Посланик Макаров: За Русия е приоритет "Турски поток" да минава през България

Москва не може да ви забрани разполагането на военна база на НАТО, каза Макаров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нема да я пуснем да минде :)

За нас българите е приоритет руснаците от руското пасольство и всичките им агенти и резиденти да се пръждосат от тук

България вече беше енергиен център на Балканите,но под съветите на нашите нови господари-съветници ,в такъв център се превърна Турция, а ние в незначителен краен потребител,при това не особенно надежден.Потока през нас няма да минава ,така,че едни да не изпадат в паника ,а други в немотивирана еуфория.Потока след Турция ще минава през Гърция ,като има две трасета,едното през плиткото Адриатическо море в Италия , а от там в мрежата на Европа , а другото през Македония и Сърбия в Унгария.И в двата случая ние ще купуваме газ подходящо оскъпен спрямо директните доставки ,така както се предвиждаше в ЮП.Спокойно може да се каже и сбогом на така лелееното хъбче на Борисов,по простата причина ,че освен газ за него няма , а освен това ние ще я получаваме подходящо оскъпена от съседите ,така ,че няма и на кого да я продаваме

Нищо руско или турско не ни трябва. Ако искаме ще купуваме газ, ако искаме - няма.

Да не се възползуваме от географското си разположение и да оставим основното трасе за централна европа да минава по обиколен маршрут до там сме я докарали с нашата вътрешна и външна политика , никой не ни зачита за нищо , управници бездарници и крадци гръм да ви удари.

243Win

Е да де, ама ние си имаме тръба и по нея тече газ, с гарантиран от договор приход от транзит до 2030 г. (доколкото договор с Русия може да бъде някаква гаранция изобщо). За да направим Турския паток, трябва да се откажем от старата тръба и да налеем 4 милиарда в нова тръба, за да печелим 17 милиона на година. Айде сега да посмятаме: 4 милиарда, делено на 17 милиона = 235 години само за изплащане на новата тръба, без да се броят лихвите и без да броим спрените приходи от страта тръба. Тия в правителството или не могат да смятат, или просто искат да подарят Булгаргаз на Газпром. Няма друго обяснение за подобна идиотия!

не се опитвай да заблуждаваш жората с твоите смешни сметки

ТИ ВЕРНО СИ КОЧИНА АМА АРИЗОНСКА . НЕ ПО 17 МЛН АПО 400 МЛН. НА ГОДИНА ЩЕ НИ Е ПЕЧАЛБАТА БЕ ПРОСКУБАН КРАВАРСКИ ГЕЙ

Дано да мине през Гърция!!

в Софийска Планетарна Зала - голямо задоволително грухтене ! Всичко - okay !

Че мине търбата хахахха ама на путкин ден.

да се присъединим като юридическия остров към юрисдикция на Велико Британия !

с точен , подходящ , подписан протокол , сиреч международен договор , как се третират случките : а турският газов паток да прелита границата ? Радио Ереван : По принцип възможно , но без гаранция . Друг път .

ШЕНГЕН ! Ха-ха-ха . Въпрос : с или без вагаж ?

ГД като Горо Дупе .

напред , чакат ни ! Всичките аргументи и факти в нашата полза !

Сигурен съм.Толкова много руски подлоги чакат да ги нахраниш с българските данъци. Само,че се опасявам,че няма да има въобще Паток за ЕС. Оново.

гърция и русия вече са пописали споразумение, византииците са бъкани с пари за съфинансиране а ние бедни мишки естествено, че ще мине през гръцко. Срахме на метеното навремето.

гърците са бъкани с пари. вервай си.

кога ще се разпада НАТО . Може би след 1000 години . Сега да финанцираме стената на Инките в Мексико ! Кькто и Норвегия Плюс - сиреч ЕФТА с Вритания . А после Порто Рико Плюс - сиреч Железната завеса вече икономическа по насока Север-Юг , старата разделителна линия 20-век . А кое ще е Порто Рико Плюс ?

може и да не минава, разумеется конечно така да се каже... И сме по-красиви и сме по добри! може и да си го завирате обратно даже ако щете, да минава или не минава! или направо на путята, да си го носи!

Дай боже! Това е добра новина и дано този път черна котка не ни мине път! Сърбия започва изграждането на трасето на своята територия през март. При тях, то ще струва 1,8 милиарда евро, но никой не прави проблем за това,тъй като ползите и печалбата е очевидна. Най-лошият вариант за нас е трасето да мине през Гърция. Това лесно може да се случи, ако привикат Борисов в американското посолство и му дадат съответната заповед за изпълнение. Аз силно се надявам, трасето да е през България. Показателен е факта, че сърбите нямат намерение да се бавят и започват строеж на тяхна територия от българската граница, веднага. Явно, разполагат с някаква информация!

Руска тръба? Защо? Имаме си наша. И така.

243Win

Е да де, ама ние си имаме тръба и по нея тече газ, с гарантиран от договор приход от транзит до 2030 г. (доколкото договор с Русия може да бъде някаква гаранция изобщо). За да направим Турския паток, трябва да се откажем от старата тръба и да налеем 4 милиарда в нова тръба, за да печелим 17 милиона на година. Айде сега да посмятаме: 4 милиарда, делено на 17 милиона = 235 години само за изплащане на новата тръба, без да се броят лихвите и без да броим спрените приходи от страта тръба. Тия в правителството или не могат да смятат, или просто искат да подарят Булгаргаз на Газпром. Няма друго обяснение за подобна идиотия!

Медиините жрици на любовта задават идиотския въпрос дали Русия се страхувала от американския втечнен газ!?? Ами не знаете ли че и сега има няколко терминала в Европа, които внасят допълващи количества на по висока цена и 20% натовареност на терминалите, които никога няма да се изплатят!? След това блейките го питат дали Русия е готова сама да се разправя директно с господарите и да се договорят за нас!? То бива робска психика, ама чак толкова!?? Идват двама сенатори от фашистка Америка да ни определят отношенията с трета страна и овчия народ приема това за нещо нормално!?

Пътят на Турския поток отдавна е решен между големите. През Сирия трябваше да мине катарския газ. Русия го спря заради Северните потоци. В замяна тя приема Турция да стане разпределител на газа между Африка, Азия и Европа. В момента започва строеж на ИЗРАЕЛСКИ газопровод до Италия. Той непременно ще се обедини с Турския поток с руски и азерски газ. Последните 2 с капиталово участие на Ротшилд. България изтърва златен шанс появяващ се веднъж на 100 години. Не български самолети на кредит а газа на Ротшилд през руска тръба беше гаранцията за сигурността на България. Утре Ердоган може да поиска източна България и Русия с Ротшилд ще го разрешат. В момента за Русия,България не е стратегически фактор а регионален проблем.

Абе тия руснаци що си мислят че някой им иска потоците да минават през България и още не са питали стопаните на тази държава!!!!Може ли да ги върнем в путлерова Русия на заточение...

ако имаме Норвегия Плюс ако имаме Порто Рико Плюс тогава за какво ни е тази суматоха ? В Бургас има терминални капацитети с някоя разширение даже за шистовото от Ню Юрк !

Бек Цип .

Руският посланик: Турски поток е вероятно да мине през България, ако не се намеси заместник-държавен секретар на САЩ който идва в София по повод "енергийната диверсификация" свързана с получаването на американски шистов газ вместо руски. По времето на Орешарски имаше намеса от трима американски сенатори и се спря проекта Южен поток.

Не , макарони . И да викаме бояджията !

вместо пълмени с тесто , паток с крив макарон .

А. Макаров: "Чух, че даже тръбата се нарича "Български поток"." Всички се бъзикат с Асфалт паша... ... "Не мога да кажа, че Русия се страхува, защото американският газ се търгува по-скъпо в Европа в сравнение с цената, която го доставя Русия" Мда, има-няма 30% по-скъп втечнен газ... Но русофобите с кеф ще си купуват американски газ :)

тръбичката минава от Албания през морето до Италия с албанският диалект , а оттам вече до "destinity" . Тоест с или без Султан Асфалт си върши работа - каквото постоянно се подценява . Както и фактът че жълтиците вземаме от Брюксел , без значение дали те разбират от готвене и сваряне ракия или не . Проблемът се явява каквото , както винаги , никой очаквал : Бирникът в Вашингтон . Поздрав от Андреев .

Вършел си работата Султана, пък се извинява на Путин; раболепничи пред американците и Ердоган го избъзикака/МУ благодари заради ЮП...

Вероятно, вероятно, вероятно.....Единственото сигурно нещо обаче е, че гърците за разлика от нас си гледат интереса и не играят по свирката на ЕС и САЩ. Така че тръбите на 100 % ще минат през Гърция.

старата разделителна линия след края на втора световна . Изток-Запад , пълна ревизия на подписаното от Буш-Горбачов . А кой поръчва музиката ?

Великият Петър обръснал народа си . А великият американец ще ни направи същата услуга : Ние ще му платим Мексико , след като няма как да поиска нито от Китай , нито от Русия , нито от Мексико . Сега е нашият ред . Европа ли ? Порто Рико Плюс !

тук глеам бая последователи на Бою Хъбов готови с него дим ръгнат един маркуч отзад и дружно да пърдят в хъба белким нещо вътре има

Вън руският агресор и неговите тръби от България.

турския паток ще мине през крайния сфинктер на макаровчето и бащицата му путин.

смятам, че "Турски поток", а може би след това "Български поток"....европейци се барате а??? хих

Ще мине, ако им разрешим да мине! Ако проекта не изгоден за нас и ЕС, а е згоден само за Русия - тогава няма как този газопровод да мине през българия!

що не се гръмнеш а

кой си ти ве цървул пробит кой те пита теб кой номер гащи носиш?

През България ще мине, иначе защо в Сърбия ще строят продължението му от българската граница!? Те руснаците и сърбите повече си говорят от нас. Ние само чакаме да чуем конграчулейшънс. ;)

а те в Сърбия строрят от Австрия обаче пък дали до Българияяя дали до "колегата" МУ Заев това е друг въпрос.....

тия не спряха да ни се месят

Руските проекти в България са и български. А американските си остават само американски

Руските проекти в България се правят с български пари. После печалбата за братската руска страна.

За Маришките шентрали на САЩ плаща България

са собственост на офшорни фирми на БСП.

дрън. Руските проекти ставали и български ? Да не са те осиновили бре тарикат ? Колкото до Мариците, добре, че бяха американските с техните технологии иначе до сега да са закрити.

ха ха ха добре ме разсмя смешник оня бърдук Иван Иванов от КЕВР кат ти натопорчи пак цената на тока шъ видиш технологии...смехурко нещастен

През изминалата година България почти възстанови статута си на руски протекторат. За това тая руска пияница с име на пистолет е толкова доволен!

Ами, глей ся... България е бедна страна без ресурси, който даде повече, негова ще е. Пазарна икономика.

В петък идва пратеник на Тръмп в Спфия Ще набива каските на герберите Очаквайте Орешарски 2 и прощай паток Венсеремос :)

поздравления

Като дойде този краварски пратеник да му набият канчето за краварските централи. Стига поклони! Краварите освен да смучат друго не знаят.

Без да е ясно какво ще спечели бюджета на България ( а не руските мекерета лобиращи за патоците им) няма смисъл да правим услуга на руснаците И ТАР и ТАНАП са вече на гръцката граница С една проста тръба можем да купуваме газ от Гърция Руснаците не са ни нужни

Ами питай германското и турското правителства какво печелят бюджетите на техните страни от руските газови потоци към техните страни! Можеш да се позаинтерисуваш и защо гърците лобират втората тръба на турски поток да мине през тяхната страна! Или смяташ че германците, турците и гърците са идиоти, и затова искат енергийни проекти с Русия, които са неизгодни за тях, така ли?! И след като руските енергийни проекти са изгодни за всички страни, които са осъществили такива, как така са неизгодни само за нашата страна?!

на тъпак няма как да са му ясни ползите :)

АМА ПЪРВО НИ СЕ ПОМОЛЕТЕ ДА ВИ ПУСНЕМ ОТТУКА ТРЪБИТЕ... И ВЗЕМЕТЕ ГО НАМАЛЕТЕ ТОЯ ГАЗ, ЧЕ С КОНЕКТОРА ЩЕ ИМАМЕ АМЕРИКАНСКА, ЕГИПЕТСКА И АЗЕРСКА ГАЗ...

щи са молят нее ами щото си яката работа с пробити цървули и протрити потури ...точно на теб ще се молят ....айде у лево в бусманци и пукай пърцуца

Надеждна!

от Полша не само картофите за Schnaps , а освен алкохол и шистов газ от Ню Юрк . По евтино немогут .

Ще мине тръбата през България, но първо ще набият канчето в тиквите, за да скъсят езиците.

и от срам тръбата няма да се казва вече Южен Паток, ами Турецкий паток!

ВЕРНО ЛИ БЕ? АЗ ПЪК МИСЛЕХ, Е ЩЕ МИНАВА ПРЕЗ ТУНИС... ХАХАХА РУСКИ СМЕШНИЦИ, ПАК НЕ МОЖЕТЕ ДА МИНЕТЕ БЕЗ НАС! ИЗВИНЕТЕСЕБЕ!

Работата е ясна. От Турция, през България за Сърбия, Унгария, Австрия и Словакия, а от Гърция за Италия.

Нито в Гърция нито в Италия, търсенето на газ е голямо.

ако мислиш че гърците не могат да ни изцентрят с италианците за разклонение до Австрия ( пардон то май вече има) и с лееек завой насръбския на юг през македония значи имаш мозък колкото Бою

той здрасти не ги чатка...щото ако някой нещо почва тука има тука нема и Боце и Ципрас си правят мръсно ...

Вероятно ДА, може би НЕ. Наддаването започва отново. Къде сме ние в реалността , освен в миражите за ХЪБ-чето ? Практически Гърция си има експертен екип работещ по темата повече от 15 години, Турция също, Русия също. Къде сме ние в тази игра ? Борисов наскоро повтори, че геостратегическите проекти защитават страните, през които преминават. Тогава защо преди 9-вет години спря Бургас-Александруполис, по-късно Южен поток, АЕЦ Белене ? Това за Орешарски го приемам шеговито, както Баневи крали при Станишев, ама ние ги търпяхме от 2009г. до днес. Е, какви са финансово-икономическите показателите ? Не ги виждам. Не виждам сравнение между цената на получаваната газ от Украйна днес, и каква ще бъде утре от Турция например, защото може и от Гърция да получаваме. Ще купуваме ли от тези две страни или само ще транзитираме ? Ще изпълним ли всичките изисквания на ЕК за диверсификация не само на източника, на доставчиците, но и на продавачите на местния пазар ? Булгарстрансгаз както какъв ще го играе ? Откъде ще дойдат кинтите за строителството и кой ще построи тези близо 500 км у нас ? Каква ще бъде транзитната такса и кой ще я определя и т.н. и т.н.? И не обвинявайте другите страни за повишаването цена на газта, защото предстои и тази и на тока и на водата. Всъщност, какво ни остава, освен за пореден път да стоварим проблемите си на другите.

си имаме Нушето Петкова тя счетоводителката е гоУем стратег

Nema belene , Nema Gaz , Nema hora ... Vyobshte super BYDESHTE za BG ... jalko za hubavata priroda i klimat ... :(

Кое му е жалкото? Не ти играят по сфирката ли?

то ти си по сФирките ти шъ ричеш

Второто разклонение на „Турски поток“ ще стигне до България и по него към страната ще текат 15 млрд. куб м природен газ от Русия. Това бе изненадващата новина от срещата между Бойко Борисов Владимир Путин в Москва, обявена от българския премиер на общата им пресконференция в Кремъл. Турският президент Ердоган също вече е дал принципно съгласие за прекрояването на проекта "Турски поток". „Основният въпрос в България беше дали ще има втора точка на вход от "Турски поток" за България, Путин и турският президент нямат против това да стане. Преди имаше съвсем друго трасе, но от името на българите съм благодарен за това решение. Да, можеше да дойде директно в България "Южен поток", но това са минали събития“, заяви Борисов. "Гориво ще бъде ползвано през газовия хъб във Варна.Нашата цел е да транспортираме и да сме на картата на газоразпределителната мрежа. ", посочи още той. „След това „Газпром“ и „Булгартрансгаз“ ще намерят схемата за преразпределяне на горивото за други държави от региона. Заедно с горивото от Украйна стават 34 млрд. куб м, които минават през България. Това гориво ще бъде ползвано и през газовия хъб във Варна, който трябва да бъде построен като европейски проект.", допълни той „Русия и ние заедно с ЕК ще намерим формула за газовия хъб“, подчерта Борисов. "Вчера, г-н Ердоган, потвърди че е съгласен „Турски поток“ да има разклонение към България, обясни и Владимир Путин. Обемите и цените обаче щели да бъдат определени с по-нататъшни договори. "Работата по „Турски поток“ приключва, започваме работа на територията на Турция. Втората тръба вече е направена наполовина“, обясни Владимир Путин. Именно тази втора тръба ще завие към България. „Трябва да уточним, че към момента директна тръба не е възможна. Но, ако България бъде стабилен и прогнозируем разпределителен център за ЕВропа, ще говорим тогава за още една тръба. Тя ще струва около 9 млрд. евро. „Газпром“ и Путин ни опростиха 800 млн. евро за проваления проект „Южен поток“, каза Борисов. „Газпром се отказа от неустойките, след като ЕС го включи в споразумението на съюза с руския газов монополист.

Не слушайте какво говори Борисов ...

а руския Посланик?

Руският посланник може

мнооого мокричко

Едно става ясно. Ние сме с една метална тръба отзад и наближава стахотна Световна гръмотевична буря.

Борисов тайно бойкотира тръба от Турски поток. Не случайно бе в Киев, а Цветанов постоянно ходи в САЩ.

АМАН! Ще има газопровод, няма да има, сега пак ще има! Защо ли въобще се занимаваме с нашите мили братушки???

но те се чувстват "изоставени" и непрекъснато напомнят за себе си. Особено в този български сайт.

Този Тръбопровод е нужен за България ,като слънцето за Слънчака ! Укрите сега прочетох купуват газ от Запада на цена -564 лева за 1 куб газ ,а за транспортиране Газ на Газпром през Украйна , укрите получават 6,5 -7 милиарда долара ! Газта на окупаторите е по-важна за тях която минава през Украйна , отколкото газ която купуват !

Омръзна ми да слушам от къде руснаците мислят да си прекарат тръбата. Всеки ден различна верия имат. Мислят, че целия свят се върти около тяхната тръба. Да, за тях газа и петрола са жизнено важни за оцеляването им, но не и за останалия свят.

”Газпром” се отказва от втора тръба по ”Турски поток” "Газпром" е започнал да демонтира и замразява стотици километри от тръбопровода, подвеждащ газ по руска територия към морския участък на проекта "Турски поток". Най-вероятно компанията е изгубила надежда в обозримо бъдеще да превърнат газопровода в мащабен износ за Европа, коментира изданието Finanz.ru, цитирано от "Дневник". Новината разпространи агенция "Интерфакс", според която заради съкращаването на първоначалните планове за капацитет на "Турски поток" от 63 на 15.75 млрд. куб. м годишно са се оказали ненужни 506 км тръби. Те са част от Южния газов коридор, който бе проектиран за "Южен поток". България имаше големи очаквания тази тръба да заработи, тъй като разчиташе с нея да напълни газовия хъб "Балкан", който смятахме да изграждаме, след провала на Южен поток. Сега обаче започва демонтирането или консервирането на няколко участъка, тъй като след пренасочването им за обслужване на "Турски поток" вместо първоначалните 4 тръби с Анкара бе договорена една тръба и втора под условие, че ЕС даде пълни гаранции, че иска да получава гориво по нея, ще изгради насрещна инфраструктура и ще ѝ даде статут на специален проект за съюза. Промяната засяга тръби, положени по маршрута Починки-Анака в Ростовска, Волгоградска и Саратовска област, както и в Краснодарския край, както и ликвидация на измервателна станция "Моршанская". Замразява се строителството на поредицата компресорни станции Русская, Казачия и Кореновская "до вземането на решение за реализация на тези обекти", се казва в цитираните документи на "Газпром". Те са станали известни благодарение на това, че компанията е обявила публично събиране на оферти за разработване на документация за ликвидирането и консервирането на изброените обекти. Фактът, че има незавършено строителство в този район за почти 46 млрд. рубли, бе съобщен от "Газпром" в отчета за 2016 г. Полагането на подводни тръби през Черно море продължава за две трасета, но турската страна не е дала позволение втората да има и сухоземна част, след като излезе на брега. В Москва се увеличава усещането, че е все по-вероятно "Газпром" да се окаже с проект за милиарди долари, който отново доставя само за нуждите на Турция, а втората тръба води наникъде, коментира анализаторът от "Фич" Дмитрий Маринченко. Той изброява още, че без турско разрешение не може да се сглоби конкретният маршрут, още не е ясно кой ще е собственик и оператор и ще претендира ли Анкара да получава транзитни такси и в какъв размер.

Тролче, ах ти сладко малко тролче. Ще ти изям главичката като те срещна.

нещо не ви върви пропагандата ли?

от март месец как да върви ще го шокат на козяк

Я - тоя боклук още ли е жив?!?!

Ти заплашваш ли , Бунак ??????????