Шпигел: Русия спешно дава на Гърция заем за 3-5 млрд. евро

Във вторник Гърция и Русия ще подпишат енергийно споразумение, благодарение на което властите в Атина ще получат между и 3 и 5 милиарда евро.

Обратно в новината

Коментари - Шпигел: Русия спешно дава на Гърция заем за 3-5 млрд. евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля ви се, братушки! Моля, дайте и на нас, че Европа се изчерпа и вече няма пари! Нали ни обичате, щото сме братушки? Защо сега така правите? Гърците бяха в НАТО още по татово време и ви са врагове, а вие нас -братушките ни лишавате от ЮП, а сега и парички не ни давате... Ние ще плачем и ще се тръшкаме, защото вие ни предадохте, братушки, на лошия чичо Сам. А сега давате парички на лошите гърци, а ние добричките, все духаме супата. Мъкаааа! Мъкаааа!

Това е сделката на века.Едните никога не дават,а другите никога не връщат.Ха ха хаааааааааааа

Ха ха ха , сега вече Путин си намери майстора.Той не знае с кого си има работа.С тия лъжливи и крадливи...ха ха ха...5 млрд...еха...ще има отново сиртаки и узо!

За едни, винаги има сиртаки и узо, а за други, винаги по един голямкол в г*! Кой както се заложи. Ама явно гърците са тия, дето знаят какво е политика. Имат традиции и в политиката и в културата. Изучаваш Омир, Тацит, Архимед и т. н., а не Сали, Ахмед и Азис. Изучава светът Софокъл, Аристофан и Овидий, а не Боко и Денкоглу. И няма как това да се промени с промиване на мозъци на местна почва.

Овидий беше друг... извинявам се -то и името му едно, не гръцко, ама се обърква човек...

Газпром,може да строи на всякъде само в твоята глава и на бочката не може.

И предателството на Ципрас няма да помогне на Гърция!А без съобразяване с "Трети енергиен пакет" Газпром не може да строи на Гръцка територия.Ципрас се заиграва опасно ,но ще го отнася цяла Гърция и тогава ще го линчуват!

Да вземе, че да предаде българските интереси! Как така всички предатели по света предават все българските интерси! Ние и сами можем да си ги предаваме. И го доказваме непрестанно.

шпигел като че ли е нает от русия да всява паника сред меркел и компания....известно е, че кредити са обещани, но за конкретни неща - строителство на газопровод и улесняване на търговски сделки. и ще се дават целево и на порции. все пак тая паника е много показателна, имаики пред вид че на все меркел не са и е зададен главния въпрос : "защо почна да играе по свирката на америка и провали дългосрочните переспективи на немскя бусинес в русия". а това неминуемо ще бъде попитано и колкото повече се забатачва икономическата ситуация, по скоро ще стане. ето и оланд щял да преговаря как да се реши въпроса с "мистралите"...защото му казват да върне парите. и така парите ще трябва да върне, а продукцята не може да се продаде на никого другиго...тъи че двоина загуба. от друга страна украина все иска и иска пари....абе големи умници ръководят ес и още по-големи от тях ги следват предано у нас.

Гърция ще яде мазната опашка...

А на Боце "хъбо" къде отиде!? При "заводо за боклуко", май, а!?

Борисооооооов, сега знаеш ли каква карикатура зевзеците могат да ти измислят, като една тръба излиза от .......... заде ти. ТИ ПРОВАЛИ СДЕЛКАТА НА ВЕКА НА ДЪРЖАВАТА С РУСНАЦИТЕ ДА УГОДИШ НА АМЕРИКАНЦИТЕ И ОСТАВИШ НАРОДА НИ В МИЗЕРИЯ.

Той, Борисов к аналин през сифона ще си ходи,макар да мисли ,че през сифона всичко влиза,тъй научили го те чужие .След кат толкоз му се сере Чур меня ,то чур тебя борисов.

Кратуно червена и проста каква ще е ползата от газопровод за народа.Кажи де кратуно.И 5 газопровода да минат през Бг полза ще има само за тия които вземат комисионните и за Путин и неговите олигарси.Той и без това е най-богатия човек в света...всичко честно и почтено спечелено,нали?Хайде обясни ползата за народа и България от тоя насран газопровод...

Добре де ,гърците щели да получат пари и това много дразни Шпигел,но не само Шпигел,а също така и Брюкселския Обл.комитет и Вашингтонското Политбюро!Не забелязвате ли,бе ЕС/и САЩ/ се е превърнал в едно по-лошо издание на Съветския съюз! И тогава имаше забрани, и загуба на суверенитет,и липса на демокрация,но поне бяха по-честни-забранено е по идеологически и военни съображения!Сега на практика имаме същите забрани,но за да се оправдаят тези забрани погазиха всички утвърдени човешки ценности,даже и черното обявиха за бяло!

завистливи германци искат само те да дават заеми и после да мачкат!

Другарко еВА ,на този свят няма нищо безплатно ,само сиренцето в капана за мишки е без денги . Мисля ,че разбра на кой е капана и кой ще влезе в него .България ч5 г. беше в този капан ,та затова наште "БРАТЯ "ни "ХАРИЗВАТ " гаста по скъпо отколкото на "ФАШИСТИТЕ" в Германия.

Вината за "благоденствието" на народа ни е идвала от МОРАЛА на алчните ни политици, които сега пък още повече ПЛЯЧКОСВАТ ОТ НАРОДА СИ.

А ти, другарко тъпанар,госпожа и помияр,помидора мой е Безплатен ,за мен,защото съм мъж и знам как излиза ръж,за разлика от теб която от мързел , не знае що е лек и мъжа си вероятно в хомо аналистик си превърнала безплатно.

Докато леви стои на герба а не из конъ и се молим на и конъ Ще ни управлява тои е ,а не онъ.Той слугата на левите,а когато КОНЪ скочи той левите праща под КОНЪ,хей мадарска мъдрост е това от дедите ни дошла.

Бедна ми бедна рус,защо даваш а не взимаш като бараката.Рака ,мрака а светиш даваш не отнемаш,не делиш а ра зу мно жава ш.Защото си светлина и когато ариите блг ария се събудят всички о брез яни при о без яни.Благородните арии се събудят а време не отстана за О БРез яна.

изпускала те е ! поне пет шест пъти и все на главата си си падал !

Да не би обезпечение по заема да са "трите пръста" на Халкидики??! Втасахме я тогава!!! Разузнавайте бързо, че да сколасаме да идем на 9-ти май в Москаля!?...

Що са прайш на зевзек? Папкаш ми хлебеца.

Лошо няма! Само дето после и те ще се наредят на опашката. Грък пари не връща.

А ръшите да са дали на някого нещо??!

и аз не разбрах. Как ще ги получат тези пари византийците - кеш или трай коньо няма да плащат за руския газ. Ама направиха ръшаните голяма услуга на ЕС. Те повече нищо няма да харизват на гърците и те ще трябва да затегнат коланите, да си намалят пенсии и запхлати и да почнат да работят така, както играят сиртаки.

Пари на вятъра!Ципрас каза"Има да вземате,а дано ама надали."

buRgbuRg1

:) КомКопелдаци , ще приема вашите доводи за всичко относно мамаша ви Раша , ако ми посочите ЕДНА , само ЕДНА СТРАНА в СВЕТА , която да е просперирала с Русия ? ! Коя , .... азиатските респубрики , Украйна , Молдова , Куба , КН Дере , Коя , .... Ангола , Венесуела , Никарагуа ... , посочете ЕДНА ! :( :)

А ти посочи една страна, която да е просперирала със САЩ? Спрете да четете български новини и ще видите какво става.

Япония, Западна Германия, Южна Корея, Австралия... да продължавам? А сега иди в руското посолство и си вземи рублите

СИРИЯ,.ЛИБИЯ, ИРАК, ...... другите сам можеш да ги добавиш и да си вземеш доларите от ОБАМА.

Виждаме ,че СОП обучението при тебе е дало някакви резултати! Ако се постараеш още малко- ще стане!? Шиши- отличник

Този турски поток самите турци не искат да го строят а путин вече раздава комисионни. Ей руски цирк - смех и водка!

"раздадоха"Крим , а сега и Донбас!!? .. А вие си се смейте!

за пореден път се доказва максимата " Чукча писател, чукча не е читател" Пишат руските чукчи, пишат, пишат.... па новините се сменят... ма кой да им каже? :)))) алооо.... русофилистиците.... Пу-Винету каза, че няма да дава пари на братския ви гръцки народ и то преди 12 часа...вие малоумни ли сте или просто путлеристи... :)

.. докато имат такива читатели като тебе, защо само да не драскат?

Не е имало договореност с Гърция за предоставяне на Атина на аванс от 3 до 5 милиарда евро в рамките на проекта "Турски поток".

Русия се натиска да им дава, а гърците "вот так" не искат и се дърпат!

Гърците се наиграха от много хитрост.ЕС им даде 250 млрд.(изключвам цоцането последните 20 г.)преди 2-3 г.за да го спаси от фалит. Тоя хитрец сега за едни 5 млрд.ще изрита Гърция от ЕС.И си мисли ,че ще му ине номера....

путин каза не дава пари ! тази новина вече е стара. путин дава надежди ! празни надежди .

Какво да се прави, като си путиноид!

Путин отказа на Приднестровието пари, та на ципурите ще дава!

Да живее бат тиквойко и да се учи от Сипрас, как се прави политика!!!Да спре да се прави на "отличник", а да почне да мисли!!!Въпросът е-- има ли глава на раменете си или нещо друго - като зеленчук!

Бойко докарва пари от ЕС в България, а Ципрас обещания от Путин в Гърция.

Само да вметна нещо - вярно е, че отпуснаха средствата след като Борисов взе властта, но защо си мисля, че сумарно за 7-8 години членство сме внесли повече пари (мисля, че вноската е около 600 милиона или 800 милиона годишно) отколкото сме усвоили. С две думи си мисля, че ни дават част от нашите пари :)

браво путин ,браво сириза.моите поздравления.

За какво това браво ?

че турця и руся не могат самички да победят България! ваобще, вече хич не издържат на рушветите ни. 3-5 млрд колко са ви питам....има нема едно КТБ.

стига стова ктб станахте банални,цървили с цървулите ви.

Ще го изплащат и децата ни!

еврогеици усещате ли шамара,защото меркел започва да го усеща.

може и вече да е оцапала памперсите.

Никак даже, а ти?

Колко много ни обичат братята руснаци! На нас ни предлагаха едни хипотетични 400 млн долара, а на византийците веднага им дават 5 млрд евро в аванс..

Който, каквото си е заслужил, е приказката.

дългът 203 милиона и получават 3 милярда от русия.еврогеиците ще пеят песента сбогом евро.

203, АМА МИЛИАРДА, АХМАКО... РУСИЯ НЯМА ПАРИ ДА СПАСЯВА ГЪРЦИЯ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ-ДВА...

прочети статията добре.общо всички дългове са 2 милярда и 400.научи се да смяташ.

buRgbuRg1

:( Да сте чули някоя страна да е прокопсала с Рашата ? Няма и да чуете , вижте бившите республики ви тия в ОНДе , вижте Куба и КН Дере , последните мрат от глад ! :( :(

ти си погледни първо булгаристан и после гледаи в чуждата чиния.

Поредната руска партенка. Много се натискат да поробят Гърция.

А така! Нека гърците фалират и русия, не само Европа.

УМНИ СА

Ти си най-великата личност на всички времена!

Другите се набутват с руски инвестиции-разни патоци и прочие,ние пращаме младите си хора(и не дотам младите) да чистят къщи и да берат ягоди у Англия.....кой като нас?

Допълнете си новината. "Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че няма споразумение за предоставяне на 5 млрд. евро на Гърция. ... но Русия не е обещавала финансова помощ, защото никой не я е молил", каза Песков в интервю за радио Business FM." Поредният кьорфишек, та бил той и на Шпигел! Измишльотини за нагнетяване на напрежение между Гърция и ЕС за заема им.

На стената и разстрел!!!!! Мислете му мръсни неолиберални слуги на Фашингтонската ционистка клика!!!! Амин.

Само че по ред! Първо червените, после депесарите, след това атакистите и чак тогава боковистите!

Това амин не се връзва в изречението, ако беше вярващ, щеше да сипо смирен!

Западните г-золисци наляво и дясно обясняваха, че Русия фалира и ТП няма да се случи, а сега ще даде 5 млрд за да мине руската тръба през Гърция. Браво на Ципрас защитава интересите на гърците, а не като нашите пудели от правителството и президентчето. Я да видим сега дали ЕС и НАТО ще се намеси срещу Гърция и да спре строежа на руската тръба, както се надява бойко и както постъпиха с България понеже знаят , че бившите комунисти и комсомолци са най-продажните политици.

Руският народ въобще не гледа с добро око на това да се отпускат заеми на гърците. Затова тия пари се представят като инвестиция.От друга страна според европейските закони тръбите на територията на ЕС могат да се използват за транспорт на газ от различни и конкурентни източници.Та следейки маршрута на потока освен политическа логика друга не се вижда. На Путин му се приискало да придърпа към себе си лабилните Унгария и Гърция. Тогава Сърбия и Македония сами ще кривнат към раша. Турция обаче е тънко дело ;)

О, турците са много скарани със САЩ... много. Докато Ердоган е на власт, САЩ не могат да мислят за проамериканско влияние в Турция. А това ще рече, близките 20 години поне.

Мисля ,че Турция ще има повече проблеми с Иран.

А можеше на нас да ни дадат, не при тези заробващи уславия на МВФ.

"но ако реализираме проекти, които ще носят приходи на Гърция, те може да помогнат на страната да погасява кредитите си" =========================== Е нали Тиквата и Чехъла се скъсваха да ни обясняват колко неизгоден бил този проект, а гърците смятат да си плащат дълговете с приходите от транзита.?

От къде знаеш какво ще пише в договора, подписван от гърците ? Изобщо ако искаме да имаме ДЪРЖАВА - правителството не трябва да има право да подписва секретни договори от името на народа.