Путин иска да създаде Евразийски съюз

Руският премиер Владимир Путин иска да създаде "Евразийски съюз", в който ще влизат бивши съветски републики, гласи статия, която ще бъде публикувана днес в руския в. "Известия".

Обратно в новината

Коментари - Путин иска да създаде Евразийски съюз | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДО ПЛАМЕН И РУСКИНЯТА: Снощи по Нова ТВ съобщиха, че в Русия се подготвя закон за химическа кастрация на педофилите. Само за миналата година е имало над 9500(!) случая на сексуално насилие над непълнолетни.

затова пак сигурно само в белгя случаите са двоино повече... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да създаде, та белким има къде да се оплакваме от "антибългарски настроения". Щом "Европейските институции", бранещи "европейските ценности" защитават циганите, нека намерим някой да защити и нас. Защо това да не е Азиатски алианс? И да издигнем лозунга "НАТО за циганите, ЕВРАЗИЯ - за българите!" Не коментирам факта, че на хората просто им омръзна да мизеруват, за да издържат мързелуващите цигани. Всеки от нас храни поне двама.

Пак в стила на комунизма-дай да копираме от Запада, нищо че сме ги обявили за лоши.

В книгите за една бълг. пророчица съм чела, че Русия ще създаде съюз. Че ще стане пак Велика Русия. А за Б-я пише, че трябва да стоим далеко от Америка(Израел) и Турция и да бъдем винаги близо до Русия, защото сме един народ...Е, пише и други неща, които м/у впрочем се случиха вече....Просто пиша какво съм прочела в тези книги. Не изказвам личното си мнение....

Аз пък четох предсказанията на един техен, руски пророк. Ако се вярва на него... Доста грабеж очаква Русия. Докато стигнат до мира, ще им се отели волът. Така казва тоя пророк. Аз си имам моя теория. Ще видим.

Пламене, живей си в Империята на злото докато я има. Дано скоро да последва съдбата на Римската империя, Византия, Османската империя..

Приятелю, сега има само една империя на злото и тя се казва САЩ. А кой първи ще последва съдбата на Римската империя е спорно...

А достатъчно ли е само Путин да иска да прави съюз? Дали не трябва да се попитат и другите, които той иска да му членуват, искат ли нов СССР? Ама тяхна си работа. Добре че ние се откачихме.

Питат ги, референдуми се провеждат, гласуват в парламентите, срещат се с ръководителите... А най-доброто доказателство, че другите искат този съюз, е фактът, че имигрантите само от Таджикистан например, в Русия, са повече от 2 милиона, и мечтата на всеки от тях е да остане там завинаги, да създаде семейство и да живее там, а не да се връща в ужасно бедната си в момента държава - някога цветуща градина, сега само предавателен пункт за наркотиците от Афган за Русия и Европа. Да не говорим за украинците, които дават мило и драго, женят се в невероятни бракове, заминават за руски градове, главно Москва и Санкт Петербург, правят всичко възможно, за да се отърват от собствените си луди политици и да отидат в държавата, която се развива и дава възможности на всеки. За 20 год. Москва стана двойна - от 9 мил. стана 16 мил., и цялото Подмосковие е задръстено с пришълци!

Истина е това за пришълците от азиатските държави , бивши съюзни републики в големите руски градове , но нещо не са възторжени самите етнически руснаци от това нашествие. Напротив , фашизиращата се руска младеж , обезглавява показно "черноглави" , а убийствата на етническа и расова основа са ежедневие. Което от своя страна сплотява азиатците и пълни джамиите - до 50 000 молещи се се струпват на религиозен празник . Така че , притока на население от Азия създава доста главоболия на руското население. А не могат да го ограничат, защото са в демографска криза - алкохолици, наркомани и т.н. И какво точно ще предложи тази държава на Китай например или Индия ????

Привижда му се на тов. ВВПутин нов съветски съюз , ама нещо с времето не се съобразява. Вярно , че са бивши кагебисти повечето от управляващите средноазиатските републики , но поради специфичната си психика, силно се съмнявам да се включат в някакво тясно междудържавно обединение с Русия. Пък и сега го има ШОС. Какво им пречи , при желание да разширят насоките на сътрудничество .

боже, мегаламаснкото джудже съвсем е изтрещяло.........аман от руснашки простотии

Пише се "мегаломански". Аман от неграмотници!

пламене, всички имаме много топли чувства към русия и руснаците, но не може да се има вяра на народ, който заради една безкрайно тъпа и налудничева идеология избива собствените си хора. представи си, че политическата система в бг се промени внезапно - ти лично би ли изпращал по лагери приятелите си, само защото новият ред ги е осъдил като неблагонадеждни? аз не бих го направила. след като са допуснали такова нещо в такъв огромен мащаб - не може да им се има доверие. живи и здрави да са, да си съдават каквито искат съюзи. щом на теб ти харесва там - всички се радваме за теб.

Драга ми Нефритке, първо не съм съгласен, че идеята е била тъпа и налудничава. Тази идея съществува още от времето на Буда и Христос и винаги ще бъде актуална изповядвана от образованите и прогресивни хора. Друг е въпросът, доколко е осъществима. Второ, чистките в СССР бяха организирани и извършени от грузинеца Сталин и грузинската му клика - Берия и т.н., а не от руснаците. Тука на такива (кавказци, средноазиатци и т.н.) им викат "чурки" - един вид цигани, и хич не ги обичат, защото са диви и жестоки. Питаш, защо руснаците са го допуснали? Само да ти припомня, че никой руснак не е гласувал за Сталин, за разлика от немците, които си избраха Хитлер, и италианците, които си избраха Мусолини. Американците пък не са избивали собствения си народ (поне не в такива мащаби), но пък затова много успешно избиват чужди народи.

"Американците пък не са..." Прав си - индианците не са американци и за това са ги изтребили почти до крак, а голяма част от останалите са изолирани в резервати (като изчезващ животински вид?). КуКлусКлан до преди 50 години трепеше чернокожи без съд и присъда? Та какво викаш "не са Американците" ?!?

Новия световен ред се подготвя с бързи темпове и от запад и от изток. С пълна сила подготвят пътя за техния нечовек.

БКП/БСП от десетилетия си мечтаеше РБ да стане съветска република ... , а сега се появява нова надеждичка ...

И Америка и ЕС ще отслабват защото сега, за разлика от преди, техните валути не са обезпечени със злато. Докато Русия ще върви "напред", защото и преди и сега рублата е обезпечена с ...танкове.

Смешник, вече от 60 години нищо на територията на Европа не може да се реши с танкове и войни.И Русия отдавна е отстъпила от тази кауза. НЕ МОЖЕ. Проблемът с долара идва от американската неолибелална държава, чийто модел се срути. Проблемите с Европа идват от десните европейци, които са неолибералисти и слуги на САЩ. Но времето на неолиберализма е почти ИСТОРИЯ след започналите протести в САЩ на Уол стреет..

Не Евразийски, а Евразийскоавстралийскополизенийски СССР трябва! Със статут на кандидат-членове на двете Америки и Арктики, и наблюдател по човешките права и храните - Африка. И разбира се, тАвАриш Путин - пожизнен саморотационен председател -президент! / Сори, Миша, много си нисък за този пост.../.

Очевидно е,че западният политико-икономически модел на капитализъм се е изчерпал !!! Да,така нареченият wellfare тип държавност има бъдеше ако не залитне към американският модел И след някои реформи . Но да се коментира Тук ,че Евразийски съюз няма да се случи и да се критикува Русия като "недемократична" е смешно и некомпетентно гадаене ! Какво значи "демократична" държава ??? И "демократичност" ли е рецепта за успех ???

А нещо за Унгария, Чехословакия, Ангола, Афганистан да кажеш?

Е ако искаш да се върнем и на американо-мексиканската война и колонизацията на Филипините и Куба? Май сме в 21 век вече, или поне аз с такова впечатление съм останал...

а нещо да се е променило?

Путин въобще не може да създаде такъв съюз Евроазия. Както писа един по-долу- такъв един съюз ен би бил икономически , а политически. Това значи Русия да сложи под своята мишница останалите народи и да спре всякакво развитие на демокрацията в тях.Защото Русия не е правова държава, политическата и система е помиярска и най-недемократичната, с авторитарна власт, унищожена опозиция ,огромна окрупнявам, никаква социална система и някакъв тип олигархичен капитализъм - куча марка. Никой народ няма да желае да се натика доброволно в такъв политически затвор, само насила могат да го вкарат.

поправка, да се чете... "с авторитарна власт, унищожена опозиция, огромна корупция, ..."

Приятелю, нещо не мога да те разбера. Горе пишеш, че Русия била най-недемократичната и корумпирана държава, а по-долу - че е възприела американската пол. и ик. система. Оттук следва извода, че САЩ също са недемократични, корумпирани, авторитарни и олигархични.

Не му е за пръв път да си противоречи в рамките на няколко минути. Прави като мен. Като му срещнеш аватара - чети по диагонал и прескачай през едно. ;)

?

Пламене, прочети за неолиберализма в нашия сайт, в статията "Американския неолиберализъм и европейската welfare state". Корупцията на Русия и у нас идва от факта, че България и Русия възприеха след 1989 г американския неолиберален икономически и обществен модел- България с Плана Ран Ът, Русия с плана "Дълес.". А оня от 12:51 бърза да те дезинформира, защото е американски неолибералист- боклук от СДС.

Западната ценностна система се изчерпа. Нявсякъде порнография, алчност, експлоатация, богатите стават още по-богати, бедните - по-бедни. Затова трябва да се възприеме нова, по-хуманна ценностна система, а тя ще дойде от Изток, и по-точно - от Русия...

Я дай няколко конкретни примера за по-хуманната руска ценностна система. Може би да се трепят чеченци и други етноси, желаещи независимост, да се арестуват и бият опозиционери, да се убиват неудобни журналисти, да се вкарват в затвора непослушни бизнесмени, да тровиш с полоний бивши агенти, да пиянстваш и да се вцепеняваш от къркане? Това наистина е много хуманно и ценно, направо е върха на човешката еволюция. Но щом руската ценностна система ти харесва, що не идеш да живееш там? Я обаче виж рускинята - като лъвица брани Русия и ни ругае, ама не ще да се върне там и си стои тук, в кофти държавата /според нея/. Като й е толкова кофти, що ще в България?

За сведение, живея в Москва, и ми е много по-добре, отколкото в бг/ЕС. Глупостите, които пишеш, нямат нищо общо с реалността, а са продукт на антируска и прозападна пропаганда. В Чечня наистина имаше много жертви, но повечето бяха руско цивилно население. При това много по-малко, отколкото в Ирак и Афганистан (суверенни държави, брутално завладяни и окупирани от САЩ). Опозицията никой не я бие. Ако имаш предвид 20-тината привърженици на Лимонов и Немцов, които на всяко 31 число протестират на Триумфалния площад и биват задържани, това е за да не разпространяват вредните си прозападни и антируски идейки и да не пречат на движението. Те обаче нямат никакво влияние. Истинската опозиция в Русия са комунистите. Колкото до Политковская, нея я уби Кадиров, президента на Чечня. Това си е чеченска работа. Най-големите пияници според няколко проучвания, които съм чел, пък са английчаните. От собствени наблюдения мога да ти кажа, че българите пием повече от руснаците. А в САЩ се друсат като диви прасета още от училище. С една дума, плещиш глупости и клишета. Не бъди толкова наивен.

1. Дали съм тук или не - предполагам по IP изчислил. 2. Като лъвица с тъпа упоритост некакви каузи не защитавам(за разлика от колега KGB) 3.Икономическо обединение на няколко държави е много умно нещо - иначе EС също не би се образувал. 4. Преди да се кахърите за чеченци - дайте да поплачем за афганци, палестинци , иракчане - избити вероятно во име на европейски ценности

Пламене, най смешно е да слагаш западната система под един знаменател и да я сравняваш с тази на Русия. Русия е приела американската икономическа и политическа система и вид държава и може да се сравнява само с нея. Но в Европа има друга система -тази на welfare state. коренно различна от американската и считаща се най най-развитата правова и социална държава в света. Верно е едно, че американския неолиберализъм се изчерпа, нещо повече- провали и се вижда от това, как финансовата система на САЩ изпадна във фалит.

Ти под Европа явно разбираш Германия, Холандия и скандинавските държави. Това са хора със съвсем друг манталитет и начин на мислене и държавите им са уредени ВЪПРЕКИ капитализма, а не благодарение на него. Защо не вземеш някоя държава, която е по-близка до нас по манталитет и географски? Например Гърция? Или Италия? Или Испания? Или Португалия?

кои беше казал, че имперята на злото ше гние не бунишето на изторията ?

Показателно за начина на мислене на Путин е, че не било правилно Украйна да работи за интеграция в ЕС. Ето това е нагло и арогантно - да казваш на независима държава какво не било добро за нея, щото не иска отново руски ботуш. Путин наистина се самозабрави и се изживява като император.

Приказваш, без да мислиш. У нас посланикът на САЩ Баерли постоянно дава акъл за вътрешната и външната политика на БГ. Да не говорим за самите САЩ, които не само се изказват, а се намесват където им скимне.

Първо, не се казва Баерли, а Байърли. В момента той е посланик на САЩ в Русия, а не в България. Второ, ние сме съюзник на САЩ и е редно, когато се правят грешки, да се дават съвети. Трето, САЩ могат да се месят където си искат, защото са силни. Докато любимата ти Русия /СССР/ беше силна, също се месеше в чужди работи, най-вече с танкове и кубинци - Унгария, Чехословакия, Афганистан, Ангола. Аз досега не съм видял американски танкове по българските улици, но чехите и унгарците още помнят как руските танкове ги мачкаха и убиваха.

Амбициите за нов Съветски съюз са нелепи. То и сега има ОНД... Страхът на Москва от засилващия се Китай става все по-голям и е напълно основателен, но идеята на Путин няма кой знае какви перспективи. Друг въпрос е, ако Русия и държавите около нея се реформират в посока на демократизация и създаване на нормални, свободни и силни пазарни икономики. Тогава интеграцията с ЕС би била полезна за всички. Но в момента няма такива изгледи.

Имаш пред вид такива демократични и силни икономики като Гърция, Ирландия, Исландия които фалираха и като Италия, Испания, Португалия и т.н които са пред фалит и гражданска война? Не благодаря. Предпочитам Изтока.

Ами какво чакаш, отивай на изток. Ей го влака на дружбата за Москва на Централно гара.

Беше предсказуемо и ще се осъществи!Въпреки огромното ми желание за силен ЕС ,който нямаме в момента,новият съюз след години ще спомогне за стабилизиране точно и на ЕС и ще е полезен за България,колкото и невероятно да изглежда това с днешна дата!

Защо пък да е толкова невероятно? Два пъти сме били срещу Русия и това ни е донесло беди. Сега е за трети път. Много хора и най-вече славяните ще видят надежда в този съюз.

Генетично българите не са славяни. Българите са арийци и са родственици с древните перси. Ако ти се чувстваш славянин, хващай влака за Русия. Пък и попитай поляците и чехите дали виждат надежда в такъв съюз и какво точно си мислят за руснаците. Нищо хубаво и защо ли? Пък са славяни. От славянските племена единствено сръбските си падат по Русия.

Русия не може да се примири да членува наравно с другите в някаква си СТО или друга подобна организация. Те искат винаги да се играе по тяхната свирка и да налагат тяхното си мнение. Изглежда обаче, че новият съюз би бил по-скоро политическа формация, отколкото икономическа. Безмитни и други споразумения се подписват бързо и лесно и не е нужна интеграция на високо ниво. Един съюз обаче би повишил тежестта на Русия в международен план, защото авторитета и доста се спъхна напоследък. Интересни са и отношенията на Русия с ЕС. В момента завършва двугодишен проект на ЕС за помощ с въвеждането на електронно правителство в РФ, има и други програми, но Русия се държи на дистанция и бяга от по-близко сътрудничество.

При това държава, в която президента може да каже на който си иска министър "Не ме кефиш, до довечера да си се разкарал"....

Какъв ти е проблема? Правителството в Русия, както и в САЩ, се назначава от президента, следователно той може да сменя министри когато си поиска.

Аз проблеми нямам. Даже и с IQто.

Хайде ние сме първи, готови сме за следващите 45 години - напреж бате Бойко с теб сме?

Не давам повече от 5 години живот на ЕС, защото той има непоправимо разрушена ценностна система. Нов съюз в Евразия стъпващ на източната ценностна система е далеч по-приемлив за България. Нужно е обаче добре да се структурира за да бъде добра алтернатива.

А аз давам горе-долу толкова на Руската федерация преди да се разпадне.

Може и на мене боб да хвърлиш? Ако не взимаш скъпо разбира се.

Прочети какво е казала Ванга за обединение на Русия, Китай и Индия нещата отиват натам както е казала тя

Да, надай се... Ще стане само в розовите ти американофилски сънища.

Дай кратко сравнение на двете ценностни системи за да разберем за какво говориш.

Искаш да кажеш на азиатската ценностна система? Много хубаво...

Дорогой, каква разлика между азиатска и европейска ценостна система. В Азия , например, стари хора на голяма почит, а европейска система позволява български старци да умират от глад, избивани по-селата от криминогенни елементи. Е, в Европа повече отделят внимание на права на гейове, и т.н. Но дали това е ценностна система?

Кубрате, ЕС е в това помиярско състояние сега заради американския неолиебрализъм. Но в Европа се зараждат сили срещу него, както и в самия САЩ и скоро ще бъде изгонен. Прочети нашия анализ "Неолиберализъм и welfare state..."

Я се скрийте бе, ченгета комунистически.

Само на теб си заслужава да отговоря. Съгласен съм напълно с причините. Следя развитието на Европа и САЩ. Дано вашия анализ да е по-добър, защото и аз съм за Европа. Но според нас критичната точка за ЕС е премината и много бавно и мъчително ще се възтановява. Вярвам, че въпреки всичко България ще пребъде.

А Путин ще е президент на Евразийския съюз ;)

Нека си го кажем направо - Тов. Путин иска нов СССР. Как ще се нарича, няма никакво значение - важното е да е под контрола на Русия. И докато с Баларусь нещата може и да се получат, не знам защо им е на Казахстан да го правят. Те са страшно богати, и на територия, кажи го колкото Европа живеят 16 млн. души. Има стратегическо местоположение и не виждам защо ще искат да са подчинени на Русия. Те зорлем се откъснаха от СССР преди 20 години, а сега отново да им турят оглавника. Няма да я бъде тая.

Казахстан вече са в безмитен съюз с Русия в сила от 1.06.2011. Тях ги е страх повече от Китай заради това винаги са били доброволно в съюз с Русия. Но едно е истина, че е страшно богата страна на ресурси с малко население и има доста добро икономическо бъдеще

Едно е безмитен съюз - съвсем друго нов СССР. Пък честно казано е по-естествено да са с Китай, отколкото с Русия. И по-безопасно. Но най-добре си е да са самостоятелни - толкова зор да се откачат от СССР, а сега да свалят гащите пред Русия.

Както се казва "елементарно Уотсън". Назарбаев , за разлика от тебе, не беснее при думата "Русия", той преценил икономическа изгода от този съюз и. Много се радвам ,че фанатизирани типове като тебе не взимат за икономически съветници даже в Казахстан

Всички постсъветски управници от бившите републики на сесесерето са от структурите на КГБ. Така че, още някоя и друга година ще се вързват на "гениалните" хрумвания на тов.Путин.

Ами ако я бъде рая? Да ти турят оглавника? Леле, няма да има кой да ти плаща зелени гущери. Е, тогава ще си първият, който ще пропише в полза на Русия. Сволъч.

Пише се сволочь. И хванете го научете накрая този руския, бе. Нали сте русофили. Ама русофиличта ви май колкото да защитавате паметника на съветската армия-окупаторка. А руския ви- "кон ритает - къч хвърляет". Нещастници!