Сергей Лавров: САЩ да подкрепят хуманитарна мисия в Украйна

Сергей Лавров е призовал Джон Кери за разгръщане на хуманитарната мисия в Украйна. Вашингтон: Всякаква хуманитарна мисия на Русия в Украйна би била незаконна.

Обратно в новината

Коментари - Сергей Лавров: САЩ да подкрепят хуманитарна мисия в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

американци, еврогейци, британци, Боклуци... и вашият ред ше дойде! За всеки убит славянин - десет англосаксонци-помияри...

колко са смешни украинците. първо се самоизбиват и после искат да правят хуманитарна мисия със евро американците.това е наи наглото племе което съм виждал....

естествено са руските чекисти! Първо предизвикват криза, отнела и отнемаща много човешки животи, а след това хуманитарна помощ? Под прикритието, на която вероятно едни човечета ще подготвят ново анексиране на територии! Чекистите не са глупаци, но не са и особено умни да измислят нещо ново!

Major Payne

Те и в Грузия действаха по този начин като отцепиха Ю. Осетия...

Нагли руснаци, както винаги. Те ще определят коя държава къде да организира хуманитарни мисии, как пък не.

sawo

Така е, нагли са. А САЩ и ЕС са смирени и почтени. Особено САЩ изобщо не определят коя страна ще нападнат при това напълно незаконно, в предвид че от втората световна насам не са обявявали официално война нито веднъж (защо ли?).

Относно хуманитарните мисии на Русия спрямо България се провят ЕДНОСТРАНЧИВИ ВНУШЕНИЯ! Много коварно се пропуска факта: 1.След като Русия ни освобождава България принуждава княз Батенберг да абдикира (и си взема Кобург, който ни вкарва в 2 национални катастрофи). 2. В първата световна война 1914-1918г. България е съюзник на Турция и ВОЮВА СРЕЩУ освободителката си РУСИЯ. 3. Във втората световна война България е в съюз с хитлеристка Германия и пак е във война с СССР тогава. Питам се защо в периода 1944-1990г. бяхме Швейцарията в Соц лагера, а СССР не ни изтри като нация? Сега както е тръгнало след още 25г. САЩ и ЕС ще ни ликвидират като нация и държава.

??? Това някакъв жалък опит за остроумие ли е? Някакъв недоразвит сарказъм? Или съвършена човешка глупотевина?!

- Концепцията на Руската империя за решаване на Източния въпрос през първата половина на 19 век не предвижда възстановяване на българската политическа независимост, като даже Русия се изявява през 30-те години на века като крепител на Pax Ottomana (периода на укрепване на властта в турските територии и относителен разцвет на отоманската държава). - През този период е възвърнато самостоятелното политическо развитие на съседните на българите християнски и православни народи - сърби и гърци, но за българите не става и дума! Руската политика към българите през този период, гледа на тях като на подходящи имперски поданици за заселване и обработване на пустеещата Новорусийска степ. - Батенберг допринася много за Съединението на България и затова е отстранен от самите руснаци, които са против! Организират му преврат, с контрапреврат е върнат на власт, но не среща подкрепа от Русия и Германия и абдикира. - От своя страна, при Фердинанд, България получава икономически разцвет и дипломатическо признание. Въпреки нуспешните му военни ходове дипломацията му е забележителна и по негово време България обявява независимостта си. - През ПСВ и ВСВ България е съюзник на Германия с цел да си възвърне териториите, които са и били несправедливо отнети не без помощта на Русия. Нещо повече, преди войната ве водят преговори със СССР за участие на тяхна страна с условие за съдействие тези територии да се върнат, но такова няма! - България никога не е била Швейцария на Балканите в смисъл на стандарт и качество на живот. - СССР не ни изтри като държава, защото щеше да се лиши от ценен за нея глас в ООН и други международни организации. И без това правехме всичко, което ни се нареди и територията ни беше отворена за тях. - Историята показва, че ЕС и САЩ не ликвидират държави, а запада даде независимост на всичките си колонии, докато това не може да се каже за Русия - повече от 120 националности и народа са под ботуша им, допринасяйки за величието единствено на Русия!

За САЩ и Запада всяка хуманитарна мисия включваща ХРАНА, ЛЕКАРСТВА, ДРЕХИ, ВОДА и т.н. е НЕПРИЕМЛИВА И НЕЗАКОННА. Какво за САЩ и Запада е законно и приемливо: Хуманитарни мисии със спец части, тежко въоръжени, с хвърляне на БОМБИ, Въздушни удари от безпилотници, ЗАТВОРИ от типа в ИРАК, Сваляне на законни правителства, отвличане на хора и т. н. Изводите са за нормалните хора. Платените драскачи могат да започнат да плюят: СЕГА!

За Русия всяка хуманитарна мисия включваща ХРАНА, ЛЕКАРСТВА, ДРЕХИ, ВОДА и т.н. е НЕПРИЕМЛИВА И НЕЗАКОННА. Какво за Русия е законно и приемливо: Хуманитарни мисии със спец части, тежко въоръжени, с хвърляне на БОМБИ, Въздушни удари от безпилотници, ЗАТВОРИ от типа в Гулаг, Сваляне на законни правителства, отвличане на хора и т. н.

виж,за русия да участва в хуманитарна мисия през последните 100год не съм чувал или може би това е таина.то в русия всичко е таина.за европа и сащ се чува всеки ден.ти си прави изводите.

заболел ме е дедов.. за хуманитарните ви мисии. Важното е като се случи някое природно бедствие да има кой да ти се отзове на другия ден на помощ - както руснаците постоянно правят. А не после да ми идват с метър и ковчег.

Селяк си, вярно. Именно на запад се организират всякакви акции за набиране на средства за закъсали заради война или природни бедствия държави. Не си спомням Русия да е помогнала някъде с нещо. Не е в манталитета на руснаците, нито в традициите им, да помагат на други народи (освен с цел да ги завладеят).

sawo

Така е - набират се средства и помощи основно за войни, в които или те са участвали, или те са предизвикали.

Странни хора са украинците - националната им идентичност се карпи единствено на претенциите че не са руснаци. Добре, така да е, а друго има ли? Ако не, защо напират на всяка цена за територии, в които живеят хора с друго самосъзнание? Тук въпросът кой аджеба е терористът виси със страшна сила.

АКО НЯКО СЕ ИНТЕРИСУВА ОТ КЪДЕ Е ОРЪЖИНТО НА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ЩЕ ВИ КАЖА ВСИЧКО МНОГО ПРОСТО :-АРМИЯТА (БЕЗ АРМИЧТА НА КОЛОМОЛСКИ )Е СЪБРАНА ОТ 18 -30 ГОДИШНИ МЛАДЕЖИ КОИТО ПРЕДИ ДА ОТИДЪТ ГИ УЧАТ ЕДНА СЕДМИЦА )А ОПЪЛЧЕНЦИТЕ СА СТАРИ ВОИНЦИ КОИТО СА СЛУЖИЛИ В УКРАИНА ДО ПРОАМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ КОИТО КАЗА НЯМА НУЖДА ОТ АРМИЯ !!! ПРОСТО ПРИ ВСЯКО СРАЖЕНИЕ МЛАДИТЕ (КАКТО ГРУЗИНЦИТЕ ОТАВЯТ ТРОФЕИ!!! И НАЙ ВАЖНОТО ПЪЛЧЕНЦИТЕ КУПУВАТ ОТ ХАРКОВ !!! ОТ УК-ТА АРМИЯ Т-64 И И С-ТА !"ГРАД" ПРОДАЖНИТЕ ЧИНОВНЦИ ГИ ИНТЕРЕСУВА КОИ КУПУВА ВАЖЕН Е ДЖОБА А КОЛКОТО ПО ДЪЛГО ВЪРВИ ВОИНАТА ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ОБОГАТЯВАТ ЧИНОВНИЦИТЕ!!! ЯИЦЕТО С ПОВЕЧЕ ОТ 280МИЛИОНА ЕВРО!!!ЗА НЯКОИ ВОИНА ЗА ДРУГИТЕ ДЖОБОВЕТЕ

Хич, ама хич не е правдоподомно! Да не говорим за убедително! Очевидно и малкото акъл дето го имаха чекистите закърнява застрашително... От преяждането с власт ще да е!

Искат хуманитарна намеса за да си измъкнат от обсада бойците т.е. опълченците. Украинците трябва да направят както руснаците в Катинската гора - да видите еднакъв подход.

Това в бивша Украйна не е война, а е геноцид!

Всичко което представляват сега Англия и САЩ се дължи на кражби, измами, узаконяване на пиратските богатства, пълното ограбване на бившите и сегашни колонии и множеството войни които водят и до ден днешен. Това е морала който се опитват да наложат като световен еталон, а който не е съгласен е варварин, терорис, световна заплаха, империя на злото и следват санкции, изолация и цветни револщции, но не навсякъде тези приоми минават. Бумеранга винаги се връща, но понякога с по голяма сила и не може да се хване. ЕС неуспя да го хване и сега страда.Англия и САЩ засега слабо са засегнати, но това е само засега.

"Златото на Партията" на Игор Бунич и ще си говорим...

Като Християнин ,съм отвратен от ЕС. Католическата и Православната църква ,явно също няма нищо против умъртвяването на Християни, които нямат нищо общо с конфликта, вероятно следвайки заветите на Христа!? А изродите от Украйна, подкрепяни от Антихриста САЩ и ЕС,продължават да избиват деца и жени,да стрелят по болници и жилищни сгради и това е хуманно и свързано с Европейските ценности? Просто гнус и мръсотия,обикновен Фашизъм. Но който сее бури, ще пожъне...

антихриста беше ссср.не забравяи,че по време на комунизма се забраниха много християнски празници.не си спомням да сме празнували коледа преди 89год.а пък този дядо мраз откъде изникна незнам,ама много калпави подаръци носеше,в сравнение с дядо коледа,а?

Това изобщо не е вярно. Нека не забравяме също така, че руснаците приложиха абсолютно същия трик и в Грузия, преди да ги нападнат. По всички международни норми, изпращането на каквото и да е в чужда държава, без координация с правителството и, още повече с тежко въоръжена охрана, е абсолютно неприемливо. Как ли ще реагират руснаците ако Китайците решат да изпратят "помощ" за елените в Сибир и я подкрепят с тежко въоръжени военни части за я "пазят".

Полша: САЩ да отворят пазара за ябълките ни чакайте !!!

Дори да го направят, представяш ли си колко ще струват с презокеанския превоз - златни направо! Ама то с емоции и плюене по вестниците само не става, трябва и акъл.

Вие ,поляците,не бяхте ли най -големите поддръжници на санкциите спрямо Русия?Не бяха ли базирани у вас самолети на НАТО. Ама с това надцакване и по лошо ще стане.Не виждате ли ,че САЩ води Европа към война.Къде гледат евр.лидери или се занимават с избиране на еврокомисари същото като в нашето НС.

всичко е планувано и нагласено отдавна - няма евролидер, който да не е поставено лице и купен или здраво стиснат за топките или яйчниците.

международни наблюдатели, хуманитарна мисия под егидата на Червения кръст и демилитаризирана зона от двете страни на границата може да прекрати и установи спазването на примирие. И да спрат всякакви руски маневри пред света.

учения на руснаците с войски от двата военни окръга вече се проведоха. Това не намали интензитета на боевете в Украйна, а напротив. Следователно идеята на САЩ и Германия за егидата на Червения кръст е разрешението. Че после да няма "кой свали самолета". Освен това спиране на бойните действия е свързано с демилитаризирани зони от двете страни на границата и международни наблюдатели. Така още веднъж светът ще се убеди кой фашист, кой комунист и кой налита да се бие и да снабдява с оръжие източните райни - тази язва на Украйна.

Путин е окупатор.Вън Русия от Украйна....

Фашистите от УСА и ЕС, които са под едно и също командване, обичат законните работи, при които те НАЙ-НЕЗАКОННО погазват цялото международно право и най-обичат "ЗАКОННОТО" убийство на десетки и стотици хиляди човешки същества, когато това по никакъв начин не им е трън в задника!!! Това е съвременната "демокрация" и това представлява днешният "РАЗВИТ СВЯТ".............................!

Като ГУЛАГ!!!!????

Сталинист да говори за човешки същества ???? само в пропаганда ? А на сваления самолет - там наистина са стотици - не са били човешки същества. Руснаците просто искат през "хуманитарния" коридор да си изтеглят войниците дето сега са обсадени.

Сталинист да говори за човешки същества - само в пропаганда, нали другарю. Много тук ползват думата фашизъм и забравят другаря Сталин с който са едно и също.

деер

Хуманизмът е незаконен!- ЕС. Да живее хитлеризмът!!!! ......... По действията ще ги познаете!

деер

Хуманизмът е незаконен!!! - ЕС. Европейският съюз каза - Да живее хитлеризмът!!!!

Блядта за пореден път доказва колко е малоумна! Подписала договор с Иран за износ на храна срещу петрол. Колхоза е вносител на всякакви хранителни продукти (които сега сам се наказа да не купува) и най-голям износител на петрол и газ в целия свят, наесен когато продоволствията понамалеят населението ще пита пичин дали е с акъла си, а той милия петрол ще внася от Иран срещу храна хахах... Малоумни проруски твари, не случайно любимия ви колхоз е толкова мизерен въпреки несметните си природни богатства. И не случайно няма НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА по света просперирала под пиянския руски ботуш. Вървете в Сибир и оставете България сред цивилизованите страни, това че сте проста сган не означава че по-голямата част от българите, за които Европа е приоритет, а не Северна Азия, трябва да страдат от липсата ви на мозък!

Като чета това което си написал правя извода, че си бил под въздействието на разредителя МРТ С-специал. Защото и така си се обозначил. Ако се решил да се тровиш го прави сам. НЕ НИ ТРОВИ И НАС!

Дай пример за "ДЪРЖАВА по света, просперирала под пиянския руски ботуш"!!! Предполагам, че няма да се затрудниш!?

Тъй,не ги понасям руските алкохолграндомани -олигарсимилиционери,обаче ние европейците нямаме голям избор, пътя ни е на исток към Москва,а на пияндурите - към запада-ЕС.Много слаба, зависима европейаска полтика, от финансово-икономич.силови картели , слаба, по-точно бездарна руска политика, предсказуемо-примитивни, Путин му свършват дните, няма как той да е диктатор и да има топли отношения с ЕС. Меркел също е пътник , французина може да изтегли джокер, подхвърлен от местните ченгесари. Обама го чака добро бъдеще, ще пише мемоари, друг клоун ще се мъчи.........

Днес на Русия са и обяснили какво е хуманитарна мисия. Че трябва да е под егида на Международния Червен кръст или ООН. А не мисия с която в Украйна влизат зелени човечета. Лаврата се правил на умен , но го отрязали набързо.

Планът за федерализиране на Украйна е също на Лавров... Руснаците не могат да се примирят да имат за съсед голяма, силна и независима от тях държава и затова всячески се стараят да я раздробят и унищожат. Навремето раздробиха и България, защото не им харесваше да сме големи и силни на стратегическите за тях Балкани, сега действат по същия начин с украинците. Нека не забравяме, че Русия беше против съединението на България и подкрепи Сърбия, която ни нападна тогава. Нека не забравяме, че Русия даде нашата Северна Добруджа на румънците, като компенсация за Бесарабия, която си присвои от тях, нека не забравяме, че СССР участва в орязването на България след ВСВ, макар че дадохме повече от 30 000 жертви по фронтовете на Югославия и Унгария за тяхната победа. А нашите продажници блеят от телешки възторг и им капят лиги...

Тъй,не ги понасям руските алкохолграндомани -олигарсимилиционери,обаче ние европейците нямаме голям избор, пътя ни е на исток към Москва,а на пияндурите - към запада-ЕС.Много слаба, зависима европейаска полтика, от финансово-икономич.силови картели , слаба, по-точно бездарна руска политика, предсказуемо-примитивни, Путин му свършват дните, няма как той да е диктатор и да има топли отношения с ЕС. Меркел също е пътник , французина може да изтегли джокер, подхвърлен от местните ченгесари. Обама го чака добро бъдеще, ще пише мемоари, друг клоун ще се мъчи.........

Нострадамус е предсказал, че отвъд океана ще дойде черния дракон на смъртта (Обама) и ще разпали дълга и кръвопролитна война, в която ще загинат повечето хора. Няма да има победител, защото ще дойде жълтия дракон, който ще завладее света и ще наложи жесток световен гнет над поробените народи. Светът ще се превърне в истински ад и чак векове по-късно от север (Русия) ще се изправи белият дракон, който ще победи жълтия дракон и чак тогава ще започне новият, хармоничен, съвършен живот на земята. За съжаление ние няма да доживеем това, може би внуците на нашите внуци.

путинските номера вече не минават. лаже като дарт циганин и вече никои не вярвва на кремал.

Като цяло е НЕЗАКОННО лидерите на сащ и британия да определят кое е законно или не при действията на трета страна или субект който не е под тяхна юрисдикция. Освен това е не само незаконно, но и неморално да се пречи на оказването на хуманитарна помощ на бедстващи хора.

Видно е безчовечното лице на Вашингтон, смъртта на цивилното население няма никакво значение за американците. Но Европа изглежда толкова жалка - Пуделът на САЩ - не искам да обиждам това достойно животно!

Следвайки логиката на събитията логично е да наложат санкции на Украйна защото снабдява ВС на Новорусия с тежко въоръжение

ЧУК

Така е !Нацистките формирования подариха в битките десетки установки Град на опълчението танкове и БТР-и !Да не говорим за миномети и артилерия. И за да не бъдат усмяни от западните си партньори- казват,че Русия снабдявала опълчението с военно продоволствие! А в момента укросите ядат кютек по цялата част на фронта! Унищожени и пленени са десетки единици военна техника!

ЧУК

Нацистките формирования на хунтата са най-съвестните и доброволни доставчици на военна техника за опълчението!

Моля? Да, Русия снабдява терористите с тежко оръжие.

Моля? Тя Русия снабдява терористите с тежко въоръжение.

Chiko

Това като го пишеш три пъти не го прави истина!

Ама те не нарочно - просто хората им нещо не вярват достатъчно в държавата си, че да се жертват за нея. Впрочем на няколко пъти вече попадам на озадачени сводки от опълчението - украинците понякога се държат като зомби при атака. Вече се прокрадва мнението, че може да дрогират немотивираните и да ги пускат за пушечно месо. Ситуацията се повтаря и колкото и да лъжат или преувеличават вече започвам да считам, че в това има и истина (поне в някои случаи). Последният случай е от днес - няколко стотин загинали срещу 20 души (5 преди да се оттеглят) на Саур могила. Немислимо е субрани с мобилизация хора да се жертват така, дори и с пушка зад гърба, а такива случки вече имаше на няколко пъти. Първите такива се случиха в края на миналия месец, преди това не е имало такива масови саможертви (поне не без обективно обяснение - специфично обстоятелство, грешка и т.н.).

ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ЩЕ СЕ СПРАВЯТ САМИ - ДА УДАРЯТ С ГРАД МОДЕЛ "ИСКАНДЕР" С РАДИУС НА ДЕЙСТВИЕ 500 КМ ПО ПОЗИЦИИТЕ НА ОРКИТЕ А РУСИЯ ВМЕСТО ДА СЕ ЗАНИМАВА С ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ ТРЯБВА ДА ПОДКРЕПИ УДАРИТЕ НА ВВС НА САЩ ПО ИСЛЯМИСТИТЕ И ДА УДАРИ ИСЛЯМИСТИТЕ ОТ ИСЛЯМСКИЯ ХАЛИФАТ В СИРИЯ С КРИЛАТИ РАКЕТИ :))) ... ИРАНЦИТЕ И ИРАКЧАНИТЕ ЩЕ ПУСНАТ РУСКИТЕ БОМБАНДИРОВАЧИ ДА ПРЕЛЕТЯТ :)))))

Те опълченците вече се справиха. Направо са обсадили Киев.

Направо са се справили опълченците. Така са обсадили Киев...

Русия се договори с Иран за сключването на многомилиардна сделка, която ще позволи отслабването на влиянието на западните санкции и върху двете страни.

Подписан бе петгодишен меморандум за сътрудничество, който предвижда доставяне от страна на Русия на руско оборудване и потребителски стоки в Иран, в замяна на ирански петрол.

Поредното доказателство колко е жалко да си тъп руснак. Колхоза се прехранва с износ на петрол а няма достатъчно храна за населението, и това ще се види наесен когато продоволствията намалеят и народа се вдигне срещу пичин. Това не му пречи да изнася храна и да внася... петрол хахаха

ще им доставя веф и москвичи, хахаха! иранците трева не пасат!

ЧУК

Абе,тя напълно хуманитарна си беше мисията на специалистите на мястото на катастрофата на Боинга,ама нацистите на Киев не се спряха да пращат снаряди там! После запада протестира ама точно няколко часа и специалистите им се изнесоха и спряха раследването,което всъщност си е полезно за Киев,че уликите ще бъдат унищожени,а и за правилната проамериканска политика за вината на Русия!

Виновни са терористите защото не са имали интерес да суздадат условия за обективно разследване, а за човешките трагедии на роднините на жертите изобщо не ги е грижа

годри, кой намери черните кутии и кой допуса специалистите до тях и други останки от катастрофата? А да ,това бяха сепратистите , а ти говориш за терористите, имайки предвид сигурно украинските обстрелвачи на милионнен град с артилерия.

Горд задник

Защо ли фашистката идеология на бандеровците и геноцида на мирни жители така ти харесва??? Жестоките убийства на жени и деца от фашистите ти харесват, както и ползването на химическо оръжие, фосфорни и касетъчни бомби, балистични ракети, бойна авиация срещу мирни градове??? Отиди тогава в Източна Украйна да мародерстваш и избиваш жени и деца, само защото говорят на руски! Прост фашист!

"По-рано Вашингтон и Лондон предупредиха, че всякаква хуманитарна мисия на Русия в Украйна би била необоснована и незаконна." а чия мисия е законна, според Вас например, Уточнение? на американците, спасяващи сънародниците си в чужбина, вероятно?

Добре ,че руснаците не си унищожиха всички ракети рм 36 воевода.Когато притежаваш подобно оръжие е добре за теб ВКЛЮЧИТЕЛНО и за враговете ТИ.....

ЧУК

Поради намалелият брой военна техника -пленена или разбита по време на боевете от опълчението,Потрошенко е време да мобилизира коне магарета и волове за да придвижва нацистите си !

Глупав трол. Украйна произвежда танкове, бронетранспортьори, има собствена марка самолети и до седмица украинците са се справили с руския тероризъм в страната си

... ама надали! Гладна и хладна се очертава зимата.

В момента не произвежда нищо, разконсервират стара техника и внасят такава от бившите соц държави! Киев в момента няма топла вода, по площада горят гуми.. След седмица пак пиши с какво са се справили ...

ЧУК

В момента украйна произвежда точно нищо! Украйна е в дефолт,няма пари да си плаща на нацистите и да ги храни,а камо ли да произвежда танкове. Това което има направено взе да свършва!

Имаш ли някаква представа, що за измет са тия, или просто обичаш да се навеждаш?

Ще се оправят нещата само когато краварите бъдат наритани обратно на собствения си континент, да си копят царевицата и да не си навират гагите дето не им е работа! Аман бре на всяко гърне мерудия, толкова "доброта","мир" и "просперитет" разнесоха по света, че надали някому ще липсват!

Във връзка с уточняването на това що е то хуманитарна мисия, форумните дебилни комуноиди заявяват, че такава би била всяка мисия на руска войска в България и за да се случи, биха допуснали и хуманитрана мисия на турската войска. Пита се. За колко рубли се продава българската майка, майкопродавци?

за фрактинг

бегай при другите реститутки от дневник да се уточнявате.

Ами разпореждането на американците в България както и когато си искат какво е бе дурако?!!! И никой не е заявявал тези измислици дето ги плещиш бе американогъзолизец! Продажник си ти и такива като тебе дето квичат от радост пред наглостта на дебилния МакКейн дето се разпищолва сякаш сме му колония! И д9ето умирате от кеф, че американския посланик заявява, че САЩ ще наказват всяка фирма и граждани на България, които по някакъв начин подкрепят Южен поток?!?! Ега си наглостта! САЩ ще ме наказва в собствената ми страна! Много сте продажните американогъзолизци!

Една новина за тебе, малоумнико: България е член на НАТО, и САЩ ни е съюзник. Колкото и да не ви харесва на вас в Кремъл, това е положението. Що не опитате и вие да си намерите съюзници, май никой не ви ще!

Значи хуманитарна мисия от руска страна е необоснована и незаконна и само такава "хуманитарна мисия" на САЩ, Англия или НАТО е обоснована и законна! Бре да му се невиди! И по кои закони правото е винаги на страната на САЩ и НАТО?!!! Най-големите агресори говорят и определят кое е законно и кое не?!!! Значи законно е САЩ да бомбардират в Ирак без някой да им е искал военната намеса! Значи законно е САЩ да пращат в Черно море ракетоносец за да пазел мира в Черно море?! Ега ти наглеците! Това е грубо погазване на международните конвенции за влизане и престой на кораби на държави, които не са от черноморския басейн!

ИЛИ Е ХУМАНИТАРНА МИСИЯТА, ИЛИ РУСКА

кой свали самолета на Малайзия изисква решаването две задачи по механика: Първата -имаме ракета с радиус на действие 20 километра и самолет, летящ на височина 10 километра. Търси се: Ако спуснем перпендикуляр от самолета в момента на поразяването му, какво е най-голямото разстояние от което може да се изстреля ракетата? (Решението е свързано с Питагор) и Втората задача: Самолет лети с 850 километра в час и се разрушава във въздуха , летейки. На какво разстояние от момента на разрушаване ще е епицентъра на падане на отломките? Решаването на двете задачи дава отговор: Не повече от 30 километра, т.е. от момента на изстрелване на ракетата до неговото падане той е изминал максимум 30 километра, всичките в територията , контролирана от терористите. Не трябват снимки или спътници, а познания по механика!!!

Това изобщо не подлежи на съмнение, че подкрепяните от най деструктивните сили в Русия терористи са причинили трагедията. В най скоро време полето с останките ще е под контрол на украинските ВС и ще бъде проведено без съмнение едно абсолютно обективно разследване

Горд и тъп! Съмнения няма :)

Гордостта убива по-добре от "Бук". Чудя се дали хора като тебе биха тръгнали да доказват защо любимците им могат да бъдат считани за обективни. Аз съм свободен човек и имам правото да се съмнявам, ти можеш да тропаш с краче или да ми докажеш, че обективността е прегърната от Украинските власти, а можеш и да ми удариш една майна и да ме наречеш рубладжия, с което да "спечелиш" спора.

наглоста ви няма граници!

Ех Питагоре, ако само с математика всичко се обясняваше, тоя свят щеше да е идеален... Но има и политика, за съжаление гадна и насочена срещу обикновените хора в интерес на избрана върхушка, която ще пожертва всичко в името на своите благини... Примери за това има много....

Британците ли ти дадоха координатите на удара на самолета, от прочетените данни от кутиите които им предадоха. /много време мина/ и кой ти каза че е удара е от земята, а не е от въздуха?

Само дето Украинските Буки фърчат до 50 километра по хоризонтала и до 25 по вертикала, поне това демонстрираха в Грузия. А и самолетните отломки не падат по права линия а по балистична крива та като изявен муханик може да си сметнете там каквото ви е на сърце-)

ЧУК

Опълченците са успели да пленят пилотът на разбилият се военен самолет вчера!Това се е случило малко преди пилотът да е бил обезглавен с лопати от донбаските селяни,стредащи от бомбардировките на нацистите! Жив е пилотът!

Успели са дрънци

революция не могат да разчитат на каквато и да е милост от страна на световния пролетарият, още по-малко от руския!!

Не ми се мисли какво щеше да му се случи ако го бяха докопали преди армията, не че и сега е за завиждане ама може и да оживее

И какво ще стане ако Русия поеме контрола и въдвори мир?? Приключи военните престъпления в Украйна. Какво ще стане? Трета световна война ли? И защо? Защото е прекратила тоталното унищожение на хора? Да. ще стане трета световна война - те това искат. И за по-малки неща е ставала световна война. Това е целта.

Ами както украинците се научиха да стрелят по руско месо, само ще се увеличи вноса на +200 към родната русия

Ти няма ли накрая да спеш с простотиите... Като те чета, жал ми става за България че в нея живеят такива идиоти.../или продажници, все тая/

Нямат подкрепата на "демоНкратичния" свят. Американците нахлуват къде ли не. Но ги подкрепят.

Няма кой да пожелае собственото си унищожение. Трета световна на този етап е мит, докато не бъдат подменени ядрените оръжия с такива, който също са толкова ефикасно но вредите за природата са малки. Не случайно САЩ и Русия разработват такива оръжия, защото няма никакъв смисъл от ядрена война. Държавата която съкращава най-бързо ядрени оръжия, вече е създала такова оръжие. И това са САЩ за съжаление.Руснаците също го имат, но трябва да се подобри.

Армията и въоръжението на САЩ са вече твърде остарели! А превесът на Русия в стратегическите ядрени оръжия е гожлям! Освен това поинтересувай се за това каво е новото оръжие създадено в Русия и варечено "Периметър"! Ще ти станат ясни доста неща включително и това защо не е възможна сега ядрена война! Другото име на "Перимзетър" е оръжието за "Неизбежното възмездие"!

Най-жакото е, че ония, които уж обявяват Русия за противоположност на либералните ценности загърбват тия ценности. Можеш започнеш от троловете и разгорещените "демократи" по форумите и тяхното нежелание дори да се запитат дали медиите казват истината и дали дългото лъгане не ги е направило зомби съвсем в стила на Съветския съюз. След това можеш да погледнеш кого подкрепят тия хора и медии, ако си обективен се питаш защот на руската граница висят стотици наблюдатели от Запада, но тяхните доклади не стигат до медиите и защо никой не проверява казаното от Украинското правителство. Чудиш се как е възможно власт, която ежедневно си противоречи в официални изявления да получи правото от целия Западен свят да бъде считана за винаги права и винаги казваща истината - та това звучи толкова подобно на нашето минало - Източно минало! Чудиш се и постепено приемаш факта, че този път руснаците не лъжат за едно - това е война срещу Русия и всички средства са разрешени. След това разбираш, че част от средставата не са насочени срещу Русия, а срещу теб, мен и всички останали - защото ние трябва да повярваме, че ние все сме "добрите", а те са "лошите" и, че никой няма право да оспорва тия неща. Цензура и репресиите в Русия се осветяват дори, когато "дисидент" получи две седмици обществен труд, но не се коментират следенето, извънредните мерки продължили десетилетия и загубата на основните ни уж изконни права на свободни хора. Постепено разбираш, че войната разрушава по много повече начини от тия, които си си мислил и почваш да се чудиш има ли здрав разум или го е заменила мания, дори вече няма значение точно каква, страшното е че вече е епидемия.

Май е крайно време да се побратимят зад океана с Хирошима и Нагазаки!

Американските цигани отново се месят където не им е работа. Руснаците да влизат в Украйна. Вече няма какво да се губи.

Не може - виждаш каква е обстановката - това ще значи световна война. За първи път в историята цял народ вярва на лидер не защото той се е вманиачил, а защото балансира в сложна ситуация и възспира страстите, вместо да ги разпалва. Ако това е диктатура, тя е първата по рода си от тоя тип. Жалко за хилядите жертви, които трябва да се дадат, за да не се дадат милиарди - отвратително е да гледаш всичко това и още по-трудно да запазиш самообладание. Стискай палци на Стрелков, щото от неговите хора зависи дори съдбата на Америка, да не говорим за Русия и Новорусия. В момента битката е за здравия разум и способността ни да бъдем обективни по принцип, победата или поддаването на натиск ще бъдат пагубни за цялата планета дори и без атомни бомби.

Как ви се струва, другари другарки, тавварищи и и таварищки, хуманитарна мисия на турската армия в България, без разрешението на суверенна и независима България или ООН?

фантазия

От всичките бъзможни варианти за бъдещето ни този е един от най малко лошите

На мен ми се струва добре, дано се случи.Шега е това, но е вариант, по-добър от новото време по-български. Турция също принадлежи на Евразийския съюз -ЕС-Россия.

Трябва ни бъдещ съюз ЕС-Россия и нейните приближени.На мнение съм , че всички нормални свободни от разни зависимости европейци и руснаци имаме интерес това да стане.Конфликта може да спре при споразумения между водещите в ЕС и Россия, САЩ се налага да НЕ бъдат чути!

Не съм първия, който го казва - това е най-вече война за независимостта на Европа, а иронията е, че я водят руснаци биещи се срещу руснаци (аз не признавам съществуването на украинска нация по много причини - националност има, но не и нация).

Глупост е това дето казваш, че признаваш националност, но не признаваш нация! Много е глупаво! И тъпо! Съвсем друго би било, ако кажеше, че непризнаваш да има нация украинец, но признаваш само факта, че в момента има украинска държава! Не нация, а държава! В една държава може да има много националности, само дето в държавата Украйна няма украинска нация! Това е!

Време е Путин да премине от политическите методи, тези които както вече се видя че не дават ефект. Към чисто силови методи.....Вече дори самите руснаци си задават въпроса до кога Путин ще търпи украинските нацита и фашисти да избиват етническото руско население в Украйна. Време е за по сериозно вмешателство, време е Путин да свали белите ръкавици и да използва желязна десница. Във вис на няколко гвардейски танкови дивизии с маршрут на следване Донецк, Луганск,Киев, Лвов....полската границ. Всичката укронациска и бандеровска измет по пътя трябва д абъде изгорена. Кафявата чума трябва да бъде унищожена до крак! Един път, и за винаги!!

Военния комунизъм си е изпочупил много от зъбите в Украйна по времето на Сталин.Едва ли военното комунизъмче на Путин , ще може да преглътне Украйна.

Украйна демек за Украинска СССР?! Че нещо нямам спомен СССР да си е строшил зъбите в нещо което си е било съставна част от него?

Казах нещо по въпроса, а сега ще допълня, че това, което казваш вече широко се счита и в Русия и в консервативните среди на Америка за провокация организирана от НПО - т.е. "ако не сработи другия вариант дай да заложим на национализма". Не е случайно, че многкратно повече руснаци пращат средства на опълченците, отколкото присъстват на митинги и други събития на националистите в Русия. Хората обсъждат това и отдавана разбират какво е на карта в и извън Русия. Друго, което ми прави впечатление е нивото на руските форуми, според него тук 2/3 от хората автоматично биха били считани за тролове и напълно игнорирани. Ние се държим по-скоро като тях през 90-те, а те са продължили нататък за разлика от нас.

Поради агресията на САЩ итехните васали в Украйна и продължаващото въоръжаване и подкрепа за фашистката хунта в тази страна ...Очаквайте в близките дни ,Русия да приеме втори пакет от санкции срещу тези страни ,които ще включват всякаква битова техника и електроника ,стоки от шир потреба и всякакви такива ,от които руският пазар и без това е препълнен и се произвеждат и в самата Русия !

Ядрено гориво...

Забрави да вклкючиш колите :)

ХУМАНИТАРНА - ДА РУСКА - НЕ

ЧУК

И докато хунтата избива населението си,никаква идея даже не чухме за резултатът от разследването на снайперският огън по демонстрантите на Майдана! За събитията в Одеса пък да не говорим! Ни вопъл ни стон зад океана! Демолишъните вадят отвреме на време оная ПСакИ с многото информатори и се пънат да доказват измислени теории! Няма такава наглост и лицемерие като външната политика на сащ и нейните марионетки от ЕС! А Европейският съюз изгуби освен моралният си облик-ако въобще е имал някога такъв,но и сам се обрече на санкции по поръчка на демолишъните зад океана!

Властите в Украйна ще има още какво да учат от Пиночет. Лесно не се изкоренява болшевишката зараза.

Точно заради старите аршини, с които мерите, нещата загрубяват. Днес нито Русия е комунистическа, нито в Америка има капитализъм. Приравняването на всичко към прости критерии от типа на наши и ваши, лоши и добри до нищо няма да доведе освен до по-голям батак. Ако пък ти искаш да ми продадеш украинските патийни секретарчета станали днес гооолеми капиталисти за пазители на ценностите на демокрацията ... абе бая ще траябва да ме убеждаваш. Нещата на свободния пазар вървят поне поносимо само ако повечето хора на него са си заработили статуса със средствата на пазара, а не с чийтване и употреба на държавата. Левите партии затова са опасни, защото и в десните и в левите има по равно тарикати, но левите дават повече права на държавата и повече шансове за тарикатите, това не променя основния проблем - всеки тарикат издигнал се достатъчно е готов да направи от държавата си своя държанка. Не ми говори за Пиночет, нито за Ленин, нито за когото и да било от старите величия - днес е много по-сложно и тия опростенчески лафове само те правят да изглеждаш смешно и неадекватно.

Хитлер ли е твоя учител??? Защо ли Русия му видя сметката и цял свят го отрече???

За снайперистите отдавна е ясно - те бяха със същите новички униформи без отличителни знаци, както спец-частите, които завладяха Крим малко по-късно. Имаше записани и доста любопитни разговори между някои от тях. Най-интересното е, че се появиха точно когато правителството и протестиращите се разбраха да седнат да преговарят. Дори и първолак може да си отговори на въпроса кой НЯМАШЕ интерес Украйна да се стабилизира. По-късно самия Янушевич си призна, че е извикал руските военни да му помагат. А те са откликнали на секундата, въпреки, че по това време Янушевич вече не е бил никой, защото е бил свален от поста си от законно действащия Украински Парламент. Ей такива истории със снайперисти и други униформени...