Рядка китайска статуя на Буда е изложена на търг в Париж

Според аукционна къща "Бонамс" религиозна творба е изработена през 12-13 век по времето на династията Цзин и се очаква да донесе 1 млн. евро

Обратно в новината

Коментари - Рядка китайска статуя на Буда е изложена на търг в Париж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А как е стигнала до Франция? Може би по времето, когато западноевропейците са били мародери? Те май и до ден днешен са си такива...

Бързат да продават защото след десетина години като приемат шириата във Франкхалифата ще палят печките с нея .А Лувъра ши го направят жамия.

Китай непременно ще купи статуята чрез поставен "колекционер". За сравнение: Панагюрското златно съкровище, което е от над 10 кг чисто злато, едно от най-старото злато в Света, с неоценима културна и религиозна стойност, е оценено на....$2 МЛН. Китайската статуя е от боядисана глина.

При тези цени, нищо чудно след определено време да се появят още няколко подобни "уникални статуи", вече са ги поръчали в дърводелския цех.

Открадната от Китай!

Не става ясно как е открадната от Китай.

КОГАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ВИЖДАТЕ ТАКИВА ВТОРОСТЕПЕННИ НОВИНИ НА ПЪРВИ ПЛАН ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ НА ВТОРИ ПЛАН СЕ ПРАВИ НЕЩО ЗА КОЕТО НЯМА ДА ИМА НОВИНА!!!

Нищо не казва будизъм така, както Продажба на Статуя на Буда на Търг за 1 милион евро.

То будизмът на Запад си е .... мамата - скандали за милиони, при това с участието на будистки монаси, а не обикновени простосмъртни. :( Иначе във Франция наистина май има много будисти, особено покрай този виетнамеца, чието име така и не мога да запомня правилно - Plum Village се казваше организацията, поне това помня.

пуловин кобик дръва, че я земем

В пАриж кга са срали в лУвара в ъглите и са си бърсали пърдаците с края на сюртюка ,в Китай са имали канализации... ББААХАХА

Но Китай си е останал държава подобна на Русия - практически феодална държава, никаква демокрация и скромни доходи, далече под българските.

Не е като да са я плячкосали от някоя страна на майната си. Като 9/10 от експонатите в Лувъра. За тия, които не знаят какво е 9/10, оркестър "Кристали" пее и свири песента "90 процента".

Уникална находка! Искам да я купя!

Ох, и аз! Освен да си я делнем :)

Божков трябва да допълни колекцията си с "БУДА"-та. :)