Руски журналисти убити в ЦАР, където Москва изпрати военни

Твърди се, че тримата са снимали филм за частаната военна компания "Вагнер"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Даа, да, руските журналисти са убити с цел грабеж. А ония около 200 малоумника в Сирия, които американците направиха на салата през февруари - и те така, загинаха, защото американците искали да ги ограбят.

Айде и ЦАР наш. И КРАЛ де- във веки смисъл на думата. И сега какво- ужпатриотичният неоконсерватизъм се оказа най-банален неокомунистически реваншизъм. В борба за мир с всички военни средства и в подкрепа на различни любими народни диктатори по света. Абе, хора, покаяние ви трябва, за да се оправите. Но, щом държите на своето, добре, продължавайте в същия дух. Обаче, агресията е зло, да знаете, а злото се само разрушава, понеже кой каквото оправи, на себе си го прави.

Всякакви анти - Руски статии в Български сайтове са неуместни ,злоба и фобия ви правят драги Тролове , Изроди ! Всеки човек има право да си изкарва хляба както може и както знае най - добре ! Убийството на тези нещастни журналисти е с цел грабеж ! Не пожелавам на никого да му се случи това нещо когато пътешества , а Русия е там където я поканят -Бизнес ! Само една е грешката на журналиста написал статията , ЧВК „Вагнер“ не воюват , а само охраняват ,за разлика от Американските ,Белгийските и Френския Легион !

лилиПутката не прощава и избива неудобните, ето какво пишат нормалните сайтове, не дирнишките рубашки: Трима известни руски разследващи журналисти, снимали документален филм за руските наемници от частната военна компания "Вагнер", са били убити в Централноафриканската република. Неизвестни засега нападатели са ги спрели на контролен пост и са ги разстреляли. Свързваната с т. нар. "готвач на Путин", бизнесмена Евгений Пригожин, компания вече има присъствие в съседна страна - Судан. Официално потвърждение няма, но работата на "Вагнер" там е публична тайна, за която са съобщавали редица руски издания. Активна в Сирия, "Вагнер" изглежда е изпратила части в Судан като логична последица от тесните връзки между Хартум и Москва; суданският президент Омар ал Башир дори посети руската столица през ноември и разговаря с Русия за военни бази. За присъствието в ЦАР на военни наемници от "Вагнер" съобщи "Новая газета, а през април 2018 г. френският "Монд" публикува разследване, в което се твърди, че местните власти имат споразумение с Москва за присъствие на руски военни инструктори. Външното министерство на Русия също е потвърждавало, че в африканската страна има командировани петима военни и 170 "руски цивилни инструктори за подготовка военнослужещите на ЦАР.Артьом Кожин обясни, че освен всичко друго Москва се интересува от участие в проекти, "насочени към изучаване възможностите за взаимноизгодно усвояване на запаси от природни ресурси на ЦАР". АФП припомня, че в страната има злато, диаманти и уран.

Само тъпи копелета правени в пияно състояние могат да злобеят и да пишат глупости които не са истина ! Майка ти е виновна ляга пияна с който и падне навремето !

за руснаците ли говориш?

Рискът да отидеш в черна дивашка държавица е че може да убият по всевъзможни начини и по всяко време без това да има някакви последствия. Така че тези журналисти са били наясно с риска още щом са стъпили там , дано поне са имали добри застраховки.

Убити журналисти с цел ограбване ! ЦАР е станала престъпна Държава и Президента не може да се справи , в България е на обратно , Правителството създава престъпни групи ! Поправям Журналиста който е написал статията , ЧВГ Вагнер никога не е воювала в Украйна , а в Сирия са охранявали нефтени кладенци и газови находища !

"Кой каквото и да ти говори, знай че става дума за пари и власт." Обаче се оказа, че руснаците нещо хич ги няма американците направо ги правят диви и щастливи. 200 души, 700 души, колко ще са следващият път. Дали не е защото използват тактики от Втората световна?!

А 'сатрапа' в Сирия още ли е президент? Всемогъщите американци не можаха ли да го свалят?

Защо пишеш с моят ник бе нещастник.

Така ще бъде за всеки който се осмелява да разследва Вагнер - платените убийци на путин

Били са пратени натам от Центъра за управление на разследвания на Михаил Ходорковски. За Орхан Джемал важи с пълна сила израз "За мъртвите или само добро, или нищо".

Първо е трябвало да изпратят комисари които да разяснят на населението, че са миротворци и нямаше да има проблеми.

припкайте към матушка рассия!

Тез "журналисти" и на снимката си личат, че са от "Вагнер", пък за "въоръжените хора", дето са ги убили, не е трудно да се сетим, те пък от коя частна армия са.

Казват го все едно там ги е пратил Путин. Отишли са при частна компания, както американците имаха Blackwater или както се прекръстиха и ги пращаха например в Украйна.

Не "имаха", в САЩ съществува 300хил. (тристахилядна) "частна" армия.

Не ги следя. Прекръщават се няколко пъти. Не знам как се казват сега. Но известното си остава Blackwater. Били прекръстени на Xe Service, а после на Academi. Сега знам ли какви са.

Масовия убиец Путин в действие...

Тролът, с акъл на гарга, се опитва и той да действа.

Не обиждай гаргите. Те са сравнително умни. ;)

Птиците да приемат моите извинения.

Май му завиждаш за акъла

Да,бе!Този е нещо като Плевнелиев!Получовек!

Те руснаците управили у тях,че чак тръгнали и в ЦАР да оправят. Путин ако иска силна Русия трябва да сзсредоточи средствата с които разполага изключително и само в Русияя.А не да пилее милиарди ъа загубени войми и конфликти!

КаКво правят в ЦАР ли ? Ами същото каквото правеха в турската империя през 1877 . Плюйте ги руснаците . Това заслужават щото са единствените глупаци да умират за някакви си утрепки които след това ги псуват

в рублЕЙ ли ти плащат, или в долари ? Тъжно е, когато дори на мАсковските тролове на ДПС им плащат в долари, поради ниската себестойност на рублата..

nordland1@

Плащат ми разбира се а на тебе ти стига и таз награда да лапаш афроамериканска сперма фри чалмар от Уашингтон

А ДЕКА Е МАЛКОТО АЛЛАХ-ЧЕ БОЦИ МАЙМУНАТА ??? .... ПРИТЕСНЯВАМЕ МЕ ТОЯ ЧОВЕК :))

До Хм, Get off your high horse мой човек, трол ли си или IQ-то единствено ти е позволило да се изразяваш достатъчно добре на български (тоест да имитираш мисловна дейност). Пък аз се хабя да ти говоря на Вие. Айде лека нощ.

путин да е жив и здрав, журналисти разни и народа са без значение

Според сказката на любителя-журналист, президентът на ЦАР бил благодарил на своят колега руснак, за хуманитарната помощ в размер на еди колко си патрона, граномети, картечници, ракети и други, за да се преборят по-добре. Мъдро е!

Тъй де ! - "хуманитарна" ...тип ВикторБут/WarLord ...а пък Ако се Окаже че И Вси"наште" Са в кюпа "доставчици" - ..,ах, леле !

Поредните 'ихтамнет'-и ;))

Има ги бе, ама и Ходорковски вместо проста да попита се е правил на следовател.

Аман я, Р.Е.ТардентШит ! - Ви го Пишат от Дир.бг ! : --> Изпратени От Кремъл/Късака ! ---> за Да правят филмПропаганда за вагнер-Вафето-наКъсака !

Ето къде още е възможно да има руски военни, после да не мислиш, че ти разкриват тайни - Конго, Южен Судан и Мозамбик (това е според рупора на "пропагандата" RT).

... И Ангола... И онез дет Взаимно се Изклаха (Бурунди, Руанда)

Първо след Скрипал това няма да са първите и няма да са последните руснаци убити и свързани пряко или косвено с техните служби. Второ немалко от вас питаха какво прави НАТО в Черно море или защо се разширява на изток, въпроса сега е какво правят руснаците в Африка. Истината за това е, че всеки може да бъде навсякъде ако е желан и поканен.

"Първо след Скрипал това няма да са първите и няма да са последните руснаци убити.."?! Ти, пък, Скрипалови възкръснха, бе. Не се коси, и останалите жертви ще възкръснат!

Скрипал воскресе! Воистину воскресе! ;)

... чий го търсите там бе братушки, на другаря Путин грездея ли...!?!?!? Ми ще ви трепят като мухи, защото сте злобни, убийци, мародери и не си стоите в сраната...!!!!!! Какво правите в Сирия, Крим, Донбас - РУСКИ МАРОДЕРИ И УБИЙЦИ, ТОВА СТЕ ВИЕ РУСНАЦИТЕ И ЗА ТОВА ВАС НИКОЙ НЕ ВИ ОБИЧА...!!!!!! Освен българските дебили от партия мафия БСП/БКП, т. н. русофили, повечето членове и симпатизанти, водени от лъжливата и крадлива менопаузна Корнелия...

Здрасти, ДЕБИЛКЕ!

Какво правят ... ми ... каквото правят и САЩ там ... гледат си интереса. Това правят империите. И всякакви приказки за демокрация, права на човека и ... и световен мир са за лапнишараните! За публиката са трохите под формата на ей такива бълвочи, написани от поредния пишман-журналист!

Троловете - защо се радвате, това са журналисти на Ходорковски, тоест това е лошо за вас.

Т.е. ако допуснем че са били свързани с каквото и да е инакомислие или политическа опозиция в Русия значи не са хора? Ти си по зле и от трол.

Както се казва, имате проблеми с reading comprehension.

Ето го адресата, а вие не съдете по себе си за това какво си мисля аз. Де Генерат ли Сте ?! ...- Си пише - Изпратени От Москва. .. за Да правят пропаганда ЗА вагнеровци ли, вагиналници ли ...

Всеки съди по себе си. Нали, троле?!

... чий го търсите там бе братушки, на другаря Путин грездея ли...!?!?!? Ми ще ви трепят като мухи, защото сте злобни, убийци, мародери и не си стоите в сраната...!!!!!! Какво правите в Сирия, Крим, Донбас - РУСКИ МАРОДЕРИ И УБИЙЦИ, ТОВА СТЕ ВИЕ РУСНАЦИТЕ И ЗА ТОВА ВАС НИКОЙ НЕ ВИ ОБИЧА...!!!!!! Освен българските дебили от партия мафия БСП/БКП, т. н. русофили, повечето членове и симпатизанти, водени от лъжливата и крадлива менопаузна Корнелия...

Какво правят руснаци в руския Крим или какво правят американци в Украйна?! Това е въпросът на въпросите, дебиле на дебилите. Върви да скачаш!

...ам'чи Да поканим Легиона&Десантните да поразфъшикат ръшкиите у Нас ?!

Че той легиона е поне 65 % рускоговорящи бе. А кои са тия десантни?

Тия бе, дет ядоха боя от селяните в Коиловци.

Невярно.

Лошо.

Е, ВсеНякога Щеше. ...пък И Еманюел - СамоПривидно Е шушу. ---- Легионът&Десантните - Нямат грешка. Chapeau !

Калкулативно : - та значи След Райхстага... Радата... Финландците... Шведите... Букурещ... Виена... Кнесета ...Лондон...Отава.... Овалния ..(май пропускам И други) - И Елисейският просто Зашлеви Късака/Кремъл .

Голяма фантазия имате.

„жертви на американския авиационен удар са Станислав Матвеев, Игор Косотуров, Владимир Логинов и Кирил Ананиев“ КИРИЛ АНАНИЕВ убит при американски въздушен удар? А дано!!

Явно Франция се е притеснили от помоща,която Русия оказвана властите в ЦАР,при опита им да си върнат русурсите,които им се грабят. Затова наемат чрез престъпника Ходорковски тези трима журналисти да снимат филм пропаганда на тема "злата Русия подкрепя диктатора в ЦАР",но стават жертва на грабеж в колонията.

Де Генерат ли Сте ?! ...- Си пише - Изпратени От Москва. .. за Да правят пропаганда ЗА вагнеровци ли, вагиналници ли ...

Явно Франция се е притеснили от помоща,която Русия оказвана властите в ЦАР,при опита им да си върнат русурсите,които им се грабят. Затова наемат чрез престъпника Ходорковски тези трима журналисти да снимат филм пропаганда на тема "злата Русия подкрепя диктатора в ЦАР",но стават жертва на грабеж в колонията.

И ква стана тя? Братушки, братушки.. ама и те кравари. Къф го дирят там?

Поканени са от президента на ЦАР. Поискал е официално помощ. От статията на дир не ти става ясно,търси други източници.

..който Е същия Сатрап кат Башар.

Явно тоз президент мисли да се пенсионира на този пост...

Даже тези от митинга 'системат ни убива' т.е. дебили и всякакви олигофрени разбраха, че 'Вагнер' е частната армия на лилиПутката и чрез нея прави интриги, диверсии, разузнавания, военни операции, нападения, убийства и т.н. Разиграва театър в Сирия, в Украйна, в Либия, в Ирак и където се сетите, обаче Андрешковците и Ганьовците му лижат гъза и си мислят, че го интересува България и простаците останали да живеят тук..

"По информация на "Дождь" от два източника от Центъра за управление на разследвания на Михаил Ходорковски и тримата мъже СА ЖУРНАЛИСТИ ОТ "ИЗВЕСТИЯ" От "Известия" или са бачкали за Ходорковски: "По последней информации, погибшие являются ПРЕДСТАВИТЕЛЯМИ СМИ Михаила Ходорковского, которые снимали фильм о ЧВК «Вагнера».?!

Трансфер Незабавно на Михаил. ..който кактоВинаги Незабавно отговори : - Вот етот "инфо" настоящий задунайШит .

Вижте, "инфо"Шмошкин... - просто го попитах с Директна препратка на Вашия абзац ...и Ви информирам отн. Отговора. ----- .....а за Толкова години - Следваше ПонеМалко да поотлепите от нивоПървосигналник...

руснака винаги отрича !!!! Те им носят телата - те им казват, че нямали хора там. Ами нямат - вече :) ба си тъпия прийом. аба глупава нация. Като си затвориш очите и проблема изчезвал. ха ха ха... уникално. от Шаломов се научиха така.

"На 7 февруари т.г. САЩ нанесоха мощен удар срещу проправителствените сили в сирийската провинция Дейр ез-Зор. По-късно американските медии съобщиха за смъртта на 200 руснаци. Организацията Conict Intelligence Team, която се занимава с разследването на военните конфликти в Украйна и Сирия, обяви че жертви на американския авиационен удар са Станислав Матвеев, Игор Косотуров, Владимир Логинов и Кирил Ананиев. " От това разбирам, че САЩ уж са убили 200 руски наемника, после се оказват четири, а накрая ... някой силно ни будалка тук, но не знам кой. А иначе за случилото се - е, това е поредно доказателство за това, че всяка империя - било то САЩ или Русия си гледа собствените интереси. САЩ и СА подкрепят техния удобен президент в Йемен, Русия на други места ... Важното за нас, българите е, да отстояваме нашите интереси - и да не забравяме - Русия е наша освободителка, лично изпитвам добри чувства към руския народ, НОООО Русия е била ПРОТИВ съединението на България! Всяка държава си гледа интереса! Факт! Иначе жалко за тези момчета - избрали са си рискова работа и са платили най-високата цена!

абе баш 200 се оказаха накрая. даже 207. ама хайде.. щом така ви учат да казвате...

"и да не забравяме - Русия е наша освободителка" и да не забравяме - ако баща ми е спасил твоя баща - вечно на мене да бъдеш благодарен и да ми коленичиш и слушаш. Панимаеш?

Че как няма да е против, като българските чорбаджии ВЕДНАГА след Освобождението се обръщат против освободителите си? Колкото до загиналите руснаци в Сирия: Над 8000 руски граждани - чалми. Избиха ги самите братушки. 91 братушки на служба в Руската армия (само за сравнение - убитите говеда на служба в армията на Кочината са 94), 14 убити от частната армия "вагнер" и 21 ранени от същата армия. Това е палажението, братушките пак победиха.

Съжалявам, че не влизам в тона на тролетариата и от двете страни - просто това е реалността - щом Русия се ослушва и стъпва на чужди територии, значи отново се изправя от съкрушителния удар, нанесен след студената война. Нещата следват естествения си исторически ход - не мога, а и не искам да бъда както за едните, така и за другите! Русия са ми по-на сърце, но всеки си гледа интереса. Колко са били убитите руснаци - не мога да кажа - не съм бил там да ги броя - просто цитирах новината - уж убити 200 руснака, имената на които са Станислав Матвеев, Игор Косотуров, Владимир Логинов и Кирил Ананиев ... а останалите 196? Но както и да е - частни наемници - няма значение кои са - това не е армията на дадена държава. За мен наемниците, защитаващи чужда кауза за пари са загубени душевно хора - такава им е съдбата. Армията на дадена държава служи за защитата и, на НЕЙНАТА територия. Всяка армия - била та Руска, на САЩ или която и да е друга държава е окупатор - независимо по чия покана. Но пак казвам - лека им пръст на момчетата - отишли са да отразяват новини, а маймуните са им отнели живота. Ето и за това - на маймуни - да си стоят в резервата. Така или иначе там надали се знае кой за какво се бори.

Каква манипулативна статия. Никъде не казвате защо прездентът на ЦАР иска помощ от Русия,кой иска да го свали,че Путин да му праща помощ. Да не са френските крадци,които стоят там с войски,и точат ресурсите на ЦАР,която се оказа една бедна,нещастна,но богата на русурси колония.

С една дума руския империализъм ще граби диаманти и злато и ще им продава оръжие да се избиват..ха.ха.ха на това му казвали "руска хуманитарна помощ" Навярно на опълченците им е писнало руска окупация и руски съветници и просто направили предупреждение че там не е Сибир..ха.ха ама и Сибир бил китайски..ха.ха

С една дума, руснаците се опитват да разкарат крапиталистическите свини от ФАЩ, които поддържат непрекъснатите конфликти като подкрепят всички военни фракции, докато те разграбват всичко, до което се докопат.

фейк е тази новина