ЕС наложи засега само политически санкции на Русия

Европейският съюз замрази преговорите с Русия за споразумения за всеобхватно партньорство и опростяване на визовия режим и я заплаши с икономически санкции.

Обратно в новината

Коментари - ЕС наложи засега само политически санкции на Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна знаем, че санкциите ще бъдат само "Платонически".Ролята на ЕС добре я знаем.

Путин направи голяма услуга на ЕС. Показа на ЕС,че освен за правата на обратните , религиите и пр. трябва да се грижат и за отбраната. Путин им показа, че широкомашабна война е напълно възможна и Европа трябва да е готова. Това ще създаде нови високотехнологични работни места в ЕС и ще стимулира развитието на нови технологии. Пък и Европа ще се отърси от зависимостта си от САЩ в сферата на отбраната

то това от 17 години тъпче на едно и също място!

Много ми е смешно като почнат някои да пишат как Русия била велика и как щяла да врътне кранчето на Европа. Ето ви едни числа за размисъл. Русия БВП - 2.015 трилиона долара. Европейски съюз БВП - 16.584 трилиона долара.

виж как се формира БВП. В ЕС над 50% е в сферата на услугите: т.е. "в алъш-вериша", което си е доста съмнителна и манипулируема величина, може да стане така, че няма да има кво да се продава..

поредния тъпак се опитва да мисли. руското GDP е на второ място в европа след германското, германците си имат политическа власт в европа и печатат евро. руснаците имат такова gdp без да вкават пазарни цени на газта и нефта, там са почти без пари, ако ги бяха пуснали на пазарни цени тяхното gdp изпреварва германското. а с америка никой не може да се сравнява тя е като черна дупка засмуква цели икономики и пак са бедни американците и пак си имат 1 седмица отпуска на година.

нали утре като ви врътнат кранчето и спрат поръчките, ще трябва пак да хленччите на Китай за милостиня.

Смешни жалки, баси нещастниците! Русия ще ви смачка всичките, бе, тъпанари и с военна мощ и с природни ресурси, за какви си мислите???

Ще смачка,ама умира от страх,защото сме в Черно море

Гаа ,ти параолимпиеца!? Кой да реагира? Путин трябва да си догледа Олимпиадата!

Струва ми се, че е много смешно някой си РАМПОЙ да поставя ултиматом и заплашва със санкции от името на ЕС на такава велика, голяма и мощна страна като РУСИЯ.

Ултиматум?

а вие какво очаквате от тая ялова организация където са събрани изродите на европа да плюскат и крадят на европейско ниво армия ли имат какво как ще въздействат на русия като от там точат газ да се видят колко са смешни те са свикнали само да управляват нашите послушковци дебили и гейове

А от резаните може също да опиташ, еврогейченце!

Еврогейският Съюз раздвижва меки китки, демек действа, ха, ха, ха. Ила мъ ритни, ба, чичо Саме!

Много хора си дават сметка, че е налице глобален опит да се наруши стратегическото съотношение на силите с използването на Украйна в ущърб на Русия. Нямам нужда да се оправдавам дали съм русофоб или русофил. Около газовата криза през 97-98-а бях отявлен русофоб. Да не говорим за общите усилия по членството в НАТО. Но като човек, изучавал история на международните отношения, не мога да не отбележа повторение на вечния проблем проливите Босфор и Дарданели. Нарушаването на стратегическото равновесие вещае война. И затова реакцията на Русия е обяснима. И започвам да третирам като глупаци всички, които не си дават сметка, че живеем мирно единствено благодарение на равновесието. Което се опитват да променят в ущърб на едната страна. Което означава пълзяща агресия към конфликт. Е, аз съм против това! Меродавен е не договорът за суверенитета на Украйна от 94-а година, меродавни са договорите за разоръжаване и ненападение от всичките години на студената война. С финансиране на фашистките елементи в Украйна, които подмениха проевропейските протестиращи, Западът наруши равновесието. Крим е малка, но съществена компенсация за баланс на Русия. И това искат да им отнемат. Какво очакват?! Очакват Русия, притисната до стената. Нали знаете, че тогава можете да очаквате отчаяна реакция от всяко живо същество. Дълбоко ухапване. Тук ухапването ще бъде жестоко. Против съм това да е за наша сметка! А за думите на Бойко Борисов, че ситуацията в България е подобна на Украйна: Това последното се квалифицира като национално предателство. Някой да не се обърка с клевета или проста лъжа. Богомил Бонев Бивш вътрешен министър

Умни са тези европейци бе..... Налагат само политически санкции на Русия, като й дават милиарди евро - тези 11 милиарда "помощ" ще отидат за дълговете на Украйна към Русия и увеличението на вносни мита, газта и петрола. Май към сметката ще трябва да прибавим и спиране на наемите за кримските бази. А сега да видим и американците какво ще снесат на руснаците.

Русия винаги ще си има връзки с Китай, Япония,Турция, Казахстан, Южна Корея, Бразилия, Индия, ..... Тъпите хора от ЕС ( и България като важен член ) не могат да разберат, че всъщност удрят своя износ, своя туризъм, своите интереси. В Лондон, Париж, Милано, .... Несебър...охотно канят руските олигарси новобогаташи да си харчат парите, да купуват недвижими имоти на космически цени, да продават скъпи стоки. С тази тъпа политика ще изтласкат руснаците към Турция, Дубай, Китай, Южна Америка ... и ще ги стимулират да развиват собствено производство. После вече няма да има връщане назад за напомпаните ценово "Европейски" продукти и брандове.

Много добре го разбират, но друго си е да си захапиш задника!!?

Ако европейските ви ценности са да подкрепяте ФАШИСТИТЕ-УБИИЦИ на мирно протестиращи беззащитни граждани, Пикая на вашите ценности. Те нямат нищо общо с БОГА! Мръсни бюрократи, продали сте душите си на ДЯВОЛА! Ще има видов ден! Помнете БОГ ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ! Всеки ще бъде съден според делата си!!!

Я само да уточним кои са "беззащитните протестиращи граждани" - в Киев, или в Крим.

Не се прави на малоумен, глух и сакат в главата. Стой, ти май си гробар, тоест не се правиш.

Може ли уродливото поколение на векове кръвосмешение да управлява?! Тоя от снимката няма да се изненадам ако се окаже и андроид. Погледа празен, лицевото изражение като на дебил. Сигурно и жена не е докосвал през живота си. Ако му резнеш конеца и ушите ще паднат.

Украйна,в момента си заема,с помощта на ЕС.Но един ден заемите се връщат.И задниците си да обърнат на опък,не може от Руснака да направиш Украинец,и обратно.САЩ хвърлиха излишни пари-4 000 000 000 $ на вятъра.Дори и да приемем че плана им сега мине,което практически е не възможно,помисли ли са какъв ад я очаква Украйна след година две.Но едва ли им пука за Украйна.

Значи Шотландия може да проведе референдум за отделяне от Великобритания а в Крим немогат, защо?

Не си въобразявайте, както в Испания започнаха да твърдят, че референдума за отделянето на Каталуния е незаконен, същото ще започне да твърди и Англия, по отношение на Шатляндия. Но там са и Кимбрия (Уелс) и Северна Ирландия. Нещо да ви напомня воплите на САЩ и ЕС по отношение на Крим?

да мисля какъв стимул може да стане това за помаци и мусюлмани в родопския край ???? "Майка" Турция е близо и възродителния процес не е толкова далеч, и процесите в Пазарджик...:(((

Ние,българите сме спокойни, вече сме членове на НАТО и ЕС ,те ни пазят и командват . Друго си е Ромпой и Обама да хвалят напредъка на "демокрацията " в България , където да погледнеш из страната една демокрация се е пръкнала и ти е много демократично и ти иде да заминеш за най-голямата демокрация ,да пиеш от извора и да пълнееш.

Ромпой ми се струва нещо угрижен ... Сякаш има зъбобол.

Вчера украйнските средства за масова информация изнесоха данни, че марионетката Янукович е дал 5000 украински паспорта на руски служители от ФСБ!! Имайки предвид, че в България агент Гоце-абсолютен петоколонник, олигарх и баща на тройната коалиция беше президент два мандата, кой ще попита следното: 1. Колко български паспорта на руски граждани са издадени от него? 2. На какво основание? 3. Кои са тези руски граждани и какви са техните занимания в България? Във връзка с последните събития в Украйна смятам това за изключително важно!!

Ами ще даде нема вас да гледа.

Аз съм един от тия получили гражданство по времето на Първанов. Роден съм в СССР, но целият ми съзнателен живот е преминал в България, аз съм не по-малко българин от всеки друг. Чаках повече от три години да ме одобрят и минах през какви ли не препятствия свързани с безумната бюрокрация ,а в същото време гледах в президентството как турци който не знаеха дори езика ни взимаха гражданство за няколко месеца и като ги викаха да си вземат документите те не разбираха какво им говорят! Македонците бяха по същата схема, но те по разбираеми причини проблем с езика нямаха. И да подчертая,че това се случваше преди да влезем в ЕС.

Те бяха една единнна държава преди двадесетина години само и следователно ще си дават паспорти на когото си поиската, говедо тъпо!

не са ли чули приказката от тяхнат ачленка България: Когато атовете се ритат, магаретата теглят. Или са садо-мазо и непременно държат да си пъхнат пръста там където скърца вратата?!?

да не ръчкат мечока, че ще има шат на патката главата ако Русия им спре газта :-)

Защо пак изтрихте нощните коментари, дирчовци?! Не харесаха ли на комуноидните ви сатрапи?! Само тролове останаха в този сайт, безобразие!

Такава пропаганда водят по сутрешните блокове по БТВ и Нова ТВ срещу Русия, че чак ми се гади. Разбирам, че сме в Нато и ЕС и сме западномалоумно настроени, обаче това презрение и омраза кам Русия ме кара още повече да е харесвам, а вас до не понасям.

има война, война която не виждаш. Войната е за твоето съзнание. Ако мислиш значи я печелиш.

Теб като те гледам си сибирскомалоумно настроен, но си и малоумен. Ясно ли ти е, че България има обща история с изтока цели 45 години от 13 века, а през всичкото останало време сме свързани с пъпна връв с ония град на Босфора и който властва в него. Да се бяхме вързали с Рим, че е далеко, но предпочетохме с копието.

Комунисте, ти си от комунистите като бащата на Соломон Паси, Исак Паси. Поне да беше прочел за великия Йоаница наричан в ИРИ Калоян, т.е. красивия Йоан. Отговорът му към папския унций, че много добре знае кои са дедите му и че те са построили Рим. Също и Боспор е построен от нашите деди. Дори и християнството дължи съществуването си в Европа на родения в Ниш Константин, тракиец по произход. Също така осведоми се откъде се е получило името Палестина за земята, която днес евреите считат за тяхна, дадена им от Яхве.

Абе другари, правозащитници на Крим, защо не подкрепихте отделянето на Чечения, ами подкрепихте две разрушителни войни със стотици хиляди жертви, едната от която тече и в момента и дори се разпространява в други републики?

"В Югославия, ние защитаваме американския национален интерес." Мадлин Олбрайт

все спокойно товарищ!

Айде тогава за да мислиме прозападно и проевропейско сега ще отделяме, то идва , много скоро е, Шотландия от Великобритания и може също така Барселона от Испания. Тъпанари

Нещо май ги е страх, да наложат икономически санкции. `Айде, давайте да ви видим.

Какво стана драги прости и грозни, нали НАТО щеше да праща умиротворителни войски в Крим.

Прессъобщение на ЕС: "Ама к-как, целия ли!!??"

безспорно е,че в ес са се намърдали неподражаеми административни лапачи, но проблема е там,че ние ща останем без руснаци на морето и ще лапаме мухите!

Путин е издал заповед всички руснаци да ходят на Крим и Сочи вече, че има 50 милиарда да се наваксват.

Голяма шизофрения ги е затресла всички. Московците и Пекинците не харесват Брюкселците и Вашингтонците, ама много обичат да им миришат паричките. И обратно - Брюксело-вашингтонците също не харесват Пекино-московците, ама също им се облизват на паричките. Ами сега?

Вина за случващото се в Украйна носи изцяло т.н."Европейски съюз". Той нито е европейски, защото е в пълна подчиненост на УСА; нито е съюз, защото функционира в интерес на няколко най-силни държави чрез една раздута и самозабравила се администрация. С всичките си действия ЕС съсипва духовно, морално и икономически Европа. Силно се надявам в бъдещия европарламент да получат сериозно присъствие националистическите партии от отделните страни, за да може постепенно ЕС да се превърне в това, което бяха замислили неговите създатели и идеолози: Доброволен съюз на равноправни нации. Мисля, че само това е начинът Европа, народите й и европейската християнска цивилизация да бъдат спасени.

ЕС - "Доброволен съюз на равноправни нации." Уважаеми ЕС, и в нашия химн се пееше "В союз нерушимый республик свободных сплотила навеки великая Русь", ама само те си знаят колко бяха свободни, а както се оказа, нито съюзът беше "нерушим", нито пък се оказа "навеки". Така че, имайт си едно на ум.

Това е добър план за сриването на Путинландия, колкото повече мързеливци седнат на клончето на Газпром да ядат наготово, толкова по-бързо ще се строши.

Колкото и да е сериозна темата, не мога да не се захиля като му видя на този муцунката:))) плашипутарниК !!!

в казармата казвахме: Хайде свали каската :)... И почни да мислиш...

"ЕС изрази подкрепа за териториалната цялост и независимостта на Украйна. Европейските ръководители, които разговаряха с новия украински премиер Арсений Яценюк." Хейй, дира, бихте ли ми обяснили молпя, какво трябва да означава изречението: "Европейските ръководители, които разговаряха с новия украински премиер Арсений Яценюк" ?.

сетиха се, че салама има два края...:)) Ама, нали да угодим и на големия брат отвъд океана :)

Какъв мандат имаха САЩ за Ирак от ООН? Влязоха заедно с новоизлюпените демокрации и Великобритания. България се надяваше на парче от баницата а получи трохите. 25 млн $ е обема на износа за Ирак. Загубите да не ги четем. А да си чувал , че Европа иска да си направи собствена отбраниелн асистема без САЩ?

Миналият век 2 пъти бяхме на губещата страна във военните конфликти. Сега май пак сме в този кюп. Аман.

Скоро Европа с пищни празненства ще празнува "рестартиране".

какво дреме Сергей, парламента да гласува присъединяване към Евроазиатския съюз

С приемането на България ЕС осъзна опасността и страшните последици зв едно общество от русофилско-болшевишката заразна болест. За да предотврати разпространяването на инфекции, е реобходимо ЕС да постави източника под строга карантина до окончателното изчистване на патогена.

Какво предлагаш? Факлени шествия по улиците, нощи на дългите ножове, блицкриг, Барбароса? Това вече е пробвано и завършва с крах, руски танкове в Берлин, самоубийство на фюрера, червено знаме над Райхстага и процес в Нюрнберг.

Това е било в едни други времена. Днес е 7 март 2014, 21 век след Христа. Дядо, Революцията и войната отдавна свършиха, направихме перестройка дори, в Москва строят капитализъм, престанете да взривявате влакове!

Патоген си ти! Всеки има право на мнение и на избор! Аман от ментори! По минусчетата и плюсчетата ще се ориентираш на къде духа вятъра, въпреки медийното облъчване от "демократичните" медии!

Откога при болшевизма позволяват право на собствено мнение? Другарю, правото на мнение е основен принцип на демокрацията, срещу която Партията се бори! Премахването на това право е опорна точка в борбата срещу реакционните сили, другарю.

Може и да виждаме как се държат рашаните, но в никакъв случай не можем да си позволим конфронтационно изказване, но от друга страна самият Запад има голям принос за поведението на руснаците. Защо никой не иска да приеме народът на украйна като самостоятелен с право да бъде свободен? Руснаците буквално се разпореждат, европейците също като тях. Предложение за благополучие няма- само мизерия.

Народът на Крим иска да бъде свободен и е насрочил дата за референдум, на който да се изкаже за това. Нещо против пряката демокрация?

Да, на руснакът не се позволява пряка свобода и затова Путин управлява от 15 години.

Лъжец! За Ирак нямаше мандат на ООН!

Фък д'ЕС. За нищо не стават. Демократи клатик.рци подкрепящи криминален фашистки преврат.

Странно те се плашат от референдома ааааааааа там няма кои да се дере!

Те се плашат не от референдума, а от резултата му, който е ясен при тотално преобладаващо руско население в Крим и очевидната неадекватност на т.нар. ново правителство в Киев, което отблъсква с действията си дори и етническите украинци.

Егати американският джандарм а и уж европеиците ама конците са в янките. Що си мълчахте за КОСОВО бе ДЕМОКРАТИ вашият аршин е американски интерес не европеиски. Путин не им се давай те ги е страх от теб ти не си Елцин. Сталин изби милиони руснаци и дреги народи но неговата Грузия сега е с янките.

Не си мълчаха. Дори самолети изпратиха!!!