Русия взема мерки срещу ”цветни революции”

Научният съвет към Съвета за сигурност на Русия ще препоръча мерки за недопускане на "цветни революции" в страната.

Обратно в новината

Коментари - Русия взема мерки срещу ”цветни революции” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бърз преглед в интернет ни довежда до името на Джин Шарп (Gene Sharp) и неговата книга От диктатура към демокрация From Dictatorship to Democracy. Шарп получава магистърска степен в университета в щата Охайо. Девет месеца лежи в затвора за гражданско неподчинение на повиквателна за армията. Защитава докторска степен (PhD) в Оксфорд. Има 30 години изследователска дейност в областта на международните отношения в Харвардския университет. През 1983 г. основава института Алберт Айнщайн неправителствена организация, занимаваща се с мирните методи на действие при конфликти в цял свят. Събрал е и е описал подробно методите на мирна борба и някои техни взаимодействия. Книгата е написана за прехода от диктатура, но това съвсем не означава, че не може да бъде използвана за борба във всяка, дори и демократична страна. 198 метода за мирни акции (198 Methods of Nonviolent Action) МЕТОДИ НА МИРЕН ПРОТЕСТ И УБЕЖДАВАНЕ

Подкрепям мерките на Русия против вмешателство във вътрешния живот на страната под предлог налагане на "демокрация ".Като се има впредвид ,че след такива революции настъпва хаос ...Руснаците могат да възприемат от американците ...стрелба на място .

майдан? може, но в сибир !! да премести посолството им там ,да видим маймунките как ще издържат !!!

революцията е прогрес когато я правим ние ! ако я правят на нас е контрареволюция ! понял ?

е как в най революционната държава ще забранят революцията ? нали революцията беше прогреса ?

ЗАЩО ЛИ ЗАБЛУЖДАВАТ, ЧЕ СА НЯКАКВА СВОБОДНА ДЪРЖАВА!! ДА СИ РЕМОНТИРАТ ГУЛАГ В СИБИР, И ДА СИ КАРАТ КАКТО СА СВИКНАЛИ!!

В КГБ и милиционерските управления срещу цветни революции се работи чрез цветни студиа - вкарват те бял, ставаш червен и излизаш син.

прави от цветни революции умира!В Русия негри няма.

чеченци. И чукчи...

Правилно! И американците са взели мерки да не им се случи.

започва от Англия при кромуел през Франция и Русия.Техниката е друга сега.Съществено усъсвършенстван в днешни дни . Просвещение(енциклопедията) - Интернет(гуглето), Свобода и братсво-Демокрация и консуматорство. Хаос базиран върху откровено робство!

"Цветни революции, наричани още Corporate Revolutions (понякога бархетни революции или нежни революции), е термин който обозначава серия от масови улични безредици и протести на населението, осъществени по предварителен сценарий и съпроводени от професионални PR-кампании, които завършват със смяна на политическия режим в бившите Съветски републики, арабските страни (Арабска пролет) и Южна Америка, без военно участие, но не без насилие. След смяната на обществения строй през 1989-1990 г., Цветните революции са Sequel от плана за геополитическа преориентация на бившите сателити на СССР. След провеждане на цветните революции, биват инсталирани проамерикански правителства, базирани на антируска риторика и действия. От своя страна САЩ открито поддържа тези режими. Името си Цветни революции, носят от един общ идентификационен цвят или цвете, като символ на свит юмрук така наречения Юмрук на Сорос.Пред обществеността Цветните революции биват легитимирани като спонтанно, безкористно движение за освобождение, демократизиране и човешки права."

Как може безкръвно и без насилие да бъде свалено едно диктаторско правителство, което си осигурява с терор и измами властта за вечни времена? Очевидно 100-те процента на Ким Чен Ун (примерно) не отговарят на нагласите и интересите на хората, а нормална социология там няма!

не правителство, управление! Сажалявам за лапсуса.

Съветът за сигурност на Русия не случайно предприема действия срещу "цветните " революции. Малцина знаят, че след разпадането на СССР в Русия са организирани две неуспешни цветни революции- едната през 2005 г.- Оборона" и през 2011/2012 г. - Снежная революция или Мятежом хипстеров. Специалистите в тази област поставят в групата на неуспешните цветни революции и следните събития : 1989г. Китай Тиенанмън;2001г. Беларус Зубър;2005г. Узбекистан Bolga (Чук); 2006г. Беларус Дънкова революция или Васильковая революция;2008г. Армения Революция подснежников и 2009г. Молдавия Революция кирпичей или Кафельная революция.

Една диктатура рано или кьсно се сбльсква с "любовта" на народа, колкото и репресивни мерки да предприема........... :-) Даже има зависимост-колкото по-силна е репресията, толкова народната "любов" е по-силна!!!!! :-) :-) :-)

"Ако португалската Революция на карамфилите (25 април 1974 г.) служи като първообраз на цветните революции само в чисто практически план, то къде тогава да търсим идейните им основи? За тях ще е нужно да се върнем доста по-назад във времето, през 1953 г. Освен многобройните съдбоносни за света събития през тази година един младеж, Джийн Шарп, убеден троцкист впрочем, влиза в затвора за девет месеца заради протестите си срещу задължителната военна служба за американските младежи в Корейската война. През следващата 1954-та той е на свобода, но преживява времето до 1972 г. почти изцяло в Европа. Там пацифистките възгледи на умерения бунтар Шарп насочват интересите му в посока на ненасилствените методи за съпротива. Занимават го произведенията на автори като Етиен дьо ла Боеси (1530-1563) Разсъждения за доброволното робство, 1552/1553 г., като Хенри Дейвид Торо (1817-1862) Гражданско неподчинение, 1849 г., и като Махатма Ганди (1869-1948) Историята на моите експерименти с истината, 1925-1929 г., все автори, които първи обосновават и доразвиват идеята за гражданското неподчинение и за ненасилствената съпротива В Оксфорд Джийн Шарп защитава и докторската си дисертация за ненасилствени методи за свалянето на властта през 1968 година. Следващите четири години от живота на Джийн Шарп са не съвсем ясни. През 1972 г. младият бунтар, който впрочем вече започва успешна научна кариера в Оксфорд, приема предложеното му място на професор по политически науки в университета в Масачузетс. започва да сътрудничи, отначало плахо, с Центъра за международни отношения на Харвардския университет място, свързано здраво с политическите и военните дейности на американските правителства в чужбина. Несъмнено е, че това са местата от където трябва са забелязали научните дирения на Джийн Шарп По-късно ще видим, че дейността на все още младият учен в никакъв случай не е нито чисто научна, нито изцяло кабинетна."

Автор : Иван Петрински - продължение: "Времето на последните големи военни преврати, организирани със съдействието или даже по поръчение на Съединените щати, съвпада с излизането на тритомника на Джийн Шарп Политиката на ненасилствени действия през 1973 г. Обемистият труд от почти хиляда страници е издаден, разбира се, от Центъра за международни отношения и се основава на текста на докторската теза на автора от 1968 г. Макар аз поне да не успях да открия никакви податки за срещи на Джийн Шарп с американски правителствени представители около 1965 г., което едва ли е учудващо, остават видими катеогричните връзки на Шарп с неслучайни организации, свързани пряко с американското правителство като Центъра за международни отношения на Харвардския университет. Ако реконструираме по безспорен начин липсващите звена, ще е ясно и изглежда неоспоримо, че точно около 1965 г. младият бунтар Джийн Шарп, бивш троцкист, пацифист и затворник заради антиамериканска дейност, се устройва на добра работа. Ще е несправедливо, ако не оценим научните приноси на Джийн Шарп. В тритомника Политиката на ненасилствени действия авторът не само обобщава и доразвива съществуващите преди него възгледи за ненасилствена съпротива, но и довежда научните си възгледи до цялостно практическо ръководство за ненасилствено сваляне на властта с формулираните от него 198 метода за ненасилствени действия. Като изключим сега всяка идеологическа или политическа оценка на работите на Шарп, ще трябва да признаем без съмнение, че от научна точка научното му творчество е напълно успешно, доколкото превръщането на строго теоретични тези в практическо ръководство е висша цел на всяка научна дейност в крайна сметка.

Автор : Иван Петрински - продължение: "Прословутите 198 метода са обнародвани още през 1973 г. във втория том на Политиката на ненасилствени действия, макар понятието ненасилствени, приложено към тях, да е малко пресилено. Често се отбелязва, че под номер 148 Шарп поставя извършването на метеж (мutiny) срещу властта, което, естествено, няма как да мине за ненасилствено действие. Това е причината всъщност така наречените ненасилствени действия на Шарп да трябва да възприемаме само условно. Въпреки че насилието е приложено само в едно от мероприятията по свалянето на властта, то е на практика най-важното, доколкото останалите 197 наистина ненасилствени метода се ограничават единствено в плоскостта на прекъсването и на разрушаването на властовата йерархия. Смисълът на ненасилствените действия за свалянето на коя да е власт се корени в съждението, че властниците са силни, докато има кой надолу по властовата йерархична стълбица да изпълнява разпорежданията им. Тази особеност на властта не е откритие на Джийн Шарп, тя е забелязана отдавна, още през 1552/1553 г. в есето на Етиен дьо ла Боеси Разсъждения за доброволното робство. Всичките 197 ненасилствени метода на Шарп обаче биха били безсмислени в повечето случаи без единствената насилна мярка въоръженият метеж.

Много моля тъпаците да не преиначават думата с която ги определям - Американофилистици! Мнго моля!!! Измислете си, ако можете сами дума!

ти си горд русосифилистик - вярвам че ти харесва !!

чакай, нямах за цел да ви броя тъпаците... Аз съм русофил, а вие от гей-парада сте американофилистици

русофилистиците съвсем млъкнаха... Явно са взели предвид това, което съм им написал. Не е зле де, значи все пак имате 2 мозъчни клетки на кръст. Моя съвет е да бягате от тука и да ви намерят в друга страна, вие сте пропагандирали тук... Т.е. не ставате за свидетели. А ако е и в Европа, кога отишли, кога писали... Никой не може да го докаже... Но БЯГАЙТЕ докато е време... Съвета наистина е съвсем приятелски...

ама си просто Никой - така да знаеш! :) Квото ти зададат от сащ-кото посолство на това дудукаш

Аз си пиша когато си искам, каквото си искам и както си искам. И никой не може нищо да ми каже. Не ми плащат и съм си свободен и за разлика от тебе, не съм свидетел на пропаганда... И подривна дейсност, която може да стане много сериозна, ако се разпространи...

вземай си еднопосочното билетче и на гарата - направление Сибир. Чао.

СЕГА УКРАИНА ЩЕ ПЛАЩА В З00%ЗА ГАЗ И ТОКА СТАНА ПО СКЪП И СЕГА ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ НА 70%А ЗАЩО Е ТАКА ТОВА Е ДАНЪК КОИТО ПЛАЩАТ НА МВФ- ИЛИ ДАДЕНА ДЪРЖАВА ИЗКУСТВЕННО СЕ ПРАВИ БАНКРОТ! ИДВА МВФ ДАВА ПАРИ С %И НА ТЕЗИ ПРОЦЕНТИ ЖИВЕЯТ - ТАКА ЛИ БЕШЕ В Б-Я- ДА БЕШЕ И ТАКА Е НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО ИМА ХАМЕРЛЪК

ТАКА БЕШЕ И РУСИЯ ПРИ ЕЛЦИН !! ТАКА БЕШЕ ИС СЪРБИЯ

МВФ Е АМЕРИКАНСКА БАНКА КОЯТО ПЕЧЕЛИ САМО НА% -

че още ти смърди устата на онова бялото което ти сложих преди малко Радке Пиратке. Защо се срамиш да си признаеш че се подписваше ПИРАТ? А? Срам ли те е от себе си???

ТАКА Е ТАМ КЪДЕТО ИМА ХАМЕРЛЪК ИМЕННО ЗАТОВА В БЪЛГАРИЯ СПРЯХА КОЗЛУДАИ !!! ДА ВЗЕМЕМ КРКДИТ !!! ДАЖЕ В БЪЛГАРИЯ ТИ ДАВАТ КРЕДИТ НО ПОСЛЕ ТИ ВЗЕМАТ КЪЩАТА КОЯТО Е НАТУРА

Май е по - добре Русия да си остане такава каквато е, за да има едно плашило за света. Евентуална революция там би била по - голяма заплаха. Затворниците пуснати на свобода са неконтролируеми и ще наводнят и криминализират Европа и останалите цивилизовани страни.

За затворниците си абсолютно прав. САЩ са на-голямото доказателство , какво могат да направят избягали затворници( в случая каторжници).

САЩ ще ги коментирам, когато се освободят от 100г комунистическо робство.:)

Убийството на Немчов беше поредната провокация на ЦРУ, те не се спират пред нищо за постигане на целите си( стрелбата и убийствата на майдана бяха тяхна работа), но с русия удариха на камък, няма да успеят

ЦРУ спря камерите на Кремъл за да не се види кой го застрелва човека. Че то ако това го могат, то Пу-Винету отдавна да е мъртъв... ама е работа на Пу... то това е ясно на всички... дори ти го знаеш и се радваш вътрешно за добрата акция, но имаш заповед тука да отклоняваш вниманието.

абе тъпак, ако руските служби са го убили точно пред Кремъл ли щяха, бе!?!? Много сте тъпи!!!

Вас лудите, все ЦРУ ви се привижда! Много ви е страх от тях!!!!!!!!! ХА,ХА

Алоооо, ватенките. Ако една държава ограничава собствения си народ прилагайки различни мерки, коя част от обществото бива обслужвана ? А? Другарите олигарси дали ще върнат децата си от западна Европа? Не мисля. Руснаците са нация с робско самосъзнание, другари, радват се на собствения си сатрап. Този начин на мислене се набиваше в главите и на нашите комунисти. Да слушкат , че иначе батко ще ги набие. Другари, комунизма не мори ама мъчи и произвежда тъпунгери.

В САЩ нямат пряк избор на президент.Имат 28 вида полиция.Нито един щат няма автономия или каквато и да е самостоятеилност.716 бази по света.Убити 27 президента.Нито едно убийство не е разкрито, да не говорим за Кинг и Ленън. Не могат да покажат нотариален акт за закупен 1 м2 земя от индианец. И тези боклуци ще управлявали света????Те били демократични? Да, най демократичната държава на мафията !!!

Ами недей да ходиш в САЩ. Щом не си избират пряко президента какво ще правиш там? Друго си е честно и почтенно да връткаш путин и медведев няколко десетилетия.

Индианците били ли са земевладелци? Имали ли са собственост върху земята за да я продават с нотариални актове? Въобще имали ли са ДЪРЖАВА? Не говоря за маите, ацтеките и инките, които са живели доста преди това и в други територии. Ти въобще някоя книжка прочел ли си в живота си?

Всеки, който каже нещо против Обама в момента, заминава в Гуантанамо. Американ консервативе/2.3.15

не съди по руското управление за останалите. Знаем, че нямата други примери, но виж себе си. Можеш да си бълвочиш колкото искаш с/у България, да се изявяваш като антибългарин и пак никой нищо не ти е сторил... нали? За това в любимата ти Русия вече ще си застрелян на площада и ще са изключили камерите преди това.

помията провокатор - не му обръщаите внимание

Само едно нещо д апитам русофилистичетата: Не ви ли е страх да пишете за путинката. Все пак ако решат да почистят следите си... Какво мислите ще ви се случи на вас?! Все пак сте платени клакьори и ако го обявите публично.... ?! Всички знаем колко струва живота според руснаците.

Всички? Или май всички пригласяме по команда... Я кажи колко жертви тежат на САЩ последните години само. И доволен ли си от това.

В руските медии пишеше, че имал доказателства за участието на руски военни в Украйна и щял да ги оформи в доклад. Нещо друго да ми кажете русофилистичета... И това от официалните медии на путинката... И това ако не е ясно послание, кой е "шефа"...

време Русия да си затвори границите и никой нито навътре нито навън. тя си е самодостатъчна като държава и народопсихология.

В САЩ нямат пряк избор на президент.Имат 28 вида полиция.Нито един щат няма автономия или каквато и да е самостоятеилност.716 бази по света.Убити 27 президента.Нито едно убийство не е разкрито, да не говорим за Кинг и Ленън. Не могат да покажат нотариален акт за закупен 1 м2 земя от индианец. И тези боклуци ще управлявали света????Те били демократични? Да, най демократичната държава на мафията !!!

Нещо общо с новината да напишеш?! Тая опорна точка сме я чували...

американците си избиват президентите. Цели 4-ма (не са 27!) от общо 44. Това са 9%! Руските вождове от 1917 г. (няма да броя царете за да не ти разваля статистиката) умират кротко, но само трима - от естествена смърт (четвъртият още е на власт и е още жив). От 10 вожда - 40% не са убити (за сега). О, да - забравих да спомена, че всичките останали 60% не са разкрити, защото ... е скрито, че са убити. На тая права, драги, нямаш никакви шансове да вземеш преднина, защото само при Путин неразкритите убийства на известни личности - негови критици (политици, депутати, журналисти, правозащитници, бизнесмени) са безкрайно много.

Ако под "сигурност на държавата" се разбира ограничаване правата на хората да изказват мнения, различни от тези на управляващите и да протестират мирно и законно, то това е вече открита диктатура.

а добър ден

Да,но Русия в момента е на верния път!Клакьорчета там не виреят,а не им и трябват.Руснаците си го харесват-защо все някой им се бърка? Ахааа-не може вече да ги краде?Демократично? Е свърши тая... Може да не живеят богато като дебелогъзите западняци,обаче при всички положения живеят по-спокойно от Ирак,Афганистан и страните от Латинска Америка...

ражда огромни армии от клакьори. Какво бяха ВЛКМС и пионерската организация "Нашистите" не бяха ли клакьори - почти възстановиха манифестациите - с портрети на вождовете и лозунги, но и с билбордове. Във всеки случай - едно огромно угодничене на властта. Кражбите са още по-големи - огромният корупционен оборот го показва. Също и имуществата на властимащите и техните приятелчета. Как се правят за няколко години милиарди собственост? И срещу какво? Ротенберг да не е Стив Джобс или Бил Гейтс и да е измислил и реализирал революционна за целия свят технология? А Генадий Тимчинко? Същата история. И още много други... Е добре, общо десетки (може би и стотици) милиарди долари отиват в банковите сметки на приятелчета на Путин още от детството му. Това не е ли "крадене"? "По-спокойно от Ирак и Афганистан" си е постижение!...

В края на краищата на хартия Украйна към февруари 2014 година по брой на войници и техника беше шестата армия в света. Тя, обаче, кой знае защо се оказа разгромена от донецкото опълчение, отрядите на което командваха бивши музиканти, артисти от самодейни театри, каменоделци и един исторически реконструктор.

си вярваш на написаното - музиканти, трактористи и т.н. ??

По-добра от смехориите, разказвани от Кремъл.

които така прекарваха отпуската си. ;-)

май не ти хареса това което написах :))))

веднага иронията. Извинявай за минусчето.

хайде пак аз ще търся доказателства за измислените ви думи. като твърдиш нещо = посочи източника си!!!! какво само лъжете, а после ни пращате за зелен хайвер. какво? и ти ли не намери доказателство за тази лъжа че ме пращаш аз да ти го търся? смешници.

До село Сахарово в Подмосковието бившият лагер за емигранти спешно се преоборудва в затвор от затворен тип. местата за първите 15,000 политически затворници е почти готов. Е, по руски образец могат да натъпчат и 60,000 - какво им е на гадовете и предателите. Демокрацията в Русия се развива. Готви се законопроект за изходящи визи. А най-добре е както навремето имаше прописка - жителство. И като ти вземат паспорта, не можеш и до града да идеш...

Е(и)мигранти повече не се очакват. Няма да стоят празни, я!

Бандерлога, ти разбираш руски колкото на бабати прасето на село разбита англииски)))

комунистите лъжат, лъжат, лъжат и им миришат зелените чорати

всички в сибир

Лека му пръст на г-н Немцов,но който може да види демократа във вицепрезидента,осъществил олигархическата приватизация в Русия,значи има голям ментален проблем.

проблем е да искаш да управлява КГБ. Институцията, която унищожи всичко свястно като генофонд на Русия, която провеждаше през целия минал век геноцид спрямо собствения си народ (че и други - народите на Източна Европа). Институцията, който удави и дави нормалния бизнес в Русия и вампирясва икономическата атмосфера в Русия. Да искаш да те управлява посредствен милиционер (даже и полковник е е могъл да стане) - е те това е ментален проблем! Д

корупцията е много по-голяма от времето на Елцин. Въпреки че тогава корупционният натиск пък беше много по-голям (заради извършваната приватизация).

Русия отдавна е взела мерки срещу цветните революций, като методично репресира и избива несъгласните с авторитарния режим на Путин. За сега им се разминава, защото кремълските платени клакьори крещят, че това било провокация на "лошите" и заглушават разумните гласове в руското общество. В Русия е крайно опасно да си противник на режима. С една дума с това рискуваш свободата си и дори живота си.

В България има над 34 хиляди НПО Четете ли правилно - ТРИДЕСЕТ И ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ !!!!На тази малка държава...... Какви са тези хора ? Какво защитават ? Чии политики прокарват?И най-важното - откъде се финансират ?

Тази бройка ФСБ ли ти я даде? Какво прави ФСБ в България? А бройката е ... милиони! (Аз , примерно, съм извън тези 34000, а съм категорично против мераците на Русия в суверенна България!!!)

Има я бройката ОФИЦИАЛНО!Ама то иска и да се поразровиш , а не само да дрънкаш глупости

Сидеров и руската партия в България "атака"? В коя нормална страна друга държава има свои депутати???

А кой финансира партии ГЕРБ , РБ, ДСБ и други подобни на СДСата в България.Кой финансира антибългарските фондации БХК,Отворено общество,Протестна мрежа и други призводни , кой? Кой вкара страната в НАТО и кой ходи постоянно на инструктаж в САЩ , кой?Кой направи страната колония на завоевателните амбиции на САЩ за терорист 1 , кой?

руска само по стечение на обстоятелствата че от москва са им платили повече. спокоино може да бъде и турска и всякаква друга в зависимост от това кои плаща наи добре

Толкова са с руските обаче... А каквито и да са щом са чужди...

Само така, ако малоумната опозиция управляваше, Русия щеше да е разпарчетосана на няколко хамерикански протектората и изцеждана като мокра гъба. Справка: ренегатите горбачов и елцин. Обаче янките удариха на камък и се озоваха в ролята на измамените камили, Сега реват като вдовици за х...й .Ще видят ресурсите на Русия през крив кюнец! Путин взема необходимите мерки да отсече пипалата на соросоидния октопод!

милиционер да те управлява, викаш. И да ти набива канчетата, щото това си знае и това си може. Друго си е да изгониш чуждите специалсти и фирми , инвестирали и финанси, и технологии за да ти направят бензиностанцията по-модерна, като ги нарочиш за крадци и им национализираш дяловете (кой е крадецът?). Друго си е да подариш дялове на баткото каратист, който като си бил тийнейджър ти е показал няколко хватки и ти е взел акъла, и да го направиш милиардер... Че и брат му. Че и синовете им. Друго си е! И многоумно...

Друго си е...казваш,да избиеш милиони индианци и никой копче да не ти каже.Останалите да набуташ в резервати като зебри.Друго си е да източваш от цял свят мозъци да ти работят,щото от твоите чеп за зеле не става.Да ги грабиш и бомбардираш безнаказано,а после-резултатите се гледат дружно по СНН... Друго си е да можеш да подариш на верните кучета някой и друг заводец от масовата приавантизацийка,а народа и държавата-кучета ги яли!

Гадни рушняци. Да подслушват СЪЮЗНИКА си мърморкел, моля ви се! Свръдемократично!!!

Хайде спрете да лицемерите по социалистически - на принципа "нашите са смели разузнавачи, а на другите са гадни, мръсни шпиони". 1. Истината е, че и двете страни - и Русия и ЕС/НАТО използват интернет точно за целите и по начините, в които те взаимно се обвиняват една - друга. 2. Предлаганите в Русия мерки са ограничаване на човешките права. Те бяха очаквани и са просто част от подготовката на страната за война. 3. Почти същите мерки (също ограничаващи човешките права) бяха предложени още преди месец и в рамките на ЕС и министрите на външните работи на страните са съгласиха те да бъдат разработени - те също са подготовка за война. 4. Класически пример за лицемерие е отношението към Саудитска Арабия - страна без конституция и закони, автокрация, почти тотално нарушаваща 90% от общоприетите права на човека. Някой да е видял официални представители на ЕС/НАТО или на Русия да критикуват Саудитска Арабия? Няма и да види.

Ами след като два пъти е нападана от колониалистите, Русия си направи ядрен щит. А след като непрекъснато е нападана от серсеми като сорос - си прави информационен щит. Каквото повикало - такова се обадило.

два пъти?

Как само два пъти? Колонизаторите от Грузия ги нападнаха, и прибалтийските колонизатори ги дебнат и украйнските и взеха Крим....... опа май се убърках, тука беше обратното. Сега гледам и румънските и български колонизатори искат да се защитават, аман оставете на мира добрите и миролюбиви руснаци! Долу ръцете от най-човеколюбивата държава РУСЯ и нейния красив и умен император ПУТИ!

Аз да попитам - КАКВО СЕ СЛУЧИ С ДВИЖЕНИЕТО "ОКУПИРАЙ УОЛСТРИИТ"?????

Ами отиди на сайта им и виж...

че в Русия няма наука и няма научни постижения...

Русия просто е ДЛЪЖНА да вземе такива мерки.Ккато такива мерки се вземат в САЩ и целия западен свят. От опита , който имат с цветните революции в арабския свят , където войната и убийствата не спират.... Ако САЩ искат да си правят революции , да си ги правят у тях

беше така. И тогава СССР "беше длъжен". Нищо, че един ден врагът му беше Америка, на следващия Германия, после пак Америка. Важното е, че този враг беше яростен мераклия да унищожи "социалистическата революция". Затова другарят Сталин (и той беше велик с голям... рейтинг) унищожаваше перманентно свободата на съветските граждани, а едновременно с това и самите съветски граждани...

Що, в Италия, в Испания, във Германия не унищожаваха ли инакомислещите, или това не е в темата???

От целия свят НПО-та най-малко виреят в САЩ , защото там службите им разказват играта.За сметка на това обаче най-добре виреят в пропаднали страни , като България.Е , пробват се и в Русия , ама Русия не е България....

А сега ше напиша което едва ли се очаква да кажа именно АЗ.Но...ше го кажа: Да може би наистина управниците на русия са кофти.Най-общо казано те мачкат ,изнасилват, унижават своя народ. Но освен тази гледна точка има и друга.Я си представете за миг че те-управниците- са прави.Я си предствете ЧЕ С ТОЗИ НАРОД САМО ТАКА МОЖЕ ДА СЕ ПРОЦЕДИРА.ТОЙ САМО ОТ ТАКОВА УПРАЛЕНИЕ РАЗБИРА.ЧЕ ТОЗИ НАРОД НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ В ДЕМОКРАТИЧНА СРЕДА.За да живееш в демократична среда се изисква някакво минимално ниво на субектите които населяват тази среда....Та коя от двете злини е по голямата.За да ви помогна ше кажа че УПРАВНИЦИТЕ ВСЕ НЯКАК МОГАТ ДА БЪДАТ СМЕНЕНИ,колкото и да с е опъват.АМА НАРОД НЕ СЕ СМЕНЯ.

Ценител, БГ заема последно място по свободата на слово в Европа това са данните на ЕС.Що не гледаш своите проблеми,наглец.Руснаците без теб ще оправят.

Мисля че "Руснаците без теб ще оправят" трябваше да се каже "Руснаците без теб ще оправИМ". Русский,знам че те е заболяло. Няма как да е иначе.Но аз съм последния на който трябва да се сърдиш.Аз нямам никаква вина че съществува и втората възможност.Аз просто ФОРМУЛИРАМ ПРОБЛЕМ.А за това как руснаците се оправяте сами всички виждат.ИЗПРАВИХТЕ СВЕТА ПРЕД АТОМНА ВОЙНА.И не се учудвай ако я получите.Света повече няма да бъде заложник на варварите.

Тези,които пищат срещу Русия, осъзнават ли къде се намират,че сами живеят сред тежките проблеми,които се задълбочават всеки ден и стигнало вече до заробващ дълг в 16 млр.? Иначе няма с какво да се изплаща пенсиите и заплатите. БГ по всички показатели заема последно място в Европа, в това число и по свободата на слово. Вие с целия си ум, ако го имате? Забатачени вече до няма на къде, а бистрете чуждите държави. Що своята не оправяте? А? Защо по-малката от вас Македония е по-добре от вас, както и по-голямата Румъния. Защо сте последни? В сравнение с Русия вие сте като в тази приказка: Докато дебелия ще отслабне , мършавия ще почине.

Тази опорна точка вече се провали в Украйна. Който се отзадни на Путин, ще получи безплатен обяд, големи пенсии и заплати и няма да работи, а само ще яде и пие и танци до зори. Няма такъв филм. Русия само обещава. Вижте какво стана в Донбас и Крим. Искаха благоденствие, получиха Русский мир

Бегеец оправи своята родна държава и не се навирай в чуждите, нащастник.

що за наглост руски несвободни неокрепостни пропагандисти да идват да ни дават акъл! 45 години като окупатори ни изхвърлихте от нормалния свят и ни натикахте в задния двор на Европа! Следващите 25 с безброй комплоти и "активни мероприятия" ни дърпате от пътя ни с ЕС и НАТО. Или ни наричате "троянски кон" или "невярна невеста" на Русия!?! Мурзилке, въпреки поредния дефолт, който ни причинихте през 1996-1997 чрез виденовото управление и източването на банките (до една управлявани от ваши петоколонници), само две години по-късно бяхме вече доста по-добре и от Македония, и от Румъния! Помните ли, че се борехме за "самостоятелна писта" при преговорите с ЕС за да не ни бави Румъния? Затова разиграхте хода с Рилски за да ни придърпате пак под "крилцето си". Аман от вас - махайте се! Имате си огромна територия, имате си огромни богатства, имате си "огромен" президент - ами живейте си живота! Стига сте посягали към чуждото! Не ви щем! Писна ни от вас!

Ей тиквеник това е твое мнение,ако не беше Русия майка ти щеше да друса дирник в шалвари,къв го забръснахте като влязохте в ес. И нато още по голяма мизерия

Е, това вече е нечувано безобразие! Хем да имат петрол, хем да не допуснат цветна революция?!

По същото време, двама руски дпутати, в центъра на София, безпрепятствено призоваваха към сваляне на бългаското правителство.

Цветна революция , ама не даваш в БГ, а искаш в Русия?

Значи, може ли да не тълкуваш фактите като Дявола как чете Библията? Човекът ти казва, че руски депутати призовават за сваляне на българското правителство! Къде си чул някой да призовава български депутати в Русия да призовават за сваляне на руското правителство? Не, това не е цветната революция. Цветната революция в Русия ще бъде извършена единствено и само от руския народ. Ние българите можем само да им симпатизираме, но да не се намесваме, нито да призоваваме към нещо подобно (пази Боже!). Наистина, много ви е лесно да четете Библията като Дявола!

Недей да си измисляш - въобще е нямало такъв призив да се сваля българското правителство. Манипулацията е основно средство на соросоидите, но ти надмина всички.

Какво стана с цветната революция Пегида, в Германия?

То не е цветна революция, а опит за налагане на кафяво. Нефела обаче.

ДИР-а, време е да вземете анти-трол мерки, защото форума заприлича на една безплатна политическа трибуна. Ограничете постовете от един IP адрес до 10 или 20 на ден. Така няма да нарушите правата на нормалните форумци, но ще намалите значително спама и глупостите. Това важи само при положение, че ви интересува как и на къде се развива форума и портала ви като цяло. В противен случай не правете нищо и нещата ще се наместят от само себе си или с други думи ще изгубите нормалните си читатели, а те са тези, към които са насочени рекламите в сайта ви.

мерки да прилагаш в България. ДИР.бг е на територията н България, така че твоите действия могата да се приемат като намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Хайде да си ходиш в сесесерето, а!?

Чети по-внимателно, казвам, че ако ДИР държи на някакво ниво, ще вземе мерки като задължителни регистрации или ограничение на броя на постовете. Анонимността и злоупотребата с нея не са нещо хубаво. Иначе каква полза от форум където 10 човека пишат няколко стотин поста на ден от няколко десетки ника? Казвам, ако не им пука, че ще загубят клиентелата заради, която рекламодателите плащат, да не правят нищо. Давам им бизнес съвет, нищо повече.

Ограничването на лъжата не е сссрейско. То е за да бъдат поизчистени кърлежите, които на Станишев новата, на Йосифов бившата налепи по ДИР. Ако рекламодателите знаеха какви путьофили са аудитория на рекламата им, нямаше да рекламират в този сайт никога. ДИР са късметлии, че са български портал, защото в нормална държава не би просъществувал с тази си доминираща долнопробна нископлатежна и нискообразована аудитория.

"Той констатира, че има нарастващ риск от държавен преврат в Русия, организиран отвън: "на фона на западните санкции и влошаването на икономическата ситуация убийството на Борис Немцов в навечерието на масова проява можеше да предизвика образуване на управляема агресивна политическа тълпа". Баааф маааму! Значи руският народ за тези които са начело на властта в държавата вече е "агресивна политическа тълпа"??? Ама шубето е голем страх да знаете! Страх ги е че ще ги катурнат! Колко му е един московски Майдан! Само че промяната ще дойде отвътре. Търсят си причини "отвън" само за извинение. Ако изобщо може да има външни причини за провала на руската политика, то това са санкциите. Всичко друго ще дойде отвътре. От какво го е страх хер Путлер? От собствения му народ ли?

Необходимо е. Вижда се че сериозно са решили да не допуснат това. Първата стъпка е направена с Немцов. Така се респектира опозиция. Направиха го нарочно и показно, за да покажат какво ще се случи на инакомислещите.

по мафиотски! Съвсем е нормално. Жалко за човека! Май е най-добре читавите граждани на тая страна да емигрират и да оставят глупаците да се пържат в собствен сос с кагебистите.

Какво каза? Читави граждани? И това за Немцов? Странни критерии... и тъжи. :(

Ами, че тя Русия цъфтииии.....Трийсетте най-големи руски банки за отчели за януари тази година съвкупна загуба от 66,4 милиона рубли спрямо печалба от 70,8 милиарда рубли за същия месец на 2014 година. Това съобщи Руската централна банка, цитирана от ТАСС и БНР. Активите на водещите 30 банки обаче са нараснали 1,4 пъти на годишна основа до 63 трилиона рубли. Пропорционално са се увеличили и резервите за евентуални загуби от кредити. В края на януари 2015 година размерът им е 3,1 трилиона рубли, което превишава 1,4 пъти равнището от аналогичния месец година по-рано.

В Русия цветна революция по хамерикански няма как да се случи. Това означава външна намеса, а няма руснак, който може да допусне това. Русия е свещена и вечна, а презрените хамериканци са временно явление

и като са толкова силни що ги тресе от СТРАХ и правят такива закончета да си пазят топлите местенца от "народната любов" :)))))

До тук е ясно, че цветни революции в Русия, Китай и Северна Корея не може да има, защото са недемократични, и всеки който желае такива, може свободно да си ги прави в САЩ, Германия, Англия, Франция и др. демократични държави!

тама има свободни и демократични избори! Които не се печелят с 99,99%.

Сещам се за първия мандат на Буш младши! Честен беше! И нито един сенатор не посмя да подаде жалба, въпреки, че бяха сезирани!

Няма демократична държава в историята на света където лидера (след няколко мандата) да има над 60% одобрение. От друга страна няма тоталитарна държава в историята на света където лидера да има под 80% одобрение. Размишленията по темата оставам на вас.

Той и Т.Живков имашее такъв рейтинг преди 10 ноември 89 година, нали си давате сметка, че много диктатори имат такъв рейтинг. Живели ли сте някога в Русия, ако не сте не пишете глупости, не познавате истинското лице на Русия....

А аз какво казвам, че не разбирам къде видя противоречието. Аз не съм живял в Русия, но ти учил ли си български? Чети по-внимателно преди да пишеш.