Русия започна и военноморска офанзива срещу ИД

Руски бойни кораби в Каспийско море изстреляха ракети срещу "Ислямска държава" в Сирия. При въздушни удари е разрушен оръжеен склад на бойци, обучени от ЦРУ.

Обратно в новината

Коментари - Русия започна и военноморска офанзива срещу ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С това темпо утре ще започне и интергалактическа операция срещу тях .... баси смешника е Путя.

Интереса на Р. Ф. е, пречупване гръбнакът на новия "ислямски интернационал", ликвидиране далеч от границите на Русия и на постсъветското пространство. Това впрочем е и в наш (ЕС) интерес .

а дано, най- накрая да започнат борба срещу терористичната групировка "Ислямска държава". Всички знаеме и разбираме защо Путин воюва срещу опозицията. Целта е стабилизиране на опасно разклатената вече власт на Асад. Та така уважаеми Путин, хайде изпълни изявленията си пред света и нападни най-накрая престъпниците от ИД. Те са реалната опасност за света. Ненормалника Асад няма да спасиш, рано или късно ще си отиде, както всеки един диктатор. Лек ден.

нацелили са наш'те РПГ-та, с които се самоубиваха краварите

Днес Ердоган каза, че спира да купува руска газ....простата кагебишка пръчка Путин струва на Россия хиляди милиарди долари вече :))

да вЕрваш ,че русите с 50 смешни самолета са поситгнали за седмиц а повече от Башар с неговите 300 самолета за 4 години е признак ма дебилство или русофилство :))

с 50 "смешни самолета" направиха това дето краварската авиация с невидими, безпилотни и още незнам какви си неможаха, представи си колко е авиация! Пък и тяхното ПВО проспусна ракетните удари .... да ти е...ба и ПВО-то и Пейтриътите ви и безпилотника дето се стреснал от ракетите покрай него ....

Интересно, за 1 седмица руски удари над Сирия USD падна с 4 рубли. Дали да очакваме до края на годината да станат 1 за 1.

хи хи , няма спор голям успех за путкин :)) Що не ръкоплескате, бе копейкаджиите :))

ще те потупам по дупето, Кончитке! Това ще ти е по-приятно ..

Дали обаче разбирате, ублюдоци, че с всеки изминал ден ИД си стои, а Русия с верния Асадович става все по-смешна? Ако го разбирате, значи сте по-умни от Путин.

като чета че саудитците пак са убили участниците в някаква сватба започвам да разбирам израза "сватбарска стрелба"....

оказва се, че срещу СУ-34 доларите не помагат

Това че точността на попаденията е 3 метра е факт! Факт е също така,че корабите се намират в Каспийско море. Разстоянието до целта е около 1500 километра.Всеки сам да си направи изводите за точността на попаденията!

Нашата авиация ще помогне на САЩ да се съвземат, за нови подвизи.

"Ние може да бъдем принудени да помолим Русия да предприеме въздушни удари в Ирак в скоро време. Смятам, че през следващите дни и седмици Ирак ще бъде принуден да помоли Русия да нанесе въздушни удари и това зависи от успеха им в Сирия", допълни Замили. И изведнъж, само с няколко думи, цялата пропагаандна машина срещо Росия, отиде по дяволите!!!!

кажете ми, в кой свят, някакви "разбунтували" се граждани, ще смачкат професионална армия? то излиза, че най-талантливите военни, раздали се някога, са сирийските граждани! ми те сега като избикалят свободно европата, представете си пък какво ще направят там, ако се "разбунтуват"!:-)

Нещо не си разбрал като трябва.

Повечето хора в света подкрепят принципите на демокрацията, но същевременно не одобряват опитите на САЩ, независимо дали са добронамерени или не, да налагат демокрацията със сила. В продължение на десетилетия разюздаността на САЩ беше възпирана от СССР. След разпада на т.н. комунистически блок и на СССР, самонадейностнта на САЩ достигна до нови ексцесии, които доведоха до свалянето на някои диктатори, но същевременно до невиждана и нечувана дестабилизация и огромни страдания за народите на Ирак, Либия, Сирия, напоследък Йемен и на много други страни. Под знамето на демокрацията САЩ системно и грубо нарушават основополагащия принцип на ненамеса във вътрешните работи на всички старни, дори на своите съюзници. Очевидно това не може да продължава вечно. Не твърдя, че Русия е силата, която може да балансира политиката на САЩ, но няма съмнение, че такава сила ще се намери, Китай например още не си е казал тежката дума. На световната сцена ще излязат и нови сили, повече или по-малко самостоятелни иили агресивни. Обикновените хора не искат нищо друго освен благоденствие и мир. Няма просперитет и щастие без мир. В крайна сметка, дори и след 50 години този мир ще бъде наложен, но първо со бединените усилия на народите трябва да бъде пречупена една сила - частната военна промишленост и свързаните с нея сектори и кръгове, а в много страни тя е изцяло частна.

Прекрасно! И тука излизат Железният човек с Хълк и чупят тая сила на фона на залеза. За малко не се разплаках. Силата, за която говориш, вече повечеот век държи 80-90% от световния капитал - банки, нефт, оръжие, наркотици, ... политика. Ако имаш предложения, как да се пречупи тая система, бих те изслушал с оргомен интерес.

Поживем - увидим, както казват руснаците.

Нещо доста сериозно си се объркал!

sawo

Нещо, ама какво е това нещо... Определено си напред с аргументите...

А така, бой по умерената опозиция. Тя и без това е част от ИД.

Навремето служих в ракетни войски на устието на Камчия. Водеха ни даже секретни войски и докато на руснаците на вензелите имаше ракети, нашите бяха кашишки. През ден бойни тревоги, учения, стрелби, физическа подготовка и тн.Ходехме и на стрелби в пустините Каракум и Казалкум всяка година и често печелехме първите места. За няколко месеца станах като пружина. На уволнението си плаках. Сега плача като видя днешните войници. Пропиляхме всичко за 25 години.

Поздрави от Харабали и Ашулук!)))

айде гответе пак хляба и солта да срещнем новите стари освободители :))) че ми омръзна тая "демокрация" ...

:-))))))) ... Enschulligen Zie ! !

Интересно защо от всички в близкия изток самите ИД не знаят все още че русия им нанася удари,които според статията са над 112;)

А не чуеш ли, не видиш ли, колко проклятия, колко джихади обещават на Путин......

Шило

Я, ти говорител на ИД ли си?

Началник

ИД обяви ВЕЧЕ война на Русия, сузи. чудя се, след като не е била удряна от Русия, защо ще го прави на 1-во място?!? сузи, малко тъпо включване правиш, разчитащо на вродената наивност на хората, водеща до глупост, по принцип. но не всички сме такива...

щото направо ги потрошиха краварските удари за една година)))) смешко си май, а също мишок и лизач ала Митов

А на мен ми е интересен-"Искандер"-нищо не зная за тая ракета-само я видях на парада и четох данните и в едно военно списание-но колко е вярно ,не зная.Нова ракета е.

Наследник на Точка У. Ракета с малък обсег на действие. Защита от ПРО. Може да носи и ядрен боеприпас. Наследник е на ТОчка у и следователно притежава всички нейни преимущества, но с повишени характеристики, плюс способност да пробие всякакво ПРО. Висока точност, неотразимост, скорострелност.

а , колегата вече е написал . обаче има индикации че въпросното изделие може за часове да се модифицира до състояние да закара половин тон БЧ на 1300км . (даже си подозирам , че точно такива прашасват в складовите бункери)

а ако разбираш руски - в тубата има цял голям сериал "ударная сила" - всичко за съветското и руско въоръжение .

След този фокус на "Калибър", все повече започвам да вярвам на руснаците, че онази"Топол М", след като е прелетяла над 8000 километра е тупнала на 10 метра от целта.

Това никога няма да стане.Европа няма да го позволи вече.Изхода ни е във военен режим като в Гърция, па макар и с Б.Б начело-ред и сигурност.

Възможно. ...ама БЕЗ Кьорав(а) от 'наште'.

кой я пита Гейропата ве смехуране?

айде гответе пак хляба и солта да срещнем новите стари освободители :))) че ми омръзна тая "демокрация" ...

бре , тия гладни пияни прости мужици ! как сколасват без технологии да пратят дрон на 1500км с някви си 3м отклонение ? при положение , че не моат да праят ни тилифони , ни тиливизури , ни пирални и хладилници ? тцтцтцтцтцтц ! а , между другото , "калибър" с термоядрена бомбичка 200кт ходи до 2600км (тя е по-лекичка от обикновената , 220кила срещу450 ) . явно е , че това упражнение е повече намек към "някой" отколкото тактическа необходимост . и може би салют за Владимир Владимирович ? наздраве за Путин и Русия ! на многая лета !

Това се случи,защото САЩ притъпиха вниманието си от гордост и самочуствие.Старите кучета Франция и Германия са ги предупреждавали,но кой да им повярва.Сметнали са ,че чрез краха на СССР е рухнала и руската оръжейна промишленост.Вековете традиции си казват думата.

възразявам ! възгордяването и самочувствието са налице , но не те са причината . те също са следствие от главната причина - пълната морална и умствена деградация на управляващата върхушка . предполагам ще се съгласиш , че възгордяването не е причина да назначавш скудоумни твари като псаки и пейлин в политиката ?

старите кучета освен гостерица напоследък друго не знаят "старо" смешник

Руски гъзолизец, много ли си горд с безродието си?!

Руски -не---германски гъзолизец съм.

Залпът на крилатите ракети "Калибър" от района на Каспийско море ,оповести краят на еднополюсния модел на "Томахоук".

С точност 3 метра!?!??!

За информация, Русия е стреляла с ракети среден обсег, вариантът земя-земя е забранен с договор. Но когато е подписван договора в него не са включили ракети със среден обсег - морски старт, просто защото съществуането на такива ракети се се считало за НЕВЪЗМОЖНО. Обонго пак е изненадан....много изненади за майМунчо за последно време.

Всичко имахме приятел-включително и забраненото-в хангари дълбоко под земята.В Змеево се сложи край на българските ракети.

БЛАГОДАРЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Преди минути една наша минетчийска телевизия показа протест на десетина откачалки пред руското посолство в София срещу руската агресия в Сирия!!!!!!!!!!!!!!!Оооо продажна сволач поне да си бяхте нахлузили чалмите за да сте логични отделно че сте платени соросотутки изроди мръсни!!!

Няма да се обзалагам, че са били от проституираща мрежа.

ми за кво протестират. съгласни са ИД да коли, убива жени, деца, да мигрират и да идват в Европа като бежанци? Тогава ще останем и без евро-средства, за да може Европа да ги поеме. ТЕЖКО НИ ! И без това на Европа не и е до нас, плюс, че не ни искат. А пък жестокостите и зверствата в Сирия и Близкия изток продължиха твърде дълго пред мълчанието и бездействието на Великите сили

ми за кво протестират. съгласни са ИД да коли, убива жени, деца, да мигрират и да идват в Европа като бежанци? Тогава ще останем и без евро-средства, за да може Европа да ги поеме. ТЕЖКО НИ ! И без това на Европа не и е до нас, плюс, че не ни искат. А пък жестокостите и зверствата в Сирия и Близкия изток продължиха твърде дълго пред мълчанието и бездействието на Великите сили

ЖАЛКО ЗА ЗАПАДА! ПОСЛЕДСТВИЯТА СА ТРАГИЧНИ ПАК ЗА ЗАПАДА. ПЪК НИЕ ГИ БЛЕНУВАХМЕ И ИМ ВЯРВАХМЕ

Да уцелиш цели с точност до 3 метра чак от Каспийско море си е изкуство.Аз съм неутрален, но се възхищавам на това.Колко държави в света могат това-защо Франция стиска зъбите-щото не и стиска и не го може.Бойните им самолети "Мираж"-са пълни с грешки в електрониката.Руснаците винаги са правили нещо грозно и яко ,като Москвича- но няма мърдане.Тема за размисъл на САЩ-техните ракети " Пейтрият"-нямат тази точност.Фактите говорят.

му е в каналите за едновременно следене и управление поразяването на множество от над 8 цели. Пък е истаричък като оръжейна система и за това му търсят пазар по "страните от Източния блок".

Не знам-служил съм при ракети Земя -въздух ,стрелял съм и РПГ-против ниско летящи цели,виждал съм и ракетите Земя-земя.Нищо нямаме вече-Истамбул трепереше от тях,сега ние треперим.

Политиката на Русия в Близкия Изток може спокойно вече да гласи - Ние ще изчистим ид от вашите държави и света и държавите ви ще могат да се възстановят, до преди западното умишлено унищожаване.

Внимателно слушайте Путин, той никога не лъже. Беше казъл: Никой даже наум да не си помисля, че може да въздейства върху РФ от позицията на силата. И че "партньорите" на РФ много скоро силно ще се удивят(още не могат да се опомнят от средствата за РЕБ, с които се сблъскаха лице в лице в Черно море).

Безроден педерaz, капка българско няма у теб - Путлер това, Путлер онова!

Язък за напъните колко велики били руснаците, че техни ракети изминали 1500 км до целите. Между другото става въпрос за 1100 километра. Американските Томахоук от 70-те години технология поразяват цели до 2500 км разстояние, но за това русофилите не пишат.

Много си зле.

Американските Томахоук от 70-те години имаха далекобойност от 1600 километра. Когато ЦРУ се добра до информация , че руснаците разработват версия на "Калибър" с далекобойност 2500 км. те пристъпиха към модернизация и доведоха далекобойността на Томахоук до същият размер. Само, че не предвидиха една друга подробност, че руснаците ще разработят вариянт на своята ракета и за подводно изтрелване. Точно това прави в момента "Калибър" без аналог в света.

Е какво, руските ракетоносци да се оттеглят на Урал и оттам да стрелят ли, за да ти направят кефа? А и растоянието не е главната характеристика на едно такова оръжие, ако разбираш за какво става дума. Предимството пред томахавките е в защитеността и точността. Иначе крилатите ракети първи са ги създали СССР, ако е за въпрос.

"Иначе крилатите ракети първи са ги създали СССР, ако е за въпрос." ПоSSерко, не си ли чел за ФАУ 1 кой и кога ги е създал?

Дребосъкът е готов и атомна бомба да пусне, за да му обърнат внимание.

Той , ако пусне атомна бомба няма да има кой да му обърне внимание.

а вие разединено завистливо вечно хитруващо дребнаво племе никога няма да видите прогрес и все чужди дупета ще лижете

Ръстът на Путин не му е никакъв проблем. И путин няма излъчването на човек с нисък ръст - бая по-едри от него могат да седят като насрани пред него. Например в бившето ГДР, невисокия Путин е спрял тълпа от 500 човека , желаещи да нахлуят в консулство на СССР, по време на събитията около обединението на Германия, имайки само един пистолет с 6 патрона В България е пълно с мъже среден и под среден ръст. Дан Колов и Никола Петров са били под среден ръст, но са извили врата на сума ти колоси. Например Пол Понс, шампиона на Франция е бил двуметров, докато Никола Петров - 172 см, дори по-нисък от Путин. И е направил великана Пол драбадан. В бойните спортове ръста е важен, но не е определящ. И никой не счита, че са непълноценни. Виж умствените джуджета като теб наистина имат голям проблем и той се вижда от всеки ред, който напишат!

Русия е над всички!!!Тя е мощна и силна!!!Какви са там тия, някакви си бандити, които устояват на най-великата сила - хамериканската!!!Сега ще разберат истината за света!!!

Браво на братушките и китайците. Най-после да има някаква правда на тази земя. Пълнят ми душата

Човече, не само Русия и Китай, прибави към тях Иран, Ирак, ЮАР, която отдавна помага на Сирия, но нашата преса не споменава нищо по въпроса. Да не говорим, че на страната на Асад воюва редовна иранска армия, елитните ирански спец. части "КОДС" и т.н.

не пускат си китайски фенери...и ощи нещо. хората дето ги бомбят.

поне 50 кена от бира.. асме 5 милиона. е..горе долу..след изборите по точно. виж, с нишаните е по трудно.

ша сварши работа. да не земете се пропиете ся..

Pesh0

И какво им е демократичното да умерените опозиционери , обучавани на война от ЦРУ ? САЩ сега ще напълнят гащите , като Русия може от каспийско море , да им обстрелва , терористчетата . А и някой друг самолетоносач , може да го отнесе , от съседно море :)

БРАВО НА РУСИЯ !!!

какво мислат да отмъкнат от сирия. проф. ре? нещо тежко е.

игрите на глада. трудно е с кадрите днес..

Има много руски самолети които не ги рекламират като Фашингтонския Холивуд. Абревиатурата им означава на каква височина могат да стигнат . Пилотите са буквално със скафандри и ще свалят целия космически боклук на САЩ и Европа . Ще ги оставят без очила. Дори Китай си свали сам спътник на огромна височина. Затова Владимир ги е кръстил ВКС

за ВКС и ВВС. Дали Щатите имат аналог на руското ВКС. Ако нямат ще бъдат погълнати.

Нямат и наистина ще бъдат погълнати когато угасне не глобалното им поз. а интернета на соросоидите и останат на тъмно и сляпо срещу Сухой. Тогава в тъмното щеее.....и Потрошенко и дебилите които го защитават. Ноща е с Русия и Владимир

Странно-това не бях го чувал и ако е вярно са години напред тия хора.

Май само руснаците знаят за тез удари...идилци не са се оплакали

ни са разбира оти им менят името на идил..

Не си много наясно . В момента оплаквания та на тези идилци се разглеждат от пророка Мохамед.

Ми то не са останали живи ИДИЛци..Затова! Не е като да взривиш болница, или сватба пред очите на хиляди невинни хора!!!

Pesh0

Те и избитите от Американците лекари , не са се оплакали .

Последни новини: Руските нискотехнологични крилати ракети прелетяха на някакви си няколко хиляди километра и пльоснаха на 3 метра от целта.

с оставени нишани от башар и идил. язък за рикламата, и жалко и срамно за невинни жертви.

ти май си обсебен от болнициа в Кунзуз а дето кравраите я дариха демократично с "хирургичесска таочност")))) смшник лизачов си ти

По кошмарното за западноевропейците и американците е ,че тези ракети са изстреляни от корабчета по класификация -катери. От тук нататък американците ще се стряскат от всеки руски риболовен траулер .Не се знае под скумриите не се ли крие някоя "топола".А като българин-русофил се радвам ,че след 25 години унижения от англо-саксите ,най после си намериха майстора и няма ,като българин,славянин и православен да се чувствам човек второ качество. а

Много си се надценил, щом си се докарал до второ качество.

По-кошмарното е че "Ангара" подгрява а на краварите им изгарят носителите още на пуска. В Космоса лидера е един и това ще реши войната. Планерите на САЩ ще останат на суховой

къв им е проблема на хамериканците. и как го решават. човешкия фактор.

че на ракетното оръжие много много не му влияят климатичните и атмосферните условия и времето като час от денонощие. За руските ракетни системи температурният диапазон за успешен пуск при бойното им използване е от минус 40 до плюс 50 гарадуса по целзии и скорост на вятъра, на кратки пориви, до 25 метра в секунда. В полет влиянието на всички атмосферни условия се отчита и коригира от системата за уеправление на всяка ракета.

Да вЕрваш, че със 112 удара досега русите са направили повече от Башар с неговите 300 самолета за 4 години и повече от САЩ и арабите с 200 самолета за 2 години в признак на дебилство...

Прав си ! Това не е по силите на един дебил.

сега търси контакти с нея! Сигурно ще ги получи.

Така както стрелят от далече, няма ли опасност да думнат нЕкой Щатски самолетоносач? По погрешка, както янките думнаха болницата!

Няма да е по погрешка, но виж, ако от него литне някой аероплан и вземе та реши да удари руснаците тогава не се знае знае ли се...

Тия двете страни от край време играят "доброто и лошото ченге'' сега просто си разменят ролите

Далекобойност 2500 км. Ами ако ги снаражят с ЯБЧ? Те не попадат под ограничението за ракетите със среден и малък обсег... Такъв тип ракети могат да монтират и на ОТРК Искандер-к. А от Крим и Калининград всеки може да си сметне обсега.

Бойните глави на ""Калибър" могат да бъдат както с ядрен, така и с обикновен заряд. Ядреният боеприпас на Калибър се равнява на 10 атомни бомби като тези, хвърлени от американците в Хирошима през август 1945 година.

които яростно твърдяха че руснаците нямат никакви технологий?! Много ги моля да ми пояснят как така изстреляните от корабите им Каспийско море крилати ракети са прелетели стотици километри над безлюдни територии на Иран и Ирак и са поразили цели в Сирия с точност до 3 метра?! Ако нямат отговор нека попитат. Има хора служили на България с високоточни ракети и могат да им дадат необходимия правилен отговор. Но преди да питат нека сами си отговорят защо ни принудиха под американски надзор да унищожим тези си ракети!

GPS система на американците!

нали американците спяха GPS над Русия, както и Мастекард и Виза... Това позволи на русия да разработи нови системи. Явно по-добри

Глупак си и така GPS има много значения и го има от времето на Гагарин

на телефона когато караш колата си някъде по познатите ти улици?! Дуги, съвсем други са нещата тук, уважаеми!

Прелетели са по въздух и след като са паднали, са отчели обекта на поразяване. След края на студената война започна период на разоръжаване, след подписани документи. Много оръжие беше унищожено, но..... сега някой отново дрънка оръжие и това няма как да ни радва.

"Ако искаш мир, готви се за война"!? След като бе унищожено толкова много оръжие защо продължиха многомилярдните си програми за разработване и внедряване във войските нови оръжия или унищожението бе само за оръжията на страните с марионетни правителства?!

немало грешка с болницата.. при такава точност..

Това което САЩ и Турция не искат да направят срещу ИДИЛ го прави успешно Русия.