Коментари - Президентът Путин оглави шествието на ”Безсмъртния полк” | Днес.dir.bg

Президентът Путин оглави шествието на ”Безсмъртния полк”

Начело на шествието на "Безсмъртния полк" в Москва беше руският президент Владимир Путин. Тази година и Варна се включи в световната инициатива.

Обратно в новината

Коментари - Президентът Путин оглави шествието на ”Безсмъртния полк” | Днес.dir.bg

Коментари

Бях задал въпрос на всички путиноиди рашофили, но интересно защо коментара ми бе изтрит, без обяснение. Ще повторя! "Начело на шествието бе руският президент Владимир Путин, който носеше портрета на своя баща Владимир, съобщи Франс прес, цитирана от БТА." Та, както се вижда от цитата, Путин е носел портрета на своя баща Владимир. Въпросът ми беше, защо Путин е носил портрета на баща си? Със сигурност баща му не е загинал във ВСВ/ВОВ, защото в такъв случай самият Путя нямаше да се роди седем години след войната, през 1952 година! В статията няма обяснение. Моля за отговор, без да ми изтривата коментара! Изтриването на коментара ми беше твърде нелепо начинание на модераторчето! Благодаря на путиноидите за отговорите! Надявам се, да бъдат искрени и да не псуват и плюят, както е нормално за тях.

Много самохвално, националистически и егоистично Путин застана зад "Бессмертный полк Русии" когато става дума за загинали военни и цивилни граждани (над 27 милиона) от ВСИЧКИ националности, съюзни републики и граждани на различни от СССР държави!!! "Бессмертный полк" не е нито патент, нито запазена територия САМО на Русия!!

Знаете ли историята на загиналите череноармейци в Бургас? Истината - ..1944г. Червената армия прави десант в Бургас. Нашата армия има заповед да не стреля! На гарата руснаците виждат цистерна с метилов алкохол и се нахвърлят върху нея. Собственикът на цистерната обикновен българин се е опитал да ги спре като им казва, че мет.алкохол е вреден. Руснаците го разстрелват веднага като враг на народа. От натравяне умират около 100 червеноармееца. След края на войната лакеите комунисти правят паметник.... на загиналите за освобождението на България ..... поредната пародия..

Според архивни документи на Вермахта, на страната на Германия срещу СССР са воювали над 1500000 съветски граждани, като над 800000 от тях били рассеяни! Знамето, което сега е държавно знаме на РФ е било знамето на армията на Власов! Всеки знае кой е Власов и власовците! Та...Путлер кои води?

Верно ли ? А според секретните БГ документи, повечето от българите през турско, са се кланяли на аллах и са носели потуряци и фесове! Ти и сега като щракаш тъпотевини по клаиатурата, щракаш с една ръка, щот с другата си държиш феса, та да не падне от кухинарката ти!

Що бе твоите деди д не са били крепостни в русия?Нали и те са носили потури?Е на майка ти дедите може и да са били крепостни роби нанякой пиян помешчик,но това не променя факта,че си оставаш копе...дак на руска служба другарю шоп!

На Сталин му беше неудобно да провежда Празник на Победата, такъв по негово време нямаше, не обичаха тези празници Хрушчов и Брежнев. На Путин обаче такъв празник му е нужен ежегоден, с чудовищен размах и помпозен парад, защото за 16-те години на своето управление той няма с какво да се гордее

Има с какво да се гордее руския народ.Путин извади гнилите зъбки на чуждите монополи впили ги в необятните ресурси на Русия , и приготвили се за фантастични печалби и за разорение на народа.Е, у нас е по-различно,ние си даваме природните богатства безплатно , а за нас разорената и замърсена природа ,повишената смъртност и съсипване на природата за векове напред

Я уточни, за кой "руски народ" пишеш? Кои са руснаците в РФ? Кои от необятните области обитават? Аз не мога да намеря на картата къде точно живее този героичен народ. Намиран най-различни други, но руснаци не намирам. Ще помогнеш ли, като ни покажеш, кой от над 80-те субекта на РФ е наречен "Русия"???

Към началото на Втората световна война по данни на правозащитната организация Мемориал в СССР вече са репресирани и убити до 38-39 милиона души. Въпросът, кой е истинският предател, е по-скоро риторичен въпрос, едно е ясно - Ленин и Сталин са убили повече хора, отколкото германската армия.

Неблагодарността е вечен елемент от политиката на Русия, както и да се нарича тази страна Руска империя, СССР или Руска Федерация. Цяла Европа участва през последните 300 повече години в създаването на това, което сега се нарича руска култура и наука, архитектура и инженерство, автомобилостроене и космонавтика. Да сте чували дума на благодарност? Как ли пък не! Европа е гейропа, наложница на хамериканците, Русия ще им покаже къде зимуват раците. Сякаш не го е имало Великото посолство, създадено от Петър Първи, заповядал на руснаците да се учат от Европа, да подбират там специалисти и ги довеждат в Русия. Корабни майстори от Холандия, Швеция, Дания и Венеция. Изградилите Санкт-Петербург френски и италиански архитекти. Поканеният от Петър Жан-Батист Леблон, който съставя първия генерален план на бъдещата руска столица Санкт-Петербург... Отдавна е забравена Държавната програма на САЩ Lend Lease, иначе трябваше да се признава, че СССР няма как да си присвои победата: за САЩ бе по-важно да бъде победена хитлеровска Германия, отколкото да се впускат в спорове с неблагодарния Кремъл, забравил за помощта през 20-те години, и не желаещ да си спомня спасяването на Русия през 1892 година (унищожителният глад в Русия - б.пр.).

Във всяка война има победители и победени. Победените са известни, а за победител в СССР и в днешна Русия се смяташе само един съветският народ. Все едно, че ги е нямало милионите американски консерви с телешко варено и пакетите с яйчен прах. Днешните руснаци се правят на три и половина, не искат да знаят за онова време, смятайки, че над 22 хиляди американски самолети и почти 13 хиляди танка, 375 883 камиона, над 131 хиляди автомата, 2 130 000 тона авиобензин и много, много още, просто са паднали от небето. На обща тогавашна стойност 1 милиард долара, по днешните мерки - огромна сума.

По тогавашни цени - 11 милиарда...

колхозниците са дебили...в бялка държава офшорното нямаше да може да се покаже на улицата

Англо-американските летци бомбардираха безсмислено и жестоко един град като София, който нсе беше плацдарм на втората световна война. Тази съзнателна бомбардировка на мирен град с цивилно население е военно престъпление. Чърчил заповядал да бомбардират София, та да я превърнат в картофено поле. Какъв героизъм и какъв безсмъртен полк за англо-краварските летци бомбардирали София! Какъв фронтови град е била София, та да я бомбардират?!!! Просто една англо-краварска жестокост към цивилно население. Това е позор, а не героизъм.

Съветските пияници ни съсипваха в продължение на 50 г. Кое е по-страшното?

Пак Путин ти насери у потуряците!

A кой бомбардира Шумен и Горна Оряховица а? Не че оправдавам другите идиоти, които бомбардираха София, Мездра и Враца. Прочети малко и другата история!!!

Самолети на Югославия бомбардират София през 1941. Самолети на СССР бомбардират България на два пъти през 1942 година. Поуките? Днес няма нито Югославия ,нито се се сере....

Същите в Дрезден унищожиха стотици хиляди жени, деца и старци. Знаеха, че няма немски войски и заводи. Изравниха го със земята, минаха няколко пъти с бомбите. Още има сгради за възстановяване. Летците не са знаели, че убиват невинни хора тогава, а след като са разбрали много от тях са се върнали в Дрезден да ПОИСКАТ ПРОШКА. Германците помнят, но предпочитат да мълчат, защото ГЕНОЦИДА, който пък те спретнаха в локален мащаб минава границите на разума. Така, че "съюзниците" ни са си лика-прилика по лицемерие и престъпна жестокост.

българия днес-упадък и разложение на българската държавност,неспособна да се справи с влиянието на старите си политически кадри,неспособност да се адаптира към съвременните и динамични икономики и култури! станата е наи антихуманната на континента европа,дори валутният борд,членството в еу и нато се обезмислят от узаконяването на злоупотребата със власт,корупцията,монополите,и измамите!

варнa да бъде присъединена към русия за да се успокоят и зарадват )нашите хора)за бъдещето си!

Това е нормално, тази дата е свещена за Руският народ. Този народ има двама много верни съюзници, които бяха показани на парада Армията и Флота. Тази армия и до днес е непобедима и е надеждата на целият свят за оцеляването му.Този марш показва единението на този народ, дай Боже да го имаме и ние, да се отървем от соросоидната фашистка измет! И в забележка да не забравяме българският корен на Путин от болярския търновски род, прародителя оцелял след въстанието в Чипровци

Демек братовчед на Болен Фикуса?

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ОПЛЮВАМЕ НЕЩО,КОЕТО Е ПРЕЖИВЯНО С МНОГО МЪКА!!!НИМА НИЕ НЕ СМЕ ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗА ЖЕРТВИТЕ ОТ НАШИТЕ НАРОДО ОСВОБОДИТЕЛНИ ВОЙНИ???ТРЯБВА ДА ПРОЯВИМ ХРИСТИЯНСКО УВАЖЕНИЕ ЗА СКРЪБТА НА НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ!!!

гледам , разбираш ги нещата , и с големи букви пишеш , та да те питам. тия американските летци , дето бомбардираха софия , в борбата с хитлерофашизма , те участват ли в безсмъртният полк , или не?

Англо-американските летци бомбардираха безсмислено и жестоко един град като София, който нсе беше плацдарм на втората световна война. Тази съзнателна бомбардировка на мирен град с цивилно население е военно престъпление. Какъв героизъм и какъв безсмъртен полк, какъв фронтови град е била София?!!! Просто една англосаксонска жестокост към цивилно население. Това е позор, а не героизъм.

Пълен цирк, миналата година го разкриха че е организирано всичко за пари, тея клоуни пак го правят. Едвам боклукчиите миналата година извозиха фалшивите снимки с които движегха от масовката.

Разтърсващо, невероятно!!! Това е същността на руския народ - В ПАМЕТТА, УВАЖЕНИЕТО, ГОРДОСТТА и ДОСТОЙНСТВОТО!!!! Мечтите на Запада да сринат Русия са смачкани. 25 години наливане на пари са отишли по дяволите. Това бе величествен апотеоз на Паметта за жертвите. Западните мозъци НЯМА КАК ДА ПРОУМЕЯТ какво се случва. Прекалено далече са МЕНТАЛНО и МОРАЛНО!!! Такава идея може да се роди само в руския мозък. (Пан Ги Мун миналата година в Москва като видя шествието, тъпо попита, "Това опоцизията ли е?") Сега видяха НАТОВ-ците и САЩ срещу кого искат да се изправят!!!! Никой няма да има смелостта да се изправи срещу такъв НАРОД!!! Франция и Германия го ЗНАЯТ!!! PS А ние в Европа правим "толерантни" Гей паради, след изнасилвания подаряваме цветя и се извиняваме на бежанците, а в училищата учим децата колко е прекрасно да имаш две майки или двама татковци. УСЕЩАТЕ ЛИ РАЗЛИКАТА!

Абе кой иска да се изправя срещу тоя народ... Някой иска да ги превзема и да им вземе нещо ли що ли ? Нищо не разбирам. Никой не иска да ходи там, но те се пазят от някой.. От кой ? На Путин му трябва враг за да държи народа си. Това е. Както през комунизма у нас навремето - постоянно се оглеждахме за враговет. Така е и в Северна Корея - има враг, с който се плаши народа и го държи под око. Нищо ново, просто мащаба е по-голям.

срещнали се два агресивни строя и победи по-агресивния комунистическия , четете фашизмът на д-р Желев

На кой? На добрия президент, дето покровителстваше мутрите ли?

ТАЗИ,ДЕТО Я БЕШЕ ПРЕПИСАЛ ЛИ ?!

на Кремъл" от Станислав Белковски: За Путин се разказва, че е осиновено дете, лишено от детство и семейна любов. Това предопределя мрачния му и затворен характер. Липсват му истински приятели. Семейният му живот също е неуспешен: дълги години той и жена му не живеят заедно, докато накрая се решават официално да обяват раздялата си. Що се отнася до историите за любовните му авантюри с известни дами от спорта и изкуството, авторът ги обявява за измислени от пиар агентите му. Белковски отива по-далеч: смята, че господарят на Русия е латентен хомосексуалист.

Който е платил , това е поръчал.Желанието на клиента е закон,така поне пише в разните неолиберални книжки=

Знамето с което тръгна парада е уникално.Имаше филм за войника който го е забил над райхстага. Въобще не ме впечатлява техниката а снимките на старците и живите ветерани с ордените. Е великани са това е .

Този войник, според идеологическите комунистически източници, се е казвал Егор Кантария. В оригинала на тази снимка той е . . . с два часовника на ръката си.

vasil

Не бе, двама са -Егоров и Кантария със знамето и командирът им Берест, та трима-руснак, грузинец, украинец, а според легендата единият има три часовника на ръката. Легендата може и да не е безпочвена, защото у нас червеноармейците масово са задигали часовниците на хората. Тогава са били лукс, на стойността на една средна заплата.

Абе Дир-е, защо нямаш нито една снимка по-отдалече на Шествието? :):):) Страшничко е, нали! И май на нашите господари от Европа и САЩ доста им трепери под лъжичката, като гледа евентуално срещу какъв Народ иска да тръгва. На доста българи като Щерев, Ози и разнитаммижитурки ще им сецне евро-атлантическия ентусиазъм от тази гледка! А други като гледам започват да осъзнават къде е истината и колко мъничко ни остава до ръба н пропастта към която ни бутат НОВИТЕ ГОСПОДАРИ. Икономическа, политическа и МОРАЛНА.... Но все пак има Интернет...

Ами това е организиран парад, с платна масовка. Какво искаш, едно време и бай Тошо ги правеше тия. Миналата година в Москва, боклукчите 1 седмица извозваха фалшивите снимки, които бяха раздали на масовката.

Ти си просто изрод! Как можеш да се гавриш с милионите жертви и да ги обявяваш за измислени бе нищожество! На руския народ не му трябват раздадени снимки на жертвитена войната. Този народ е дал милиони истински жертви не на масовка бе кретен, а за да има днес!

Новият руски танк чудо "Т-14 Армата", с който Москва смяташе да смае Запада, се скапа на парада Когато Рейгън обеща на американските си избиратели, че ще превърне прехвалената съветска техника в купчина старо желязо, вестник Работническо дело ,заедно с майка си Правда силно се възмутиха...Но се случи,нали!

достойна нация се управлява от достоен президент. Касметлии!

Неграмотник

Изглежда ,че уважението и любовта , която оказват съветските народи към героите отдали живота си за победата над фашизма,дълбоко е засегнала соросоидното племе ,което в съюз с неолибералите бълват жупел и помия към тях.По тяхната програма хората трябва да бъдат превърнати в същества ,които не уважават своите герои,които не уважават своята Родина

Така се прави ! С Путин начело .... Русия и България - съюз завинаги, както е било до сега

Путин е враг на България. Не знам как успя да ни обединиш. А досега пък никак

... това, че Путин е враг на България е относително вярно, Путин е психопат със съответните налудности... вероятно е с намерения да възстановява и да разширява империята си... да завладява все повече територии и това го прави опасен... като всеки психопат на власт има последователи ... същото е било и с Хитлер...

Важното е вие да си вярвате

Троловете умират от страх. Величието на движението "Безсмъртен полк" е плашещо за тях. Парад на истински ценности, антипод на еврогейската толерастия!

ние не почитаме българските войници загинали във Втората световна война? Без значение е дали са били на "правилната", или "грешната" страна, те са българи! Защо честваме "денят на Европа", а тях забравихме?!

Почитаме ги, но не когато и както Путин ще ни каже как и кгоа да ги почитаме

А коя е "правилната" дата за почит и какъв е "правилният" начин за почит според теб?! Сигурно ще да е нещо като изключването на Клисура "алеята на славата", например!

Русия е или във война или се готви за война,тя никога не е в мир. Русия не произвежда, не твори и не създава.Каквото изкопае го продава,без да мисли за следващите поколения.Тя е опасна за света и безполезна за себе си.Хубавото е че товарищ Путин скоро ще унищожи Империята на злото а той самия ще обърне корема на горе

Дрънкаш глупости безспир. Толкова си нищожен, че никога няма да осъзнаеш величието на Русия и огромната й роля за опазване на мира на планетата.

Относно написаното- абсолютно си прав !!! Ако още малко се понапънеш в анализа ти ще напишеш и вярната държава- определено не е Русия !!! Мъъъъъъъничко помисли и всичко ще си дойде на мястото !!! А де !!!!!

ако Червената армия не бе спряла Хитлер, повечето от нас пишещите тук нямаше да ни има. Хитлер е имал план и за славяните. Може РУсия да не ви харесва, но нека не отричаме техния принос за спирането на Хитлер.

Глупости! Ако СССР не помагаше на Хитлер нямаше да има и война.

Ти изби рибата!

господарите на света, които заповядаха на Хитлер да започне тази война, не му бяха казали първо при Дюнкерк, а после при Сталинград, да спре настъплението на немската армия, историята нямаше да е такава, каквато я знаем днес. Има ни, защото все още не са решили да ни няма, а не заради Червената армия, най-малко заради нея.

Чак ми е тъжно за теб.

България загуби ВСВ през 1945. Предателите русофили празнуват загубата на нашата страна от една чужда сила. Е, как да ги обичам тия хора?!!! :(

какво празнуваш?! Може би изпепеляването на Хирошима и Нагасаки?! Е, ами честито, тогава!

през 1945 България спечели войната, но "братушките" гласуваха да бъдем обявени за победена страна и да бъдем наказани по-жестоко дори от Германия, с което плюха на гробовете на нашите сънародници, празнуват си само техните, нашите бяха използвани и забравени.

Вярно е, не не "братушките", а "брадърите". Англичани и американци са искали големи части от българската територия да бъдат дадени на съседите ни. Англичаните така и не са ни простили за пердаха край Дойран. Убити 50000 британеца срещу 495 българина. Британците са били редовна армия, българите - запасняци.

Народ с дух, народ защитаващ и тачещ хората дали живота си за унищожаване на мракобесния фашизъм, народ защитаващ вярата си, интересите си, родината си, Такъв народ си има с право Путин а не като нас преЦедент за книгата на гинес

... народ, който е подкарван да върви напред към врага с автоматично оръжие отзад - от НКВД. За тоя народ и за тия герои ли говориш?

Верно пишеш ! То и сега е така- чекистите се виждат в редиците на Безсмъртния полк ! И не само в Русия ами и във всички останали около 40 държави, които също бяха "подчинени" на НКВД, ЧК, Комунистите и най-вече на тази гад Путин !?!?!? Не си смешен, не си дори жълък - общо взето не си изобщо в час !!! И не търси медицинска помощ - не се е родил доктора, който може да ти помогне!!!

за всички тези хора, загинали за интереса на онези, чиято жътва е войната, тяхната саможертва не направи света по-добър!

Напровит, прави света по-добър, но за съжаление за кратък период от време. Демокрацията е за хора с висок морал, а иначе избираме подтисниците си и после се борим с тях.

е възможност да се поставят на ръководни длъжности хора без морал и без естествена заинтересованост от резултатите на доброто управление. По-добър за кого и в какъв смисъл? САЩ е единствената държава, където са живели добре след войната. Всички народи са живели зле, само определени семейства са натрупали несметни богатства. А и колко от участвалите във войната после са били изпратени в лагери? Техни портрети носят ли?

Може би поне половината, заради стратегическите грешки на Сталин непосредтсвено преди и в самото начало на войната. А няма да е лошо и да се споменат другите милиони, които сами руснаците са си избили малко преди това по време на комунистическата чистка. Интересно е, че за тия милиони жертви русофилите мълчат, като на_кани.

По стара традиция клоунът повежда клоунадата

Наричаш "клуонада" това, че хората възпоменават загиналите си близки?! Не ти е добре главата.

Нали са "православни"- да направят помен съгласно канона!

Той няма глава ,там където на другите е мозъка ,при него са неолибералните инструкции

КОЕТО ДЪЛБОКО СЕ СЪМНЯВАМ,НЯМАШ НИКАКВО ПРАВО ДА ГОВОРИШ ТАКА ЗА ПУТИН И ЗА НАРОДЪТ ДАЛ НАД 25 МЛН.ЖЕРТВИ САМ ТОЙ, ВЪВ ВОЙНАТА! ДОРИ И ПСИХОПАТИТЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ СЪВЕСТ И ДА НЕ ОТРИЧАТ ОЧЕВАДНОТО!!! ВЕЛИК НАРОД С ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ! НИЕ СМЕ ЗА ОЖАЛВАНЕ..

по последни данни преките и косвени жертви от страна на СССР във ВОВ надхвърлят 32 000 000 това си е пирова победа

Супер е тази инициатива, не бива да се забравя миналото! 20 000 000 жертви са дали руснаците!

20 мил. са само жертвите от Сталин. Така че са повече.

То и китайците са дали толкова...

Походът на Безсмъртния полк показва единството на руските народи и безспорното лидерство на Владимир Путин. Той бе начело на Парада. Това е невъзможно за Меркел или Плевнелиев, които ще бъдат освиркани и замеряни с развалени яйца. А руснаците се гордеят със своя Президент и го следат. Показва още, че никой руски герой не е забравен и, че руските воински традиции се пазят и тачат от всяко руско семейство. В България се подменят исторически дати за факти и събития, според временната политическа конюктура и евроатлантическите ,,ценности". Замитат се произведения на класици, подменя се историческо наследство ... Има какво да учим от Русия

Най-хубавото беше, че е спонтанно, а не организирано отгоре !

Руските народи?!?! Ха ха ха значи вече има не само руски народ, а и руски народи Например Полски Руски Народ, Германски Руски народ, Български руски народ Абе когото завладеят руснаците, и му лепват по един руски народ

В Руската федерация има 63 етноси. Само в Сибир са повече от 40

начин да се почетат падналите във Втората световна война! Колкото и да не се харесва на някои това!

Абе, другарю, а падналите по време на сталинските чистки? Тях някак почитате ли ги в партията си?

със Сталин, когато става дума за воювалите във Втората световна война, господинчо! Тук не става дума за политика, а за почит към герои дали живота си за да те има дори и теб днес!

Руснаците, и "съветските" народи са най-големите врагове на България. С окупацията на 05.09.1944 г. завряха България в Средновековието, т.е. при тях. Те и сега са си там. Там им е мястото. И се оптиват отново и нас да ни дръпнат назад. А след 09.09.1944 г. България участва в най-безмислената за нея война и жалко за безмислените жертви, жалко за момчетата, които умряха по фронтовете, вечна им памет.

Никой не посреща окупатори с цветя! А за момчетата, които загинаха на фронта (има и мои роднини), ако не бяха го направили, днес София щеше да е в Сърбия, Варна в Румъния и границата с Гърция по Средна гора.

Смешник,ние и германците посрещахме с цветя и царя като умря го изпрати цял народ а после комуноидите го изровиха от гроба му дори та не се знае до ден днешен къде е но всяко зло се връща на този свят ако не на самите хора на децата им което още по-страшно-МИСЛЕТЕ МУ ПАЛАЧИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

днешна България е страна от 5-ти свят, а в ония времена на "съветска окупация"- по данни на ООН/подчертавам/ -България е 20-тата икономика в света./индустрия,селско стопанство,образование,здравеопазване и т.н./

Откъде може да има данни ООН за соц. България - от статистиката, която й е дало българското правителство, а тя е била това, което им се е искало на другарите да бъде, а не което в действителност е била България - фалирала държава.

Ама не пишете такива неща.Първо ,на човек му се свива сърцето за сринатата държава итотално обезверения и обеднял народ.Второ влизате в противоречие с неолибералните мантри за светлите переспективи.Трето ,повечето не ви разбират,просто мисловния им апарат , ако имат такъв, не е оборудван със съответната екипировка .

Хахахахаха че тя България тогава е била по-добре от Швейцария ве?!?!? Вие въобще имате ли нещо в главите си да пишете такива глупости?

През първата световна война , Българската армия е 8-ма по големина и сила в света . Американската армия е джудженце пред нея , като възможности и численост. Сега комунетата ли са виновни , че сте я свалил до 20то място , или развитието на света , това , че тогава държави като Китай , Индия , Индонезия (255 млн в момента) не са съществували ?

да е. Тази година полк, другата послучай 100 г. от Великата Ок.....армия и да се празнува на 6 континента. Там където няма избягали руснаци, да се включат пингвините - те са добронамерени и послушни !

Нищо не е забравено, никой не е забравен.

Страна огромная отново показа на света своя огромен човешки потенциал, жизненост и непобедимост. Походът на Безсмъртния полк събра симпатиите на света. Е, има няколко нездрави духом форумни субекти, които духат срещу вятъра от Изток. Може би срещу заплащане, може би поради вродена, или придобита в последствие глупост

Когато един народ е велик .То той е ВЕЛИК.Каквито и миазми да бълва неолибералната ,соросоидна смрад , то тя само извисява на по-високо стъпало величието на подвига на съветските народи.

Повръща ми се. Не толкова от руснаците, колкото от русофилите...

Ами отидете на лекар или вземете профилактично "Аерон".Прегледайте си стомаха и вестибулярния апарат.

Като гледам какво прави днес Русия, почти съжалявам, че Хитлер загуби войната...

lu4ka

Е нищо де! Радвай се на Меркел!

Меркел и тя е от соц съвецката школовка! :D Вместо да му го одърви на Путин като пич!

Знае се, че на феновете на западни футболни отбори се издава фенска карта, даваща право на намаления при пътуване за мачове, бирен фест след това, автографи от звездите и т.н. Хей, русофилите, Хуйло не ви ли отпусна нещо подобно за азиатското парадче ?

Нали във Варна се събраха лизачите да полижат!

Достоен коментар на човек, чиито цървули и потури още смърдят на тор в който досега живял. "Ариец" - искренно ми развесели - по скоро унтърменшън. А относно президента - не можем да се мерим с вашия: мъжествен глас, достолепна стойка на истински мъж. Направо ви завиждам

Жалко рускинче,погледни историята и снимките от освободителната руско-турска война......кой е крепостник и какви са къщите на нашите революционери а и на обикновените българи.....векове сте били по-назад но сте като термитите,поглъщате всичко по пътя си за да не изчезнете но времената се промениха и бройката хора вече не е фактор...как са комуналките ви,още ли тоалетните са ви в коридорите:))))))))))

Ако ви кажа ,"тъп простак",смятайте ,че ви правя комплимент.Вие сте еманация на лумпенизацията , в която се превърна част от народа под непрекъснатите грижи на неолибиралните ни политици

Походът на Безсмъртния полк е пример за българите. Русия и България - заедно завинаги. Или както казват соросоидните гниди - форевър

"гнида" това е типичен руски израз... искаш да ни заблудиш, че си българин :D Нет так товарищ! Плохо, мальчик, садись!

Прав си гнидата!!На теб ти подхожда отвсякъде, мръсна, отвратителна краварска гнида!!

Духач, и форевър е руска дума...

на царуването на правешкия циганин, русофилите и камуняките в България пееха муджишката шовинистична песен "хороша страна Болгария, но Россия лучше всех"

Безсмъртния полк и в Берлин, Торонто, Мелбърн ...

Защо толкова много руснаци бягат от техния рай никой не казва...по целия свят са се разселили и никой не иска да се връща,дори и тия в посолството но пък са големи патриоти само дето си остават цървули

lu4ka

Шествие на Безсмъртния полк и в Лондон. Това е, драги зрители. Харесва ви, не харесва - това е.

В Пазарджик пък плащат 120 лв да носиш бурка!

lu4ka

Ха-ха-ха! Нали не си толкова тъп, та да се заблуждаваш, че на тези хора са им платили?

В Лондон казваш,та колко ингилизи има в Москва драга ми комунистке?Питам КОЛКО ЗАПАДНЯЦИ СА ИЗБЯГАЛИ В РУСИЯ?????

Коментари - Президентът Путин оглави шествието на ”Безсмъртния полк” | Днес.dir.bg

Президентът Путин оглави шествието на ”Безсмъртния полк”

Начело на шествието на "Безсмъртния полк" в Москва беше руският президент Владимир Путин. Тази година и Варна се включи в световната инициатива.

Обратно в новината

Коментари - Президентът Путин оглави шествието на ”Безсмъртния полк” | Днес.dir.bg

Коментари

Бях задал въпрос на всички путиноиди рашофили, но интересно защо коментара ми бе изтрит, без обяснение. Ще повторя! "Начело на шествието бе руският президент Владимир Путин, който носеше портрета на своя баща Владимир, съобщи Франс прес, цитирана от БТА." Та, както се вижда от цитата, Путин е носел портрета на своя баща Владимир. Въпросът ми беше, защо Путин е носил портрета на баща си? Със сигурност баща му не е загинал във ВСВ/ВОВ, защото в такъв случай самият Путя нямаше да се роди седем години след войната, през 1952 година! В статията няма обяснение. Моля за отговор, без да ми изтривата коментара! Изтриването на коментара ми беше твърде нелепо начинание на модераторчето! Благодаря на путиноидите за отговорите! Надявам се, да бъдат искрени и да не псуват и плюят, както е нормално за тях.

Много самохвално, националистически и егоистично Путин застана зад "Бессмертный полк Русии" когато става дума за загинали военни и цивилни граждани (над 27 милиона) от ВСИЧКИ националности, съюзни републики и граждани на различни от СССР държави!!! "Бессмертный полк" не е нито патент, нито запазена територия САМО на Русия!!

Знаете ли историята на загиналите череноармейци в Бургас? Истината - ..1944г. Червената армия прави десант в Бургас. Нашата армия има заповед да не стреля! На гарата руснаците виждат цистерна с метилов алкохол и се нахвърлят върху нея. Собственикът на цистерната обикновен българин се е опитал да ги спре като им казва, че мет.алкохол е вреден. Руснаците го разстрелват веднага като враг на народа. От натравяне умират около 100 червеноармееца. След края на войната лакеите комунисти правят паметник.... на загиналите за освобождението на България ..... поредната пародия..

Според архивни документи на Вермахта, на страната на Германия срещу СССР са воювали над 1500000 съветски граждани, като над 800000 от тях били рассеяни! Знамето, което сега е държавно знаме на РФ е било знамето на армията на Власов! Всеки знае кой е Власов и власовците! Та...Путлер кои води?

Верно ли ? А според секретните БГ документи, повечето от българите през турско, са се кланяли на аллах и са носели потуряци и фесове! Ти и сега като щракаш тъпотевини по клаиатурата, щракаш с една ръка, щот с другата си държиш феса, та да не падне от кухинарката ти!

Що бе твоите деди д не са били крепостни в русия?Нали и те са носили потури?Е на майка ти дедите може и да са били крепостни роби нанякой пиян помешчик,но това не променя факта,че си оставаш копе...дак на руска служба другарю шоп!

На Сталин му беше неудобно да провежда Празник на Победата, такъв по негово време нямаше, не обичаха тези празници Хрушчов и Брежнев. На Путин обаче такъв празник му е нужен ежегоден, с чудовищен размах и помпозен парад, защото за 16-те години на своето управление той няма с какво да се гордее

Има с какво да се гордее руския народ.Путин извади гнилите зъбки на чуждите монополи впили ги в необятните ресурси на Русия , и приготвили се за фантастични печалби и за разорение на народа.Е, у нас е по-различно,ние си даваме природните богатства безплатно , а за нас разорената и замърсена природа ,повишената смъртност и съсипване на природата за векове напред

Я уточни, за кой "руски народ" пишеш? Кои са руснаците в РФ? Кои от необятните области обитават? Аз не мога да намеря на картата къде точно живее този героичен народ. Намиран най-различни други, но руснаци не намирам. Ще помогнеш ли, като ни покажеш, кой от над 80-те субекта на РФ е наречен "Русия"???

Към началото на Втората световна война по данни на правозащитната организация Мемориал в СССР вече са репресирани и убити до 38-39 милиона души. Въпросът, кой е истинският предател, е по-скоро риторичен въпрос, едно е ясно - Ленин и Сталин са убили повече хора, отколкото германската армия.

Неблагодарността е вечен елемент от политиката на Русия, както и да се нарича тази страна Руска империя, СССР или Руска Федерация. Цяла Европа участва през последните 300 повече години в създаването на това, което сега се нарича руска култура и наука, архитектура и инженерство, автомобилостроене и космонавтика. Да сте чували дума на благодарност? Как ли пък не! Европа е гейропа, наложница на хамериканците, Русия ще им покаже къде зимуват раците. Сякаш не го е имало Великото посолство, създадено от Петър Първи, заповядал на руснаците да се учат от Европа, да подбират там специалисти и ги довеждат в Русия. Корабни майстори от Холандия, Швеция, Дания и Венеция. Изградилите Санкт-Петербург френски и италиански архитекти. Поканеният от Петър Жан-Батист Леблон, който съставя първия генерален план на бъдещата руска столица Санкт-Петербург... Отдавна е забравена Държавната програма на САЩ Lend Lease, иначе трябваше да се признава, че СССР няма как да си присвои победата: за САЩ бе по-важно да бъде победена хитлеровска Германия, отколкото да се впускат в спорове с неблагодарния Кремъл, забравил за помощта през 20-те години, и не желаещ да си спомня спасяването на Русия през 1892 година (унищожителният глад в Русия - б.пр.).

Във всяка война има победители и победени. Победените са известни, а за победител в СССР и в днешна Русия се смяташе само един съветският народ. Все едно, че ги е нямало милионите американски консерви с телешко варено и пакетите с яйчен прах. Днешните руснаци се правят на три и половина, не искат да знаят за онова време, смятайки, че над 22 хиляди американски самолети и почти 13 хиляди танка, 375 883 камиона, над 131 хиляди автомата, 2 130 000 тона авиобензин и много, много още, просто са паднали от небето. На обща тогавашна стойност 1 милиард долара, по днешните мерки - огромна сума.

По тогавашни цени - 11 милиарда...

колхозниците са дебили...в бялка държава офшорното нямаше да може да се покаже на улицата

Англо-американските летци бомбардираха безсмислено и жестоко един град като София, който нсе беше плацдарм на втората световна война. Тази съзнателна бомбардировка на мирен град с цивилно население е военно престъпление. Чърчил заповядал да бомбардират София, та да я превърнат в картофено поле. Какъв героизъм и какъв безсмъртен полк за англо-краварските летци бомбардирали София! Какъв фронтови град е била София, та да я бомбардират?!!! Просто една англо-краварска жестокост към цивилно население. Това е позор, а не героизъм.

Съветските пияници ни съсипваха в продължение на 50 г. Кое е по-страшното?

Пак Путин ти насери у потуряците!

A кой бомбардира Шумен и Горна Оряховица а? Не че оправдавам другите идиоти, които бомбардираха София, Мездра и Враца. Прочети малко и другата история!!!

Самолети на Югославия бомбардират София през 1941. Самолети на СССР бомбардират България на два пъти през 1942 година. Поуките? Днес няма нито Югославия ,нито се се сере....

Същите в Дрезден унищожиха стотици хиляди жени, деца и старци. Знаеха, че няма немски войски и заводи. Изравниха го със земята, минаха няколко пъти с бомбите. Още има сгради за възстановяване. Летците не са знаели, че убиват невинни хора тогава, а след като са разбрали много от тях са се върнали в Дрезден да ПОИСКАТ ПРОШКА. Германците помнят, но предпочитат да мълчат, защото ГЕНОЦИДА, който пък те спретнаха в локален мащаб минава границите на разума. Така, че "съюзниците" ни са си лика-прилика по лицемерие и престъпна жестокост.

българия днес-упадък и разложение на българската държавност,неспособна да се справи с влиянието на старите си политически кадри,неспособност да се адаптира към съвременните и динамични икономики и култури! станата е наи антихуманната на континента европа,дори валутният борд,членството в еу и нато се обезмислят от узаконяването на злоупотребата със власт,корупцията,монополите,и измамите!

варнa да бъде присъединена към русия за да се успокоят и зарадват )нашите хора)за бъдещето си!

Това е нормално, тази дата е свещена за Руският народ. Този народ има двама много верни съюзници, които бяха показани на парада Армията и Флота. Тази армия и до днес е непобедима и е надеждата на целият свят за оцеляването му.Този марш показва единението на този народ, дай Боже да го имаме и ние, да се отървем от соросоидната фашистка измет! И в забележка да не забравяме българският корен на Путин от болярския търновски род, прародителя оцелял след въстанието в Чипровци

Демек братовчед на Болен Фикуса?

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ОПЛЮВАМЕ НЕЩО,КОЕТО Е ПРЕЖИВЯНО С МНОГО МЪКА!!!НИМА НИЕ НЕ СМЕ ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗА ЖЕРТВИТЕ ОТ НАШИТЕ НАРОДО ОСВОБОДИТЕЛНИ ВОЙНИ???ТРЯБВА ДА ПРОЯВИМ ХРИСТИЯНСКО УВАЖЕНИЕ ЗА СКРЪБТА НА НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ!!!

гледам , разбираш ги нещата , и с големи букви пишеш , та да те питам. тия американските летци , дето бомбардираха софия , в борбата с хитлерофашизма , те участват ли в безсмъртният полк , или не?

Англо-американските летци бомбардираха безсмислено и жестоко един град като София, който нсе беше плацдарм на втората световна война. Тази съзнателна бомбардировка на мирен град с цивилно население е военно престъпление. Какъв героизъм и какъв безсмъртен полк, какъв фронтови град е била София?!!! Просто една англосаксонска жестокост към цивилно население. Това е позор, а не героизъм.

Пълен цирк, миналата година го разкриха че е организирано всичко за пари, тея клоуни пак го правят. Едвам боклукчиите миналата година извозиха фалшивите снимки с които движегха от масовката.

Разтърсващо, невероятно!!! Това е същността на руския народ - В ПАМЕТТА, УВАЖЕНИЕТО, ГОРДОСТТА и ДОСТОЙНСТВОТО!!!! Мечтите на Запада да сринат Русия са смачкани. 25 години наливане на пари са отишли по дяволите. Това бе величествен апотеоз на Паметта за жертвите. Западните мозъци НЯМА КАК ДА ПРОУМЕЯТ какво се случва. Прекалено далече са МЕНТАЛНО и МОРАЛНО!!! Такава идея може да се роди само в руския мозък. (Пан Ги Мун миналата година в Москва като видя шествието, тъпо попита, "Това опоцизията ли е?") Сега видяха НАТОВ-ците и САЩ срещу кого искат да се изправят!!!! Никой няма да има смелостта да се изправи срещу такъв НАРОД!!! Франция и Германия го ЗНАЯТ!!! PS А ние в Европа правим "толерантни" Гей паради, след изнасилвания подаряваме цветя и се извиняваме на бежанците, а в училищата учим децата колко е прекрасно да имаш две майки или двама татковци. УСЕЩАТЕ ЛИ РАЗЛИКАТА!

Абе кой иска да се изправя срещу тоя народ... Някой иска да ги превзема и да им вземе нещо ли що ли ? Нищо не разбирам. Никой не иска да ходи там, но те се пазят от някой.. От кой ? На Путин му трябва враг за да държи народа си. Това е. Както през комунизма у нас навремето - постоянно се оглеждахме за враговет. Така е и в Северна Корея - има враг, с който се плаши народа и го държи под око. Нищо ново, просто мащаба е по-голям.

срещнали се два агресивни строя и победи по-агресивния комунистическия , четете фашизмът на д-р Желев

На кой? На добрия президент, дето покровителстваше мутрите ли?

ТАЗИ,ДЕТО Я БЕШЕ ПРЕПИСАЛ ЛИ ?!

на Кремъл" от Станислав Белковски: За Путин се разказва, че е осиновено дете, лишено от детство и семейна любов. Това предопределя мрачния му и затворен характер. Липсват му истински приятели. Семейният му живот също е неуспешен: дълги години той и жена му не живеят заедно, докато накрая се решават официално да обяват раздялата си. Що се отнася до историите за любовните му авантюри с известни дами от спорта и изкуството, авторът ги обявява за измислени от пиар агентите му. Белковски отива по-далеч: смята, че господарят на Русия е латентен хомосексуалист.

Който е платил , това е поръчал.Желанието на клиента е закон,така поне пише в разните неолиберални книжки=

Знамето с което тръгна парада е уникално.Имаше филм за войника който го е забил над райхстага. Въобще не ме впечатлява техниката а снимките на старците и живите ветерани с ордените. Е великани са това е .

Този войник, според идеологическите комунистически източници, се е казвал Егор Кантария. В оригинала на тази снимка той е . . . с два часовника на ръката си.

vasil

Не бе, двама са -Егоров и Кантария със знамето и командирът им Берест, та трима-руснак, грузинец, украинец, а според легендата единият има три часовника на ръката. Легендата може и да не е безпочвена, защото у нас червеноармейците масово са задигали часовниците на хората. Тогава са били лукс, на стойността на една средна заплата.

Абе Дир-е, защо нямаш нито една снимка по-отдалече на Шествието? :):):) Страшничко е, нали! И май на нашите господари от Европа и САЩ доста им трепери под лъжичката, като гледа евентуално срещу какъв Народ иска да тръгва. На доста българи като Щерев, Ози и разнитаммижитурки ще им сецне евро-атлантическия ентусиазъм от тази гледка! А други като гледам започват да осъзнават къде е истината и колко мъничко ни остава до ръба н пропастта към която ни бутат НОВИТЕ ГОСПОДАРИ. Икономическа, политическа и МОРАЛНА.... Но все пак има Интернет...

Ами това е организиран парад, с платна масовка. Какво искаш, едно време и бай Тошо ги правеше тия. Миналата година в Москва, боклукчите 1 седмица извозваха фалшивите снимки, които бяха раздали на масовката.

Ти си просто изрод! Как можеш да се гавриш с милионите жертви и да ги обявяваш за измислени бе нищожество! На руския народ не му трябват раздадени снимки на жертвитена войната. Този народ е дал милиони истински жертви не на масовка бе кретен, а за да има днес!

Новият руски танк чудо "Т-14 Армата", с който Москва смяташе да смае Запада, се скапа на парада Когато Рейгън обеща на американските си избиратели, че ще превърне прехвалената съветска техника в купчина старо желязо, вестник Работническо дело ,заедно с майка си Правда силно се възмутиха...Но се случи,нали!

достойна нация се управлява от достоен президент. Касметлии!

Неграмотник

Изглежда ,че уважението и любовта , която оказват съветските народи към героите отдали живота си за победата над фашизма,дълбоко е засегнала соросоидното племе ,което в съюз с неолибералите бълват жупел и помия към тях.По тяхната програма хората трябва да бъдат превърнати в същества ,които не уважават своите герои,които не уважават своята Родина

Така се прави ! С Путин начело .... Русия и България - съюз завинаги, както е било до сега

Путин е враг на България. Не знам как успя да ни обединиш. А досега пък никак

... това, че Путин е враг на България е относително вярно, Путин е психопат със съответните налудности... вероятно е с намерения да възстановява и да разширява империята си... да завладява все повече територии и това го прави опасен... като всеки психопат на власт има последователи ... същото е било и с Хитлер...

Важното е вие да си вярвате

Троловете умират от страх. Величието на движението "Безсмъртен полк" е плашещо за тях. Парад на истински ценности, антипод на еврогейската толерастия!

ние не почитаме българските войници загинали във Втората световна война? Без значение е дали са били на "правилната", или "грешната" страна, те са българи! Защо честваме "денят на Европа", а тях забравихме?!

Почитаме ги, но не когато и както Путин ще ни каже как и кгоа да ги почитаме

А коя е "правилната" дата за почит и какъв е "правилният" начин за почит според теб?! Сигурно ще да е нещо като изключването на Клисура "алеята на славата", например!

Русия е или във война или се готви за война,тя никога не е в мир. Русия не произвежда, не твори и не създава.Каквото изкопае го продава,без да мисли за следващите поколения.Тя е опасна за света и безполезна за себе си.Хубавото е че товарищ Путин скоро ще унищожи Империята на злото а той самия ще обърне корема на горе

Дрънкаш глупости безспир. Толкова си нищожен, че никога няма да осъзнаеш величието на Русия и огромната й роля за опазване на мира на планетата.

Относно написаното- абсолютно си прав !!! Ако още малко се понапънеш в анализа ти ще напишеш и вярната държава- определено не е Русия !!! Мъъъъъъъничко помисли и всичко ще си дойде на мястото !!! А де !!!!!

ако Червената армия не бе спряла Хитлер, повечето от нас пишещите тук нямаше да ни има. Хитлер е имал план и за славяните. Може РУсия да не ви харесва, но нека не отричаме техния принос за спирането на Хитлер.

Глупости! Ако СССР не помагаше на Хитлер нямаше да има и война.

Ти изби рибата!

господарите на света, които заповядаха на Хитлер да започне тази война, не му бяха казали първо при Дюнкерк, а после при Сталинград, да спре настъплението на немската армия, историята нямаше да е такава, каквато я знаем днес. Има ни, защото все още не са решили да ни няма, а не заради Червената армия, най-малко заради нея.

Чак ми е тъжно за теб.

България загуби ВСВ през 1945. Предателите русофили празнуват загубата на нашата страна от една чужда сила. Е, как да ги обичам тия хора?!!! :(

какво празнуваш?! Може би изпепеляването на Хирошима и Нагасаки?! Е, ами честито, тогава!

през 1945 България спечели войната, но "братушките" гласуваха да бъдем обявени за победена страна и да бъдем наказани по-жестоко дори от Германия, с което плюха на гробовете на нашите сънародници, празнуват си само техните, нашите бяха използвани и забравени.

Вярно е, не не "братушките", а "брадърите". Англичани и американци са искали големи части от българската територия да бъдат дадени на съседите ни. Англичаните така и не са ни простили за пердаха край Дойран. Убити 50000 британеца срещу 495 българина. Британците са били редовна армия, българите - запасняци.

Народ с дух, народ защитаващ и тачещ хората дали живота си за унищожаване на мракобесния фашизъм, народ защитаващ вярата си, интересите си, родината си, Такъв народ си има с право Путин а не като нас преЦедент за книгата на гинес

... народ, който е подкарван да върви напред към врага с автоматично оръжие отзад - от НКВД. За тоя народ и за тия герои ли говориш?

Верно пишеш ! То и сега е така- чекистите се виждат в редиците на Безсмъртния полк ! И не само в Русия ами и във всички останали около 40 държави, които също бяха "подчинени" на НКВД, ЧК, Комунистите и най-вече на тази гад Путин !?!?!? Не си смешен, не си дори жълък - общо взето не си изобщо в час !!! И не търси медицинска помощ - не се е родил доктора, който може да ти помогне!!!

за всички тези хора, загинали за интереса на онези, чиято жътва е войната, тяхната саможертва не направи света по-добър!

Напровит, прави света по-добър, но за съжаление за кратък период от време. Демокрацията е за хора с висок морал, а иначе избираме подтисниците си и после се борим с тях.

е възможност да се поставят на ръководни длъжности хора без морал и без естествена заинтересованост от резултатите на доброто управление. По-добър за кого и в какъв смисъл? САЩ е единствената държава, където са живели добре след войната. Всички народи са живели зле, само определени семейства са натрупали несметни богатства. А и колко от участвалите във войната после са били изпратени в лагери? Техни портрети носят ли?

Може би поне половината, заради стратегическите грешки на Сталин непосредтсвено преди и в самото начало на войната. А няма да е лошо и да се споменат другите милиони, които сами руснаците са си избили малко преди това по време на комунистическата чистка. Интересно е, че за тия милиони жертви русофилите мълчат, като на_кани.

По стара традиция клоунът повежда клоунадата

Наричаш "клуонада" това, че хората възпоменават загиналите си близки?! Не ти е добре главата.

Нали са "православни"- да направят помен съгласно канона!

Той няма глава ,там където на другите е мозъка ,при него са неолибералните инструкции

КОЕТО ДЪЛБОКО СЕ СЪМНЯВАМ,НЯМАШ НИКАКВО ПРАВО ДА ГОВОРИШ ТАКА ЗА ПУТИН И ЗА НАРОДЪТ ДАЛ НАД 25 МЛН.ЖЕРТВИ САМ ТОЙ, ВЪВ ВОЙНАТА! ДОРИ И ПСИХОПАТИТЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ СЪВЕСТ И ДА НЕ ОТРИЧАТ ОЧЕВАДНОТО!!! ВЕЛИК НАРОД С ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ! НИЕ СМЕ ЗА ОЖАЛВАНЕ..

по последни данни преките и косвени жертви от страна на СССР във ВОВ надхвърлят 32 000 000 това си е пирова победа

Супер е тази инициатива, не бива да се забравя миналото! 20 000 000 жертви са дали руснаците!

20 мил. са само жертвите от Сталин. Така че са повече.

То и китайците са дали толкова...

Походът на Безсмъртния полк показва единството на руските народи и безспорното лидерство на Владимир Путин. Той бе начело на Парада. Това е невъзможно за Меркел или Плевнелиев, които ще бъдат освиркани и замеряни с развалени яйца. А руснаците се гордеят със своя Президент и го следат. Показва още, че никой руски герой не е забравен и, че руските воински традиции се пазят и тачат от всяко руско семейство. В България се подменят исторически дати за факти и събития, според временната политическа конюктура и евроатлантическите ,,ценности". Замитат се произведения на класици, подменя се историческо наследство ... Има какво да учим от Русия

Най-хубавото беше, че е спонтанно, а не организирано отгоре !

Руските народи?!?! Ха ха ха значи вече има не само руски народ, а и руски народи Например Полски Руски Народ, Германски Руски народ, Български руски народ Абе когото завладеят руснаците, и му лепват по един руски народ

В Руската федерация има 63 етноси. Само в Сибир са повече от 40

начин да се почетат падналите във Втората световна война! Колкото и да не се харесва на някои това!

Абе, другарю, а падналите по време на сталинските чистки? Тях някак почитате ли ги в партията си?

със Сталин, когато става дума за воювалите във Втората световна война, господинчо! Тук не става дума за политика, а за почит към герои дали живота си за да те има дори и теб днес!

Руснаците, и "съветските" народи са най-големите врагове на България. С окупацията на 05.09.1944 г. завряха България в Средновековието, т.е. при тях. Те и сега са си там. Там им е мястото. И се оптиват отново и нас да ни дръпнат назад. А след 09.09.1944 г. България участва в най-безмислената за нея война и жалко за безмислените жертви, жалко за момчетата, които умряха по фронтовете, вечна им памет.

Никой не посреща окупатори с цветя! А за момчетата, които загинаха на фронта (има и мои роднини), ако не бяха го направили, днес София щеше да е в Сърбия, Варна в Румъния и границата с Гърция по Средна гора.

Смешник,ние и германците посрещахме с цветя и царя като умря го изпрати цял народ а после комуноидите го изровиха от гроба му дори та не се знае до ден днешен къде е но всяко зло се връща на този свят ако не на самите хора на децата им което още по-страшно-МИСЛЕТЕ МУ ПАЛАЧИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

днешна България е страна от 5-ти свят, а в ония времена на "съветска окупация"- по данни на ООН/подчертавам/ -България е 20-тата икономика в света./индустрия,селско стопанство,образование,здравеопазване и т.н./

Откъде може да има данни ООН за соц. България - от статистиката, която й е дало българското правителство, а тя е била това, което им се е искало на другарите да бъде, а не което в действителност е била България - фалирала държава.

Ама не пишете такива неща.Първо ,на човек му се свива сърцето за сринатата държава итотално обезверения и обеднял народ.Второ влизате в противоречие с неолибералните мантри за светлите переспективи.Трето ,повечето не ви разбират,просто мисловния им апарат , ако имат такъв, не е оборудван със съответната екипировка .

Хахахахаха че тя България тогава е била по-добре от Швейцария ве?!?!? Вие въобще имате ли нещо в главите си да пишете такива глупости?

През първата световна война , Българската армия е 8-ма по големина и сила в света . Американската армия е джудженце пред нея , като възможности и численост. Сега комунетата ли са виновни , че сте я свалил до 20то място , или развитието на света , това , че тогава държави като Китай , Индия , Индонезия (255 млн в момента) не са съществували ?

да е. Тази година полк, другата послучай 100 г. от Великата Ок.....армия и да се празнува на 6 континента. Там където няма избягали руснаци, да се включат пингвините - те са добронамерени и послушни !

Нищо не е забравено, никой не е забравен.

Страна огромная отново показа на света своя огромен човешки потенциал, жизненост и непобедимост. Походът на Безсмъртния полк събра симпатиите на света. Е, има няколко нездрави духом форумни субекти, които духат срещу вятъра от Изток. Може би срещу заплащане, може би поради вродена, или придобита в последствие глупост

Когато един народ е велик .То той е ВЕЛИК.Каквито и миазми да бълва неолибералната ,соросоидна смрад , то тя само извисява на по-високо стъпало величието на подвига на съветските народи.

Повръща ми се. Не толкова от руснаците, колкото от русофилите...

Ами отидете на лекар или вземете профилактично "Аерон".Прегледайте си стомаха и вестибулярния апарат.

Като гледам какво прави днес Русия, почти съжалявам, че Хитлер загуби войната...

lu4ka

Е нищо де! Радвай се на Меркел!

Меркел и тя е от соц съвецката школовка! :D Вместо да му го одърви на Путин като пич!

Знае се, че на феновете на западни футболни отбори се издава фенска карта, даваща право на намаления при пътуване за мачове, бирен фест след това, автографи от звездите и т.н. Хей, русофилите, Хуйло не ви ли отпусна нещо подобно за азиатското парадче ?

Нали във Варна се събраха лизачите да полижат!

Достоен коментар на човек, чиито цървули и потури още смърдят на тор в който досега живял. "Ариец" - искренно ми развесели - по скоро унтърменшън. А относно президента - не можем да се мерим с вашия: мъжествен глас, достолепна стойка на истински мъж. Направо ви завиждам

Жалко рускинче,погледни историята и снимките от освободителната руско-турска война......кой е крепостник и какви са къщите на нашите революционери а и на обикновените българи.....векове сте били по-назад но сте като термитите,поглъщате всичко по пътя си за да не изчезнете но времената се промениха и бройката хора вече не е фактор...как са комуналките ви,още ли тоалетните са ви в коридорите:))))))))))

Ако ви кажа ,"тъп простак",смятайте ,че ви правя комплимент.Вие сте еманация на лумпенизацията , в която се превърна част от народа под непрекъснатите грижи на неолибиралните ни политици

Походът на Безсмъртния полк е пример за българите. Русия и България - заедно завинаги. Или както казват соросоидните гниди - форевър

"гнида" това е типичен руски израз... искаш да ни заблудиш, че си българин :D Нет так товарищ! Плохо, мальчик, садись!

Прав си гнидата!!На теб ти подхожда отвсякъде, мръсна, отвратителна краварска гнида!!

Духач, и форевър е руска дума...

на царуването на правешкия циганин, русофилите и камуняките в България пееха муджишката шовинистична песен "хороша страна Болгария, но Россия лучше всех"

Безсмъртния полк и в Берлин, Торонто, Мелбърн ...

Защо толкова много руснаци бягат от техния рай никой не казва...по целия свят са се разселили и никой не иска да се връща,дори и тия в посолството но пък са големи патриоти само дето си остават цървули

lu4ka

Шествие на Безсмъртния полк и в Лондон. Това е, драги зрители. Харесва ви, не харесва - това е.

В Пазарджик пък плащат 120 лв да носиш бурка!

lu4ka

Ха-ха-ха! Нали не си толкова тъп, та да се заблуждаваш, че на тези хора са им платили?

В Лондон казваш,та колко ингилизи има в Москва драга ми комунистке?Питам КОЛКО ЗАПАДНЯЦИ СА ИЗБЯГАЛИ В РУСИЯ?????