Москва и Киев в спор за прием на Украйна в НАТО

Русия иска да получи 100-процентна гаранция, че никой не мисли за присъединяване на Украйна към НАТО, но засега такава няма.

Обратно в новината

Коментари - Москва и Киев в спор за прием на Украйна в НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

колективна система за сигурност. Възниква когато през 1948-1949 г. СССР се опитва да анексира територии (Берлинската блокада) - окупационните зони на Франция, Великобритания и САЩ, които в продължение на 11 месеца провеждат впечатляваща хуманитарна акция, като създават така наречения "Берлински въздушен мост". Впоследствие знаем как се развиха Западна Германия и Западен Берлин от една страна, и Източна Германия с Източен Берлин от друга. От един век поне СССР/Русия е агресор и всеки народ, който милее за свободата си (и е застрашен от средновековното чудовище) трябва да се включи в международната колективна система за сигурност. Русия, управлявана от силовиците, не може да просъществува без външен враг (че и множество вътрешни такива) и тотално милитаризиране на всичко в нейното битие... Жалко, за което!...

"Руският външен министър Сергей Лавров призова Украйна да остане извън НАТО, като заяви, че "статутът на необвързаност" е в интерес на страната." Кой бута Украйна в НАТО, бе плямпало! Искате "необвързаност" за да можете безпроблемно да я окупирате? Що вкарахте войски в Украйна и гепихте Крим, ми точно щото е необвързана! Ако беше в НАТО, щеше ли са стане така?

The boxer

Ако Русия вкара ракети в Мексико, Куба, Курилските острови и Сахалин, дали другарите от ХАШ ще се чувстват комфортабилно?

в Кремъл и не "се чувстват комфортабилно" ако не припознават враг, в името на който да управляват!...

На всички форумни дебили, които непрекъснато оплакват рублата, бих препоръчал да спрат да я оплакват и да започнат да се подготвят за оплакване на долара. Предлагам им да прочетат статията на Alex VanNess от 18 Ноември в The Washington Times! Много ще ми бъде забавно, когато започнат да квичат, че The Washington Times е руски, шпионски вестник, финансиран от Кремъл, а авторът на статията е рубладжия! Хайде, приятно четене господа форумни дебили!

Да бе да, уважаеми Автор. На 65 съм и чакам от години прогнилия долар да падне! А дано го доживея....! Лек ден.

И за какво им е на тъпанарите украинци да влизат в НАТО.Това няма да им донесе никаква сигурност,напротив,винаги ще са под прицел.Също както и ние ако продължаваме с малоумната си политика спрямо Русия

Rick

маисторе, маисторе, ако ти знаех името.........................

Ал Капоне , пардон, на Русия. За това бяха хилядите жертви в Украйна! Няма да може да си прави каквото поиска както в Приднестровието, Абхазия и Южна Осетия...

Ще може,ще може......:)

Целият свят се възмущава от разширяването на милитаристичната групировка НАТО, която ближе подметките на САЩ когато ги ФЪКАТ елитните държавни американски пронститутки. Нали САЩ е единствената страна в ТОЗИ СВЯТ използвала атомни бомби и напалм срещу мирни градове...

Хората които са под натовска закрила не се страхуват от зелени човечета!

Орлин Данев

И грешно правят тези хора"под НАТО-вска закрила,че не се страхуват! Тези хора най-много би трябвало да се страхуват от зелени човечета,защото НА(Ф)ТО е гола вода! НА(Ф)ТО е никой! Някакви абсолютни шубелии ! :)

Италия даде заден за Южен паток!Империята на Путин ,получи поредния шамар от Европа!А нашите путинофили ще трябва да връщат комисионните за патока,за Белене и за другия шлем...

На този така наречен"шамар"- Русия и Путин ще отговорят с юмруци и ритници! :)

алоу, фесовете да не говорят за Русия много-много. Върви си между гея и злодея и не мъркай много.

...дори и чалмалиите-бояджии от атака знаят това...

От какво се притесняват руснаците нали са най-силните на света и най-безстрашните? Или гузен негонен бяга??? И как така взимат мерки да не се доближава НАТО като превземат теритоии които се доближават до НАТО??? Ал Капоне цитират?!?!? Тези хора тотално не знаят какво правят!

Това че Украйна няма да я приемат в НАТО е повече от ясно, ама за какво се пънат москалите :D Явно скандалджийството им е по-природа!

България и независимостта на Украйна. 1918 г Брест-Литовск: Германия, Австрия, България и Турция налагат волята си на Русия и откъсват Украйна от руската империя, макар и за кратко. Български представители: от правителството на Негово извънредният царски посланик и пълномощен министър във Виена Андрей Тошев, полковник от генералния щаб, военен пълномощник на Българския Цар при Негово Величество Германския Император и флигел адютант на Негово Величество Царя на Българите, Петър Ганчев. Първи секретар на мисията на Негово Царско Величество, д-p Теодор Атанасов,

На 9 февруари 1918 Германия, Австрия, България и Турция сключват сепаративен мирен договор с украинското националистическо правителство в Киев (Централната рада). С договора Радата е призната за легитимно представителство на Украйна за сметка на съветския режим, установил се в Харков. В замяна на това украинските националисти обещават на Централните сили зърно и суровин.

Това не е ли този същия, дето с договор гарантира на Украйна териториална цялост, в замяна на ядрените и ракети? Наглост.

Разбирам русофилите тука, да са чели руските класици или да харесват руската класическа музика. Нещо свързано наистина с големите постижения на Русия. Те обаче, мразят Америка и Европа. Не са им дали виза, не са ги взели на работа, някоя им е отказала, не знам къде точно е корена на проблема им. Как ми се искам, ако може всичките да отидат да живеят в един идеален свят където ще им прожектират Путин от сутрин до вечер по телевизията. Вие не сте русофили, вие сте фоби. Точно като футболните агитки. Не обичате толкова своя отбор, колкото мразите чуждия. Съжалявам ви, не е лесно така.

Като се зачетох и се замислих за нас, българите, аджеба защо ни наричат русофили, и защо мразим американци и европейци ..... по твоите думи. Трябва да обичам амириканците, които направиха централа и ме карат да купувам електричеството по техни, космически цени. Еввропейците ще изкупят предприятията и ще ги затворят, за да не са конкуренция на техните. Техните работни места да се пазят и имат привилегии у тях, а нас кучета ни яли. Да ги обичам ли? А? И за това ни наричате русофили?!?! Ако казването и отстояването на истината е русофилство, така да бъде!

Влизането в НАТО значи да си подпишеш сам смъртна присъда. Остава само да се определи точната дата за изпълнението и.

Да, русофилските шебеци мислят така.

е от Плевенско и му е простено. Човека работил в Москва 10 г. в посолството, после в 10 г. в посолството ни там. После се върнал с празна чанта и празна глава и сега само плачи по форумите.

много интересно къде се скри шареното котле!

Много трагико-комична ситуация. Украйна искала да влезе в НАТО. Те щели да си решават съдбата. Утре може и да кажат, ние сме в НАТО. Само остава една дребна подробност. Не са се поинтересували, дали НАТО ги иска. Не един изведтен политик намекнаха и натвърдиха, че Украйна няма да получи покана да влезе в НАТО. Толкова, колкото Грузия получи. В НАТО имат достатъчно мозък, да не правят тази грешка. Така, война с Русия почти им е осигурена, заради някоя луда фашистка кратуна. Подобна на тази на Саакашвили. Рискова държава в НАТО няма да бъде поканена. Такъв дебат и в Украйна, и извън нея е излишен.

Въпросът е принципен! Украйне е суверена страна и Русия няма право да и се бърка и да и нарежда какво да прави. Всички тук говорят за интересите на Русия, че се чувствала така или иначе, но това е бла-бла. Никой няма право да нарежда на една суверена страна какво да прави.

БГЗомби

Правилно мейджър! Както Бг е суверенна държава и никой,АМА АБСОЛЩТНО НИКОЙ НЕ ИМ СЕ МЕША...........ПФФФФФ!

Ха, ха, ха майоре, то и ние сме суверенна държава, ама минават тук едни сенатори, като Халеевата комета, и ни отнасят мозъка. После си скубим косите.

Украйна винаги е била руска губерния и измислената и независимост нищо не значи . По същата логика и Македония е независима , но реално е част от България , Сърбия и Гърция . Или Западните покрайнини не са български .Аман от жалки безродници които забравят националните идеали .

Путин май е проспал това че Украйна е независима държава която е член на ООН. Въпроса за влизането на Украйна в НАТО е не "дали" а "кога".

НИТО ЕДНА ПАТИЯ ИЛИ ПРЕЗИДЕНТ НЕ КАЗВА ПРЕД ИЗБОРИТЕ ЧЕ СТАНЕ ПО ЛОШО ОТ ТОВА КОЕТО Е !А ЕС ГО НАПРАВИ ! ОСТАНА ХИЛЯДИ ХОРА БЕЗ РАБОТА ЗА НАШИТЕ БЕРАЧИ И ПРОЧИЕ НЕ ГОВОРИМ СЕГА ! НО ВМЕСТО ДА ВЪРВЯТ НАПРЕД ИДА СИ РАЗВИВАТ ИКОНОМИКАТА СЕ СПЪНАХА В УКРАИНА И НЕИНАТА МИРИЗЛИВА ПОЛИТИКА ! СИМЕНС Е МИНУС ФОЛ-Н Е МИНУС И КОЛКО ОЩЕ ШЕ СА В МИНУС НЕ ЗНАЕ НИТО ТЪПАТА БАБА НТИТО ДОН ЖУАНА -- ПРОСТАЦИ

Имаш напредък в писането на безмислици. Добре че бяхме българите да ви дадем азбука та да пишете глупости.ПОМИЯ.

Я да видим едно коментарче за масовото подслушване в Краваристан.Кажи нещо обамолюбецо.

Мълеййй, ти да не си се завълнувал бе? Вече нищо не понимаем. Пиши на някакъв разбираем език, влечуго!

В Украйна се спъна Русия,много болезнено ви дойде на червените тъпи мозъци как ви я измъкнаха изпод носа САЩ...

И кога, казваш, е станало това "измъкване", че май никой не знае за него? Това - първо. Второ - откъде си сигурен, че след година-две още ще има такава държава? Трето - в НАТО и ЕС не приемат държави с неуредени териториални претенции - а пък Украйна дори няма договорно учредена и определена граница с Русия...за Новорусия пък да не говорим... Така че, пич, по-внимателно с цветните хапчета!

Щерев или Бaндерaтa ?

През НЕТ-а миризми не се предават!Пак си направил беля..бягай бързо в банята...

Нали знаеш накрая какво са направили кгб с твоя кумир. Същото ще се случи и с сегашните му последователи.

Укрaйнa и "повишaвaне нa стaндaртa " aбсолютно несъвместими нещa...ненaучнa фaнтaстикa.....!!!!

Ще излезе ли някой от НАТО и да каже пред света, че НАТО няма да се разширява в Украйна, и да приключим със "Студената война"!

излизам с гол г.з и таралежи ще маякам

Путин губи ако Нато и ЕС влезат в Украйна - даже Украйна с 1/2 територия 1. Това значи загуба на влияние във изцяло руска сфера на интерес 2. Едно стабилизиране на западна Украйна и повишаване на стандарта спрямо източните територии и Крим трудно би се скрило от пропагандния апарат и е предпоставка за нови сътресения все по на Изток

Това е така ,но с една малка забележка -може ли да ми обясниш как виждаш това повишаване на жизнения стандарт на западните части на Украйна. По-точно,в резултат на кое ще стане и за кога (горе-долу) го очакваш. Защото аз имам особено мнение по въпроса (имам познати в разни области на Украйна).

Западналите часто на Украйна ще се развият, като станат част от Полша. Разбира се, поляците няма да подминат бандеровците и прочие нацистка измет, която всъщност беше основното ядро на Майдана.

сами да си изчезват... доде не е задухал северняка

Или не ви инструктираха правилно в руското посолство или вие не сте разбрали: трябва да обяснявате добрини,които ще донесе на Украйна русия, ако тя ще си откаже от НАТО. А вие плювате елементарно и не много грамотно опоненти. Търсите леко. Ей, няма да ви бъде платено за такава работа!!!

Заформя се една хубава поредица : Нориега , Милошевич, Саддам , Муамар...Чудя се кой ли ще е следващият...

Божа работа, може да съм аз, може да си ти.

те му зaмъглявaт мaлкото мозък,които го нямa.....Той е пъпчив грозник !

Добре ,че си ти във форумa,зa дa,имa с кого дa се гъбaркaме! Съзнaвaш ли кaкво нищижество си ????

Най-голямото престъпление срещу човечеството е ,че се раждат такива .......като ХАГА,Щерев,Бандера,Иречек..., а бе вие ги познавате всичките мутанти !

Ти руските терористи за човечество ли ги имаш..ха..ха Извратено мислене..хахха

Пак ти е забил софтоера! По цял свят четем плакати САЩ СВЕТОВЕН ТЕРОРИСТ 1. Ти Българския ли не знаеш или английския? Ела в наше село ще те научим. Бившият ни клоун знаеше цели 4 езика. Шопски, Телешки, Свински и Агнешки.

По-големи терористи от тебе и горепосочените -няма! Вие обгазявате нета и трябва да се извърши дегазация и дератизация!

мечтaй си плaтен троле....хa...хa...

Русия води ХИБРИДНА ВОЙНА означава поредица от военни, енергийни, финансови и икономически мероприятия, от чието участие Русия да може да се отрече (например войници и бойна техника без опознавателни знаци) с постепенно стягане на обръча на влияние върху поредния окупиран народ. Хибридната война на Русия срещу България е факт. Само още зелени човечета не са започнали да унищожават страната ни.

КАЗА ХАМЕРСКАТА ПОМИЯ БЕГЕЕЦ

Още ли не си си направил промивка на стомаха с негасена вар от другия вход бе помия.

Те краварите много назад бе. Те такива войни само са сънували. Затова краварите са вече тука с бази БЕЗПЛАТНО (като окопатори). Краварите са освободителите ни АЛИЛУЯ!!!!!!!!!!!!!. Не видях народа да ги посреща със хляб и сол!

натовските изпотени шапки се заиграха мн на шах върху световната карта ... и забравят че са оставили голи полета в куба венецуела и мн др .... да не си перат пак гащите като при кенеди

Нека си припомним основните обвинения по които Путин ще бъде съден в Хага : 1. Взривявянето на жилищните блокове в Москва , Рязан и Волгодонск с цел започване на Втората Чеченска Война. 2. Умишлено избиване на цивилни грузински граждани при нападението на Русия над Грузия. 3. Свалянето на самолета с полското правителство край Смоленск. 4. Украйна , Крим...без коментар

Преди месец във Венеция, Обама, Расмунсен и Порошенко бяха обявени за военнопрестъпници. Лари Кинг е гл. секретар на този Световен форум на интелектуалците. Вън янките от Европа !

А Беслан 400 руски деца. А Дубровка-близо 200 зрители в театъра. А умишленото изоставяне на матродите от Курск-к141-200 матроси. А сега загиналите украинци и пратените по принуда руски солдати.......

Щурев, заслужава ли си парите, които взимаш, това да се гаврят с теб постоянно и да си един от шутовете на форума?

Забрави да споменеш 1. Избиването на ИНДИАНЦИТЕ. 2. Започването на първата световна война и 2-рата 3. Атомната бомбандировка на Хирошима и Нагазаки. 4. бомбандировката на Дрезден и София 5. Бомбандировките над Панама, Ирак, Либия..... 6. Слънчевите изригвания и лунните затъмнения.... ЕЕ Е как можа да ги забравите ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е там Путин няма вина .....не че нямаше да извърши тези престъпления но не е бил роден.

Добреее, а сега си лягай, че минава вечерната визитация!

Решение на съда в Хага: Всеки народ живеещ на определена територия може да се самоопредели, без разрешение на Централната власт... Така, че Крим, Новорусия и пр. нямат проблем. Явно проблемът е при теб, защото две мравки не биха могли да се разминат на челото ти.Видно от написаното имаш несвързани мозъчни клетки.....

А прочети статистиките преди 100г каквиса? Татарите са били мнозинство а сталин докарал руснаци и татарите са изселени насилствено.Същото е с украинците.... в Новорусииск ли беше. Гостите нямат право да анексират!!!!Понел.

Още някое лай.но да изд,искаш? Много тъп и прост народ имаме!

Предстои поврат на ситуацията в Украйна и ШАРЕНАТА е на инструктаж на запад за да може да я научат как ДА СЕ ИЗВЪРТИ НА 180 градуса и да клейми фашистите от Киев.

Да попитам ...военният съюз НАТО ,защо беше създаден и срещу кого е насочен ??

Какъв му е проблема на Путин? Да влиза и той в НАТО и проблема се решава. Нали сме си братя с руснаците, поне да сме на една страна и заедно да се борим срещу злото по света.:)

тоз трик още чичо Джо го еприложил ама ония йок демосратичните щото напълнили гащите

Заяпочна началото на разпада на НАТО Амин !!! Пронатовските тролове правят свирки, гледайки влюбено Путин в очите...

Путин няма да получи гаранции защото той няма как да даде гаранции че сценарий като в Украйна няма да направи навсякъде където има рускоговорящи малцинства - в крим след окупацията национализира всичко което поиска под различен предтекст- от лошо управление и дългове до подкрепа на фашистки или антируски структури- очевидно е че след като си толкова безпринципен и никакви правила и закони не признаваш типично по болшевишки няма как да претендираш за справедливост - даже и Крим да е руски и да е недалновидно харизан на Украйна не може да се държи една световна сила по този начин без да спазва основни законови принципи

Ех, Щерев, Щерев и сто ника да използуваш, вонееш бе тъпунгер, вонееш на умряло бе Каспичански пръч...

Влизането на Украйна в НАТО ще ускори процеса на формиране на Югоизточна Украйна/Новорусия/ като отделна държава от Украйна, населена с етнически руснаци.

Етническите руснаци си имат тайгата и Сибир.Куфар гара сибир

Ivan Nenov

ПОМИЯТА ПАК ЗАМИРИСА

то си толкоз кух?

Хлорна вар- топла вода - варел -- 24 часа изваряване, за да не вонееш бе влах влашки

Това май не устройва Путин - той не иска Източна Украйна като отделна държава а иска Източна Украйна като федерална област в Украйна за да попречи на асоциирането в ЕС и Нато и да може да провоцира нестабилност при необходимост

в десятката. сто плюса.

както са казвали нашите политици от началото на миналия век/Стамболов/ ''Со кротце со благо ии со малце кьотек ''коѝто разбрал разбрал

Абе бърдук тъп, какъв тамболов бе.Човекът е от Ресен и се казва Ляпчев

а самоводенското кръчмарче е "велик" българин колкото Обама е бледолик

ТИ ОТ КЪДЕ СИ?И КАК СЕ КАЗВАШ?ДЯДО ТИ НАВЯРНО СЪС СВИНСКИ ЦЪРВУЛИ СЕ Е ОБЯВИЛ ОЩЕ НА 10 СЕПТЕМВРИ ЗА АКТИВЕН БОРЕЦ!

Защо така изчезна. Да не е претърпяла операция за промяна на пола и вече да е с друго име.

Украйна като влезне в НАТО и ЕС и други републики под руски ботуш ще се отърсят от руските терористи на тяхна територия. Какво стана със сваления пътнически самолет от руските терористи.

Запада (твоят господар) търсят доказателства за руска или опълченска следа в свалянето, НО ВСЕ ИЗЛИЗАТ УЛИКИ, ЧЕ КИЕВ И НАТО САГО СВАЛИЛИ. Затова запада ПРОТАКВА, РАЗМИВА, ШИКАЛКАВИ, ПРАВИ НЕЯСНИ И ПОВЪРХНОСТНИ ДОКЛАДИ. А ти пиши пиши, че сега като увеличат тока трябват пари за сметки!

Аз да не съм руски крепостен селянин да имам господар..ха..ха.Ама вие от азиатската орда още живеете в 19 век..ха..ха.....Доказателства има но Запада засега си затваря очите и с палския президент и с френския петролен бос...но не се съмнявай ще му дойде сметката за плащане на Путлер...И Кадафи си разпъваше чергите където му е воля по Европа ама как се молеше накрая..ха..ха

ХА ХА ХА ДАНО ДА БЕШЕ ТАКА ПРОДАЖНА МАИМУНО

О обезянка,стани че ми си го неседнал..ха..ха руска помия за руски шпиони и прасета..ха..ха

тоест от тъпите свидоми с изтребител искаш да питаш?

с тебе си хортува кончита !!!!!!!!!!!!така че остави човека на мира ааааааааа???????????????е и как са чинии те а >????в тоалета!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

пак се обажда неподготвен. Явно ти трябва постоянен медицински контрол. Ако не можеш да си позволиш при англетата - върни се на село в Плевенско.

Nikolai Vasilev

умик ????????????? сополанко нито си ми на годините нито на чекиите нито на парите така че заткнисссс и мии чинии !!!!!!!!!!!!!!!!!1

Как НАТО стъпи в Източна Европа ... прочетете това ... на доиче веле е от 8.10. 14 ... ровичкали са се в доста документа ... сами преценявайте с кого и как да слючвате сделки ... сами преценяайте миша герой ли е или малоумник ... бг и др ... та и украйна трябва ли да са в нато