$1.1 млрд. се изпариха след излизане на ”кремълския списък”

Активите на руските милиардери, попаднали в "Списъка на Кремъл" за ден са намалели с 1.1 милиарда долара.

Обратно в новината

Коментари - $1.1 млрд. се изпариха след излизане на ”кремълския списък” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто не мога да повярвам какви добри приятели са САЩ на Русия! Първо им помогнаха да възстановят позициите си като световна сила в Близкия изток. След това платиха 5 млрд. долара, за да си върнат Крим. А сега им помагат да се изчистят от олигарсите, които богатеят за сметка на ресурсите на Русия, а живеят и харчат заграбеното на запад!

Ама то само евреи и някой и друг мюсюлманин бе! баси "руснаците" - това русофилистиците как ли го приемат?! С бурна радост, нали!

това е нищо все още. САЩ ще конфискуват пари и активи за над трилион долара на рашки начело със путлерчето. то за това рашките токи рипат до небето от нерви щото "техния" Тръмп го насили конгреса да подпише за санкциите. Сега руската мечка ще лиже лапите си от глад или ще изрита малкия наполеончо от престола за да спаси паричките. Чакаме ГОЛЯМА НОВИНА от Мадър Раша.

Путин пак настъпи здраво мотиката, но поради алкхолното опиянение и загуба на ориентация ще разбере че окотото пак е посинено, но със закъснение. Евтин петрол, икономическа стагнация, топящи се резерви, международна изолация, но кремълската хунта продължава да пропагандира величието си. Един каза щрак с пръсти и 1 милиард и кусор отлетяха.... ще стане интересно, бъдете убедени!!!

Това показва какъв огромен балон са фондовите борси в САЩ.

Как пък така няма нито един с нормална за славяните фамилия!!!

Да бе, к'во се оказва - руските милиаредери руски ли са?!

Путин (с външната си и вътрешна политика) НЕ МОЖЕ да опази паричките на другарчетата си. Скоро ще му видят сметката.

някой щракнал с пръсти и хоп 1.1 милиарда се изпарили. Какво щастие за американофилите. То ако ставаше така Русия отдавна да е фалирала, пък и останалия свят.

ванчо, кочината руска е фалирала тъкмо 5 пъти! през 1839, 1885, 1918, 1991 и 1998г! това за сега де!

Керимов, Вакселберг, Мордашов, Абрамович, Фридман. Много, много "руски" фамилии ...

Има значение чии граждани са !!! Руски , на Русия значи . Р У С Н А Ц И ! Само не си въобразявай че другите руснаци с другите фамилии са примерни граждани - само това не !

Не бе, не са Р У С Н А Ц И тия, Р О С С И Я Н И са! Има голяяяяма разлика и я правят точно в Русия!

Щото Тръмп и Барак Обама са типично американски а? На коренни жители.

то и нашите цигани с български паспорти и имена като али,мехмед сали,мустафа са известни в зпадна европа благодарение на паспортите си и за това че ритат жени в метрото в противоречие на истанбулската конвенция широко пропагандирана от дир и боико

Ахааааа, ясно! За това Лукойл вдигат цените на горивата в България. Трябва да ги избият онякъде тея пари сега. Гледайте кво става. Дизелът в момента е на 2.20. Очаквам преди Април месец да е към 2.40 - 2.50...

МАШАЛЛА ! СЕТИХТЕ СЕ !

В Италия на магистралните бензиностанции е 1.79 евро. Обърни си го в левчета и ще видиш дали в България е скъп.

В ТОЗИ списък е с участието на бившия глава на МИД РУСИЯ - Козарев и бивш съветник на Путин ИЛАРИОНОВ (АГЕНТ ЦРУ)

инвестиционната динамика. Гоуем растеж.

Сороските тролове като прочетат "Русия", "санкции" и "загуби", и веднага неистова радост сред тях, и започват да постват обичайните си глупости как Русия била пред фалит, и руснаците били гладували! Всъщност, това са временни обезценявания на борсовите активи на някои руски олигарси, за които американските управници считат, че не са срещу Путин, и са ги поставили в списък за възможни санкции. Мен не ме е грижа за тези олигарси, понеже по всяка вероятност те са натрупали богатствата си чрез кражби по време на управлението на прозападният "демократ" Елцин. Путин спря разграбването на руската държава, и накара олигарсите да спазват руските закони, но не конфискува ограбените от тях богатства, вероятно поради натиска от Запада. Така че ако тези олигарси загубят активите си в САЩ и ЕС, това първо ще ги направи по слаби спрямо руската държава, второ ще намали износът на капитали от Русия, и трето ще направи руската икономика още по малко зависима от САЩ и ЕС, а това са все положителни ефекти за руската страна.

Путин... не конфискува ограбените от тях богатства, вероятно поради натиска от Запада. ---------------------------- Моля? Какво значи това? Тези олигарси, които са във въпросния забранителен списък, живеят в Русия. Искате да кажете, че финансовата политика на Русия се диктува от Запада?!! Невероятно.

Амриканския долар е хартийка без покритие ,руските милиардери разполагат с природни богатства които хамериканския президент даже не може да си представи . Така че дреме им на руснаците за тъпотийте на фюрера президент .

Природните богатства на Русия не са притежание на нейните милиардери, те принадлежат на Бога и са там за доброто на целия руски народ. И Той един ден ще им поиска сметка за това, как са оперирали с Неговите богатства- грижили ли са се достатъчно добре за народа си, който е и Божи народ, или са използвали всичко това най-вече за собствено порочно удоволстване...

ама те вече около 50% не са техни, а на другите - японци, китайци, американци и т.н.

Другарят Путин е обявил, че ще пусне Лотария "Червени карти" за всички хора по света, които искат визи за да живеят и работят в Русия! С предимство са гражданите от Америка и ЕС, а също Канада, Австралия, Япония,... Да не плаче някой после, че не съм го предупредил по-отраничко за да се нареди на опашката!

да има опашки, защото ще се раздават по електронен път в руския сайт - ФесМишМашРубВодка ! Понимаеш !

Аз имам няколко заделени в джоба си, специално от руското посолство ми ги дадоха, ако положиш повече усилия в хибридната ни война, която водиме тука срещу еврогейовете, соросоидите, русофобите (тоест путинофобите) и третополовите и безполовите, и враговете на олигарсите ни, мога да те уредя с една, срещу представяне на партийната книжка, която си запазил тайничко и парилата...нали сме "наши хора"!

тебе само бягане ти е в главата - как да избягаме, къде да се скрием Ние нормалните българи не искаме никъде да ходим, искаме в БГ !

Леле...милиардерите в списъка загубили почти 1% от потенциалното си състояние :) ФАЩ направо вършат услуга на Путин, тия сега ще се втурнат да връщат откраднати пари в Русия :)

кво ще върнат бре ? Ще си пренесат замъците и хотелите от свободния свят в Русия ли ?

И аз това казвам, прав си колегаЧ! Само трябва Путкин да звънне още една жица на Труъмп НАШ и да го посети да продължи съсв санкциите а не да се опъва като магаре (а не Троянски кон) на мост за да може всички руснаци да цъфнат и вържат и тези извън Русия да се затичят веднага да се приберат в Русия - има-няма около стотина милиона с децата и предните генерации!

...та Пак да Се адресираме към ВинагиКвинтесенциалното ! : - на Серсеми - пари/власт НЕ давай . ...и понеже Тук говорим Именно отн. Как това Да Е НонстопИзпълнено : --> #SavePirinSaveBulgaria ! като Тази събота-неделя -> Освен В Женева - И В Берн .

Кой за каквото и да мисли, въшливият сънува баня!

Къде са червените тиквочи да защитават милионерите , забогатяли на гърба на обикновенните руски хорица и земята им... Къде ?

Е, ти пък що си мислиш, че хората, които симпатизират на Русия, непременно симпатизират на тия крадци? И защо си мислиш, че по нещо се отличават от нашенските крадци -"приватизатори"? И когато тия крадливи мръсници подкрепяха развала на Русия, те бяха удобни за САЩ и нямаше санкции за тях! Както няма и сега за едни знакови имена, не фигуриращи в списъка и с "особени" заслуги към Запада! Поне става ясно на руснаците вече кои са те!!! А иначе, голяма част от парите на тия хора от списъка и така не работят за Русия, а санкциите имат за цел да насочат натиска от недоволството на тия, които ще са "ухапани" от тях, срещу политическата система на Русия и конкретно срещу Путин! Няма как да се получи очаквания ефект! А дали Челси или Монако ще станат шампоини на страните си, едва ли брига много руснаците! Както и дали многостайните палати на олигарсите по света ще ги откраднат от крадците други, по-големи крадци! Нали в Кипър имаше нещо подобно преди време, след като фалираха тамошните банки! Олигарсите, в т.ч. и руски, загубиха нколко стотици милиона и си го преместиха! Откъдето дошли -там и отишли!

А Путин какъв е - не е ли от "тия крадливи мръсници", м? Той как стана милиардер? С честен труд,а?! :-)

Защо в списъка не са тези които работиха с ЕЛЦИН ЗА РАЗВАЛЕНЕТО икономиката на руснаците нариме евреичето ЧУБАИС ИЛИ каточели умрелия Беризовски или пък ТАТЯНА ДИЧЕНКО . Но всичко си има време !!!!

Колко долен изрод си ти който си предал род и Родина -руски кавал

помията продължава значи днес от тях са трима - нали бегееееец

"крим наш" не е от времето на елцин, дурачок неща.стен! когато и последният ска.пан алкаш се изтегли от крим, донбас, приднестровието, южна осетия и карабах, може и да отпаднат санкциите!

Бах та в руския кавал не можеш да пишеш на Български

квичиш ли сука вакзална вампирясал боршаджия

Колеги, трябва да ви кажа, че започвам сериозно да се замислям дали не е време да напусна Дир-а. Просто се опасявам, че този форум в на път да изгуби атмосферата си, част от чара и привлекателността си! Всички помним как на времето бъкаше с червени говеда, които тролеха навсякъде. Когато се насраха тотално и станаха за смях дори к на врабчетата те мимикрираха и заработваха като какви ли не, докато се спряха на версията да се изживяват като заклети путинофили, имитирайки господарите си, при които заработват за да бе умрат от глад. Но сега вече започват да са бити и е.сми и в тази си роля, дира веме започна да се ослушва и да не ги подкрепя дискретно к всяческк, и аз съм изправен пред голямата дилема - дали да напусна, или от днес минавам от другата страна НС барикадата им, за да е интересно и да има майтап. И така - от днес ДА ЖИВЕЕ Пугкин к Тръмп - НАШ!!! Венсеремос и Рот Фронт! И долу капитализма и да живеят наште олигарси!

ВоистинеСмислена Дилема ! Задължен ! ...като найСериозният аспект е че Всяко Нещо - Трябва да се УсъвършенстваСъобразно за да Отговаря на Променящата-се Реалност ! И ! - Точно В това - Дир.бг се Провали . ... Следва ли да ги Оставим да Потънат ?! ...или да се ОпитамеПак да им Помогнем да Си попооправят Нещата ?! (било Платформата, било Акъла де ;-)

да напуснеш драсни нещо за Проекта Сакс и Борисов плюс какво са тези 1.1 млрд. спрямо откраднатото у нас ?

Е нема па да ти кажа! Защото ти ми звучищ като човек, който не е влюбен в Путин, нер го обича достатъчно и искрено, с цялото си сърце, тоест като гаден соросоид и долен триполов европедал, който е против Истанбулската конвенция и не е скиор! А аз с такива повече не раговарям!

помията продължава

Че кога е спирала, кога изобщо сте я спирали!

А глашатаите на тъпите алкаши-с ватенки тук твърдяха, че санкциите не работели...

Ами не работят та, гаден соросоид, не вярвай на това, което великият Путкин каза вчера, колко милиарди изгубили от тях олигарсите и изобщо и да не ти минава през ума да задаваш тъпи въпроси като този откъде Путкин знае далаверите на олигарсите навън, че и згубите си, които те самите още не са изчизлили, щото ще те разкрия че си гаден сортосоид, европедал и чалма! И ако искаш да знаеш санкциите вредят само на ЕС, а Путин стана много по-богат, имам предвид руснаците, руския народ, защото Путкин живее и работи единствено и само за народа си и много силно мрази капиталистите, с няколко малки изключения от един списък, но той е голяма публична държавна КГБ тайна! Така че ако искаш да те светна, щото явно си тъп и продажен соросоид, тези санкции Тръмп ги въведе по молба на Путин, за да му направи услуга и руснаците още по-добре да зажиеят, само има едни притеснения дали руските посолства и консулсртва по света и в Америка, Англия< Европа ще могат да насмогнат на тълпите, които искат визи за да идат да живеят при Путин!

Май си забравил, че един загорял от слънцето и вече бивш президент, говореше преди време , че "руската икономика е рабита на пух и прах и Русия е една регионална държава"? Сега, няколко години след санкциите (които впрочем се увеличават нон-стоп, че дори стават смешни), руската икономика бележи ръст и даже западните агенции вдигат рейтингите за нея няколко пъти за годината!! А регионът и влиянието са толкова малки, че без Русия вече, май нито един спорен въпрос не се решава в света! А в Давос от Тръмп избягаха всички, когато той пристигна, дори марионетките на САЩ! Нещо май, боксува и не се получава, както е планирано зад океана! И някои губят чувството си за хумор и съня си. И се чудят как още да си забият пирон в главата, та дано да счупят на бръснаря машинката!

Така е, прав си, този е много зле с паметта и не знае, че другарят Путкин чупи рекорди в икономиката, военната подготовка и борбата за мир и борбата си с капитализма и олигарсите, които не са в списъка му...

Сегодня вадим зъби без упойка.

"Американските санкции са причинили загуби за стотици милиарди долари на руския военно промишлен комплекс, а новите ограничения ще окажат безпрецедентен натиск върху традиционните купувачи на руска военна продукция", призна вицепремиерът, отговарящ за военно-промишления комплекс в руското правителство Дмитрий Рогозин.

Интересно, къде са дянали този милиард и нещо, дали са го прехвърлили в офшорни зони, или са върнали парите в Русия. Впрочем, и в двата случая не ми пука, да му мислят тези, които са засегнати от санкциите. Аз бих предложил на Руснаците да си купуват хотели в България, от 1000-та, които се продават...

Нещо за фондови борси да си чувал? Парите на тия хора не са само кеш в буркани или в имоти зад граница!

заглавие - изпариха. Изпариха се пари, които никога не са съществували...

Да се похваля - току що случайно разбрах, че Дир-а са вдигнали забраната за достъпа ми до форума - бяха ме баннали - от няколко месеца. Имам предви от основния ми IP - на домашния ми адрес, и това бе (е) много гадно, отвратителна история... Та се чудя на какво се дължи това "благоволение" - аз знам кой им нареждаше непрекъснато да ме блокират, но се чудя защо те не изпълняват повече нарежданията МУ!

толкова си прост, че дори в момента не разбираш, че поста ти е СПАМ и е причина за бан-ване ако направиш още 10-20 такива. На модератора му писва на разни кретени да им трие спамовете и псувните и за това блокира ИП-та. Та не се прави на много умИн и прозорлив. На никой не му пука ни за тебе, ни за постовете ти които се четат от 20-30 човека тука в плювалника на Дир-а.

Което си е така - така си е, наистина съм прост! Щом отговарям на откроени дебили и боклуци като путинофилиъе и си правя талак с тях, и изобщо ви обръщам внимание! Нали знаеш, к най-умният си е малко прост, а аз съм много умен, както знаеш! А ако не можеш да вденеш - питай бригадира си да те светне! Та що и аз да не изпростявам от време на време - да не би това да е патент само на откровени идиоти к ддбили като путинофилите, тоест на теб и колегите ти!

Тези санкции не са нищо повече от поредния опит за истискване на капитали от Русия, както е ставало няколко пъти през 20 век - след революцията напускащите буржоазни фамилии са изнесли милиарди на Запад, плюс присъединяване на азиатските и балтийските републики, които са доста изостанали в икономическото си развитие по онова време, ВСВ освен с изнасяне на нови милиарди от Русия (част от които, като Кехлибарената стая, например, никога не се връщат, дори след войната), държавата е разрушена тотално и е възстановявана от пепелта, което изстисква нови милиарди от Русия, за да се върне на положението от преди войната. В руската сфера на политическо и икономическо влияние са от една страна най-бедните страни в Европа, от друга са също тотално унищожени от войната (за разлика от Западната част на Европа)! За възстановяването им пак отиват руски милиарди!!! 90-те години също са съпроводени с огромен износ на милиарди от Русия! И винаги това е свързано и с изтичане или загуба на човешки материал! И в същото това време САЩ не само не са понесли много военни загуби, но и са реализирали печалби за сметка на всички тези събития! Сега очаквам следващата стъпка от санкциите да бъде арестуване на капитали на олигарси (и не само), което ще си е чиста кражба или поне безлихвен дългосрочен заем за САЩ, но и отново ще е удар по икономиката на Русия! Въпреки това, каквото и да правят американците, никога няма да могат да подчинят (да не говорим за унищожаване), Русия!!! Никога!

А така, американците с опрени пистолети в челата са карали тези крадци да изнасят доларите от Русия, така ли да разбирам написаното? Пък и (засега) не са конфискували и 1 долар. Май този път ви праснаха точно там, където най-боли - в джоба.

Е, те руснаците започваха всичките войни сам срещу себе си! И сега ограждат НАТО-вските държави с бази и ракети!!! И Европа скъсва икономическите връзки с Русия по своя инициатива и в свой ущърб, а САЩ нямат нищо общо с това!!! Ама това май си го пропуснал! Нищо, почети повечко, може и да научиш нещо! Но не само записките на менторите си, които копираш в ДИР-а! А, за "прасването" ми се иска да ме праснат, но да съм поне в списъка на ФОРБС и с парите и имотите на "праснатите" олигарси. Да, ама надали....Но пък доброто от друга страна е, че няма как да ми вземат "Челси" или "Монако" или пък 10-стайния апартамент в Ню-Йорк!!!

Просто американците сега вземат заплащане за това което са ,, помогнали,, през втората световна война. Но някак ми е трудно да разбера как ще се изчислят загубите на Русия на толкова много хора които дадоха животът си за да се свърши с хитлеризма в Европа.

се изпариха. Нямат опорни точки. То и какви опорни точки да имаш при това положение, освен да псуваш и фалираш в близките 3-4 дни ФАЩ и да величаеш гениалния шахматист и световен шампион по джобен тенис?

:)

Имат една, но дори с минималните си умствени възможности осъзнават, че е твърде слабичка. Тези не били руснаци...Слабо, настина

Видя ли как ги умълчах и разкарах набързо, а:) Специалист съм да ги връщам обратно по дупките, от които изпълзяват по сигнал на бригадира им;) Заради тях съм тук - да те светна, но само между нас да си остане...

Гоце, Овч, Нинова изглеждат като пионерчета, сравнени с тези едри крадци..

Те са напълнили гащите, защото с ням ужас наблюдават началото на окончателното сгромолясване на господарите си.

тия все с русски славянски православни имена!

...на Късаааакааа...на Късаакааа - Ах !, как маматаму Хептен Се Разтракааа .

Бившият сив кардинал на Кремъл: КГБ е най-корумпираната държавна организация 31.01.2018 В Русия господстват определени структури, които дори не могат да се нарекат силови, защото се занимават само с корупция, но пък показват удостоверения на специалните служби. Днес Службата за федерална безопасност / приемник на КГБ/ е най-корумпираната държавна организация, чиято задача е да се занимава със сделки. Това каза пред Нова телевизия политологът Глеб Павловски, един от хората издигнали Владимир Путин до върховете на властта през 90-те години на миналия век, който бе наричан сив кардинал на Кремъл. Те са потънали в правенето на търговия....", обясни експертът. Той коментира и президентските избори и участието на Путин в тях: "Защо Путин има имиджа на силен президент в пресата? Булгаков съветваше: Не четете официозните вестници.% Там няма да намерите нищо вярно. Това сега е чиста пропаганда, дори в сравнение с пресата от съветско време. Владимир Путин ще получи не по малко от 70% на изборите за президент на Руската федерация. Може дори да стигнат до 80 %. Това не са избори, това е просто разширяване на президентския срок, мероприятие, което се провежда от кремълския апарат. Това е проявление на страха от реална конкуренция. Путин пропусна шанса да стане силен политик, като практически се остави в ръцете на апарата, който сам създаде. Не създаде държавна администрация, която да работи нормално. Така не се управлява нито една държава, дори и да е Лихтенщайн, смята Павловски. В момента в който изберат негов приемник, ще предложат на Путин да освободим мястото, убеден е той. В главата на властта е само Алексей Навални и тя се бои от него, за това се създават фалшиви кандидатури. На Ксения Собчак ще й се наложи да излезе от ролята на марионетка на Кремъл... Никой от реалните опозиционери не участва в изборите. Вътре в Русия управлението е разрушено, категориеч е експертът.

Дали е допуснал фатална грешка преди 20 години, когато е открил Владимир Путин за политиката, Павловски не може да каже със сигурност."Може и да се каже, че актьорът толкова се е слял с ролята си, че не иска да излезе от нея.",смята Павловски. frognews

И този ли е политолог като нашите политолози които бълват простотии?Направо си смешен с тези коментари, но то е така когато ви боли, че не можете да яхнете Росия като магаре.

Прав си! И ти си прав, даже много СК прав! Не можеш да яхнеш говедо, при това червено говедо като ... МАГАРЕ! Говедото си е говедо - с извинение към магаретата за сравнението!

ако броиш милиарди е едно, ама ако ти е 200лв. пенсията - 2лв. са даже повече от милиардите

ТЪПИТЕ РУСИФИЛИСТИЦИ И 200 ЛВ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ, ЩОТО СА МЪРЗЕЛИВИ, НЕКАДЪРНИ И ТЪПИ.

САНКЦИИ ДО ДУПКА! НЕКА РЕВАТ РУСИФИЛИСТИЦИТЕ!

Славянин ли е не ми го хвали! А християнин още по-малко!

БЪЛГАРИТЕ НЕ СА СЛАВЯНИ! А КОМУНОИДИТЕ И СЪВЕТОИДИТЕ РАЗСТРЕЛВАХА СВЕЩЕНИЦИ И ВЗРИВЯВАХА ЦЪРКВИ.

КАКВО СЕ ПЕНИТЕ БЕ РАШКИ? ЗНАЕТЕ ЛИ КАК НИ ЗАПЛАШВАТ ЗАПАДНЯЦИТЕ, КОГАТО НЕЩО НЕ ИСКАМЕ. КАЗВАТ : "ШЕ ВИ ДАДЕМ НА РУСНАЦИТЕ!" И В ИЗТОЧНА ЕВРОПА ВСИЧКИ СЕ СЪГЛАСЯВАМЕ НА ВСИЧКО, ЩОТО КАТО СЕ СЕТИМ...)))):::

мъка! Ще ми намалят надника!

Трябва да им се признае на САЩ, че икономическите им подходи, могат са по-ефективни от оръжията им. Тук се смееха някой, че от санкциите се облагодетелстват Русия и другите са губещи. Тези санкции ще дадът резултат. Напрактика има патова ситуация Русия разполага с ресурси, но няма който да ги купува, запада има средства от които се нуждае Русия, обаче неможе да ги харчи.

Дам, минуси но няма повече смях. А пък аз знам щатите не правят така лесно лекосмлени неща и са си направили сметката.

им се е изпарил мозъка. Големи смешки..))) Има и други източници които показват лъжливата теза на дирниците,която е спусната от централата на джендърите в брюкселската кочина.

Нашите комунисти са се засилили да стигнат руските комунисти по богатство - руските комунисти станаха милиардери,а нашите комунисти поизостанаха и сега искат власт,за да стигнат руските олигарси по богатство.

То в списъка много малко "руски" имена :)

ИВАН ВАЗОВ: ЦЯЛ ЖИВОТ СМЕ ВЯРВАЛИ НА ДЯДО ИВАН !БРАТЯ БЪЛГАРИ ,ПАЗЕТЕ СЕ ,ОТ РУСИЯ ИДЕ САМО МЪКА ! Архиви 100 хиляди българи за зелен хайвер в Русия .Вместо в земен рай попадат в безводна пустиня.В периода 1806-1812 и 1828-1829 г. Русия води продължителни войни с Турция. В тези години започва масово преселение на българи в южноруски земи и достига своя връх през 1829 - 1830 г., когато от Сливен и цяла Тракия към Русия потеглят около 100 000 души. След Кримската война (1854 г.) Русия се договаря с Турция да изсели в България голям брой мюсюлмани от татарски и черкезки произход, а от своя страна да приеме българи. През есента на 1860 г. и в началото на 1861 г. Русия започва огромна пропагандна кампания сред българите от Видинския край да се преселят в необятните руски земи. Руските консули в България получават огромни суми за набиране на българи агитатори. Лицата, които се наемат с тази задача, получават заплата, пътни и дневни и допълнително щедро възнаграждение за всяко записано семейство. Радетелите на преселението възторжено разправят, че в руските земи тече мед и масло, че е земен рай с великолепни църкви с позлатени кубета и с камбани, в които можело да седнат кръстато двама и трима души! Голям успех сред селяните в Ломско бележи поп Димитър от с. Василовски. От Спасовден до Петровден записва повече от 500 семейства, всяко по 5-6 членове, като до Св. Богородица ги увеличава на 1200. Всеки българин, който се запише под руска пандера, става руски поданик и се задължава да се изсели.

вижте класацията - Вакселберг, Абрамович, Фридман, Мордашов - и то на картинката са само около 10 имена. Какво повече има да се обсъжда.

В Русия се надяват, че публикуването на "списъка на Путин" ще остане само демонстративна мярка и няма да бъде последван от нови сериозни санкции. Но в същото време експертите смятат, че "кремълският доклад" или, както още го наричат "Списъкът на Путин" може да има сериозни последици преди всичко за руския финасов сектор. Косвеното влияние на доклада, може да се окаже много по-значително, отколкото директното, защото ще предизвкиа вълна от "дерискинг" - мерки за минимизиране на предполагаеми негативни последствия. В подобни ситуации кредитно-финансовите институции прекратяват или ограничават деловите отношения с цели страни или клиенти. Управляващият партньор в международната юридическа компания Debevoise & Plimpton LLP Алан Карташкин смята, че докладът ще има сериозни последствия за руските държавни компании и олигарси, включително и върху руската икономика като цяло и финансовата стабилност на Русия. The Wall Street Journal пише, че новите мерки още повече ще съкратят достъпа на лицата и компаниите от списъка до чуждестранни кредити, ще ограничат възможността им да пътуват на Запад или да правят бизнес в САЩ. "Мащабите от тези последици е невъзможно да бъдат оценени", твърди експертът.

Всички тези пари са за сметка на бедните мужици, в селата на които все още няма електричество. Нали знаете, че в селата около Москва хората живеят, както са живели преди един век. Кал, сламени къщи и пияни, олюляващи се мужици, това са селата там...А нашите бетонни глави искат такъв живот. Еми нека отидат там, защо децата им отиват на Запад. Защо, бе паплач дива. Няма нито един нормален българин, който да е отишъл в Русия да живее...НЯМА, ВСИЧКИ ЗАМИНАВАТ НА ЗАПАД. Предлагам всички, които умират за Путин да хващат влаковете и след сменяването да колелата на граничния пунтк да навлязат в любимата им държава....ЩАСТЛИВИ И УСМИХНАТИ, ПЪРВО ДА ОТИДАТ В ГРОБНИЦАНА НА ОНЗИ СИФИЛИСТИЧНИЯ И СЛЕД ТОВА ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ В НЯКОЕ СЕЛО, И ПЕЙ СЪРЦЕ.....

Ако криеш краденото в САЩ ще ти го конфискуват. Извод - по-добре инвестирай в Русия

Да , ама там батюшката може да ти го вземе ,справка- Ходорковски.

Путин преди 15 години обеща: В Русия ще останат само 2 вида олигарси- 1 Такива които ще работят за Русия. 2 Такива които ще са в затвора. Човекът просто си спазва обещанието