Русия и Китай подписаха 30-годишен газов договор

„Газпром” и Китайската национална петролна корпорация (CNPC) подписаха договор за доставката на руски газ за Китай.

Обратно в новината

Коментари - Русия и Китай подписаха 30-годишен газов договор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора не се заблуждавайте Русия не е толкова слаба това е само привидно поведение. Каквото не са решили не са го направили. Не забравяйте, че по време на комунизма се е живяло що годе добре. Не казвам идеално - има и плюсове и минуси. В момента се забелязва обръщане на силите- от агресор русия се превръща в миротворец докато Америка от миротворец се превърна в агресор. не трябва да се забравя и друго- пред екрана могат да се правят на врагове, а зад публичните кулиси да се прегръщат и целуват. Така е вървял светът и така ще върви- ще се правят компромиси и от Американска и от Руска страна, защото те командват света

И какво стана със "санкциите"? Сега ще трябва да ги молим, за да ни дадът газ или ще си купуваме от американския. То май това беше целта.

То от самото начало си беше ясно,че тези "санкции" са поредният бошлаф,но нашите глупаци пак лесно налапаха кукичката и побързаха да се изживеят като първа булонка на ЕС, лаейки най-активно срещу Русия,без дори за миг да се замислят какво печелим и какво губим от подобно идиотско поведение. Аман от безмозъчни политици-послушковци,престараващи се да се натягат на поредния "голям брат" дори тогава,когато никой не иска от нас подобно поведение. А после се чудим защо сме все на опашката и защо никой не ни приема на сериозно за нищо - нито вчерашните,нито днешните ни съюзници.

За договора--БРАВО!! Но плащането ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ в ДРУГА валута!! НЕ в долари!!Ако беше в швейцарски франкове--щях да му "сваля" шапка на Путин!! Така би ПРЕЦАКАЛ икономически и САЩ е ЕСъюз!!

Не е в долари, а в рубли и юани. Не знам защо някой журналист го е обърнал пак в долари !!

Хеи спутлак не петни името на този велик воин

Русия е велика страна исторически. В Путландия няма нищо велико. Не виждам каква е разликата между тях и Катар да речем. Не произвеждат нищо ново (тук включвам идеи, интелектуалци, култура, технология) имат за президент агент продавач на газ и шепа олигарси, които се правят на масонско сдружение. Циганска работа. Сега с тоя договор ще има достатъчно пари да се държи на власт и да подхвърля на мужиците точно толкова, колкото им трябва. А на тях не им трябва много малко водка малко картошкии и песни за великата отечествена война. Еми като им изнася ето китайци има достатъчно те имат газ достатъчно ... да се оправят. Ние все ще измислим нещо и без газ.

Иначе щом и Китай почна да колонизира страни с европейска идентичност и да ги превръща в природен ресурс източник на суровини без добавена стойност трябва да им се признае, че се развиват добре.

МИ КАТО НЕ ТИ СЕЧЕ АКЪЛА НЯМА И ДА ВИДИШ

Ясно е, че коментарите тук не са толкова от икономически интерес, а се използват като трибуна от про-азиатските и анти-европейски елементи в нашето общество. Кои и какви са те, не мога да кажа, защото се крият под анонимност. България е единствената страна в ЕС, която върви главоломно надолу, тука се леят истерии за някаква сделка, която изобщо не ни засяга. Вчера говорих с един шотландски художник, голям приятел на България, който ми каза: "Виж сега, само от износ на уиски и пушена сьомга Шотландия прави 13 млрд. годишно (т.е. колкото Русия ще взима от сделката с Китай). И това са възстановяеми ресурси и сме само 5 милиона народ. А при нашия климат нищо не расте освен ечемик, картофи и цвекло." Приканвам пишещите тук, разбира се тези които не го правят по задължение, да се замислят по този въпрос.

Да де ама цената е неизвестна "търговска тайна". Като в добрите стари времена когато Пенчо Кубадински се разбираше за цените на българските електрокари за япония по време на сафари в африка. И тогава цената беше "търговска тайна".

уеуееее колко издухал русофилистичен сволоч писал тук, "Инвестициите, които ще направят Русия и Китай, са за над 70 милиарда долара" - хахахааа смешнициии, че личното състояние на Бил Гейтс е само повече от това. И кво са 400 млрд за 30 години, мухахаха, че всяка една от големите американски и европейски компании е повече от това. Много сте жалки бе, щели да копаят тръби в Китай, ми нека ги подпират жълтите и накрая ще им изядат главата.

говориш като ,,европедераст,, които смята себе си за ,,нормален,, а всички различни от него ,,хора,, без идеини ценности!!! прекланяи се на ,,синаиските гущери,, и остави различните от теб да ,,летят,,!!! колко ,,червеичета,, като теб има ,,гнилата,, ябълка на ,,демокрацията,,!!!

"да летят" - хохохохохохооо, спри сеее, просълзи ме от смях, къде ще "летите", аз освен пенсионери друг нормален човек не мога да заподозра, че е писал положителни неща под тази новина, ако не си дядка с промито мозъче преди 90та, значи си луд човек. Какво ви топли някаква сделка на 10 хил км от тук и въобще защо се публикува и предизвиква такъв интерес???

Самата дума "европедераст" и правописа и стила ти ясно показват интелектуалното равнище на такива като тебе.

Врабче в ръката е повече отколкото 2 в небето. ;) Ти не гледай надутите борсови индекси на САЩ. Цялата инфлация от QE печатането на хартиени парици се изсипва в тези индекси и създава много лъжливо впечатление. 400 млрд. $ за 30 години са нещо за което във Вашингтон биха започнали не една, а 2 войни: Сирия и Украйна.

друг път, айде сега, били печатели, ами айде да напечатат и рубли де, откъде-накъде всичко е в долари, сега ще кажете стари лаври, стари стари ама вършат работа. Това за 400 млрд за 30 години са нищо пара, ето наскоро Пфайзер (ам. фарм. комп.) искаше да купи Астра-Зенека (брит-шведска) за 110 млрд и европейците им отказаха. Ето за какви сделки става въпрос, ама не за 30 години, а ей така наведнъж.

Напиши нещо за успехи на България,експерт!Что така теглим към дъното?Что толко сме умни за чужди действия и кръгла нула сме?Смятам,че такиви"сволочи" като ти стават само за бунище и да не си отварят устатата!

търсиш в Болгария бе, мужик? Марш в маскавата при путлер и рашистите!

ще стигнат ли на пиар негодниците около путин да ограбят руския народ с нови мащабни мероприятия мировая кубка по футболу и чтото другое

ще се пръсне откъм гърба. Грандиозен провал на цялостната му политика - всяване раздор между държавите и след това идва чичо Сам/Том с предложения за помирание в собствена изгода.

да.. експерти като тези които ни казаха че АЕЦ белене не ни трябва и по добре да внасяме ток, и че има излишък? а в същото време израел пусна кабел чак до гърция понеже смята че да изнасяш ток за ЕС е по изгодно от колкото да изнасяш газ и че има огромен недостиг на ток и че ще се увеличава. същите експерти които ни казват че е лош руския газ, а шистовия е хубав?

Не знаех, че в българските вени тече толкова много руска кръв. Ако с такова настървение защитавахте бъргарските интереси нямаше да преживеем нито турското робство, нито щяхме да бъдем най-бедната страна в Европа.

ми нали затова излязаха хората по улиците февруари, 50 хиляди само в варна

Бегеец, не бери грижа за РФ, Путин е достатъчно мъдър и знае какво прави и защо го прави...Резултатите не закъсняват. До края на месеца още "шамари" ще раздаде!

В Китай всичко е на собствени въглища. Само 2.5% от потреблението е на газ. Туркменистан имат отдавна изградена тръба и договори с Китай. А и Китай не е безкраен клиент на енергия. Получават и газ от САЩ, собствени източници, да не говорим за шистов газ - там нямат проблеми с тн еколози. 350 щатски долара?!?! е цена, по-ниска от на Германия (369 доара). А за братска България Русия продава на 520 долара. Много здраве на Русия към Азия

Минусите Ви ги слагат хора НЕИНФОРМИРАНИ, които слушат само политици, а не експертите.

вече не сте тролове, вече сте пушечно месо, да живеят господарите ви. сега остава и да си повярваш, това е само лек намек на това което ще се случи в бъдеще, Европа ще заприлича на опърпана уличница ако продължават с умопобърканата си надменост, първо източна Европа беше не по мало развита от запада второ такива като теб са си пример за издигане в култ на бандитизма и ценостите на бандитизма. трето си толкова тъп че н е разбираш че ти ще си на първа линия пушечно месо в името на демокрация, щом и ял на яхната маса, не си мисли че отук няма си им задължен доживотно и когато доидат времената на опърпаност ти ще си мобилизиран и пратен на най - опасните за теб и неблагодарни мисии.

Съвършено вярно,колега. Тия г-да ще се научат скоро какво представлява реалната война,не само виртуалната /"кънтъра"/ и информационната такава. Ще го питам бегееца как ще се почувства,когато Пардю примерно му дръпне една лекциика как е дошло време "да се напои дървото на демокрацията с кръвта на патриотите" и му връчи автоматчето.

вие сте адски тъпи парчета. Наистина в България са останали само лумпените.

Направи частично финансиранието,-ще получиш газта по 350$.Китай,например,ще самофинсира този проект с 22мрд$!Нямат ядове,-Става !!!

Реакцията на Русия е абсолютно адекватна след безумните заплахи че ще и бъдат наложени санкции от страна на САЩ и ЕС. Когато на един пазар не върви стоката продавачът търси друг. Умните играчи на световната политическа сцена не налагат хегемония с непрекъснати войни по подобие на САЩ. Другарите американци напълно се изчерпаха с повторението на един и сценарии и когато играчът отсреща не играе тяхната игра, те не могат да смъкнат на тяхното ниво. Та тука искам да кажа толкова ли са прости че са забравили поговорката: "Умният никога няма да си позволи да спори с глупака защото вторият ще го смъкне на неговото ниво и ще го победи с опит". Затова сега се чудят защо не проработи и този път старият сценарии , ами защото руснака се оказа много по умен отколкото си мислихте. Да видим следващият ход???????

Умен се оказал викаш... мдаааа. Проблема е че е много дългосрочен проект.Тръбите още не са изградени.Проекта трябва да завърши 2018 т.е. минимум 4г. ако има и забавяне 5-6г.А и едва ли Путя може да задължи Китай да купува някакъв обем от газ... и няма да може да прилага тактиката "ако не изкупиш толкова газ ще ти вдигна цената".Тактика добре позната на украинците.Така че всичко е показност пред простия руски народ.Путя има нужда от долари и евро и добър платец какъвто е ЕС.

Най-после санкции има и ще има, докато в Рашка управляват индивиди неадекватни на съвременните реалности в междудържавните отношения. Санкциите видимо действат и силно изнервят руските управляващи. Дотолкова, че трескаво търсят изход от катастрофата, която им предстои. Мисля си, че този "изход" който избраха е възможно най-неизгодния за Россия... то, вярно, че мястото им е в Азия, но точно там няма как да си разиграват номерцата ще пуснем газ /петрол, ще спрем доставките...ще вдигнем цените, ако не си смените правителството и други подобни... ще продават на много ниски цени продуктите си, а ще правят и ред други компромиси...

факт: голяма част от приписваните на 'руснаци' изцепки по черноморието са на украинци - говорят с ясен акцент.

Преди да се договори с Украйна за газ, е необходимо: 1 Русия да върне Крим 2. Русия да спре терора в Изт Украйна и да се договори за компесации 3. След което може да има преговори и за газ

1 Крим го върнаха още през март 2 които го почна да си го спира 3 газ само след предплата

БРЦК

Ахахаха , ако не знаех ,че си верваш щях да си помисля ,че се ебаваш в стил 'красная лейка' .

Цената била търговска тайна :) Играят си на мишоци и котараци в някои страни все още. Това в ЕС не може да стане. Как по дяволите ще знаят дали Путин не е предал националните интереси за стабилизиране в краткосрочен план на финансиите си. Олимпиадата в Сочи ли върза руснаците да наливат ресурси в Китайската икономика вместо в своята собствена или най-малкото да доставят газ на свободен пазарен принцип? Путландия е това новата страна в Азия.

... историческият най-велик договор за всички времена, е подписан в последния ден от историческата визита на м-р Путин в Поднебесната империя... в четири часа сутринта местно време. Вероятно това е началото на работния ден в Китай... знам ли...на някой много му е било необходимо договора да се подпише и този някой не е китайският президент.

Великия договор в който Русия за първи път си продава задника на Китай. Айде честито на печелившите а на хората които няма да разберат цената никога защото е по удобно някому тя да е търговска тайна пожелаваме щастливи следващи 10 години с лика на Путин.

Удоволствие е да слушаш жалкия плач на слугите на Чичо Сам. Много боли нали? Цели 30г. и то при руските условия "ВЗЕМАШ ИЛИ ПЛАЩАШ". Цената обвързана с цената на нефта и няколко нефтени деривата. Всичко коете ЕС и САЩ искат да премахнат Китай го прие! ПЛАЧЕТЕ НЕ ВИ ЧУВАМ!

ЕС и САЩ миличък - са "родителите" на почти всички технологии използвани в света ежеминутно, докато Китай е един голям Копир +евтини ресурси (разбирай работна ръка), а Русия една Бензиностанция! Смени си ника на "тъпак" - според демонстрираните умствени заложби, ще е по-правилно :)

БРЦК

Китай е 'измислил' барута и още много неща които се ползват и до днес. Твърденията ти са малоумни.

!776г.,още с обявявяването на независимостта на САЩ,се създава държава,чииито основни принципи са свободният дух и свободната инициатива.В съвременната история,това е държавата,която успява най-сполучливо да се самообновява при неизбежните кризи и сравняването й с крепостно-комунистическите Русия и Китай са просто жалки мераци на закостенели мозъци.

Свободният дух на едни, пороби духът на други. И до днес има резервати за апахите, а да си чувал за пътеката на плача? А защо това да е най-умната нация, корените и са преселници, крадци, бандюги и т.н., които са били управлявани от англичаните. Имали са роби, добре че Линкълн се е появил ........

Като чета тук си мисля дали не е добре един референдум за присъединяване към Русия да се проведе и каквото сабя покаже.

за теб е вредно да мислиш.като се проведе един референдум и такива като теб дирекно ще ви изпратиме при путлер да не замарсявате балгария.

Добре де. Спокойно. Просто предложение. Виж какво става досега - 14 "+" Какво добро очаквате да се случи в тази държава. Не народ а мърша. Надявам се това да е само желанието на определени форумци.

работиш, живееш, просперираш, светът е отворен за теб и такива възможности българинът никога не е имал в своята история ? Какво означава да се "присъединим" ? Да ти донесе путлер копонката и всеки ден да ти налива манджа ?

джуджето на фотото изглежда като насрано. усмихва се с половин усмивка.така се подписват договори от зор и китаиците не пропуснаха да му забят пирончето.

две цивилизации винаги ще намерят общ език *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Юани, рубли, "златни" рубли, а всички цени и плащания в долари? Че и 30г напред!? Цена 250$ за 1,000м3, 50$ за мафията на Путин, 200 Москва, а за народите от колониалната империя от които го откраднаха - средн пръст. 38 милиарда м3 газ, това е толкова, колкото купува сега Украйна. Украйна търси и ще намери алтернативни доставчици. КАПУТА ПУТИН "изтърва питомното и хукна да гони дивото". Китайците в Сибир и Далечния изток попълниха бланките за референдума за независимост. До края на договора, очаквайте половината Русия, да се присъедени доброволно към Китай...

Стойноста на договора е обявена в долари, за да добият останалите световни играчи представа за мащаба на събитието, иначе обявиха, че плащанията ще са в юани. :)

Доста си ядосан май. Чак ме напръска слюнка от монитора.

''....Цената на газа по договора - тайна....'' ====================== Не е тайна - чайниците го набиха на джуджето до мъдете, около 250 $ за 1000 куб. м

Ко, не. Без пари ще им го дава...

като се абонираш за 2 години, дори гсм-а ти е поеФтин. а тука става въпрос за 30.

санкциите нещо като да си го зачукаш сам отзад и то чак до гърлото...хихи

С тоя договор Путин погреба стратегията на Обама за възпиране на развитието на КНР!

TtTtTt

Ами Обама трябваше да си избере с кого да воюва - с Русия или с Китай. Ама не може и с двете, защото така само ги притисна да работят повече заедно, от което той е определено губещ!

се притеснявате? Както казва нашият пръв вожд и учител: Русия е регионална сили, и от нея нищо не зависи! Всичко ще си дойде на мястото.

Брей, брей...голяма изолация наложиха от Запада. Ама на самите себе си хахахахахахха

Големият печеливш в тази сделка е Китай, който едно десетилетие се пазари за цената на руския газ,а той е само 5% от китайската икономика. Количеството газ за кирай се равнява на този, който Русия изнася за Франция, защото Китай има шистов газ, въглища, доставки от Австралия, Близкия изток, Азърбейджан, т.е. има избор. За сведение - Японците купуват газ от 10, а Южна Корея от 16 страни. Само ние, като най-умни, искаме да купуваме само от една и то на най-висока цена.

ти не знаеш какво говориш, важното е да набиваш на българите че им трябва шистов газ:)))

А ти просто не си информиран добре. Казах само това, което знам от ЕКСПЕРТИ в областта, а не от ПОЛИТИЦИ, които явно ти слушкаш.

Комунистически Китай и Путиновата Губерния - демократични държави?!? Друже, какво пиеш в момента и колко вече си гаврътнал ;-)

има само една демократична държава в света - и това е Швейцария. Всички останали са или като Русия и Китай, или са лъжци и пак са като Русия и Китай. В САЩ да не е по-различно, като гласуват за 1 от две вместо 1 от 1? И хората от правителствения сектор отиват в частния и обратно?

Велики дъпжави велик договор ,Това е новата переспектива в съвременният свят .Свят без диктата на милитаристите от сащ и западна европа .УСПЕХ на тези начинания между РУСИЯ и КИТАИ в икономическо военно и политическо ниво.Тогава светът ще стане по свободен и по демократичен .

След този договор ще последват и договори с Япония, Корея, Виетнам и Индонезия. Има няма 2 милиарда души... Пълна "изолация", дет са вика...

Сядайте и си записвайте! 1.ЕС ще плати на Русия газа на Урайна. 2.Южен поток ще се изгради и ще спечелят България, Русия и ЕС (губят САЩ и Катар) 3.Газ ще си тече по Северен поток за Германия 4. Украйна ще се федерализира. И накрая за десерт Русия ще се разшири от Владивосток до Лисабон. Приятни сънища на западните военолюбци!

а украинците ще се плацикат в балтийско море ха ха прав си

Е, сега ние 16-тата република ли ще сме или Португалия ще ни отнеме "номерчето" ;-) оже, какви бални мозъци съществуват в милата ни татковина ;-)

malinovboian@abv.bg

в последните 3 месеца си мисля че БАЛНИТИ мозацци са у Пентагоно

Това звучи ужасно. пу-пу

Вчера ме обиждахте и псувахте, казахте, че договор нямало да има. Днес почнахте с други измислици и грубости. Това са "европейски" обноски, предполагам...

а за военните учения,някой сети ли се да наапише.аз бих го нарекъл Пакт а не договор

Цитат: "Междувременно председателят на Европейската комисия Жозе Барозу изпрати писмо до Владимир Путин, в което изразява очакването Москва да не прекъсва доставките на газ за ЕС." Е, дотук бяха добрите обноски. Отсега нататък ЕС не трябва да очаква добри обноски от Русия. За успокоение г-н Барозу може да чуе някоя измислица и лъжа на някой от "нашите" политически технолози... за лека нощ.

бАРОЗУ да грабне 2 туби и да идва ще му наточим малко.а инче нема пара за нови украински олигарси

Ще му налеем на г-н Барозу две туби с ракия, да си ги пие по живо по здраво. Щото и на нас газ и нефт ни трябват...

Жирика имм обеща плуване свободен стил в Балтийско море на тъпите хохли

ТВА БЕШЕ ЯСНО ОТДАВНА СЕГА ГЛЕДАЙТЕ НОВИТЕ БАЗИ В НИКАРАГУА И АРЖЕНТИНА.ДЕРЖИТЕС ГАДИ АМЕРИКАНСКИЕ

Айде де, дай да ги видим тия бази. Това от пръстите ли си го изсмука? Ей сега Аржентина и Никарагуа ще пуснат руски войски на тяхна територия? Особено след Крим. Това е само в кръга на мокрите сънища и нищо повече.

malinovboian@abv.bg

след Крим с кой разговаря първо ВВ приятелю????

Малиий, как си се разлютил! Чак прякора не можеш да си напишеш свързано! Пардон, служебния си номер в колцентъра!

malinovboian@abv.bg

след Крим кой се обади първи да поздрави ВВ Правилно АРГЕНТИНА

Вчера ви писах за този договор, а вие ми изтрихте коментарите. За глупавите коментари и обиди няма да пиша, защото вашите модератори търпят да бъдат обиждани всички хора, които имат понятие от нещо. Оттук нататък може само да духаме супата - ние, ЕС и всички отвъд океана... Да ни е сладко!!!

Ти като искаш духай, ние сме си добре и нищо няма да духаме. Да знаеш как ЕС и САЩ са го закъсали. Скоро да си бил по Европата?

Явно ти не си ходил скоро там! А ако си ходил е било само там, където ти спре автобуса!

Гледам, че в Гърция протестират почти всеки ден. Тенденциите в ЕС са такива, че промишленото производство непрестанно намалява. За справка - Уикипедия. В обществен план, коренното население на Ес също намалява, като се формира една нова европейско-азиатско-африканска цивилизация... А как се духа супа в ЕС най-добре се вижда в България...

за 30г според дадените цифри, аиде на 350$ я сложи цената, дори без никакво повишаване на нея, ето за тези пари иде реч: 315000000000000$.. мдааа, сега вече ще има ояждане здраво!

Грешна ти е сметката, цената за 30 години е дадена и тя е 400 милиарда. Тоест по 13,3 милиарда на година. Което е капка на фона на всичките видове разходи в Русия. Разходи за пенсии, армията, милицията и всички други бюджетни плащания.

опааа вярно, сметнал съм го по $350 на кубичен метър вместо на 1000 кубични метра, има малка разлика, хаха.. но бедни далавераджиите пак няма да останат и ес пак ше духа супичката! ;-)

Та за южния поток е трудно е за обяснение защо ние ще плащаме тръбата на Русия ,Италия и Австрия? Те имат интерес и те трябва да я платят, пък и имат пари бол. Ние даваме пътя, но не, трябва също така да платим и тръбата. Накрая на руснаците тръбата през нас ще им е без пари??? А ние духаме супата. Ама до тук могат да ни докарат само руските подлоги. За какво ние субсидираме руските, италианските и австрийските данъкоплатци? Ние бедните българи?

За Южен поток: руснаците сами си плащат и строят тръбите под нивото на Черно море. Оттам нататък или ние ще строим тръби, които са наши на наша земя, или руснаците могат да ги построят, но искат тяхна охрана да ги пази.

русия сложи ес в задния си джоб, сащ зъсмукаха въздух! запада е пародия сега вече.. руските шахматисти дадоха шахмат на запада в каспаров стил.. аиде бегаите да цвирите сега..

Еврогейците и Щатите направо тиня засмукаха.

Този договор е поредното доказателство за това, че светът става многополюсен, както констатираха редица обективни анализатори след събитията в Крим. За съжаление ние май пак ще се окажем на страната на губещите.

Някои мисли: - за родните, а и изобщо за русофобите по света сега е тиха нощ, като Коледна нощ. Само че е тиха заради скръбта им, разбира се. - с тези пари Русия спокойно може да пристъпи към колонизирането на Луната (каквито планове наскоро оповести), както и да построи няколко нови самолетоносача и ядрени подводници, с които да попритесни чичо Сам. Преди Нийл Армстронг да стъпи на Луната, американците живееха в ужас да не би руснаците да ги изпреварят и месечината да стане Red Moon. Е, вече ще има отново за какво да се притесняват. - в Китай сред партийните лидери корупцията е нещо обичайно. Така че някой от тях ще лапне доста милиони заради тази сделка, но това само ще я заздрави, тъй като ще има личен интерес.

Ха ха, дай снимка на тия самолетоносачи и подводници като ги постоят. Ти Курск виждал ли си го? Ами как руснаците не можаха да извадят една малка подводница от дъното и трябваше НАТО да ги спасява. И как осъдиха моряците от Курск на смърт само и само да не дадат НАТО да ги спаси. Та продължавай с глупостите си.

"ЮРИЙ ДЪЛГОРУКИ" клас БОРЕЙ 5-то поколение пусната на бойно дежурство! САЩ имат такава само на хартия!

И с какви люде ще колонизират Луната? Чеченци? Татари? Чукчи?

Ще вземат от Европа третополови.

Тези ще убият американското във всеки американец - очи гледали, очи плакали!

Безспорно голяма победа за Русия и Китай. Условията на договаора са взаимоизгодни, по различен начин за дветве държави. Първо цаната е много добра за Русия над 350 долара за 1000 кб/м. Това е доста над цената, за която от десетилетие настояваше Китай. Второ, Китай ще участва във финансирането на газопроводната мрежа -22 милиарда USD влага Китай, 55 милиарда Русия. Трето - Договорът е на базата на добре познатата формула на Русия/Газпром, основаваща са на пазарната цена на перола и някои петролни деривати. Самият факт че Китай прие формулата на Русия е голям реверанс и тежък удар по позициите на Евросъюза на всякакви следващи преговори с Русия. Четвърто, Китай прие т.нар правило "взимаш или плащаш",(задължително изкупуване на определени количества), на което Русия много държи, винаги изисква при сключване на дългосрочни договори и за което постоянно е упреквана от ЕС Отново тежък удар по Европейските претенции за в бъдеще. И пето, може би най-важното - Русия и Китай на практика в прав текст заявиха, че започват да координират външнатта си политика, икономическата си политика (взаимини инвастиции) и политиката в областта на орбраната и сигурността. Всъщност обявиха, че вземат курс към създаване на гигантски Евро-Азиатски военно-полуитически съюз с антиамериканска и антизападна насоченост, с цел установяване на баланс в света. Честито на САЩ и жалките им васали/лакеи от ЕС. С малоумната си и безогледна политика по отношение на Украйна успяха да направят от Русия и Китай първи приятели и съюзници.

Властите в Русия изграждат от есента на 2013г. международна мрежа за манипулиране на общественото мнение в САЩ и Европа чрез интернет и социалните мрежи, твърди Иля Клишин, главен редактор на сайта на телевизия "Дождь", известна с критиките си срещу Кремъл.

Дааа бавно, но сигурно вървим към реалност, в която Евразийският съюз и КНР ще диктуват световните дела. Нещо за което не веднъж е говорено, но всячески е било умаловажавано от западната пропагандна машина. Само за 15-20 години Путин по мирен път ще преобърне световния ред!

Както сега, така и след 20 години нищо няма да зависи от Русия.

Ако нищо не зависеше от Русия, барозу нямаше да го обърне на молби !!

lu4ka

Специални поздрави за Иречек, Митко Пешев, Бегеец, Хана, Дада и много други "знайни и незнайни". Моля Dir-а да ме извини, не е по темата, ама не мога да се сдържа.

ааа, иречека се е наврял сега да не казвам къде и рони крокодилски сълзи !

и калитко и джони също има и един българин даже))))

На печелившите, честито! А за останалите, "...не губете кураж за следващия тираж" ;-)

,,доларът,,-регионална валута!!! изкуственното и световно влияние е към своя краи!!! нищо не е ,,вечно,,!!! молебенът беше извършен от ,,русия и китаи,,!!! амин!!!