ОССЕ: Нов вид руско смъртоносно оръжие има в Донбас

Международните наблюдатели от ОССЕ са забелязали нов вид руска оръжейна система в контролираната от сепаратистите Източна Украйна - ТОС "Буратино".

Обратно в новината

Коментари - ОССЕ: Нов вид руско смъртоносно оръжие има в Донбас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхът е голема работа. Вижда всякакви химерчески същества от рода на - таласъми, тролове, орки, зловещи извънземни, вампири, кръволоци и прочие герой от народния фолклор.

Преди малко ми се мярна заглавие на турски журналист - Операция матрьошка. Не можах да вдяна, докато го четох, но сега ми става ясно. Без да иска, тоз журналист откри къде е заровено кучето! Браво!Браво!

Да върви по-дяволите глупавия журналист "още през март, че сепаратистите използват седем системи ТОС "Буратино" и че една от тях е била унищожена" как през март ще имат 7 ще се нищожи само 1 и сега ще имат ново оръжие. от това което се учи в 1ви клас, остава да имат 6 такива системи. Но за журналита и другите които са ходи само на детска градина си е ново оръжие

Новината е фейк. Този Александър Хуг не може да различи Смерч от Буратино и затова говори глупости.

това оръжие е само за извеждане на живата сила на врага - останалото са краварски инсинуации

От последната руска хуманитарка ще да е останало ;-)

Русия трябва да прекрати мераците на кивеските щатски марионетки и палачовци и да ги "седне" на масата за преговори веднъж завинаги.

това е Чебурашка

Забелязали го, но не го снимали, при два смартфона във всеки джоб ? А стига бе, съвсем ни взеха за наивници !

Ние сме в НАТО. Ако Буратино дойде на нашата граница, феновете на Сидер ага над окопа ли ще посрещат братушките с хляб и сол или ще залягат

вие как посрещнахте "бежанците", а дебил на рб и цензурата на хонекер? с хлеб и сол. така ще е.

ще заритаме феновете на РБ.

какъв изказ само: "били забелязали"...и си направиха извода, да не се мъчим сега ние хората да мислим , то бананите с корите ги ядем, господа от говорилнята на оссе

@Dir

ТОС "Буратино" е създадена през 1988... Явно Запада научава за новите "свръхмодерни" руски оръжия с почти 30 г. закъснение!

Прав си! Сега нито един самолет от прословутата коалиция не може да припари до въздушното пространство на Сирия, без да го засече радар. А от къде се пърка тоз радар, специалистите си блъскат гравата и не намират отговор!Хах!

Защо отново не казвате истината. Буратино са старата система. Новата е Солнцепек. А Солцепек е с 24 ствола. Това което е спускано от Отровено общество винаги е с пропуски. Дали не е еврейски номер.

Чушкопек с 36 ствола!

Как ще истреля 30 ракети като има само 24 цеви ? Виж на снимката модераторе ! 3*8 =24

карай модератора не е виновен, щом оссе на физичката меркел казва - значи и математийката ще променим, хахахааааа колко ви трябва да е 2+2 - пита статистиката на меркел... хахахааа

не е Буратино, българската система Чушкопек е по-добра и от двете! Къде си видял актуална снимка във вестник?

И аз чух за тая българската система Чушкопек!Понеже нямаме бойна авиация от граждански самолет нашите хвърляли загряти чушкопеци от тия кръглите черни за три чушки!Чушкопека пада на главата на противниковия войник и като втора каска го захлупва и му опича мозъка на момента!Още е секретно това оръжие ,затова малко хора знаем за него!

Украйна е дала ядрените си бойни глави на Русия през 90 те а в замяна Русия е гарантирала териториалната и цялост.

Точно затова Русия се меси в пълното си право, за да я запази от вътрешният конфликт разпален отвън с майдан.

... както и НАТО е обещал да не се доближава до РФ, а сега циждаме че тя е заобиколена от НАТОвски бази, включително и в Б-я.

оссе с поредната си циганска манипулация. никой не вярва на оссе и меркелската агтипропаганда на хонекер!

bira_more

Има незнам колко снимки на руски самолети в Сирия. Появиха се може би едновременно с паркирането на самолетите. А за Украина - има руска техника, има руска техника... И някоя снимка дето няма как да не е на действаща военна руска техника в Украина. Вижте - то на снимката всичко си личи. И че е в Украина, и че се управлява от действащи руски военни - всичко се вижда.

Като са коленичили укрите, това което е на нивото на очите им ги кара да мислят, че пред тях е Буратино. Но това е само заради позицията която са заели ...

Ако Киев не бе предприемал геноцид, щяха да виждат само лади и москвичи руско производство. сега да не се учудват какво има... да обършат кафявото и да си изпълняват минските ангажименти

И атомна подводна лодка клас Борей коварно се промъква по Днепър към Киев...

Всичко е съвсем законно. Донецката република продава въглища на Украйна, а с получените пари си купува Буратино, за да се пази от Украйна. Не виждам нищо нередно. Просто бизнес!

Единственият коментар по темата е НА СТРАХА ОЧИТЕ СА ГОЛЕМИ.

аз само да попитам , има ли не смъртоносно оръжие ? и ако има , за какво се ползва?

Има адекватно противодействие на тоя ТОС , нарича се TOW2 Aero и бие на 5км. Има LOCK&LAUNCH система която запаметява данни за мишената и я следи и поразява доста прецизно. Така че хамерите леко ако ударят 1 рамо на украинците тия Буратино ще се превърнат в скрап за нула време , само дето не пишат колко е изкупната цена на желязото в Украйна. За водка определено ще има ...

Що не ги успокоиш онези от ОССЕ, че вдигат такъв шум ? Разкажи им за тия убийци на Буратино, че да се кротнат.

Ти ако си мислиш че тези военни там не са чували за подобни МЗРК-та от типа на TOW жестоко се лъжеш. И на Нане и на Вуте им се кара Е класа , друг е въпросът дали може да си я закупят. А хамерите ако не знаеш не дават нищо даром , особенно оръжия нови разработки струващи куп пари. Кувейт навремето когато ирак ги нападна преведоха на хамерите няколко милиарда за броени часове и помниш какво стана - войната приключи за норматив. Така че който има парите той поръча музиката.

Понеже съм служил в ракетни войски Та да ти кажа!Като произведат изстрел ,си сменят веднага позицията,моментално!Виждаш на каква остановка ,верижна с висока проходимост е разположена системата.Те нямат излъчватели за насочване на ракетите и няма как да ги прихванат, а визуално е много трудно,почти невъзможно ако са на прикрити позиции.Да не говорим че има и други начини за прикритие!Ще им хванат пушека!

Това е наистина страшно оръжие. При него запалителна смес се разпрашава и като облак обгръща всичко за секунди. След това се запалва, температурата достига няколко хиляди градуса. Изгарятето и толкова интензивно, че всичкия въздух се издухва и след взрива остава вакуум. Той от своя страна доунищожава останалото. От това оръжие не можеш да се скриеш в окопи или сгради. Запалителния газ влиза през всяка пролука. Точно с това навремето руснаците са пържили китайската армия.

Не точно с това изпържиха китайците. Но виж талибаните из Афганистан яко се поизпекоха. А китайците - ами поинересувай се колко и каква артилерия е била събрана, защото при мен се промъкна иформация че по-голяма плътност на артилерията е правил само Жуков при атаката на Берлин. А иначе си е било касика - артиляерия + РСЗО.

да го има наистина, достатъчно е само на снимка за да има възпиращ ефект

Колко още снимки от парада на девети Май има да пускат тия смешници.

И, как няма, като вече е трудно да се снабдяват с муниции, бойците на ИД, да не говорим, за колони те с цистерни към Турция. Само една продажба на антики в Англия ще им остане, но, това не може да компенсира приходите от петрол и редовната доставка на български муниции.

Украинското министерство на отбраната съобщи още през март, .. А ЗАЩО СЕГА ПАК СЕ ПИШЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС? Да не би заради Сирия? Това е част от инфовойната срещу Русия. Чакам сега пак да се сетят за Боинга.

То за Боинга се знае,че руски войници го свалиха.И после преровиха багажа на избитите пътници.Цял свят видя и им слуша гадостите,че пътниците били с източена кръв.Ще плаща масква големи обезщетения,но няма да може да компенсира безкрайната глупост на путин който подпали този кървав и пагубен за русия конфликт.

като гледам снимката - отзад се вижда руска полицейска кола това не е снимано в Донбас

Интересното при термобаричното оръжие, е че се разпрашава на много финни капчици в голям облак преди да бъде възпламенено. По тази причина не става да се използва при силен вятър. Но пък иначе е ненадминато като мощ на взрива. Където гръмне и поглъща всичкия кислород в диаметъра на взрива. Така че ако нещо случайно е оцеляло, то просто няма какво да диша. Друг ефект на оръжието е, че причинява мигновен вакуум, който кара белите дробове да се издуят и пръснат като свръхнадути балони в миг. Американците си имат MOAB - Mother Of All Bombs, но руснаците ги бият по мощност с FOAB - Father Of All Bombs.

нещо подобно пускат в СИРИЯ по тунелите. На едното видео се вижда как из целия пейзаж изведнъж се появяват малки облачета от входовете на тунелите. Изглежда като попадение на шрапнели в полето, ама са избухвания из-под повърхността. Всички в тунелите под земята са отишли при Аллах. Гадна смърт!

LeGrandTulup

Да, и аз помислих тези облачета за причинени от шрапнели, но някак си неестествено изглеждаха. Ако отдолу има тунели и там е бил взривът, това обяснява нещата.

Доколкото си спомням, тъпачката Псаки обвиняваше още преди година, че имало там системата Чебурашка. Нищо ново, най-вероятно заводите в Луганск и Донецк да са усвоили производството, но честно казано едва ли са видяли това.

Че кога ПлЕVNалиев е заминал за Украйна?

Нищо ново няма в това. Виж като "улети на базу" тогава вече е ново. Майтапа настрана ама много удобно някак си, се е провел този разговор бе. По телефона. За Ройтерс. Интересно.

На агресията,трябва да се отговори адекватно,особено когато се брани собствена територия!!!УКРАЙНА Е ЧАСТ ОТ РУСИЯ!!!КАКВО ТЪРСИ ТАМ САЩ С ЦЯЛОТО СИ НАХАЛСТВО???

Егата у украинецо!Кво търсиш у София?

Украйна НЕ Е ЧАСТ ОТ РУСИЯ! Навремето Украйна беше част от СССР, но това време отдавна отмина. Днес Украйна е отделна независима държава и украинците имат правото да определят съдбата си, респективно външната си политика. Не мога да разбера защо Русия отказва да признае това право на бившите страни от соц. блока. Ако можеше, тя би попречила и на България. За щастие по една или друга причина това няма как да се случи...

много си щастлифт като те гледам!

А не бъди толкова сигурен , че да не станеш фураж за прасетата.

Тия от оБсЕсере яко са се напушили! Видели са те на Буратино..... чепа. Ако Новорусия разполагаше с такива системи, досега потрошенко да е станал на шашлик.

ще проливат християнска кръв и ще се "грижат" за православието!

Чудя се кога пишете истината тук коментиращите. Когато сте удовлетворени, че някой в Сирия бие по главорезите на Маккеийн или когато тук сте за същите тези но в Украйна. Сигурно го правите заради другата новина, че НС приели на главорезите да им дават работа в българия територия, а българите да изчезват. И затова тук сте за главорезите в Украйна?

Мога да не се съглася, но уважавам всяка принципна и последователна позиция. Има ли принципност и последователност в политиката на американците в Украйна (за ЕС не коментирам, те са от масовката, дупедавци на американците)-не. При аналогична ситуация в Сърбия подкрепиха косовските бунтовници, които дори не са коренни жители на областа, а преселници от процес на преселение в продължение на около 100 години, за разлика от Домбас, където руснаците са Коренно население. Крим е руска територия!!! И всички го знаят!!

по смешно нещо отдавна не бях чел, 1870 година % россияни живели в Крим е точно 0. След това до депортацията са под 10%. Чак след депортацията и последвалата милитаризация на полуострова през студената война стават преобладаващо населенени. На това ли му викаш коренно. ако не знаеш и близо 100 000 българи са изселени към сибир и казахстан да усвояват степите, като половината са починали по пътя благодарение на "идола" Сталин

на тез, кои ги обслужват .. лесно горящи дървени войничета.

може би има в песните, но да ишете в статия за военни оръжия може би - изтеглете си статията, защото това си е спам и пиар

а можна не ползвать , ся, смертелние..ржуя

Пропагандата няма спирачки.

Ако може да вкарат няколко във Фашингтон!

може, ако ти викаш на задника си фашингтон - може!

Как така това е садистично оръжие, а изгарянето на живи хора в профсъюзния дом на Одеса е следобедно развлекателно мероприятие... За разлика от неолиберастите с техните еврогейатлантически ценности Путин и сега управляващите в Москва са трезво мислещи с талант на анализатори (това е нещо, което напълно липсва в българското управление и неговия министър на военното земеделие).Без задълбочаване може да се разбере колко по-висока интелигентност има в Путин заразлика от други президенти ( не трябва да сравняваме с Росен Плевнелиев, защото той талантливо прост и ограничен, при това зависим вероятно от по-рано извършени от него престъпления, без да се изключва и варианта международни престъпления). Това е разликата между нашия и техен свят. Ние само за 26 години деградирахме и изостанахме безвъзвратно. Като такива не ни е работа да даваме оценка на събития и факти от Новорусия. Тамошните жители бяха обстрелвани с различни оръжия за масово унищожаване. Е, и те имат право да се въоръжават!

в одеса путин изрично беше разпоредил на тайните служби да ги палят СЛЕД като ги убият, той е хуманист, все пак, нали така

Не, лично той ги палеше. Ти не го ли видя в дъното на един кадър как изскочи от един прозорец с факла в ръка, смеещ се демонично?

Може ли да ми дадеш телефона на Путин, че да се "осведомя" от първа ръка по някои въпроси.

Парцалев, ти си луд.

този които ползва такава система, не му пука за цивилни жертви или колко инфраструктура ]е разруши, пак и с пропагандата е много лесно - след това ще кажем че украинците сами са си разрушавали градовете и трепали народа си и развбира се всички ще повярват, а лошите западняци ще говорят друго, ама тях няма кои да ги чуе

И как така реши, че това оръжие ще бъде използвано в населено място, а? Или щом ти се подмята в статията, значи е сигурно за теб и вече даваш морални оценки. Няма що... страшна обективност. То, ако е за въпрос, сграда може да се разруши и с няколко залпа от 120 милимитрова гаубична батарея, с каквито укро-фашагите разполагат в стотици, ама нали те са от твойте и техните престъпления не се коментират.

Това означава само едно. Руснаците знаят за намеренията на запада нещо повече от това което се тиражира.

това означава само едно: ти си платен руски червен трол. заради продажници като тебе ще гледаме руски танкове на българска земя някой ден

Наивник си Деба, наивник!

Мануел

Ти няма да видиш руските танкове щото ще си в чувала и в трюма на някой кораб, който ще те откара в Сибир

Не знам дали някой от вас има представа, обаче термобаричните бомби са едни от най-садистичните модерни оръжия. Това, което причинява, е: пръсване на вътрешните органи от вакуум, изпичане жив в температура от 1 000 градуса, изпържване на белите дробове при вдишване на горящия въздух, след което те се и пръскат, ослепяване и т. н. - но не причиняват безсъзнание, тоест няколко минути понасяш всичко това накуп, докато накрая умреш от задушаване, поради липса на кислород. Руско производство...

А , не така братан :) Обонго също ги има. Но неговите са 3 пъти по-маломощни. Вакуумные бомбы :)

Ауууу, друго си е просто да те размажат осколките от минометен снаряд. Ах колко хуманно е... направо си умираш с усмивка на уста...

Това нещо е създадено през 70-те години на миналия век. По-старите помнят как китайци нахлуха в СССР по него време и всичките се изпариха. Тогава се чудехме как става това? Американците имат респект от него. На бойното поле за минути унищожава цял полк. Имат го само руснаците и то сега го показват, защото им трябва.

имат го всички големи, червен тъпако. американците са го тествали преди много години за унищожаване на кораби, чети малко, преди да пишеш глупости

Нее само САЩ може да дават оръжие на своите.

Всяка новина свързана з Русия е свързана с война, оръжия, хлебарки- разузнавачи, изтребители, военни действия, космочески войски .... Е.....ти тъпата държава!

така е, брат. изходът е само един - някой да вземе да я нюкне тая "държава", да я заличи от земята, та да можем да спим спокойно. ама няма да е лесно...