Италианска фирма съди ”Газпром” за €760 млн. за ”Южен поток”

Италианският подизпълнител "Сайпем", който беше избран да строи подводната част на газопровода "Южен поток", отправи съдебен иск за 759 млн. евро към "Газпром".

Обратно в новината

Коментари - Италианска фирма съди ”Газпром” за €760 млн. за ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ало мурзилките от КГБ къде се скрихте !Защо не браните вашият ФЮРЕР.Както върви всички ще го изоставят

Да не те разочаровам , ама онзи ден арбитражният съд в швеция постанови , че исковете свързани на разни компании за компенсации заради юкос , възлизащи на 100 мрд , за неоснователни . демек в полза на мурзилките . дай сега да видим и тези . то в тези арбитражни съдилища се разглеждат факти , не идеологии . да не се окаже , че ес трябва да плаща .

Газпром е свръхзадлъжняло и декапитализирано дружество от шайката на Путин, дори и бъдещите му приходи са прибрани от тези криминали и ще трябва да доставя следващите десетилетия само , , за да връща. Активите на Газпром потънаха също при путиновите приятелчета и съдружници от кооператива Озеро: Най-големият химически руски гигант Сибур мина от Газпром при Тимченко и зетят на Путин - Шамалов . Тимченко дръпна от Газпром и най-глемия руски газостроител- Стройтрансгаз, който щеше да строи Южен поток с Пеевски. Пет други газострителни компании минаха от Газпром през 2008 при Ротенберг, партньор по джудо на Путин. Газпромбанк /с парите на пенсионерите, трета в Русия/ вече се контролирара от съдружнка на Путин в Озеро - Ковалчук, чрез управляващата компания Лидер. От банката се финансират всички грабежи на бандата , парите в банката са от парите на руските пенсионери в Газфонд. Ковалчук прибра и Согаз-втори застраховател в Русия и медиите на Газпром и така стана собственик на повече от половината медии в Русия. Повече от 10 телевизии, другите са държавни. Въобще Газграбеж .

Я сега дай поне едно доказателство за тези грабежи . а като погледнем едни други цифри , се оказва , че икономиката и жизненият стандарт се е повишил 10 пъти . не процента . цифри идващи от разни зад океански агенции . та дори и да са откраднали , тъй като политик и честен са взаимоизключващи . кой руснак би искал да се върне в ерата на елцин . то понеже тогава не се крадеше . и всички дето бяха на постата и им секна , изведнъж станаха дисиденти . те разтягат локумите , ама от лондон в имоти за милиони . как за тях никой не говори ?!

Пеевски и приятелчето на Путин Тимченко що не осъдят и те Газпром, нали бяха съдружници за наземната част. Бандюгите от свитата на Путин в Газпром и родните им Пеевски другаре слючваха договори като невидели още преди одобрения проект, разчитаха и на натиск като започнат незаконно строителство. От цялата алчна грабителска и незаконна акция пострадаха основно италианците с подводното строителство, на което българо-руските бандюги са неспособни, че се предовериха на договорите на Газпром , сключени незаконно без одобрен проект.

"Както вече е известно, на 22 юни, две седмици след като Орешарски забрани дейности за продължаване на проекта "Южен поток" и само ден преди да подаде оставка, Министерството на земеделието продаде 358 декара земя на "Южен поток" за жълти стотинки." В никоя държава не беше разрешено на руснаците да притежават земите около тръбите! Срам!

Италянците съдели Газпром, Газпромщр съди някой друг и т.н. а българските роби ще плащат скъп газ, ток и бензин - тва е сигурно!

Италианците притискат Газпром с измислени искания ,за да си увеличат шанса за Северен Поток 2. Като спечелят договора за СП2 ще оттеглят всичките си искания. Просто бизнес.

Хайде не мисли повече.За такова мислене народа ни казва - напънала се планината и родила мишка.

" алчният им президент" който не искаше да купува газ от руснаците на 1100 долара, а на 800... брех тази алчност бе. Толкова алчен, че дори за да не плаща пенсии даде на руснаците едно голямо парче земя на което всъщност е била Първата българска държава. когато никой не е знаел за съществуването на руснаци дори. бе кой ви пише простите постове, хабер си нямам.

С падането на цената на петрола, свободно пада и нефторубль, а долара се качва. В тези условия дори не може да се мечтае да се хабят пари за политически проекти като Южен поток. Руснаците ще платят присъденото на Сайпем, а загубите ще вакарат в някоя уголовная статья срещу Путин и обкръженито му и ще я турят при останалите за да бъде използвана.

Абе днес излязоха едни други цифри . 15 мрд загуби на бизнеса в щатите , свързан с петрола . над 1000 хотела за продажба в турция . швеция може още около месец да изкара с тези харчове за бежанците ...та не ги мисли мурзилките . интересно защо роджърс инвестира там точно сега .

"Сайпем" са номер 1 в света и трябва да си луд да се ебаваш с тях !

да да,от свинска п*тка косъм като скъсат,тогава ше им платят

"България е виновна и трябва да плаща за всички глупости, които някой руснак направи."

Хайде, национални предатели, започвайте да защитавате Газпром.

Рашките така и не разбраха, че приятелите са си приятели, но сиренето е с пари. Като сте тарикати.... ще си плащате за тарикатлъка. Така и не се научиха на доблест и да си държат на думата и договорите.

България трябва да заведе дела срещу Маккейн-0Виетнамската яма и хазарската молдованка НУЛАнд з агруба намеса във вътрешните работи..Това е ! Прекараха ни.сега да ни карат без пари газ от САЩ и да ни дадат нови самолети с ресурс 30 г. , а не ремонтирани малки Фиатчета с ресурс 3 години..

Пижо ли си, Пендо ли си, не знам, ама пиши по-смислено за да ти хванем логиката.

Специално за България няма повод за радост от тази "новина". Като нищо можем да се озовем в ролята на ответници по обратен иск - "Газпром" срещу България за неизпълнени ангажименти. Явно никой няма да съди истинските виновници - тези от ЕК.

що говориш глупости??? какви ангажименти не са изпълнени от българска страна??? "Ако тръгнеш да правиш кола без предпазни колани и да я продаваш е ЕС - разбира се, че ще ти спрат колата. Твой си е проблема ако си толкова тъп, че не си научил стандартите на тези страни и си почнал на своя глава с пропаганда да си пробиваш път в автомобилната индустрия и си правил договори с трети страни." Така, че всеки си плаща за грешките.

Логично е тази италианска фирма ДА СЪДИ ЕС , който РЕАЛНО ПРЕКРАТИ този договор!!!!

Едно си баба знае, едно си баба бае. Значи италианската фирма да съди всички други, но не и руснаците. Те не знаят какви глупости да измислят за да манипулират другите държави, а пък после друг да плаща. Няма да стане.

И България трябва да заведе дело срещу едноличното решение на иди-ми-дойде-ми Путин да си бъркат в гащите с Ердоган за Турски поток, но тук е пълно с продажни кагебистки мурзилии, които са готови да предадат българския национален интерес в полза на матушка, както се случи с белеНе.

Много знаещ народ тук обърна новината в политическа, а тя касае само и единствено някакви комерсиални договори между руски и италиански фирми. Нищо общо с политиката, както и взаимоотношения Русия- Италия.

не е много народа, само един моше-пропагандатор на заплата. Не обръщай внимание на многото различни никове. Така се търси създаването на фалшиво уж обществено, уж българско мнение. Посей интрига, създай врагове. Целта ми е да представи някакво противопоставяне на българи срещу руснаци. И понеже няма такова, нито от новината е видно, че ще има, заповат да си го измислят и да ни го представят като "факти". Стандартна платена, но крайно тъпа и некадърна пропаганда. В която нас, българите, е отредена ролята на балъците-шарани, да лапаме мухите.

Италианската фирма ще осъди Газпром,той от своя страна ще осъди България.А България дали ще осъди Европейската комисия?Едва ли?

Газпром първо да съди Путлер, че той нареди ЮП да бъде прекратен, докато от тука постоянно го питаха ще има ли официално прекратяване да знаем какво да прави.

Италия отлично знае, че ЕК и САЩ прекратиха Ю.Поток. Играта им е повече от ясна, завеждат дело срещу Газпром, доказва се, че България нарушава договора и се осъжда България

Подводната част на Южен е изпълнима и при условията на ЕС, и при условията на Русия. От границата на ЕС навътре не е допустим според ЕС. Понеже Русия пледира за изключително ползване на инфраструктура като аргумент за монополно положение. Южен е осъществим, като Русия обаче трябва да се подпише, че и други могат да я ползват. Тогава цените на газа падат, а Русия печели от транспортна схема. Но пък няма влияние на зависомост от нея към страни като България. Проектът е политически с икономически последици. "Братушките" продължавата да ни продават газ на максимална цена, сравнено с десетократно по-платежоспособни клиенти от ЕС... Много "братско", както винаги е било де...

И мръсните укранци, отказали братска руска цена от $216 и го купуват от скапана Европпа на $188-$200. Не ги е срам!

Глупака, ако комшията ти дойде да ползва и той твоя водопровод, какво ще му кажеш. Който иска, да си строи тръби. А аз лично съм на мнение, че тръбите в България трябва да са си български. Но САЩ са казали: или американски или ниии.

Трябва да обърне специално внимание на това ,че Газпром лукаво мълчи и приема без възражение исковете.В Газпром не работят баптисти и квакери,имат добри адвокати ,а имат и пари да наемат най-добрите.Най-вероятно ние пак ще го отнесем ,както и с Белене.Освен това съдебните процеси,които сега ще се развихрят във всички случаи ще създадат главоболия на ЕК,защото ще лъснат най-различни неудобни факти.

Северен поток 2 ще има ,мъпреки яростните напъни на продажни нации като украинската, полската ,балтийските джуджета.Всички те крадяха десетилетия и ползуваха огромни отстъпки от цената.Защо дрепет да мине през тях. А ние ? Продажни боклуци на всишчки нива. Да публикуват условията на договора с Газпром и да се види ,че България не плаща и стотинка...Хайде ! Но никога няма да го публикуват в частта му за нашите задължения. Защо сега дзрапаме за поток или хъб или пр. Защото газовите тръби стават климатични и празни

Ами сериозните договори не са като да си играаеш на " тука има, тука нема ", когато се обвържеш с договор го изпълняващш. Много вече съдят ГАЗПРОМ, защото има правила, а руснаците не са свикнали да изпълняват договори.

Аааа то и там са сериозни договорите. Ако не внимаваш загубите са големи.

Гражданина Путев неведнъж е показал какво си мисли за разните му там чужди съдилища.

За Деверенв поток нямаше трети пакет документи нали ? За Южн поток имаше. Командува този, който е собственик на продукта, а не този, който е собственик на тръбите. Ние не можем да ги поддържаме и не можем да ги платим изобщо. Не пишете глупости. Никога италианците не могат да осъдяг Газпром, защото ЕК е виновна, а Италия подписа третия пакет и е работила срещу фирмите си. Най-много италианците да осъдят България, която се одупи на Помийната яма-Маккейн и като начало на потока го прекъсна....

Когато плащаш от джоба си, никой не ти търси сметка.

Факта, че Сайпем са се обърнали към арбитраж в Париж е показателен, че нито "Южен поток" нито "Турски поток" скоро ще се състоят, същото касае и "Северен поток 2". Руснаците сами са си виновни за разтрогването на договорите и няма на кой да се сърдят. Друг е въпроса дали могат да си го позволят този лукс след като еврото вече гони 90 рубли. Българи е ощетена единствено от факта, че "Южен поток" не се състоя и това няма кой да го отрече.

Браво, всичките ла*на ги забъркаха комунистите и сега ние "абдалите" ще плащаме за техните далавери.... Господ да ги убие, та и поколенията им до 9 коляно, ето така ги проклинамееее!

"Самата сума на иска - 759 млн. евро - се получава от оценката на вече извършените от италианския подизпълнител работи по строежа на "Южен поток", съобщил на вестника източник в италианската компания" Искат пари за извършена работа, има договор между работодателя и изпълнителя. защо намесвате България в един вид трудов спор?)) В договора има клаузи, те са в основата на иска.

Да отправят иска към ЕС. Не Газпром спря проекта по свое желание.

Правилно,не беше Газпром - Путин беше:)

А ? Нали опорната точка беше,че Газпром е на Ротшилд ?

Колко ни ощипа нас българите Аамбубата за ЮП че забравих - 200 ли беше или 300 милиона? Бълха ни ухапала...разминахме се с "лека уплаха".

Абе какво са 200-300 милиона ЕВРО, като срещу тях получихме цяла година "социално благоденствие", "липса на СтрахЪ" и "конституционално уплътняване на правата на гражданите"?!

Така си е. Кво му плащаш??

EК , маккейн и нуланд спряха Ю.Поток. 400 млн. джоб парасъ в дрипавите ни гащи ежегодно.Отстъпки от цената на газа и пр.Гаранция за сигурността. Но не би ! Предателската жилка ни е докарала до две нац. катастрофи.При 72% импорт сме в третата, благодарение на чифутската демокрация и дьонмтата родни и продажни

Хайде стига с тези 400 милиона, а? Сегашният ни газопровод ни носи със зор между 60 и 100 милиона лева, при това върху него няма тежести от дълг с лихви и много неизвестни!

Ние си имахме отстъпки, лекенце, ама Р.Овч под натиск на руснаците ги прекрати. Та и тия отстъпки са твърде имагинерни при плащане от нас на 3,5 млрд евро на тръби, които на практика ще са само руски.

Най-накрая "ГАЗПРОМ" ще фалира!И Бойко и изкуствоведа-енергетик ще продава българския газ на страхотна цена!!!

Без да съм русофил, моите симпатии (както на повечето българи) в световната политика винаги са били на страната на Русия. Само че тук не мога да разбера някои хора, които с пяна на устата обясняват как, видите ли, неустойките трябвало да бъдат платени от България. Едно е, Колеги да си русофил, ама да си предател народен е различно....

е истинaтa,a зaщо дa толерирaме,робскaтa психикa нa нaшите политици ?

ако не говориш и от мое име

Италия първо да осъди ЕС ,чиито член е т.е. един вид да се самоосъди.Второ да преразгледа членството си в един военен блок с пощурелия Ердоган.

Ние пък имаме да даваме на Русия за Белене. Ама каква хубава работа свърши Аамбубата в Белене а? А скъпи съграждани? Още не можем да и се наплатим.

Нищо нямаме да даваме, защото няма ценово предложение и план на разходите. Има мъгляви приказки. Всичко изработено до момента сме си платили. А в случая, боклуко, става въпрос за разходи, които са направени, а Газпром не е платила.

Абе мурзилки, пак питам, защо сте толкова мераклии България да плаща вместо Русия. Толкова ли много ви плащат, че да ставате родоотстъпници за сметка на друга държава, която по всякакъв начин се опитва да ни забие нож в гърба.

зaщо зaщитaвaщ СAЩ ?

Така ще да е! Те в САЩ бият и негрите. Както винаги тъпотията на путлерастко-атакистката сган е впечатляваща.

В БГ никой за нищо не плаща...просто няма за какво. Плаща се ако си фактор или имаш ресурси...за друго не се плаща в този живот! БГ нито е фактор нито има ресурси, ерго, няма за какво да и се плаща! Хората в БГ дет имат пари са тези дет са съумяли да окраднат нещо (обикновено от трупа на комунизма..я завод, я пенсионен фонд) и да го продадат. Това свърши. Остана само трафика на дрога и леви цигари....за друго не се плаща в БГ!

Абе, тъпата американо-еврейска пропаганда. Това вие го правите. Използвате черен пиар, искате да създадете изкуствен конфликт българи срещу руснаци. Без да има никакъв повод. България не носи никакви отговорности и задължения за тръбите по дъното на морето. Проблемите за Южен поток идват от САЩ, дори не от Европа. Гнусни същества сте с тези селски номера. Разделяй и владей. Посей интрига, създай врагове. Това се опитвате да правите гнусни мошенца пропагандатори. А ние, българите, трябва да лапаме долнопробната ви пропаганда. Малко сте се объркали.

Само от любопитство, къде изобщо видяхте да пиша САЩ. Само написах, че България не трябва да плаща за грешките на руска фирма. Не мога да разбера изкривеното ви мислене. Да повторя за промитите мозъци- не ме интересуват тъпите американци или смотаните руснаци, а само България.

муха ги ухапала 1 един милиард. Ето вчера пак европейски спътник пуснаха с руска ракета, и така всяка седмица, изобщо не става дума за някакъв си милиардец. България трябва да се научи да пуска латиноамерикански спътници.

Аз от кога предлагам да се напреви космодрум в Каспичан ама никой не ме слуша....

За спътника е платено по-малко от стойността на изстрелването. Така че бълхата може да се окаже бяла акула.

това са си всичките руски фирми, които воюват за "папаницата" - там такива като нашия КОЙ има стотици ...

и да плаща. Потокът беше спрян от България и Европейската комисия. България също да вади кесийската и да си плаща за тъпото еврогейско послушание. Явно е, че българите заслужават да бъдат бедни, а другите да се обогатяват за тяхна сметка.

Путин ще заработи като руска проститутка!

Спокойно,Матросов,не се хвърляй така на амбразурата...То ако беше така,не мислиш ли,че Сайпием щяха да заведат иска срещу България и ЕС?Айде холан...

Кесиите трябва да ги развържат привържениците на монополиста или да си затварят устата.

А според мен Южен Поток ще има и той ще е на половината на старата цена. Ще тръгва от Крим и ще влезе в бъдещия хъб до Варна. Сега Путин, чрез Газпром ще преговаря тайно с ЕС. Междувременно ще се разшуми допълнително срещу Турция, агресия, удар в гърба, "наших обижают" и т.н. за да подготви общественото мнение в Русия. И накрая ще започне строителството, а нашите ще започнат строежът на хъба. Вероятност 75%. ;-)

от ЕК пaк ще ни прецaкaт пи някaкъв нaчин,не знaм кaк ,но съм сигурен !

спря изпълнението нa проектa по,зaповед нa Мaккейн,a чaк след товa дойде откaзa нa руснaците..помнете,че ние ще духaме супaтa !

Южен Поток е нужен и на ЕС, и на Русия. Докато все още съществуваше вариант Набуко от една страна и в Южен Поток се вкарваше политика от друга, противоречията бяха непреодолими. Сега на пътя на Набуко има война. Турция обаче все едно ще построи Транс-анадолския и ако Русия не я изпревари ще загуби значителен пазарен дял. Освен това наличието сега на Крим като част на РФ скъсява морския маршрут на потока наполовина (преди тръгваше от най-източната част на Черно Море), а с това и цената.

Мога да се обзаложа ,че руснаците няма да платят и цент неустойка на жабарите ,проекта е спрян от еврокомисията и убиеца на деца Маккейн ,ние и италианците като членки на ЕС ще си носим негативите ,рашките нямат отношение към спирането на ЮП за да плащат неустойки ,цялата гимнастика на жабарите по случая е да се докопат до поръчка за северен поток 2.

Напротив, Путлер го прекрати.

че той путин има ли толкова пари :D

е зaрaботилa днес нa пиaцaтa...

Естествено, че ще ги съдят - това са сериозни договори за сериозни пари и не може току-тъй да бъдат прекратени. Италианската компания е направила разходи и има право на обезщетение. Надявам се сега на някои хора у нас да им просветне защо ЮП не беше прекратен от наша страна само защото Путин се изказал по някоя медия. Смятам, че ние също имаме право на претенции за направените от България разходи - над 500 милиона лева.

Ето едно умно изказване от една умна жена ! Браво ! Набий канчетата на чукундирите !

България може да има претенции да изплати на италианците част от неустойката! Друго няма!

ама не ! Не знам защо поне малко не мислите преди да драскате !

са таралеж в гащите, не само тръбите.

Просто не е вярно как мурзилките искат да поставят България на топа и се хвърлят с голи гърди да защитават прегрешилия Газпром.

Кой точно прегреши се видя ясно. Възмущаваме се,соросоид защото освен Газпром и БГ губи. Ето италианците и те отчитат загуби. Само вие сте на печалба.

виж колко страни са на загуба от отказа на пусито за южен паток...

Южен поток ще има,помнете ми думата.

да ги пратят тези искове към европейските комисии, които помогнаха да се спре проекта. какви са тези малоумни искове към невиновната страна!?

съдът ще прецени кой кога, защо и колко.

Сумата е с около 200 млн. повече. Колкото до компенсациите, то това са сънища. Дори и да се строи СП 2, неустойките се дължат защото са за минали договорености и разходи на италианците.

Ако има такъв процес най-вероятно Газпром - Русия ще пренасочи иска към България, която, по-най-глупашкият начин едностранно, като участник в договора за изграждане на ЮП, спря строителството му на Територията на България! ЕС, може да ни нарежда всичко, но ЕС не е страна по договора! Ако има да се плащат неустоики за пропуснати печалби и загуби, заради бахтисване на договора за ЮП, само гледайте какво ще стане! ЕС ще тури България на топа на устата!

България нищо не е прекратявала бе Мурджо. Патока го спря Путин от Анкара.

Спря го защото БГ не изпълнява договора,който подписа.

Да, ама не! То, има хартии наречени документи писани по въпроса, пратени от Министъра на Икономиката на временното правителство(това след кабинета на Орешарски) до Газпром по въпроса, които ще бъдат типосани в съда!

Бля-бля... И в последното изречение е казано всичко:"Според РБК в случай на мирна разрешение на спора изглаждането му може да стане част от уравнението на БЪДЕЩАТА ДОГОВОРКА."

горивата в България няма да бъдат намалени! Ето защо Лукойл не излиза на печалба от много години! България трябва да покрива загубите на руснаците, а когато ги покрие, вече ще е свикнала на такива цени!

Какви загуби покриваш бе мишо? Със жалкото потребление на горива което имаме ли ще покриваме.

Гледай сега, това, че България покрива загубите на Руснаците е почти толкова несъстоятелно, колкото, че сме бедни, защото САЩ и ЕС са богати! Толкова сме нищожно, но това не означава, че руснаците не ни бръснат по най-безобразния начин в пъти повече, ако съберем всички останали!!!

Тогава защо разширяват руската мрежа в Сърбия..Или ще им карат горива от Марс.

Ами да съдят ЕС и оня американски военнопрестъпник джон Макейн. Какво са им виновни от Газпром.

А, бе, абдал! ЕС си е вързал работата. Те не са страна в договора! Ние сме на пангара, защото сме страна в договора! ЕС се явява в ролята на баровеца, които нарежда на шофьора си да сгази някой по пътя. Да, ама в панделата влиза не баровеца, а шафьора!

на пангара си само ти. Дано ти хареса !

Тази филма няма да спечели делото. По скоро това е част от хибридната война. Тъпо е да съдиш този,който имаше най-голям интерес да се построи потока.