Руски изтребител и американски дрон се сблъскаха над Черно море

Военните на САЩ определиха действието на пилотите като "небезопасно и непрофесионално"

Обратно в новината

Коментари - Руски изтребител и американски дрон се сблъскаха над Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво прави американски боен самолет на 60 км. от Севастопол? Иска да предизвика Трета световна война в Черно море ли? Където са минали американците трева не никне за 1000 години. Да си правят войните при тях. Да не искате да се превърнем в Афганистан, Либия или Ирак? Русия никога няма да предизвика машщабна война в Черно море - все едно да си запали къщата. Но на Америка не й пука да си пуска бомбите където си реши.

Руснак ли е, на дръвника с теслата и глава забучена на кол обърната към Москва! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Най добрият руснак е закланият, най добрата тор е от руснака!!! НЕКА КЛАНЕТО НА РУСНАЦИ ДА ПРОДЪЛЖИ!!!

бяха свалили руските изтребители сигурно НАТО щеше да излезне провокатор.

Заглавието на статията оставям на съвестта на автора. То е показателно за истинската същност на ВВС. Разузнавателните БПЛА от този клас редовно "висят" над акваторията на Черно море. Тяхната цел е добиване на разузнавателна информация относно СВО на Русия в Украйна. Руснаците отдавана се оплакват, че американците предават тази информация в реално време на ВСУ за успешно противодействие на руснаците. Смятам, че тази операция не е изолирана от ставащото на територията на ДНР, ЛНР и Украйна. Президентът Зеленски и ръководството на ВСУ отдавна говорят за подготвяно контранастъпление. Възможно е то да е било насрочено за днес. Основание за това е днешното "разузнаване с бой" от ВСУ. С потопяването на дрона, руснаците възпрепятстваха началото на контранастъплението на ВСУ. Дали е провалено, ще видим в близките дни. Руснаците дадоха ясен знак, че няма да търпят повече чужди въздушни съдове над акваторията на Черно море. По друг повод президентът на РФ каза, че то е вече вътрешно море за тях. След като английските и американски морски съдове бяха изгонени от черно море, руснаците се на път да осъществят тази своя "доктрина Монро". а това ще бъде важна новина за очаквания през следващата седмица в Москва важен гост.

мирикански дроннад черно море, какво прави там...?!!!

Не са се сблъскали,това е дебилната американска версия.дронът е голям ,с големи лопати на витлото,ако се бяха сблъскали щеше да повреди фатално самолета.това с горивото ,излято върху дрона,е не по-малко глупаво,какво ще му стане на дрона от керосин!?най-вероятно самолетът го е издухал с реактивната струя

А кво прави хамерикански дрон над Черно море?

"Сблъскаха се" някои хамерикански фантазии и въображението на журналята.

Излиза,че аматьорите пилоти свалили дрона с поглед.

Хайде, чао идиоти русофили, пригответе се погребението на тюрьма народов.....

Марш в украйна

BBC малко избързва и като следствие не отразява нещата точно. Американските военни са на друго мнение (сблъсък не е имало, но изтребителят е изпуснал върху дрона гориво и го е направил неуправляем).Това също може да е невярно, но поне вече е факт, че сблъсък не е имало, нито пък употреба на оръжие.

Веднага да си пиеш лекарствата! И да не пропускаш за напред!

ПИПО

"безразсъден, екологично несъобразен и непрофесионален начин. " Екологично несъобразен , кравари ама вие сериозно ли? Дали е непрофесионално или не дори няма смисъл да се коментира. Трябва да си топ пилот за да се доближиш на сантиметри от дрон.

Чудя се има ли малоумници да четат глупостите на Европа и Америка :) Те са като от 1ви клас в някое гето...

А техните тер. Ори. Стични актове по цял свят са професионални. Елита на сатаната. Нищо хубаво да не очакваме от тях. Вярно ли е, че са стреляли по,, Царевна,,

Най-вероятно пилотът се е навел и е праснал перката с една лопата.

Руснак ли е, на дръвника с теслата и глава забучена на кол обърната към Москва! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Най добрият руснак е закланият, най добрата тор е от руснака!!! НЕКА КЛАНЕТО НА РУСНАЦИ ДА ПРОДЪЛЖИ!!!

Много ясно формулира евроатлантическите ценности. Русия ще победи а щатите са в ужас :)

Щом имаш мерак тръгвай да колиш глупако.

За бързо настаняване в психиатрия. Този човек много болен

Телеканала CBS e разработил компютърен модел на падането на американския дрон. На видеото се вижда как руски изтребител зажожда от дясната страна на дрона, няма съприкосновение между двата апарата. В момента на изравняване на изтребителя с дрона, последния изведнъж се килва на дясната си страна, губи височина и пада в морето.. От видяното могат да се таправят няколко извода за начините за сваляне на дрона: 1. Чрез станцията за РЕБ на руския изтребител. 2. Чрез създаване на турболенция. 3.Чрез изхвърлянето на гориво, което при високата скорост на изтребителя действа като дъжд от куршуми върху дрона. във всички случаи компютърната възстановка на CBS не показва контакт между руския изтребител и дрона.

А кой ти каза че изтребител може да изхвърля гориво! Тази функция я имат бомбардирошачите!

дърху дрона да се спуска стара мрежа от футболна врата! като се оплете вислото и става като пусната ютия!!

Опикали са им дрона с гориво в полет и това е : "липса на компетентност, освен че е опасен и непрофесионален", те какво искат, преди това да му източат горивото в полет и после да му драснат клеката ли ?

само глупости. самолета се сблъскал. абе малоумни медии, това да не са детските колички от луна парка? насрахте се да плещите глупости.

Май дронът е припаднал.....

Воденето на война е националния спорт на руснаците, където са най-добрите и това е част от спортното майсторство.

На американците май им куцат тренировките. От Афганистан се изнесоха като нас..рани. Ирак... Интервю по американската телевизия. На въпрос на журналистка струва ли Смъртта на 500 000 иракски Деца авантюрата на САЩ е Ирак, Олбрайт отговори - ДА. Не забравяйте скъпи евроатлантици, че и вашия Живот не значи НИЩО за САЩ.

Източник ?

Ето ти източник: http://www.budnaera.com/201501/15187440.html https://www.youtube.com/watch?v=_6QVWVExXrc https://www.youtube.com/watch?v=omnskeu-puE

В момента има статия как Англичани водят военно учение във Френски град за да свикавали с цивилни наоколо. Толкова им пука за техните демократи и джендъри.. Не че някой ще им пази градовете и ще пипа нежно като с Киев.. А и Кредит Суис закъса... Изобщо Западът е в ужас и в процес на полуразпад

Американските помяри си помислеха че им е позволено всичко но голямата себирска мечка ги мачка здраво . Сащ Щесе разпадне защото са долна измет държава без история не е държава

по добре чети, не се опитвай да пишеш.

организирана и търсена провокация от САЩ! И защо трябва им вярваме, като е ясно, че те отдавна са страна в конфликта на страната на Украйна срещу Русия.

Фейк нюз Руския самолет е свалил американския

Дронът сам паднал в морето. Нормално е, когато дронове на САЩ приближат руската граница.

Не са се сблъскали Свалили са го

Какво прави там американски дрон? Отишъл е на разходка? Или просто си замърсява небето с отработени газове? Или Raytheon си играят на война?

хамериканците са се насрали от шубе щото знаят какво следва 2 руски изтребитела и половин нато замина при бандера

уточнение: Цената на дрона в статията на Washington Post е 30 милиона. А в тази е 57 милиона.....????

ей тея нагляри не се спряха, пускат дронове и самолета на границите на Русия или Китай и после като им ги свалят реват, че било "непрофесионално" и не знам си кво, няма по-нагли от краварите

Най-добрия боен дрон свален след поливане с керосин от СУ 27 ? Дори перката му бил счупил? Тази история е достойна за малоумници. Ако е бил подложен на атака близо 30, 40 минути се пита в задачата , защо американците не са го отдалечили от мястото на инцидент или изпратили подкрепление ? Определено е провокация.

И какво прави американски дрон покрай руските граници на 10000 километра от Америка, че руснаците действали опасно и непрофесионално като го свалили? Ако си летеше около бреговете на Мексиканския залив или Флорида примерно, нямаше да го свалят.

Какакво гаварит Масква? Наакаха ли се, че на тяхна територия лети американски дрон? Много ли е страшно за московци?

А какво става с Американските банки,те като се наакаха,обърсаха ли се,или за тях нямаш опорка????

Точно както китайците с "аеростата". Ракетите с голям и среден обсег вече няма са имат "морални" задръжки за доставки в Украйна. А прекият отговор на САЩ ще е съвсем скоро с "неправилно пушене" в Руския и Иран. Предния път, когато мурзилките "пушиха неправилно", американски зрон ПРЕЗ НОЩА излетя от Италия мина през България и над Черно море си изключи транспондерите. После чебурашките "пушиха неправилно" на палубата на Гордостта на руския флот НА ДЪНОТО НА МОРЕТО. Чакайте, товарошутки, неправилно пушене в Севастопол.

Пич,имаш ли костюм за специални случай?Това за сватба,за погребение или за срещане на освободители???Ако нямаш може да дойдеш и с този с който ходиш на всички сбирки с американските другари,само те моля недей да ни надвикваш колко си чакал руснаците:))))

Останахме без спокойно море и без много други неща, а и ъдещето не обещава да е в розово.

"Приблизително в 7:03 сутринта един от руските самолети Су-27 удари перката на MQ-9, което накара американските сили да свалят MQ-9 в международни води. Няколко пъти преди сблъсъка Су-27 изсипаха гориво и прелетяха пред MQ-9 по безразсъден, екологично несъобразен и непрофесионален начин. Този инцидент демонстрира липса на компетентност, освен че е опасен и непрофесионален", e обяснил генералът от военновъздушните сили на САЩ Джеймс" :)))По долу в дописката нали се казва ,че Рапртъра се движи с 400км, и как СУ то го е изчислило да го удари по перката и защо не е паднал и СУ-27 след сблъсъка???Това за сблъсъка,относно притеснението за екологията е много готино:)))) Нещо да сте чули,че САЩ са осъдили терористичният акт по Северните потоци,и да са изказали загриженост за екологическите последствия:)))Или там от където го погледнеш се вижда голям професионализъм изповядваш евроатлатически ценности !:)))

чебурашките са стреляли. САЩ им позволиха да преминат Червената линия. Оттук нататък дробовете ще кацат на Червения площад. С украинска маркировка.

Имаше едно стихотворение навремето-ЕХХХХ ,ДЖОН,ДЖОН,СОРОСОИД МЛАД:))) Оригинала беше Ех,Митя,Митя октомвриец млад!:))))Намери и го прочетии там замени комунизъм с евроатлантически ценности и ще получиш днешното време

МАЧКАЙ ВОВКА ЕВРОГЕЙСКАТА И НАТОВСКАТА ПАПЛАЧ.

И баси! А моля другарко, пък Иван ма залива с гуриву! И ма удря ПУ перкити! Иване? Що правиш тъй бе? Намалено поведение! Май руснаците са се забавлявали... Той този "дрон" по скъп от два мига взети заедно...

" Разузнавателният дрон MQ-9 Reaper, стойността на който е близо 57 милиона долара, e безпилотeн летателeн апарат с размах на перките 20 м и е предназначен за наблюдение на голяма надморска височина. " Е " свили са му перките " руснаците :)

Китайците са много по икономични от американците и вместо скъпи дронове за разузнаване използват евтини балони.

Какъв разузнавателен дрон? Снабден е с Хелфайър и лазерно насочвани бомби ... Общо взето се ползва за прецизни диверсии. Промъкваш се, биеш и бягаш...

Отишъл да види си пушат ли на кораба Мацква

Ако руски дрон беше се появил близко до тихооикеанското крайбрежие на САЩ, то тогава американците не бяха ли реагирали по същия начин по който са ре3агирали руснаците когато американския дрон е приближавал крайбрежието на Крим?

:)))Руснаците и дронове в САЩ!Да не са луди да харчат толкова пари,те си пращат балони:))))

Фалират банки, падат дронове, каква е следващата стъпка :)

Щатите едвам свалиха балон с 3х F22 след 5 дни опити. А руснаците свалиха топ дрона на щатите като го намокриха с гориво. А уж САЩ са първата армия в света.....

Туй пък кой го сънува?От заглавието следва,че два самолета са се сблъскали и единия паднал във водата.Дронът имал ли е включен транспордер,летял ли е във въздушно постранство временно забранено заради с в о?

Не са се сблъскали, руския самолет е повредил дрона и той е паднал в морето. На СУ-то нищо му няма. Какво търсят US близо до Крим? Кой ли ще прибере дрона от " украински международни води" ? Ха ха ха

Сy 27 = -1 MQ-9 F22 = -1 балон

Краварите какво търсят в Черно море? НАТО като старо накрая ще го отнесат.

Евала на руските космически сили, че умеят с ИЗТРЕБИТЕЛ да свалят ... дрон.... Велики са тия, ей!

размах на перките 20 .?!

Как на никой не му мина през акъля, че на тая щайга задвижвана от едно двигателче за да се крепи във въздуха има едни широки и тесни крилца. Малко по на близо до него да прелети изтребителя само от въздушният поток може да му създаде проблеми с управлението. Американците имат rq4 и Avenger и оше един ма му забравих името. Те са с реактивни двигатели и няма да паднат от турболенция от подобен тип.

И тая щайга в МОСКва

То и руснаците пратихме дронове към LA, ама ирански. Паднаха в братска КНДР и нямаше съществени загуби - 50-80 братя. Сега изпращаме още молитви ама като сме малко не се получава.

И тука ли сополивия козяшки трол е нацъфкал -/+ през прокситата? Нека цъка, скоро сопола ще е в Украйна, а дрона вече е в лаборатория в Сибир.