Руски военни дронове навлязоха в устието на Дунава

Голяма част от износа на зърно от Украйна минаваше през дунавските пристанища преди Русия да се оттегли от сделката за безопасен износ

Обратно в новината

Коментари - Руски военни дронове навлязоха в устието на Дунава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са простотиите на българските ДАНС ! Русия умира ...и народа (да каже някой ,от къде ,до къде е е руският.н са род.,като граници и етност !..........:-))))

А...как така бе, нали украинците контраатакуваха? Или вече контраатаката стана атака, а за атака не им се плаща, затова чакат Русия да атакува и те пак да контраатакуват с повечко далавера.

За всеки случай потърсете в книжарниците или интернет книгата "Пълно ръководство за оцеляване по време на война". Има я и ето тук: https://kniga.oceliavane.com/

Това е нападение и срещу нас, нападение срещу цяла цивилизована Европа. Необходимо е спешнао да организираме един мощен гей парад за да покажем нашата решимост и сила та да видят те.

руснаците сме ви дънили на ДВА ФРОНТА ЕДНОВРЕМЕННО. Нямаш на представа как воюва Българинът!

Пиздя, ти ходил ли си в казармата? Че на такива, като теб не дупчим кожата!

Като чета русофилистията, ще си помисля, на фронта руснаците се размножават, а само украниците гината. Верно, че кадировците се опитаха да увеличат броя на руските бойци, ама се оказа, че както в Анадола, опитите са неуспешни... Какво става с демилитаризацията и на Украйна? СВО победи ли? Щото всички пишехте, как до седмица-две и Украйна е приключила през февруари 2022... Най-късно щеше да за 9.май. Помните ли? 9 май 2022 щеше да е победата и след това се оказа, че и на 9.май, 2023 няма победа, но пък вие вярвате, че всичко върви по план. Защо планът е да се хариже Русия на Китай на половин цена, не е ясно...

Крим още юли щеше да е украински, ама ти си драскай, центовете капят.

Ама тя Украйна отдавна е приключила човече. Ти явно не правиш разлика кога някой пациент е на изкуствено дишане и кога е на собствено. Ако спре помощта от Запад , точно след седмица ще вдигнат белия байрактар.

Да се хариже Русия на Китай... Щеше да схванеш евтината пропаганда, ако беше разбрал, че за разлика от деветдесетте, Русия постепенно се превръща от енергиен придатък в енергиен център. А центъра за разлика от придатъка не може да бъде харизан. Затова още преди двайсетина години се започна с истеричните писъци от запад. И използването на нещастните украинци като прокси няма да спре процеса, напротив, ще накара и други придатъци да поискат да бъдат центрове. То всъщност и това е в ход. Затова зарежи постулатите в стил DW.

Никой не е по-голям от хляба, да му мислят рашките!

Наркоманите на Козяк разправяха че можело кораби да изнасят зърно и без съгласието на руснаците. Изглежда че са се объркали.

По скоро всички укрофашисти при батько им бЪндера-убиеца на жени и деца,есесовеца национален герой на оукрайна

Забелязах, че в Украйна на отстъплението и бягането панически назад му викат ЕВАКУАЦИЯ. Скоро май ще се евакуират в Полша.

Абе на Купянск си настъпва хохол. На запад. Уж уговорката беше на изток да настъпват. Влече си го запада.

След провала на СВО педерашките залагат на тероризъм

кАжи дОде ли перемогата,или до утре да почакам???;)

Ще почакаш докато педерашките плъхове се разбягат от окопчетата

че няма да е днес или утре,а някога,в бъдеще неопределено време???;)Че кой ще прави перемога тогава,като окраината няма да я има?????

Вода, толкова си безсилен да кажеш смислено, че яко си се запенил около устенцата. Внимавай да не се удавиш в собствената си пяна

Русия си защитава интересите, каза тагарев, а относно Харковска област - руснаците се изтеглиха от Харков и Купянск, но след нападенията на руска територия с дронове и ракетен обстрел заявиха, че територията на военни действия се разширява, вече включва Харковска област

Нормално, Русия смила всу бавно.

Пиримогътъ върви по план -всеки ден стотина укрофашаги дават фира, А тук по морето си Отебахме на украинки -много миндил много нещо прекарах през кора ми янков

Новина от Forbes от днес: "Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са разположили последната голяма резервна част край селището Работино в Запорожка област". Филма свършва. Да се готвят ли подкрепления за всу от приятелски за киев страни, вкл. България? Тук има ли мераклии?

Септември еврейските хохлофашунгери обявиха всеобща мобилизация.

Айде бакалъм. Всички русофоби на фронта. Да трепят руснаци. Но не от дивана. Тамън ще се почисти родината от продажна измет.

Казваш лизането на путката е служба на Родината

по-добре да цункам една кака по междубедрието,отколкото като теб-мирикански пишки и насрани гъзове;)

Си заработва копейките с триене

Естествено, че трябва да се триятГендарските испускания

За педофила педераст владимир. Утин ли намекваш

Супер ,браво на русите ,време му беше. укрите и руманеши се какъкаха. Мачкай чибаняците.

Някъде около 08:00 запитах нещо относно КАНАЛА ЧЕРНА ВОДА -КОНСТАНЦА/НЪВОДАРИ. Идеята за този канал е точно относно сложните отношения около делтата на река Дунав. На някой от мозераторите явно нещо не му се е понравило във въпроса ми, Макар че подобна идея има и за канал Дунав -Черно море БГ, пак по такива съображения. А днес фактите говорят Река Дунав и делтата и са СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ!

_stankow

Няма сложни отношения около делтата. Оттам си минава трафика за Измаил, Рени (Украйна) и Джурджулещи (Молодова). И за Румъния, и за България и за цяла Европа. А каналът си работи, но е много по-плитък и тесен от основния фарватер и не всеки кораб може да мине през него. Особено съвременните кораби, които стават все по-големи. Впрочем през него до Рени и Измаил е по-далече, отколкото през делтата.

всички Zнаят ..че житото е Zаконна военна цел :)))) какво по военно има от житото ..?!..аферим ..машаалла ..само така .бий здраво по храната на Света ..велики са руските военни ..на фронта не са мръднали от миналата година ..от два месеца са в глуха Zащита ..но имат огромни военни успехи беZ аналог в света в боя с житото :)))))

Плачи хохолче. Вече няма да прекарвате оръжие с житото и да пускате дронове от корабите да правите терористични актове. Плачи хохол.

Гадни руски педали.

Каквото повикало, такова се обадило! Те и Луганска, Донецка и Запорожка области бяха цивилни, но укрите неспирно ги бомбиха, осем години поред, избиха, осакатиха и прокудиха стотици хиляди свои собствени сънародници, само защото хората искаха да говорят на майчиния си руски език. Укропските фашаги връзваха украинци с бодлива тел за стволовете на дърветата и ги оставяха така вързани докато умрат, други изгаряха като факли, защото отказвали да се отрекат от руските си корени и да приемат ново-измислената укропска нацистка идеология.... А за тези мъченически смърти няма ли да споменете нещо, да напишете, да се загрижите или да заплачете? Твърде много нацизъм и твърде много смърт на свои сънародници имат да изкупват хохолите, какво и всички уродливи души по света и у нас, които ги подкрепяте и подържате. Плачете, укри и укрофили, краят ви е близо - и като държава, и като хора сте вече само бивши!

самите поляци, които са жертвите се обявяват за приятели на убийците си, дори съвсем наскоро двама поляци убиха на полска територия с украинска ракета, все едно не е било

Също както нашенските демо_кратци с паметниците.

Как така навлязоха? НАТО как ги пропусна?

блеяли са за фърчащи дронове

А украинската армия влезе в Урожайно и Роботино. Следва втората укрепена линия. Когато бъде преодоляна, Азовско море се вижда с просто око - третата отбранителна линия е съставена от резерви, т.е. най-малко обучените. За да я задържат, трябва да се прехвърлят по-обучени от други райони.

Само твоето око ги вижда тези глупости.

тъп укропитек. как го казва все едно са влезли в Мариупол и Мелитопол. в едното село има три дървени колиби, а в другото четири. и две кучешки колиби. и всичко това за два месеца и половина. и 140 000 госта при бандера. тъпанар

123 раз два три, наеви се вгз....

Я виж в Телеграм как са влезли по всички фронтове назад

И ко 4 дрона летели до украинската част на Дунав ? Всеки ден украински дронове атакуват москва ...

Пак си се надрусал рано сутринтапедал !

Аз или ти?

Да, Терористите атакуват страхливо цивилни, защото ги е страх от истински руски войници!!! Хахаха

Струваше ли си за няколко освободени азовци?

Браво Вова. Бой по укропа докато къндиса.

Какво е това Вова?

Ама на чело на Русия

Ко става, укропитек? Къде изчезна? Четеш ли ?

Укропитек да чете. Това е невъзможно. Той е унтерменш

Да се включи във воймата тези месеци

Усраина да изчезне безследно!

Че нато е там от 2014-та.

Не мисля . Нато като дойде ще го усетиш

Ма ти как си представяш евентуално включване на НАТО, че американците ще пратят свои войски, подкрепени от "коалиция на желаещите" вкл. и Турция ли? :-))) Това да не е Ирак или Либия бе, братле? Евентуално включване на НАТО означава използване на страните от "санитарния кордон". Ако случайно не знаеш какво е това, направи бърза справка.

Пълно щастие за тъпите и нагли русороби ще настъпи, когато руски дронове нахлуят и бомандират български пристанища. Тук само подгряват.

Когато утрепят и последната укрофашистка свиня!

Хем тъпи, хем нагли, хем национални предатели.

Просто чудесни новини. Напред, Русия!!!!

Руски терористи, удрят по гражданска инфраструктура Нищо ново на за тях.

Нека да си знаете Е, не е точно като Мосул, сринат до основи милионен град

Укроробе, а Кримският мост, а газовите тръби северен поток не са ли цивилна инфраструктура? А хилядите избити и осакатени цивилни жертви в Луганска, Донецка и Запорожка области??? За тях нещо ще измъцаш ли, или фашисткото в теб крещи и не позволява да ги признаеш за хора и за жертви?

До глупака Москва няма задължения по Минск Тя не е страна, а само гарант. Все едно да обвиняваш Германия и Франция, че не са спазили. Толкова сте тъпи, укропитеците в България

Що тогава си прибира оръжието бе руско мекере? Ти изобщо чел ли си го Тоя договор? Има го на руски, ако имаш проблем с българския!!!

Пак да напиша бавно! Русия не е страна по минските споразумения! Страни са Покрайна и Донбас. Те са длъжни да ги изпълняват. Например В едномесечен срок, Покрайна да направи местни избори в Донбас. Осем години, няма такива

Май бъркаш "договорите" с нератифицираните "меморандуми". И изобщо ти чел ли си го тоя договор ?

Точно! Бърка меморандума с минските споразумения. Пълна каша му е в главата Укропитек

Руските пирати като сомалийските Честито освобождение на Урожайное Лекичко пробива към Милитопол и Азовско се оформя Минирани полета окопи прегради нищо не спира смелите украински бойци Честито троляци рускодебилни

Проектът "американска украина" отива към закриване. Бавно, но се случва.

Ха ха ха ха Будапеща Три държави САЩ и Англия го нарушават, като налагат икономически санкции на Украйна и се бъркат във вътрешните и работи. Няма меморандум

Силозите със зърно, кога ме нема. Силозите са натъпкани със западно оръжие и боеприпаси. Там се сглобяват и част от морските дронове, ползвани от украинците. Сега и това ще спре. Руснаците методично унищожават всички логистични бази на бандеровците. Чуждите наемници също лека- полека се изнасят. Усетиха, че това не са африкански племена и арабските милиции, та през деня да воюват, а вечер да си спинката по хотелите и да си хапват в ресторантите. Не им се мре на никакава цена.

Лино митрофанова ли ти шепне тия новини?

Кой по-точно договор е спазила твоята Русия и кога това?? Наруши будапещенския меморандум. Не спази минските споразумения. Наруши споразумението за зърнената сделка с жалки измишльотини и откровени лъжи. До момента твоята Русия не е предоставила нито едно доказателство дори и фалшива снимка, че в Украйна се внасят оръжия по море.

Русия не е част от Минските споразумения! Тя е само гарант Няма никакви задължения

Нашата Русия ще изтрие вашата Усрайна, а за договорите виж пак кой не спазва минските споразумения, даже баба ти Меркел казва защо и как и не лъжи като циганка с мустаци

Какво е нарушила за зарнената сделка, като официално не я продължиха, а тя свърши? И не я продължиха, защото не давали достъп на руско зърно както е договорено. За минските споразумения има как се снимат американски военни на летище в Украйна, при договорено изтегляне на всички чужди войски от там. Освен Блекуотър и другите там. За Автономна република Крим и град Севастопол, те обявяват независимост още 1992г., нищо че никой не го признава. Когато те заплашват с убийство, като бандеровците нацисти, реагираш.

Я дай пак, кой наруши минските споразумения ? Будапещенския меморандум не е ратифициран от НИКОЙ дори и от УКРАЙНА, съответно е лист хартия. Зърнената сделка кое не и спази Русия, кораби вървяха ли ? Вървяха. Пуснаха ли и банка в суифт да може и тя да продава зърно - НЕ. Еми няма едностранни сделки.

Няма коментари относно ползването на каналите Черна -вода -Констанца; Нъводари. През 1994 година при лошата зима по тях се доставяха изкуствени порове за износ през Констанца

Бълхария е измислена от масковската империя през 1878 г на 3 март. Т.н. "бълхари" са потурчени македонци. Затова 90% от т.н. бугари са черни и грозни - като турците от зад Анадола. Затова този измислен от великата масковска империя е толкова послушен и наведен към червената кула с часовника, като каракачанска овчарка кога и подхвърлят "кучешка радост" , дълга от Босфора до Калотина Този помияр много си обича стопанина си червеният камшик

Това Сорос ли го каза или от посолството?

Най-добре да напуснеш страната, след като ти се отнеме и българско гражданство! Въпреки ,че за ткива трябват по-сериозни мерки , доживотни.

На мен ми е странно защо се пише как руснаците бомбят всичко наред и не разрешават на Украйна да си изнася зърното след като Русия няколко пъти предупреди,че ще излезе от споразумението и посочи причините за което! След това Путин каза,че коридор ще има когато Запада се върне към договореностите!!! Не виждам защо се сърдят на руснаците!!! Ако Запада иска да помогне на Украйна да спазва договора и коридора ще работи!!!

Верно ли вярваш на обещанията на рашките?

От колкото на обещанията на Меркел, Оладн и Нюландовица. Капиш?

След Минските договори самата Меркел каза ,че са лъгали за да спечелят време...или да вярвам на мис ФЪК ЕС ли?

На кой да вярвам ? На г-жа "Фък Дъ ЕУ"? Вярно на нея може и да повярвам, каза че ще ебе мамата на ЕС и го направи? А за да разберем дали си спазват обещанията, може по изключение и другата страна да ги спази веднъж за проба да видим, какво ще стане.

Ще бесим русороби на ПСА. Гадни педали.

Това на Кремъл си е чиста проба тероризъм и рекет. Международен. Което не е странно като се има предвид, че професионалните подлеци от съветските служби владеят властта в Москва. Знаем как организираха мафията в Източна Европа същите тези хора през 90-те. Сега правят същото нещо вече в международен мащаб.

Това е специална операция по всички правила на междуналодното американско право.

Само да те питам. Щатите кога са анексирали територии в рамките на техните операции? Другите "подробности настрана.

Появиха се и първите видеа от работата по дунавските пристанища. Видео, записано от румънския бряг документира изключително мощна експлозия в украинското пристанище Рени. Очевидно, каквото трябва е било унищожено с точен удар!

Това ще е било "зърно" от последната реколта, силно взривоопасно :)

Тази простотия в Украйна продължава. Крайно време е руснацците да се осваободят от Путин и украинците от Зеленски. Нагледахме се на кръв и разрушения. Всички военолюбци във урановите мини на хляб и вода!

Всяка свобода се заплаща. Затова и ние трябва да плащаме за американски бази на наша територия. Още повече, че така се повишава и отбранителнста способност на Родината, както и качеството на бойната подготовка на нашата армия. Вечна благодарност на американците освободили ни от половинвековно руско робство!

:)))) Да, даааа.... Ми ние си го знаем твоете мислене - като цитатник от книгите на Оруел и наръчник на демократите у нас, в САЩ и Западна Европа: - робството е свобода - чуждите войски на наша територия саповишават отбранителната способност на Блъгария - лъжата е истина - цензурата е свобода на словото - правата линия на либерастите е винаги права, дори и когато е крива - педерастията, лезбийството и над 2300 пола са нормални, а жетеросексуалността - не ... и още все в този дух.

Този психопат Путин използва стари ченгеджийски КГБейски номера да обвинява другите в престъпления, който той сам ги върши. Унищожи свободата на словото в Русия, уби Немцов, Политковская, Магнитски трови журналисти, вкара в затвора Навални и Овсяникова, а обвинява другите в тези грехове. Въобще Путин се оказа един обикновен лъжец, крадец и убиец! Свобода за Навални!

А кой си ти ,че даваш на нас съвети които Ние знаем в 100 пъти по- добре от теб по ми яр

Светът трябва да се обедини срещу тероризма! жужето е терорист номер едно за целия свят. жужето е по-опасно от осама. трябва да се приложат мерки като на осама...... Светът трябва да се обедини срещу тероризма!

Путин нарочно създава хаос и напрежение, за да вдигне цените на газа. Нормално е след като нахлуваш като варварин и превземаш територии, никой нормален демократично мислещ човек да иска да сключва дългосрочни договори с убиец катоПутин. Второ: Диктатора създава и разединение в ЕС а дава на Сърбия евтин газ, за да я направи зависима и послушна. Да, ама ние сме горди българи и всяка свобода се заплаша. Да живее ЕС и НАТО, гарант за мира на Земята!

Америка взриви газопроводите и отне на европеиските страни икономиката а тук никой не страда ОСВЕН УСРАИНА

Ще им удрят всичко с което се стига до Черно море. Хем ще прекъснат от къде да пускат морски дронове. Одрин е създаден от Русия като военна база края на 18 век при битките с Османската империя. Ако не захапят цяла Украйна, където са викали, че те са руснаците, възможна граница е линията на Новорусия подарена от Ленин. Но няма да искат там да останат бандеровци и ще гледат да са поне техни хора. Като тукашни на посолството.

Вечна признателност на американците освободили ни от половин вековно руско робство! Отново сме свободни и сме в най-демократичния съюз в света - ЕС, и най-доброто място за живот на Земята!

И закакво си благодарен? За 30 години какво направиха? Разрушиха икономиката и селското стопанство. Сега ядем полски ябълки, турски домати и банани от Еквадор. Краварката е в левият ъгъл. В моя град закриха повече от 10 завода. Хората без работа се разбягаха. Сега се опитват да отворят един завод но едва ли ще го бъде. Постоянно се оплакват от липса на специалисти. Успяхя да ни разрушат образованието. Децата ни са полуграмотни. Докторите и болниците не лекуват, а продават медицински услуги. Наркотиците навлязоха в страната и няма измъкване. За какво да съм благодарен? За това че ни натресоха компрадорско правителство което не се интересува интересите на гражданите и ще ни набута във война. А вярно сега банани има за всички.

С оглед на загубите в рамките на катастрофалния "контранаступ" на Киев вече бе поставена задача в кратки срокове да набере допълнително "месо" в количество не по-малко от 100 000 души. Изпълнението на поставената задача ще бъде повече от трудно. Нищо чудно Киев да бъде принуден да отмени украинските паспорти, с което да направи престоя на украинците избягали от страната в чужбина незаконен. Ще последва масов лов на украинци в цяла Европа, с изключение на Русия и на Беларус и принудителното им връщане на Киев, а оттам директно в месомелачката на юг и на изток и неизбежната им утилизация от руснаците ...

Мачкайте фашистите!

Ей, големи боклуци се оказаха “братушките”Нарушиха вероломно договора, взеха че ни спряха газа. В такъв случай сега е момента да изпратим тежко въоръжение за Украйна и да вдигнем тройно таксите за транзита на руски газ през България!

Gugnelid

Пък си и взривиха тръбите, а?

Русия може да си го позволи, а нато гледа отблизо.

Чудесни новини!

Че рушлямските дебили взривяват зърнени пристанища?!!! Идиот си, да...?!!!

Терминали за оръжия, бевши.

бандеровците взривяват мостове, Руснаците пристанища, каквото повикало таква се обадило,нормално.

Нормално от там хунтата пуска дронове и разтоварва натовски оръжия...

Накратко: Краят на „зърнената сделка“ нанесе наистина чудовищен удар на украинската икономика. Така Украйна търпи месечни загуби от $0,5 млрд. Още по-песимистична прогноза обаче съдържа документът на МВФ за резултатите от първата ревизия на програмата за разширено финансиране (EFF) за Украйна. Отбелязва се, че спирането на зърнения коридор означава за Украйна допълнително намаляване на приходите от износ в размер на $290 милиона на месец. Освен това преориентирането на украинската търговия може да се усложни в случай на допълнителни ограничения върху вноса в съседните на Украйна страни. „Ако забраните за внос бъдат удължени и зърненият коридор бъде нарушен, кумулативният ефект, със свързаните логистични проблеми, може да доведе до загуби над 800 милиона долара на месец“, се казва в документа. Освен това затварянето на зърнения коридор постави фермерите на ръба на фалита, никой не иска да засажда нова реколта, тъй като сегашната няма къде да се пласира. В резултат на това големите украински селскостопански компании намаляват площите със зимни култури (земеделските стопанства IMK и HarvEast вече намалихат посевите на зимна пшеница, а Astarta ще сее по-малко рапица). „При сегашните цени на селскостопанските продукти, предвид проблемите с логистиката на украинските фермери и обема на реколтата, която получаваме от непродуктивни земи, ще бъде невъзможно да се правят пари от това“, казва изпълнителният директор на HarvEast Дмитрий Скорняков.