Руският в. „Комерсант“: "Срамота. Българи, вие сте различни"

Реакцията на Русия на експулсирането на 70 дипломати от България заплашва да парализира двустранните отношения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия е държава терорист и не признава суверинитета на България, нападна Украйна и води война с жилища, болници, детски градини с цел терор над Украйна. НАТО трябва да помогне на Украйна да унищожи нашествениците и освободи окупираните територии. Украйна трябва да издигне бетонна стена на границата с мордор за озаптяване на руските азиатски орди.

Чужд посланик да си позволи да коментира как решения на българската държава можели да били "противоречащи на "волята на българския народ." ????!!!¡???!? Ми направо тоз посланик да де кандидатира на следващите избори тогава ??? Да представя българския народ??? Вие схващате ли за каква наглост иде реч???!

Руснаците да се махат. Руските говорители да не говорят от името на българския народ.

Трябва да си идат и руснаците,които са се преселили у нас,защото това е опасната политика на Русия оке от времето на царизма и Сталин:заселват се руснаци в съседни държави и после си искат териториите с ,рускоговорящи.Историята го казва и фактите,както с последната война в Украйна!

Не ща никакви руснаци у нас да се бъркат в живота ни.Да си заминават.Всеки ден ми пълната ефира с техните простотии.Нападнаха невинна страна,изгониха милиони славяни от техните родни места.Вън от България.

Я не считаю болгар друзьями и братьями. Две мировые войны показали кто есть кто.

Аз също, какви друзя са убийците.

Всички русофили и путенофили да го духате.

Бая трол тука е застъпил чинно, но едно не може да се отрече: С Русия имаме еднаква писменост, еднаква религия, сходен език, обща, макар и в някои моменти противоречива история. Много общо минало и сходен манталитет. Българите са в основата на държавността в Русия. Тя е като едно пораснало наше дете, в духовен план. Със запада нямаме нищо общо, освен малко бомби над главите ни, договори, тип "грабеж" /визирам тецовете, самолетите, златото/ и винаги подкрепа за османската империя. Така че анализът е прав. Колкото и да се напъват троловете, ще трябва първо да изтръгнат езика, религията и паметта ни.

Доста копейки си взела. Това което казваш се отнася и за Украйна , ама джуджетата я мачкат .

Много добре го спомена - и за Украйна. Защото населението в източна Украйна е де факто руско, а в западна - полско и унгарско. А когато САЩ мачкаше и продължава да мачка държави по целия свят, проблеми нямаше. Те все пак не са европейски /упс, имаше и една европейска, ама тя не е важна/. 1 500 000 убити във войната във Виетнам, само 500 000 деца в Ирак. Хората се изнервят на двойния стандарт, не че не им е мъчно за украинския народ и за жертвите. Лицемерието и двойният аршин дразнят много! И в момента трябва да носим знамето на Йемен. Там в момента е най-голямата хуманитарна криза на 21 век и умират в пъти повече хора. Нещо да си чул по битивиту или нова?

някой си...

Еми тогава защо Полша и Унгария не нападнаха Украйна ?

някой си...

И пак пропуснах да те светна , че езика не е сходен , а е Български.

Извинявам се , сега разбрах , че това е руски бот .

Нищо общо нямаме с Русия. Руснаците са варвари, алкохолици и убийци. Ние почитаме семейството, домът, децата.

«Стыдно. Болгары, вы другие» - и съм щастлив, че не сме като вас !

Как ни е било когато през 1944г. ни присвоиха имотите , земите и ги национализираха. Било е трагедия за цялата ни нация.

Кого лъжеш, ве, цървул? В един куп държави в Западна Европа земята е ДЪРЖАВНА собственост, като се отдава под наем за ползване, включително в Англия, където е собственост на кралицата. А, в България, никога земя не е била собственост на Русия, нито под руски флаг, нито по руско законодателство, изключае посолството им. Какво ми пелтечиш за откраднати земи, след като базите на краварите, дето уж били натовски, са под американското законодателство?!?

някой си...

Ами ти кого лъжещ ве, цървул? Цяла България беше Руска и законите ни също . Оня Селянин щеше да ни прави руска губерния .

Няма нищо лошо в това да поканим едни руснаци да се приберат в страната си.

И най вече тези от Черноморието . за да не поискат и тях да освобождават !

50 години натрапен комунизъм от руснаците как сме изтърпели? Сега най-културно ги каним да се приберат.

Кой ти е присвоил имотите, бе?! Българската държава или руската? Това, че строят е изисквал национализация, не означава, че Русия ти е взела имотите. Доходът от имотите ти е бил разпределен за всички, а не само за твоя г.з. Наясно ли си, че само по отношение на военните самолети са ни подарени над 300 броя чисто нови, а сега си си платил като поп 8 броя, ама хартиени. Що пишете глупости.....

някой си...

Какво са ти подарили бе малоумник? Че превърнха цяла България във военна база база и я направиха цел за NATO е подарък ли ?

Сега си прочети историята. Руски военни бази не е имало през комунизма у нас. Подарявали са ни военна техника. Както и прототипи, за да си произвеждаме такава. Сега имаме американски бази, без да имаме своя военна техника и чакаме някой да ни пази. Ако благоволи. А ако благоволи, ще ти смени и правителството, защото си окупиран.

някой си...

Вярно ли си толкова тъп ? Всички държави във Вършавския договор бяха превърнати във военни бази и плацдарм за атака на NATO .

Какво лошо правим, помолили сме едни руснаци да се приберат в страната си.Нито ги бием, нито ги затваряме, както руснаците правиха с нас.

Независима страна сме и имаме право на свободен избор. Руснаците да си стоят в Русия, нищо лошо не им правим.

Прав си, че трябва да сме независима, ама отдавна не сме. Преди зависимостта беше от изток, сега е от запад. Все зависимост.

Разликата м/у зависимост от запад и изток е, че от запад не е на всяка цена, пак имаш право на избор, а от изток си е северно-корейска зависимост, може и да те заровят някъде просто ето така, понеже си неудобен! Ти коя зависимост предпочиташ???

Комунизмът през 1944г. кой ни го натрапи, кой ни присвои имотите, кой забрани да ходим в църквите, кой ни промени историята в учебниците, кой даде Македония на сърбите?

Срамота бе Русия, да ни окупирате през 1944г. и да ни натрапите вашия комунизъм, който ние не приемаме.

Че и да избиете цвета на нацията ни с някакъв "Народен съд" и да ни откраднете собствените земи и имоти.

"Комерсант" , наистина ме е срам, че не натириха и Митрофановица !

Никакви братушки не са ни руснаците, за тях ние сме едни васали.

Съветският комунизъм ни нанесе непоправими вреди, как да сме русофили, отне ни собствеността, отне и територии.

всички руснаци които са в България да си събират куфарите и далеч от България последните години всички мизерници си накупиха апартаменти в България и си помислиха за велики да ги продават и далеч от България

Българите не сме русофили, от 1944г. живяхме с някакъв натрапен грозен комунизъм, насилствена национализация, концлагери. През това време Гърция например се развиваше нормално и там нямаше такива агресии.

Не видях отговор на "факта, че досега по-малко от 10 български дипломати са работили в Русия, а 114 руски - в България (и то въпреки че Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г. прокламира принципа на реципрочност)." Другото е блади-бла и игра по емоции, НЕ факти!

На когото му е мъчно за "братушките" - куфарите и в Москва. Първото, което ще открие е, че не може да пише и говори каквото си поиска. Нека останалото е изненада... :)

Която се зъби на лъва.По същия начин е станало с Украйна.САЩ са подстрекавали украинците да провокират Русия и накрая руснаците нападнаха.Имаме късмет,че руснаците знаят всичко и че не ние гоним дипломатите.

Ако се направи един референдум в България за това" за или против Русия сте"/80-85% ще отговорят ,че са за Росия.Само такива подлоги като днешните политици и някои алчни келеши ще отговорят обратното.Така ,че другари от Комерсант българския народ обича Русия ,само управляващите -не.

А какво ще стане ако се направи реферндум с правилните въпроси? Искате ли с Русия, което върви комплект с, - връщане на крепостничеството (т.е. Софийското жителство, т.е. всички се връщат по родните си места), - никакъв шанс да си купиш жилище (евентуално панелка, и то ако слушкаш) - 15 години чакане за Лада, и то ако изобщо ти дойде ред - липса на всякакви неща в магазините (поименно радио, касетофон, телевизор, видео, хладилник, автоматична пералня, съдомиялна машина, микровълнова печка, сушоар, и т.н.) - в магазина дефицит, празни рафтове и салам кучешка радост - и съответно диктатура на тролетариата (партийни секретари навсякъде, ОФта, милиционерщина и т.н.). Тогава колко ще са за Русия, може би 99.99%?

...това били "правилните въпроси " ?!?? Олигофрен...

Да те просветля, в Русия строят отдавна не е комунизъм, макар че и за комунизма могат да се изпишат доста положителни неща. В Русия в момента си е капитализъм, като навсякъде. И тези опорки - чакане за Лада, нямало банани, не можел да ходи на запад.... Ама не те беше страх децата ти да играят до посред нощите навън, не си мислил с какво ще си платиш сметките, къде ще живееш, какво ще работиш? Не си имал кредити, които да те притискат всеки месец. За каква свобода ми говориш в момента, като нямаме основата на пирамидата на Маслоу - храна и безопасност!

Босфора и Дарданелите са на рашистите целта !

Абсолютно в наш интерес е изритването на смръдливите ватници от България!

С руснаците.

каква война,тези дето пишат по форумите нито са ходили войници ,нито могат да използуват оръжие и първи ще избягат.

Стига сте страхували гаргите. Това партийните секретари и техните наследници руските тролове, измислете нещо ново. Едно време ни плашеха с ядрена война. Сега пак. Разликата? Ами тогава щяха да ни нападат от към гнилия запад, сега от към мизерния изток.

Не е в наш интерес ,а на САЩ.Кирчо нищо не може да направи защото американците го направиха премиер.

Дори и така да лъжеш, е много по - добре да сме със САЩ - велика държава, отколкото с нещастните, смръдливи ватници, терористи, световно зло!

велика....ходил ли си скоро там?

И това го казва Комерсант!? Срам знаете ли какво е?-Русия да роди звяр по-жесток от Хитлер. Русия да води война с братски славянски народ. Русия да не смее да издигне достоен глас на протест срещу безобразията на един маниакален диктатор. Русия да казва на черното бяло и да превръща лъжата в политика. Русия да плаши с ядрено оръжие. Това е СРАМ, подлоги от комерсант и другаде. Затова Русия остава самотна. Жалко за руския народ-никога никой не му е предлагал истинска свобода. Само страх, страх, страх. Да, СРАМ!

Русия няма проблем с тези дипломати. България има проблем. По-точно, ще има съвсем скоро.

За който е криво разбрал, скоро и такива като тебе ще бъдат натирени или в затвор или изгонени и те от България, към раша обаче, запада не ще келеши!

"Червените ескадрони" е апотеоз на разрушението и метежа. Христо Смирненски изразява възторга пред промяната от такъв мащаб. Зад жертвите, страданията и кървавите събития зад онази революция свети слънцето на голяма надежда. За много, много милиони по света. В България - също. Смирненски опоетизира тази надежда. Илюзия, оказва се с времето. Но тогава - идеал. Защо сега не се появява стихотворение като споменатото? Вероятно защото зад настоящата война няма надежда, а нещо отвратително. Няма с какво да ни привлече тази война. За разлика от онази Съветска Русия, сегашната отблъсква. Та, затова, +Комерсант"!

Тези агресори искат някой да ги уважава няма как да стане не съм чул някой да харесва убийците и варварите да вие не се интересувате от развитието на България вас ви интересува да имате влияние и да ни контролирате да бъдем ваша буферна зона да ни използвате за ваши интереси аз не вярвам на империята на злото

За американците говориш, нали? Все пак, имат 800 военни бази то света. Или за англичаните чиято колониална империя рухна едва преди 60 години? А може би за Германия, която започна и двете световни войни ? Или за Франция, която превзе цяла Европа, но се задави с Русия?

Българите са си избрали накъде да вървят и как да живеят а в Русия да си гледат тяхната държава стига са ни давали наклон на живота и да ни обиждат оставете ни на мира не се занимавайте с нас ние да ние сме различни няма комунизъм отгледахме си вече европейско поколение което не иска да живее под руско влияние а като свободен европеец ние не сме ваше васали за да ни нареждане хайде марш

Ние българите не сме избирали нищо. Избра една шайка управляващи, които не са българи, под чужда диктовка. Предлагам да направим един референдум за ЕС и НАТО , това вече би било избор.

Защо внушават че Българския народ подкрепя и е приятелски настроен с Русия аз дори съм живял за няколко години в Русия но не одобрявам войната агресията варварството и не подкрепям Русия най правилното място и път е да сме Нато и ЕС от Русия не сме видели нищо добро особено дивия комунизъм и т.н

А България как беше индустриализирана с помощта на СССР и индустрията работеше с предоставените евтини суровини от тях. САЩ напротив деиндустрализираха България, западни фирми грабят на концесия суровините на държавата. САЩ имат 4 военни бази в България. Съветския съюз нямаше такива бази и не са се месили никога така грубо във вътрешната политика на страната както САЩ. Назначават психическо нестабилни марионетки, мъчат се да купуват народни представители. За 30 години преход не сме мръднали напред само надолу.

Точно пък ти ли ще определяш кое е правилно и кое не ?

Когато писмеността им идваше от Македония, Комерсант не си направи труда да изясни грешката. Но сега за 200 руски .... са си съдрали задника от писане! Е, СПЕЦИАЛНО ЗА КОМЕРСАНТ: Това, че се различаваме от Вас не е срамота, А ПОВОД ЗА ГОРДОСТ!!!! Поне аз се гордея, че не съм тъпа пияна свиня, вярваща на лъжата, че ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ МИ Е ВИНОВЕН ЗА ПЪЛНИТЕ С Л@ЙНА ГАЩИ!!!!

Руснаците да си гледат тяхната си държава. Къш ! Въобще да не се тревожат за нас и да не ни "спасяват " .

Срамота руснаци вие сте различни, или все пак не сте. Винаги сте били империята на злото.

"В същото време Руската федерация дава ясно да се разбере, че смята подобни решения на София за необосновани и противоречащи на "волята на българския народ" - само за това изречение, руският посланик трябваше отдавна да си е в родината. Ние, живеещите в България, българите, нямаме нужда друг да ни определя какво обичаме, какво чувстваме, какво желаем и каква е волята ни. И ако някой, както Кремъл се осмели дори да си го помисли трябва да бъде считан за по-долен от добитъка. Без значение за колко "велик" се мисли.

Български народе стига ревахте за Македония и Русия - ревете за България!

Така е, срамота е че днес сме такива мишки! Но сме си виновни сами! Защо избираме все калпави политици, нима няма достойни хора? Защо търпим изродщината им? на простокиро му направиха партия и го туриха главатар - американска работа! Искат все по-силно влияние в уж, малка и независима България!? Айде бе?У Малка по география, ама по духовна сила е Велика! Била е, е и ще бъде! Това е определено не от футболните боклуци, чалгарите, политиците и останалата сволочь, а от Духония свят, Висшия свят, от Бога! Защо - не знам, ама е така! И ако не се опъваме на тази ни даденост, ако не я погазваме, ако не се водим по акъла на разни търгаши - ще видим истински свободата и независимостта. Но се иска усилие, иска се самоосъзнаване, вяра, добри действия, никаква омраза и все такива доборопожелания! Нашето, Българското развитие е най-вече в Духовното, във водачеството. Но водач може да бъде само силен човек - Природата ни го показа! Но ние мислим, че като си физически силен и грабиш нагло, си водач или ставаш за такъв, или си плащаш да си такъв. Да, но се вижда, че си само обикновен софийски посерко! Няма "избори" - има предлагане и простолюдието го узаконява с някакво гласуване. ПФУ! Боклуци! После, ама защо така, ама защо онака! Ми как да е? Вие ги избрахте тия лудите, не съм аз!

Като си по духовното, ще ти го кажа духовно - да го духаш!

Доказжаш каквто съм написал! Че сте тъпи, прости, чалгари, софийски посерковци!:)

Gugnelid

Само приказваш - изплюй го, че и други да го подухат!

Русия ни обяви за вражеска държава, Русия ни резна газа, Русия се опитва да измисли нова история на Кирилицата, Митрофанова обижда български министри. След всичко това Русия нас изкарва виновни за влошаване на отношенията. Това е наглост и безочие.

Ето това е американски тип пропаганда ! "Русия ни резна газа" . А защо ? Защото не искаме да го платим ! Къде ви намират такива дебили !

Едно е ясно - че американските господари са наредили на ЛЪЖЕЦА КИРИЛ ПЕТКОВ да скъса дипломатически отношения с Русия. Това е наредено на всички други лилипути-пудели на САЩ от васална Европа. Разбира се има "отличници" - жалката плюнка Литва, на чиито военни паради се появяват два мерцедеса G класа и шест гумени лодки се дърви на .... .... ЕС ?! Спори със съвета на ЕС, дали приетите от този съвет санкции се отнасят до Калининград ?! Те, които го приеха и казват, че не, но тяхното хардварче казва, че от ФАЩ му нашепват друго ! А когато дядя Путин погледне в негова посока се нааква обилно и миризливо ...

Избърсвам си гъзо с руския в. „Комерсант“.

А принципът за реципрочност важи ли за Хамериканците? Питам както за дипломатическия им корпус, така и за военните им. Ние колко дипломати имаме във ФАЩ и колко имат те тук? А ние колко военни бази имаме във ФАЩ?

"София обяснява демарша с две причини: дипломатите уж са "работили под прикритие"" Уж... Абе аФтУрчето, ти глава на раменете имаш ли? Или е празна...

Много трол много нещо .... голямо рИване.....така ли ви наредиха!?...Като на ПростоКиро....да ви у...

Все едно, че гледам " Робинята Изаура"! Душата ми се раздира от мъка, а очите не спилат да ридаят, като ги слушам тия руски тикви.

Тъпанар... мисленето не ти присъщо...

И Русия и Украйна да вървят на майната си! България няма облаги,ни от едните ми от другите!

Родното контраразузнаване вече не е на служба в Кремъл Отзоваването на 70 руски дипломати от България означава, че родното контраразузнаване вече не е на служба в Кремъл. Демонстрират се здравословни процеси по запазване на българския национален интерес. Това каза за Радио Шумен политологът проф. Евгений Дайнов. „България дава заявка след доста години прекъсване, че иска да бъде нормална западна страна, с нормално западно поведение, а не някакъв евразийски хибрид“, добави той. Това е възможно, след като управляващите успяха да откъснат страната ни от руската газова зависимост, категоричен е проф. Дайнов. Изгонването на 70 дипломати е прецедент в историята на България, припомни политологът. „Такава голяма група си е много ясен жест и едва ли опира само до обезвреждане на някакви провинциални агентури“, каза проф. Евгений Дайнов. „Русия или ще уважи показаната от България сила и няма да реагира прекалено асиметрично, или ще се разяри и ще иска отново да им сервилничим. Руснаците могат да предприемат всякакви драстични действия. Но след като сме се откачили от руския газ, не виждам какво точно могат да ни направят“, обясни той. „Вземете която искате столица по света и ще видите, че руснаците имат най-много така наречени дипломати, защото това не са дипломати. Това са всякакви саботьори, това е индустриално, политическо и военно разузнаване. Вижте колко са американските дипломати в София, а ние сме част от НАТО, и вижте колко са руските. 140 – 150 са руснаците, 20 души са американците“, даде пример проф. Евгений Дайнов. Откачането от газовата зависимост е спряло сериозни потоци пари към руската агентура в България, добави той. „Видимо намаляха Фейсбук постовете, публичното говорене и публичните говорители, които споделяха руските опорки за Украйна. Сега обезглавяването на агентурата в посолството и провинциалната агентура означава, че много хора, които са на служба, остават без напътствия. Извън „Възраждане“, които са рупор на руските интереси у нас, ще настъпи някаква временна тишина. Надявам се, че и в Кремъл ще настъпи някакво временно стъписване по темата за България и нейното място в света“, каза проф. Дайнов.

РАКОВСКИ: ЗНАЙТЕ ЛИ ВИЕ РУСИЯ КАКВА Е? ЗНАЙТЕ ЛИ КАКВО РОБСТВО И КАКВИ ВЕЧНИ МЪКИ ВИ ЧАКАТ? Преселение в Русия, или руската убийствена политика за българите от Георги С. Раковски: Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни Българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие! Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва Българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си Българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!