Тържествено посрещнаха Владимир Путин в Белград

Владимир Путин е в Сърбия, за да участва в тържествата, посветени на освобождението на Белград от фашистка окупация. Той получи орден от сръбския президент.

Обратно в новината

Коментари - Тържествено посрещнаха Владимир Путин в Белград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Извинете - може ли някой да ми обясни защо сърбите толкова много "любят" товарища Путина и руснаците, след като десетилетия наред Тито и после Милошевич и т.н. се мразеха с тях, защото Югославия се считаше от Москва за "западна: държава, която е предала комунистическата идея???!!! Как така стана, че сега се "любят" като братя, а Путин ни мрази и ни "удря тесли" за газа и т.н.

се съдържа в самото ти питане !!! както казваш сърбите това означава по-голяма част от народа обичат руснаците-народа. това ,че през годините е имало,има и ще има отделно държавници които ги мразят и им играят сечено си е нещо отделно .така мисля е и при нас българите спрямо руснаците

ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО НИ НАБУТАХА В ГЕЙСКО РОБСТВО.НЯМА ОТТЪРВАНЕ.

НА 10 НОЕМВРИ СМЕ СЕ БИЛИ ОСВОБОДИЛИ-ГЛУПОСТИ,СЪРБИТЕ КАТО НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ 10 НОЕМВРИ ,ЗАЩО ВИНАГИ СА БИЛИ ПО СВОБОДНИ ОТ НАС?

RedHat

Ами защото никога не са имали 10 ноември, защото докато ние бяхме в изолация в комунистическия концлагер, те сърбите си ходеха където си поискат, затова се чувстват по свободни, там на практика никога не е имало комунизъм, никога не е имало национализация като тук, нямало е ТКЗС-та, до днешен ден хората си имат собствени ферми и затова стопанството им е в чудесно състояние, а сега с този износ за Сърбия, направо ще излети.

RedHat

износ за Русия*

Когато при социализма всички се съобразяваха със СССР ,сърбите ходеха по света и живееха добре.Сега бившите соц се кланят на Брюксел .От там търпим ограничения .Сърбите обаче се ориентират към Русия.Дали пък те не са по-гъвкави.Не сме ли пак от грешната страна???

или ние сме калпави??? защо ли останалите соц.държави нямат проблеми с брюксел ,вървят напред и не се оплакват?? може би защото ние сами си избрахме плавен преход,опитвайки се да не променяме нещата и избирайки мошенници които ни обещаваха...нещо като комунизъм-раздута администрация,пенции при липса на пенсионен фонд при бай тошо и т.н

Всички православни християни, заедно .Напред срещу омразния колониализъм и корпоративен капитализъм.

ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забранина депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

Сърбите са православни славяни, , които пишат на кирилица и говорят славянски език. Ние се срамуваме да се наречем такива вече, а и генотипът ни вече е индийски, турски, ... Ще оценим Русия , когато по примера на Косово се направи един АНКЛАВ с мюсулмани и ЕС ни каже да им уважаваме правата, а Турция направо може да ги "защити" като в Кипър. Тогава ще се сетим, че сме славяни, православни, с кирилица, ... , но ще е късно.

Гроб и десните деформатори включително и президентът на герб-карикатурата плевню,са опасни за Националната Сигурност на Държавата ни! Тези про ционистки вашингтоно талмуидни (соросоидни) тумори душат Народа Български!!! Следващите протести ще бъдат на истинските Българи не на купените умни и симпатични проституиращи-десни сополи!!! Следвашите протести ще бъдат на-Гладните и УмерЗените БЪЛГАРИ!!! Господ да ви е на помощ драгаи соросови изчадия!!!!!!!!!!

ами браво на сарбия и русия поддарjaт добри отно6ения,трябва да ги имаме за пример.....

9 септември 1944. Червената Армия, освободила България от "фашистко робство" В 1941 г. Югославия и СССР без да са обявили война бомбардират България. На 5 септември 1944 г. СССР прекъсва дипломатическите си отношения с България и й обявява война въпреки ясно изразения от София неутралитет 10 дни по-рано. Москва прави тази стъпка, въпреки че София е подготвила скъсването на отношенията си с Германия. На 09 септември 1944г. е извършен преврат с помоща на една чужда армия, която сваля правителството на Константин Муравиев (БЗНС), съставено от народняци, демократи и десни земеделци, т.е. легалната опозиция на предишните прогермански правителства. A предишното българско правителство на Иван Багрянов е извадило страната от Тристранния пакт и е разоръжило 15 хиляди германски войници и офицери на българска територия Константин Муравиев прави опит да предотврати обявяването на война от Съветския съюз на България. За седмицата, през която е на власт, България прекъсва дипломатическите си отношения с Германия, иска примирие от САЩ и Великобритания и започва изтеглянето на българските войски от Югославия. След 9 септември 1944 се извършва безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд". B първите месеци след 9 септември са избити или "безследно изчезнали" близо 30 000 души

1915. Русия и Сърбия срещу България Добруджа е областта, където Аспарух създава българската държава, през Първата световна война, същата тази Добруджа се оказва бойно поле, където България отстоява правото си на самостоятелно съществуване във война срещу "освободителката" Русия. В българската история тя влиза като "Добруджанската кампания на Трета Българска армия", представляваща златна страница в бойната летопис 1915 България предприема настъпление срещу Сърбия, с което България влиза в Първата световна война. Bлизайки във война със Сърбия, България влиза във война и с Русия. Ha 1 септември 1916 България обявява война на Румъния, окупирала исконна Българска земя- Добруджа. На 2 септември в Първа конна дивизия настъпва в Добруджа. На същия ден до обяд е освободен Тервел. На 4-ти е освободен Добрич, на 6-ти - Балчик, Каварна, Тутракан... За да помогнe на своя съюзник, Русия започва военноморска офанзива срещу Бългаcкoто крайбрежие. Първо са бомбардирани български беломорски селища. Eскадра бойни кораби на руския черноморски флот нанася артилерийски удар по Варна. B интервал от няколко дни срещу Варна са осъществени два бойни похода на руския черноморски флот. Oбект на морската бомбардировка са брегови обекти и пристанищни съоръжения във Варна и Евксиноград. Общото тегло на изстреляните само по с. Галата снаряди е приблизително 25 тона, а броят им е 150-200. Междувременно ескадрата на Русия е атакувана от германските подводници UB-7 и UB-8, които отблъскват руснаците.

Чакай, чакай, да не би все пак България да обявява война на Сърбия тогава, а не обратното? Да не би да не напада в гръб Сърбия, като практически я вади от войната, което е в съвсем пряка вреда на Русия? Ти според мен си някой достоен наследник на изродите, донесли ни две национални катастрофи.

Сърбия ни напада в гръб през Балканската, забрави ли?

Сталин е категоричен, че македонският въпрос ще се решава от СССР и Югославия. Той внушава на българските комунисти, че България е агресор. На 2 август 1944 е създадена Народна Република Македония (НРМ) като член на Югославската федерация. Югославия се възползва от международната изолация на България и оказва натиск за откъсване на Пиринския край. На срещи в Москва през лятото на 1944 г. Йосиф Сталин одобрява югославски план за даване на културна автономия на Пиринска Македония, а БКП дава своето съгласие за него През юни 1946 Сталин предлага на Пиринския край да се даде културна автономия", за да се развие там македонското съзнание" на македонската нация" като първа крачка към присъединяването по-късно към НРМ (България трябва да се съобрази предстои Парижката конференция). През 1946 Сталин изисква от България много по-интензивно да развива македонско съзнание сред българите в Пиринския край. В резултат на Августовския пленум на ЦК на БРП (к) от 1946 година е взето решение за отваряне на училища, в които да се преподава на новосъздадената македонска езикова норма и "македонска" история през прочита на зараждащата се македонска историография.

Политиката е за умни хора, които обичат народа си и умеят да не си създават зорлем врагове. Сръбският народ, въпреки война, наводнения и др. злополучия, живее по-добре от нас.

СЪРБИТЕ НИКОГА НЕ ВЪРТЕЛИ КУРВЕНСКИ НОМЕРА НА РУСНАЦИТЕ,НА КОИТО НИЕ СМЕ ШАМПИОНИ

На руснаците не, но на нас българите винаги са въртели курвенски номера защото са курви по природа.

By the way, къде са, по дяволите, нашите нови съюзници от сой - Обама, Меркел и прочее? Защо нито един от тях на уважи противната им червена България с посещение, с даване на милиардни помощи, с инвестиции, военна подкрепа и пълна интеграция със Запада? Досега само глоби, омраза, съюз с нашите отрепки, подклаждане на зли настроения и какво ли не, само не и истински, ползотворен съюз мажду европейски братя? За нормалните хора Русия си остава при всички обстоятелства истински приятел, поддръжник и лоялен съюзник, за разлика от прехваления угоистичен, фалшив и ненадежден Запад.

Президентът на най-голямата руска банка "Сбербанк" Герман Греф предупреди Москва да не се допуснат грешките на бившия Съветски съюз в икономическата политика. Според него в противен случай страната ще бъде последвана от същата съдба като СССР, предаде БГНЕС. "Защо се разпадна Съветският съюз?", пита Греф, който е бивш министър на икономиката, пред участниците в инвестиционен форум в Москва. И отговори: "Има една основна причина, която обяснява всичко останало фрапираща некомпетентност на съветските ръководители, които пренебрегнаха законите на икономическото развитие." Според Греф днес икономическата ситуация в Русия напомня много на ситуацията в СССР, който се сблъска с високи цени на петрола и съществени структурни проблеми.

Искам да ви уверя в това, че Русия, както и в предишни времена, винаги ще възприема Сърбия като най-близкия съюзник, най-близкия родственик - абе, не бяхме ли ние най-близкия родственик?

Русия винаги ни е пренебрегвала за сметка на Сърбия. Който се съмнява, да прегледа изторията на Балканите. Друг е въпросът, че сърбите бяха добре само при Тито, който беше отсвирил домогванията на Русия (СССР) да се меси в Югославия. Изводът е ясен - който и когато и да е бил съюзник на руснаците се е отзовавал сред най-бедните страни на Европа.

Белград е освободен от 3-и укр. фронт и бълг. армия. Путич техен представител ли е?! Но това е вече история без значение. Сега виждаме среща на неадекватни и сбъркани маняци. Сърбите продават полски продукти на РФ. Кой печели? Не руснаците. Глуповата демонстрация на националсоциалисти.

От какъв "фашизъм" са освободени сърбите?? Тогава по вярно е да се каже -марксистите са освободили сърбите от фашистите. Фашизъм и марксизъм са идеологии,а германски национал- С О Ц И А Л И З ЪМ и съветски С О Ц И А Л И З Ъ М са тези две идеологии в действие. Няма никаква разлика,даже и знамената им са еднакви - кърваво-червени. Дали социалиста Путин ще може да си изкриви езика и да каже на сърбите,че са освободени от национал-СОЦИАЛИЗМА -което е историческата истина???

си е фашизъм от най-чист вид, независимо как се нарича! Основните характеристики на фашизма (национализъм, антисемитизъм, ксенофобия, диктатура на силовите структури, пропаганда вместо свобода на словото, контролиран от властта бизнес и т.н.) са основни характеристики и на путинова Русия!

Братята сърби пак са две крачки по-напред от нас. винаги си имат собствено мнение.

Браво на сърбите

Сърбите от десния бряг на река Морава на изток да България са посърбени българи.

И от двата бряга на Морава са по-добри от онези от левия на Ибър.Хайде,стана време да си вземеш розовите хапчета.

А бе :) за да развиваш тази теза ти сигурно обичаш да са ти в задният двор затова съжеляваш явно за братята турци подкрепяни от западнитени приятели , че руснаците са воювали на балканите за да премахнат от нашите земи братята турци .Но те не са воювали сами имало е и финландски и румънски воиски и те ли са дошли да воюват с подобни намерения както ти пишеш.А що се отнася до тези комарджии и прахостници кобургите то в историята ясно е казано какво сме спечелии и какво загубили при тяхното управление .Та до ден днешен нали симеончо е техен наследник, видяхме как ни управи за 800 дни , та изсече горите разпродаде каквото можа за да си върне дълговете към казината които имаше .