Руското посолство: Няма основание за твърдението, че Русия има интерес от конфликт между РСМ и България

Напротив, приносът на страната ни за разрешаването на конфликтите на Балканите включително в Босна и Херцеговина и в област Косово и Метохия, не може да бъде подценен, заявяват дипломатите

Обратно в новината

Коментари - Руското посолство: Няма основание за твърдението, че Русия има интерес от конфликт между РСМ и България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крадеца вика, Дръжте крадеца!

Демагози!!! А помните ли какво каза Путин откъде дошла в Русия кирилицата? От македонските земи (Охрид). Пропуска да спомене, че по това време Охрид и цяла Македония е била част от българското царство.

Тъй-тъй...А къде, в чии земи се е родила...ъъъ...мЪкедонската азбука на Путин ?

Да беше казала, че няма доказателства иди-дойди, но основание има. И то е да се попречи на Евро интеграцията и да се всява разкол в НАТО. А и помощите на Русия за решаване на кризите на Балканите през последния половин век са в същата посока.

То руското министерство каза и че война няма да има. По голямо двуличие даже и от козяците...

Ама айде следващия път като всичките ви откомандировани са с някакъв ваш чин, поне да вдигнете малксо нивото! Обидно е някакси все да ни пращате трето- и петоразрядни чиновници, и за вас не е добре - сведенията им не са много грамотни, а и често ви заблуждават като техни работодатели и поръчители. Това е най-приятелски съвет, нищо повече. Иначе и ние обичаме градинарите, даже си имаме цяла Долина на розите.......А за готвачи и менюта да не говорим.

Да бе... вярваме ви ватенки,... Нямахте и интерес да ръчкате Сърбия да настройва Македония срещу нас толкова години. Също така нали азбуката, която "заехте" подклаждате, че е от " македонските земи".

Русия винаги е била против България! Русия е против съединението на България! Русия подстрекава Румъния да нападне България по време на междусъюзническата война! СССР(Русия) обявява война на България през 1944 и напада България! Русия е лъжлива държава!

2023-02-01 23:42:40 , (нерегистриран) Нали ни обявихте за вражеска държава бе боклуци ----------- КАКВО ТЕ ПРИТЕСНЯВА , ЧЕ СИ ИМ ВРАГ ? ТЪКМО НЯМА ДА ТИ СЕ НАЛАГА ДА ПОЛАГШ УСИЛИЯ , ЗА ДА ИМ СЕ СЛАГАШ НАСИЛСТВЕНО, И ИЗКУСТВЕНО ДА ИМ СЕ БРАТУШКАШ ! ЛОШОТО И ОПАСНОТО Е , АКО ТЕ ОБЯВАТ ЗА "ПРИЯТЕЛ" И "БРАТУШКА" ! ТОГАВА СЕРИОЗНО БИХ СЕ ПРИТЕСНИЛ ЗА СМИСЪЛА ИЗОБЩО ОТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА Т.Н. БЪЛГАРИЯ! А ОЩЕ ПО-НЕПРИЯТНОТО И ОПАСНОТО Е, ЧЕ ТЕ ИМАТ ЗА ВРАГ, АМА ТИ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СИ ИМ "БРАТУШКА" И ДА ИМ ДЪРЖИШ КОНЯ ОТПРЕД , СИРЕЧ ДА СЕ ОСТАВЯШ В ТЯХНО ПОДЧИНЕНИЕ И ТОТАЛНА ЗАВИСИМОСТ ! КОЕТО ПЪК ПОКАЗВА, ЧЕ ПЪЛЕН БОКЛУК, НЯМАЩ НИКАКВО ОСНОВАНИЕ ДА ИМА - ЗНАМЕ, ГЕРБ, ПЕЧАТ И НЕКВА ТЕРИТОРИЯ!

Много държа да получа отговор от П-Руското посолство за Езикът и Азбуката,които използуват. Аз съм етно-анархо-комунист,но не и кретен.Искам боклуците,които твърдяха,че Ленин е създал Българската и само Българската,днес употребима с безчестие Азбука в Русия и Украина, да бъдат низвергнати от Историята ! Искам Рускот...П-руското посолство да каже истината,която до ден-днешен е очевидна,а именно,че Русия не освободи Българите ит сганта турска,а ги принуди да съжителствуват с османските лайна до ден-днешен.Искам Русия да признае главната си варварска роля в унишожението на три Български Държави и обяви за гнусилища злодеите ТЮРКО-МОНГОЛСКИ Светослав и Владимир Българоубийци! Безсрамна сган руска !

Мутра Фанова и всички останали да заминават да отбиват наряд в Гулаг.

тая работа с област "Косово и Метохия" замина в канала отдавна. За съжаление србете дето най-много се отличиха минаха между капките вместо между валяците на шредера.

Руските цървули са майстори на късия виц! Трудно е да си нещастник цял живот и да се опитваш да обясниш на умните хора как може да си прост цели 100 години.

Разбира се че Русия има интерес. И двете държави се самоопределят като враждебни. Единствения въпрос е дали подобно нещо си струва усилията като се има в предвид колко сме несъществени. Да се подстрекават конфликти между България и Македония ще има повече смисъл когато Македония стане член на ЕС защото това ще дестабилизира целия съюз. Очаквам конфликтите да ескалират след приемането им.

Маниакалността тресе яко както макетата, така и българите. Доказателство, че сме един и същ народ! Едните имат претенции за държава още от 681 година (когато дори Германия не е съществувала), другите пък чак от Рождество Христово-Александър македонски. И в двете държави, (може би от страховете по османско време), имат манията за преследване, Без никой да се интерсува от тях. И двете са нищожни и незначителни, но си придават огромни важности (типично за простите хора на Балканите!) И в двете има мегаломания, мания за величие, за знатен и древен произход, за някакви уникални качества и способности, недооценени от чужденците.

Кой те излъга?

ако бяхме толкова несъществени за Русия нямаше да води 10 войни с османската империя да "освобождава" християнското население на Балканите. Всеки дето се е видял руски "самодържец" от времето на Иван Грозни до ден днешен крои схеми как да вземе Цариград и проливите. Най-добрият staging point е между Хасково и Бургас.

Нали ни обявихте за вражеска държава бе боклуци .. отивайте си в руската кочина .. само проблеми от руските агентури на балканите

Наши политици и управляващи се държава вражески с десетилетия преди това. Просто констатираха факт. А въпросът е защо така ни се държат политиците и защо не представляват народа? Между другото това им държане е престъпление. Член 162 от НК с предвидени до 4 години затвор, за ръсене на омраза по националност.

Русия повече не е фактор нито в България, нито на Балканите, нито в Европа. Останаха им само оригиналните фейсбук закачки.

Има ли вече някой останал, който да вярва на путинова Русия?????

След като митрофанова каза че небива да се притесняваме за това… със сигурност ще трябва да се притесним и да изгоним всички Руzки агенти от България и Македония - Северна

Една подробност, дребна и небрежна ... от експулсираните преди време руски "дипломати" от посолство на империята на злото половината са били прехвърлени в македония. Задачата им е да провокират колкото се може повече инциденти с българите там и да повишат нивото на напрежение. Нека си припомним как преди няколко години лично Путин благодари на македонците за предоставената им азбука. Гадното джудже още от тогава си прави сметките как да забърка поредния конфликт на балканите. Засега сметките му излизат, ама само засега.

Путин се измъкна дипломатично, че била от тези земи. Което преди и тук се считаше за вярно, че е правена в Охридско. После обаче по находки, че е около Плиска и Преслав и там са най-старите намерени кирилици, а от Охридско тогава глаголица. Но вие да изкривите всичко.

Софийският университет как се нарича? Климент Охридски или Климент Преславски? И кой е автор на кирилицата? Кирил (и Методий) или Климент Охридски? Защо е Охридски Климент? Отговор?

Кирил и Методий правят глаголицата. А учениците им кирилицата. Търси кирилица и чети в Уикипедия. Цитат от там: "Кирилицата е създадена в Преславската книжовна школа към края на IX или началото на X век." Друг цитат: "Кирилицата е създадена в Преславската книжовна школа в края на IX или началото на X век. Сред най-ранните писмени паметници на кирилица е надписът от Крепча, датиран към 921 г. и двуезичен надпис с гръцко и кирилско писмо на керамична ваза от Преслав, датирана към 931 г. Традиционно кирилицата е приписвана на Климент Охридски, а името ѝ – в чест на св. Кирил – Константин Философ, на когото Климент Охридски е ученик. Тази хипотеза е отхвърлена през 90-те години на миналия век по две основни причини: първите надписи на кирилица са открити около Преслав, а не в Охридско, където работи Климент, а именно на запад, в днешните Северна Македония и Хърватия, глаголицата се запазва най-дълго. В Хърватия се използва до 16-ти век."

Вярно си Никой. Това, че е Климент Охридски, не значи, че е родом от Охрид. Охридски го получава когато става епископ на Охрид. Елементарно търсене в нета: Другият е едно житие на Климент от друг охридски архиепископ, също грък – Димитрий Хоматиан (1216 – 1234) – известно като „Краткото житие“ или т.нар. „Охридска легенда“.[2] За ранните години на Климент двете жития дават оскъдна информация.[4] Единствено „Краткото житие“ споменава националността на Климент:[2] „ Този наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае като българи."

Наши политици и обикновените българи не трябва да ходят на това честване. За Гоце Делчев. Защото македонците предупредиха, че ще организират граждански барикади по пътищата и няма да допуснат българи да участват. А това може да доведе до конфликти, ако наши хора все пак решат да идат. Най-добре да си стоят тук. Че иначе може да изядат и по един здрав северномакедонски пердах. Като за "Добре дошли!".

Може пък т.н. македонци да им направят това ,което НИЕ отдавна трябваше да сме направили ! Знам ли ?

Вече и като пръдне някой, за това се обвинява Русия. Параноици, дето управляват по света и тук.

Дали някой наистина си мисли, че "трета страна" пречи на РБ и РСМ? Пълни глупости. Разбира се, че проблемът е кажбата на българска история, коет единствено може да легитимира антибългарската идея измислена от сърбите някога за т.нар. "македонци" и "македонизъм".

Конфликта между България и СМР е на Етническа Основа - СМР е Мюсюлманска Държава . България има претенции за част от Християните Българи .

Русия има интерес от Македония извън ЕС. И в изпълнението на тая цел, скарва двете държави.

Северна Македония е НАТОВСКА ДЪРЖАВА. А след като попречи на Лавров да прелети за посещение в Белград, МАКЕДОНИЯ БЕШЕ ПРИБАВЕНА В СПИСЪКА С ВРАЖЕСКИТЕ ДЪРЖАВИ. Така, че да се твърди, че точно Македония е русофилска е идиотия. Това явно го пишат хората, които са против сближението между България и Македония. Сръбските слуги, които искат Македония да се върне в Сърбия.

Руското посолство в България е ненужно.

Кой създаде Македония? Кой? Кой разделя и владее?

Берлинският конгрес 1878 г създаде Македония. Не четеш ли историята? Англия и Австро-унгария я създадоха.

Македония я създадоха Тито и Георги Димитров, под диктовката на КПСС.

Македония Я СЪЗДАДОХА АНГЛИЯ И АВСТРО-УНГАРИЯ В 1878 ГОДИНА. Ако не бяха откъснали чрез берлинския договор 1878 г. ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ОТ ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, НИЕ СЕГА НЯМАШЕ ДА СИ ЧЕШЕМ ЕЗИЦИТЕ. ПРОБЛЕМЪТ НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА.. Колкото до Тито , от 1948 година е СМЪРТЕН ВРАГ НА СТАЛИН. А Югославия е неформален член на НАТО, получава западни оръжия и предоставя пристанищаат си за западни бойни кораби. Натовски офицери обучават югославската армия. И това се знае много добре. Тито беше западен съюзник. Още в 1943 година тайно се среща с ЧЪРЧИЛ НА ОСТРОВ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ. Самият Чърчил го пише в мемоарите си! А САМАТА ЮГОСЛАВИЯ ПЪК Е ФРЕНСКИ ПРОЕКТ! КРАЛ АЛЕКСАНДЪР БЕШЕ УБИТ ПРИ ПОСЕЩЕНИЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ, А НЕ В РУСИЯ НАЛИ?

Лъжци руски долни! А зашо не кажете ИСТИНАТА НА ИСТИНИТЕ,ЧЕ ПОЛУЧИХТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЕЗИК И АЗБУКА? Само комплексари не казват истината ! И айо сте ни освобождавали от турско робство,как така се случи,че оставихте турците до ден-днешен да живеят в България ? Профани !

И какво общо имат руските войски с турците, останали в Бълария? Какво са правили нашите правителства след 1878 година, че днес има турци в България? Ти да не искаш някой да дойде да те изпишка и изака? И да те дундурка като малко бебе?

Все някой ни крив - руснаци, западняци, рептили и клингони. За собствените си малоумия от 1913 г. че до днес що не щем да се сещаме?

РСМ иска Путин ДА Я ОСВОБОДИ от ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКО РОБСТВО. ПЕСНИ ПЕЯТ братята.

Северна Македония е НАТОВСКА ДЪРЖАВА. А след като попречи на Лавров да прелети за посещение в Белград, МАКЕДОНИЯ БЕШЕ ПРИБАВЕНА В СПИСЪКА С ВРАЖЕСКИТЕ ДЪРЖАВИ. Така, че да се твърди, че точно Македония е русофилска е идиотия. Това явно го пишат хората, които са против сближението между България и Македония. Сръбските измекяри, които искат Македония да се върне в Сърбия.

Соросоидите в България Бълват Гущери за да обидят Руското посолство ! Управляващите са Виновни за такива Отношения с РСМ , още от 1990 година ! Какво направи Първия посланик на България в РСМ , Сашо Домата какво направи за добрите отношения с България - нищо ! И други гяволи от СДС и Гробарите и НДСВ никой нищо не направи и сега прехвърляте всики негативи на Руснаците ! Българите виждаме вината ви !

Жалки сте! Точно това целите, да подклаждате вражда на Балканите. Естествено, най-уязвимите са най-бедните и зависими от Русия държави-България и Македония, което е една и съща държава, разделена отново от тази мила Русия. Отдавна трябваше да скъсаме всякакви дипломатически взаимоотношения с тази терористична държава.

Най-големия враг на България и света е САЩ. От както стъпиха на Балканите, както и навсякъде само войни и проблеми. Купуват политическия елит и с такива промити мозъци и платени тролове, като теб демонизират Русия. Целта им е да разчленят Русия и да заграбаят както и на нас и много други народи природните ресурси, които в Русия са колосалн. Но не са познали,Без каквито й да е илюзии Русия ще ги изпепели ,дори това да е цената за края на цивилизацията.

САЩ окупираха Западна Германия и Япония - забрави ли вече? А нас ни окупира СССР

реактораА след като ни окупира СССР построихме АЕЦ Козлодуй със 7 реактора. Захвърлихме ралото, сърпа и дървената диканя и волските впрягове. И започнахме да орем с трактори внесени от СССР, да жънем и вършеем житото си с комбайни внесени от СССР, Започнахме да строим кораби по 25 и 34 000 тона и БМФ беше с български кораби, Пратихме двама космонавти в Космоса, изградихме нови болници, училища, театри и кинотеатри. НДК в София, многобройни стадиони и спортни зали, нови жилищни комплекси и забравихме селските къщи без баня и съв смърдящ кенеф на двора. Забравихме кандилата и газените лампи и започнахме да си светим с електричество. Пуснахме телевизия, когато много европейци още нямаха. И още стотици неща.

Тьотка Мутра Фонова ли ги е снесла тез мъдри мисли

Те миналата година обясняваха как нямат никакво намерение да нападат Украйна. Ясно е, чеако руснак ти каже добр ден, значи е около полунощ.

ВУНО, ако укрите ИЗГОРЯТ/ УБИЯТ едното ти дете, ще им оставиш ли и ДРУГОТО!!

Ако бяха горили деца, щяха да се обърнат към света и да покажат кадри, щяха официално да предупредят Украйна да спре, заплашвайки я с въоръжен конфликт, ако не го направи. Щяха, ако наиситна бяха горили някой, да са натрупали доказателства, нали има руско население там, нали има руски военни, света щеше да е залян с ужасяващите кадри, щяха да се обърнат към ООН и да настояват да се намеси, шяха отново да предупредят Украйна и след като нищо не работи, биха я нападнали. Най-явно доказателство, ЧЕ НИЩО ПОДОБНО НЕ се е случило е фактът, че преди да нахлуе в Украйна, русия не говореше за горени деца или хора, русия се правеше на ударена, наричаше луди тези, които твърдяха, че тя ще нападне, руснаците твърдяха, че просто правят учения до границата, Всичко го помним, случи се миналата година. И също нали денацифираха, нали най-големите нацисти били тези от Азов, е как стана така, че ги върнаха при размяна на военнопленници ?! Отделно, ако искат да денацифират, трябва първо да се заемат със собствената си държава, където има много повече нацистки групи, а много повече!

Путлерастите може да лъжете и на сън, но нормалните хора виждат кои са убийци. Мръсна рашистка сган.

Ако не бяха нападнали Украйна , ДНР и ЛНР щяха да са избити всичките жители ! Така че говньо не плямпай глупости че ще ти ЕПМ !

Тези райони още 2014 са откъснати от Киев ! Какви права били нарушавали украинците ???????? Та те нямат достъп от 10 години до там!!!!

Укронацистите на 08.03 под давление на американосатанистите щяха да нападнат луганск, донецк и Крим. Руснаците ги изпревариха и съвсем нормално отричаха, че ще нападат. Само луд може да предупреди: хей нацистче утре в 6.00 те нападам да те денафицирам

Щом отричат значи имат пръст, няма случай да не са излъгали.

Степени на наглост - нагъл, по-нагъл, най-нагъл - руски дипломат!

бдете..... Македонската нация ,македонския език и македонската азбука е измислена от Москва, Белград и нашите предатели- русофили.. За 500г турците не можаха да пречупят българския народ който си запази език,народност,религия и традиции. Но за 50 г руско иго от българи насила направиха македонци и накараха тези хора да мразят всичко българско и родно. Когато България беше с Германия бяхме на три морета и нямаше македонска и помашка нация..Същите сега путенофили искат да сме скарани с братята ни в македонско за да ги командват като руски и сръбски роби против НАТО, България и ЕС!!!!! Старозагорския митрополит Методий Кусевич, че по негово време „русофилството е достигнало до идиотизъм“. Питат Апостола на свободата какво ще прави когато се освободи България ? А Левски отговорил "- Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.“ Време е и ние да освободим с помощта на НАТО-всите братя Русия ,Крим и Украйна от тираните и да възродим Волжка България. По време на преброяването 2010г в РФ 7 милиона от жителите на Руската ПЕДЕРАЦИЯ се самоопределят като българи в приключилото вече преброяване на населението там, . Съдбовното за нас в това събитие е, че за първи път от 1926 г. насам се допуска възможността граждани на федерацията да се самоопределят като българи. Путин да ни върне Волжка България!!!! ТАМ Е ПРОВЕДЕН РЕФЕРЕНДУМ ВЕЧЕ!!!

Осъзнайте се, българи! Поробена България е раждала достойни синове като Паисий Хилендарски, Каравелов, Раковски, Ботев и Левски! Горди и свободни в душата си българи! 5 века сме успели да запазим идентичността си като народ- религия, език, нрави и обичаи! Достоен и силен народ, който е заслужавал да пребъде! България е раждала велики личности през много трудни епохи на нейното съществуване, освен през една- кажете ми за един велик българин за времето на съветската окупация след 1944- НЯМА ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ, УБИТИ СА! Били сме и под византийско, и под турско владичество, но не сме били роби! Роби , и то доброволни роби станахме след Освобождението ни от турците, роби на Русия! Най-страшното робство! Много българи днес нямат против да се говори срещу България и българите, но каже ли се нещо срещу Русия се сърдят люто! И бъркате това раболепие с родолюбство! Тежко и горко на България, няма друг народ по света са обича поробителката си повече от Родината си, затова ще изчезнем! Братята ни македонци, продадени на сърбите от същата тази разпоретина Русия, и те не искат Майка България, искат да са измислени мелези от гръцко-сръбски-неопределен точно , но древен произход! От 150г Русия ни лъже- братушки, братя славяни.. а ни презират, мразят, завиждат, шскат да ни заличат!! Само вижте колко минуси ще ми сложат сега- това не са българи, това са руснаци, които по цял ден пишат лъжи да ви мътят главите! И продажни родоостъпници за дребни копейки!

Русия трябва да ни върне и заграбения пенсионен фонд, който до 1946-49г е бил най-големият на Балканите, включително и българския златен фонд. Що се касае до Волшка България, то, да, трябва да си я върнем...

не е баш тъй . Като писател на Българи от старо време и Маминото детенце е ОК, ама за БРЦК е малко по-инак. Не го слагай на кантар с Ботев и Левски.

Не сме били роби под турско? Ти сериозно ли? Явно Васил Левски не мисли като теб, та в тефтерчето си съвсем друго е писал! Ти оспорваш Левски? И го обвиняваш в лъжа? Левски лъже според теб?

Робите нямат имущество, ние сме плащали данъци... Васали -да, колония- да, роби не сме били

“....разпоредихте да забравим братята си в Македония и накарахте вашите слуги да потрошат костите и да пролеят кръвта на хиляди достойни българи, които не бяха съгласни; = разпоредихте да забравим Бога и Православието. Колко много сме направили за вас и колко сме изтърпяли от вас и накрая пак сте недоволни … Пак надъхвате вашите роби и плащате на вашите слуги да пречат на Родината ни … Десетилетия наред вярвах в братството между българи и руснаци; страдах, защото не исках да приема истината и се карах с хората, които искаха да отворят очите ми.” С.Станев

Трябва да се назоват имената на тези предатели които играеха по свирката на Москва и Белград.. Другарите от БКП ,Москва и Белград нямат интерес да сме в добри отношения с българите под сръбско и руско владичество. Те измислиха македонската нация и език да сме в служба на Москва. Нямат интерес да сме в добри отношения. За 500 г османско робство българите запазихме религия, имоти, традиции , а за 50г руско иго направиха българите македонци насила и ги накараха тези братя да мразят всичко българско и родно. Сега пак разни професори на партията и президенти се опитват да ни скарат за да не са Македония в ЕС и НАТО. Не бъдете наивници а мислете!!! Русия винаги е имала интерес да има македонизъм

БСП е наследник на БКП. Тя също трябва да бъде забранена, тк са наследници на партията съосновател на Коминтерна, създал Македония в състава на РСФРЮгославия

ПЪРВО, БСП или БКП не е съосновател на Коминтерна. Когато Димитров бяга с лодка през морето в Русия заедно с Коларов, Коминтернът вече съществува. ВТОРО. КОМИНТЕРНЪТ е разтурен в 1943 година!!! ТРЕТО. СРМакедония е създадена в 1945-1946 година. ЧЕТВЪРТО! ТИТО е британски агент. Неговите бойни отряди получават наглисйко оръжие спуснато от британски самолети. Чърчил описва срещаат си с Тито на остров в Средиземно море в 1943 година. ПЕТО. От 1948 година ТИТО е смъртен варг на Сталин, който го разобличава като английски агент. Оттогава Югославия скъсва с СССР и подписва военен договор с НАТО, Натовкси офицери обучават югоармията, получава западно оръжие. в югопристанищаат идват на посещение американски бойни кораби. На погребението на Тито в 1979 или 1980 година присъстваха всички запдни лидери!

Македонците са заврели братушките в отлична барака. Трябва да си вземем поука и да им предложим подобен имот!

И там и тук управлява американското посолство. Всички интриги се завъртат около САЩ с единствената идея да се обвини Русия или Китай за мешо

Е така, обаче в РСМ се бърка Сърбия, а тя не е про-американска... Но както винаги сме избирали грешната страна в конфликтите и сега пак така... Отиде рсм. За да си получим и войната накрая, след срама