Взаимни нападки: И САЩ, и Русия не стреляли по терористи

САЩ и Русия взаимно се обвиниха, че не "уцелват" терористите в Сирия, а други мишени. Според САЩ руснаците стрелят по опозицията, Русия не уточнява.

Обратно в новината

Коментари - Взаимни нападки: И САЩ, и Русия не стреляли по терористи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

руските победи са само по телевизията им - ИДИЛ не се оплаква, значи бият по другите

при руснака грешка няма ...убили са 5 бебета , потенциалназаплаха за Башар

целият запад плаче че се къса,защо???? защото му спряха нелегално закупения петрол от ислямска държава за 16-20 долара барела.и турция и франция и германия и амерка купваха от терористите-съдружници

Кой вече вярва на "говорящите усти" на Фашингтон - никой! То и слепите видяха - Коалицията, предвождана от ФАЩ всъщност подкрепя поделенията си ИДИЛ и Ал-Кайда в Сирия - въздушно разузнаване, разместване на пясъци и дюни с бомби (за по-удобно придвижване на Хъмвитата от Ирак и Тойотите, подарък от Япония по молба на САЩ)....

Какви взаимни обивинения? Всички твърдят едно само руснаците друго. Руските лъжи никой не ги подкрепя. Всички свързани с кинфликта, че руснаците имат атакуват основно опозицията и мирни цели, и само инцидентно идил, вероятно по погрешка. Всички виждат едно само руснаците друго. Като се има предвид, че природата им трудно и с неприязън и себенасилване изрича някаква истина, няма какво да се коментира.

Що не пробват да влязат в Израел?? Щото ще има смлени руски консерви!!

В такива случаи винаги има както информация,така и дезинформация!!!Р,сия трябва да си свърши работата!!!

Коя работа , тая дето я вършеше Хитлер ли?? Фашизъма??

С тая работа са се заели определено от Фашингтон!

им пратим бай Петко от Лясковец, той ще ги цели баш както трявбва.

САЩ и Русия взаимно се обвиняват, че не "уцелват" терористи и това най-вероятно е самата истина, защото и двете страни имат полза сегашното състояние да се задържи колкото се може повече, а през това време ЕС ще сърба попарата

Дълбоко се съмнявам в положителен изход от ситуацията в Сирия. По-скоро руснаците ще се насадят на пачи яйца и скоро ще си подвият опашките, оставяйки още по-ГОЛЯМ батак в забатачената с тяхното мълчаливо съгласие Сирия, Либия, Египет, Ирак, Афганистан и др.

Във второто изречение втората дума си я сбъркал,"американци"е правилната!!!!!!!!!!!!!!

Е, нали писаха наскоро, че САЩ нацелили Лекари без граници по грешка. Тези терористи се крият къде ли не :)

Дам, по броя на троловете, мога да позная, че цената на нефта се е вдигнала. Като падна от 110 на 40, коментарите бяха, "голяма работа, Русия бълха я ухапала". Като се вдигна малко сега и "Ехеее, знаеш ли колко много милиарди долари направиха!" Разбира се, цифрите се дават в долари, за да имаме идея хората за какви пари става въпрос, че с рублата не е ясно, трябва да превърташ, за да разбереш. :) Русия пак влезе във война и тя не й е безплатна. Да видим, колко ще издържи. Защото данъци можеш да взимаш cамо от хора, които имат. Освен, ако не са гърци, тогава не можеш при никакви обстоятелства. ;)

Добре де.. Видяхме кой против кой е. Хайде сега да видим , кой на кой симпатизира в този конфликт. Уточнявам, за в конфликта, понеже смятам, че интересите на България са най-важни. Та, кой/и поддържате в конфликта в Сирия? Аз съм за легитимното правителство на Асад и за подкрепата му ( в законовите рамки ) от Русия.

А за Пол Пот и Бай Тошо, как се чувстваш? И те бяха избрани "законно", нали? Аз не харесвам и Асад и ИДИЛ. Имперска Русия пък харесвам най-малко, но все пак повече от клакьорите им тука.

Както винаги, много точен отговор. Ясно е, че не искаш да напишеш кой подкрепяш ( то е ясно, че са джихадистите), поне да не беше писал.

Аве кои са тия США? Нито са икономика номер 1, нито имат най-силната армия!!!

Е, нали Русия бяха срещу жидо-масоните? Какво става? ""Русия няма да предприеме каквото и да било действие, което ще застраши израелската национална сигурност", заяви в интервю за израелско радио Алексей Дробинин, съветник в руското посолство." Тоя сега предател ли е? Лъже ли? Или просто е добре възпитан и лицемерничи, демек - лъже?

Да направим рекапитулация на либералските прогнози: - Либералите предричаха крах на Русия заради Украйна, то взе, че Украйна беше обявена във дефолт /фалит/ преди 5 дни. - Либералите сега врещят, че Русия щяло, да и се обиди западът. Това не е грешка, това е ВИЦ. След системата враждебни актове от либералската върхушка срещу Русия, сега руските либерали казват: ама те няма вече да са ви приятели. На война, както и в политиката, най-опасно е да свършиш боеприпасите... А за либералите в Русия те свършиха, КРАЙ. - Китай вече измести САЩ като реално производство. Икономиката на САЩ е куха и се изпразва все повече. ПРИ РЕАЛНА ВОЙНА няма да важат нито облигациите на ФЕД, нито долари, нито "опции за злато". Ще важи кой ще произведе повече бомби и снаряди, кой има повече кюлчета скъпеценен метал в трезорите. ДА. За това световният бабаит вече не е толкова световен и толкова бабаит. - Бежанската вълна мъчи Европа и това тревожи мислещите европейци. Пропагандата на ЕС истерично надува плашилото ИГИЛ и с това плаши всички. Русия решава и двата проблема. Европейците, няма как да не видят това като причина за симпатии.

Уеуеее, въх, сега, щом Украйна е във фалит, значи вече Киев ще бъде превзет за 2 часа, а не за 2 седмици, както обеща жужето преди 102 седмици, нали? ))))))))))))) А Китай не го мисли - там на борсата за 2 седмици се изпари 3,5 ТРИЛИОНА долара. Сладко ))))

БРЦК

Тъпчо , я ни светни кое точно джудже е щяло да превзема Украйна за 2 седмици и кога го е казало това? Аз знам само за американеца ,който командва НАТО. Та същия се жалваше по ЦНН как Русия може да превземе ЕС за 2 седмици и НАТО не може да ги спре. Ама нали знаеш ,че да можеш , да искаш , и да го направиш за 4 ралични неща ?

Ами, Запада ще произведе повече, по-качествени и по-бързо не само бомби, ами и походни кенефи, бани и кухни. Пък вие си спете в землянките и се гордейте с това. Колко е хубаво в Китай, може да ми разказваш, когато в големите им градове започнат да никнат квартали дето се казват Малкия Ню Йорк, Малкия Лондон, Малкия Берлин и т.н., а скучаещите китайски бачкатори отиват да похапнат нещо евтино и екзотично, като свински крака със зеле или Патица "Деня на благодарността". ;)

Рашките няма как да са тъпи. Тъпият си ти с подобни елементарни коментари. Путин много добре е преценил степента на риска, преди да се включи във войната. Защото ако ислямистите сега победят в Сирия, утре ще цъфнат на Кавказ. Ти бил ли си на Кавказ? Не си. За това аз пък съм бил. Там е много сложно.За това по добре ако ще има битка, то да е на чужда територия. Имаш много здраве, ако наистина мислиш, че американците могат да подведат с нещо Путин. Ха на бас, че там той ще е победителят.

"Рашките няма как да са тъпи" Руските идиоти - най-умните идиоти в света. Руските джуджета - най-големите джуджета в света. Руските болни - най-здравите болни в света.

Руснаците имат най-голямата, като територия и най-богатата като ресурси страна и имат БВП по-малко от на Германия... Я ми разкажи пак, колко са умни и как ги умеят нещата. Не е само да имаш нещо, важното е и да знаеш как да го ползваш.

ЛОЯЛЕН

Не си доловил хумора?!

Руснаците бомбардират финансираните от Хамерика и Саудитска арабия джихадисти с бомби и крилати ракети!!! А Хамерика и саудитските и подлоги бомбардират ИДИЛ и АЛ кайда с оръжия, боеприпаси, медика,енти и пари...........Човек да му се зачуди кой е по ефективен в бомбардировките.... Руснаците поразяват всяка цел...Хамериканците взривяват всяка болница, детски дом, фабрика за лекарства или селска къща която видят.....Истината е, че Хамериканците нямат желание тяхното извратено копеленце ИДИЛ, да бъде затрито от белия свят.! А Хамерика си обича извънбрачните джихадиски копеленца детоги пръква по света!!!Все пак са инвестирали милиарди в това дяволско изчадие!!! Както едно време създадоха и финансираха Ал Кайда!!!! Само че вече и най-тъпите дебили и профани разбраха, че Хамерика е основния създатели и спонсор световния тероризъм!!! А както се казва: Господ забавя, но не забравя! И един ден Хамерика ще изгори в адския огън, който сама е запалила!!!

Русия започна реконкистата. стабилизира позициите на ДНР и ЛНР, подкрепя съюзниците си. Икономиката става независима, а ЕС вие и циври на умрЕло заради санкции.

цирк, смисъла е да има война и напрежение, жертвите нямат значение... важното е овците които не са загегнати в момента да си мислят "колко е добре тук правителството ни пази можеше да сме като онези промити муджи там"

Всички терористи в Сирия са законна цел за руснаците. Башар Асад е единствен легитимен лидер. Народа в мнозинството си в Сирия подкрепя Башар Асад.

"Хубав-лош", Асад е законно избран!Ама някаква групичка хора не й харесвало да е президент? Същата каша я разбъркаха и в Украйна, само дето Порошенко е избран с половината парламент!

Затова ли тия мнозинството на Асад бягат като третирани с райд хлебарки към Германия вместо да застанат с оръжие да го защитават??

Цитат от Ердоган: "Турция е купувач номер 1 на руски газ, но ще преразгледаме политиката си по този въпрос в бъдеще. Освен това ще преразгледаме и руско-турския проект за АЕЦ Акую". Да преведем това на нормален език - какво ще рече? :)))))

Първото е чиста лъжа. Германия купува повче от Турция. Другото е ясно- заплашват да прехабят Турски поток. Чудесно, ще го преживее Русия.

Турция сериозно ще си навреди, ако го направи. И двете са в наша изгода, обаче :) нека!

Ще рече че свърши евтиния петрол от ИД.

Столтенберг псевдо фигурката сложена начело на краварското нато, днес орева орталъка, че руските ракети били много опасни и носели опасност. Само където не е уточнил, че носят голяма, дори смъртоносна опасност за създадените от краварите ислямистки умерено-режещите глави ислямисти. Как кюрдите от северен Ирак и Сирия с радост коментират летящите над тях руски ракети, можете да намерите в нета чрез търсене с: ... "... Russian missiles appears in the sky of the Kurdistan region ..."

Какво очакваш от бивш комунист. Столтенберг е бил генерален секретар на норвежката комунистическа партия.

И Обама е комунист и даже Мутрата Биби е комунист.

Поредната измислена статия за нещата в Сирия от типа "пълнеж",която цели да прикрие новината на деня.А тя е,че свободната сирийска армия е преминала на страната на Асад в борбата срещу отрочето на ЦРУ - ИДИЛ.

Най-малко един американски ВОЕНЕН самолет е трябвало да промени маршрута си НАД СИРИЯ, за да избегне опасно близко приближаване до руски военни самолети.... И по каква работа е там този ВОЕНЕН самолет , някой да го е канил ? Вероятно по покана на далай лама и саудитските демократи. И какво прави там ? Установява мир ред и демокрация. По либийски. По иракски. По афганистански. И по майдански.

"Те (въздушните удари) в значителна степен са насочени срещу опозиционните групи, които искат по-добро бъдеще за Сирия" Такова, каквото американците осигуриха за Ирак? Или за Либия?

стига копи-пейства бре утрпко, и за чужди писаници ли взеха да ви плащат?

направо ужас, икономиката на САЩ бележи ръст от 2,5%, на Русия - спад с 4%. Руските пенсионери масово се самоубиват от глад и липса на лекарства. Масово - това не е само дума. Всеки ден се самоубиват по няколко стотин възрастни хора само в Москва. Но щом това ви устройва, то устройва и нас. :)))))))

Ами това са спестени пари от пенсии - защо да не я устройва Русия? Колкото по-бързо изтребят пенсионерите си, толкова по-добре за руския бюджет.

Кой те "осведоми" за "масовите самоубийства" в Москва? Онзи от сирийската "независима агенция" ли, базирана в дюнерджийница в Сохо /Лондон/!?

Едно е да се самоубиеш, а съвсем друго да се появи някой хъшлак с пистолет и да застреля 10-20 млади студенти в Орегон, например!

Тъй наречената "умерена опозиция" е бунтовническа армия, въоръжена от амитата и създадена пак от тях с единствената цел да бъде съсипана най-цивилизованата арабска държава Сирия. Асад им е крив и неудобен защото не се съгласи през сирия да мине газопровод зе Израел. Голям грях е да не дадеш на евреите нещо, което искат.

Не знам по кого стрелят русняците, но определено не стрелят "сватбарската". Реално погледнато джихадистите също са опозиция на светския режим на Асад. И тъй като русняците ги подпукаха много здраво, техните американски приятели сега рИват. Га пукаха петрола ни рИваха, интересно защо сега рИват!

На Бойко , платените келеши пак са о.л.а.й.н.я.в.и.л.и коментариите!Малко Ви остана и на Вас герберчета смотани!

Селям алейкум! Заради отстраняването на един Садам, беше унищожена една цяла държава. Същото беше и с Либия. Сега на реда е Сирия. Питам се-до като бъде отстранен Асад, дали ще останат някакви хора в тая страна. Те бягат, защото иначе ще бъдат избити. И тука някои лигльовци се правят, че не виждат най важната опорна точка. Че не Путин е виновен за тоя апокалипсис. И вторият важен въпрос-не зная кога ще завърши тая безумна война. Но със сигурност след нея там ще доминира Иран. И разбира се Русия. Тя никога не би започнала една война, ако не е сигурна в победата. Приятен ден.

Воят от САЩ означава , че Русия се справя перфектно с ролята си на боец срещу радикалния ислям!Много показателно , за американската пропаганда е че след като избиха 22 лекари и пациенти в болница в Афганистан, в САЩ се появиха публикации , че руснаците са унищожили 3 /ТРИ/ болници в Сирия !!!Елементарна лъжлива пропаганда , явна САЩ са тръгнали по надолнището към войната!Чао Обама!

Мы ввязываемся в войну, в которой даже теоретически мы ничего не можем выиграть. Мы ввязываемся во внутриисламский конфликт, и мы ввязываемся в него в составе коалиции, члены которой: а) не смогут раздавить ИГИЛ, б) являются для России представителями куда более чуждой цивилизации, религии и культуры, чем Запад. Все остальное по сравнению с этим мелочи.

Хубаво е да пишеш кого цитираш.

Руският си НПО-клонинг,вероятно. Онзи поне скоро ще го пребият като куче,а този ще скимти още няколко месеца поне.

не мисля че ще ти каже, но аз мога. в русия има една групичка интелектуалци, изключително прозападни и пацифиски настроени, на които главната платформа е "ехо москви". тези личности се надяваха на скорошна смяна на правителството в русия, но тъи като на последня им митинг доидоха 600 човека ( а събираха преди по 200 000) сега само злобеят и пишат апокалиптични предсказания. от източника "ехо москви" и линкове около него човек може да намери при желание "убииствени" коментари и за украина и за путин и за сирия. впрочем, това, че им позволяват да пишат всичко говори, че в русия никои не ги вкарва в затвора за това че имат друго мнение. те не са глупави хора и разбират, че самите те са контрапример за твърденята си и това толкова ги боли, че един от тях се беше изказал, че предпочита да е в затвора... ама на, никои не го вкарва там...

Те еврогей американците Руски не знаят тъй,че преведи им го,то на свиня и кладенчьова вода да наливаш все тая !!!!!!!!!!!!!!

милите български медии... те са неутралнички. америка казва това, а русия онова, но ние не знаем къде е истината...публикуваме всичко. ето ид казва, че те са ангелчета господни, ние го публикуваме, ето, психопата маклеин направил някакво изявление, ние пак го публикуваме...абе хора, ние поне не сме от другата страна на земята, сиря е близко, бежанците са на портите ни и даже вътре в страната ни. знаем много добре какво и защо се случва. какво е това смешно и жалко шикалкавене!

щом мурзилките квичат на умряло, значи е добро

Българските медии не са "неутралнички"...те са неориентирани и се ослушват ,на къде ще задуха вятъра...

Русия да избомби всичко що е останало неумерено от умерената опозиция хахаха

препоръчвам ви силно да прочете този коментар! много добре описва ситуацията и кой какво РЕАЛНО прави!:-) http://dnes.dir.bg/newscomments.php?id=20228103&tagid=119833&page=1&comment=49100

Ти ял ли си банан? Не, но бати ми каза, че е сладък. Много от коментарите ми напомнят за горе казаното. Лошото е, че такива "професионални"коментари продължават да се ширят. Явно от това се печели.

Русия си бомби, САЩ хленчи, ислямистите бягат, а соросоидите са с нова тактика. Сега замерят със заплати, похотливи рускини, мижава армия и подобно словоблудство. То нали си получиха поредната доларова инжекция, трябва да се потрудят малко. Но защо така неграмотно бе, протестъри. Нито по темата, нито с правопис, бъкано с цинизми. Атоанетка или Арсенчо ви назначават?

Русия си бомби, бомби, па кинтите вземат да свършват, свършват, и както подвиха опашки в Украйна, така ще подвият опашки и сега, защото тия изстреляни ракети са на стойност колкото са пенсиите на всички московски пенсионери за 1 година.

Ти си бил русофил бе, Кънчо. Много жалиш руските пенсионери.

Ти за ракетите не се кахъри, те са произведени отдавна. Пък и Сирийците най вероятно ще си ги платят.

"Представители на Русия и на Израел са обсъдили как могат да избегнат случайни сблъсъци в Сирия. "Русия няма да предприеме каквото и да било действие, което ще застраши израелската национална сигурност" Във ваш интерес е да не предприемате, блядове. Че като заиграят израелските ракети става наистина лошо. Ваш Моше.

Какви точно израелски ракети, ПВО-тата, които дори не "видяха" крилатите ракети от Каспийско море? Да споменем само, че те летят с дозвукова скорост, а час и половина са летели покрай Турция, без прославутите американски ПВО-та дори да ги усетят :)

Какви точно израелски ракети - от тия, с обогатения. И не разчитай, че Мосад не е в течение на ситуацията. Те не обичат да плямпат, да се дуят и да се изхвърлят като блядовете-алкохолици. Но дойде ли момента - всички богове да са ви на помощ.

Моше, не ме разсмивай. Евреите в Израел не са толкова тъпи като тел,за да се карат с Русия. Само Натаняху се разбра човешки с Путин и нямат проблеми точно защото евреина не иска да има проблеми с руснаците. Не е умно да имаш за враг руснаците. Русия също няма претенции и проблеми с Израел.

хич не е умно, а и 1/4 от Израел са руснаци.

Ще ги видим тези израелски ракети. Дано не са като израелските самолети. Онзи ден 4 броя се насраха докато обърнат преди да стигнат Сирия.

Руснаците демонстрираха 20-30 крилати ракети по "приятелските терористи" на ФАЩ, и тия веднага напълниха гащи и се разквичаха за демократичните си джихадисти...ей, по всички критерии на международното право, това са ТЕРОРИСТИ!

Абе важното е да се освободят ,от старо оръжие и боеприпаси.

Финансовата операцйка на ботоксовото жуже в Сирия до момнента минава 2 милиарда доллара, като се предполага че до 4-5 месеца ще набъбне на 50, което е 25% от разходния бюджет на Федерацията, всичко това се случва на фона на огромна икономичесса криза.Минималната заплата удари ново дъно и падна под 110 долара, увеличава се пенсионната възраст, повишават се ексортните данъци с което директно се удря по бизнеса, който все повече губи довере в Путин.Честита победа рашки.

Какво си заревал на чужди гробища бе, пезевенк? Не видиш ли как в БГ вече хората асфалт ядат и се чудят къде да емигрират?

... рашите! Имат си финансов министър и това е негова грижа какви пари харчат! Да не би на твоите "европейски" баба, стрина и вуйна на село да им стигат пенЦииките от по 100, 150 евро на месец, че си се "загрижил" за руснаците?

Само на Москва бюджета е над 30 милиарда евро.

Абе, вие полуидиотските-чучела поне малко мисловна дейност можете ли да култивирате или сте гато бот-ове? copy/paste и на макдоналдса.

Сватбарите, пак са се доказали в Йемен.

На страха очите са големи... Знаете ли колко пари да изхарчили САЩ, Турция, Саудитска Арабия и Сие, за тези неща, които руснаците разцепиха за 7 дни? За това е воя...пари на вятъра и факта, че ударите на САЩ и Сие, за една година само разшириха територията на ИД, вместо да я отслабят. Това са фактите. Всеки да си прави извода, кой стреля по терористи и кой по макети в пустинята

На това и прост малоумен-протестър не може да ти отговори. Те си знаят само "жужи-мужи" и разни още нечленоразделни мученета.

Иван Петров

ами те биха скандирали и срещу Обама стига някой да им плати...подобни организации нямат идеали, имат интереси

САЩ ще въоръжават отново хунтата в Киев. САЩ трябва да се подведат под отговорност защото ще разпалят отново войната в Украйна. Престъпници.

Нищо, той Жужи ще превземе Киев за около две милисекунди. И спирайте с квиченето за американските доставки на оръжие, да не почнем с използването му веднага.

почвайте! чакаме ви в Дебалцево!

Нема страшно, само преди това си извади главата от задника.

Я, феновете на алкохолиците се разквичаха, значи САЩ постъпват правилно.

Те Сащ въоръжаваха и Грузия. Грузия нападна Осетия и Абхазия, нарушавайки международно споразумение. и какво стана после...

стана тя каквато стана!