Официално: Няма да коментираме руски обиди към България

Министерството на външните работи няма да коментира обидни квалификации по отношение на българските институции.

Обратно в новината

Коментари - Официално: Няма да коментираме руски обиди към България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера по телевизията ON AIR в вечерно предаване един деятел (пропуснах името му) е казал, че недопустимо е да отбелязваме национален празник с чужда държава (Русия). Ето до къде е стигнало. До умопомрачение. Силиконовата и хубавата водеща е била очарована. Той иска да отбелязва празника без Русия, но сигурно с Турция и в Турция. И не се сеща контузения безродник, че щеше да празнува друг празник в друга държава и съвсем не е той. Да питаш после Русия за какво й чак толкова притрябвало да води война на два фронта, неподготвена (започна се военна реформа) с мощната Турция поддържана от Европа в Крим? Европа съжаляла на разстояние как турците колят българи. Какво Русия чак толкова спечелила? Хули?

Руснаците дори много са търпели. Години наред. Били ошашавели леко и си мислили, че братя българи получили временно затъмнение на съзнанието си и пак ще дойдат на себе си. Ама не. Какви не ли бяха назовани руснаците и Русия. Изредени са всички улични епитети по форуми и другаде. Косата да ти се изправи от богатството на изразяване. На всички нива. Чак на министерского (дянков), президенското (плевнелиев). За да харесани на новите братя. Но когато от многонационален руски народ 25 хил. загинали и отделно ранени и осакатени от екстремални условия (студ, болести и др.) и, когато съдбоносното решение за българите на руския Император, обявил войната на Турция и поел всичките тежести и загуби и спасил българската нация от небитие, били ОБЕЗЛИЧЕНИ (при това нескопосано) и изброени чрез запетая с фини, поляци, румънци, мълчанието на Русия е била невъзможно. Това би било съгласие на предателство. Нима Финландия или Полша са си обявили война на Турция? И защо ли не са назовани всички други народи влизали състава на империята и дали същия принос? Например белоруси или башкирци или татари от 180 други. Защо ли? Те са хора втора ръка за българските управници? Назовани само тези, които сега влизат в състав на ЕС. Това се казва политическа конюнктура. Защо не е дадено дължимото именно на Руската империя дала свобода не само на България, но и за цялата южна Европа? Финландия и Полша ги нямало никакви тогава, а народът им в състава на Русия е имал принос като и други народи, за които България дори не се е сетила. Милосърдната и благодарната. Сега България в деликатно положение. Не е трябва да се говори добре за Русия. Затова е таза вакханалия и лъжлив патос срещу Патриарха. Но какво да правят, ако Русия все пак освободителка? Един изход - да се употреби словесната еквилибристика. Да си мисли Русия каквото иска.

ани аз мислех, че тъи наречения поп ще скочи да бие т. н. наш президент

АКО НЕ БЯХА РУСИТЕ СЕГА ЩЯХМЕ С ВАЗЕ ДА ЛАПАМЕ ОБРЯЗАНИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕУРО СЪЮЗА ЗАДНИЦИ СМОТАНИ

500 години не сме лапали, та сега ли? Вземи се стегни малко.

'ЩЯХМЕ С ВАЗЕ ДА ЛАПАМЕ' - рече ватния чукундур с явно съжаление за пропуснатите ползи..

О,дано българския народ се събуди от робския комунистически,русофилско-угоднически,авразийско настроено робство и да избере Истината пред заблудата.Дай Боже. За това ли Левски се бори?

него не го ли предадоха български крадци на партийна каса с расо и разни успали се и закъснели да го спасят от турските присъстващи с ятагяни съратници? Успали се хората бе, човещинка е. Или нещо бъркам? Значи на това сега му се вика чиста и свята република? Кой освободи България от турско робство (ох, пардон присъствие)? Все въпроси без отговор. Това е много интересен призив: "О,дано българския народ се събуди от робския комунистически,русофилско-угоднически,авразийско настроено робство и да избере Истината пред заблудата." Ти май се изживяваш като апостол на демокрацията така като чета... добре, добре... Накрая една молба - Не споменавай всуе името Васил Левски.

"НЯМА НИКАКВИ ОБИДИ. КАЗАНА Е ИСТИНА. СПРЕТЕ ДА ИЗПРОСТЯВАТЕ. НАСОЧЕТЕ СИ НЕГАТИВНАТА ЕНЕРГИЯ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ. БОРЕТЕ СЕ ПРОТИВ МИЗЕРИЯТА И БЕДНОТИЯТА, В КОЯТО СЕ НАМИРАМЕ И ПРОТИВ ТЕЗИ, КОИТО НИ ДОВЕДОХА ДО ТОВА КРАЙНО ТЕЖКО ПОЛОЖЕНИЕ. КАКТО Е ТРЪГНАЛО УТРЕ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ И ДА Я НЯМА.

Обидата не е към България, а към назначените отвън нашенци да я управляват.

Руснаците са като онзи махленски разбойник, крадец, побойник и бабаит, от който странят хората, и който като се напие търси някоя от жертвите си да я пита: "Абе, ти мене уважаваш ли ме? Нещо май не ме уважаваш достатъчно!"

простено ти е, че тоя лаф за уважението е от съветско време и живееш с некви стари спомени. тормозят ли те руснаци в юесей? сподели - звучеш като потърпевш.

Кой си пък ти, да се изживяваш че раздаваш прошка, бе цървул! А що се касае до руснаците, които познавам, тези тук са много свестни (и красиви жени), и особено някои:) Но това, че не живея в България изобщо не означава, че не съм наясно как е там, дори и защото все още имам някои роднини и приятели там! Но като говориш за руснаци и простащина се сещам как преди няколко години жена ми ме кандърдиса да идем да видим какво е (о)станало на нашето Черноморие, което едно време толкова обичах и прекарвах по няколко месеца през ваканциите. Та като бяхме спрели мисля във Варна близо до морето и когато тръгнах да изкарвам колата - в България е ужасен трафикът, местата за паркиране, как изобщо карат по улиците... та аз докато изтеглях полека колата, която бях взел по наем изведнъж някаква друга кола отзад наби спирачки и след това клаксона, но го държа така, че всички да чуят и да се обърнат! Когато аз се ядосах и излязох от колата да видя кой е този простак, СЕ ОКАЗА, ЧЕ Е НЯКАКВА ПАЧАВРА, КОЯТО ЗАПОЧНА ДА МИ СЕ КАРА ... НА РУСКИ! А аз не знаех да се смея ли или да плача:) Просто я изгледах с презрение - нали все пак се води жена, и се качих, а жена ми ме попита какво иска тази откачалка и тя луда ли е, аз й отговорих - рускиня!

Да го духат тия с езика от македонските земи! И ботоксовият им диктатор и марионетката му контрабандист с попско расо от КГБ школата им! И да спрат да тровят и тормозят хората по света и в страната им!

че ти си имаш Тръмп, който не е диктатор, информира те от туитър - какво се филмираш толкова?

Я не ми го споменавай пък този, че и той е такова огромно недоразумение! Оказа се, че тук в Америка идиотите са доста повече отколкото и аз предполагах!

От тази комунистическа измет, какво друго да очакваш. Неграмотните колхозници дори не знаят, че румънската армия не е била част от руската. Още да ги канят червените утайки!

Защо умните и добрите заминаха навън , а останаха такива глупави и неграмотни като теб. Защото знаеш да лаеш простотии, и не ставаш за нrщо друго.

arvegil@abv.bg

Ти пА си ми един умник. У червената партия всичките сте едни такива умни, ум да ти зайде. Когато блядовете ви плюят мислите, че дъжд вали. Айде, бЕгай оттука!

Ужасни комплекси за малоценност ни тресат. Спрете и се замислете за държавата ни. Какво искате, да воюваме ли. Че ние сме един нещастен народ в момента. Излизаме за щяло и нещяло на улицата. Викаме за едно, а целим друго. До козирката ни е дошло от днешното управление, но мълчим. Заяждаме се с Русия. Що за глупост?

Дебили бе. На всичко отгоре обидчиви.

Много се надявам, че доста българи най-после ще проумеят руската политика и отношението на руските управляващи към България и българския народ. Това е било винаги едно лицемерие. Когато сме ги поддържали в политиката, даже това да е било в наша вреда(в повечето случаи), са изразявали "топли, братски" чувства, но ако само за момент не изразим раболепно "безгранична благодарност и признателност" - веднага се нахвърлят върху нас с обиди. Има достатъчно български думи, с които да характеризирам тяхното поведение - арогантност, нахалство, безочие - но не е нужно да слизам на руското ниво. Ще цитирам, обаче,само едно изречение от известния български художник Илия Бешков, писано през септември 1950 година- "Непоносимо страдание за русина е това съзнание - да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията." А в неговите записки от "Черната тетрадка" има още по-силни и по-ужасни оценки.

човек да се олицетворява с държава, институции, партии, чиновници и т.н. и да си хаби нервите за глупави спорове и дърляния. да правят каквото щат всичките. писна ми.

Това не са обиди, а упреци и не към България, а към колониалната администрация в София, наричаща себе си правителство!

Руснаците подскачат точно по този начин, както ние подскачаме и викаме на македонците, че са непризнателни и неблагодарници.

Бат Ради да ви обади че са провежда преброяване на рускити кавали

Много си беше добро предаването. Много премерено. Участващите бяха изненадващо добре осведомени за историята и положението в България. Бяха много самокритични, отчитаха си грешките, които Русия направи спрямо България, най-вече това, че я заряза да се оправя сама след 1990-та година. И най-важното - участниците правят ясна и недвусмислена разлика между настроенията и отношението на българския народ и политиката на марионетното правителство на България. Бях изненадан от комптенцията на участниците. И нямаше нищо, за което трябва да реагира нашето МВнР не беше казано. Даже се изненадвам, защо им трябва да правят изявление. Само се издават, че следят това предаване ! :)

Няма да реагираме на унижението,на което ни подложиха колхозниците,защото нашата началничка е слугиня на руското мекере Бойко.Румен Грипена обаче ще продължи да моли Путин да ни посети.Следващият път руският президент може да изпрати секретарката си да ни наругае и да ни се подиграе.Вероятно ще я придружава Пьотр Толстой,който ще обясни как ще ни изкупят като стадо.

доста - следващия път няма да дойде никой. има си културни аташета за подобни мероприятия. най-много консул - ако дотогава не закрият посолството в България както е тръгнало.

За добро или лошо руснаците за пореден път отритват България. Те са освободили България точно колкото са освободили Крим или Сибир - империя са си те. И самочувствието им е такова. Само влошават добрите отношения между народите ни. Ние не сме руснаци, господа имперци. Само вие си мислите така. Вие и за финландците си мислите, че още са в империята - непоправими сте. Проблемът е изключително във вашите глави.

Съвсем правилна позиция на МВнР. Нагли попове, придворни журналя, доморасли учЕни, платени общественици и изтрещели националисти не са нивото.

Няма руски обиди към България. Хората казаха, че сме подконтролна американска територия. Истина е. За това пожарникаря постоянно го хвалят и го потупват по рамото. И брюк-селската хунта и гринговците.

Друго си е да те хвалят и потупват алкашите, нали, мурзилке?!

Не си завирайте главите в пясъка защото гъз,,те ви много ви издават.. Много ама много повече обиди от политици и властници са отправяни към Русия и вие им се радвахте ама сега като ви казаха истината в очите ви заболя..Та само последните дни може да се видям много такива подиграфки и обиди от наша страна към Русия и Кирил ама вие никакво отношение не взехте нали???

Американски кенеф.

самото изявление на едно МВнР, в случая "няма да коментираме", вече е с ранг на официален коментар.

Много беззъб коментар. "Нищо не можем да кажем". Ами като не можете - трайте си !

Всякакви русначета могат да бълват различни бълвочи против нас в ефир или извън него. Браво на българското Външно. Кучетата лаят, кервана си върви. Сега ние не сме НРБ, суровинния придатък на СССР. Сега ни сме част от Европейския Съюз - най-мощния съюз в света след САЩ. А руснаците само могат да подприпкват около батковците.

Абсолютно си прав колега.Балканското джудже България, обяви Русия за заплаха и се одупи на говедата, които за 28 г. ликвидираха България от корен

Не ме разбирате, бе, баш дебили. Никой не е ликвидирал България от корен. Зад нас е ЕС и НАТО. Най-силните в света сме.

Това предаване е създадено за да провакира. Така че в никакъв случай не трябва да се хваща Бг на тази провокация. Да провакира и руснаците, и българите. Всеко чудо за три дена. Да спрем и ще отмине.

Как се пише думата "провокация".Мисля че е случайна грешка.

Все пак загиналите за свободата ни руски войничета едва ли са знаели тези подробности и вероятно наистина безкористно са оставили костите си по нашите земи. Те заслужават нашите цветя и благодарност!!! От публикувания в Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ 1144 става ясно, че безкористната помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато. Във въпросния броя на правителствената ни газета буквално четем: Ний Александър І с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер(аторски). Войски, съгласно с определението на Берлинский договор.

До указ 1144- Приятел, истината е по -прозаична: Обещали са на раята,че ще е свободна и те -руските селяни-роби,са се били за своето спасение- не могат да четат и не знаят за руските внушения.И да не забравим-много участници,доброволци са с българска кръв от Украйна и Бесарабия. Колкото до мен- прадядо ми се е бил на Шипка, а неговия брат е оставил там костите си- 17 годишно момче. За него няма паметник, а само на завоевателите! И да не забравим-войната от 1877-78г. дава свобода на....Сърбия, ако не знаете!

МВнР коментира официална държавна позиция. Не се коментират необвързващи руската политика мнения. все едно аз а напиша нещо и някой държавен орган да го коментира. Нито руският патриарх, който е представител на религиозна организация, нито депутата Х или журналиста А следва да бъдат коментирани от едно министерство. Но пък аз смятам, че руснаците се държат като селски слугини с издребняването си. аз също твърся, че руснаците са предатели, защото не оцениха, че избрахме да не воюваме срещу тях през Втората световна война, а трябваше да видят как им опукваме каските, защото само ние знаем как се прави тази работа. Ако зависеше от мен на следващата година въобще не бих ги поканил за никакво честване. Защото разбират само от камшик и от нищо друго. Те така се отнасят с всички по света и затова никой не ги харесва, освен шепа идиоти и руски учени загледани насам от дълбокия космос. Ако не вярвате идете и вижте какви изтрещеняци са руснаците и какво се случва из градовете им, докато руските олигарси демонстрират богатствата си из целия свят!

За ВСВ трябва да целуват ръка. Не зная как щеше да се отрази на Непобедимая и Легендарная една 450 - хилядна българска войска пред вратите на Москва през тежката във всяко отношение зима на 1941-ва.

Ще се отрази в задника на БГ от турци, гърци и сърби

кое ме шокира? Не , не изказването на разни скъпоплатени плювалници, или духовник, с часовник под расото за 3млн$. Шокира ме, че съществуват българи, които чакат поредната руска пръня, поемат дъх и крещат ... а-у-у-у-у колко 'убаво мирише...

Руската пръдня, най-хубавата пръдня на света!

"Обиди към България в руския ефир В ефира на телевизия Россия 1 журналистът Владимир Соловьов и гостите му отправят обидни квалификации към наши политици и към президента на България" Само да кажа, отговорът се крие в тази книга, писана от руснак и "изчезнала" в Русия. Прочетете книгата. Заслужава си. Върхът на мерзоста: по руска телевизия, в предаване на еврейн, арменец плюе България, по най-отвратителният и лъжлив начин. Обвинява българите в неблагодарност!!! Евреин и арменец ни обвиняват в неблагодарност?!?! Та кой спаси българските евреи? Та кой даде убежища на арменците преди стотина години? След това предаване, Русия загуби и малкото си почитатели в България. Книгата е Писма от България през 1877година Автор Евгений Утин Издателство Абагар , Велико Търново 2017г

Руските слонове са най-слонисти в света! Руските джуджета са най-големите на света!! Руските болни са най-болни в света!!! А руските глупаци ....

не си заслужава. Фанатикът, разпенил се, крещящ с пяна на устата, не можеш да убедиш, че има и друго мнение и е въпрос на цивилизован диалог с аргументи и факти да се изчисти разисквания въпрос. И да се достигне /колкото е възможно най-близо/ до истината, а не да се раздават "заповеди" как трябва да си вечно наведен пред този, който се смята за вековечен твой господар. Руският патриарх се държа като полковник от КГБ. Едно духовно лице НИКОГА не говори с назидателен тон и не раздава квалификации. Знаете как започват речта си духовниците "Чеда мои..." и т.н с благ тон и по този начин прокарват идеите си, а не като патриарх Кирил. И някои хора в Русия /при това на високи постове в държавата!!!/ трябва да бъдат посъветвани от висшестоящите им да не се държат цинично и грубо спрямо други държави, правителства и личности, защото пък за тях мнението в ЦЯЛ СВЯТ е под нулата по всякакви скали за оценка.

Хубаво е, че все пак има и мислещи руснаци, които във въпросното предаване признават, "че с поведението си Русия се самоизолира, създава си врагове и сама се завира в едно много тъмно място". Последното не го цитирам буквално, за да не прозвучи твърде цинично. Жалкото е, че по-голямата част продължават злобно да подлайват срещу нас, но пък по този начин намаляват броя на симпатизантите си тук.

Съгласен. Ама мислещите, никой не ги слуша. Сганта вие.

коментирайте как беше отбелязан 3 март от вашия служител в Одрин, вместо да ни занимавате с телевизионни предавания, където се изразяват журналистически и лични мнения.

а га Роску баш кат президент ги плюваше тогиз имаше ответа ерекция

Патриарх Кирил и Соловьов може би не знаят, че след Освобождението военен министър е финландски генерал, на служба в руската армия.

А ти геребрастче не знаеш, че Финландия е била руска провниция, финландска армия и финландски генерал следователно не е имало, така че за твое съжаление генералът е бил руски.

Генералът е фин по произход, но е руски поданик и императорски военослужащ. И е служил верно на императора. А си е отишъл от България заради "нашенци". Както са си отишли и много европейци. Справка: Константин Иречек.

Ами то и тук сега в България в управлението и има други народности което според вас трябва да означава че това е тяхно управление ли????

Когато вицепремиера използва махленски език по отношение на патриарх на православна църква (а и се пише христиенин, дори, Вицето де) външното се държи като глухонямо, а когато жълти джурналисти си чешат езиците, веднага нота. Но, впрочем, това не е странно, когато си на чужда хранилка слушкаш господаря си, а не интересите на държавата си!

Как ще го коментират като нямат умствен капацитет.Колкото и да вие яд Русия ни е освободила от турско робство.И да припомня стиховете на Вазов"Русия,туй име свято ,мило то в мрака бива нам светило".

О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости?

Руските тролове тук във форума почнаха открито да плюят Българите и България! И то на доста приличен Български. Същите тези денонощно бълват ашлашката си пропаганда и водят хибридна война срещу България! Вижте ги добре. Пример говноеда с ник "до премълчаната истина" 09.03.2018 23:36

Как не вай срам !Не обиждайте съветските братушки ! Слава на Русия ! Слава на великий светлий куманизам най-справедливий строй !

ма/бе? много тъпо.

ЛИЦЕТО иво ихджев, коритаров , атанасов , йорданови и мн, др с какъв език говорят по студията срещу Русия , от колко години плюват жлъч срещу Русияи Путин,така ли е и ли се правим на ни чули ни видели.?

Значи, нашите толупи благодарят по телефона на всякакви несъществуващи по онова време държави за Освобождението ни, без да споменават в благодарностите си руснаците и Русия за участието им в Руско-турската война 1877-78, а пред самите руснаци, дошли на крака у нас в знак на уважение към празника ни, ще изтъкват ролята на другите националности, воювали във войната, "забравяйки" руския принос и жертви, за да се появим след 5 века отново на картата на Европа като държава? Това освен че е голям политически гаф, си е чиста проба простотия и гьонсуратлък. Но какво друго да се очаква от продажното ни сателитно Правителство на ББ и калинките? Че и Президентът ни се "прояви" в случая! А после се обиждаме на истината, казана ни в очите ( а не дебилни коментари зад гърба, като от недоразумението Симеонов!) от Патриарха. Но това е и възпитание и манталитет на продажни политици и клакьорите им! Друго не може да се очаква от тях. Добре, че не всички българи са на подобно жалко ниво!

и като се сетим за изказванията на президента Плевналиев и на разни други, които са били подминавани с мълчание, като се сетим за боядисаните в цветовете на американското знаме паметници, надписите с пречупен кръст при Альошата и напъните този и други паметници да бъдат премахнати, списъкът с унизителни прояви може да бъде продължен, но спирам дотук... каквото повикало, такова се обадило. за мен е изненада, че изобщо са се занимали да обсъждат изцепките на вицето и т.н. в Русия. Те са наясно, че отдавна не са братушки и нещо повече - проумели са вече, че никога не са били братушки за лицата от така наречения български елит. хората очакват елементарно възпитание и обноски, нищо повече.

Мойто момиче, хайде първо се информирай, кой какво е казал и после се самоизявявай тук.

колкото повече говорят по адрес на България, толкова по малко одобрение ще има Русия в страната ни.

А иво инджев ,коритаров и мн. др. говорят по студията с любов за РУСИЯ така ли????

Щерев, Иво,Коритаров и т.н.говорят така за да запазят България от домогвания, простотия и набези на орди!

Обидите не са руски, а еврейски, защото Соловьов е евреин, а форумът тук е фалшификат шорошки.

руски евреин - писателят Михаил Велер и зам.председателя на Яблоко Николай Рибаков, защитаваха донякъде добрите отношения с България, останалите включително любимия на власта Соловьов се нахвърлиха в/у нас като бесни кучета. Казани бяха и немалко пълни ЛЪЖИ.

шорошче, бе, ми като и Соловьов е руски евреин, кво прайм? Дай твоето достоверно мнение относно евреите демократи и евреите русофили, че да се посмеем тук всички с тъпотата ти.