Русия обяви "наказателна операция" за Макеевка - ударили две украински казарми в Краматорск, Киев отрече

Убити над 600 украински военни, съобщи руското военно министерство, украинските власти са ударени само граждански обекти и няма загинали в Криматорск

Обратно в новината

Коментари - Русия обяви "наказателна операция" за Макеевка - ударили две украински казарми в Краматорск, Киев отрече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майките на руските войничета плачат също така за децата си както и майките на украинските войничета. Военните говорят за хората все едно са чували с картофи. Хора, засрамете се, спрете да се убивате и осакатявате взаимно заради глупави политически интереси на нечие командване.

само че в тая война няма две виновни страни, има само една. Не знам защо говориш така, сякаш нещо зависи от украинците. В териториите, попаднали под руски контрол, се извършва геноцид.

Репортери на Ройтерс са били на мястото и съобщават за липса на каквито и да е следи от попадения и за някакви жертви.

Браво, значи няма убити братя славяни!

Има следи на брадати лъжи на московията

може и да са ги ударили обаче украинците са безсмъртни

По време на втората световна война имаше гонения на евреи въз основа на етническа омраза насадена от тогавашния режим който се разпростря в цяла Европа. Сега е същото спрямо руснаците. Първи започна американския президент срещу руските- последваха го и европейските политици като казваха че нямат нищо против обикновените руснаци , но в същото време кмета на мюнхен поиска руския диригент на операта да се обяви срещу путин и русия без да се интересува дали има близки в русия и накрая го уволниха. Последваха призиви и на други места. В Латвия е същото макар там да има преобладаващо руско население- дори когато в 23ч. Московско време си гръмнеш шампанското може да те глобят. Аз не съм русофил но нямам спомен англичани или американци да са ни освободили от турско робство или да са били на наша страна по време на кланетата в Батак , или по време на всички международни договори когато ни отрязаха територии. Бъдете преди всичко човеци и не насаждане омраза или обиди към всеки инакомислещ.

милите руснаци

Колко прост и дебилен трябва да си че да мислиш че тази война не е разпалена от САЩ. И не съм русофил. Но без американските сателити и разузнавателни самолети няма да улучат нищо и това го видяхме първия месец. Защо не изляхте такава омраза преди 8 г. Когато се избиваше руското население в украйна. За те 30 г.им промиха мозъка. Примерът е МАКЕДОНИЯ където да си българин е срамно и опасно. Абсолютно никаква защита от българия, насаждане на омраза още в училище . Или по-вече ни боли за украинците отколкото за македонските българи.

Смъртта на тези 600 прясно мобилизирани няма особено тактическо значение, това са хора хванати от улицата буквално и закарани насила на фронта. Ще лежат на съвестта на режима в Киев.

говориш сякаш наистина така е станало, а пък то се оказа, че не е.

Русия втвърдява подхода. Скоро ще има дооста ЖП-възли ударени. С неизбежните цивилни жертви, но няма как.

Не им се получи на блядовете...пак са думнали празна сграда. Но пък миналата седмица св. Хаймарс изпрати няколкостотин орки при алаха.

Пилците ще ги броим след края на войната. И на двете страни много им се иска, ама нещо не им се получава.

Няколко хиляди бяха , фейгин го каза арестович потвърди !

"ни бяха върнати от територията, контролирана от киевските власти" ТЕРИТОРИЯТА СЕ НАРИЧА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА УКРАЙНА. А вие сте руски орки от Мордор, жалки агресори.

Путин трябва да ви изравни със земята,нацисти гнусни

Руския Фашизъм -престъпното государстео РФ-огледално отражение и превъплъщение на Хитлерова Германия ще отговаря на новия Нюрнбергски Съд за русофашистките си престъпления!

Говори първо за Украино-Американски фашизъм. Той се вижда по реално със струпването на оръжия в една доказано фашистка власт на наркомана Зеленски.

Ще има нов Народен съд

Ха-ха-ха ,тъпа,укро,друсана ,като смешника-зелената укра!!! Ще бъдете смазани!!! Да живее великият Путин!

на руснак и циганин не вярвай, така казват старите Българи.

Руските лъжи край нямат. Хубавото е, че вече и руснаците се събуждат и виждат съкрушителната слабост на армията си.

ФЕЙК, ФЕЙК, ФЕЙК! В РУСИЯ ОСТРО КРИТИКУВАТ ЛЪЖИТЕ НА РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ВОЙНАТА Има ли човек на планетата, който още вярва на руските лъжи? Вярват единствено русофилските фъшкии - до един фашисти, терористи, антибългари и античовеци. Ловете ги и ги избивайте тия изроди. Колко трябва да си прост, за да обичаш тиранията и дебилизма … :)))

Вонящо,укро-говно! Да ви няма в България,нагли нацистки к@пелета!!!

Предствяте ли си на митинг на ДБ да падне една ракета ,колко жълтопаветна измет ще си замине за наш кеф ! А ранените трябва да бъдат доубити с камъни хахахахах

Каква тежка идиотия! За “високоточков” ракетен удар ли иде реч?

Догато руските богатири късат хохолските меса на парченца аз съм се заел със задачатас да очиствам бугари соросоиди , един соросоиден плъх от ДБ го одрах жив ама само как пищя и рева от болка ! ДА ИДВА ТУК РУСКИЯ БОТУШ ДА СТЪПЧЕМ СОРОСНЯТА НА ПАСТЕТ !

ДБ са си руски агенти.Виж ги какво вършат,а не какво говорят

ДА те. ба и наркоманчето путьо лизач!

600 убити войници, щом са в казарми, повечето са мобилизирани, може да има и бесарабски българчета сред тях, гледах украински пленници, имаше и 18-годишни, никой не ги е питал дали искат да се бият зеленски да става милиардер, защо не унищожат жп линиите по които пристига оръжието от полша, защо замениха главорезите от азов срещу кума на путин, не само кървава, но и мръсна война

РУСИЯ ИЗСТРЕЛЯ 2 РАКЕТИ СРЕЩУ УЖ “КАЗАРМИ” В КРЕМАТОРСК И … ПАК НЕ УЦЕЛИ На място веднага е пристигнал италиански журналист, който първи публикува снимки на сградите и две огромни ями край тях:))) Сградите са пусти отдавна и даже и да предположим, че някой бездомник е бил вътре, то той се отървал единствено с прорезни рани от счупени прозорци. Анонсът за 600 убити украинци в операцията Възмездие е цифрата убити в МАКЕЕВКА в новогодишната нощ, за която аз първи писах. САМО ЧЕ, ЦИФРАТА НА УБИТИТЕ ВЕЧЕ ДАЛЕЧЕ ПРЕХВЪРЛИ 600, УМРЯХА И РАНЕНИТЕ НАСТАНЕНИ С 75% ИЗГАРЯНИЯ В РОСТОВ НА ДОН. Между другото, точно тоя “ново представили се” свидетелстваха, че в ритуалната зала на ПТУ са присъствали повече от 700 мобилизирани, а HIMER e ударил точно в 12 часа полунощ, след края на новогодишното поздравление на Путин.

Гнусен психично болен соросоиден трол-педал. Трябва да си голям боклук, за да вършиш тази работа.

Докато не се унищожат Зеленски и копторите около него, няма да има примирие.

КОГАТО РУСНАК ТИ КАЖЕ “ДОБЪР ДЕН”, ГЛЕДАЙ КЪДЕ Е СЛЪНЦЕТО Руснакът е патологичен случай - изрод и недочовек. Руснакът унищожи по 10 пъти цялата украинска авиация, всички танкове, всички HIMARS-и и цялата украинска армия :))) Руснакът превзема Бахмут вече за 500 път, а днес “превзе” и Соледар:))) Руснакът превзема вече за 3 дни Киев, вече 11 месеца, а за два стига до Ла Манш :))) ИНТЕРЕСНО, кой яде бой край Киев, Харков и Изюм? Кой избяга от Змийний? Кой отстъпи Херсон? Къде е сега флагманът Москва и редовната 800,000 руска армия? Защо руският башибузук, монголска орда, затворници и стотици хиляди мобилизирани са днес в Украйна? Защо основният руски боен танк не е Армата, а Т-64, а утре и Т-34? МЪРТВИТЕ НЕ ВОЮВАТ НАЛИ, А УНИЩОЖЕНАТА ТЕХНИКА НЕ СТРЕЛЯ. Убитите руски аборигени са повече от 200,000, а с осакатените - вече 1,000,000! Нови и нови стотици хиляди ще попълват редиците на убитите. 90% от тая сган изобщо не става за войници, а другите 10% са с минимален военен опит. Това е пушечно месо. Пълководците са бездарни. Корупцията е тотална. Хиляди от тая сган бяха убити, без изобщо да успеят да стигнат до фронта. КАКВА БЕЗСМИСЛЕНА СМЪРТ - ЗАСЛУЖЕНА НАГРАДА ЗА СКОТСКИЯ И БЕЗСМИСЛЕН ЖИВОТ В РУСИЯ…

Ако не беше трагично , щяха да са смешни претенциите късото царче да е в позиция на наказаващ властелин. . Пълен контраст с положението в Украйна , където е гоненан и бит педераст. Дори позицията на надменен гей преди войната му се изплъзна.

Война в Украйна: Защо твърдението на Русия, че въздушният удар е убил 600 души, почти сигурно е гротескна неистина Неделя, 8 януари 2023 г. в 10:58 ч. GMT-5 Това, че четете това говори за успеха на руската пропаганда. Твърдението му за масиран въздушен удар, убил 600 украински войници в Краматорск, почти със сигурност е гротескна неистина. Но за Русия това няма значение. Като произведение на дезинформация, то е там и ще си проправи път през социалните медии и основните новинарски сайтове. Последната война в Украйна: Русия твърди, че е убила 600 войници при ракетна атака „отмъщение“. Ако хората го вярват, толкова по-добре - но всъщност не е важното. Докато се съмнявате във всичко, което всички казват, това е победа за пропагандаторите. Вие сте нападнати от информация и не знаете кое е вярно. 1. В този случай е доста лесно да се развенчае. Изображенията на самото място показват място с много ограничени разрушения. 2. До Краматорск се стига лесно - така че реалността може да се провери. 3. Искът не е в съответствие с украинската военна практика. Шестстотин войници не се настаняват в обхвата на артилерията, те се разпръскват. 4. Беше категорично отречено от украинците. Говорителят на украинските обединени сили Сергей Череватий каза: „Руската информация не е вярна. "Руската армия атакува Краматорск със седем ракети в 23.30 вчера. Но това не оказа никакво въздействие върху украинската армия." Информацията обаче има и пазар в Русия. Режимът отчаяно се нуждае от победа, особено след огромните загуби на войски в Макеевка в новогодишната нощ. Твърдението за атака за отмъщение тогава ще бъде опаковано за вътрешно потребление в телевизионните новинарски бюлетини, където значителна част от населението ще го усвои безспорно. Но в него има нещо друго. Москва претендира да е една от най-великите армии в света, така че сигурно измислянето на победи - дори с ясен пропаганден план - мирише на отчаяние.

Щом Украйна отрича, вервам им. Значи положението е още по-зле. Слава Кокаина

Точно Русия не можела да осъществи високоточни удари!!! Хахаха! Ей Ройтерс досега Русия не е излъгала нито веднъж, докато Украинските нацисти на 90% поне. Какво ще потвърждавате руските официални информации?! А и кой ви пречи да отидете в Руските територии, за да видите истината на място. Но тогава ще трябва да казвате истината за Украинския обстрел на предимно цивилни цели и много такива убити!!! Това не е правилно за САЩ!!! Егаси независимите журналисти!!!

Ексхумацията на труповете за антируската провокация е извършена от гробищата на населените места: 1.Казачья Лопань, 2.Великий Бурлук, 3.Шиповатое и 4.Хатное всички са в Харковска област. МО на РФ

Украйнските сили отразяват успешно непрестанните атаки срещу град Бахмут в източната Донецка област и удържат позициите си в близкия град Соледар, но се намират в "много тежко положение", каза днес украинският президент Володимир Зеленски. ПОСЛЕДНО, УКРИТЕ НАСТЪПВАТ ЛИ ... ИЛИ ЕДВА УДЪРЖАТ ДВА ГРАДА? Щото нали уж укр.армия побеждаваше от 2-3 месеца и отвоюва обратно голямо територия?! Кое от двете е вярно? Или Зеления клоун всеки ден лъже нещо различно и сам забравя какво е говорил вчера?!

От преди три дни в Украйна започна извозването на ценности от музеите . И това извозване се прави в Западна посока. С оправданието,че целта е да бъдат запазени. Да, но няма да бъдат върнати. Всичко това вече е продадено и парите са в сметките на зеленият наркоман и дружките му. Жалко за Украйна, когато беше в СССР беше една от най - развитите страни.

Появиха се съобщения в Туитър от оцелели украинци и чужди наемници от руския удар на възмездието. В общи линии било е касапница...

Бий украта по главата, бий, бий, бий!

Руското Мин. на отбраната предупреди за готвена голяма антируска провокация в Харковска област. Украинците са ексхумирали трупове от няколко гробища в областта. След това труповете са били допълнително "обработени", за да се инсценират мъчения и разстрели и са били поставени в няколко предварително изкопани ями. Целта е да бъде създадена фалшива "доказателствена" база за руски зверства в Харковска област, по подобие на инсценировката в Буча.

Я марш мелез

Руснаците скочиха срещу Путкин и слугите му , че са принесли в жертва 400(те лъжеха , че са 89) свои войници позволявайки укрите да ги отстрелят защото са настанени в сграда само на 15км. от украйнските ракетни установки . Сега путкин и руското командване лъжат , че били убили 600 украйнци за възмездие. Няма кой да ви вярва вече , скоро руския народ ще ви измете от власт , защото сте обсебили и крадете цялото богатство на Русия , а на хората давате колкото да не умрат от глад и им промивате мозъка , че трябвало да се бият за родината си(в същност за вас и вашите олигарси).

Останаха ли балъци, които да вярват на руските лъжи?

Мале,мале ... пълно с възпалени фашаги тука бе :0 И всичките много разбират, философстват. Само дано не дойде насам бурята, че първи ще хванат пътя, посерковци. Това да не ви е игричка на компа. Вместо да се огледате в какви ла.на сме затънали те тръгнали хорските проблеми да бистрят.

Никога русопомиярите ватници боклуци няма да могат да си върнат загубата от един цял батальон. Никой вече не вярва на тези смешници начело с шута Конашенков. Целия свят се присмива на ваната кочина Рашкаговняшка. Ах колко жалко е да си солдат в самая могичая безаналоговая. Слава на Украйна!!!

Тежък е живота в Бандериста, а хохъл?

Да си руска подлога е много по тежко

Кой тоз целия свят, само 15% са врагове на Русия. Останалите са съюзници/неутрални.

Забрави да кажешч це си педераст

В информационния свят истината може да бъде установена веднага - ако я търсим. Италиански и финландски журналисти са на място и са заснели двете сгради (общежития). Не са разрушени - няма директен удар, ракетите (вероятно С-300) са изкопали ров на около 50-100 м. от сградите. Не е било никак приятно, ако в сградите е имало хора, но няма как да има загинали от директно попадение. В помещенията не са открити следи от кръв.

Если кто забыл: Не всички дебили са русофили и вГЪЗрожденци, но всички русофили, вГЪЗрожденци, поета с китарата, XA XA XA, az #СВО и прочие засранци, са дебили! ФАКТ!

наказателна излагация за Мосфилм хахахахахахахахахаха

Ха, ха, ха! Абе, вие ако можехте да го свършите това, досега да сте го направили. Жалки рассейски клоуни!

След хатаката на Кримския мост и неговото повреждане също имаше руска наказателна операция при която пострадаха в Украина електропреносната мреха, елекпроцентрали, ж.п. ифраструстора и населението на доста градове и райони няма ток и с8тои на тъмно и стхудено през зимата.

Оставете пропагандата. 1 RUB = 0.138679 USD със стабилен тренд надолу. Прогнозите са да стигне 0.007477USD. Продавайте копейките, че az #CBO и Шило вече пускат на мангалите за стотинки. Мутрофановна не плаща в долари.

Яко ха ха ха

Защо не се запита: Къде се губят руските войничета и защо на путя му трябват още?

В железните дрешки Да ни светне по въпроса????? В делириум ли е ????

Единствената наказателна акция която могат да предприемат Путьо и путьовците около него е да плеснат с гол гъз пишката на д-р Кадиров. И Кадировците с рязани бургии. Въпросът е дали ще използват вазелин или не. Без вазелин ще им трябват кожени електроди за заваряване на сцепените им дупетия.

Минус 600 .......... укросвине

Лена, разкрита си!

Да си изгоните поповете! Не мога да ви мисля!

Покайте се, понеже наближи небесното царство!

400 роби на путлер потеглиха натам

А пред Господ глава преклони!

Преди да стане ЛГБТ фашист https://www.youtube.com/watch?v=lkdDQX06ISI

Нали се порадваха на героичната си победа баш на Нова година! То така е в живота, има равновесиe! А понякога е x 10 :)

Събраха ни да слушаме речта на Путин: Оцелял руснак от Макеевка обясни огромния брой на загиналите.Шо да правиш"руски мир".

А подтекста беше, че се налага да се изтрепят десет пъти повече укросвине, за назидание! Без лоши чувства!

Дали има руски нацисти ? Ами може би, но не е доказано. Но украински нацисти има със сигурност. 100% доказано от тях самите: https://pbs.twimg.com/media/B3e6mNVCcAAYBBB.jpg

Усраинската урва взриви девойката, някой зверски я закла във Виена, детето и го няма! Усраинските талубани думнаха моста, още нямат ток и живеят в метрото! Усраинските уроди думнаха 60 руски войничета навръх нова година, 600 укросвине отидоха да джвакат уя на бандера! Мдаа, и те такаа :)

То прасе да беше, три пъти като му светне червената лампичка и му дадат захарче, и се научава! Май хамериканците верно са правили зловещи експерименти с усраинския геном!

Минубийства рашки: "Ну, почему нам даже орки не верят?)))"

Това на усраински ли е?

Те русите хубаво са ги изтрепали, ама сега кой ще ги оплаква?