъщност е 8мм. Предназначение - за измерване на мъжкото достойнство от недоверчиви съпруги. С някаква такава линийки трябва да са мерели нивото на язовира... да.

Браво на Гешев!

Тоя червен пернишки кмет май му хареса да играи под свирката на герб!

300 литра в секунда означава средно по 267 литра за денонощие на човек питейна вода за населението на град Не за. Не знам защо са се вкопчили в тези 300 литра за секунда.

Защото 250 l на денонощие на човек е стандарта за потребление в цивилизования свят.

Я кажи номера на стандарта и пълното му наименование. И коя организация държи авторските му права, че да го закупя и да започна да спазвам спецификациите му. Леко се притеснявам, обаче, че едва ли ще можеш да ми помогнеш.

Някoй

кати си сметне човек потреблението за месец по фактурата към ВиК - 4 кубика на човек = 4000 литра делено на 30 дни - прави по 134 литра на ден!

Директива 2000/60/ЕС на Европейския парламент и на Съвета на Европа за създаване на законова рамка за обществени действия в областта на водната политика - окончателно одобрена на 23.10.2000г. Надявам се че това ще Ви бъде в помощ, още повече текстовете по въпроса са доста мащабни, но за сметка на това достъпът до тях е напълно безплатен...

На времето се са надявали тия крадци , но тази година няма валежи.

Надявахте се на близоста на Перник до София и че народа ще излезе на жълтите павета. Нещо не мина номера.

Тия докато построят водопровода язовира ще се напълни сам. Някой спечели здрави пари от източването и някой ще се нагуши покрай строежа.

Щом властта казва, че са 14см, значи са ЦЕЛИ 14см.! Вие какво сте недоволни? Не вярвате ли?

Какво е това 14см --нищо работа, колкото един х ........

заради слугинажа. Малко пот , малко раболепие и го напълни.

ахааа... "В момента се проектират трасетата на водопровода през града, за да може в рамките на седмица, или 10 дни да започне работата." ... а преди 3 дена - вече километър е изкопан “!?!?! кога трябваше да повярвам ?

и двете. Едното е у Перник а другото е между София и Перник.....

Май държавата е абдикирала от всички свои задължения и ангажименти и в момента свързаните с властта фирми крадат като за последно (затова никой не чисти снега). Струва ми се, че скоро ще има оставка на правителството, особено след като американците обявят Шиши за персона нон грата, а той е гръбнака на Борисов и Гешев. Някой може да каже. Ама каква връзка има пълненето на язовира на Перник с вода със чистенето на снега .ИМА,ИМА.............Както е казала голямата акула на малката какво да прави за да не яде човека във водата заедно с л...ната. Или както се казва наше село има академик, нашето има пък доктор-.Наше село кмета като напъна бика и му изправи рогата.ЧАКАЙ, Чакай това няма никакъв смисъл , в каква връзка го казваш. Може и да няма смисъл АМА Е ИСТИНА, ИСТИНА а тя винаги когато е казана високо и ясно БОЛИ.....................

Къде не чисти? Сутринта беха задръстили София със снегорини за 5 снежинки.... Моял ти се. То бива бива ама на Бойко щуротиите да ловят снежинките у въздуха......

BRCK

Хахахаха. Заваля малко , стопи се малко сняг и нивото се покачи. Ама верно ли? Открихме ли вече топлата вода?

колко жалки са хората едни дават или не дават доверия сякаш някой им го иска. с идеята че са огромна работа. колко са велики. а всъщност чакат да завали дъжд. чакат на природата.

Харна е новината,пък и какичката на заден план си я бива ;)

На кмета му дадоха 35 млн., стана гербер и водата "се вдигна", да видим докога. Парите са проклятие, не носят добро, такова им е и Името "пари" - парят;

По-добре нищо да не бяха давали на Перник, а? Де гиди червена тикво, дето не си стоял жаден!

"стана гербер" - ако беше си останал комуняга, щеше да го сполети участа на Благоевградския кмет

Аз само знам че от 1956 г арабите се молят на Аллах за много неща но не се унижават за вода....

Нямамва еуфория се усеща, да не би да е отменено бедственото положение в Перник? Какви мерки са взети това да не се случи догодина, всъщност каква е точно причината за липсата на вода в язовира, там случайно да има вец?

Благодарим на Бойко Борисов за взетите мерки. Почистени корита на притоците, допълнително приток от пещерите. Без Бойко сме за никъде.

Ото, 80%-вите не схващат сарказъма и ти блъскат минуси, но ние, калинките, истинските активисти на държавна хранилка, те подкрепяме безусловно до пълния провал на управлението.

Очаквам коментари от рода на идотското " Боку е българин".

Пак природата ще ни свърши работата.

Аз не съм чул друг да произвежда водата. а, ти?

Стига бе, вчера казаха 3 см. Но все пак едно е нивото да се покачи с 14 см при площ от 1/2 кв. км и съвсем друго да се повиши при площ 1 кв. км., а ако е останала площ от 100 кв. м. и с 1 метър да го повишите все тая.

В 21-ви век правим молебни за дъжд и сняг. След 30 години демокрация.

Да сте правили и досега бе. Пещерни атеисти такива.

Защо не напишат, че нивото на "Студена" и на всички язовири се покачва благодарение на мъдрото управлението на Партията на моя любим субект? Дали ще реже ли лентички за напълването? Казва ли ти някой.

Ясно е, че не е от тях. Радев и Корнела наливат водата, господ да ги поживи!

Вчера твоя любим субект оново прави пиарна оБиколка с "джипката", за да инспектира водопровода от Бучино. Вместо така да управлява, че да не се стига до подобни кризи, идиотът ги създава и след това се стреми на юруш да реши проблемите. Това правителство от събрани с конкурс за идиотизъм и некомпетентност люде, трябва да се маха час по-скоро, защото е вредно за населението.

Това може, това прави.

Проблемът е едно ниво по-надолу от правителството. Никой не очаква даден министър да разбира от всичко, което му е в ресора. Всички очакват експертите в министерството и агенциите да ги разбират нещата. Но не би.

Едни хора източиха язовира, ама няма значение. Стадото помни до 3 дена. Сега новината е, че сантиметрите растат. Радост голяма.

Перничани си източиха язовира през спуканите си тръби.

'' Бизнесът'' договорил се за цена 13 ст/куб. доволно потрива ръце.

моя е 25 см

Броим сантиметрите? Боже, колко са жалки другарите в ГЕРБ!

Кметът от БСП брои сантиметрите, неграмотнико.

Язовирите и наличието на вода в тях е грижа на Държавното управление, когато тя не си върши работата, се молят като шамани, за вода, от небето умньо.

Водата не се ли измерва в кубици?

Водата в кубици, дебитът в литри за секунда, а нивото - в метри и сантиметри.

Идиот, а не кмет!

Сами са си го избрали.