Русия забрани със закон смартфоните за военни на служба

Според промяната на военните се забранява и да постват в интернет свои снимки и видеоклипове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво да се прави? Традиция. Едно време бяха забранени и транзисторните приемници. Никой не можеше да локализира войската по транзисторните приемници. Със смартфоните не знам. Но съвременните офицери са смешни с тази GPS ориентация. Ако не работи системата, ще се загубят.

Предстои ни пътуване в чужбина за по-дълго време. Говорим си с моята жена, че трябва да си направим медицинска застраховка. Говорим си в къщи, не по телефона. Включвам компютъра, влизам в интернет. По навик първо отварям два-три новинарски сайта, да видя, какво си случва по света. Излизат ми реклами на застраховки за пътуване. Много добре знам, че ако погледна в интернет за (примерно) климатици или матраци, започват да ми излизат реклами на климатици или матраци. Но с тези застраховки направо ми скриха шапката. Някои специалисти препоръчват, когато не ги използваме, да закриваме камерите на смартфоните, но очевидно трябва да се закриват и микрофоните.

хубаво е да отидеш до болницата да те види и специалист.

Телевизор "Опера". Той със сигурност няма микрофон.

имам странното чуство, че козяшките соросоиди, ако бяха родени преди 50-тина години, щяха да бъдат до един комсомолски секретари. имат същите морални и интелектуални качества .

Е, след като такива като теб вече са заели местата за партийни секретари, какво да се прави? Ще се примирим и с комсомолски....

не съм толкова възрастен. когато трябваше да влизаме - вече го бяха махнали , ама поне си призна де ..

да ти поясня, че няма да го вденеш - призна си че си козяшки соросоид с неосъществена мечта да бъде комсомолски секретар

Ако си спомниш, Роската Пл. си е бил комсомолски секретар. Вярвай, че комсомолският му плам е бил дори по-силен от днешния соросоидален.

Руската армия е велика, защото само там може да видиш руски войник да си пере рубашката в стационарна бетонобъркачка! ха..ха.ха.ха.ха.ха.ха ха..ха.ха.ха.ха.ха.ха ха..ха.ха.ха.ха.ха.ха ха..ха.ха.ха.ха.ха.ха ха..ха.ха.ха.ха.ха.ха ха..ха.ха.ха.ха.ха.ха

че що бе, кво толкова лошо има войската ти да е видима като мигащи точки на компютрите на пентагона?

Хахаха, руската армия нямала нищо общо с войната в Източна Украйна, но забранила смартфоните заради изтекла информация от нейни военни за загубите им и действията им там.

Я малко да почетем статии за едни проучвания социологически, правени в демократичния запад: "Запад в шоке: угрозой миру является не Россия, а США" "Мюнхен: почему вице-президента США встретили гробовой тишиной" Та да те коригираме малко: САЩ не са същзници на България. А са окупатори на България. Дори са разположили окупационни войски на наша територия. Което не е било по съветско време. И тия окупационни войски, по едно време правеха тренировки за потушаване на безредици в градски условия. А защо ли? ПАк да те питам, успяваш ли да схванеш. колко си тъп? Абе вас, в американската пропаганда, да не ви подбират по конкурси за идиоти?

Не знам как ги подбират в американската пропаганда, но ти със сигурност си победител от конкурса "Мистър идиот на Вселената":) Подозирам, че и родителите ти са били на на почетната стълбичка на същия конкурс навремето:)))

а не се напъвай да се правиш че ти е смешно .

Социологическите проучвания правени в демократичния запис са на английски. А ти цитираш руски източници, лъжейки, че са западни. Как да вярваме на руски сайтове при 100% ниво на манипулацията там? За това и колегата те нарича идиот! Не е от злоба. Просто ти се изявяваш, като такъв...

Я пиши по темата, за да не започнем с оцеляването в мирно време в Русия, главоломно сриващия се рейтинг на Путин, "постиженията" на руската култура и наука в последните 100 години и так далее.

След ,,референдума” в Крим руските ,,освободители”на границата с Украина се канеха да нахлуват и за целта заличаваха куполните номера от БМП-тата и танковете си.И американците съобщиха за предстоящето нахлуване и с какво се занимава руската войска.После проследиха свалянето на ,,Боинга” и коя установка го е свалила и от коя част на руската армия е!Преди няколко месеца когато Путин събра почти цялата войска за да проведе най голямото учение от трийс години насам.Амариканците показаха снимки от цивилни сателити с голяааааама резолюция които показваха руската войска като на длан. А какво остава за военните сателити на нашите американски съюзници.

Лелелеее, какви страшни тия американци. И каква техника само. Но остава неясен въпросът, защо, след като разполагат с такава техника и снимали руски учения с такава разделителна способност, защо за ще станат 5 години няма никакви доказателства, никакви снимки, поне с по-малка разделителна способност, на руски войски в Украйна. Няма. Просто няма. Но за сметка на това има признания както на ОССЕ, така и на американски генерали, че в Украйна няма руски войски. Дали схващаш, колко тъп трол си.

Има стотици безспорни доказателства за руски войски в Украйна, но когато гледаш само руска телевизия няма как да ги видиш:)

схващам,че ти си толкоз...по малко или съвсем малко умна и си мислиш,че всички са като теб!Има милиони доказателства и свидетелства та руски,украински,американски,холандски,малайзски и так далее свидетелства за руската агресия в УкраинаСамо да припомня хиенизма на руските войници които окрадоха багажа и мъртвите тела на пасажерите от сваленият ,,Боинг” и после изпратиха ,,подаръци” на близките си в Русия,а също и дебитните и кредитни карти на загиналите с които теглеха пари от различни краища на Русия!

Имаше достатъчно заловени руски военни там - и "заблудени" десантчици, и псевдо-пенсионери и какви ли не още. Имаше данни от майки на убити там солдати, имаше данни как временно ги отчисляват от армията ,имаше признания на самия подполковник от ГРУ, който организита ЛНР и ДНР, беше министър там и после се прибра в Москва и още куп данни. Ти да не си паднал с последния дъжд на Земята или просто един кремълски агент защитаващ една агресивна чужда държава, която заплашва нормалните държави, включително и България.

Правилно!

Като гледам колко народ е възхитен от мъдрото решение на батюшката, осъзнавамм че да си тъп срещу заплащане е масово явление в България.........

Този закон е необходим, защото САЩ изобщо, ама изобщо не шпионират и не се намесват във вътрешните работи на други страни !

Бе може ли такова нещо?! Уж патриоти, пък снимат, пращат и развалят официалните версии по медиите.

защо злобеете? Абсолютно правилно. Когато гледам млоя смартфон, виждам, че на него вече е написано, къде се намирам. .... Готов съм да се откажа от този апарат за тотално следение.

чак пък закон, можело е да опитат с добро, ни си ги знаят офицерите и войниците, само с бой и наказание може да ги научиш на нещо, а дори и тогава - едва ли

сега ще им трябват тъпфони тъпи колкото тях или поне колкото старшината

Може и да е затъмнение преди нападение

Булгаристан е единствената американска колония,където гАмериканците не плащат наем за базите си... А,Гърция получава 1 милиард годишно!

България е руска колония още от 1944 година. Затова останалите страни се оправиха след рая на студената война, а ние си кретаме точно като руснаците.

tonk11

Ако оставим на страни факта че има мразещи и защитаващи Русия по дифолт, и се замислим реално, ще разберем че в тази заповед има резон. Смартфоните се хакват. Тогава снимат, слушат, издават местоположение, издават движение, издават движение, издават маршрут и направление. Нормално и да са забранени в армията. Ама вероятно пак няма да се замислим а ще плюем и ще целуваме по дифолт. Щото е Русия.

Еееее, жалко. Значи повече няма да видим как излита един руски самолет, а се приземяват два.

Пушката която държи този на снимката не е руско производство- вероятно холандско. А иначе браво за това решение. Сега на много ще им дойде на акъла че старите телефони бяха по добри. По западен сайт прочетох как с тези смартфони мъжете следели жените си с помоща на Гугъл и Фейсбук и .....

Тази мярка е за да не им е мъчно,че със заплатите си не могат да си купят дори смартфон. По този начин бойният дух няма да им падне много

Щерев, пролетта наближава и стана курназ, явно предчустваш увеличаване на доходите на околовръстното

Да,ще има повече турски тираджий и на Щерев халката ще е доволна...

Във времената в които имахме и ние армия, си спомням какво пишеше от вътрешната страна на портала на поделенията за да го прочетеш всеки път като излизаш навън. Имат си хората армия и си я пазят. Не виждам нищо лошо в този закон, даже напротив.

Днес Камарата на Лордовете във Великобритания е представила 108 страничен доклад срещу Фейсбук. В заключение пише,че ФБ са дигитални гангстери. Цикерберг е отказал коментар...!

аз ФБ не ползвам от три години.

tonk11

А на бас че той те ползва?

ок

Кузя и хАрматата имат ли приложение за сАветско телефонче?

апчето е с противодимни чистачки

А на Арматата за скоростната кутийка.

Правилно ли разбрах? Забраняват на руските войници да снимат с телефоните си, за да могат руските държавници да лъжат по-убедително пред останалият свят. Това ли е? Боже, в какъв строй сме живели с тези хора?!

един прогледнал!

Прост си беше и прост си остана, пък и на всичкото отгоре сам си репликираш.

ОСТАВА ДА СЕ ДОБАВИ И ЧЕ ВСЕКИ РУСКИ СТАРШИНА И НАГОРЕ ИМА У СЕБЕ СИ ДЪРЖАВЕН СМАРТФОН ИЗЦЯЛО НАПРАВЕН С РУСКИ КОМПОНЕНТИ , КОЙТО СЕ ПОЛУЧАВА ПОД ПОДПИС КАТО ЛИЧНО ОРЪЖИЕ И ИМА КРИПТИРАН ЧИП :))

Сигурно има размерите и теглото на тухла четворка, щом е руски елементи само. А батерията вероятно е парна.

затова не дават телефони. Да ни им лъскат голите задници

Това във Великата Българска Армия не може да стане!!! Е, може, но не с ракета, а с хвърчило. Сега като се замисля в коя друга армия са се сблъсквали хеликоптер и фрегата?

ние не се правим на велики

Начи, на смартфонофилите им пожелавам да ги охранява армия, която ръси информация като продънена лейка. Щото от редника, до офицера, всеки е в тамагочи в джоба. Ма то, баш така е в момента. :| Айде, със здраве. И си пийте хапчетата редовно. А лишчетата ги мачкайте добре, преди да ги познаете ;)

+++++

На кой му дреме, какво правят в тази кочина?

Главния соросоид се изходи по темата...!!! На кой му пука за сороската паплач?!

Хич не ми е мъчно за руснаците. Мъчно ми е за тукашните глупаци, които боготворят чужда държава, а не харесват собствената си.

Ти кажи нещо за тия, дето любят Пут!

Е за тях говоря де, за кой друг?

5G_ме_утрепа

Супер!

Най много не ми харесва в собствената държава,че е окупирана колония!

5G_ме_утрепа

От кого?

от Русия разбира се.

Какво ново? В САЩ никога не е било разрешено. Все пак има ГПСи в тези телефони и винаги може да бъде хакнат. Ама проблема на ватенките друг. Прецаква се пропагандата :))))

В днешно време е срамно да си руснак. Малко ми е жал за тях, за севернокорейците и венецуелците. Проблемът не е, че са изостанали от Африка с 200-300 години, проблемът е, че нямат светлина в тунела. Продължават да вярват сляпо на някакъв гном - бог, който им обещава светлото бъдеще. Колкото по силно мразят САЩ, толкова по бедни са те. Пример: Венецуела, русия и С. Корея.

А,ти вярваш на един 88-годишен сатанист и спамиш във форума за 5 цента...!!!

Е, щом заговори за сатанисти, работата стана сериозна и достоверна.

телефони, мелефони... едно време в армията не ни даваха и най-обикновено транзисторче да имаме.

Така беше и виж до къде стигнахме. Пак старите мерки наново.

Едно време армията е била и без превозни стедства, на коне и с мечове...

Ако и майка ти си беше лягала с гащи щеше много да ни спести...

Смешници. Глупава заповед, която никой няма да спазва

Забавно е, когато тема, касаеща национална сигурност, се коментира от некомпетентни олигофрени :D

Нали осъзнаваш, че с коментара си реално се вклюи в бройката некомпетентни олигофрени? Ако ли не, юе трябва да те причислим към по-долна категория: тазни на малоумните путинофили ;)

Ами що тогава коментираш, бе идиот, като го знаеш:)

Браво Жоре, двама се закачиха веднага. Гузен негонен бяга!

Русия! Друг коментар не е нужен май.

Йотафон поне не може ли? То е толкова смарт, колкото русофилите в България - под 80%.

ДА СИ ПРИПОМНИМ ЧЕ ПРЕЗ 1873 ГОДИНА ГАДЖАЛИТЕ ОБЕСВАТ ЛЕВСКИ НЕГРИТЕ СА НЯМАЛИ НИКАКВИ ПРАВА В АМЕРИКА :))

То, щото крепостните в Русия, много права имаха нали...

В тази енория живеят крепостните селяни: Леонти Никитин – на 40 години, оценен на 30 рубли; съпругата му Марина Степанова – на 25 години, оценена на 10 рубли; деца: Гориян – на 4 години, оценен на 5 рубли; Василиса – момиче на 9 години, оценено на 3 рубли; Матрона – на една година, оценена на 50 копейки ...."

ВСЕК УЧИЛ ВОЕННО ДЕЛО ЗНАЕ ЧЕ ПО СМАРТФОНА МОГАТ ДА ТЕ ЗАСЕКАТ И ИЗПОЛЗВАТ КООРДИНАТИТЕ ЗА ДА ТЕ ОТСТРЕЛЯТ:))

Аз затова при всяко посещение при личния си прихиатър си го осрртавям у нас. Най-добре и ти прави така

Вижда се,че не ти помага психиатъра...! По-зле си от ден на ден...

От много сигурен източник от обкръжението на Путин с Кремъл разбрах, че Путин - Бог да благослови колана му, е разпоредил да се зададе указ, с който забранява повече на Слънцето да залязва на Запад! От датата на разписване Слънцето вече ще изгрява от Изток и в края на деня ще се връща обратно ОАК там - на Изток, да се свети името путиново!!!

А бе РУСОФИЛИ, вземете мерки към КЪСИЯ. Та той съсипа мужиците, бедност,безправие, КРЕПОСТНИЧЕСТВО!!!!

Направо такова мамата на родината и народа си А тукашните тъпири го боготворят!

Е какви мерки да вземат, как да му вземат мерката като този не се спира, а все се върти и напъва да се съблича гол поне до кръста!

Абе те вече опитаха оня ден на тренировката по джудо, ама дали защото са некадърни или путя е свръхчовек, не стана работата.

Сега разбирам защо онзи музикант, милиардерът - пръв приятел на Путин, дето не знаеше нито колко милиарда има, нито от къде са му, нито за какво са му, Та се наложи Путин публично да го вади от ситуацията и да обяснява, че с тези милиарди щели да се внесат ... музикални инструменти зот чужбина за руснаците, та да може всеки руснак да си свири..., Та сега разбирам защо Путин им забранява смартфоните - да може да са свободни ръцете и устата им, за да държат ... инструмента му и да духат в него, тоест да му свирят! Явно вносът е пристигнал...

Подобни закони имаше и преди 90та година и в Русия и в България. Не трябваше да казваш на никой какво имаш какво притежаваш, сакън някой на Запад да не разбере колко бяхме скъсани и бедни. Смешна история. Резултатът ще е като в училищата, всички ще се крият по тоалетните да ползват телефоните си. :) Този тип режими само идиотщини мислят.

Я питай някой познат, ако имаш, не от простолюдието, в нашите служби разрешено ли е да носиш смартфон!

Ама май не говорим за службите. И ДА - носят, въпреки забраните.

За кого говорим, след като в статията пише военни на служба? А това въпреки забраните показва собствената им зрялост и отговорност.

Те нямат нужда в нашите служби от смартфони защото винаги могат да ползват тези ба затвифницитд и рецидивистите - това всеки не само ог службите, но и от хората го знае, бе кретен!

Оставям НОРМАЛНИТЕ читатели да преценят какво си написал, а то не се нуждае от отговор.

Предстои да забранят трима руснаци да разговарят и да са сами. Путев е СТАЛИН и ХИТЛЕР вместе !!!

Така няма да имат представа за реалната бедност в която живеят.Завалийте, съвсем се осраха!

Правилно! Смартфонът се възприема като телефон, а то е едно устройство, в което това е едно от приложенията, на което в по-голямата част от случаите не си администратор и не можеш да затвориш пробойните му, явни и неявни.

Кога ще забранят на българските полицаи, да ползват, неслужебни телефони по време на дежурство?

ся няма да могат да следят курса на рублата в реално време. Как поскъпва

които често противоречаха на официалните данни на Москва.

Да гледа българите колко сме напреднали в тази насока. Та у нас телефоните са разрешени дори в затворите. Путин забранил на военнослужащите да ползват телефони. Бе тоя човек добре ли е ???

Добре е! Но не е точно човек! А комунист и кагебист.... Впрочем за почитателите му - следващият уикенд ще се предава новото.поредно събличане на Путин от сценка как обяздва крокодил...За стимулиране на тъпоглавите му подръжници...

Друго си е да си с тен като портокал и тупе - много по-естествено...

Това трябва да е в сила за всяка армия! Имах познат военен, офицер Бога ми (много се дразнеше като му кажех "войник"), който си водеше комуникацията с подчинените от личен андроид ... Поведение, достойно за разстрел, според мен.

Жоре, извади си пръстите от контакта, на батко червенотиквеничето...

Ох, на батко олигофренчето :) Знам, че си тъп, но все пак ще опитам да ти помогна - в Гугъл можеш да намериш доста истории за вредата от наличието на смартфони във войската. И то не руската ;)