Руското настъпление към Бахмут продължава, Зеленски вероятно ще посети Вашингтон

САЩ ще предоставят на Украйна помощ в размер на 1,8 млрд. долара, която включва и система "Пейтриът"

Обратно в новината

Коментари - Руското настъпление към Бахмут продължава, Зеленски вероятно ще посети Вашингтон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да го вземат лесно. Пожелавам успех на руснаците.

Среща с Свещиния и ада за бандеровските отрепки!Марш от тук нагли изроди!

Чиба ве,руско псе

Голем зор е. Падне ли Бахмут, пътя към Харков и Киев е отворен.

окачени на Крещатник

Зе има имения в Маями и Ну Йорк.

Некой да подшушне на Зеленясалия плъх, че изход няма и да спре белото и да жертва безмислено мъжката популация на Окрайна.

няма как,ще го свитнат

разбираш ги работите

А за долнопробната тирания, прехранваща се с природни ресурси, какво да кажем? „Ако не беше Русия, сега щеше да си турчин“ – ревва русофилистикът. Нима? Босненците турци ли са (османски до 1908), а албанци и севермаци (1913), а иракчани, сирийци, палестинци и т.н. (1918)? А кюрдите? „Руснаците ни освободиха.“ Както във всяка уважаваща себе си тирания и в Русия решенията се вземат еднолично, в случая от Александър II – етнически немец, както и всички руски царе (титлата е българска) след Петър I. Никой не е питал нито мужика, нито обозните коне какво мислят. Мнозинството от руската интелигенция съчувства на българите, но нима не е така и на Запад: Гладстон, Виктор Юго, Макгахан...? Защо тогава западняците не ни освободиха ли? А кой изобщо е тръгнал да ни освобождава? Защото Русия отива да завладява Проливите и Цариград. Нашето освобождение е нежелано за Русия следствие от този й мираж, продължил до 1945. Ние сме само повод, а не причина. Да се подчертае: това е десетата (10-та) Руско-Турска война! И другите ли войни са заради нас? При това не е последната! Явно не сме били достатъчно освободени, та пак... Не от добро чувство, а от интерес. След това Русия винаги е била срещу нас (1885, 1913, 1916 и т.н. и т.н.)– ние сме й препречвали пътя, а през 1912 й ставаме дори и съперник (29 ямболски полк превзема два от редутите на Чаталджа – последната отбрана на Истанбул). Другата руска идея е, че колкото по-слаба и разделена е България, толкова по-зависима и управляема е тя от Москва. Затова са срещу нас. Не от лошо чувство, а от интерес. Любопитно е, че българинът – винаги подозрителен и готов да търси користни мотиви и далавера, по отношение на освобождението е идеалист. Единственият български идеализъм. Набързо: Ако са ни освободили, то трябва да сме свободни, а не зависими от тях. Другото е по думите на Левски „Стани, куме, да седна.“ Ако са ни освободили 1878, то са ни окупирали 1944. Пито - платено. Един човек трябва да е благодарен на друг. Една нация на друга – никога. Това я прави зависима и ограничава суверенитета й. Американците спасяват Франция през Първата световна и я освобождават през Втората. Благодарни ли са французите? През 2015 юбилейното издание на Фигаро, посветено на освобождението на Франция, споменава американците на...18-та страница.

Стига си писал простотии Марш на фронта срещу Русия плъх козяшки

Австрийците спряха османците пред Виена, но отказаха да ги прогонят от балканите. Русия побеждава Османската империя за да защити интересите си, в следствие е освободена България. След ВСВ България става сателит на СССР заедно с Румъния, Унгария, Чехословакия, ГДР и Полша и това е договорено със запада. Нищо не е случайно и никой не ни е питал какво искаме, важното е че не гувим територии след ВСВ. Това с окупацияга е пълна глупост. Всичко е било на салфетка между Сталин и Чърчил.

Ей, мамка им, щу пари на световния данъкоплатец потрошиха, за да я съборят цялата Украйна... Няма нищо по-различно да стане, а ще си имаме и една Сирия в Европа... Тази година най-вероятно и жито не е засято там, догодина света ша ми яде дедовия... Дано Молдова да не го отнесе по инерция, макар че...

Дискотеката пак започна. Руснаците млатят терористите.

във всичките 19 области на Украйна Взривове в Полтава,Лвов,Одеса и т н.

Каква новина дами и госпада. Зеленски отива за Коледа и нова Година в Уашингтън, на топло и светло. Там ще му да дат да постои в най-голямата Бяла къща с овален офис, където да подпише че Украйна принадлежи на USA, включително и гражданите и. Ще му дадат надежди говежди - Байдън фемили и по някое време догодина ще се върне в киев с цяла папка инструкции какви закони трябва да промени, за да улесни процеса на поглъщане. След това ще се обади - някъде март-април на Путин да се помирят, все едно нищо не е станало, ама трябва да дочакаме до тогава за да видим, ставам ли за Врачка. Нещо много интересно - от Февруари до сега USA и EU са отпуснали около $110 млрд, което е почти двойно повече от годишния бюджет за армия на Русия, пък резултатите всички ги виждаме - по около 100хил. убити войници и от двете страни, 8-10мил украинци пръснати из цяла Европа, и Украйна с 15% по-малко територия, Русия обезкървена - няма ракети, артилерията е на своя предел и един билюк танкове,самолети,вертолети и БТРи за скраб.

Може и да се поостане във Вашингтон :)

Мода... Дойде Коледа и задунайските ибрици на бункерния терорист запяха песента Време е да вземем Киев, която е кавър версия на тази от пролетта Ще вземем Киев за два дни. Преди тон за песен им даваха руските пропагандони, сега е завършения дебил Зюганов. Е значи идиотизмът им още търпи развитие.

Исиотизма търпи развитие да. Ти си живо доказателство. От малък идиот благодарение на клавиатурата се превърна в голям идиот. Завършен дебил.

е мелница за смилане нс укрофсшисти на Тир Това е причината да не го оревьемат до сега

Боклука от Киев ще посети сводника си за да даде обяснения защо след толкова налети милиарди резултата си е кръгла нула.И ако не може да постигне резултати ще бъде елиминиран и ще обвинят руснаците че са му видели сметката.Тактиката на краварите си е ясна-говежда.

Накратко: Много интензивни дипломатически ходове. 1.Путин, Шойгу и Лавров в Беларус на среща с Лукашенко. Защо ли? Възможен отговор - най-близкият път до Киев е от територията на Беларус. 2.В същото време чрез устата на Зюганов, лидерът на КПРФ се дава сигнал в прав текст: Време е да се вземе Киев. 3.Медведев е в Пекин с послание от Путин за Си. Вероятно го уведомява за зимната настъпателна операция, която скоро ще започнат руснаците. Световното първенство по футбол завърши, а домакинът Катар поддържа добри отношения с Москва и руснаците бяха длъжни да изчакат края му, за да не развалят празника на катарците. Сега е време за действие, сигурен съм, че няма да ни се наложи да чакаме дълго. Последният акт преди активните действия ще бъде обращение на Путин към руснаците вероятно до 31.12.2022г.

Още един разузнавателен признак за това, което предстои са интензивните полети на ирански БПЛА "Mohajer-6" в Крим през последния месец. Тече интензивно обучение и подготовка на руските операторите за работа с тези ирански БПЛА във въздушното пространство на бивша Украйна.

Мога ли да стана алкохолик ако пия само бира.Ама много бира?

Да, гарантирам, имам такъв познат.

lu4ka

Стъпи ли във ФАЩ, няма да се върне.

Самая могучая 10мес едно градче не може да превземе. Всеки ден праща на Кобзон по 800 мобики нова публика. Руски резил без аналогов ха ха ха ха.

За това ли укрите направиха 9 мобилизации до момента ?

А самая могучая уж воубще нямаше са прави. Помниш ли Путя кво каза на 24.02 само кадрови без мобики и срочники. А кво стана?

2022-12-21 11:44:34 Б58 (нерегистриран) Каза и на НАТО да не се меша, но НАТО се замеси. С много хора. Това стана. Кажи сега къде се дянаха мобилизираните укри ????

Ми възстановява паритета..няма 150 хиляди да се бият срещу милион... Ти сигурно си гордостта на хамерика за бълхария а!?

В Бахмут, чак по 800 дневно не са, ама са стабилно 300-500. А за целия фронт да, към 500-800 са. Но нищо де, какво толкова? Бабы новых нарожают.

Снегурочке мамина...Бахмут...ката ден там 300-500 отиват при Бандера... Дори и наркомана проплака оня ден и цъфна там...или холограмата му...да повдига духа... Дори и име си има измислено - Бахмутская месорубка... Другия херой...Залужни пък иска официално да въведе заградителни отряди... щото много почнали да бягат от фронта...такива ми ти работи

интересно укрите с какво ше ги пускат тия управляеми авиационни бомби с балони или хвърчила

Ще разбереш скоро и няма да ти хареса :) Естествтвно руското ПВО ще ги превзема и унищожава ежедневно както Хаймарсите

да не е с наще мигове дето летят с опашката напред а за химарсите те не останаха вече тайфуните ги пометоха

Хаймарсите нали бяха обърнали войната, ама нещо не са я баш както трябва. Голямата укропска контраофанзива спря още преди да е почнала. Нали тръгнаха септември месец да стигат границата , какво става, Нова година дойде ???????????

lu4ka

С нашите чертежи на F16.

То ние и чертежи сме нямали, защото имало риск да ги продадем на руснаците!

Украинците не се справят добре със стопанисването на Бахмут, затова ще им бъде отнет.

ГРАД ХЕРСОН за село Бахмут! КОН за хамстер! ХИ ХИ ХИ Тъпо руско тролче!

А какъв ще е руския отговор. Да не вземе да стане някоя беля.

споко! сега САЩ отпуснаха още 1,8 млрд долара военна помощ на украйна! то стига да пратят само още 10 HIMARS системи и руското настъпление към Бахмут ще стане също както при Херсон, но далеч далеч по-зле за руснаците от Херсон! :))))))))))))))))))))))))))

Херсон!? Ку-ку...руснаците сами се изтеглиха... Триста хиляден град на другия браг на Днепър...и ония боклуци повредиха Антоновския мост... няма как да се снабдява цяла зима със храни, лекарства и прочие продукти през реката... Да правят порциони от 100 грама на хляб на ден, както при обсадата на Ленинград не върви...2022 сме... Евакуираха си тяхните и го оставиха на бандеровските свини да му берат гайлето...засега

Ти писан текст разбираш ли соросоиден педал!? Айде сега ми прочети пак поста по бавно... Остава и да ти го нарисувам...река, срутен мост

Така де, така! Херсон беше едиствения областен град който руснаците успяха да завземат! Абре да те попитам нали и референум направиха там! И нали според лъжливите п.тки, херсон беше руска земя вече!? та как така рашистан отстъпи от "собствената" си според него земя!? а? :))))))))))))) Наритаха го ето как!!! После ако можеш да прочетеш какво съм написал, а е мнооооого възможно да не можеш, та аз написах, че ще е като херсон, но мнооооооого по зле за п.ткистан! Та такива ми ти рабти по таз земя! :)))))))))))))))))))))))))) И се научете да четете бря п.тки с п.тки!!!!

Още един неграмотен...бе соросоид май само писател...не читател

Само не разбирам, като пишеш това за четенето! Със сигурно себе си описваш? Щото явно си п.тка и НЕ можеш да четеш! Та я сподели твоето мнение за четенето и Херсон! :)))))))))))))))))))))))))))))))))

Само не разбирам ............. Ми естествено...то би било чудно ако разбираше...Важното е че знаеш че химарса ще оправи работата Едно обикновено РСЗО от което руснаците имат стотици...ма това е с космическо насочване...пък Отначало се кълняхте в байрактара...после джавелините, стингерса...сега в това... любопитно кое ще е следващото страшно супер пупер оръжие!?

Безплатен обяд няма. Тая помощ ще я плащат десеторно. Важното е Слава да има.

В Артёмовск е месомелачка. Жалко за хилядите пожертвани украинци - Арестович каза, че този най-добре укрепен район нямал оперативно значение. Тогава защо жертвате тези хора? Понякога си мисля, че са на наркотици или просто зомбирани.

Колко ли мобики ще отидат на концерт на Кобзон?Получи ли Зеленски по мощни оръжия ще са стотици хиляди. И без това сега от ротите им 50-60%дават фира. Да очертават се хиляди шлюхи вдовици. Жадни за х. й. В Русопомия ще стане мешена салата. Ще идват китайци, арабели, негри и всякакви да чукат шлюхите. Лелее всякакви мелези ще се навъдят в Рашкаговняшка. Монголоида Путя хубаво ги подреди.

Малииии, Прокопи, ама ти пръщиш от акъл бе! :)))))

Опааа, тоя видя сопата и хукна пак да проси. :))

"Пак"? В думите ти "пак" предполага да е спирал да проси и сега наново, а по мои наблюдения този не е спирал изобщо да проси!

Да, прав си ;)

Значи за почти три месеца орките са завзели около 198 кв км в района на Бахмут. Това е нещо от сорта на 20 км фронт и придвижване с 10 км навътре. Но понеже фронтът е по-дълъг, фактически са пропълзяли с 5-6 км навътре в украинска територия. Зашеметяващ, грандиозен и безаналогов успех във военната история на света.

Руснака си пази живота на войниците Не е хазарски чифутин да ги кара да щурмуват и избиват Безказармен тлъст гъз

Честно казано, личи ти, че ти си бивш казармен нищоправещ тлъст тумбак, който се кефи да изпраща други на смърт.

в пълна сила за зеления сопол.

Ти за кой говориш? Я си пусни ю туб и виж колко си пази Путя армията.

Артьомовск ще е в Русия. Няма да пише за колко време Русия е успяла да си го върне.

Ще, ще. От 24 февруари все "ще" ви е в шамандурите между ушите.

Поживем увидим…

за 20 години какво направихте в Афганистан, освен че побягнахте от там панически оставяйки им оръжия за $80,000,000,000? ???

SirBob

Добре казано.

"Американската помощ" е ленд-лийз, ще рече наем-заем и укрите ще плащат наем за въоръжението, което остане годно след края и биха искали да върнат. Останалото въоръжение, което бъде унищожено, изхабено или укрите поискат да задържат - плащат пълната цена. Няма празно, няма безплатно и безвъзмездно! Краварите дават с едната ръка и грабят обратно с двете!

Какво ти дреме или много те боли, че орките получават силен отпор?

Ако сенатът приеме закона за бюджета и 45 млрд д.за Украйна след като дойдат за удобрение в Конгреса, тези закони ще бъдат мъртви. Глабалистките демократи нямат ум да разберат като правителство, че Тайван е 100 пъти по важен за САШ, отколкото Украйна. Всички трансджендър и назначени е армията Конгресът ще изгони

Уважавам анализаторите като теб. Думичката идва от анал.

В окупираните от Русия украински територии е прекратено изучаването на български език, заяви служебният министър на външните работи Николай Милков по време на изслушването му в ресорната парламентарна комисия. Милков съобщи, че в неокупираните украински територии неделните училища продължават да функционират и се изучава български. Той бе категоричен, че не Украйна, а Русия е прекратила изучаването на езика. ... Манджукова заяви още, че български символи, в това число и портрети на исторически личности, са премахнати от училищата в окупираните територии.

Сто пъти написа лъжи Като те мобилизират ще научиш украински заровен в нивите

говорите москва ............................................. това да не са същите дето съобщиха за десетки хиляди избити от руснаците и погребани, а пък руснаците като поискаха доказателства, както и да изпратят представители и веднага им отказаха. да не се същите снимки на загиналите в Сирия от химическо оръие дето после ги показваха и в други филми на ЦРУ и дето се вижда после умрелите как пушат. или като мигрантите дето плуват в морето.....на 10 метра от брега. за тези американски медии ли говориш. или за ония дето обявиха Асандж за виновен че разкри убийства на цивилни за удоволствие от хеликоптер с американски войници, за отвличания, за побои за измъчвания..... за тази честна американска медия ли говориш. а може би говориш за онези служби дето излъгаха че имало оръжия за масово унищожение в Ирак които така и не бяха открити никога, а САЩ стои вече 1ч9 години в Ирак и точи нефт. за кои точно честни американски медии говоприш

Статията не дава отговор на важния въпрос: Билета на Зеленски еднопосочен ли е ?

Нормално! Зеленски още от началото беше замислен като медийна звезда. Все пак той е актьор. Той и зелената му фанелка бяха превърнати в символ на една идея, на една кауза. И Зеленски беше показван по студия, телевизии, мостове, конференции, събрания , асамблей и заседания подобно на панайрджийска мечка. Следващата спирка на цирка е Вашингтон, Белия дом. Билети в мрежата на "Ивентим". Но както всяка медийна звезда, зад фойерверките прозира нещо много много по-сериозно и много по-страшно. А в случая с Украйна страшното е, че цял един народ чрез парионетното си правителство беше хвърлен в огъня на войната с единствената цел защита на глобалните интереси на Запада. А какви пък са тези толкова глобални интереси, че да си заслужават да хвърлиш един народ във война и целия свят в криза? Много просто - въпросът е какъв е отговорът на въпроса "Може ли?". Досега - последните 7-8 века, светът е съществувал чрез изричното разрешение на т.нар. Запад (Западна Европа и Северна Америка). Кой докъде може да се разширява? Кой какво може да владее? Кой докъде може да се развива? Всичко това се е определяло единствено и само чрез пряката санкция на т.нар. Запад. СССР напада Афганистан. Западът не е съгласен. Не може. СССР е лош. САЩ нападат Афганистан. Западът е съгласен. Може. САЩ са готини. И изведнъж Русия напада Украйна. Как така? Западът не е одобрил. И тук се създава нещо много опасно за Западът - прецедент. Защото ако някой може да си позволи да започне толкова широкомащабно действие, без първо да е помолил Западът за разрешение и съответно да е измолил одобрение, то това означава, че вече разрешението на Запада изобщо не е необходимо за важните неща. А ако не е необходимо неговото съгласие, това означава, че Западът губи всякаква власт да се меси в процесите по света и да реализира печалба от всеки конфликт. И така се ражда слогъна "На Русия не може да бъде позволено да победи" ("Russia cannot be allowed to win"). Защото ако Русия победи, това означава края на хегемонията на Запада над света. Те и без това вече изгубиха контрол над Югоизточна Азия и Индийския Океан. Но ако някой може да се разхожда из задния им двор без тяхното изрично одобрение, това вече наистина е краят. И затова Западът ще продължи да тъпче украйнския народ със стомана и каптагон. Защото в тази война Западът не спасява украйнския народ. Западът спасява себе си!

SirBob

Точен анализ. Разбира се, джендър либерастите ще нацъкат минуси, удобно прикрити зад фалшивите лозунги за демокрация.

Дано Зеленски получи ракетите Атакамс с 500-700км обхват. Тогава за москалята играта ще загрубее сериозно. Съвсем друго ще стане когато почнат да се удрят обекти навътре в Рашка говняшка. Джуджака Путя ще бъде намразен на бързо. И без това изтегля Росгвардия от Украйна. Кирливеца се опасява от брожения след като обяви нова мобилизацияна кампания.

Дано не ги получи! Защото тогава твоят любимец Путин ще обяви, че Украйна заплашва цяла Русия и конфликтът само ще ескалира. А знаем къде свършва тази ескалация, нали? (Добре, де, ние знаем. Дано знаеш и ти.) Надявам се Зеленски да разбере, че систематично унищожава страната си. Надявам се Путин да разбере, че не може да спечели тази война. Надявам се двамата да седнат на масата за преговори в Турция.

Никой няма да стреля по Русия, защото войната ще свърши. А щатите, Русия и Азия не искат. Поне докато Европа не падне на колене. Тогава за 24ч ще поделят и ще се приберат все едно нищо не е било.

Вече се говори за края на войната в Украйна през пролетта. Разбирайте пълна капитулация на ВСУ. Загубите на ВСУ са огромни при Бахмут, полските наемници рязко намаляха. След превземането на още 2-3 града, пътя към Киев ще е свободен. Ще се повтори трагедията на афганистанските летища и Сайгон.

Ей тъпчо знаеш ли колко града има между Бахмут и Киев? Това да не ти е София и Перник.

Има, ама там няма строени 8 години укрепления. Паднат ли Бахмут, Краматорск и Славянск, останалото е магистрала до Киев.

Къде се говори, по руските форуми ли?

Зеленски ще посети вашингтон за да получи наградата Еврей на Годината ! А тук на снимката е в в Ьоклучийница за прерабртка на Боклук , знаково място за по-голям Боклук !

Укрите после ще се чудят как да изгонят крадливите кравари от земите си.

Тази помощ на САЩ е относително 11 лв. на глава от населението й, а ние щото сме паралии предоставяме 70 лв. на глава от населението ни !

Да не се окаже , че ще избяга в Америка, ако докато е там му изстине мястото в Киев.

Продължава до пълен припадък и изтощение на Европа. После или Путин рязко ще се дръпне в някакви там граници и територии, или..... Ще направи база на полската граница

Всички еврогейове му ходят на крака на Зеленски, а той лично и всички останали - на рапорт при Дядото в метрополията!

Зеленски в Бахмут - последва руско настъпление в Бахмут. Сега същият във Вашингтон...какво да очакваме? Навярно не точно руснаци но някакви други нормални хора?

Правильная вышиванка американских прислужников Зеленский, интересно, в ней будет сегодня Байдену кланяться? Подписаться на канал: https://t.me/Scott_Ritter

Така като се подписал на канала на Скот Ритър, наглеждай унуците, да не вземат и те да му станат подпишчики, че и той като осъден педофил, подобно на късокракия миндил обича да целува детски коремчета.

Нови милиарди напечтани от въздуха. После чакайте на спре инфлацията. :-)

Анализ ситуации на Украине от врагов Основное из выводов американского Института изучения войны: ▪️Российские войска вели ограниченные штурмовые действия на линии Святово-Кременная. ▪️ВС РФ продолжали наступательные действия в районе Артемовска и Авдеевки. По оценкам Института, с 1 октября по 20 декабря российские войска отвоевали в общей сложности 192 кв. км в районе Артемовска. ▪️Российские войска расширяют оборонительные укрепления на левом (восточном) берегу Днепра в Херсонской области. ▪️Наблюдаются признаки, соответствующие наиболее опасному курсу действий - возобновления боевых действий на севере Украины. t.me/RVvoenkor

Да си хапне кадаиф от глисти от посраните памперси на Байдън за Коледа, миризливият евреин!!!

Настъпват в село Бахмут руските орки! Миналият месец са превзели бустана на баба Алена! ХИ ХИ ХИ

Песков, Путин и Шойгу хапват хайвер в позлатени зали, от горе до долу в западни дрехи и технологии и им е все тая за гинещите млади момчета докато панелните лъвове с по 1200 лева заплата им се възхищават под статиите в дир-а. Идилия... После Кирчо и Асенчо ни били виновни, че сме скъсаняци. Не другари, скъсаняци сме защото сме тъпи на n-та степен.

2022-12-21 10:04:47 Бай Гай (нерегистриран) Предсмъртна агония на Американският Хегемон,Българските табаки мрът от страх,кого ще облизват после!!!

Предсмъртна агония на Американският Хегемон,Българските табаки мрът от страх,кого ще облизват после!!!

Има ли колумбийско в Болгария?