Петкова: България не се е отказала от ”Южен поток”

България не се е отказвала от „Южен поток”, каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: България не се е отказала от ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-после им светна на нашите бизнесмени и политици, че интересът трябва да движи политиката (справка САЩ, Китай), а не обратното. Националният интерес трябва да се отстоява пред Брюксел (справка Унгария).

Късно е либе за китка! Това Теменужке го кажи на боса си,защото тъкмо благодарение на него страната пропусна много изгодни проекти! Е,важно е да се хареса на американците,а майка България; майната и! И се научи да смяташ с проценти!

Оф, и тези го подкараха на "има-нема". Като минавате на "има", дайте най-накрая една сериозна калкулация, ако има въбшете такава, на този прославут проект.

Ох, Домусчиев ще ме умори от смях;о) Ами да, Кире, твоята далавера от складирането на тръбите си върви и не теб ти е все тая дали ще има или няма ЮП, ТП или какъвто и да било паток - щото ти, Кире, печелиш от наема за складова база, а не от това дали ще се реализира или не някакъв проект! А реалността, Кире, в Бургас е следната - от м. 09.15 г. на трудовата борса ще има нови 200 и кусур безработни - това де факто е "резултата" от прекратяването на договора между Газпром и Сайпем! Така че, Кире, не дрънкай за работи, които не разбираш, а си прибирай париците докато ти ги дават!

кой води външната политика на тая непрокопсала държавичка!?Тиквата-Майбах или долнопробния продажник Домуза!?

кой го знаеше домувчиев до преди 4 години че взе да се меси навсякаде а е един мишок

Добра новина е, че Русия смекчи тона към нас, но за съжаление България не може да направи нищо. Ние трябва да се съобразим с Брюксел , заключи Домусчиев. Роби! Освободиха ви и пак с робски манталитет си останахте!Доброволно си връчихте синджира,защото да се самоуправлявате не можете. Дупе да ви е яко сега с ИДИЛ-миндил,американци,турци,африканци,сирийци и афганистанци. Дано оцелелите 10% от вас след касапницата проумеят как робското начало трябва да се задушава в зародиш и приносителите му да се трепят безмилостно за благото на народа български.

Първа, втора и трета задача е да се освободим от Русия. С тази крадлива монголско-пиянска компанийка нищо хубаво не ни чака

Нямаш индустрия,нямаш армия,нямаш нищо,освен стотинките на посолството.Скоро и тях няма да ги и имаш,защото няма да им трябваш и ще те вкарат в преразход по същия начин, по който прочистиха малоумните украинчета от първата майданска вълна- с изстрели в гръб.

Аа ма , Тенамушке , що плямпаш от името на България , като знаем , че не си ник'ва Теменужка , ами най-обикновена калинка ? И мо'еш да мрънкаш само к'вото ка'е Той , Шефът ти ! Хъ , не се били отказали ! Па то и аз не съм се отказал да получа наследството на на БилГейтс , ама .... хм , дано не съм допуснал правописна грешка някъде

Като охранена, бременна въшка ! На ден по пет пъти я дават, нали? Но вече, просто спре да ме кефи ! дедо Ратко

Господа, в текста се икономисва съществената истина - по най-различни и различно оправдани съображения. Тя е, че на България и народа й не е нужен "Южен поток". От него и тук, съгласно тайните договорености, печели не българският народ, не и държавата му, а тук единствено мафията тук. Не печели и руският народ, не и руската държава, а руската мафия. Останалото е протоколна басня, колкото и важна да е.

Путлер сам спря патока, защото не му се получи силовото диктуване на условията по строителството и използването му..... След очевидното забуксуване на хипотетичния турски поток, путлер смекчи тона кьм Бьлгария, надявайки се при провал на турския да вьрне южния на дневен ред..... :-) Игрички....... :-) :-)

АКО НА НЯКОЙ ОЩЕ НЕ МУ Е ЯСНО :)

на баба ти трърката

баба Тодорка, ИД на бТТВ"Трътките" ООД

а така моме бравос! Поне да направите нещо тоя мандат заебете седерастите!

"България не се е отказвала от Южен поток, каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова. " Абе, булка! Те се отказаха! Пък вас никой не ви пита дали се отказвате или не. Когато трябваше да мислите за диверсификация на пътищата на доставка, вие дадохте това "право" на ЕС. На вас глава не трябва, само задник, да го пълните със "зелено".

Другарката министърка празнува деня на независимостта- повтаря думите на Пожарникаря, дори да са най- голямата безсмислица на света. Ако утре Той каже, че почваме да изнасяме газ за Русия с балони- тая лелка на другия ден ще го потвърди с най- големи подробности. Ако утре я сменят, след две седмици никой няма да се сеща как се казваше.

Теменужке ! България не се е атказвала от Южен поток ....нас просто ни отказаха ! Ако те чуе Макейн ,какви ги говориш ,ще падне от смях .

пак един въпрос: коя българия не се е отказала? щото по мои наблюдения - колкото българи с партиии- бизнеси, толкова и българии. та конкретизирайте си се там, че и от космоса се вижда че изпосталехте от глади... напоследък...

Петкова е интелигентна, схваща много бързо, проблемът е , че много дълго време трябва да й се обяснява.

ТЕМЕНУЖКЕ, ИСКА МИ СЕ ДА ТИ ВЯРВАМ, НО НЕ МОГА!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

България не се е отазала от Южен поток, но Южен поток се е отказал от България.

Говнарят Домусчиев протестира срещу скъпия ток, но иска още скъпа руска газ! Българиооо, на говно си миришеш от всякъде. Жалко говно.

И правителството на говнарите във всякакъв цвят слуша дисциплинирано по пожарникарски или орешарски. Кой се съмнява във авторитета на българското говно?

Когото дойде пролет и стане топло - няма Южен поток. Когато обаче дойде есен и след нея чакаме студената зима - не сме се отказали от Южен поток. Фурнаджийска лопата сме си по презумпция. И затова ни шибат и от изток, и от запад. хе-хе

Еее как не ви е срам бе ,мишки ! Европа а , Европа , това не е Европа на Ренесанса , а Европа на гейовете и американските мижитурки всички до един подслушвани с години. Разберете най сетне , без Русия няма и България .

Абе ти нормален ли си!?Тичай за копейки в москва..... Въпреки Русия има България!

Що си толкова прост бе братче , виж с колко пари си в джоба . Работим и обедняваме ,само Русия ни купуваше боклуците .

Той Путин ако ни похвърля още малко прах в очите ще се окаже че и от комунизма не сме се отказвали.

Да се смееш ли, да плачеш ли.

големи дървенца сме

Боже, колко е проста тая! След като оправи енергетиката в България (спомнете си как договори намаляване на цените от американските централи и т.н. а после изведнъж КЕВР вдигна цените на електроенергията...)

Южен поток? че нали Путин ни наказа с Турски потокмършата, за да ни заболи Пу да се хване за ..... Ще има само и единствено вътрешен Украински поток

реститутков, бегай да спираш тръбите с тялото си - хахаха.

Южен поток отдавна го няма. Тая какво бълнува?

Добра новина е, че Русия смекчи тона към нас, но за съжаление България не може да направи нищо. Ние трябва да се съобразим с Брюксел , заключи Домусчиев. Тези думи са провокация, наливане на вода в мелницата на комунистите и русофилите- путинисти.

Достатъчно беше "сатрапът" Путин да спомене България и фантазията на българските политическите крадци заработи отново!

Средната месечна заплата в "ЮП България" е 10 хил. лв.Кой,какво и защо работи там е тайна.

Рано или късно ЮП ще има. Няма да оставим братския руски народ, да пукне от глад.

Голям майтап.

говори? Най-важната, задачата на задачите за него е да проведе успешно преговорите с Рибейро за неговото освобождаване. Великият бизнесмеен и футболен разбирач да си опраи бакийте в Лудогорец и едва тогава да се изказва по други теми

Ха така, Теменужке, всички знаем, че тази кражба умря, ама точно така трябва да се лъже Кремъл!

Аз пък си мислех, че като сме съставна част от ЕС, следва, че Брюксел сме и ние, но явно сме просто изтривалка за еврогейски за...

тя България не се е отказала, ама русия няма да строи такъв тръбопровод! Така че...........

а дали играта на правителството не точно такава, руснаците да признаят че са спрели проекта

Аз

То няма какво да се признава - сам Путин си го "призна" това веднага - "Спираме ЮП заради дивотиите на Българите." Така че - да, Русия спира проекта.

пАтока. БАЦЕ сигурно помни оня виц за инж. Ганев за тунело под Ламанша.. Бай Тошо сигурно му го е казвал, докат Баце му масажираше ушичките... Пускаме една бригада за КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ТРУД от едния край на Българията с кирки и лопати.. От другио край - бригади от чавета - дет са на социални помощи. УЖ да си ги изработят.. Ако се срещнат - ша имаме един пАток. Ако се разминат - ЦЕЛИ ДВА...

Чуствам повей на вятъра на промяната! Без намигания от Германия или Брюксел, ГЕРБ няма да има куража за подобни изявления! Хахолите май ще го издухат..

Аз

Бахмааму... Нема такоф смех, баси... Имат ли тези хора връх на простотията и некадърността, който все пак да не могат да надскочат?! Има ли някой из цялата планета, който да е наясно с позицията на България по въпроса?! А, да... ЕС така каза... Доообре! Има ли някой на цялата планета, който да е наясно с позицията на ЕС по въпроса?! Сега... Турция не е в ЕС и доколкото е в НАТО вече многократно доказва, че националните ѝ интереси са далеч пред интересите на НАТО. Еваларката за което. Ердоган може да е гаден ислямист, ама все пак преди всичко май е турчин. Та... С НАТО или без НАТО Турция ще си пусне втора тръба и думата в тая работа имат само Турция и Русия и никой друг. Сичкото леш след Турция, обаче, е ЕС. Та въпроса е: има ли значение за ЕС дали тръбата ще минава от Русия директно в ЕС, или първо трябва да мине през Турция? Щото Турция не е в най-добри отношения с ЕС, та... как я мислят в Брюксел тая работа?! За Германия знам, че няма значение - те вече си имат Северен поток - директна тръба от Русия, през Балтийско море, щото да не е през Полша, щото германците са умни хора и на Полша имат нула доверие. Франция - тя пък бъкана с ядрени ЕЦ - също може и да няма. Австрия си има ВЕЦовете по Дунав. Не знам стигат ли ѝ. Ама като се има предвид, че 35% от енергията в ЕС идва от Русия... Комай САЩ са гепили някого за чресленцата и стискат лекичко... колкото за намек, таквоз...

голяма шматка си, за пореден път го доказваш. Операторите на новопостроените тазопроводи в ЕС са длъжни да дават достъп до тях и на други доставчици. Същото е и с електропреносната мрежа. За да се създаде нормален конкурентен пазар. Ще можеш примерно да станеш абонат на ИВИЕН дори мрежата да е на ЧЕЗ. По същия начин и с газопровода. На Путин зора му е, не да го докара до България. Зора му е че ако се построи часта ИРАН-Турция, ще го задължат да даде достъп през тръбата на ирански газ за Италия и Австрия. Е за тва е играта. Всичките ви приказки за Руско-Българската дружба са за да може да продаде по-скъпо газта си на европейците, без конкуренцията на иранският газ.

Аз

Това сигурно е така. Обаче глей ся: това важи само за тръбите в ЕС, нали? А Турция не е в ЕС. Значи от Русия и Турция ще зависи дали да дадат тръбата в Турция за други доставчици. Не от ЕС. Демек България не може да влияе на това - дали през Турция, дали през морето - все тая - и за нас, и за Путин. Да не говорим, че идеята за Турски поток е да минава през Турция, Гърция, Македония и Сърбия. Сърбия може и да влезе в ЕС, ама Македония... мъчна работа... Заради една тръба да я вкарат... Макар че, що пък не... Демек - твоите разсъждения може и да са верни, ама няма значение - за ЕС всякак би трябвало да е по-изгодно евентуална тръба да мине първо през нас, а за Путин е без значение, щом ние така или иначе сме в ЕС... засега.

Добре бе, тоя проект струва 15 млр. евро. Възвращаемост поне 15-20 години. Кой е тоя лудия, който ще спре при тая ситуация собствения си газ, за да предостави тръбата на друг да печели срещу някаква си такса. И кой ще покаже поне един газапровод в Европа, който да се споделя. Ясно е, че това се прие специално за да се провали Южен поток.

Тука има тука няма.Сещате се кои правят този фокус-циганите и сега ГЕРБ !!!!

Защо ли като чуя името Теменужка започвам да си мисля,че има нещо подозрително

Аз

Зарежи Теменужка. Бойко е името и нищо подозрително няма - бая ти Ганя в 20:12 го е казал, ама са го забърсали.

Скапаха КТБ заради ЮП, сега искат да скапят хептен Бг, като се пънат срещу американците

Взеха да поумняват тия наши продажници!!!

Айде тази Коледа 200 рубли за долар. На хаирлия да е!

Нали Путин доволно потрива ръце, че ще имат много рубли ?

Какъв ЮП бре, нали не ви изнасяше, нали Бочко обясняваше как само загуби от него? Какво сега пак го дъвчете!? Има ТП, факт, никой не мисли да строи нашия.. освен Бочко пак да каже като за НаКуко "Ние почваме пък другите ако искат" Изпуснахте питомното, приемете го ..

България я отказаха господарите.