”Зюддойче Цайтунг”: България - купената държава

Енергетика, банки, недвижими имоти - Русия контролира пряко една четвърт от българската икономика.

Обратно в новината

Коментари - ”Зюддойче Цайтунг”: България - купената държава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Твърде тенденциозна статия, твърде... А защо като фармацефтичната индустрия, която е под контрола на запада, лекарствата в България не са на същите цени като в другите европейски страни ? Защо цените на лекарствата са най-скъпи у нас ????

от опит знам,че там където живеят руснаци,другите националности бягат како дявол от тамян!ето пример-българия!

много си прав,от едно манхатънско предградие никой не можал да изгони негрите и за това заселили руснаци,всички негри се изнесли!!!

Поделена е с Турция и окупирана от САЩ.

Ей БСП тролове, виждам че свинята майка Йотова пак ви плаща по левче на коментар с пари от ЕС да плюете същия тоя ЕС. Тези които не са платени - минали сте се балъци. На другите им плащат.

Русия контролирала 1/4 т.е. 25%! Останалите 75% не им стигат на германците ли?!

Немцити ги яд, че те не са ни купили и сега плюят ли плюят.......няма как,ако искат те да ни купят,ще трябват по вечко да дадат

Германия се надяваше след въвеждането на Валутния борд и марката като съотносима на лева да поеме всичко в България без никакви разходи, но май се озори.

няма подаръци веч, само звукът на мандалото= То и САЩ се изтеглят от България и цяла Източна Европа. Америка трябва да погледне към себе си и да се погрижи за себе си. САЩ има 20 трилиона дълг, с кво да купуват - денги нет. У нас има наистина голяма безработица и много социално-икономически проблеми вътре в страната. Тези проблеми трябва да се решават. Щатите нямат пари". Това заяви Джонатан Галвис - първи стратегически съветник на новия американски президент Тръмп. Странно нещо е демагогията - няма денги - няма комунизъм.

Руснаците идват лятото докато гражданите от Е.С. са повече и живеят повечето постоянно в Б-я, най-малко си имат фирми тук. На запад никога не са били наясно с Б-я.

Зюддойче Цайтунг: България - купената държава. Русия контролирала пряко една четвърт от българската икономика. Добре, но Брюксел и Вашингтон контрилират останалите ¾ от икономиката. Къде тогава е причината за срива на икономиката ни? Някой просто се обърква при обясненията или ни смята че всички българи сме пълни тулупи.

Допускайки подобно съотношение, наистина сме тулупи...

Беден, но с достойнство е за предпочитане от колкото богат предател. Тоя Русофоб да му се забрани да влиза в България за непочтено отношение към нас и за намеса във вътрешните работи на България.

Немския фашист си го каза откровенно. Мрази Руснаците и се възмущава от това, че ние правим бизнес с тях. Може ли някой, който е най-близко до пе.дала, да го хване за яката и да го изхвърли я през врата я през прозорец по негов избор. Господари не щем.

Северен поток1 Северен поток2 Опал

Килъри разведе ли се?

А кой ги е спрял господата от ЕС да си купят и те 10, 20 , 30 и т.н. % ? Натрисат ни само проблеми, а после коментират.

корупцията и престъпността по високите етажи на властта на балканският български елит ги прогонва и бедното население тях-европеиците,а слаба и глупава българия е в интерес на русия и е наи лесната плячка за както за нашите братушки и комшии!!,ясно ли ти е!

Кой подписа СЕТА и ТТИП? Боклуци мръсни!

Ако сравним цените на тока от руските и американските централи мисля, че е безсмислено АЕЦ да купува гориво от друго място. А и къде са инвеститорите от Германия, от САЩ, някой спира ли ги? Има ли пречки, даже собствен арбитраж си имат.

Може за бабината ти лезбийска? Кой ЕС, какви 5 лв.?

МЕРКЕЛ вчера обяви че ще въведе цензура на интернет със изтриване на всички неудобни й изказвания до 24 часа от публикуванет им.Ще има глоби и съдилища.ПИТАМ СЕ ДАЛИ НЯМА НЯКАКВО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ЗАЩОТО АКО Е ТАКА РАЗЛИКАТ МЕЖДУ НЕЯ И ЕРДОГАН Е НИКАКВА.

с Хитлер, просто няма разлика. Дори езика му говори. Време е да отвори концлагерите... А после, нова берлинска стена... Той и един виден философ го е казал - животът е спирала. върти се. Напред, назад...

Да така е 1/3 от икономиката може би е зависима от Русия, но другите 2/3 от икономиката бяха приватизирани от УСА по престъпен начин за без пари. В момента ни крадат най-нагло посред бял ден златото от Челопеч и няма кой да ги спре крадците. Винаги съм казвал, че Запада и Русия работят в скрит тандем. България трябва да се пази от Русия, но два пъти по-опасен е Запада.

"Зюддойче Цайтунг" ГЛЕДА В НАШАТА къща какво става? Защо не си гледат Меркел и мигрантите? Защо не броят удавените хора по вина на канцлерката? Надяваме се НОВОТО правителство да не слугува на малоумните решения на евролидерите.Още повече да слушаме безпочвенните бръщолевения на немски вестник.

Немското племе клевки, чийто символ тотем е бухал, да погледне кой купи Германия при това отдавна, още след Рим. А така наречения салически закон е препис на религиозен, нехристиянски.И те седнали за купуване да говорят!

Кво ли и пука на Германия за България? Нали си направиха северен поток, за Немците Българите не са хора. Така, че който може ще купува, който не може ще ПЛЯМПА... дори Китай продава много яко в България - всяка електроника, битова и селскостопанска техника и от Китай.

За съжаление статията казва ИСТИНАТА! Много от подкупните ни политици, олигарси и т.н. бизнесмени съвсем съзнателно и целенасочено предадоха и продадоха България на Голямата Мечка! Всичко се нарежда като в един пъзел и за съжаление, нещата са в много напреднал стадиий. Предстои .....

както се казва, нещата си идват на мястото. тамън ми беше домъчняло за комунизма ехх какъв живот ни чака самооо, ще строим завод..И. ще ходим на бригади да плевиме лук, ще си пращаме есемеси или по форумите къде са пуснали банани примерно за нова година аххахахахахаххх егасиму кефа. хахахахха)))))))))))))

Наистина гнусна статийка. Каква наглост, да говорят кой ни бил купил... Самия преврат на 10-ти ноември 1989 е дело на национални предатели от средите на комунистическата партия, продадоха държавата, очевидно те самите купени от Запада някъде около средата на 80-те години...Просто продажни боляри, каквито винаги е имало...Сега Русия била крива...Погнуса...

И какво излиза? Криво им е, че все още имаме АЕЦ и я зареждаме с гориво, щото май алтернатива за него няма. И друго... Като са се толкова загрижили за монопола на Лукойл, защо не го бутнат? Много е лесно. Шел, ОМВ, ЕКО и т.н., свалят цените и ще им будем благодарни. Но не.. Картел няма, нали? А нещо за Мариците и за Дънди?...

Предполагам, че този пасквил е съчинен от т.нар. българи-продажници. След като твърдят, че "фалиралата"Русия е изкупила почти цяла България (даже НАТО-вския ѝ генерал-президент), защо богатата Германия и Евро-атлантическото ни "семейство" не избързаха и не ни изкупиха, а ни харизаха на Русия?!

Предпочитам Русия, вместо САЩ или Европейския съюз!

Колко сте жалки и гнусни!

Новата резолюция на ЕП вече дава резултат. Дерзайте родни медии пропаганда. И все така към тоталитаризма.

Германия е окупирана страна от САЩ и тези публикации е ясно от къде идват.

А НЕ Е ВЕРНО. НА НАС СА НИ ВИНОВНИ СОРОС И АМЕРИКАНЦИТЕ, ПИТАЙТЕ ПЛАТЕНИТЕ ОПЛАКВАЧКИ НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО. ИНАЧЕ НАЙ-СКЪПАТА ГАЗ, БЕНЗИН, ТОК. МОСКОВИСТАН НИ СКУБЕ ЯКО АМА РОДНИТЕ ОЛЮШКОВЦИ НАЛИ СА МНОГО УМНИ...

любител си ти на черни какаклашки.

дори и слепите ,малумните и бавно разиващите се вече усещат лъсналият червен задник на българските професори експерти по конституционализъм,народосихология,и мирен преход от диктатура на бкп и дс-подчинена,ръководена,изависима от кпсс и кгб ч5 год,и ето сега лжата и измамата на фалшивата българска демокрация лъсва все повече със времето,българия изостава все повече дори и от съседите си-сърбия,маскедония,румъния! дано се намерят амбициозни и читави българи да променят за добро нещата!

Ти някакъв селски патологичен случай.

дано се намерят амбициозни и читави българи да променят за добро нещата! Читави българи в България вече няма.Тук останаха само комунисти под различно наименование,а с такъв лош материал и с некачествен чип няма напредък.Комунистите ще са на власт,докато България не изчезне от картата на света.

Забавна медия е ZDZ. Точно за нея AfD заявяват, че е една от медиите на статуквото, "изкривяващи информацията" и пълни с "политически лобисти"... Поръчкаджии са. Затова и нейни представители не се допускат на мероприятия на AfD и на пресконференции на партията... В тази статия е същото - поръчка. Ми нали, ако това беше вярно, сега в Ново село и на Граф Игнатиево нямаше да има американски танкове и самолети, а щяха бодро да се разхождат "учтиви зелени човечета".

на ,тебе, пък какво ти пречат натовските армии във българия! от какво те е страх?да не загубиш,бизнес ,имоти,сделки,планирани,далавери?

На мен ми пречат ВСИЧКИ чужди армии, даже помислили да дойдат в България, продажна каца такава! Има само един начин - идва част на учение, заедно със съразмерна наша военна част и си заминава. Толкоз.

Определено това е поръчкова статия и определено е поръчана от сили от България. По-паметливите помнят, че преди близо година един анонимен източник съвсем случайно се свързва точно със Зюддойче цайтунг и им предава данни за офшорни сметки. Пише им в секретен чат под името Джон Доу псевдоним, който в Америка се използва като Иван Иванов . Така възникна " Панама гейт". Както му е редът при такива случай, съвсем случайно на първо място изскочи името на Путин. Така е и сега с тази статия. Вместо да се тревожат от състоянието на германскито общество и държава след инвазията на "бежанци", възникнала благодарение на странната любов на фрау Меркел към тези "бежанци", тази медия се притеснила за руското влияние в България. Ако се вярва на медията, че пряко и коствено Русия контролира 35 % от българската икономика, то най-малко 60 % се държат пряко или коствено от западния капитал. Това са приватизираните от западен капитал български медии, банки, бензиностанции, ТЕЦ-ове, ЕРП-та, две изцяло германски търговски вериги, български златодобивни мини отдадени на концесия на Канада, столично ВИК отдадено на концесия на Англия и и т.н. Това което трябва да притеснява медията е не руското влияние,а това, че при контрол на западния капитал върху 60 % от българската икономика и след 10 години членство в ЕС, България е най-бедния член , а единственото спасение на българите от нищетата е емигрирането в богатите страни от ЕС.

Всеки ни казва истината , ама само нашите комундрело-путлерасти се радват. Пасмина бе!

Хайде моля моля Северен поток сигурно е извънземна Инвестиция.Герхард Шрьодер работи за извънземна фирма-Половината смесени предприятия в Сибир са извънземни.Цялата контрабанда минаваща през Беларус е извънземна.Плач на чужди гробища

ВЕЧЕ Е ОФИЦИАЛНО СПРЯН СЕВЕРЕН ПОТОК 2

То като свикне "независимия и свободолюбив" ганъо да е подстилка или на русия, или на европейския съюз, някои неща след това излизат наяве. А когато фактите говорят, всеки мълчи.

Платена шорошка статийка, а?

Дали не е време вече и на германците някой да разясни самия техен Фатерланд каква държава е и кой я притежава напълно и безусловно след капитулацията на третия райх.Едва след тези уточнения може да обсъдим и нашето положение.

България е подарена а не купена. И не е държава а колония. Американска колония. Цайтунга очевидно нарочно пропуска очевидини факти.

Може би чуждите (не руски) собственици на енергийните дружества, златодобива, минералните води и банките действат благотворно на нашето развитие и не ни превръщат в една мизерна колония?

Я проверете във фирменият регистър на сащ кой управлява фирма рб.Ние сме регистрирана фирма в САЩ а не в русия.

Ей аман от поръчкови статии! И така да е,кво! По добре аванпост на Русия,отколкото заден двор на ЕС!!! По-добре бели комшии,отколкото разни крастави мигранти! От 10 години сме в ЕС! Питам какво се подобри?! Защо младите продължават да бягат?! Ние не сме пълноправен член,ние сме суровинен придатък и помощна територия за европейците! Това нивга няма да се промени! Ее,защо са ми тогава тия?! Те не планират никога да изравним жизнения стандарт! Така е с хората от почти цяла Източна Европа! За да може ние да работим за ТЯХ,а не за себе си...

по добре РУСИЯ от колкото измет от шваби и хамериканци

ПРАТИ СИ ТВОИТЕ ДЕЦА В РУСИЯ АЗ СИ ИСКАМ БЪЛГАРИЯ НА ЛЕВСКИ , РАКОВСКИ , СТАМБОЛОВ , ЗАХАРИ СТОЯНОВ И ЦЯЛАТА ПЛЕЯДА ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ !!!!

И на дечицата е ясно, че и от ЗАПАД и от ИЗТОК все прозират задкулисните юдео-масонско-ционистки-илюминатско-фашистки ръчички. Вълка козината си мени но нрава никога..е това е положението. Крали са ни,таковали са ни и ни дърпат отвсякъде от годината в която сме си взели за царска съпруга първата евреиска шпионка. И от там все дърво за БГ. А сме били славни и велики някога.

СИЛНО ИЗОПАЧАВАНЕ НА ФАКТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА!!!АКО СЕ ПРОСЛЕДИ ДВИЖЕНИЕТО НА ФИНАНСОВИТЕ ПОТОЦИ,ЩЕ ЛЪСНЕ КРАДЛИВОТО ЛИЦЕ НА ЗАПАДА!!!ЕСТЕСТВЕНО,НЯМА ДА СЕ ОГЛАСЯТ ТЕЗИ ДАННИ!!!

ВЗЕМАМЕ ЕВРО ОТ ЕВРОПА И ГИ ДАВАМЕ НА РУСНАЦИТЕ ; ТОЗИ ФИЛМ ВЕЧЕ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ - КУПУВАМЕ СТОКИ 2-РО НАПРАВЛЕНИЕ( ОТ зАПАД) И ГО ПРЕДАВАМЕ НА РУСНАЦИТЕ ЗА ПРЕВОДНИ РУБЛИ -ДОКАРАХА ФАЛИТ ЗА ЦЕЛИ ОТРАСЛИ НА ИКОНОМИКАТА В БЪЛГАРИЯ

Няма по-опасен ВРАГ ,на България,за свободата ни ,за достой нството ни като народ ,за икономическата и политическа независимост ,на странта ни от имперска Русия,днес..!

винаги това е бил най-големия ни враг... какво може да се очаква от държава с феодално управление. От феодална империя към феодален комунизъм и сега феодален катипализъм... В България при пробладаващо простолюдие комунистическия режим беше най здравия... оттам и връзките КГБ- ДС . Сега, след '89 тези връзки се превърнаха в икономически...защо най-яростните проруски агитатори са бсп - това си е цяла система. Цяло чудо е че сме в ЕС и НАТО

В НАТО и ЕС си, защото им е нужна територията (най-източната в Европа и връзката с Азия). Скоро Албания, Косово, Босна и Черна Гора също ще са в НАТО и ЕС, макар и ислямски...

Доколкото си спомням точно поради германски и еврогейски натиск България трябваше да почне да продава недвижима собственост на чужденци. А сега кусури -- руснаци били купили.

квичат на умряло!

Няма лошо, кой изпревари , той ще натовари...защо ЕС не избърза преди Русия да ни купи, а ни остави на братушките пак...всичко струва пари - пазарна икономика!

Кичо

Що да ни купува кат може ние да им плащаме я кажи едно а българска верига .. ЕРП бензиностанции или банка ... мани я таз на Младжо

ЗАЩОТО КУЧЕТА НАПАДАХА И УБИВАХА АНГЛИЧАНИ В БЪЛГ СЕЛА , А НЕ РУСНАЦИ ?!?!