Руски бизнесмен, приближен на Путин, приветства преврата в Буркина Фасо

Според Пригожин в Африка в момента има "ново освободително движение" и "нова епоха на деколонизация"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дузина африкански държави страдат от джихадистите на ИДИЛ и АлКайда. Кой ги финансира тези ИДИЛ? Не са ли САЩ? На този основа Западът държи в Африка военни части, уж да се бора с джихадистите - Мали, ЧАД, Нигерия, ... В Буркина Фасо военните са решили да се справят с ИДИЛ , а за това трябва твърда ръка, а не политици-подлоги. Руски вагнеровци обучават военните в няколко страни - Судан, ЦАР, ... Вероятно ще се появят и в Буркина Фасо. Франция се ядоса на Русия, че прати инструктори в Мали. Ало, макарон, Мали не ти е колония, да казваш кой къде може и не може...

Украйна може вече и да е недостижима цел, но Буркина Фасо, Централноафриканската Република, Мали - това са държавите в които Русия трябва да се стреми към влияние. Там, в поизостаналите части на Африка Русия е с престиж и направо минава за 'развита' държава. Само дано езиковата бариера не изиграе лоша шега и африканците да разберат що за патологични расисти са новите им бледолики 'братя'.

това са тяхните съседи - Горна волта с ракети.

Приближен,но не на Путин, а на неговия двойник,който го замени още през 2003год. От тогава коренно се смени ориентацията в политиката на Русия. От тогава не се появаява с жена си, очебийно за всички е и огромната разлика в цвета на очите, формата на ушите, лицето, друг глас има, други интереси има и какво ли още не. Поне да бях намерили някой който прилича на Путин, ама като са селски болшевици не могат и това да се сетят.

Скоро ни очаквайте и в България. Пригответе хляб и сол. Учете руски..

Гледайте само да не се задавите..

Всеки ден се страхувам, че подобен преврат може да се случи в Русия!! Точно един такъв грозен папагал като Пригожин или ислямиста Кадиров, могат да свалят от власт Владимир Владимирович Шаломов-Путин, а това съгласете се- ще е голяма беда. Как ще се справи руският народ с несгодите без бащицата?!?! Дано да доживее до 400 години нашият вожд чрез двойниците.....

Синхронизирано навсякъде руската ръка действа в един момент, за да не може съюзниците да се фокусират в украйна.

Какъв цинизъм, типично по руски! Само се чудя на този демократ, който сее свобода където го изпрати Путин, защо след тях не върви руския конвой с хуманитарна помощ и лекарства, а пак на гадния запад чакат?

То май е за добро този преврат. Аз следя френски анализатори и политици. В общи линии повечето са положително настроени. Проблема на Африка е подобен на България, но много по-остър. Който се докопа до власт крадне с гъза си и забравя въобще, че трябва и да управлява. Въпросния президент, който армията отстрани е поредния самозабравил се добре образован младеж носещ промяна. Хората са си го избрали на що годе честни избори. Ама той само крадне…..

А България кога ще се отърве от американските колонизатори?

А от руските робовладелци?

За Украина целия ДД на САЩ гърмяха шампанско. Отделно семейство Байдън дето прилапаха газопреносната система. И хиляди други знайни и незнайни американски "бойци на тихия фронт".

Българите били русофили? Доста съмнително изказване. Ето един тест, за който реши да провери дали е русофил: Карате ли руски автомобил? Слушате ли над 80% руска музика? Гледате ли над 80% руски филми? Държите ли спестяванията си в рубли? И един човек в този форум няма да се намери да отговори на тия въпроси с да. Самите руснаци не биха могли. Та ето толкова сме русофили.

Нещо да не е ясно?!

Баш пък Франция да критикува Вагнер с тения Чуждестранен легион е наглост!

Изпуснали са в статията да покажат кадрите от Буркина Фасо. Цели площади пълни с хора, които развяват знамена на Вагнер и са им благодарни, че са ги освободили от феодалната диктатура наложена от Франция.

Браво, дано когато от Вагнер пристигнат тук да ни "освободят", майка ти, сестра ти и жена ти да бъдат "освободени" много пъти отпред и отзад!!! И да им благодариш след това!!!

И сега какво? Ще почнат да им доставят водка и ще станат хора?

Ми човека казва истината! А Педократичните СМИ-Средстава за Масова ДезИнформация, забравят да споменат че западните страни като франция държат златните резерви на африканските страни където някога са били колониални господари! И не само това! Но и парите за тези страни се печатата в Франция и точно тя определя какво да става там, като назначават свой протежета по цяла Африка! И това че някой иска да живее добре независимо и свободно без да се експлоатират ресурсите и населението на страната му, изобщо не се харесва на лудите говеда от америка, на франсетата и на британските телета! Факти!

Много точно се е изказал Пригожин.

ВАШИНГТОН, ЛОНДОН И ПАРИЖ, БРЮКСЕЛ... ТОП КОЛОНИСТИ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ... РАЗОРИЛИ АФРИКА И ЗАГРАБВАЩИ ПРИРОДНИТЕ ИМ РЕСУРСИ И ИМАТ НАГЛОСТТА ДА ОБВИНЯВАТ РУСНАЦИТЕ ЗА ЕДНА ЧАСТНА ВОЕННА КОМПАНИЯ... Е.... ВИЖТЕ ТЕ КОЛКО ЧАСТНИ ВОЕННИ КОМПАНИ ПРИТЕЖАВАТ ....... УМ ДА ВИ ЗАЙДЕ..... ПРЕСМЯЛ СЕ ХЪРБЕЛ НА ЩЪРБЕЛ

Симо, много си неграмотен и това е основната причина да се връзваш на постановките за кюлчета, пачки и чекмеджета.

Как го изчислихте че е приблежен на Путин ? Защо не кажете приближените Милиардери на Борисов , стиска ли ви ? Те Кюлчетата все някога ще свършат и ще видим как Буда ще ви плаща за Хвалепствените Трели !

Тъпичък си, Симеоне... Успокояващото е, че не си само ти.

Пригожин е един от собствениците на частната военна компания 'Вагнер", съставена от елитни руски спецназовци. Между другото - наскоро излязоха два руски филма, отлично представящи дейността на тия юнаци - "Турист" и "Гранит" (там играят и реални бойци от 'Вагнер"). Отлично са изпипани и заслужават гледане,независимо от политическите симпатии на зрителя.

Юнаци? Платени главорези, обслужващи олигархични интереси.

Познавам лично и имам приятели измежду тия "платени главорези". Истински мъже, на които винаги можеш да се опреш. А и всяка свястна държава има нужда от такива. Вижте популярността на американската "Блкекуотър" примерно. Но това не е за акъла на неслужили пикльовци, виждали калашник само на кино.

Нещо напълно нормално и очаквано за руските австралопитеци!

Ти кой си Маймун Тиквен ? Много Простаци с Тиквена Чутора ! Днес ще спомня майкати поне до обед !