Русия готова да върне военната техника от Крим на Украйна

Готови сме да предадем на Украйна цялата останала в Крим военна техника, в това число кораби, самолети и бронирани машини.

Обратно в новината

Коментари - Русия готова да върне военната техника от Крим на Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще им ги върнат функциониращи заедно със зелените човечета в тях, и така докато и Киев падне ..

утилизирането??? Това е английска дума. Автора на статия Красимир .... не знае ли как се превежда тази дума на Български? Журналисти и писатели, моля е унищожавайте Българския език.

Цялото мрънкане на укропитеките (визирам укро "политиците", не обикновените хора), ми напомня старата поговорка: "Дали на просяк краставица, той рекъл - крива е!"

Максе тотално си изтрещял щом не вдяна черния ми хумор. Тука ставаше въпрос за друго. Тъпите журналя организираха БТР-ите в батальони. А в батальони се организира пехота и танкове. БТРите никога не са били самостоятелни, а се водят въоръжение на мотострелковата рота. А иначе в Украйна правеха наистина страхотни неща. Само че правеха. В момента досъспипаха всичко. Особено ми е мъчно за Антонов. Но за съжаление и той замина.

И правилно ще направят братушките!! Украинската техника си е направо за вторични суровини!! Само да видите колко струва като бойна единица ЕДИНСТВЕНАТА НЕНАГЛЕДНА ПОДВОДНИЦА НА РУИНАТА КРАЙНА..НАПРАВО ЩЕ СЕ УПЛАШИТЕ ОТ НЕЙНАТА БОЙНА (НЕ)МОЩ!!! Цялата е прогнила от ръжда, и едва се държи над водата! Същото плачевно състояние е и с останалия украински плаващ боклук...На руснаците, ще им излезе по-евтино да ги харизят на украинците, отколкото сами да ги режат за вторични суровини и да ги утилизират и рециклират...

То пък путин или руската кагебе мафия са ни едни братушки!Боже опази!Украинският Народ им братски,но путин ги нападна,давзе им територия за която Русия е гарант на международно споразумение и опустоши просперираща и цветуща област в Украина избивайки десетки хиляди цивилни и разрушавайки домовете им! Путин и руснаците въобще са пияни свини които са ни лишили от хиляди квадратни километри територия населена с Българи и дори сега в момента ни ограбват и водят истинска война със нас!

Анексиране нямало. Стига да повтаряте това,което решил Запад срещу Русия за да омаловажи влиянието и на световна геополитика. Жителите в Крим в съответствие с международно право провели референдум и изявили волята си да се върне в Русия, къде Крим винаги исторически е бил като част от Русия и за който руснаци проливали своя кръв във няколко войни в това число с Турция. На който не му хареса да глътне.

Както виждаме санкциите започнаха да дават резултат изгладнелите ватенки под натиска на прогресивното човечество започнаха леко полеко да връщат заграбеното. Накрая ще върнат и Крим, но без флората. Обратно в родината станала вече неразделна част от цивилизованото човечесво ще могат да се върнат само тези които не са опетнени.

Мечтите са безплатни.

Сега хунтата ще изкара, че е разполагала в Крим със суперсъвременно оръжие в отлично състояние! Само им гледайте сеира на превратаджиите!

тва е цялата игра ся трябва да мразим германия франция англия сащ най-развитите държави и добри за живеене защото путин решил да се прави на мъж пред руснаците и нападнал грузия и украйна а гроните държави му се карат! тва е цялата игра! заради това опитвате да рутите ЕС защото ЕС е против имперските простотии на путин! вредите на България родината си заради рейтинга на путин! ако сте българи изобщо

Най-доброто решение е да им изпратим от нашите европеизирани многокултурни мургви специалисти, които да оберат тава джилязо и всички ще са доволни....???

А ако гръмне? ;)

княз светослав е набивал хиляди българи на кол руснаците гордо наричат светослав техен владетел няма как руснаците да са ни братушки!

Шило

пак почна тролската. Що се мъчиш да "затиснеш" написаното досега? Всъщност, той отговорът е ясен.

Шило

Галфон, с гърците брат ли си, с англичаните? С американците? Не си, ама яко целуваш наглосаксонските дупа.и.

някога да съм казал че съм брат с гърците или други??? вие се опитвате непрекъснато да ни правите слуги на русия!! само с русия да сме братя а с другите - врагове защото това е целта на русия да ни скара с другите! С ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СМЕ ПРИЯТЕЛИ разбра ли троле тъп ограничен

самите руснаци си казват че са варяги нашите русофилки тичат да ги правят славяни :))))

Шило

Ама верно си тъпан! Четеш ли въобще? Или това не ти влиза в договора?

хахахахаха теб ли да чета бе идиоте робски????

Варягите търгуват с роби, предимно пленени славяни, и кожени изделия в Ориента. За арабите варягите имат лоша хигиена и необичайни сексуални нрави и ги описват като хора, отдадени на търговията и стремежа към чиста печалба и са се отнасяли човешки с робите си.

когато самите руснаци си кръщават кораба - ВАРЯГ явно сами се определят когато руските историци определят княз светослав като велик техен владетел явно сами се определят като антибългари а не братушки ;)

Шило

А бе, троле, на пост ли ти плащат? Веднъж в някаква дискусия, няма ли да влезеш? Да покажеш и самостоятелно мислене. не ти ли писна да преписваш и да поставяш предварително написани текстове?

аз току що те смачках от факти какъв е смисълът да споря с теб след като ти не признаваш фактите???

първите стълкновения на руси и българи са били когато варязите започват да пленяват славяните в днешна украйна и да ги продават в робство в азия а българите са нападали керваните толкова за братството иван грозни унищожава остатъците от волжка българия светослав ни напада в дунавска българия после екатерина велика вижда възможността да покори славяните и прави славянската теория а не й е пречило щото тя е германка :))))

Шило

Уикипедия? Ок, значи признаваш, че прародината на Русия е Киевска Рус. Е, настояща Украйна, какво е? Да ти кажа ли- част от същата тази Киевска Рус. Беларус и те. Айде малко повече чети, па макар и Уикипедия.

През 9 век възниква Киевска Русь, която обединява славянските племена от тези земи. Тогава е имало един народ великоруски и е нямало руси, украинци, беларуси. През 12 век когато поради разпокъсването на Киевска Русь на отделни княжества по-голямата част от нея попада под монголско иго и центърът около което се въстановяват и обединяват руските земи става Москва, като от месния диалект се оформя руския език. От другите части които след това попадат в Полша, Османската империя, Кримското ханство се оформят говорите известни като украински и белоруски език. Разликата между руснаците, украинците и беларусите е такава каквато между българите и македонците които говорят на различни диалекти на българския език.

княз светослав който се води руският александър македонски подкупен от римляните напада българия в гръб с 60 000 войска и наемници докато българската войска се бие с римляните а на север има сравнително малко войска

а, значи прочете кой го е извикал? сигурно прочете също, че това е било обичайна тактика на византийците? Апропо- твърдиш че днешните руснаци и особено Путин нямали нищо общо с Освободителите от 1878-ма. Но явно смяташ, че имат нещо общо със Сетослав Киевски от 10-ти век.

Шило

Следвайки твоята логика и позиция, Светослав е бил украински предводител. Значи, украинците са го направили всичкото това, което пишеш.Нали, пак според теб, Киевска Рус е прародител на Украйна. Или вече не е? Че се обърках тотално.

През 9 век възниква Киевска Русь, която обединява славянските племена от тези земи. Тогава е имало един народ великоруски и е нямало руси, украинци, беларуси. През 12 век когато поради разпокъсването на Киевска Русь на отделни княжества по-голямата част от нея попада под монголско иго и центърът около което се въстановяват и обединяват руските земи става Москва, като от месния диалект се оформя руския език. От другите части които след това попадат в Полша, Османската империя, Кримското ханство се оформят говорите известни като украински и белоруски език. Разликата между руснаците, украинците и беларусите е такава каквато между българите и македонците които говорят на различни диалекти на българския език.

:)))))))))) като пишете минуси на истината ще я промените --------------------------------------------------------- "Ракетният крайцер Варяг в най-близко време ще бъде позициониран на ново място и ще дава бойни дежурства. След участието си в руско-индийските маневри Индра, корабът ще се отправи към Сирия. Бойният кораб Варяг, както разказва източник от руската делегация, която взима участия в маневрите, ще смени в Сирия крайцера Москва, съобщава ТАСС."

не пишете русофилски роби четете един от флагманите на руските военоморски сили се нарича варяг потърсете :) руснаците знаят от къде идват но просто лъжат славянските си слуги

Шило

Хубаво де, ама що бягаш от историческите събития. Никой не спори, че са вид викинги, които са в основата на Киевска Рус. Ама я сега кажи, Киевска Рус, на кого е прародител- на Русия или Украйна? И как, това варяжко прлеме се е запазило сред морето славяни?

добре, кой е оспорвал, че основателите на Киевска Рус са били варяги, та реши пак да смениш темата? Просто когато човек сериозно реши да ти отговаря на 'доводите' ти автоматично сменяш темата. Ако ще водим дискусия, дай да водим дискусия.

Шило

Не може, преписва от лиШчета!

За тъпта комуноидна пасмина тук няма значение такива подробности,пред за тях всичко беше руско а след разпада на СССР се разбра чак,че били и завладени държави та до преди отделянето на Украйна някой да беше чувал израза "урки" или нещо друго обидно за украинците?За нашите тъпи селяци от комуноидната партия е важно какво ще им каже партийния а не да си блъскат празните тикви и да четат или да се интересуват кое е истина и кое не така се води лесно стадото и за това тази партия набираше членове само от села и паланки които можеше лесно да излъже и да води за носовете......жалки хорица със жалък животец без дори да осъзнават как ги използват но след като си глупав ще си и беден

русите са варязи викинги те са достигнали до цариград в един момент отделни бойни групи оттогава са обсебени да станат третият рим след източната римска империя затова гербът им е римският орел това е накратко историята на руската империя

пак ли смени темата? нещо не ти е изодно да говорим вече за Руско-турската война от 1877-1878, или пък за това как станаха свободни Румъния и Гърция? Апропо- нашите царе Симеон Велики, Калоян и Йоан Асен Втори, които също обсаждаха Константинопол, и Фердинанд, койот искаше да го превземе през Балканската война да ги споменаваме ли?

това е темата руската е обсебена от идеята да стане третият рим тоест да превземе земите на бившата източна римска империя в които влизат и земите на българите ако русите обичаха българите нямаше да унищожат волжките българи а и сега да ги наричат татари и да не им дават право да се наричат българи!

симеон е от първата българска империя ние също сме искали да превземем източната римска империя първата българска империя е унищожена реално от руския княз светослав който ни напада в гръб и унищожава източна българия и преслав в края на 10ти век щото сме братушки и ни обичат

Шило

И още нещо- варязите са викинги, които са в основата на Киевска Рус. Следвайки логиката ти, украинците също са варязи. А мен ако питаш-нито руснаците, нито украинците са такива.

Като са почнали да връщат и Крим и готово.

да изясним един въпрос след априлското въстание западните журналисти подробно описват жестокостите на турците това предизвиква реакция от всички велики сили и те дават мандат на русия да нападне турция русия си има техните цели и напада на два фронта мандатът обаче не дава право на руснаците да раширяват империята си тук това би предизвикало европейска война заради разширението на една от великите сили и нарушаване на тогавашния баланс иначе вековната цел на русия е да стане третият рим и да превземе тукашните земи уж сте русофили а не си четете историята

'всички велики сили и те дават мандат на русия да нападне турция' абе знех си аз, че цялата заслуга е на Англия, Франция и германия, че са дали мандат! какво толкова са напраивли руснаците за нашата свобода? били се във войната, голяма работа! ПС. аз ти давам мандат да опердшиш Атъни Джошуа по бокс. Действай!

това е истината прави каквото искаш с нея всеки историк ще ти каже това дори и русофилите

'Щяхме да сме се освободили като гърци, румънци..' Бахахахаха! соросчета, да бехте проверили как станаха свободни и ърците, и румънците. ще останете много изненадани.

руската империя е водила 10 войни с персия 12 войни с османската империя и още стотици войни нито една от тях не е била за свободата на българите! тук е трябвало да има задунайска губерния но другите сили не им позволяват

о, ама ти си и върваш?! ще ми обясниш ли тогава този текст от Сан-стефанския договор: Член 6. България. Автономно трибутарно княжество с християнско правителство и народна милиция. България ще образува автономно, трибутарно княжество, с християнско правителство и народна милиция.

и за да не си кривя душата смятам руснаците за освободители до някаква степен защото войниците са си давали живота а ние сме се освободили но путлер няма нищо общо с това а сегашните руснаци прекалено много и нагло изискват благодарност!!! не се случват така нещата!

Абдали, издишаш през всички дупки. Да бяхте те проверили какво са правили "освободителите" с "освободените". Един поробител е сменен с друг! П.С. Модераторчето, защо триеш без след? А дир бг щели да правят семинар за честна журналистика.. Трий Трий... дано добре ти плащат.

Нарязването на скрап на военна техника е толкова сложен и в крайна сметка неизгоден икономически процес, че Путин просто ги моли да дойдат да си почистят боклуците.

същото трябва да направи и бутин с боклуците си из балканите щото не свършиха много работа черна гора е в нато скоро и македония следва утилизиране на тролове

да бе, приемете и Черна гора и Македония в нато, та белким натовските герои най-накрая се почувстват в безопасност от 'руската агресия'

Веднъж ти казах да не се изказваш за коли и двигатели,че нищо не отбираш а сега се мъчиш да влезеш в мангалския бизнес,явно там си имаш роднини май?

Колкото чумата ще върне децата на хората, толкова и мужиците ще върнат ограбеното на всеки народ, който е имал нещастието да се докосне до тях!

там е работата, че нямат нищо за връщане- нищо не са ограбили от никого. за разлика от едни други, които в 'британския музей' имат мараморни статуи от Гърция и египетски паметници

Ти да си чувал, че целият български държавен архив до 1944 г. е откаран в Москва и все още го държат там? Аман от будали.

Ватенките са най-големите агресори, алкохолици, лъжци и крадци.

това им беше грешката на руснаците през 1878-ма: на предателско племе не се прави държава с народно събрание, княз, войска и полиция.

наздраве другарю партиен секретар вероятно нереализиран.Умори от смях тия руснаци бе

"България, нашата единоверца, неотдавна освободена от турско иго с братската обич и кръвта на руския народ, открито отиде на страната на неприятелите на християнската вяра, на славянството и на Русия. Руският народ гледа на българската измяна с болка и с окървавено сърце, изважда меч срещу България и поверява съдбата на изменниците на справедливото наказание на Всевишния." Няма какво да се коментира повече!!! Кой каквото си е надробил!!!

руските имперски психопати считат че всичко е тяхно разселват и избиват местното население по-зле и от турци и римляни името задунайска губерния не е измислено от иван костов или някой соросоид! също и курица не птица, болгария не заграница! това са реални думи от руснаците отворете си очите

Аби ти си 100% някъв идиот.

Младите вче знаят истината за "освободителите", дето 3 пъти ни поробват, избиват българския елит, ограбват и водят до национална катастрофа! Още им сърбаме попарата, но неминуемо ще ги изгоним веднъж и завинаги!

това им беше грешката на руснаците през 1878-ма: на предателски народ не се прави държава с народно събрание, княз, войска и полиция. трябваше да ни оставят да си гнием по турско и днес нямаше да има и помен от нас. Щяхме да бъдем некави 3-4 милиона рая в 80 милионна Турция. Макар че то и сега натам отиват работите...

От избития елит!? - Голям български поет или писател!? Известен журналист!? Български учен!? Известен индустриалец!?

Неправилно тълкувате израза "болгария не заграница". Смисълът е "каква чужбина е това, чувстваме се като у дома си !?". Няма никакви претенции за територията, просто признание за близостта на народите и изключително приятелското отношение. Та ако се плашите - недейте. Ако манипулирате - пак недейте !

А задунайска губерния какво чувство изразява? Избърши си устата, че имаш полепнали руски косми...

Скоро всичко ще искат да връщат, но късно е либе за китка...

късно те вече всичко си върнаха и продължават да си го връщат-Крим,Украйна,Арктика,Сирия .....

На тази снимка Путин са го докарали като хамстер

"Обективна" и "непредвзета" журналистика ...

Земята да върнат.

Егати и унижението!

Когато швабите контролираха нашите земи защо не ги предадоха на фашисткият Кобург. А ги владяха и променяха постоянно границите. ТВАР Борис ТРИ ФАШИСТА си е вярвал, че швабите ще му дадат Солун за РЪДЪТО му ма онея саму се подиграли. Даже се е готвел за тържества.

Военни трофеи. Като на война.

национал-социалистическа германия с нищо не е била по-лоша от интернационал-социалистически ссср хитлер е превзел австрия и част от чехия сталин е превзел финландия и прибалтийските после двете соц изчадия са си разделили полша по спогодба! ние сме били с германия щото са ни обещали земите с българи руснаците са подкрепяли сръбските соц-нацисти в желанието да вземат българските земи това е истината

Сега ще те репликира дежурния Горд Европеец с опорните точки от Спутник.

Истината е, че българите са предатели. Даже на най- святите си патриоти не знаят къде са гробовете. А същите са и предадени.

щом не сме слуги на русия значи сме предатели смешник! гледай си там руските интереси ама по-далече от България вече и макетата ви избягаха и черна гора скоро и сърбите дори

Укропите нали не искат нищо съветско.

Путлеристан да върне нещо на ограбена от тях държава? Никога! Все едно да ни върнат златния резерв на нас или документите, които изнасят с влакове... Все едно да ни върнат азбуката и християнството, които им подарихме и ги направихме цивилизована държава, но те винаги си останаха орки! Само опустушават!

Пък Украйна да им връща черни чували със зелени човечета без отличителни знаци на униформите.

Ей, дирници, що ми спряхте репликата към "канадеца"? Какво не Ви хареса в нея?

колко благородно и тези кораби които запалихте ли ще върнете?? вие оня договор за отнемане на ядрените ракети на украйна подписахте ли го където се задължавате да нямате тероториални претенции към украйна???

Няма такъв договор. Има устна договорка, също като НЕразширението на нато.

А на България държавния архив и златото кога ще върнете, крадци?

Никога. Това са военни трофеи от победена във война ФАШИСТКА държава. руснаците са в правото си да си ги вземат.

България не е обявявала война на русия или ссср ссср обяви война на България това е заграбено злато от окупирала ни империя която с нищо не е била по-добра от фашистите или национал социалистите

Руснаците са наши врагове и винаги ще бъдат. Крадци, убийци, окупатори! Прав е бил Захари Стоянов! Проклета да е оная минута, когато руски крак е стъпил на българска земя и тая армия се е нарекла освободителка! Начи един път Червивата армия ни освобождава от фашизма, спасява ни евреите, а после пък ни прибира златото и държавния архив, защото сме победена фашистка държава? Шизофрения нещо?

Ето това е физиономията на един ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛ и няма смисъл да се пита повече а за предателите има само едно наказание и то скоро ще е,дано сте живи до тогава

Я кажи за спогодбата Нойбахер? С решението да се опростят дълговете на Германия след ВСВ, България губи техният дълг към нас от десетки милиарди лева.

За какво злато става дума, кога руснаците са вземали злато на 9-ти септември ? И откъде са го намерили, в разрушена от американци, ограбена от немци България ? Архива - ясно, няма да го върнат. Компенсация за трите им потопени подводници. И какво има там, кое е това, дето не го знаем, нали нашата администрация ги е съставяла тези документи ? Но злато, откъде го измислихте ? Ако имате предвид операцията със златото в 60-те години - била си е нормална продажба, наше си е било. Продали сме го, върнали сме дългове с парите, какво лошо има ? И после пак сме си натрупали резерв. 21 тона може да ви се виждат много, но това са 760 милиона долара, колкото за полицията за една година. Писмото до съветската централна банка, с която ги упълномощават да продадат златото и с тях да покрият наши дългове го има в мрежата ! Съжалявам, че не мога да го пусна тука. Дълговете са към Ейробанк, Париж и Моснарбанк, Лондон. И никакви "фалити" не е имало, всичко е платено ! За това служи златото - за плащане. Високоликвиден актив.

Все пак благата там са били на всички, тези в автономията Крим, би трябвало да са техни. И въпроса е само за подвижната техника, като кораби. То в Крим през цялото време си е имало руска военна база. При цепенето от СССР, Крим е с особен статут - вид автономия. Може би подобна на Украйна в СССР. А в бъдеще на България в ЕС държава, която могат да измислят. Проблема е, че Украйна и Русия произлизат от една държава Русъ. От нея започва историята им. После се цепят. Правят съюзи и така нататък. След Първата световна война се появяват 3 Украйни (народна, западна, социалистическа). 4 години по-късно влизат в СССР. Никоя от тях не е достигала Черно море. И почват големите подаръци. От Ленин на Новорусия, която включва май и цяла Молдова. Примерно почти 2 пъти България. Изласът на Черно море. Подаръци при Сталин на западни територии и от Полша след ВСВ. Те пък взимат от Германия. Още в началото се цепи държава Хетманат между СССР и Полша. Украинеца Хрушчов подярава Крим май 1954г. Още тук може да се спори, законно ли е и трябваше ли да протестират западняците. САЩ дори определил региона за друга националност и де-факто още предият век признал независимостта им. ;) После въпроса е защо УССР, излиза като една държава Украйна с автономия Крим, а не както са влезнали! Да кажем, че няма проблем. Но и това е самоопределение. Другият проблем е множеството малцинства там. Може би в СССР Украйните са увеличени с 70-80% от подаръци. 1954г се подарява по случай 300 годишен съюз. От него Украйна е увеличена примерно 8 пъти от подаръци. Украйна е била една област окло Киев. Та руснаците са се скъсали да подаряват територия, считайки Украйна за нещо като Македония. Е при тази изцепка им писна. А с оглед на това, че на първо преброяване 10.5 милиона са се определили там за руснаци, онези много рискуват - после по-малко 8.8.

Сигурно пак се молят да им върнат 300-400 от пленените гащници, в замяна на техниката..Която, естествено са потрошили от некадърност

Сигурно е само, че ден след ден животецът ти минава в дращене на простотии, а животът си върви.

Пичи, ти си по 23 часа тук. Я пак прочети кво си написал и за кой се отнася.

Върви я, не съм в украински плен, където да ме ''съветват'' по 3 пъти на ден..Връщат ги сини-зелени от бой...Както се полага на окупатори

Пише го в руските сайтове.

слага минуси.

Шило

Да им подпомогнат металолеенето, че съвсем го окъсаха украинците след преврата.

Варягите нападат и обират, а после изоставят опустошените територии. Руските им наследници правят същото .......

в информацията е спестено /поради цензура/ че тази техника и за чеп за зеле не става.Просто им я дават да си я нарежат на скраб.А Крим дето щели да го върнат -те вече го върнаха м.03.2014г.

И за малкото прасе все някога идва Коледа. И за това на снимката ще дойде.

Добро начало. След това и Крим, и току виж санкциите започнат да падат.

санкциите са за такива като теб за БГ и горна волта,иначе от днес статия в немският "Зю дойче цайтунг" хоата са написали: откакто има "санкиции" немските инвестии в Русия нараснаха с 22 %.Незнам колко са нараснали немстите инвестии унас БГ -горд еврочлен.

Зимата настъпи,има вече и грип и русофилистичната кохорта силно намаля.......така е памперси смотани,злобата ще ви закара там където ви е мястото и ако поне сте прочели една историческа книжка ще ви стане ясно,че НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН........НО ПАСАРАН СЕЛСКИ ПОДЛОГИ,вашата съдба отдавна е решена от другарето ви за сметка на техния капитализъм но нали сте патки слепи как да го проумеете:)))))))

Шило

Хахахах, санкции....Хахахах

а може да ги прекарат по новият мост :)