Русия ”заля” Украйна с пари и по-евтин газ

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Москва ще намали рязко цената на природния газ, доставян за Украйна, и ще изкупи украински държавни облигации за 15 милиарда долара, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Русия ”заля” Украйна с пари и по-евтин газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русофобията е заболяване, както всички други фобии. И както всички други фобии пречи не само на страдащия, но и на хората около него. Едно е да имаш забележки към руската политика, или действителност, а съвсем друго от устата ти да излиза пяна, само като чуеш думата "Русия". Аз не виждам ползите за България и българите от едно такова поведение. То може да бъде породено само от пълна дебилщина, или от плащане в брой. Във втория случай, разбира се, се изисква и курвенска психика.

Така е, както американците ни заляха с тяхната ПОШЛОСТ и ЕС със закони от рода; да направим кривата краставица права за да я тикнем на този дето подписа договора.!

заля ги днес, а утре ще си ги вземе с десеторно е лихвите. И нас така ни залива - няма да финансирате вие южен поток и 30 години ще връщате заема без да получавате такси. Дребосъчето от КГБ е страхотно, дори русанците го обичат, тези дето са живи де.

нали сме в ес какво ни интересува украйна. но явно още мислм за тях щом толкова горещо коминтираме въпроса

Непрекъснато се пише колко печели Украйна, като избира Русия пред ЕС. На нашите политици от БСП, ДПС и сол ташака на ДПС - Атака им се иска да бъдат подчинени на Русия. Защо на народа му е нужна свобода? Нали е така Станишев, Местан (носещ християнското име Павел), Сидеров, Орешарски, Цацаров, Йовчев, Михов, Манолова? Този националсоциалистически съюз е способен на всичко. Политиците крадяха парите от ЕС, а ще могат да крадат парите на Русия.

...тая "заливка". Някой задава ли си елементарния въпрос какво ще се случи, когато Русия предяви облигациите и си поиска парите на падежа?! Жална им майка на украинците. Ще станат като Беларус.

МВФ никога ли не си иска заемите? Не съм знаел.

иска си ги, за отпуснатите заеми с договорените лихви, по-ниски лихви. Но с нищо не те залива, ненормалник, нито с инфлация, нито с хипер инфлация, голям хипер като при жанчо, нито с лъжация. Днес се чудите какви ЗАЕМИ ДА ПРИСВОЯВАТЕ, после все врага зад гарница ви виновен, уроди нещастни. Как пък 120 години за нещо не бяхте виновни, крадци нагли. 9.9.44 окрадохте частната собственост, след 10-ти държавната, уроди мръсни. В 18 век ли живуркате, че все запада, ес и сащ са ви виновни. Вие, уроди червени чий го крепите, на гея ли, на местан, а може би на доган. Вече сте смешни с тези поръчкови писаници. Червените уроди са на бунището на историята и това, ако ще и планетата да унищожите там ще останете, убийци

Каква грандиозна корупционна схема. И това се приема за нормално.

Русия им дава 15 милиарда,сега и ЕС ще им даде 2 милиарда,А ние като член на ЕС плащаме близо 1 милиард годишно такса членство,а ни връщат половин милиард като евро програми ,страшна далавера

За това сме най-бедната страна в ЕС.

Заля Украйна с благини, както се залива коледната пуйка с марината.

Ами те ако четоъте преди няколко дена украинците са загубили 12 млр от по1 висока цена на газта Така е задлъжняват А от другите неща допълнителноб Така че сега им връщат само част от това което са им взели повече Така ли ще стане и с нашия Южен поток Булгартабак и тн

какво е това по-висока цена на газа. Да не живееш още при комунизма. Сега е капитализъм, пазарна икономика. Ходиш, пазариш се и се договаряш. Един ще се договори за повече, друг за по-малко, но ще даде нещо друго. Свобода. Умре комунизма със социалните цени. Това са страничните ефекти на правото всеки идиот да крещи свободно всякакви демократични глупости.

Лафонтен Вълкът и кучето Вълкът от глад бе станал дръглив, измършавял, че пазеха навред от него злите псета . Веднъж той беше се безцелно запилял и срешна лъскав пес ,излязъл във полето. Как би го разпокъсал той! Но само в смел и честен бой това могъл би да извърши , а как вратът му да прекърши?- Та песът беше едър ,як Със поглед лицемерно благ вълкът пристъпи :Друже драг, какъв си угоен и сит-започна той смирено От теб зависи да си като мен- отвърна ситият охранен пес.- От дивите гори завинаги излез, там само скиташ и гладуваш, ела със мене да добруваш . Там само глад и студ търпиш, не знаеш ни покой,ни дрямка, нащрек си и когато спиш .- Разбирам каза Вълчо,-живееш ти щастливо, но там какво ще правя ?-попита предпазливо. Ще гониш всеки просяк ,когото видиш ти, че спре с торба,с тояга пред пътните врати. Ще се умилкваш на децата в къщи, а пък на господаря дори кога се мръщи. И ще ти се отплащат всеки ден със кокали от гълъб от пиле от овен А пък милувките то в сметката не влиза . От този рай вълкът се просълзи така си го представи ,че даже се облиза. Но -забеляза той защо ти е вратът така проскубан ? -Нищо. -Как нищо ? -Дребно нещо. От ремъчката ,дето завързан ме държат Е като дойдеш там, добре ще разбереш и ти -Как?-рече вълчо. Ти не тичаш.дето щеш?- Не винаги ,но пък живея във доволство . -А ,значи ,с него плащаш това що ти ядеш ? по дявола това спокойствие ,охолство! Срещу такова нещо съкровище дори не ща -побягна Вълчо към дивите гори.

Пазарната цена е еднаква за всички купувачи. А в случая не е така... Ходи чЕти учебниците по икономика и пак ела да ръсиш умотворения!

Много лъжи говоят либералите, освен това Тимошенко подписа за газа, тя е любимата кучка на ЕС.

Не те ли е срам така да псуваш хора, които не пзнаваш ?

Който ни освободи той и ще да ни пороби" В. Левски "Ваша светлост, бие ни освободихте от турците а кой ще ни освободи от вас?" - думи на Българския Екзарх Антим I към Княз Дондуков

Така ли била работата. Само дето живеем тук и сега. А от руснаците 1989г ни освободиха американците. А се чуда що сега сме под американско робство, то щото те са ни били освободители. Някой скоро да ти е казвал колко си тъповатичък.

Това не се ли отнася за ЕС. България никога не е била по шантажирана и държана под домашен арест политически и икономически както сега в ЕС. Драгомирчето беше нали, предаде правото на преговори на ЕС да преговаря с Русия за Южен поток. Това е доброволно отказване от суверенитет. Или по точно поредния шантаж от страна на ЕС, чрез корумпираните политици на прехода, които те обожават и подкрепят, защото козируват на всичко и работят против интересите на държавата и българския народ.

РУСИЯ е най могъщата Държава на Планетата Земя!!! А РУСКИЯ Дух е най голямата Валута с която разполага-Непбедима РУСИЯ!!! Който се е опълчил на РУСКАТА Мечка той не си е изпатил....

скоро пил ли си си лекарствата ?

Пих ги и остави и за теб.

бе:) Що не си оправите България и след това Русия и Украйна?!? :)

Тц. Първо Русия, Украйна, Северна Корея, САЩ, Германия, Европа. Тогава нас.

Цитирам мнение, което подкрепям:"Да, хората се страхуват от"работата" на всяко соцуправление. То води до страшни бедствия за хората и страхът им е оправдан. Доказвам. Гърция - сега. В миналото СССР. Национал Социалистическа Германия, Федеративна Югославия, НРБългария и др. Напомням, че в България соцуправлението, от 50-те години насам причини НЯКОЛКО ДЪРЖАВНИ ФАЛИТА. Това е работата на соцуправниците и е за страх. Вредно е за хората."

Лъжеш яко. И кои са тези няколко национални фалита. И кои са тези соц управления и по какви критерии. Такива има и в Европа и не едно. Както и не едно не социално управление е докарвало до криза много държави. Или само ще обявяваме половината факти и от тях ще си правим удобните изводи, за да манипулираме хората.

"Който ни освободи той и ще да ни пороби" В. Левски "Ваша светлост, бие ни освободихте от турците а кой ще ни освободи от вас?" - думи на Българския Екзарх Антим I към Княз Дондуков

ВЯРАТА И НАДЕЖДАТА НА БЪЛГАРИНА РУСИЯ Посвещава се на руския народ Руский цар е на земята най-велик, над всички пръв; русите са наши братя, наша плът и наша кръв. Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата опора, тя е нашта висота! Руска сила, руска воля, руска кръв и руский пот ще избавят от неволя наший падналий народ.

на снимката са Императорът на Русия и Тиранът на украйна

...и ти умря от антикомунизъм ... амин

Имаше идея да се срине Русия, но после кой, ще пребори Китай??За сега се подгрява омраза и разслоение по всички възможни начини и се търсят авантажите на управляемия хаос.

Значи можело да се купи цяла държава. При това не толкова скъпо, за страна с размерите на Украйна. Браво на Путин, да му е честита новата му придобивка. Не знам дали украинците знаят, че единственото безплатно нещо е сиренето на капана за мишки.

Другото клише за пролетариата, измислено от хора (Чикаго, 1962), които цял живот безплатно обядват е, че нямало безплатен обяд.:) Чушки.

Няма безплатен обяд. Може да не го плаща този който яде, може някой друг да го е платил, но това не значи че е безплатен.

Дорогие болгарские друзья,россия всегда дудет самая великая на земле...Это вы наверно хорошо знаете?!Правда?!Поздравляю Вас с Крещение и с Новым годом!

самая великая по воростве, криминала,лжи,цинизма и лицемерия

Руският ти куца. Но ще се добре да си го припомним и този път да не го забравяме.

Ей колко сме бедни и малки! Русия "заля" Украйна с пари. 15 млрд за 57 млн. са бюджет за 2 години. Я вижте Гърция как се справя? Украйна трябва да иска поне 40 млрд от Раша за безвъзмездна помощ. И без това по света долари дал Бог.

Защо никой не казва на какъв език са говорили двамата президенти и невиждам преводачи.

ми да руснаците ни купиха и продължават да инвестират по черноморието , докато шибаните европейци само искат , ама украинеца е мъдър и без пари не сваля гащите кат нас , после да емигрираме в англия за социални , време е и ний да поставим ултиматум на европа , щото тарикатите от запад не ни взеха в шанген пък ни искат земите и горите за евтини левчета , ама и българина си е бил все бунак

Лошото е, че ги нямат тези парички. Всъщност Путин заяви, че не оставя условия на Украйна, което значи, че никой няма да откаже аналогична помощ и от ЕС. Както и да им дадат евтин газ. Ама нито едното нито другото го имат. ЕС има само интереси.

И откъде ЕС ще вземе по-евтин газ? Нали той идва през Украйна от РУСИЯ?

Защо плачете на чужди гробища, не разбирам... Янукович поиска едни милиарди от ЕС, не му ги дадоха,даде му ги Русия. И аз искам евтин газ и кинти отгоре, ама няма.

БЛАЗЯ им на УКРАИНЦИТЕ.

И аз ги облажвам! Да ходим там, колега! Надниците за платени публикации ще скочат до небето! От тези милиарди поне половината ще за професионалисти като нас!

Да, Орфей, донякъде си прав, че и двете "не работят", както трябва, но социализма доказано не работи, освен може би някакъв по- хибриден вид, както е в Сингапур! Може би след време ще бъде измислен нов строй и дано той да бъде по- добър от предходните два, но дотогава не можем и не е нормално да искаме връщане към доказали се, МЕКО КАЗАНО, неработещи модели!

Това се казва помощ. Докато нас САЩ ни накара да се откажем от евтината АЕЦ Белене, за да строим три пъти по-скъпата централа на Уестингхауз, при това нелицензирана и с дефекти по пасивните системи за безопасност.

опорните ви точки са изтъркани и тъпи, за съжаление една лъжа повторена 100 пъти на неграмотния българин става истина -Оруел ряпа да яде

Причом е тук Оруел. Или имаше предвид Гьобелс? Или все пак - Оруел? Да ти напомня, че Оруел е писател и няма отношение към реалната политика.

Който плаща поръчва музиката. Има и друга пословица - имаш крава - пиеш мляко. ЕС иска да взема, без да дава. Ясно, че така е най-изгодно, но по най-изгодния начин може да действаш, ако нямаш конкуренция. А годините на слабост на Русия минаха. ЕС трябва да си коригира политиката - наместо диктат, да действа в условия на конкуренция. И без това получиха цяла източна Европа на блюдце със златна украса. Време е да започнат да дават. Ако имат...

В коментарите за Украйна не се сещам някой от нашите капацитети да е споменал миниатюрния детайл, че немското селско стопанство се крепи на 1.5 млн. украинци на по 400 евро месечна заплата. С други думи - канцлер Меркел няма никакъв интерес от влизането на Украйна в ЕС ПОНЕ близките пет години. :) От друга страна сме царе да сипем лозунги - от една страна злодеят Янукович и руската мечка, а от друга - добрият д-р Кличко с тежките шамари.:) Подобна политпросвета е обида за всеки севернокорейски ученик, а какво остава за уж начетени и свободни хора като нас?:) Нищо, важното е, че ние никога няма да сме проводник на руски интереси в Европа! Никога няма да сме троянски кон, катър, магаре или др. животно. Не, че ни е канил някой да сме такова животно или ни бръсне за слива, но да си кажем за всеки случай! А Янукович си изигра гросмайсторски партията и мисля, че и сънародниците му ще го оценят след време.

защо милите украинци не влязат в европейския съюз да видят какво розово бъдещи ги чака.ето нас например берем ягоди маслини портокали спим по пейките вече англичаните пущат вицове за нас нас вече ни нима . след някоя година и българия няма да я има всичките ще тръгнем по европа да просим крадем проституираме убиваме и т.н. защото искахме свобода ето сега я имаме голямата свобода

Янукович прие взаимо изгодното сътрудничество вместо пълно разоряване. Това е много добре за Украйна. Хората от Украйна ще подкрепят Янукович!

Янукович e престъпник и национален предател - каквито сте и вие от ПОСРАНО 20

Не всеки, който не скача, е червен. Има и нормални хора, дето не щат да скачат по призивите на идиоти.

Янукович вече е заслужил да се нарече "народен герой". Моят довод: Спаси украинската икономика от директен провал, спаси и хората от повишаване на цените на тока и газа. Някакви доводи за вашето твърдение?

Ема това било платена любов. Пък ЕС и САЩ предлагали Украйна да ги обича платонично, докато те се гаврят с нея.

Предлагха, в общи линии, Украйна да ги обслужва а и да заработва на магистралата - пак за тах.

За МОРКОВА,подаден от Москва-разбрахме! А относно,това-каква,ще е ТОЯГАТА-другарите мълчат,както винаги!

Бисквитките на "международната общност" ги видяхме, а за гаврата, която щяха да ни направят с тях, в България сме повече от наясно.

Некадърниците и в МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКИЯТ СЪЮЗ да влезем пак ще си останат не некадърници и мизерници!!! Точно това са били преди КОМУНИСТИТЕ - изроди , шумкари и простолюдие изпълзяло от всевъзможни дупки съпроводено от съветските щикове жадно за кръв и престъпления!!! Точно тази долна паплач съставена от престъпници е създала БКП, а БКП създава БСП и прочие...

"Искандер" (Александър Македонски), е името на "тоягата". Ние в България си знаем, "СРЕЩУ РЪЖЕН, НЕ СЕ РИТА!". След 500 години "чакане", ръженът ръждата му вижда сметката. Извод: БОЖЕСТВЕНО ТЪРПЕНИЕ и БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ му е майката. Тиранията - робството се скапва, от НЕ НАСИЛИЕТО на бунтуващите се роби. /Махатма Ганди - Индия/

Кои са тия на снимката?

Единият е най-влиятелният човек в света за миналата година, а и за тая. А другият е президентът на една от най-големите европейски държави. Повтаряй бавно!

pmotikov@abv.bg

И двамата са криминално проявени лица, кат високият е с две ефективни присъди е нисичкият го очакват.

Най-влиятелният ПРЕСТЪПНИК, мафиот може би искаш да кажеш!! Олигарх тънещ в разкош докато руският народ изнемогва в мизерия!!!

Янукович се продаде и това е нормално-за човек,като него!Но той продаде и Украйна и за това си остава-жалък предател!

В крайна сметка, Украйнците сами ще отрежат ръката, която им помага! Пропагандата в момента сатава при тях по-важна от хляба, май! Ще си проличи скоро Путин, защо помага на Украйна! Помощта в момента е огромна и ако зомбираната украинска опозиция не разбира за какво става дума, то бъдещето на Украйна е разпад!

Какви са условията по кредита, знаеш ли ги ???

А ти къде почете за кредит?

5% годишна лихва.

Нуланд раздава сандвичи, Путин пари и газ.... почувствахте ли разликата???

Много гюведжари на таз територията, само на раздаване разчитат.

ПОМИЯРИ !

е при такава промоция....украинците трябва да са пълни глупаци

Каква е промоцията ??? Колко години ще купува Украйна газ и на каква цена ??? С какво Украйна е гарантирала държавните ценни книжа и каква е лихвата им ??? Малоумните комуноиди едно си знаят - дават ни , ура...

Дьщерите ти ги взехме.Пращат ти по 200 евро на месец,нали? Даваш, не даваш никои не те пита!

неУважаеми малоумници каква е тази безгранична любов към Русия и омраза към ЕС? Нали България е член на ЕС?! Я се позамислете за чии интереси се плюнчите!

Някой някога да ни е питал я кажи или плачещият Соломончо е достатъчен

Да живее Русия!

и тъпанарите дето и се възхищават !

Енергийната компания USEC Inc., която се занимава с производство на уран, планира в началото на 2014 година да обяви банкрутиране. В САЩ под контрола на USEC се намира единственият завод за обогатяване на уран. Компанията разчита да използва параграф 11 на Кодекса за банкрутиране, който разрешава провеждане на реорганизация. В корпорацията казват, че изцяло ще изпълнят своите задължения към партньори и сътрудници. USEC наред с френската Areva, консорциум Urenco и руската Техснабекспорт е един от основните световни производители на обогатен уран за АЕЦ.

пък започнаха масово да закриват купените от американци (и други тарикатчета) заводи и бяха предколедно "ощастливени" с безработица хиляди "свободни" граждани на "демократичната" ни татковина.

Те са взели каквото им е трябвало и са си тръгнали. От нашите "морално остарели" заводи, които обаче се оказа, че могат да бъдат окрадени. Изглежда затова са ги наричали "морално остарели" за да им свалят цената и да ги вземат без пари.

Няма безплатен обяд - аксиома. Всеки долар ще им излезе през носа, и защо долари, рублите кфо стана с тях?

ами русия гледа да се оттърве от доларите преди да е рухнала световната валута срещу реални украински активи:)

Хе хеее Глей сега- БВП 2004година- Англия 1860 млрд,Русия 430 2012 година-Англия 2400 млрд,Русия 2100 млрд Тренда схващаш ли го ? И докато ти си береш ягодите аз си джиткам кога с S класата,кога с хеликоптерчето,кога със самолета на жената Айде със здраве ))

Забрави да споменеш цената на петрола, че кат я върнем на 45 ...

как може такава омраза да имаш към Русия. Не те ли е срам?

Ооо, евреина, как е, пропагандираш ли, пропагандираш. Абе защо ганьовците са толкова тъпи и не им влиза в главите колко са лоши руснаците и колко са добри и умни евреите. изучили са се, все гледат и други мееврейски медии, взеха да смятат. Не е като в зората на анархията, грешка, демокрацията. какво им хвърлиш всичко поемат. На Марс да им кажеше, че има комунизъм всички викаха: Ууу, долу марсианците. Не се ли усещаш как демонстрираш впечатляваща та си глупост и некомпетентност.

ех, мечтииии....

Тенденцията е да се увеличава цената на суровините, защото третия свят се индустриализира и има глад за ресурси. Няма как да я върнете. Поне не и в дългосрочен план. А в краткосрочен - Русия има достатъчни резерви за временни ниски цени на ресурси. Не можете да пипнете Русия с лайнена клечка.

Защо не вземеш да сравниш GDP per capita на UK и Russia ?? UK 39,161 Russia 14,302 какво сега стана? :)

На UK си завишил, а на Русия - занижил. Но съотновението е горе-долу 2:1. Обаче Русия, а не Великобритания е претърпяла икономически крах преди 14 години, нали? Нека не се забравя това. Но сега Русия не изглежда като изпаднала страна а си мери ГДП-то с ЮК. Скоро ЮК ще се равнява по стандарта на Русия. Ако е с такива темпове, най-много след 14 години. Такива са тенденциите, а иначе бъдещето ще покаже най-добре.

Е тогава трябва да сравни дълговете на глава от населението.

И да пишете и да не пишете Русия го тури за пореден път на ЕС.КЕФ

Luna0102

Най-много го тури на Украйна, купи си я само за 15 милиарда, които освен това украинците ще трябва да връщат.

Тъпанар, това никога няма да стане .Те от ЕС искат само да смучат и да им се молиш наведен до земята .

Да оставим Украйна и да видим в нашата БЪЛГАРИЯ какво е дереджето?

В България комунизацията върви с ускорени темпове.

щото вече построихме "демокрацията" и сме в следващото ниво

Luna0102

Няма такова нещо, тези са наети иначе няма да сложат нищо на масата, ако не демонстрират любов към чичо Сталин, Ленин, Ким и т.н

Да си чул за предпресъединително благоденствие? НЯМА ТАКОВА! Има поставяне на условия които убиват. После те изяждат. Така се случи с РБ.

Това е с дребните риби като нас. А едрите преживяват добре.