Съветският съюз бе ”голямата Русия”, заяви Путин

Съветският съюз бе "голямата Русия", заяви днес руският премиер Владимир Путин, цитиран от Франс прес. На среща в Кремъл с военни ветерани и пенсионери Путин сподели какво е чувствал по онова време.

Обратно в новината

Коментари - Съветският съюз бе ”голямата Русия”, заяви Путин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера,как след 1989 г.,се оказа,че бившият Съветски съюз ни дължи 100 млн долара,основната част от които,правителството на Станишев опрости.Някои хора трябва да разберат,че сиренето вече е с пари.Преди време,Русия спря газовите доставки на Беларус,докато те не си платиха.Русуя има най-голямо желание да приюти под свое крило бившите съветски републики,които имат население повече от сегашна Русия.Все пак това е един голям пазар и източник на енергийни суровини.Тя и сега препродава,изкупеният на ниски цени от средноазиатските бивши съветски републики газ на много по-високи цени!

Вълкът козината си мени - нрава никога...!!!!!! А някой да е виждал бивши ченгета и мафиоти - не нали... Ние това си го гледаме и у нас - крадците и мафиотите от обръчите на партиоите мафии БДП, ДПС, НДСВ и кръга на Гоце ДС-то, грабиха и ни съсипаха хубавата страна, а пък сега имат наглостта и да критикуват?!? Кога ще ги видим в затвора г-н Борисов - това е главният българския народен въпрос!?!?!

А днес не ни ли управляват дипломирани ченгета ,ДРУГАРЮ УМЕН?

Хайдеее, тоя започна с предизборните локуми. Знае, че руснаците са болни на тема Велика Русия и им свири точно на тази струна...

Чета коментарите и не мога да не се учудя, че някои от нас наистина все още продължават да реват за миналото и за сегашното НИ. Светът на практика е пред война. Предната новина беше за ново оръжие в САЩ. Змията хапе най-лошо, когато умира. Ако ще има ново военно положение, което най-вероятно ще е световно, предпочитам Русия /по възможност, в комбинация с Китай/ отколкото про-германски, про-американски и всякакви про-идиотски настроения. Прекалено сме малки /тук съм съгласна с коментарите/, за да капризничим и да се бием в гърдите с един гол криворазбран и често абсолютно неоснователен псевдо-патриотизъм.

Ааааа, това го помня! Беше много популярно, когато бях в 3 клас!

"Чета" ти и двата поста. Вземи една клечка и разчегъркай около клавиша с точката, защото ти остава ниско долу.

Първо, имаше СССР, а не се се ре ... Второ, ти този БРИК как точно си го представяш, та "България да си сътрудничи с него"?! Известно ли ти е, че това са четири държави, а отскоро към тях се присъедини още и Южна Африка, от което станаха БРИКС - така се срещат и си сътрудничат /от англ. South Afrika/. Даваш ли си сметка, че БРИКС беше създаден от Русия, по нейна инициатива и със силата на дипломацията й, е че точно Русия и Китай са най-активните и организиращи сили в БРИКС. Но това не е нито юридическо лице, нито някаква определена структура, нито има общи дейности, само съгласува някакви общи тенденции и политики. Ние нямаме нито човешки ресурси, нито природни или производствени, за да се мерим с тези колосални икономики ... Какво да обяснявам на някого, който пише нещо като бълнуване, а как изобщо го мисли, не ми е ясно.

Разбилам червентиквениците - те не могат да дишат без Русия - на нея дължат властта и богатството си. Но тъпо е, че има наивници, които дори и не са помирисали какво представлява РУсия - никога не са били там и не познават ада, в който живее мнозинството от руските хора. Ако знаете каква мизерия, жестокост и безправие царят в тази страна няма и на ум да ви дойде да живеете в подобен "съюз" Стигат нещастията, които донесоха на страната ни, още ли ви трябват?

Познавам руснаци, най-обикновени хора, познавам българи учили там допреди няколко години и нищо от това, което казваш не е вярно!Да не говорим, че няма държава в света където българина да е посрещан така радушно!

Когато бяхме със СССР имахме силна държава, с военна промишленост, с индустрия, с високо развито селско стопанство, със социални придобивки, с морални ценности.Всичко беше по-спокойно, по-уредено и с грижа към обикновените трудови хора.Сега всичко се прави, за да са добре шепа хора, които притежават богатствата и управляват света.

Величествен е! Като видях как вселенския и космически патриарах Му поднесе "альйх роз", разбрах че Той а новия владетел на нашата галактика.

А кой изби хората, освободили ни от Турско робство - надявам се поне това да знаеш...

И на България е необходим един Путин, знаещ и можещ политик.

Ние си го имаме и не един даже а много само че Пут*вци.

Зад образа на голмия силен руснак се крие дребно, хитро човече с безкрайни амбиции за власт и тирания, сравнимо само с вероятния му идол - И. В. Сталин. Гнусен империалист, кумир на много млади и стари "слепци с очи"!

Ако имаш дори съвсем елементарни познания по история - едва ли ще плюеш по Сталин ! Щото именно Сталин е човека , заради когото днес ИМА такава Държава България на световната карта ! Ако не знаеш - тогава да ти кажа , че на Потсдамската конференция - Румъния , Сърбия и Гърция са си договорили общите граници ! И ако не беше Сталин - България сега изобщо нямаше да съществува като Държава ! ( както вече е било по времето на Османската империя ) ! А кой ни освободи от Турско робство - поне това се надявам да знаеш ...

А кой изби хората, освободили ни от Турско робство - надявам се поне това да знаеш...

Корав и мъдър руснак е Путин, а Русия се измъква от Блатото, в което ние си цапуркаме пожизнено.

Няма да ни поканят.Не са глупави.Където отидем все разваляме,все кризи създаваме,все сме бедни и гладни...

На който му харесва да го ръководи Путинката - бегом. Да си ходи в Москва да си живее. Тука е България. Никой не ви държи насила. Русия щяла да ни оправи. Вас все някой искате да ви оправи дупедавци. Щом ви хрумне нещо подобно бръкнете си с пръста отзад и мирясайте.

Отговор достоен за един истински комплексар, без образования, без възможност за аргументирана дискусия. Изобщо приказки от един селяндур на чаша ракия в малка селска кръчма. Не се учудвам. Както се казва "не стреляйте в пианиста - той толкова може"

С изключение на последното изречение, човекът е абсолютно прав. А ти, щом в родната ти Русия е такъв рай, що щеш тука? Да, ама преди време сигурно си драпала като луда да си хванеш някой българин и да се махнеш от "рая" на СССР. Такива като тебе сигурно ги има хиляди в България. Дори по времето на съветската империя България беше като магнит за вас. Прав ли съм? И след като си дошла да живееш в България, ще ни уважаваш, ясно ли е?!

точно така.

Ще направят диваците отвъд океана пак някоя война, да спасят себе си от "Окупирай Уолстрийт" и народа си! След всяка война излизат все по-богати и по-богати!

Ако някога се стигне до такъв съюз и ни поканят,тогава ще обсъдим условията и ще вземем решение, а сега какво само да си говорим празни приказки? Иначе идеята не изглежда зле> на изток вече се говори само за пазари и ббизнес за разлика от вече комунисттичееския Запад >>>

Точно така, засега никой не ни кани, за съжаление, а ако ни покани - може да се разглежда този въпрос. Но и при условие, че ние можем някак да съответстваме, защото в Китай процъфтява държавният капитализъм под ръководството на яката и непоклатима Комунистическа партия, в Русия е капитализъм, в градовете - много висок стандарт, в селата - има всичко, и богати, и бедни, земя се раздава, само да има кой да я обработва и да строи. Докато тук някакви примитиви плюят напосоки, руснаци изкупуват бетоните по Черноморието ни, както и в много други европейски държави, защото те имат пари, в ЕС вече има само пенсионери и кризи ... Дано да ни поканят в някоя организация с огромен пазар, може и ние да спасим някое производство, ако има нещо оцеляло след Костоффската дивашка приХватизация и демокраДция и царедворските финансови авантюри! Само на Изток и в Южна Америка има развитие в момента!

Прекалено много са ти глупавите коментари вече. Заработи си петолевката от Позитано, ходи си я вземи и и си купи малко лекарства. Щели сме да преговаряме ако ни поканели. Да сме спасили производството. Ти ли ще спасиш производството хахаха !?! Почвай да отглеждаш картофи на село тогава.На всяка манджа мерудия, ама в истинския живот си една мижитурка, дето и парче луканка не може да си купи. Стига избивал комунистически комплекси а вземи поработи малко да изхраниш семейството си (ако глупак като теб има такова въобще).

РУСИЯ СИ Е РУСИЯ!!ВИНАГИ ЩЕ Е ФАКТОР!!ПО-ДОБРЕ ВИЖТЕ КЪДЕ СМЕ НИЕ И КАКВО СТАВА СЪС СЪЮЗИТЕ КЪДЕТО НИ ПРИЕМАТ,ТАКА ЧЕ ДА СИ ГЛЕДАМЕ НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ И ДА НЕ ПЛАЧЕМ НА ЧУЖД ГРОБ ,ЗНАЕТЕ ЗАЩО!!ХЕМ СМЕ ЗАТЪНАЛИ ДО ГУШАТА ВЪВ ЛА.НАТА ХЕМ ПАК СИ ОТВАРЯТЕ УСТАТА,РЕЗУЛТАТА Е ПЪЛНИ УСТА!!

Путин е прав и абсолютно точен в оценката си, както обикновено. СССР се създава върху територията на бившата Руска империя, в която влизат всичките сега "суверенни републики", които бяха територии, отдавна завзети от Русия и включени в нейния състав в резултат на войните, които е водила с околните - Персийската, Турската, и т.н. Да не говорим за Сибир и Далечния Изток - тях просто са ги открили руските учени-полярници и естествено са ги присъединили. През 18 в. има писмо от вождовете на Хавайските острови, които предлагат на руския император да ги приеме, но той оценява, че са много далече и в момента няма интерес към тях, затова се отказва. Таджикистан, Киргизстан, Туркменистан, Беларус, Украйна, Естония, Латвия, Литва, Дагестан, Чувашия, Саха, Бурятия, никога не са били самостоятелни държави - винаги само вилаети и княжества в състава на други държави ... По време на СССР постигат развитие и някакво обозначение на карта ... И сега нямат граници помежду си, само пропускателни пунктове. На повечето външните им граници и днес ги пазят руснаци - Армения, Тадж. и др.

По идиотски изявления тоя започва да съперничи на нашия. Това е болест на "величията".

Да си в ЕС ,да имаш НАТО,и да коментираш един раэмахнат пръст на пут,пресъпление.

болен мозък

Добре ще направят руснаците, ако се лишат от тази особа Путин

Да да дойде Горбачов да поднесе на Русия на САЩ на тепсия , та американците да си правят каквото си искат по света.Глупаци!!!!!

Тоя от толкова пластични операции съвсем превъртя... по-лошо е че смята и околните за такива ;) Щял да привлече и България в съюза :)))))))))))))

И какво лошо има да си отворят пазарите за нас? или САЩ ще ни купуват продукциите?Заслепени , тъпи чуждулизци.Затова ще сме на това дередже , защото гледаме към тези , които са се обърнали с гръб към нас и а ние хленчиме да ни обърнат малко внимание.

Хайде бре , поплювковци , къде сте ?

и на неговото обкръжение от КГБ-пак Велик Съветски съюз, ама скоро няма да ги огрее, особено що се касае и за България, като бъдещ член в новата формация. Нов локал със стари ку..и като Вас не става др. Пу..н! Разбрахте ли ме добре???

Прегледай се !Путин да го разберял! Вземи направление от личния си лекар!

нахален евреин-жид.много му се иска и балгаря да я ограбва още ако може но не му се получават верни сметките на скапаня лилипут.истината е че руся е пред гражданска воина и за това искат да включат ако може повече даржави в чисто руския проблем."голямата руся" е вече много малка и с много проблеми .ограбена от олигарсите от евреиски проиход,изолирана от света,без никакво производство разчитаща само на износ на газ и петрол.добре е че никои не им обарща внимание на лилипутите от кремал и пораждат само смях в залата.

иска ти се *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Боже пази България.

Болните мозъци, управляващи в Русия от 1917 г. досега, никога няма да се свършат! Те още не могат да осъзнаят реално какво причиниха на цяла Източна Европа, но вече бълнуват за нови съюзи и обединения. Че даже и включват България в тях- без първо изобщо даже да я попитат!

Веднъж са ни освободили, втори път пак са ни освободили, и сега, без някой да ги е канил специално, пак ни хващат за ръчица, да ни водят по Азията, сиреч ще ни освобождават от Европата ? ? Няма ли да порастнем, да станем там народ ли, нация ли, кво ли, незнам ??

Не е лошо да видиш къде трендът е нагоре и къде надолу. Кой е в криза и кой не? Кой е БРИК и кое е ЕС, кой къде отива и за какво се бори? Ето такива спавки трябва да направи човек, преди да говори кой къде ни води и къде е по-добре.

прочти и ти: възходящия кгб-полковник Путин си поправял колелото и плачел за потъналия СССР! И Горбачов му бил крив, той имал гениален план как да изплуват, но оня...Чети чети момченце,,не става само газът да върви,трябва и Съветска власт! Ето ти нов лозенг, ще черпиш по един квас !

Прав е! СССР водиха 11 години война в Афганистан (където бяха повикани съвсем официално от шаха на Афганистан през 1979 г., за да спасят страната му от гражданска война и радикален ислямизъм, като в Иран) и фалираха. САЩ водиха 10 години война в Афганистан и през август 2011 г. - на практика фалираха, но още никой не би позволил на Тексас или на Калифорния да речем да обявят независимост.

БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА, КОЯТО НЯМА ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ!?!?!? ЕДИНСТВЕНИЯТ НИ СЕРИОЗЕН ШАНС ЗА РЕАЛЕН УСПЕХ, Е ДА СЕ ОПИТАМЕ ДА ВЪЗСТАНОВИМ ПРИЯТЕЛСТВОТО СИ С РУСИЯ. ПОЗНАЙТЕ КОЙ 20 ГОДИНИ ТРОВИ ПРИЯТЕЛСТВОТО НИ С РУСИЯ.

Ами така е. Слава Богу, че Русия се възражда. Това е добре за България. Без Русия скоро няма да ни има.

Споделям абсолютно това мнение.

този съвсем е луднал

Каква голяма Русия бе, хипофизно джудже?! От Урал нататък ако отидеш не знаят, че са част от Мужикистан. Ако тая тапа отиде без охрана в Чечения или Чукотка ще го спукат от секс...смешник!

Някой си нещо споменал и това е.Няма към нас предложение за влизане в какъвто и да е съюз,така че,трябва просто да си мълчим.

Дори и не голям специалист в икономиката ако седне да направи сметка ще се окаже че за нас по-изгодно ще бъде ако сме в сферата на влияние на Русия.Няма по-голям източник на суровини от там и същевременно няма и по-голям пазар за всичко което произвеждаме.И освен това Русия не само няма проблем с външен дълг но има и много голям валутен резервлСамо една минимална час да насочи към България и това ще бъде достатъчно да се оправим.На кого да разчитаме на запад когато се оказва че те на себе си не могат да помогнат.Представете си само Италия - третата по сила икономика в Европа и тя дори е на границата на колапса.Никак няма да бъде лошо ако направим една преоценка на нашата ориентация.Нищо хубаво не ни чака на запад в бъдеще.

Да така е и тук в България ,мнозина си въобразихме че западния стандарт на живот някак си автоматично ще дойде с демокрацията ,каква провинциална наивност ,чак ми е смешно като си помисля ! Тъжно е за пропилените години ,но какво да се прави съдба ...

Абсолютно прави са за Горбачов. Да абдикира от власта!!!!! Сега лиже подметките на САЩ и западните страни - награда затова, че им поднесе на тепсия една огромна държава.. Един нормален човек не може да го направи!

Сваляйте гащи за Второто Пришествие, другари. Любовта ще кацне на всеки на дупето, затова се запасявайте със Западен вазелин, докато още го има.

питам педактора ,когато се разпадне евро сауза какво сте прави булгаря *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Онова не беше голямата Русия,а голямата сбирщина от племена и народи.Сякаш си вярвам,че сега не е.

В настоящия смутен момент, в началото на едно масово осъзнаване и предефиниране на основни ценности , човечеството повече от всякога се нуждае от пътека, която да следва. Разчупването на еднополюсния модел ще даде нова надежда за надпревара, за нови стремежи и постижения. Инициативата на Русия може да създаде противотежест в залитащия свят, или пък някакъв мъртвороден изрод. Времето ще покаже. Но от сега да се изказваме негативно е плод единствено на геополитическата ни нищожност и комплексарщина.

като знам какав шготверен ще булгарина ,оцаквам скоро време да се с пресаиденат кам този сауз *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.