Все повече украински граждани търсят спасение в Русия

Продължава да нараства броят на украинските граждани, търсещи спасение на руска територия от нестихващите бойни действия в Луганска и Донецка област.

Обратно в новината

Коментари - Все повече украински граждани търсят спасение в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АБЕ АКО ТОВА Е ИСТИНА ! С ВЪПРОСА НА ООН - ЧЕ ГРАНИЦАТА НА УКРАЙНА -РУСИЯ НЕ Е ОПРЕДЕЛЕНА СЛЕД -РАЗПАДА НА СССР? ИМА ЗАГАТКА???МИСЛЯ ЧЕ УМИШЛЕНО ГИ ИЗБУТВАТ КЪМ РУСИЯ??? ЗА ТЯХ ТАЗИ ОБЛАСТ Е МНОГО ВАЖНА !!! АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ПОДРОБНОСТИ МОЛЯ НАПИШЕТЕ!!!!ТУК НЯМА ИНФОРМАЦИЯ!

украински граждани от руски произход търсят спасение в Русия

Амчи те руснаците 500 години не знаят де е роден дом роден край и Родина.

Намерих това като написах на френски слято: "резоентернасионал.нет" Преводът е мой, но е точен: "За пет седмици силите на самоотбраната са извели извън строя 1200 мъже от войските на хунтата и са убили техен генерал. Свалили са 12 хеликоптера и един СУ 25, унищожени 5 БМП, 2 авто-артилерийски единици, 12 БТР, 1 танк, 4 камиона КАМАЗ. Завзети и разполагат с: 10 БТР, 1 танк Т-34, 5 автобуса, 2 авто-артилерийски единици нона-С и 5 БМП, пленили трима офицери СБУ и 440 милиционера от нац.гвардия. Израелски батальон "Алия" се присъединява към самоотбраната на Донбас. Батальон "Алия" е създаден през 2002 от офицери в пенсия. 20 офицери професионалисти с голям опит в съветската и израелската армии са вече в Славянск и казват че до 2 седмици повече от 200 техни колеги от батальон "Алия" ще пристигнат в Донбас.

Е с това Т-34 изби рибата:)) Няма го на въоръжение по-вече от 40 г.Има само музейни експонати със свалени оръдейни и картечни затвори....дори куполите и лафета са заварени.

Опълченците са свалили де що има Т-34 от музейните постаменти. Стегнали са ги и са в употреба. От музеен склад са извадили БТР-и, произведени през 70-те, които са безотказни. Сега разбрах, защо стратегическият ни партньор толкова настояваше, мъжете ни да не ходят в казармата и да нарежем оръжията си на салата.

Страшно ми става от това грандиозно двуличие и лицемерие на ЕС, САЩ, ООН! Персони като Еймъс, Ромпой, Меркел, Обама да постоят една седмица в мазето на някоя къща в Славянск и сетне да се смайват и да приказват! Ако оцелеят от бомбите или ако не пресекат пътя на "Десен сектор", които първо стрелят, а после питат на какво си шеф.

............Чудя се дали има по-безполезна организация от ООН .............

ТЯ Е ПОНЕ СЕГА АМЕРИКАНСКА И НЯМА НИЩО ОБЩО С КОЕТО СЪЗДАДЕ А А ГРОМИКО И ТОВА НЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА АМЕРИКА А ТЕЗИ КОИТО ИМ ДАВАТ СЪВЕТИ

а така, руснаците си отиват. Това е решението, който иска да е руснак, да си ходи в русия, не да диктува на мнозинството. Единственият изход от ситуацията е рашата да си прибере помиярите!

И ТИ СИ ЕДИН ОТ ТЯХ

Интерфакс, Русия: Губернаторът на Донецка област обвини опълченците, че са пленили над 200 чужденци

""...Брюксел. Възстановяването на реда и провеждането на антитерористични операции в Източна Украйна са конституционно право на Киев. Това за председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой, цитиран от Обозреватель..."" Хубаво, но защо нямаше подобни изказвания за въстановяване на конституционният ред в Косово? Защо за едни може да важи, за други не може? Двойни стандарти изпълнени с лицемерие! Двуличници, това сте вие т.н. европейски ръководители, които народите на Европа не са избирали.

`Щото Косово не е като Крим,понеже е различно-и ако беше същото нямаше да е различно,разбираш ли.......

Союз нерушимый республик свободных Сплотила навеки Великая Русь. ... Са да видим колко минуса ше инкасира съветския химн....

Според ООН в Украйна няма хуманитарна криза. Чудя се дали има по-безполезна организация от ООН

НАТО???? Е.С.????

УКАИНЦИТЕ БЯГАТ В РУСИЯ "СТРАНА АГРЕСО"ПОД ДУЛАТА НА АВТОМАТИТЕ !!! НЕ ЛИ СТРАННО ТОВА !!! И ООН ЧЕРВЕНИЯ КРЪС НЕ ВИЖДАТ ЧЕ ТАМ Е ВОИНА ПРОТИВ НАРОДА НА УКРАИНА !!ИЛИ ТЕ НЕ СА НАРОД???НЕМЕЦА ОЩЕ НЕ Е УВЕРЕН ЧЕ ТРЯВВА ХУМОНЕТАРНА ПОМОЩ !!! ИЛИ КАКТО КАЗВАТ МОЖЕЛИ ДА СИ МАЛКО БРЕМЕННА !! НЕ МОЖЕШ И ДА ПСУВАШ -- НЯМА ДА ТИ ПУСНАТ ПОСТА А МИ СЕ ИСКА

нали нета е световна мрежа ?Как аз мога влизам във всички страни а те които трябва да знаят (новините от света ) не знаят ПО НЕТА ОТ ЧЕХИЯ РАЗБРАХ ЧЕ ПСАКИ НЕ СА УВОЛНИЛИ ЗА ТОВА ЧЕ КАЗА :-АМЕРИКАНСКАТА СУБМАРИНАТА Е ВЪВ ВОДИТЕ НА БЕЛОРУСИЯ !!!!! ПРОСТО СА Я ПРЕУЧВАЛИ !В ТУБАТА ИМА МНОГО ФИЛМЧЕТА НА ТЕМАТА КАК УКРАИНЦИ ПЕША! ПЕША МИНАВАТ ГРАНИЦАТА ИЛИ ПРИМЕР ЗА 1Ч ОКОЛО 300-5ОО ЧОВЕКА (ЗАВИСИТ ОТ ВРЕМЕТО)ПО РУСКИТЕ СЛУЖБИ ОКОЛО 12000 В ДЕНОЩИЕ

Я дай да видим къде щото аз не открих, открих новини за свален украински хеликоптер, който се оказа от Кения и убито руско дете в Славянс, което се оказа сирийче. Открих и как властите в Ростов на дон където трябва да има над 40 000 бегълци казаха за 287 явно руските телефона са по бавни и от албанските реотани.

Ivan Nenov

БЕГЕЕЦ ТИ ИМАШ МНОГО ИНФОРМАЦИЯ ДА НИ ПРОВОКИРАШ (НАЛИ ЗАТОВА ТИ ПЛАЩАТ)А ЕЛЕМЕТАРНИ САИТОВЕ НЕ НАМИРАШ !!! ВЪРТОЛЕТЪТ (5ти )за последните 3дена е свален над Донецк и танк които се движел в тази посока а детето което изкуственно диша с помоща лекаря вече е РОСТОВ НА ДОН !!! ДОН ТОВА Е РЕКА А КАКВО ОЗНАЧАВА ЛОНДОН (ИМА МЕЖДУДРУГОТО РУСКИ ПРОИЗХОД И АКО ГЛАВАТИ ТИ ВРИ ЩЕ КАЖЕШШ КАКВО ОЗНАЧАВА ЛОНДОН??? МЪКЪР ЧЕ СИ В НЕТА!!!

Тези Украинци не знаят ли че в Русия е пълно с "Екстремисти" защо не ходят в Румъния там и ЕС и НАТО и Геьове и травестити , само пари няма ама при тая свобода за какво са ви пари .

Аман от тъпанари наистина,Кримската война сигурно Сталин я води

ТЪПОТИЯ

Брюксел. Възстановяването на реда и провеждането на антитерористични операции в Източна Украйна са конституционно право на Киев. Това за председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой, цитиран от Обозреватель. Трябва да признаем, че Украйна прояви голяма сдържаност от самото начало на украинската криза, изтъкна Ромпой, като добави, че Киев се е придържал към подобно поведение и в ситуацията с анексирането на Крим.

какви идиоти ни управляват....

Много си кух. Всяка страна има право да се защитава от външни терористи.

МИ ТИ С БРОНИРАНА ГЛАВА

Скоро време очаквайте и бежанци от България!

Да особено във Варненска и Бургаска област и към Солун.

нищо чудно, костов нещо се размърда в последно време

Русия, а Украйна е агресор.

Ха ха ха. Ами руснаците ли са на украинска територия или е обратното? Аз за украинци с оръжие на руска територия не съм чувал? За обратното има много доказателства и факти.

Русия е създадена в Киев. Как ще го смели това тъпата ти глава и кой на чия територия е?

И разбира се ДИРа не реагира на явните лъжи. Мнението не е по темата. Важното е че подкрепя Русия и плюе по Украйна, това е достатъчно на руския модератор на ДИРа. Май трябва на руски да му пиша? Че българския не му е майчин език и е замешен руското човек.

Ти си извън темата, извън времето, а отделно си педал.

Поредната манипулация на Москва питайте президента, той ги разбира тези работи.

Ако плюеш американците и украинците и пишеш спам за тях и не си по темата, тия тъпотии не се трият. Ако опровергаваш руската пропаганда , и даваш доказателства, мнението ти се трие. Аз досега си мислих че тук има доста платени тролове, но не знаех че троловете работят в ДИРа.

ПИПО

Ами дай доказателства де. Къде са ТОЧНО ТВОИТЕ доказателства и аргументи? И кой е трола тук, е ясно на всички.

Ами влезни в Агенцията по вписвания и прочети кой е директора на дира.

Аз

Кристалиноооооооо! Де си, ма?!

Заета е да вика: "Да, сър" на нацистите.

лъжливи комунистически роби

Честни капиталистически комбинезони........

Някой все пак трябва да обясни на г-жа Еймъс че не получава тази космическа заплата взета от нас данъкоплатците за да ни дава такива отговори.Да не знае може баба Пена чистачката защото на нея и плащат да мете коридорите,а г-жа Еймс ако не знае по добре да хваща метлата и при баба Пена.

"Доколкото знам, не." Чиновник, отговарящ в ООН за хуманитарни дейности употребява дума - доколко.Значи нещо неясно, неопределено, не съм сигурна или не знам.Така уклончиво се изразяват,когато не искат да признаят факта и да носят отговорност. Това е недопустимо и проличава,че се прави под давление на САЩ, които монополизирали всичко, в това число и право на човешкия живот.Отвратително е. Никаква демокрация няма в международните отношения, диктатура на САЩ.

VIPER

И да не забравяме , че САЩ все още не са подписали конвенцията за международния съд в Хага , т.е техните граждани не подлежат на наказателно преследване за действията си. Чудя се защо ли ???

разберете ограничени хорица това на което казвате Америка е най-свободната държава в света и затова най-развита, там са събрани хора от цял свят включително и половин милион бг и то по добрата половина

Ами като си по-добрата половина стой си в Америка , и не ни давай акъл как да живеем в България, че да те те огранича аз / ако не пишеше така анонимно /

Гледай ние да не те ограничим. Ти пък да не си регистриран?

И понеже е много свободна и развита, затова не може да се отърве от сатанистите в управлението си и не спира да руши държави и да избива хора по света.

Като толкова много ти харесва на терминал 2 и там.Има много чинии за миене.

Аз лично не виждам проблем.САЩ с тяхната западаща икономика,роля и изкуствено поддържан долар ,на година приемат официално около 3-4 милиона емигранти(бедни)!!!И сигурно още 1-2 милиона нелегално влезнали такива.И не се оплакват от хуманитарна криза. Съседна Турция в момента е поела 1.2 милиона сирийски бежанци...МНОГО БЕДНИ и криво ляво се справят. И в двата случая се приемат емигранти от различен етнос,религия,език!! В случая с Русия...какво лошо.Тази могъща страна с още по могъща икономика като нищо ще приеме,подслони и асимилира 2-3 милиона рускоговорящи от Украйна.Хем са си техни,хем с една и съща религия и език!!И тогава заедно с жителите на Крим и бежанците Русия ще достигне 145 милиона души.

няма нищо могъщо в пияните роби в русия имат само природни богатства и то на привършване след това ще пасат трева като в сев. корея

Безумна и нагла демагогия,всеки нормално мислещ човек е отвратен от ЕС и САЩ в украинския казус,близко е до нас,знаем историята,познаваме руснаци и украинци и знаем каква е истината-Крим винаги е бил руски,даден е формално на Украйна с бюрократичен акт на Хрушчов,но само в рамките на СССР,хората от източна Украйна са руснаци,тези от Западна-хохли,мислещи се за поляци,дълго време са били поданици на различни държави -хохлите на Австро-Унгария,източните ''сепаратисти-терористи'' на Руската империя,събира ги Ленин в изкуствената държава Украйна,къде в този исторически коктейл от мъка и кръв е водещата роля на Барак Обама,потомък на етиопец и бяла жена от Хавай,президент на държава ,издигнала по границата с Мексико ,стена по-голяма и по-кървава и от Великата китайска стена

Крим винаги е бил населен с татари. Сталин изгонва татарите и настанява руснаци и от тогава е "рускИ"

татарите винаги са воювали или с руснаци или с поляци. мозеш да прочетеш"с оган и меч" а можеш и да глрдаш последната верся на филма смятан от поляците за наи великя филм на всички времена. воините са се водели много години и татарите са взимали здравето и на полици и на руснаци. нека да сме обективни а които иска мозе и да е безпристрестен. а украина идва от у-краи-на, територя на края в степите смятана и от еднитеи от другите за тяхна. това е мнение което се сподели и от много руснаци и полиaци, познавам много от тях както и украинци. каква наця са те по добре да не коментираме. в краина сметка царица екатерина веляка окончателно разгромява татарскя хаганат итова е края на воините за това време но залозената етническа бомба сега изгармя.

Нашите медии се движат и работят по спуснати опорни точки от Вашингтон,затова и дезинформацията е налице.Много от хората не са наясно с истинкия проблем на хората от тези райони и това влиае на позицията им.

Освен татарите над 100 000 Кримски Българи са изселени към Казахстан по пътя половината умират. Това е факт, който 50 години комунистите криха. Сталин е съвсем малко по ниско от Хитлер по повод престъпленията които е извършвал.

коментиращите на тази новина : Там умират невинни деца! Имайте поне малко жал!

Къде са тези деца???? Да не би онези, които ги показват по руската телевизия или в руски сайтове? В които дават снимките от Грузия и Сирия, и казват, че са от Украйна??

12 хиляди на ден излизат от Украйна, а досега 4000 са поискали статут на бежанци!!!

Националсоциализъм и фашизъм са две различни неща.Фашизъм е имало в Италия,а там за национализъм не се говори.Нацистите са националисти ,а не фашистите. Ама някои коментират без да мислят

Що всички бягат към европа или русия невини граждани, а всички мафиоти към америка.

..официалните украински власти, ЕС, САЩ и всички разпенявени русофоби говорят за "терористи" в Донецка и Луганска област. Интересно обаче, защо тези 40 000 украински граждани/до сега/ бягат на изток и отиват в Русия???? Защо всички вкупом не бягат към Киев и Западна Украйна, където са на власт "демократите" от Десен сектор??? Защо не тръгнаха да пресекат бойната линия - своите щяха да ги пропуснат, нали?? Ако досега всеки си говореше каквото си иска, бежанската вълна е най-твърдото и неопровержимо доказателство дали в Славянск, Мариопол, Донецк и Луганск са опълченци или "терористи" - всеки би избрал "демократична и цивилизована" Украйна, а не "терористична" Русия, нали?? .....само една фашистка хунта може да избива собствения си народ, като се крие зад "тероризъма" ....САЩ винаги са подкрепяли фашизма срещу славянството, Западна Европа също.Днес е 6-ти, денят на десанта.Денят в който САЩ се намеси сериозно, само защото бе застрашен установения строй и техните интереси в Европа.Не заради някакъв си фашизъм! Още през 1945г. в САЩ имаше спасени хиляди изтъкнати нацистки главорези.В Канада се спасиха 3000 от СС дивизията Галичина, която изби сумати народ в Полша и Югославия. Фашизмът бавно пълзи, факт , за съжаление.Гледам на пазара е излязла поредната книга за оправдаване на германския фашизъм - Книга за операцията Барбароса през 1941г срещу СССР.Книга съдържаща цензурирани и подбрани разкази на немски войници за "човешкото лице" на Вермахта. А за изгорените села, градове, изтребени и разстреляни в хамбари и ровове хиляди жени, старци и деца, нито дума....и това го чете младото поколение. И после се чудим на случващото се в Украйна....срам и позор и за нашите книгоиздатели!

Цялото ти изказване е една лъжа. Бяха 4000, сега станаха 40000? Ще се спрете ли преди да станат 4 милиарда бежанци? Ако има бежанци , дайте да видим бежанския лагер?

Аз пък имам хемороиди. Държиш ли да видиш? Или ще приемеш моята теза на доверие?

..момче, важно е че се случва...броят няма значение.и 4000 да са, нима са малко??

Та тия ревове как украинците затворили пунктове за да спрат бежанците са смешни и жалки. И показват как работи руската пропаганда. Която ДИР публикува в големи количества.

Дабре бе батка,ето... Майдановците,не изгаряха полицаите живи,а ги поливаха с осветена вода!! В Кипър няма турска армия от 40 години и вие не сте лицемери и не мълчите по въпроса!! Всички които твърдят,че"демократите"са примера на който подражава Путин в момента са"мужикистански комуноиди"... "Демократичният запад" не е против превратите само когато неговите протежета печелят изборите,и не прави кървави революции за да обслужи определени финансови интереси... Ето,доволен ли си?? Виж как разбихме руската пропаганда!!!

martenichka@mail.bg

Така е. А Путин хвърлеше на Грозни цветя... А в чеченско село Сашамки руснаци са дошли с питки и шарена сол..

Абе тук хората не са много наясно със ситуацията. Затваряне на пропусквателен пункт не може да спре бежанци. Защото там няма граница. Там са километри и километри свободна граница за преминаване. Всеки може да я премине, 10000 терориста в Украйна го доказват. Така че тая идея за спиране на бежанци е глупава. Няма мрежа или нещо което може да спре бежанците, там е голо поле, тук е Украйна а 5 метра нататък е Русия. Граница като такава никога не е била изградена. ДИРа или не са наясно със ситуацията или пак дават само руската версия.

Второто, както винаги.

Нещата могат да бъдат решени много лесно и то веднага. Просто Путин трябва да спре да изпраща бандитите си - онези без опознавателните знаци, но иначе разполагащи с бронетранспортьори и друга тежка техника. Не Украйна започна конфликта, а Русия и от нея зависи той да бъде прекратен.

Донските казаци снощи са побягнали като донски зайци на пункта Маринивка на руско-украинската граница. Украинската армия се е снабдила с 2 нови руски бронетранспортьора, подарък на ДНР от братска Русия. След като руските терористи разграбиха магазини, складове и заводи, сега се предават на украинските власти всекидневно. УКРАЙНА ПОБЕДИ РУСИЯ

"... Киев е затворил няколко гранични пункта с Русия, за да попречи на бежанската вълна..." Идиоти нагли!

Ти ще минеш ли през пункт на който се стреля? Идиотка. Виж тук какво представлява КПП след бой с терористите идващи от Русия: Пункт пропуска "Мариновка" после боя: техника террористов догорает. ВИДЕО

Тези нали са руснаци.... Чемодан, вокзал, Родина Тъкмо Украйна ще се освободи от 5-та руска колона Слава на Украйна

Кажи какво мислиш за Македония

Бай Ставри

Когато па...., когато па.... когато падне бесепе, не искам аз да съм отдолу, за да не падне върху мен. Станишев - ЕВРО-ГЕЙ

И какво мислиш за Съединението на България с Източна Румелия...

Хероям-сало!

Къде си видял Украйна? От кога съществува тази държава? Прочети учебник по история. Преди имало Великороссия и Малороссия, населена с руснаци! А украинците са мелез от татари и руснаци. Затова са с по-тъмна кожа, тъмни татарски очи и тъмна коса.

предлагам един ден от седмицата да забравим писането и да се отдадем на спорт.Нека го направим в някоя боксова зала.Симпатизиращите на Русия да носят червени ръкавици а тези на САЩ сини за да знаем кой,кой е и да сформираме двата отбора

А за шахматистите ще има ли сини и червени фигури? Че черни и бели е много расистко :)

А кетеринг,ще има ли кетеринг?? Ако става въпрос за ядене аз съм "интернационалист"...Или "глобалист"... Както предпочиташ!!!

А тези, които симпатизираме на България, но не на Русия и САЩ, в кой отбор да сме? Мен САЩ не ме притесняват, защото около себе си само руска пропаганда и руски слуги виждам. Може би най-после трябва да започнем със стрелба с лък или спортна такава, а?

Приемам! Никога през живота си не съм удрял фашисти в зъбите! Чувствам се нереализиран някак си ;-)

и нереализиран ще си останеш, докато не стигнеш в Русия, където са истинските фашисти в момента.

Кви украински граждани????? Такива Путин ге обяви за НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ПЕТА КОЛОНА!!!!!!

Дира иска да повярваме ,че тия с колите на снимките не са туристи ами са бежанци? И че сега не е летния сезон за туризъм? То тогава в Гърция има много български бежанци.

на хората не им се мре

И на българите в Гърция ли не им се мре? Ха ха.

Що не отидеш на почивка във въпросните райони?

Укро-фашистите ще ги познаете лесно тук по говора на омразата. Смърдят. И по опитите за дезинформация.

Фашизъма е само в Кремъл и сред техните слуги.

Е в Кипър... И в Гибралтар... И в Фоклендските Острови... И в Сърбия..... И в Ирак... И в Либия..... Е,сега ще мълчиш толкова години колкото привиш гаргари за Кипър,Фоклендски Острови и Гибралтар,и след това ще се обаждаш за Украйна.....

Що не ни формулираш дефинициите ти за "фашизъм и фашисти"? След това, ще видим, какво се прави в Москва последните 10 години, и ще разберем всичките, къде точно са Националсоциалистите, в Киев или в Москва. Искаш ли??

Гео Милев, списание Пламък, "Фашизмът" , част 1 Фашизмът е последната уж спасителна идеология на агонизиращата днес Европа. Европа, поклонница на демокрацията", в ужаса на своето отчаяние, пред прага на гибелта си снема маската на демокрацията" и оголва истинския си лик фашизма. Демокрацията значи реакция най-черна реакция и в Европа, и у нас. Тъмните сили на едно минало, което е вече нравствена, биологическа и историческа невъзможност, се надигат озверени против идеалите на бъдещото човечество, което се заражда днес; надигат се с целия арсенал на минали нелепици, които звучат като абсурд в днешния век и с тях уж искат да спасят света. Това е реакция, това е фашизъм един исторически абсурд, нещо повече невероятна за XXв. глупост. Думата не е силна. Защото ето как формулира задачите на фашизма един от видните мъже на днешна Европа, Джовани Папини, автор на прочутата книга Животът на Исуса":