Руски издания обобщават посланията на Путин за България

Руски медии извеждат в заглавие изявлението на Владимир Путин, че членството на България в НАТО не притеснява Русия. Засяга се и темата за "Южен поток".

Обратно в новината

Коментари - Руски издания обобщават посланията на Путин за България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, браво на чиновниците в Брюксел! Как са го допуснали???

България не иска да е окупирана руска губерния повече, това трябва да знае Путин.

Руменчо, България не иска да е и 51 щат на САЩ. Хубавичко го запомни когато си броиш сребърниците!

Турците, както можеше да се очаква от тях, се отметнаха от първоначалните обещания и сега Путин търси обходни маршрути покрай зрелищно изгорените мостове с България. Няма да му се наложи да търси дълго. Наште алчни политици сами ще се надуп.ят с най-голяма готовност, естествено ако има някоя по-тлъста троха за всеки от тях.

искат само една тръба! ТОВА Е ПРИЧИНАТА ДА СМЕ "ПРИЯТЕЛИ" НА ПУТИН.

Турците не са поласкани, че ще получават транзитните такси на Путин.

Ка(ГБ)путин май взе да прикляка като видя зор -това показва колко глупава политика се опита да води джуджето.

За тези потоци решават Русия и САЩ.

Нли бяха приключили с нас, нали щеше да има турски поток. Дуй се Мито яко, зпалахи от инстанбул и най накрая пак до нас доппяха. Аз още тогава ви казах, че турския поток е чиста глупост и шантаж. На ти сега пути, Спасов ден.

В Русия винаги са си падали по култа къмличноста. Не само към личността на Сталин. Към всеки управник. Дали към Батюшка Царь, дали към Государь Император, или към генерален секретар на КПСС - все тая. И няма никакво значение дали това ще е масов убиец като Сталин, селяндур като Хрушчов или полу-идиот като Брежнев. Путьо е простопоредният Батюшка Царь, нищо повече. А путьовците около него - царедворци. Нищо че повечето от тях до 1989 са били заклети комуняги. И са се обявявали за защитници ан интересите на работници и селяни. Сега всички тия са гнили капиталисти. разбрали са те - той капитализмът е като мушмулата - клото повече гние, толкова по-сладък става. И родните комундета натам са се ориентирали. Даже преди руско-съветските другари. Лидерите на БСП - милионери. А работниците, за чиито авангард се пишат.... ами да го духат. Апропо, работническата класа не е особено застъпенав БСП. Там са главно пенсионирани номенлатурчици и вскякава партийна измет. Има и някое младо кариеристче, с баща или дядо номенклатурчик, ама рядко. Но си обичат Путьо

Добри новини турчалята се провалиха пак идва на ред нашия кран.... ще си точим евтин газ а анадолците ще квичат че нео-османската иперия се проваля!

Кога ли най-после ще се отървем от руската империя...колкото по-далеч от азиатските фашисти- толкова по-добре за България

пак не си си пил хапчетата я бързо удари двойна доза

Жужи, ти наистина си тъп като трудовашка кирка. Казаха ти, че няма да има нито Южен, нито Турски, нито Марсиански поток, ти си знаеш твоите щуротии.

Да припомним на великия малък Цахес, наречен Цинобър, че решението за прекратяване на Южен поток го обяви той, и то в Турция. Дори не сметна за нужно да дойде и да ни го каже в очите. Не, ние не тъгуваме за Южен поток, напротив, радваме се, че стана така. Но помним подробностите.

далновидността на политиците ни мозе да се увеличи,ако променят закона за пулнолетието в булгария на 17 и 19 години вместо на 16 и 18.

преди няколко дена писаха в руската преса за това че ще почваме сондажи в черно море ... е сега джуджето ни учуди с тия изневиделици, та и в Черно море се гмуркал и показвал тяхната история -- византийския кораб като тяхна история !! Не е на добро това изказване!

Ще обобщя за Путя - върви ДГД!! Ти и Русия сте минало.

Моето момче, ще обобщя за теб и за всички българи. Вие сте миналото. българия е най-бързо изчезващата като население страна на тази планета.

а ти си руска пачавра нали?

Другарю Путин, газът от Азербайджан и Туркменистан е все по-близо до България. Моля Ви, бързайте по-бързо, че дойде ли, на никого вече няма да му трябва паток.

Виждаш ли го вече този газ?

Господи ,дай и на България водачи като Путин и Орбан ,не ни ли стига беднотията и простотията с която ни наказваш ами и политици -поплювковци ни сложи?

не се вслушва в робски молитви!

Какво робско има в това да искаш националноотговорни политици, а не слуги на чужди интереси?

Всякакви идеи за потоци ще бъдат забравени. Русия няма пари за подобни икон. авантюри. Скоро няма да има за нищо, освен за войска, милиция, пропаганда и коричка хляб.

Пълни глупости. В 3 реда!

Ало триещия,не забеляза ли кой първи написа тази думичка -защо не го изтри?той приятел ли тие?

Всякъкви глупаци ме убеждават ,срещу заплащане,колко бил лош Путин.Лош ,пък народа му го обича,и аз мечтая за такъв лош президент та и аз да мога да го обичам ,той пък ми се падна един добър,добър-не ми върви и това е..

ТИ заплащат? Че кой ти пречи да си го обичаш? Само не заклеймявай после педе_астията!

Ами той твоя президент ви мрази вас, ,гомосексуалние". Н'ъл за Путин стаа въпрос?Него искаш да обичаш?Народа му щъ ревнува

Разсъхна се нещо "Турски поток" то е ясно, ами се разсъхна и китайския, който им беше по-важен. Горивата и те взеха че поевтиняха (под 45$ за барел) и от нийде взорът надежда не види направо да заплаче човек. Дай БОЖЕ и ние да заимаме НАШ ГАЗ, че защо не и НЕФТ да живнем и се почувстваме хора. Стига са ни усуквали на въже!

"...На 1 декември миналата година руският президент Владимир Путин обяви, че Москва се отказва от проекта "Южен поток", който трябваше да струва 15,5 млрд. евро и да транспортира 67 млрд. куб метра газ годишно..." цитат от статията. Путлер сега какво иска, а не прави официален писмен документ за денонсиране на Споразумение за изграждане на юп? Нали именно ТОЙ очерни страната ни пред света?

да я очерня - последните му изявления определено будят безпокойство. В исторически план когато Русия проявява "внимание" към България - това обикновено завършва зле за България. Така че най-добре въобще да не я споменава!

Правилно. Сега нашите да му покажат СРЕДЕН ПРЪСТ.

Хора, какво става в този свят!? Нали беше "Крым Наш", защото там имало само руские открай време. Сега изведнъж се оказа че май не било съвсем така, "Мрежовото издание 1tv цитира Иван Аажер, представлявал българската общност на полуострова.", въпреки че руската държава се е опитала да го прочисти етнически с интерниране в казахстанските степи - ама на не щат да мрат бе, върнали са се, че си искат и имотите. А знам че има и гръцки етнос, и черкезки етнос, а за татарския да не говорим всички го знаят (горките имаха си една телевизия, но откакто са в Русия вече си нямат нищо). Ама като гледам честните руски независими СМИ там били само руски, а който мисли, че не е така ..... и без завръщане. Та как е с етносите в Донбас не знам, но съм чувал, че руснаци и украинци и донски казаци не било едно и също. И един въпрос : Някой все още да си мисли че там няма руски войски!? Между другото Кримската война е само преди 160 години.

Гражданската война в Русия от 1918-1922 г. се отразява отрицателно на българската диаспора на полуостров Крим. В периода 1921-1922 г. много българи умират от глад, а в края на 1929 г. и в началото на 1930 г. е извършена принудителна колективизация; разкулачването изпраща най-добрите български стопани в Сибир. В годините на Втората световна война българите, живеещи на територията на СССР, са изпращани в трудовите батальони. Сталинският режим извършва още едно изселване на компактно живеещи българи там до 1944 г. Те били обвинени за врагове, за сътрудници на окупационния немски режим. От 1989 г. започва държавна програма за завръщането им (както и на други изселени народи, сред които кримски татари, гърци и арменци) в Крим. За съжаление тя не успява да бъде реализирана и малко от българите се връщат в Крим. Цели български села престават да съществуват. Преди насилствените изселвания според официалната статистика българите са били около 12 500. Те са разпръснати по много райони на Съветския съюз и не ги оставят да се заселят компактно едни отиват в Урал, други в Башкирия, трети в Северен Казахстан или из целия Сибир. През 1944 година, девет дни след депортацията на кримските татари, обвинени в предателство и сътрудничество с немците, Берия предлага на Сталин да бъдат изцяло изселени и останалите кримски "народи-предатели" - българи, гърци и арменци...

Русия да бъде съдена за извършване на най--големите ГЕНОЦИДИ. Комуняфгите по време на гражданската война предизвикаха смърта на 24 милиона. По време на ГОЛОДОМОРА умориха 7 милиона.

МЪКА,МЪКА!!!ОЩЕ СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДР.ПУТИНКОВ!!!ЖАЛКО ЗА НАРОДА ТИ КОИТО УВАЖАВАМ А ТИ ГИ ГРАБИШ И ТЕРОРИЗИРАШ,КАКТО НАШИТЕ УПРАВНИЦИ,НО НИЕ ИМАМЕ ПРЕДИМСТВО,ЧЕ МОЖЕМ ДА ИДЕМ НА ЗАПАД БЕЗ ВИЗИ!!!!!ХА-ХА-ХА!!!

Махнаха ли ги най-после Американците тези пусти визи? Аз откога се надявах.... Браво!

анонимен

СПАМ! Коментарът Ви няма никаква връзка със съдържанието на статията!

си ходим без визи! Сутрин можеш да си отидеш в гръцко на плаж и вечер да се прибереш. Това по "съветско" можехме ли го? Дори в соц-страните, освен с трудните визи, ти разрешаваха да обмениш валута равнозначна на 27 долара - колко ли дни можеше да изкараш с нея? За СССР да не говорим - виза като частно лице ВЪОБЩЕ не ти издаваха, ако нямаш покана от някой роднина. А ако те командироват - маршрутът ти за движение е строго определен и ако "шавнеш" малко "д_пе да ти е яко"! Смешни сте путиноиди, когато се надсмивате на американските визи!

Нали щеше да дойде зимъска и щяхме да умрем от студ защото не се кланяме на императора -жуже? Е зимъска иде и българския народ глава не свежда..ха..ха .Да му мислят руснаците без долари и евра ко шъ правят.ха.ха

Друже, ако във вашето лечебно заведение ви убеждават, че вече е зима, не им вярвай. Все още е средата на Август. Най-горещия летен месец. То че вие сте на хапчета не е изненада, ама и лекуващия лекар ли?

като чета възторга на руск-съветските мекерета се чудя да с есмея ли, да плача ли. Такова умиление до стигащо до оргазъм май е нямало и по времето ан Тато. Може би единствено на про-болшевишката пасмина им липсват окупационни руски войски, които да посрещат с хляб и сол. Ние имаме интерес от добри отношения с Русия. Но.... само при няколо условия. Първо, да бъдем равноравен партньор. Е, нека да не е като Швейцария или Германия, ама поне като Финандия. Никога повече синдрома на "малкия брат" Второ, сътрудничеството да бъде взаимно-изгодно, а не в интерес на една про-руска мафия. Трето,това да не е инструмент за намеса във вътрешните работи на България. Имаме си достатъчно руско-съветски комундета, които и без друго си работят за нтересите на Русия. Четвърто, без шантажи и заплахи. Ако някой иска да шантажира някого да си хване някоя шантонерка и да си върши работата с нея. Русия си гледа своите национални интереси. И в това няма нищо лошо до момента, в който не засяга нечии чужди. Еле пък български. Е, и ние трябв ад си градим отношенията с Русия на основата на нашите си национални интереси. А не да ни броят за троянския кон на Русия в ЕС. Ако не е така - да го духат. Да го духа Путьо и всички руско-съветски путьовци.

е национално бедствие на туземната популация и затуй е настоящото и бъдещото й дередже.

Сега синдромът"малък брат" се превърна в синдром на "белия роб" и това вероятно ви харесва ,на вас и всички без достойнство и манталитет на слуги.

Не ни трябва никакво "подновяване" на проекта южен поток. Не вярвам на путлер и политическата му клика и дори изказването му да е с цел "сплашване" на турция за турския поток, който зацикли, пак не вярвам в "добрите намерения" на руския хитлер. С две думи- НЕ на южен поток и ДА на преразглеждане на ВСИЧКИ междудържавни енергийни и търговски споразумения с русия и когато в тях има неравноправни клаузи, които поставят България в неравностойно положение спрямо русия, да се иска тяхното премахване и на мястото им да се въведат други клаузи, които да поставят България в равностойно на русия положение.

Равенство, братство, щастие, а? Навремето такъв беше лозунгът на Партията. Ти кога си чувала за равнопоставеност между кръчмаря и местния пияница? А между продавача и клиента? Май сме на грешната страна?

анонимен

България и русия тежат ЕДНАКВО съгласно международното право - и двете имат статут на суверенни държави- субекти на международното право. На когото не му се харесва моето предложение, да се върне в матушката си русия и там да си придава руското неоимперско високомерно отношение към руските републики в състава на рф.

пардон - Пешо! Кръчмарят и клиентите му са равностойни и цената на ракията е договорена (за предложените количество и качество), след като сделката е осъществена. Какво се случва с кръчмар, който не може да си продаде ракията на по-висока от доставната му цена? Просто фалира, нали?

Сега синдромът"малък брат" се превърна в синдром на "белия роб" и това вероятно ви харесва ,на вас и всички без достойнство и манталитет на слуги.

велкоме братушки го хоме американци и седерасти! Май бат Боко ще е прав ще има хъб. Той винаги е пръв и прав.

Е изключено народите да могат да се самоопределят без намеса и да имат свое мнение.При това не искам да кажа,че Русия трябва да определя непременно какво трябва да прави или не даден народ.Той вижда всичко от гледна точка на (спореф него)Америка и Русия. Народите ,,слушат"или ,,не слушат" САЩ или Рисия.А това е или зле или добтр за тях,но от гледна точка на Путин разбира се.

Дааа, Колега 'Не е за вярване ! ' --> чак-Такъв АНТИСЕМИТИЗЪМ у Нас ! ... Ама Мнооого ли Крадохте ? (Вие-Лично)

Руснаците усетиха че Турския поток се разсъхва и пак дойдоха до Южния. Само до преди няколко месеца цялата руска пропагандна машина изливаше тонове помия в/у България. Сега изведнъж пак им станахме много мили. Да си взимат енергийните проекти и да сиги наврът там където и слънце не огрява.

Венци, не знам кой от нас по-наясно с руски, но аз не съм видяла никакви "тонове помия", която би изливали руснаци. Моля ,не приписвай свое просташко държание на другите.

Да ме прощавате, Колега - ама Цял Свят Знае че България и Българското интернет Пространство - Е Епицентърът на ХибриднатаВойна ! ...която Е Адово-водена от Кремъл.

Путин за България и как беше отразено в сервилните му руски СМИ. Помним и "дипломатическото" изявление на Чуркин за "троянския кон". Както и назидателното порицание на Рогозин за поведението на България като "невярна невеста". Така че, дорогая, мнооого порасналото в годините отроче, се е възгордяло прекалено, а възпитанието му в комунистическото сиропиталище избива в демонстрация на някакви майчински мераци, които са по-отвратителни и от поведение на мащеха. С манталитет на сутеньор, който смята, че всяка жена е проститутка и е негова собственост.

Къде е била изливана тази помия? Останах с впечатление, че руснаците ни разбират, че сме в положение друг да решава вместо нас. /имам предвид определено посолство, от което идват нарежданията за майдани и улични протести/.

И Отново (от предишната страница ) - Потенциал ЗА УкротяванетоНаРусията виа България ?

Какво НАТО ви пази в една държава в която и сирийските бежанци издържат едвам 20 дни.

Всички ние виждаме че България върви нагоре след като се отказа от разни проекти. Икономиката расте, нови отрасли се създават почти всеки ден, населението се уваличава едва ли не на час! Терминал 2 ше е почти пуст ако не е за пенсионерите които отиват и се връщат от почивки на Карибите и Сан Тропе. Виновниците за КТБ са заловени и вече в затвора а парите са върнати. След няколко месеца ще бъдат купени 500 чисто нови изтребителя а 100 хилядната ни армия е на Турската граница да хваща бежанците. Със средна заплата от 2245 евро потреблението на Български стоки се очаква да се повиши с 3% следвищия месец а чуждестраните инвеститори чакат с нетърпение да купят Български държавни облигаци. След една седмица добре образования и ерудиран Борисов събира извънредна среща на ЕС където ще се дискутира желанието на България да бъде компенсирана за ЮП.

Чудесна ПланПрограма, Колега ! - Да ! - Незабавно След Установяването на Двустъпковата .

п.с. - туй с банкянскио - Ненаучна фффантастика ...:-)))))))

... ще се случи естествено, след още двадесетина години, като се гътнат руските подлоги, и московски възпитаници и КГБ агентура...

Мигар Бихме чакали, Колега ?!

"Решението обаче е взето, това е суверенен избор на българския народ, " Това никога не е било суверенен избор на българите, както и членството ни в ес, за тези две огромни грешки нямаше референдум!

Има ЕднаЕдинствена Фундаментална Грешка, Колега --> че Не таковахме Овреме 'наште' ! ... ДА ! - Ние-Всички я Допуснахме.

Тези мужици още се напъват да бъдат фактор, но това свърши. Не са подготвени за 21 век, нещата се правят вече по друг начин - не с ЧК, КГБ и танкове. Рашъните просто нямат мозъчен капацитет за да се впишат в новия век, нито да се съревновават с американците. Ролята която им е отредена е да бъдат суровинен придатък на Китай

Льольо, виж се колко си изостанал от света - най-бедната държава и народ, най- неграмотните младежи ... Руснаците и по култура и по наука и по всичко са светлинни години преди нас! Те ще оцелеят, а ние не е сигурно дали ще успеем!

Не казвай НИЕ руснако. На вас в Русия нали ви спряха Интернета или пишеш от руското посолство.

... ако под "руснаци" трябва да се разбират чеченци, ингуши, балкарци, волжки българи, както и потомците на узбеки, киргизи и т.н. в Рашка, да те ще оцелеят...

бе,да не е забранено,по руснаци ако искате!

Путя престана да дава пари на перхидроленото жуже, резултата е че то изчезна, няма го никакво, без мангизи полека лека го напускат всички. Окончателно дискредитиран, никой не го търси за съюзник, остава последната фаза - съд за вредите които нанесе на България.

когато се говори,че народа е избрал нещо означава,че е проведен референдум и народа е казал ДА или НЕ това е истината всичко друго е цветанов за 20 дни сащ сега радан за 20 дни в сащ

НА РОБИ ДЪРЖАВА И АРМИЯ НЕ СЕ ПРАВЯТ.ТЕ ВИНАГИ СА ПРЕДАТЕЛИ И РАБОЛЕПНИ. ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ. ГРЕШКА НА РУСКИЯ ИМПЕРАТОР. ПОДОБНО ПЛЕМЕ КАТО НАС СЕ ОСТАВЯ В ПОТУРИТЕ, ЗА ДА СИ БЪДЕ ПОТУРНАК.

Руският император наистина си е направил грешно плановете в няколко направления 1. Въобразил си е, че ще успее да овладее Проливите, чрез България след войната 1877-1878г.- това не се случи 2. Още по неоснователно е очаквал, че руската агентура ще има политическо надмощие в България и ще наложи на българския политическия елит да следва руските амбиции за овладяване на Балканите...

... за разлика от руските крепостни, българите роби никога не са били...и в границите на Османската империя българинът е имал собственост, имот, занаят, търговия, възможност да пътува в границите на империята и извън нея... нещо, което за руснака не може да се каже, освен за представителите на руската аристокрация...От двете империи - Турската и Руската, по-демократичната, даваща възможност за развитие на по-широк слой от населението това е Турската империя... историята го казва... а по отношение на Българската армия, истинската, тази до 1944 година - може да се говори само със суперлативи...

ниизтърваха,това е истината! Влюбихме де в друг!

Много прави са тези, които писаха, колко е прекрасно, че България е член на НАТО, защото така има кой да ни пази. Ако не бяхме в НАТО, можеше да ни сполети съдбата на Сърбия през 1999г. Така, че НАТО най-добре пази, включително и от себе си.

Пишеш абсолютни глупости, но все пак ми е интересно: я сподели как у нас може да се случи сръбския сценарий от 1999 и тогава НАТО как и от кого щеше да ни пази?

Ми нали от сутрин до вечер ни надуват главите каква заплаха за нас е напр. Русия! Значи, нуждаем се от пазене.

ТОЯ РУСКИ НЕНОРМАЛНИК ДОВЧЕРА ПЛУЕШЕ ПО БЪЛГАРИЯ,СЕГА ЗАГОВОРИ ЗА БИЗНЕС С НЕЯ.ДА НИ ВРЪЩАТ АЗБУКАТА И ДА СИ ПАЗЯТ ГАЗВИЩЕТО,ТИЯ ПРОМИТИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МОЗЪЦИ.АЗ НЕ СЪМ КАТО СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯТ ПРОМИТ БЪЛГАРСКИ МОЗЪК И ДА ВЯРВАМ ЧЕ НЯКОЙ МИСЛИ ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ.

Що ще чиниш ти зимъзка когато вънка сняг забръзка?

ЩЕ СЕ КЛАНЯМ НА ВЕЛИКИТЕ ЗА МИЛОСТИНЯ.НАЛИ ТАКА СМЕ ОЦЕЛЯЛИ 9 ВЕКА.ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ,ТУРЦИЯ И ВСИЧКИ ПОРИБИТЕЛИ.КАТО ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН,ТРЯБВА ДА СЪМ ДОВОЛЕН.НАЛИ СЕЛСКИ???

"..АЗ НЕ СЪМ КАТО СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯТ ПРОМИТ БЪЛГАРСКИ МОЗЪК ". Не, драги, ти не си средностатистически, ти си уникално промит мозък , направо шлифован. Пробвай с гинко билоба, може би ще има ефект.

Той/Путин/н ее толко долен,като ти,селски сгань!Никога не би би позволил да ПЛЮВА по който и де.Дебил,-бъркаш го с някой!

той, градинското украшение, е много по долен, щото не си позволява да плюе, направо вкарва войска. а че е дебил е видно от курвенското му сменяване на позицията, ама сега не сапо ЮП ще е по европравилата, а и свир..ки има да върти на Бойко.

на Путин! Кви послания са това,бе? Шматка си е и той!

Когато се говори за членството ни в НАТО,нека да се подчертава че това членство не е волята на народа,а желанието на правителството!

Ти пъ да не си народа? Народа ли те е избрал да говориш от негово име?

много гласоподаватели на хер болен или на столетницата, не разбират що е то избори, мнозинство, демокрация... Та по въпроса - на всички парламентарни избори има или е имало поне една партия, която зове за излизане от НАТО или от ЕС. Тези партии не влизат в парламента дори... освен атака де. Та ДА, питали са те, и продължават да те питат на всеки 4 години.

тикво малоумна, никой не ти дава право да говориш от името на народа и да му приписваш твоите сърбежи на тема НАТО и ЕС

Вместо да повръщаш във форума дай някакви контрааргументи щото някой някъде взе решение а народа никой го непита!

От компанията "Кока-Кола" звънят на Путин: - Господин Путин, как смятате дали не е възможно Русия да си върне червеното знаме, а само долу в десния ъгъл със съвсем дребни буквички да пише: "Always Coca-Cola"? Съответно, за това ще получите огромна сума пари... - Извинете, но не мога да отговоря на този въпрос, без да съм се посъветвал с правителството.. Путин затваря телефона и звъни на Медведев: - Ало, здрасти, аз съм. Абе ти спомняш ли си случайно, кога ни изтича договора с "Aquafresh"...