Украйна и Русия отбелязват покръстването на Киевска Рус

В Украйна и Русия отбелязват 1000 години от кончината на княз Владимир Велики и годишнината от покръстването на Киевска Рус.

Обратно в новината

Коментари - Украйна и Русия отбелязват покръстването на Киевска Рус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понякога и в съвремието, Църквата дава надежда за погаждане и мир.

Замисляли ли сте се какво отбелязваме,едва ли не като `честване`ние Православните.Датата на обесването на Левски и е по-зачитана от датата на раждането му; датата на убииството на Ботев е по-зачитана от датата на раждането му.Песен има за смъртата на Шшиман ,а не за победите му ... Сега и тези с този-Велик....щото умрял!Можем до стигнем и до Рождество-при нас е `по-ниско` от страданията Божии преди Възкресението.Православните теолози вместо да си гледат пъпа да помислят по това.

На коя дата правиш помен на твоите близки, на смъртта или на рождението! На светците се чества също датата на смъртта!

Мда. Святослав I Игоревич беше велик владетел. Разчистваше враговете на хаганата един по един. Синът му Владислав беше още по - велик.

БЪЛГАРКИТЕ княгиня Елена - Олга/Хелга Киевска И Анна обединиха Русия ТОЧКА. БЪЛГАРИТЕ Кирил и Методий дадоха на Русия кирилицата ТОЧКА. - Путинннн очакваме едно большое СПАСИБО.

....Голяма мъка му е на м- р Путин, че Украина отряза пъпната връв, която захранваше Масква с история и минало. Отстоявайки своята независимост и стремеж към Европа и ЕС, Украина със столица Киев доказва, че неслучайно е приела християнството през 988 година. Украина се стреми към европейската цивилизация, за разлика от Масква. През този период, ако изобщо е съществувала Масква е била в състояние градче... без съществено значение ....Изобщо през този исторически период за Рассия като държава не може да се говори - съществували са отделни градове- княжества, които поради различния си етнически състав са воювали помежду си...Покръстването на Киевското княжество, касае единствено Украина. Рашките да празнуват след 200-300 години.

Не съм сигурна ,че имаш право да даваш мнение, при условие ,че даже не знаеш как се пише Mосква. но ако това помага да избиеш комплекс на собствена незначителност , тогава давай

.... Масква.. Москал... все едно, няма как да се сравни с истински древния Киев... ))))

Името Владимир е изконно украинско име,носено за жалост от руснак.И това доказва само,че Киев винаги е бил руски град, а не измислен украински.Тука нещата са както при на с и македонците.

... колкото Игор/Ингвар и Олег/Олгерд са исконни руски имена, толкова и Владимир/Волдемар / да не се бърка с Волдемор, макар, че е доста близко/ и то е толкова руско де... ))))) а то и Борис рашките го смятат за руско име, ама не е ....)))

... може да се направи аналогия в смисъл, че както Македония краде историята на България, така и Рассия краде историята на Украина...факт!

липса на знания и много първосигнален тип може да напише такова нещо

Нито българите са славяни, нито руснаците са славяни....виж украинци, белоруси, поляци са си славяни

Не ,бе не са ... колкото шведите не са скандинавци ...аман от нови правоверни тролове, като теб.

...А Арменската защо не ги е уважила московчаните...?

Смао дето пропускат да споменат как са идвали в България, за да поканят патриарх Теодосий за първи патриарх на Киев! А това не е хубаво, защото показва липсата на признателност и доблест.

нито дума за значението на България при това покръстване???

Слава на Русия, Последния бастион на Християнството! Ние се мангосахме от рИформи

протестантите не са ли християни?

мангосваме се и не можем да спрем щото ни помагат от север

русия и украйна са едно, един народ , рано или късно ще се обединят в една държава

....след зелените човечета, след анексиране, окупация и открита война ... Рассия загуби напълно и безвъзвратно Украина.

"Има Православие - има България! Няма Православие - няма България!"

Аферим Другарке:))) А в ква връзка таковааа?

Патриарха подари на Путин икона на св.Путин и един масътрбокс сигарки, а Путин подари на патриарха ново звание в рамките на тяхната структура и именен музер

Руси и украинци са един народ - Русь. С общо историческо минало и култура. Е, при украинците има голямо значение 3 -вековното полско робство, което е повлияло много на оригиналния руски език в Украйна, по същия начин по който е повлиял сръбския език на българския писмен език и българската реч в Македония. Руси и украинци е същото като българи и македонци. Характерното за общоруското начало е българското изначално влияние, привнесено при покръстването им от българската църковна книжнина, която е в основата на писмения руски език.

Те това е историята. Русия и Украйна произлизат от Рус, наричана още Киевска Рус или Киевска Русия. Местното население на Киев е рус. Не знам по какъв повод се цепят. После са в съюз от 1654г. май. По случай 300 годишнина от съюза, украиница Хрушчов им подарява Крим по време на СССР. А иначе те много са се цепили. Преди да влезнат в СССР са били на 4 държави - Украинска Народна Република, Западноукраинска Народна Република, Украинска Социалистическа Рупублика и Хетманат. Дори се твърди, че са се били помежду си.

Шет, от щатите не им ли казаха да не празнуват една и съща част от историята заедно с Русия, че изглежда, че са един народ, с обща религия, история и култура. Е гати гафа. Те година и половина се опитват да докажат пред света колко различни народи са това и как всеки иска да върви по своя посока /демек Украйна иска американски бази и американска приватизация, даже си канеха фирми/, а сега какво излезе наяве.....

Тук е тънкостта, да се разбере, че московската ламя е обсебила всичко: и земи, и народи, и история, и култура.

ей сорос по гръб не пада.

Много от земеделските земи в Украйна са на американски фондове вече. Стига плещихте глупости на килограм!

Честит празник на РПЦ! Честит имен ден на всички именници - нека Св. Владимир молитвено се застъпва за тях пред нашия Небесен Отец! Представители на ВСИЧКИ ПРАВОСЛАВНИ ЦЪРКВИ са в Москва, да празнуват рожденния ден на Руската Православна Църква - яд ли ви е ЕС и ФАЩ?!? Пускайте платените ла.номети да дращят глупости и плюят на поразия, но ПРАВОСЛАВИЕТО ЩЕ ПРЕБЪДЕ!!!

Затова Русия 10 г беше против независимоста на БПЦ. Княз Лобанов и Граф Игнатиев изпратиха 6 наши владици на заточение, Между тях беше и Иларион Макариополски. Тогава нашите владици започнаха преговори с ВАТИКАНА за преминаване към Римо-католическата църква. 1870 г Русия даде незаявисимост на БПЦ.

Не си Хайдут Сидер, не осквернявай българското, ти си обикновен еничар, поради своето незнание, неразумвий юроде. Днес, "православните" народи са едни от най-изостаналите в света. Не може да има бъдеще най-реакционната и човеконенавистна християнска доктрина. Вие даже не подозирате, че именно православната църква е унищожила нашата българска идентичност, разрушила е първохристиянските ни храмове от 4-ти, 5-ти и 6-ти век и едновременно са изгорени старите ни книги. Тази църква обявява българите за еретици, българската църква и книжнина за еретически. Помислете защо са гоненията на богомилите? Помислете защо има термин "българската ерес". Исторически възникването на православната църква през 381-ва година е породено от желанието на останалите народи в Римската империя, всеки от които е по-малоброен от българския, да вземат властта в Константинопол. Известно е, че от трети до края на шести век Римската империя е доминилана от българите-траки. През това време, не само Константин и Юстиниан са наши императори, а общо 15 от всичките 19 за този период са траки-българи. Всъщност праваславната църква е инструмент на обединилите се в нея други народи в империята да избутат от властта в Константинопол българите-траки. За 200 години , те постигат целите си. След смъртта на Юстиниан Велики, който между другото основава за своите сънародници Първа Юстиниана, независима от Рим и ог Константинопол архиепископия, наследена по-късно от Охридската архиепископия, православието побеждава в империята, нашите църкви са съборени, книгите са изгорени, а обичаите ни са замаскирани като "православни" чрез създаването на митове и легенди. Всичко това променя до голяма степен вашата идентичност. Ние, наследниците на създателите на европейската цивилизация сме обявени за безписменни, най-наглата лъжа. Трябва повече да четете, драги ми хайдутино. Препоръчвам да започнете с проф. Асен Чилингиров.

Защо искате да разпарчетосате историят по предубеждения? Вярата се приема по различно време от народите и се пази на различни места, после пък наши монаси са били в Атон и в Русия и са възстановявали унищоженото от турците.

бегееца, щерев и хем ми е смешно, хем ми е тъжно. Как се преправя историята - нямало славяни, нямало турско робство/само османско присъствие/, намало баташко клане, сигурно няма и арменски геноцид и вече НАЙ-ГОЛЕМИЯ НИ проблем пред Европа - узаконяването на еднополовите бракове!? Ето така се манипулира обществото от САЩ и ЕС/между другото - много съм горд - купих си от метро пилета БЕЗ ХОРМОНИ НА РАСТЕЖА - поредния подарък от ЗАПАДА/

Щях да питам що за хора слагат минуси за исторически истини, та те не са хора.

Цар Борис I по кръщение Михаил - Покръстил болярите и целия Български народ през лето 865 от христа.

Св. Киприян Цамблак Чудотворец - Митрополит Киевски, Литовски, Московски и на Цяла Русия. Българин, роден около 1330 г. в Търново. Обединил и реформирал Руската православна църква по концепцията на Патриарх Евтимий Търновски. Превел и разпространил светите книги.

А пък България е започнала покръстването си преди 1151 години.

КНЯЗ ВЛАДИМИР Е СЛАВЯНИН (РУСКИ )И ТОВА Е ИСТИНАТА !!!!!!!!!!!!

Защо обиждаш паметта на КНЯЗ ВЛАДИМИР...? Не стига че си присвоявате победи във войни на други народи ,ами и личности крадете...Не случайно Македония е създадена по ваш образ и подобие...

княгиня Олга е българка и е внучка на българския българския владетел Борис I Покръстител.

Киевска Рус е Киевска Рус. Новгород Рус, Владимир Рус, Твер, Ярославъл. Това се все отделни княжества. Последното е Московска Рус. Когато Киевска Рус приема христианството, Москва въобще я няма на картата. Колкото до словените, това е българска дума равна на христианин, просветен човек, приел вярата на Христос. Никога онези северни племена не са се наричали славяни. Имената им са анти за източните и венети за западните племена.

така е. И одрисите, бесите, гетите и останалите племена НИКОГА НЕ СА СЕ НАРИЧАЛИ ТРАКИ! Това са били отделни племена. Те и французите до определено време не са се наричали французи, а алемани, бургунди, лонгобарди и т.н. - все отделни племена.

Паисий

Държавата на Карл Велики е била върху цяла западна Европа. ОТ ГЕРМАНСКИТЕ ПЛЕМЕНА (ФРАНКИ) СЕ КОНСОЛИДИРАТ ПОСЛЕ ТРИ НАРОДА - ФРАНЦУЗИ, АНГЛИЧАНИ И НЕМЦИ - В ТРИ РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ. Не е достатъчно да се знаят само отделни "факти", спуснати от посолството - трябва да се знае цялата история и да се РАЗБИРА нейният смисъл, щото това е ПРОЦЕС, а не застинали факти!

Нерде Багдад, нерде Цариград? Но щом си говорил с траките, няма да споря я?

Каназ субиги, Кубрат е наричан РУС! Брат му е наричан КИЙ, оттам и КИЕВ .Славни, СЛАВЕНИ са наричани, някой от тракийските племена.Руснаците твърдят че славяни, идвало от СКЛАВИ- роби !!!При тях сигурно е така, почти до 20в. селените в Русия са роби и продавани, като такива. "мъртви души" на Гогол.

а бе тоя с тъпоитията си не престава - като циганите лил това са братята ти

не руснаците, а немците твърдят, че славяни идва от СКЛАВИ А немци идва от неми хора, нали така!? АМАН ОТ "НАРОДНА" ЕТИМОЛОГИЯ.

Уважавам коментарите ти, но има и известни неточности. Именно на латински склави означава роби (несвободни хора) и така римляните са наричали всички племена по периферията на империята. Словене, а не славяни е името на ЕДНО тракийско племе обитавало земите в днешните Родопи (сега в територията на Гърция). След реформите на Папа Григорий около 1560-1582г. много старинни източници са унищожени като ерес и се пренаписва познатата ни днешна европейска история и именно от тогава се възприема понятието Славини, по късно изменено при Екатерина Велика в Славяни ( естествено за идентичност и удовлетворяването на амбициите на нововъзникналата Руска Империя). Това най- общо. По задълбочените исторически справки показват кой народ, как е използвал историята за неговите си амбиции, цели и претенции.

Словени е Вяра. Не племе. Племена са онези, които се кичат с пера и бамбукови пръчици в носовете. Словените са онези, които са по Словото Божие. Но не на юдейските предания наложени с кръв и меч на събора през 383г. в Царигпад.А българските народни обичаи и вярвания. Те затова са обичаи...защото се обичат а не са Закон. Тогава Готската служба водена от Епископ Доростолски Урфила е не допусната на заседанията на събора. Същият Урфила, който разбива догмите на юдохристиянството на евреина Атанасий Александрийски на непризнатият днес за Вселенски събор през 343г в Сердика. При династията на Констанциите. Синовете на Свети Цар Константин Велики. Не четете жълти страници само. В нета е достъпна "Солунската легенда". Въпреки че е опороченото житие на епископ Урфила, с лично име Курила, живял през 4-ти век и представе но за житие на Кирил Философ, там пише буквално: "Езики словенски , рекши се блгари". Т.е. Народите словенски, наричащи се българи. В Старобългарският език , думата "език" е в смисъл на народ.

средновековната латинска дума (славус-с латински букви) роб, слуга,на гръцки славянин пак означава-роб. Добре че съм наследник на българския господарски род.

както винаги хамерска цигания

и още тъпотия в руския език нама дума - умраза -може да е ваша индииска

Предпочитам индиска от колкото русо-славянска помия..

На цар Киро роднина ли си? Ауууу - направо Капетинг по цървули

Абе, ще се изпразните от кеф покрай Пукин :))

БЕГЕЕЦА ПАК СМЕНЯ НИКа си - ум нямам от никовете ам няма

Vladimir Borisov

ИВАН-ЧЕТИ ПУКИНСКИ ТУПАН.

покръстването на Владимир става в Херсонес - това е на полуостров КРИМ, а той е в Русия пак! Така че нещата са си по местата. Тогава столица е била Киев, но сега е Москва. И в БГ е имало други столици - Плиска, Преслав, Търново, Охрид... но сега е София.

Че то Крим няма и година откак е окупирана от Путен. Аз не споря, че Москва е столица Ама какво е общото на Москва с украинеца Володимир, кръстил украинците в православие? Като на македонците със Самуил

Бил съм там.Храмовият комплекс е нещо уникално. Православието в Украйна и Русия има значение в пъти по-голямо,отколкото в атеистична България. Православието ще събере отново братята,настроени от разпадащите се икономически,физически и душевно лихвари един срещу друг. Както казват набожните люде- време е за огън и меч срещу Сатаната и служителите му.

Кого ще събере? Украинците отдавна вече стрелят в руснаци, защото истинските им врагове са РУСНАЦИТЕ Миналата година едвам се спасиха от руска окупация. Сега вече за едно селфи - куршум в главата и чао

Зомбита бол. Неизлечимите случаи ще се разстрелят по стара руска традиция и останалите ще продължат напред.

Към Бегееца - при теб цари умразата. Ти си опасен. Ти си човекомразец, ти си за Нюрнбергския съд. Твоето прилича: Кучетата си лаят , а керванът си върви. Лай си бегеецо, лай си и си пий след това хапчета за успокоение на нервите!

умраза - е РУСКА ДУМА на БЪЛГАРСКИ - О м раза Вие - путинистите мразите хората, които не ви лижат отзад НЯМА ДА СТАНЕ Пу е фашист Пу е световен терорист

Паисий

а Обама, Буш 1 и 2, Клинтън, Рейгън и останалите хамерски президенти са миротворци. Не са "провели" нито една война!

ПОКРЪСВАНЕТО НА СЛАВЯНИТЕ НЯМА НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ УКРИТЕ (ЗАЩОТО НЯМА В НИТО ЕДИН УЧЕБНИК ИЛИ КНИГА ДА СЕ СПОМЕНАВА КАТО ПЛЕМЕ )

Ще си кажеш ти, г ъз олизец путенски. Вие искате да окупирате Украйна, ама ще ми окупирате на баба ми цъфналите налъми. Путен се провали. Както и ти

ХАМЕРСКА ЦИГАНИЯ ОТ БЕГЕЕЦА

Не беше ли по-логично нашия патриарх да отиде в Киев!? Все пак 1000 години от покръстването на Киевската Рус, на на Московската :)

продажните ни политици стигат. Те ходят по Брюксел и Вашингтон и подкрепят хунтата в Киев. Църквата е отделена от държавата.

ДНЕС СЕ ПРАЗНУВА 1000 ГОДИНИ ОТ ПОКРЪСТВАНЕТО НА СЛАВЯНИТЕ ОТ СЛАВЯНИНА ВЛАДИМИР А НЕ ОТ УКРИТЕ !!!!-ЗАЩОТО УКРИ НЯМА ВЪОБЩЕ ТОВА Е ОТ ПРИКАЗКИТЕ НА ПОЛСКИ ПИСАТЕЛ !!!И ТОВА СТАНАЛО НА МЕСТОТО НА ДНЕШНИЯ КИЕВ - КИЕВСК РУС Е ПРИЩЯВКА НА ЖУРНАЛИСТИИЕ НЯМА ТАКОВА ПЛЕМЕ НАЦИЯ И И Т Н ИМА РУС- ИМА СЛАВЯНИ !!!

Славяни в средновековието означава роб(така и е и на англииски език)..ха.ха Аз съм от господарския етност-българския.

АНГЛИСКИЯ ЕЗИК Е ОТ 19 ВЕК - ДО ТОВА АНГЛИЧАНИТЕ (БУРЖУАТА )СА ГОВОРИЛИНА ФРЕНСКИ И НЕМСКИ А СЛЕД ТОВА С ПОМОЩА НА РУСКИЯ СЕ ОБРАЗУВА АН-Я ЕЗИК - СМОЛ МАЛЪК -С Е КАТО СЪЗВУЧИЕ ТИО ИЛИ ГО ИМА ИЛИ ГО НЯМА - ЧЕТЕТЕ ДРАГУНКИН ЛОНДОН - ДОН - РЕКА РОСТОВ НА ДОН - ГРАД НА РЕКАТА- ВИДЯЛИ КОСКО СИ ГРАМОТЕН

Фен-клубът на Зи Зи Топ чества годишнина от основаването на групата. Носят се хоругви с обложката на първия албум, има щанд с ценни реликви - аксесоари и вещи на групата, а най-накрая всичко се полива с много, много бира...

ДНЕС СПРАЗНУВА 1000 ОТ ПОКРЪСВАНЕТО НА РУС ПРИ КИЕВ - (КИЕВСКА Е РУС Е НАРИЧАНО ОТ ЖУРНАЛИСТИТЕ И НЯМА НИКАВО ЗНАЧЕНИЕ КЪМ ДНЕШНИ ТЕ ЖИВЕЩИ В КИЕВ - ПОКРЪСТВАНЕТО Е СЛАВЯНИТЕ !!! ЧЕСТИТО

Славянството е измислица на един хърватски монах от средните векове с което заиграват руснаците

Паисий

прав си - няма славяни и ние нямаме нищо общо с руснаци и сърби. Не им разбирам нищо като говорят. За разлика от татари, кюрди и турци - всичко им разбирам на езика. )))

И КАКВО СТВА СЕГА НЯМА И СЛАВЯНИ!!!!!!МИ КОЙ ТИ ПЛАЩА ЗА "ЗНАНИЯ""" БЕ КАРАКАФА

Кои славяни? Русите са мордва, хазаро-монголи, командвани от викинги. А днес са чеченци, буряти и тн Славяни са: украинци, поляци, чехи, латвийци, словаци, словени, хървати, сърби. ВСИЧКИ с изключение на сърбите ВРАГОВЕ НА РУСИЯ

АКО ИЗПОЛЗВАМ ДУМАТА КУ.ВА МЕ РАЗБИРАТ БЕЗ ПРОБЛЕМИ ОТ ЧЕХИЯ И ПОЛША ТА ЧАК ДО ВЛАДИВОСТОК :)))) ..... НЕ ЗНАМ ЗАЩО Е ТАКА АКО НЯМА СЛАВЯНСТВО ????

НИЕ ИМАМЕ БЪЛГАРСКИ ПОКРАЙНИНИ В СЪРБИЯ А РУСНАЦИТЕ РУСКИ УКРАЙНИНИ ПО ДНЕПЪР :))) ... НЯКОЙ ЧУДОТВОРЕЦ СОРОСОИД ДА НИ ОБЯСНИ КОРЕНА НА ДУМИТЕ УКРАЙНА И ПОКРАЙНИНА :)

Или защо руснаците взеха името Рус

ЗА РОДОНАЧАЛНИК НА ПЛЕМЕТО УКРОПИ В ИСТОРИЧЕСКИТЕ ХРОНИКИ СЕ СПОМЕНАВА ИБРАХИМ ЛИНКЪЛНА .... А ЗА МАЙКА ДЖОРДЖ ФАШИНГТОНА :)))) .....

ти конкретно нямаш нищо българско. Ти си загубил сянката си, нали апахите по вашия край в Краваристан така викат.

ЩОМ АМЕРИКАНЦИТЕ ВИ ЯХАМЕ ВАС МУТРИСТАНЦИТЕ И ВИЕ НИ СЛУГУВАТЕ , ЗНАЧИ СМЕ ПО-УМНИ И ПО-ВИСШИ ОТ ВАС :)))

Нали ти обясних, бе тъпанар ленинградски: на славянски език (украински) КРАЙНА означава ДЪРЖАВА А русия са племената извън държавата

Паисий

роди се ново езикознание. "Вашингтон" пък на древноанглийски сигурно значи "столица"!

Украjна и покраjине - све je спрско, дружице...

То пък, защото Украйна е самостоятелна държава... Сега се намирам на място в което има много украинци и руснаци и трябва да ви кажа, че разлика между тях просто няма! Това е един народ и винаги ще си бъде!

Защото с това ти пълнеха главата. Нищо общо нямат руснаците с украинците. Попитах google за генетичния фонд на руснаците и украинците

Бегец ти четеш ли закакво става дума. За Киевска Русия, а не Уктайна. Да Първоначално се създава руска държава със столица Киев. На България столицата винаги ли е била София,та пишеш глупости. И понеже е 1000 години от покръстванеот на Русия ,за което заслуга имат българите, затова и Русия празнува. Киев си е Киев не всичко е майдан.

И защо, тъпако Киевска Рус трябва да има общо с Рус Русия? Защото ти така си решил!

а мангаолов иска да е славянин и зенае че има и уста

"2. Отнети ни са Македония,беломорска... още Тракия,западните покрайнини,част от Добруджа. " Македония ве отнета от Англия на Берлинския конгрес. Беломорска тракия и Запандните поктайнини след ПСВ също. А след Междусъюзническата война оставаме без цяла Добруджа. Що се отнася за останалото . Ами както гледаш сега хората като са закупували нови коли и апартаменти та пушек се вдига. По списък се чакаше защото лихвата неше 1% и ценире бяха ниски. Дали ако бяха сегашните условия толкова хора щаха да имат собствени жилища.

По списък се чакаше за около двадесет години за Лада защото внасяхме само руски боклуци. Живеехме или на село или в панелки. Летувахме всяно лято, но в работнически почивни станций при мизерни условия, излизание зад граница нямаше, телевизия - само една програма и в петък съветска!

А СЕГА СЕ НАРЕЖДАТЕ НА ОПАШКА ПРЕД КУХНЯТА ЗА БЕДНИ И РОВИТЕ ПО КОФИТЕ ....:))))

Не говори глупости бе боклук. Нито си бил роден по това време, нито си чел за него. От 1967 до 1975 г. никога не се е чакало за автомобили. Колите си стояха във витрините на ЦУМ. Тогава народът масово използваше градски автомобилен транспорт и БГ железниците (просто, защото беше по евтин, на всичкото отгоре и редовен,нямаше населени места без връзка). Жигулито струваше 6300лв. колкото един двустаен тухлен апартамент, примерно в центъра на Велико Търново по това време. След 1978 година, когато БГ гражданите реално понатрупаха по-вече спестявания, тогава настъпи по-голям глад за коли и затова с предимство се ползваха хората работили в чужбина Либия, Коми и т.н. Как мислиш и колко време е необходимо да се настрои автомобилната промишленост за настъпилия бум на търсене на автомобили. Да те светна, БГ произвеждаше Булгар-Рено по лиценз и по договор за вътрешния пазар, но след като продажбите бяха по-малки от производството, започнахме да изнасяме за Турция и Иран и франсетата ни резнаха и прекратиха лиценза.

"баба Гуси ( нерегистриран ) 28.07.2015 06:49 .1000г КГБ-прайт " Ти да не си наследница на фесовете,че пишеш глупости

Да обобщим: Киев празнува 1000 години от присъединяването си към християнските и православни ценности. А Русия какво празнува? Това че Руският Патриарх е подарил на Путин икона на Свети Владимир? Ами той Свети Владимир Кръстител е украинец с български корени

Прочете ли хубаво "бегеец" КИЕВСКА РУС, украйна е област и никога е нямало украинска държава. Измислена е от СССР......

Бай Ставри

Много си прост! КРАЙНА на украински славянски език означава ДЪРЖАВА. А не на края на Русия. Русия е измислена Хазарско-Монголска държава, която е откраднала историята на Украйна, народите на Кавказ и Сибир и златото на България

1000г КГБ-прайт

През 971 руските орди разрушават Плиска и България пада под Византийско иго. През 1552 Иван Грозни разрушава Казан и Волжка България. Във войните си с Турция руснаците отвличат десетки хиляди българи за крепостни. Русия е против създаването на Екзархията в 1870. Плащаме и войната 1877/78 с 32 тона злато. Против Съединението е и изтегля офицерите си преди войната със Сърбия. Детронира Батенберг, искащ независима България. Напада ни през 1916 и е бита. Организира метежа от септ. 1923 и плаща взрива през април 1925. След 1944 избива елита и прави от България коцлагер. За 45 г разорява България и днес продължава да я ограбва. За всичко това - като българин - аз мразя Русия!

Преди 1989 година по селата никой не си заключваше къщата, всяко село имаше здравна служба, зъболекарски кабинет, аптечен пункт, детска градина училище, редовен транспорт до по - големите населени места.Милицията не позволяваше на мургави и не до там мургави паразити ежедневно да крадат, бият и изнасилват безпомощните пенсионери.За всеки, дори и за инвалидите имаше осигурено работно място ... и т.н.Хората се пенсионираха на по 50 - 55 годишна възраст. И сега внимавайте - ЛИХВИТЕ ПО КРЕДИТИТЕ бяха ... от порядъка на ЕДИН процент годишно. Храната беше екологично чиста,произведена в България - без ГМО, без хормони и консерванти и т.н.

... и не си спомням на някого да му е хрумвала идеята да па прави гей паради ...

И аз да врътна един списък, че е много модерен сред тия дето се продават за конвертируеми рубли. 1. Режим на тока. 2. Списък за кола. 3. Списък за апартамент. 4. Опашка за дефицитни стоки. 5. Задължително посещение на културно масовите мероприятия. 6. Молба за ходене в чужбина. 7. Предимно съветски филми в кината. 8. Предимно съветски книги в магазините. 8. Всички получават едно и също. 9. Имаш нужда от връзки за всичко. 10. Децата на нашите хора са винаги с предимство. Какво ни донесе советската окупация: 1.Избиват елита на България. 2. Отнети ни са Македония,беломорска Тракия,западните покрайнини,част от Добруджа. 3. Измислено е македонско малцинство и са карани хората от Благоевград насила да се пишат магедонци по паспорт. 4.Отнемат земята на българите и цялата продукция заминава за СССР-експлоатирани са деца с безплатен труд (бригадите) 5. Ставаме руски концлагер и българите които искат да избягат се застрелват. 6.Забранява се религия

О колко беше хубаво ,но за советските граждани като Г.Димитров и Луканов...и цялата руска шайка ...ОЙ БЯХА ТРУДОВАЦИТЕ И МИНЬОРИТЕ В УРАНОВИТЕ МИНИ??Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

А б е къв българин си, продажник си ти.... по същата логика треба да мразиш и америка, но ги обичаш предполагам.

Укрите започнаха и историята да крадат, също като македония....и двете измислени държави.

В един паралелен свят, в който България не бе управлявана от дупедавци, българската дипломация отговори на изказванията на подпийнали имперски чички и обяви, че Русия е просто една по-голяма Македония.Дадохме им азбука, религия,отпуснахме им стари наши територии, измислиха си нация и сега се мислят за голямото добрутро

Аз станах католик защото православната църква е вече чиста пропагандна на КГБ...(И в БПЦ-синода има 11мъченици на ДС)Православието вече не е религия.Да ви е честито "Путларах акбар"

Руските боклуци от цял свят празнуват под зоркия поглед на Пути! Той подарил на руския Патриарх (и негов колега от КГБ) безценна икона от 19ти век, която нарисувал сам!

глупак

ТАКОВА НЕЩО, КАТО ЕДИННА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА НЯМА! ИМА ИЗВЕСТНО СХОДСТВО В РИТУАЛИТЕ, НО ИМА И СЕРИОЗНИ РАЗЛИКИ. ПРАВОСЛАВИЕТО Е ПРОВОДНИК НА ПАГУБНОТО РУСКО ВЛИЯНИЕ. СЛЕД КАТО СЕ ПРОВАЛИХА СЪС Т.Н. СОЦ. ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ СЕГА СЕ ПРОБВАТ С ПРАВОСЛАВИЕТО. НЯМА КОЙ ДА ИМ СЕ ВЪРЖЕ И ТУК КАТО ГЛЕДАМ СЕ ПОДКРЕПЯТ ОТ РЕДОВНИТЕ ПЛАТЕНИ РУСКИ ПОДЛОГИ.

Боже мили, и такива ли празноглавци, като теб, има вече у нас. Толкова си тъп, че дори краварското посолство ще се погнуси от теб.

Вместо да обиди дай аргументи. Кога ли пък сте можели да мислите,;аромитите русофилски мозъци това се оказва непосилна задача - по-скоро слон би полетял, от колкото да се намери мислещ русофил.........