Руски поети получиха ефективни присъди за публично четене на стихове против войната

33-годишният Артьом Камардин и 23-годишният Егор Щовба ще лежат общо 12,5 години в затвора

Обратно в новината

Коментари - Руски поети получиха ефективни присъди за публично четене на стихове против войната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Замислете се какво се случва с такива хора в Турция или Китай... обаче САЩ и Европа са приятели с тези държави.

Хубаво ги вижте "храбрите" НАТОвски генерали, адмирали и маршали. Ум да ти зайде, както се казва. И с тия хуманоиди колективният Запад се гласи да започва война с Русия и Путин. Смяяяххх... https://www.theguardian.com/world/2014/oct/20/transgender-us-military-allies-armed-forces На БайПън любимата министърка, че и адмиралка: https://www.nbcnews.com/nbc-out/out-health-and-wellness/dr-rachel-levine-becomes-nations-first-transgender-four-star-officer-rcna3283 https://www.dailymail.co.uk/news/article-2800742/transgender-military-personnel-18-countries-open-service-allowed-gather-discuss-military-join.html https://ca-times.brightspotcdn.com/dims4/default/d811e0c/2147483647/strip/true/crop/1600x840+0+30/resize/1200x630!/quality/90/?url=https:%2F%2Fcalifornia-times-brightspot.s3.amazonaws.com%2Fc4%2Fb7%2F1f65fc86f04d347702cfcbe4bcd8%2Fla-na-transgender-military-20150904-001 https://www.the-sun.com/news/6332613/jamie-lee-henry-anna-gabrielian-major-russia-md/ https://www.dagospia.com/rubrica-29/cronache/trans-anche-tu-all-alzabandiera-pentagono-vuole-rimuovere-divieto-104903.htm Трансджендър-клептоман от шайката на БайПън. Сам Бринтън(Sam Brinton). Крадец на чанти и куфари по US-летищата. Психопат и откачалка. С една дума - пълно куку: http://judeochristianamerica.org/Abomination/ Pippa "Pips" Bunce( Пипа "Пипс" Бънс), бивш директор на фалиралата тази година банка Credit Suisse. Трансджендър за чудо и приказ - сутрин мъж, а следобед жена. Или обратното, няма значение. Докато банката му била вече във фалит, той/тя/то/те търчало по гей-педерастки сборища и трансджендър "мероприятия": https://en.wikipedia.org/wiki/Pips_Bunce https://www.fnlondon.com/articles/mistranslated-i-split-my-time-as-pippa-and-philip-20171002 https://www.nationaldiversityawards.co.uk/awards-2023/nominations/pips-bunce/ https://www.pinterest.co.uk/pin/outrage-as-genderfluid-credit-suisse-boss-who-sometimes-wears-a-wig-to-work-is-named-among-top-100-women-in-business--641129696929355980/ КОЛЕКТИВЕН ЗАПАД ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ! ЛУДА РАБОТА! ;-)))))))

Тея сигурно са толкова "поети", колкото слабоумните Пуси Райът (п*чия бунт) бяха "музиканти". Навремето Запада вербуваше по харизматични десиденти, сега само наркомани и дебили.

Ама грам не ми е жал за тия двама "поети". Предполагам, че сега в затвора ще развият и музикални таланти. Да не се подвеждат друг път по акъла на соросоидните НПО- та. А тия протести, за които се опитвате да внушите, че се случват в Русия, са смешни. Руският народ знае кой му мисли доброто и кой го води към бездната на глобалистично- либералните залъгалки. Демокрация, права на човека, пазарна икономика, свобода на словото, къде са, че не ги виждам. Като сме ги прегърнали, вижда се колко сме просперирали. От трън, та на глог, че е по- висок.

ФАШИЗМЪТ, като обществено-политическо явление, ИМА 5 ХАРАКТЕРНИ ЧЕРТА: 1. Великодържавен шовинизъм. 2. Сливане на всички власти – изпълнителна, законодателна и съдебна с правоохранителните органи, медиите и бизнес елита. 3.Агресия срещу съседни държави и анексиране на съседни територии.!!! 4. Преследване на инакомислещите и политически убийства. 5. Идолопоклонничество на фюрера. Фашизмът, като синоним на националсоциализма, трябва да притежава всички изброени характеристики изцяло и едновременно. Всички тези знаци се случват в съвременната ПУТИНОВА Русия и Беларус. Всъщност руснаците са подобни на нацистите по това, че също пренаписват историята в своя посока и превръщат се в специална раса.

Поздравления, харесва ми мнението ви.

USA

Ако САЩ върнат Русия към сталинизма те печелят много по-голяма победа от военната, колкото и да не ми харесва САЩ, все пак на мен повече не ми харесва сталинизма, заробването на украинският, беларуският и руският народ. Второ това може да е поезия, но по-същество изразява истини казани поетично. Нищо не може да оправдае хора гоерещи свободно да бъдат арестувани за това, още по-малко пък поети.

Хайде свършиха времената на вечната българска любов към Русия,всичко си има мярка,не искаме натрапена руска култура и вечна омраза към другите народи ,раси,религии,искаме да се радваме на слънцето и свободата!

Гледал съм видео, това което казва за армията е като текст от тъп рап. Казва буквално,че войниците му духат. Сега обаче в затвора ще стане обратното. Препоръчвам на всеки да го види това видео. Това изкуство няма да донесе нищо добро.

Русия копае дъното щом истината казана поете е проблем за тези които я управляват.

Чак ми е жал за руснаците, или поне за интелигенцията им! Путлер не е първият им владетел срам за руския народ, бляскав пример до какви деформации води задържането във властта! С годините хората във властта се научават не само как говорейки да заобикалят истината, те се приучват и да мислят така, започват да очакват и да изискват всички около тях да овладеят и да прилагат този начин на мислене.. резултатът е, че рано или късно започваш убедително да лъжеш и себе си и да губиш всякаква връзка с действителността. Путин го докара дотам да обикаля арабите като евтина жена която няма вече какво да предложи, всеки и се е "нарадвал".. жалък край на комплексиран кандидат-император :(

Честно да ти кажа, на мен повече ми е жал за българският народ, от колкото за руската интелигенция, тя си е добре, просто трябва да спазва законите на страната.

За да се справи братска нам Русия с тази прозападна европедалска измет трябва мачкане. Както е правил другаря Сталин.

За да се справим с Путлер и днешната фашистка рассия и такива като тебе трябва да се неутрализират..

И после кво - ти най-обикновен педераст, а пък майка ти - евтина пачавра на Околовръстното или на Дунав-мост. Може и на магистрала "Тракия". И пей сърце - хей, живот здравей, здравей! Красота! Хахахахаха.

И какво като са поети? Не могат да станат за резил ли, като предават държавата и народа си, отрепки.

Ъъъъъъъъ

И държавата и народа предават, щото казали, че на Джуджан краката са къси ?!

Те могат, ама оная русата алкохоличка и всичкото руска подлога, до вчера ревахте за свободата на словото....

Чемодан - вокзал - Матушката ти.

Няма страшно! Ще пратим Петьо Волгин да оближе задника на Путьо Първи и той ще им прости. Да живеят борците срещу цензурата!

Ха така, какво си въобразяват тези поетчета, че могат да четат стихове ли, това в расия е углавно престъпление, само Сибир ще ги оправи.

Свобода за поетите!

България е съюзник на САЩ,руските подривни партии и организации трябва да се преследват,и наказват за измяна и предатество, и това е редно и нормално във една правова държава!

Путлеристан Имтераторски

И тук на чуждите агенти се дават 5-15 години затвор. Но прокуратурата не си мърда пръста, да подгони чуждите агенти в парламента и правителството. Дето обслужват чужди интереси, а не на народа на България, в което са се клели - клетвата от конституцията.

Нале? Жигулкин ако беше в Русия щеше да прави компания на Навални....

Aдекватно така трябва да се деийства и със българските русофили путинисти!Затвор и конц лагер,принудителен труд,и без пенсии!

Ааа, сефте, комендански...

Уй за усраина :)

Чакаме абортиралите рускини да ги пращат на фронта за повторно многократно заплождане.

На фронта са триперливите укрошаврантии :)

Хе..Силистра..ще ги пращат слугини в Гърция..,грозничките... а по хубавите по витрините в хамстердама...да ги гледат харабелите

....а в България на путлериският гад волгин му дават ефир по националното радио,....мамицата му долна предателски изрод!!!

Хубаво ви трепят братята руси :) Евала им праея :)

как реши ,че тея са ти братя не ми е ясно? Да не са заплодили..майка ти?

Нито ден без руска простотия.

Щом квичиш..начи всьо по плану

Не те ли е срам, да си кълчиш езика, да говориш оркски?

Нито ден без 1000 укросвине да цунат уя на бандера :)

Хехо, кефиш ме мамин. Искаш ли заедно да целуваме на варненски мангал?

Кмете ти ли си бе!? Целувай свинята Магнитска

Путин е капут, а територията в която царува е пълна с подтиснати нещастници. Ето свобода на словото, тегля му майните на бункерния плъх и на омочаната му армия, и никой с нищо не може да ме спре!

Я ти изрецитирай стихотворение в полза на Русия някъде из Европа и да видш каво ще ти се случи. А уж имало свобода на словото. Фшаизъм. Русия поне знае за какво влезе в Украйна - да спаси етническите руснаци от геноцида, който провеждаха нацистите, финансирани от САЩ. И в Еропа се призна това, но затихна бързо, защото Европа не е вече свободна, а подчинена територия. И й се казва за какво може и за какво не може да говори. Зпалахи и подкупи вървят постоянно - това е фашизъм. Русия го прави явно, в Есропа става подмолно. Някя от двете форми ти харесва повече ли? Понеже няма друга разлика.

Питам сега къде са Руските "защитници На свободата на словото"? Щото тука дращят квото си искат.

В началото бе словото! Сега не е до слово...

Словата свършиха..10 години...от 2014 говориха...

У нас за убийство дават условна, там за поезия - тюрьма.

Е, и тук за се докоснем до поезия...такаа по- навътре..

Поети амаа друг път. НПО-то има плаща за да подхранват вражди, докато бащите и братята им загиват на фронта, борейки се и побеждавайки фашистите за втори път. Малко им е. Трябваше да им дадат по 30 години на тези "поети".

Поети антивоенни а!? Много станахте чувствителни ммм!? А кат скачахте на Маидана не бяхте!? Кат палихте в Одеса...кат спрехте тока и водата на Крим!? Кат се радвахте че вашите деца ще ходят на училище... а тия в Донецк ще се крият в мазетата!? Мрете сега...идва Видовден...Поръчвахте си Одеско печено - сега има Бандеровско такова...да ви е сладко

Що? Да ги ранат?? Знаеш ли колко бездомни кучета има там?!

В рамките на събитието Камардин рецитирал стихотворението "Убий ме, милиционер!", което е било крайно враждебно към проруските сепаратисти в източната част на Украйна. Хе... ша ги хранят...чакай...ще им се изпълни желанието...сами са си го поискали...няма да излязат живи

Кат Русия няма втора на света!

Цялата обляна в кръв. Сега нови 300 хиляди се записаха в небесния хор на Кобзон.

Ъхъ..а наркомана търси нови 500 хилки за кланицата!? Как стават тия работи...

Много поетеси, много нещо, бе!

Какво мракобесие в 21 век, да си вкарваш младите таланти в затвора, само защото мислят както трябва!

Делчо, ....самоделчо.

Де виждаш мисъл, бе?

Хитряги! В пандиза не е като в ...Донбас.

Абсолютно правилно! Когато твоите съграждани умират на фронта, за да има Русия и за твоите внуци, не е особено бон тон да се правиш на пацифист или каквото и да е друго лайно.

И кой ги праща да умират бе идиот български, проруски? Да не са по собствена воля? Всички, освен военните( заради парите) искат да избягат от Русия, но ги е страх от разстрел. Но рано или късно ще разберат, че е по-добре да се опитат да избягат отколкото да загинат. Куба беше известна с това, че на всеки 3-ма опитяли да избягат с плуване до САЩ 1 е бил изяден от акула и въпреки това продължаваха да опитват. Същото ще стане и с руската армия.

Ооо, пожелавам ти тебе да те бомбардират!

Според теб е правилно, така ли? Ами тогава трябва и тебеа те сложим зад решетките за проруска пропаганда , която застрашава децата ни от руското пагубно влияние.. ако пишеш от територията на България де

Руска демокрация в действие. Тези, които в България се прехласват по Путин и плюят ЕС и респективно българското правителство, ако бяха в Русия щяха да изгният в затвора. Ето заради такива гонения нито миг повече с Русия. Русия е държава, която продължава да проявява имперски амбиции и минава през телата на своите поданици за да ги постигне. Репресивен апарат, който подтиска всякакъв протест срещу властта. Но ще дойде ден когато тази власт ще рухне както всички тоталитарни режими.

...европейскому ...еврогею!!

Че си промит мозък. Ако вземеш да почетеш малко ще видиш, че на глава от населението Русия е на първите места по заразени със СПИН. Оттук нататък отговорът за гейовете е лесен. Лесен, но не за русофил на руска ясла, който е готов на всичко за някоя копейка.

А що не и за задниче?....натурално...

Дай да проверим теорията. Аз безумно си падам по него. Желая го безумно! Да ме затвори в спалнята му е - най-много това ще е затворът ми. Чудесно! Приемам присъдата му.

Надежда говежда от фабриката за руски тролчета педерастчета dir.ru не стига ,че трие ,ами и блокира нормални коментари ,а оставя само тези на руските тролчета педерастчета... https://youtu.be/ZuJ9qr6P--o?si=DpCps6kt7uqJnhqe АсвАбодените територии в Донецк...

Това са две ЛГБТ-лекета - на Сорос две долни мекерета. Отдалеч се вижда, че са u хюмнета. Чакали на Запад или в USA някой да ги забележи и да им предложи хубав живот на Запад, много пари, хубав дом, хубава добре платена работа и лъскава джипка. И разбира се, големи, дебели черни шпек салами - истинска радост за всяко уважаващо себе си ЛГБТ-хюмне. Той и Дневални чакаше същите благинки от Запада, ама единственото което дочака е 15год + 19год = 34 години в изправителната колония зад Полярния кръг. И братвата там заключенньie, да му отпорят яко гьона. Велико!

Тролчета, бягайте при Митрофанова за опорки, защото сте много зле под тази статия. И между другото, вие също трябва да сте в затвора, според любимите ви руски закони, защото казвате, че при война тези мерки са нормални. Но нали не е война бе, кретени! И вървете да живеете в руската кочина. Откъде ви намират такива идиоти!

Джендър, пак си прекалил с тревата ?!

Руснаците имате нужда от едно дистанциране от Украйна за да моzе да изчезн емоционалната ви обвързаност към тях. Народ, който избива ваши братя, мъже, любими, бащи, синове (главно;) народ който икаa да ограби земята ви; и народ който иска да заличи и заличава културата ви, езикът ви и религията ви не моzе да ви бъде нищо друго освен - враг. Това не е война, а отбрана която ви осигурява и утвърждава бъдещето ви.

Единия ще яде свинско, другият зеле, но двамата общо ще ядат свинско със зеле. То това даже и за пропаганда не става. А иначе за езика на омразата знаем в западна европа какво правят, пък за Щатите да не говорим, чак президенти свалят. Да не говорим за призив за нарушаване на обществения ред. Ако ще го наричат ВОЙНА, ТО ПРАВИЛАТА ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА НЕ СА КАТО ПРАВИЛАТА ПО ВРЕМЕ НА МИР. Така че когато половината свят е срещу теб, няма как да позволиш някои сополанковци да си развяват байряка. Това може да се третира само като трояски кон по време на война.

Който бълнува за война трябва да отива в Белене, може и сам да си вземе билет. Ние се борим за мир и равенство.

Прати Бай Дрън и Тагаренко и Натаняхо в Белене! А на Зеленски му отреди вип стая.

Коментар на сополанко.

Все пак, знай че е много тежък избор. Дано нокога да не се налага да се прави и дано все пак се прояви политически разум и групировка Зеленски се спрат по всички начини от всички страни. Събират армия от половин милион души.?! Моzе ли да хвърлиш половин милион души ей така за отстрел?

Я кажи кой е този свален американски президент бе, тролчо!

Ние това го знаем от опит. Третираха ни45г. и благодарение на такива като тебе и политици като Радев, Нинова, Копейкин,Сидеров и ред други все още ни третират. Затова всичко свързано с Русия трябва да се унищожи за да спрат да се упражняват с нас.

Русия все повече се доближава до отвратителния режим на Северна Корея. Никога не съм харесвал руснаците, но не очаквах, че ще паднат толкова ниско. Това, че в сайта ги подкрепят, не е странно - в света винаги ще има достатъчно малоумници, готови да подарят свободата си. Русия обаче, изстрада достатъчно и все си мислех, че е научила нещо. За съжаление, сталинизмът се завръща с пълна сила.

Ти пък какво знаеш за "отвратителния" режим в Северна Корея. Повтаряш някакви глупости които ги чуваш по телевизията без да мислиш защо ти ги говорят. Тва че псевдонима ти е на този от пар. 22 не те прави да изглеждаш по умен.

Джендър, намали наркотиците !?

Щом има и НПО.....за големи поети става въпрос!

Хаха, "Език на омразата" повтаря 1:1 американските тоталитаристи от демократическата партия . И да, лгбт активистите много приличат по методите си на проруските активисти, така че нищо чудно че отправят еднакви заклинания. Обвинения исках да кажа

Какъв трябва да си за да се страхуваш от тези млади хора изказвайки свойта гледна точка. Страхливец и параноик. Нека още да му вярват на този путин. Не заслужава главна буква.

Джендър, смени дилъра !?

Бих казал "антируски" поети, а доколко са поети и това е спорно...

Русия е по демократична от С. Корея!

Но с малко.

Всички предатели на Русия трябва да бъдат изпратени в наказателна колония в Сибир при Навални.

Ех свободна страна, със свобода на словото... бавно но сигурно се връщат към бесния сталинистки комунизъм. Ай да им е честито на ватенките!

Правилно в момент на война и създават смут, разбирасе че трябва затвор.

Това е специална операция, думата ВОЙНА е забранена - 5 години за теб.

Ах каква стана огромная! Как волна дайхат....

А Волгин , кога? Той си е директно за пандиза!

Нека проукраниските дебили да отидат в Киефф и да почнат да четат проруски стихотворения или просто да кажат Слава Росия да видим, какво ще им се случи.

Ми в София се веят руски знамена, пък няма нито осъдени, нито ефективно лежащи в затвора, въпреки призивите за окупация на България, ново избиване на лекари, попове и даскали и нова забрана да се празнува Коледа не на руската дата.

Ти ако искаш си празнувай Коледата на 02.02. - една дата напълно подходяща точно за такива като теб.