ПАСЕ лиши Русия от правомощия, Москва прекрати участието си

ПАСЕ отново лиши руската делегация от основни правомощия – право на гласуване и участие в работата на ръководните органи. Русия се оттегля до края на годината.

Обратно в новината

Коментари - ПАСЕ лиши Русия от правомощия, Москва прекрати участието си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПАСЕ представлява нещо, което не пита за нищо хората, които са ги избрали в тази асамблея. Тъй то!

Там имаме много важен български представител: Юнал Лютви :) Той как е гласувал интересно?

не се знае къде ще е парада до тогава

хора, помислете дали не е минало крайното време да взискаме в документа за самоличност да се вписват и "произход", и "вероизповедание", а политиците (ДО ТРЕТО КОЛЯНО в двете посоки) - да бъдат задължени да плащтат всичко и на всякъде, само и единствено --- с електронна карта (не само те, но и свързаните с тях до трето коляно) ... има и добавки, но по-важното е, че когато колегата набиращ "нов народен съд" като си свърши работата в днешната и "вчерашна 'бозаджийница' - 'сбирщайн-стотинков', да няма ОТНОВО - 'ама ...' "

Ще дойде ден, когато Путин както Маркс ще каже, вместо - Пролетарии от всички страни извинявайте, Колониални роби от всички села и паланки, извинявайте!

Европа и САЩ не представляват света.Русия спокойно може да съществува и развива успешно с коректните си партньори от БРИКС.Този съюз изхвърли щатите от мястото на световен хегемон.Само с лъжи в холивудските продукти,вече не може да се управлява еднолично.Света се променя,става все по цветен,красив и свободолюбив.Времето безмилостно работи срещу тази изкуствено създадена държава,което кара механизмите за подчинение да са припряни,недомислени и брутално груби.Природата не търпи изкуствени неща,особено наложени със сила.Какво остана от колониите на Англия,Франция,Португалия,Испания.......?Силните страни като Русия и Китай,винаги вървят по свой път на развитие.Някога и България е можела да го прави,а не други да се разпореждат в разрез интересите на народа.

Над 43% от разплащанията в света се извършват в долари. Петата по значимост валута - юана има по-малко от 3 %. Английския паунд и еврото, заедно с доларът имат тежест повече от 80 % в световните разплащания. Прибавете към тях и йената с която завършва топ 5 и ще ви се изясни, какво джудже е Русия, в каква криза е Бразилия и какво предстои на Китай.

Беж при санитаря да те скрие при чаршафите :)

и ти покрай тях. кеф ли ти е!

Писанията на някои форумци доказват, че ривотрил наистина няма по аптеките и сега са със симтоматика на рязкото спиране на лекарството.

h-m - срамен си ти защото си стар спаружен сталинист.

В Spiegel: Украйна дава премия за отстрел na самолет, танк. Ето затова трябват европейски помощи. Браво демократи! Срам, срам, срам

Българска "адвокатка" "Пъстър свят"... Даже не можете да си изберете сами подходящо оригинално "nickname", а ползвате подобно на изчезналата от доста време отлична анализаторка и коментаторка "ШАРЕНО КОТЛЕ"...!!! Не сте достигнали нейното ниво, а и няма да успеете...!!! SORRY...!!! :::)))

абсолютно, тази пъстра овца, няма нищо общо с коментаторката "шарено котле", която аз лично четях с удоволствие.

По долу написах че варварските народи(става дума за русия ако някой не е разбрал) нямат история.И интересно вече 20 мин.никой не скача да ми обяснява каква велика култура имала русия(както става обикновено).Та моя дежурен въпрос е КАК Е ВЪЗМОЖНО,СЛЕД КАТО ТАКИВА ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ИЗКУСТВОТО СА СЪЗДАДЕНИ ОТ РУСНАЦИ, ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИЗМА СЪЩЕСТВУВА САМОСТОЯТЕЛНО ВЕЧЕ 97Г ДА Е РУСИЯ.Комунизма е система на управление характерна за примитивните народи.Или ше кажете че едното няма ама нищо общо с другото.Разбира се че няма.Ама и аз съм един... "Освен това мисля, че Картаген трябва да се разруши."

Ама наистина и аз съм един ...Ами русия "вече" не е комунистическа. Ми тя има милиардери.Хихи. Интересно в кое министерство в русия е тази длъжност "милиардер".Или във външно или в КГБ пардон как се водеше сега, имаше буквата Ф в абревиатурата фси или нещо такова.Няма значение.Къщите на това министерство и сега трябва да са на площад дзежински.Или той вече не се казва така.Не се тревожете ако не са върнали старото име ,ше го върнат.Хаха. Милардери.Ама тези от форбс съвсем са изкукали. "Освен това мисля, че Картаген трябва да се разруши."

Площадь имени дзержинского.До гум. "С чегооо начинается родина,с картинкам в твоем букваре...".Дааа само руснаците имат родина. Украинците те нямат.Те да го духат.А и що точно в донбас толкова много "отцепници" се народиха.Ми то донбас май иде от донецкий басейн.И басейн на какво е.В басейните обикновено има вода.Ама май тук не става дума за вода...И после кажете че не сте цигани а?

Хамид Хамид трябва незабавно да бъде отзован и да даде обяснение на българските граждани за вота си!Кой плати,или заповяда за тази анти-българска позиция в случая?Кой,кой,кой???

ПАСЕ няма да се саморазпусна, защото кремълските мурзилки призовават за това в български форуми:) Кремълските мурзилки не притежават правомощията да влияят на ПАСЕ и стават много жалки и смешни:) Освен това- санкциите ще помогнат на путлер доста да се замисли. Ако не желая- русия все повече ще изпада в изолация. Или русия по/връща Крим и си изтегля армията от Източна Украйна, или да чака пълна международна изолация от Европа + ЕС, държавен банкрут/.дефолт/ и хиперинфлация- това е положението.

Без Русия ПАСЕ е една циркова трупа на САЩ-ският агитпроп. Това е. А Русия - има предостатъчно ппазари извън ЕС. С ЕС какво става, печатат трилиони необезпечени пари за лоши кредити? А?

си но поне да беше послушал Жириновски какви ги говори - Русия не може без ЕС. това с Китай е гола вода.

Дрън-дрън- че вашият съюзник Турция Е в ПАСЕ- нали имате приятелство, едни и същи стратегически цели- да възстановите умрелите си империи- турция- с неоосманизма си, а русията- с православен и ислямски тероризъм да си "вземе" територии от сега чужди суверенни държави?;)

Моля Псаки..пардон ПАСЕ ,да прояви доблест и да се саморазпусне.Ние европейските граждани не мислим да толерираме повече безмислени ,безгласни и никому ненужни сбирщини от хрантутници.

Вие не сте ес гражданин, а руски гражданин. Вашето мнение няма никакво значение.Защо не го пишете в руски сайтове? Нали имате свобода на словото в русия- пишете си там!

chicho.mancho@yahoo.es

Вие не сте ес гражданин, а американска подлога. Вашето мнение няма никакво значение.Защо не го пишете в каубойски сайтове (тип комикс)? Нали имате свобода на словото в Хамерика- пишете си там!

Джона

Слушайте драга, не си присвоявайте правото да говорите от името на българските граждани. В украинската криза агресора е САЩ, правителството в Киев е фашистко и избива народа си безмилостно.

Някой си Хамид Хамид и Антони Тренчев са гласували против Русия. Май трябва да започнем да се интересувани кой представлява България в Европа. Пълният списък и койкак е гласувал - на сайта на ПАСЕ.

Потвърждава се мнението ми, че в този форум пишат 99% ЧУЖДЕНЦИ- кремълски мурзилки, които се представят за българи, гаврят се с българското и ориентацията на България, а после реват- неее, няма руска инфовойна в българските форуми! МАЙНАТА Й НА РУСИЯ- ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! А БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО И ЕС, НЕ Е РЕПУБЛИКА В РФ, НЕ Е ЧЛЕН НА ОДКБ! ЗАЩО РУСНАЦИТЕ МЪЛЧИТЕ, ЧЕ СИ ИМАТЕ СВОЯ ВОЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ- ОДКБ, В КОЯТО УЧАСТВАТ 6 ДЪРЖАВИ И В КОЯТО РУСИЯ ДЪРПА КОНЦИТЕ?

Моля,моля..уважаемите съфорумци съм виждал да се гаврят единственно с вашата сексуална ориентация.Но имайки впредвид последните напътсвия от Брюксел отношението ни към вас (като третополов субект) е все по-толерантно.

За моята сексуална ориентация най- добре питайте моят съпруг. Хетеросескуална жена съм и ако някой иска да пита съпругът ми- да заповяда- бил е и български командос+ билс командир в Звездец , Грудово, Елхово, 2 пъти републикански шампион по самбо. Ако някой от мурзилките смее- да годи да го пита за сексуалната ми ориентация:)

Решението е съвсем просто.Да се изгонят руснаците от БГ.В посолството остават 10 души с чистачките.Апартаментите собственост на руснаци в БГ се конфискуват.Като искат да идват на море-в хотели ама в специализирани селища от затворен тип.От летището до хотела с камиони с спуснат брезент.А цените в хотелите или каквото е там като в монако.Толкова. Но пък от сърце. "Освен това мисля, че Картаген трябва да се разруши."

ооооо колко си.... заблудена:)ти на кои свят живееш?

ПАСЕ да ходи да пасе! Надявам се, че са прекратили и плащането на тази организация, Руската вноска беше на второ или трето място по големина.

Тази добра новина - за изритването на тъпите рашънски болшевики от ПАСЕ, отново потвърждава факта, че путята вече никой, ама наистина никой (освен може би председателят на комунистическата партия на северна Корея) не го бръсне за слива - нито него, нито сриващата му се държава, с икономийка по-хилава и по-малка и от германската дори, хахах!

просташки език, ниски интелект, огромно самочуствие, арогантност - достоен представител на истински европеец. И преди да се цвилиш от радост за икономически спад в Русия - огледай се - ти къде си

му се връзвай толкова - все пак е домакин, макар и невъзпитан.

Вън руснаците от България! Когато твоят прадядо е бил крепостен мужик, моят е воювал за свободата и независимостта на БЪЛГАРИЯ! С КАКВО ПРАВО сега гледаш българите отгоре? Колко пъти вашите руски мурзилки псувахте нас , българите, живеещи само в България, в този форум? Мислете от къде да си доставите готварска сол, защото солта СЪЩО е стратегическа суровина- булавите не стават за ядене и не сол!

КРИМ е ЗАВЛАДЯН от Р У С И Я още при Екатерина Велика през далечната 1776 год!!!! А тогава нещо като Украйна НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛО!! Украйна е "дело на Никита С. ХРУШЧОВ!!!!Четете История!!!

Украйна влиза в сустава на Московското царство през 17 век (При бащата на цар Петър 1). Хетман на Украйна е бил тогава Богдан Хмелницки! Учи история, русофиле!

Русия е подписала документи с международна валидност, че Крим влиза в Украйна. Само пошляр може да вкара в такава чужда територия войски без отличителни знаци, докато трае гражданска война, която апропо пошлярът е предизвикал. Може да е бил руски, може да е бил занзибарски, военната сила става аргумент, когато интелектуалната сила липсва. Политика на такова посредствено ниско ниво е вреда и ущърб за свъременния свят. Да, простаците са трепетно възбудени от сеира, но понеже са простаци, не си дават сметка как това бърка в джоба им и в стабилността на света за сегашното и следващите поколения. Крим може да е добре да е руски, но военната сила и нарушаването на международни спогодби с военна сила - това е недопустимото, което Путин предприе, за да си спаси поста. Разбрахме, че нивото му е на КГБ-ец и не по-високо. Понеже беше закъсал с икономиката година преди това и беше време да го махат. А такъв проблем не е редно да се решава с война! Крим и без това си беше много самостоятелен в Украйна. И без това! Който смята, че връщане на територия може да стане с такова коварство, мисля не е от този век. Руското правителство на Путин е едно от най-долните неща, които новият век ни предлага. И ще си го отнесе справедливо. Всички други тълкувания са като резервна гума в тази нежелателна ситуация в ервопейската политика.

САЩ е подписала документи с международна валидност, за поети обязателства за неразширение на нато на изток. Към 2006 - НАТО е обградило Русия . Само пошляр може да плюе на международни договори. Е, защо забравяш и това да напишеш в своя гневна реч

Каква е историята на Русия няма никакво значение в този момент.По-интересното е че тя вече няма бъдеще.Поне в този размер.А дали не може да се направи обобщението, че СЛЕД КАТО ИМАШ ТАКАВА ИСТОРИЯ Е СЪВСЕМ ЛОГИЧНО ДА ДОЙДЕ МОМЕНТ В КОЙТО БЪДЕЩЕТО ТИ СВЪРШВА. "Освен това мисля, че Картаген трябва да се разруши."

Наистина това позоваване на историята е доста забавно.И сигурно в очите на руснаците сегашното развитие на събитията са несправедливи за русия.Е момчета, дойде момента и вие да се чувствате онеправдани.Когато окупирахте половин европа и наложихте варварските си представи за света на тези народи-тогава ви беше гот нали.И всичко беше справедливо?Е идва време за плащане на старите сметки.А по отношение на историята,за история могат да претендират цивилизованите народи. Варварите...За тях едва ли струва да се говори. "Освен това мисля, че Картаген трябва да се разруши."

Чети и не коментирай неосведомено човече. През Средновековието Крим е завладяван от готи (около 250 г.), хуни (376 г.), прабългари (5 век) и втори път по времето на Стара Велика България (632665 г.), хазари (8 век), Киевска Рус (10 - 11 век), Византия (1016 г.), кумани (1050 г.) и монголи (1237 г.). След 13 век генуезците превземат стари венециански селища и развиват търговия в района. След нашествието на хуните тюркски народи се установяват на полуострова. След унищожаването на Златната орда от Тимур, те сформират независимо Кримско ханство през 1441 г. под управлението на династията на Чингис хан. През 1475 г. генуезките градове са превзети от османците. След тази дата кримските ханове стават подчинени на Високата порта. През 1774 г. Руската и Османската империи подписват Кючук-Кайнарджийския мирен договор, с който Кримското ханство получава независимост и на практика попада под руско влияние. През 1783 г. целият Крим е анексиран от Руската империя. Кримската война от 1854 до 1856 г. оказва пагубно влияние върху икономиката и населението в района, като множество кримски татари тюркски народи са принудени да напуснат домовете си. Много от тях се заселват в Добруджа, Анадола и други части от тогавашната Османска империя. За първи път кримските татари се превръщат в малцинство в своите земи. Не ти ли прави впечатление думата"анексиране"? Това е генетично заложено у руснаците.Те просто са агресори. Отново анексия на Крим,но след близо 230 години.

и да си говорим ПАСЕ не може да пасе Русия. Русия може сама да си пасе.

от тук нататък какво друго и остава освен да пасе.

По простата аритметика не всички са за санкциите не беше лошо да бяхте написали кои страни са против това отношение към Русия за да се разбере най после КЪДЕ СМЕ НИЕ в цялата тази работа. Защото президент,премиер,председател на народното събрание,външен министър мълчат като риби,а мисля ,че това е важно да се знае от българския народ.

всички ние - нормалните БЪЛГАРИ - сме срещу азиатската империя на злото, която беше поробила България през втората половина на 20-ти век с робство, по-страшно и от турското! Ама вие изцапаните руски подлоги това не го разбирате...

Да се бяхте противопоставили вие "нормалните българи" 1946г. когато СССР тогава което вие сега отъждествявате с Русия опрости репарациите на България и беше единствения фактор да не бъде страната ни оръфана от съседните нам държави.Както искаха нашите приятели Англия и Франция,а нормалний.

Дипломатически източник в Брюксел заяви пред ТАСС, че седем страни подкрепят отмяна на санкциите. Цитират се Австрия, Унгария, Италия, Словакия, Франция и Чехия. По-рано Гърция също изрази недоволство от опитите на ЕС да игнорира позицията й по отношение на Русия.

Това няма никакво значение. Изброените държави трябва да спазват общата политика на ЕС.

На кремълското джудженце още много работи ще му влизат и ще му зачукват, хахаха!

Със всяко подобно решение Европа и ЕС в частност приближават момента в който ще се "врътне" и кранчето на "Северен поток"!!! А добре знаем че 60% от икономиката на Германия и Австрия ЗАВИСЯТ от него!! Добре е да се МИСЛИ поне за близкото бъдеще!!

русифилистичето сополивичко ти... Ами нали ако можеха, тъпите рашънски пияндета щяха да врътнат кранчето още когато за първи път въведоха санкции срещу тях... И що не го направиха - отговори си самичко... Аман от руски подложчици...

Колкото по - малко е участието на Русия в световни организации, толкова облагите за двете страни ще са повече.

За Соломон Паси ли пишете, че не разбрах добре ?..

ще да е някакъв нов ДЕМОКРАТИЧЕН подход при решаване на проблеми!Когато някой не е на твоето мнение, го отстраняваш от "заседанието"!И си "блееш" на воля без него! Не намирисва ли малко на сталинизъм?

овреме и да обръща палачинката пак към русия, иначе... ...преди да си богат, беден или свободен трябва да си жив...!...ТОЗИ ПРОДАЖНИК ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЕ НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНА...ОПОМНЕТЕ СЕ...

Най-добре е Русия, макар и само проформа, да обяви война на Украйна! Това ще означава край на всякакви членства и заеми от МВФ за хохлите! Какво толкова?! Сащ и досега са във война със Северна Корея. А по нататък ако се наложи и Русия да им нанесе контролирани въздушни удари по примера на Израел!

НЕ САМО "ЗЪЛ", НО И ТЪП! САВЧЕНКО Е УБИЙЦА! ТЯ Е УБИЛА ЖУРНАЛИСТИ! в САЩ ИМА СЪД, А В РУСИЯ НЯМА ? ОНОВА, КОЕТО НЯМА В РУСИЯ Е ГУАНТНАНАМО!

им трябва след като имат малката Сибирска пустош ??

Питам: Кой пасе??

Паси, че и ние покрай него!

На всеки, на който му е дадена свободата да се изучи, каквото желае, да живее, където намери за добре, да работи, каквото намери за добре, да постигне, каквото може, но не го прави, а вместо това обвинява целия свят - той просто едно тъпо копеле, на което и Господ не може да му помогне (освен да си го прибере преждевременно)!

А най-тъпите копелета са няколкото УСА соросоидите налазили като пиявици този форум.

Абсолютно си прав, но това се отнася само за европейци , нали? Защото Крим с референдума показа къде и как иска да живее, но това право никой не им зачита. Що бе, Миме?

вежлив Референдум подпомогнат с малко оръжие както спомена руския президент.

от написаното се подразбира че по-скоро са ги изгонили

Да се пукат руснаците. Те се управляват само от подполковник а ние от генерал

Именно и то - пожарникар, на който звездичката му даде Доган. Нека ги е яд!

генерал Боко Тиквата!!!!!!!!!

След като Донецк и Луганск са самопровъзгласилили се републики , защо непрекъснато тръбят , че имало руска агресия?! Че има много зомбита , има, но има и мислещи хора, които не могат да заблудят!!!

След като Северно-кипърската турска република се е самообявила за такава, защо ревете за турска агресия там. Тия са същия тип севернокипърски турски републики.

За абдалите пояснявам - да, Кипър прилича на Украйна. По същия начин "черните полковници" от Гърция окупират Кипър и едва след това влиза Турция, за да си пази етническите турци. Каквото повикало - такова се обадило!

Как беше приказката? Проблемът на тъпите копилета е че са толкова тъпи, че не могат да разберат, колко са тъпи! :D

Почнал си с авторпортрета като гледам... Продължавай...

отбелязва и друго: огледай се в задника ми като в огледало!

Защото са руснаци. Ако бяха американци, щеше да има американска агресия. Ако Кърджали се "самопровъзгласи" за Ктрджалийска република, каква ще е според кухата ти глава агресията? Въпросът е, човек да може да асимилира фактите , а не да задава риторични въпроси!

се интересуваше какво е това Русия. Отговор: Почти една шеста от земното кълбо и над 30 процента от световните ресурси.

Смях.... Ресурси на Земята колко щеш, а в космоса още повече :D Въпросът е, можеш ли да ги добиеш и да ги оползотвориш.

При всички положения можеш да ги добиеш по-добре и оплзотвориш още по-добре от Саудитска Арабия, която за разлика от Русия не произвежда нито стоки, нито изкуство, а убива жени с камъни на мегданя. Прпоуснал си да отбележиш, че Русия не иска да продава тези ресурси безконтролно на ФАЩ, които да сеят чрез тях смърт и разруха по цял Свят.

И въпреки това е клоака, пред пълен разпад. Това не говори добре за руснаците, нали?! Ама нищо де пейте си там самая могучая, докато не са ви забранили руския. Все пак скоро ще ви завладеят.... тотално.

Ти в България се огледай, дет не клоака(( превърнахте България в клошарско гнездо.Ама иначе си голям европеец с голяма евронива и голяма евромотика)))

Това, което не ни казват нашите медии. Екс шефът на еврокомисията Барозу: "На Украйна и остават броени седмици. Управниците на днешна Украйна просто вече нямат време". Ръководителят на МФ, Кристин Лагард: Финансирането на Украйна ще бъде възобновено след спиране на военните действия в Донбас". Извадки от заглавия в западноевропейска преса. "Парите, които до момента Украйна е получавала или са били изкрадени от ръководителите и, или се харчат за продължаване на касапницата на юго-изток". "Изчезнали са и парите за ограда по границата с Русия". "Официален Киев е обвинен в прехвърляне на кредитите от международни финансови институции в офшорни зони". "Фалитът на Украйна е неизбежен" - Файненшъл таймс. Китай ще съди властите в Украйна за кражбата на $ 3 милиарда, предоставени за покупка на храни. Трима кипърски акционери на "Укронафта" искат $ 5 млрд. компенсации за действията на украинското правителство. В случай, че не си ги получат - Украйна е във фалит.

За кой ли вече път, подполковника ще си го премести??????

zeddd

Да си ходят в Сибир!

Участието на почти всички страни в подобни измислени международни организации е съвсем измислено. Съвсем правилно Русия се оттегля...

Време е мАсквА да прекрати участието си и по Българските земи.

Напротив-чакаме ги с хляб и сол,като преди век и половина! Напук на европородажниците!

много демократични тези европейци, европейски и евроатлантиски ценности муци:))))

За голямо мое съжаление се увеличава разстоянието между нормалните хора огромната бюрократична машина наречена Брюксел.Тези хора получаващи огромни заплати съвсем забравят за нормалните хора който се хранят от бизнеса с Русия и руснаците който са едни от най добрите туристи който някога е имала България.Те не са само туристи защото захранват толкова много сектори и на без това рухналата ни икономика.

Най-добрите туристи са българските, но по черноморието направихте всичко възможно да ги изгоните. Сега си стойте и си чакайте руснаците да си дойдат на крака - те руснаците с пари отдавна заобикалят България....

А дано всички руски измекяри заобикалят вече България. Какво прави тогава ватническата сган заселена по Черноморието ни. Кога ще се разкара?

И по бедните руснаци оставят повече пари от европейския турист.Но тука не е въпроса само за туризма а като цяло за леката промишленост,туризъм ,строителство и още толкова много сектори включително и земеделието.

Да пишем неуморно, другари! Нашите думи тук ще сринат ПАСЕ, НАТО и ЕС заедно с омразния долар и УСА и ще доведат до пълна и окончателна победа на Русия в международното положение!

Не няма да доведат до нищо, но приятно да се знае,че има и нормални,мислящи хора, не е зомбирани от "атлантически ценности"

Рускиня, защо не се прибереш в Русия и не ни оставиш тук да си се зомбираме в атлатнически ценности! Все пак сме си в наша Родина!!! Ний не сме отишли в Масква да ви правим революция, моля не правете революции у нас! Больше никогда!!!

Кво е това ПАСЕ,бе тъпанари?

какво е това россия бе олигофрен?

близо една шеста от земното кълбо и над 30 процента от световните ресурси

Пропуснали са буквата- Р,като я сложиш на место ,и ставка ясно)))

вии руснаците много обичате да копирате и извращавате дори името ви на държавата е откраднато от Прусия

Лазате сега не е 1990г. В момнета американците се борят за оцеляване на техното оръжие долара. Защото ако не се продават енергийните ресурси в $,не знам какво ще стане. Сега има Китай. Който ако не официално поне неофициално подкрепя Русия. И заедно с Русия искат премахване на разплащането в $. А ЕС и да се пени и да не се пени конфликтът е между САЩ и Русия. САЩ не могат да приемат,че светът вече не е еднополюсен. Те и затова бързат с търговския договор с ЕС.

в момента САЩ имат ръст от 5% току виж минали по ръст и китай след година две.

Даваш ли си сметка, колко нереален е този ръст в Кравария? Ръст, отчетен на база хартийки...

КИТАЙ ИЗПРЕВАРИ САЩ ПО РЕАЛНО ПРОИЗВОДСТВО... И си припомни балона дето се спука в САЩ от 2008-2009-та ГОЛДЪН САКС. Щото такива балони в САЩ има и ОЩЕ ЩЕ СЕ ПУКАТ.. Срока за това наближава - 15 МАРТ 2015-та година.. МВФ ВЪВЕЖДА НОВ ТЕРМИН $ РЕАЛНО ПРОИЗВОДСТВО..

...Икономиките са като скачени съдове... САЩ се борят за надмищие, а не за спасяване на каквото и да е било. Нещата са опрели до там, че тези които се борят за оцеляване се обединяват срещу тях. Ако Китай загуби европейския и американския пазар ще се върне в 1995 година. Русия е износител на ресурси и оръжие. Ако няма войни какво ще правят. Само глупав човек може да клакира за Русия или за САЩ. Те са двете страни на една и съща монета.