Русия осъдена за изплати $51 млрд. на акционерите на ”ЮКОС”

Международният арбитражен съд в Хага разпореди Москва да плати 51,57 милиарда долара на акционери на някогашния руски петролен гигант "ЮКОС".

Обратно в новината

Коментари - Русия осъдена за изплати $51 млрд. на акционерите на ”ЮКОС” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може да бъде съдена страна, без да е подписала договор преди това! Банкерската мафия на Запада да духа супата! Чудят се каква глупост да измислят!! Но Света вече не им се връзва на пропагандите в стил Студената Война! Номера няма да мине! Евреите не обичат да губят, но все по-често ще им се случва!! Долара и САЩ губят позициите си на световната търговска сцена!

Питай Милошевич, Караджич, Айхман, Нориега, Пиночет и т.н. пък после пиши такива твърдения.

ние казваме халваджята за бозаджията. Събрали се крадци от бившата СССР и сегашна Русия, но от една майка - руската КГБ, болшевики,грабители,които освен да крадат нищо друго не знаят и не искат да знаят.Примери - до небето.Ограбваха, убиваха с глад, изселваха цели народи, Сибир.Хитлер е невинно пеленаче в сравнение с тях.

Ти си бил "голем познавач" и Хитлер и КГБ и Сибир знаеш, да не си на повече от 100г?? Време е да си изпиеш млекцето и хапчетата - мама те вика!

От цялата афера най-големи ползи извличат, както обикновено, адвокатите и съдиите в Хага. Големи бизнесмени се оказаха тези офшорки, думи нямам ! От колко ли закуски са се лишавали, докато направят тези милиарди ?

чудя се , защо роднините на ал капоне не спретнат един съдебен иск със задна дата . те човека са го набедили за данъци не за друго ?

за импотентността на руските спецслужби да измислят друго и заимстват от случая с Ал Капоне. Разликата е, че едните са намерили някакъв начин да вкарат един престъпник в затвора, докато другите да присвоят собствеността на просперираща компания.

Как се става милиардер за една нощ. Юкос си е бил държавна компания. формално направена като частна, поради изискване на времената. Ходорковски е сложен да управлява, това не е било негова собственост. Но той се взел на сериозно и решил да си я присвои. Нормално, евреин е. Следва освобождаването му от длъжност. А неплащането на данъци сигурно само в америката е престъпление. В Русия не трябва да се води за престъпление. За двоен аршин да сте чувал?

Началото? През 1987г.Михаил Ходорковски основава център "Менатеп"при Фрунзенския райком на Комсомола...

Къде се скри Волен последно време? Кво стана с неговите национализации, за които пропагандираше?

ненаситни са всички бизнес групи - пари и злост не могат да ги заситят,нито мъст да ги задоволи.жалко,че планетата Земя ги е приела.те не ценят това.

Подозирам, че Русия ще наложи санкции в размер на общо $51 млрд. на споменатите компании, заради действията на страните им в украинската криза.

Тва е все едно Хага да отсъди БГ да плати на бандити като Васко Черепа компенсация за това че са откраднали предприятия строени с деситилетия от милиони други хора :)

неадекватен, корнелчето нинова подари на черепухата василчо стабилни предприятия, с яки активи по цел свет, а Г-н Ходорковски, инженер-химик по образование, прие амортизирани и фалирали, неконкурентноспособни предприятия и с интелект, привличането на външни инвеститори и ноу-хау направи Юкос модерна, съвременна, печеливша компания, която бе прибрана от кагебишниците, както лениновия НЕП, бе експроприиран от джугашвильската върхушка.

кухавел, като знаеш за корнелчето ще не го дадеш на прокуратурата, да разберем колко си прав. Като защитаваш ционистите, знаеш ли, че са те обрекли на гибел или мислиш, че ще ти се размине? Прав е бил Сталин и комунистите са прави - за да живее народът добре думбазите трябва да спрат да го грабят, а ционистите и малоумните им гои да бъдат научени да работят на най-тежката работа. Печелиш приза на форумния кретен на месеца.

Само че като стане дума за интелект, за знаене и можене, някои хора губят равновесие и озлобяват!

Наистина сте потресаващо глупав. Направете си поне да прослушате и прегледате спомените на Ходорковски от затвора. Където собственоръчно разказва, как му е предложено да оглави формално като собственик петролен ресурс, собственост на руската държава. И как се е опитал да го присвои с финансови машинации. И как му е предложено, в срок до 2 седмици да изчезне. А той се отказал да си ходи с празни ръце. Но в затвора съжалявал за това си решение. И тогава да поговорим за честния и почтен евреин Ходорковски. Как може да има толкова заблудени овчици. И неинформирани.

sonibvc@gmail.com

Ей, простотията верно ходи по хората. Не печеливша петролна компания?! Много бил имен ходорковски..измислил как да печели от петрол! Ти чуваш ли се какво говориш или просто караш по енерция?

че не осъди всички червени крадци, ограбили народите си (при това с въоръжен грабеж и кървав терор!) с разните там експроприации, национализации, колективизации!

къде е спама: Бывшие акционеры ЮКОСа не будут судиться с BP и не хотят требовать компенсаций от Роснефти. Об этом, как передает ИТАР-ТАСС, заявил Тим Осборн, руководитель Group Menatep Limited, которая представляет интересы акционеров.

Дир, къде е спама. Цитирано е изказване на акционерите, че няма да търсят никакви пари. Това би трябвало вие да го напишете и да си update статията, за да ви е актуална и коректна. А не да ми триете коментара.

източници - болшевишките, на потомствения болшевик пусин.

Битият си е бит, а останалото не е така весело, господа народни представители. Чакайте Русия да плати.

И 'Шеврон' бяха осъдени да платят 8,5 млрд.долара за замърсяванията в Еквадор, но те само се изсмяха и не платиха нищо.

За мен Русия изгежеда като демокрация и като авторитарна държава(вижте само щата на милицията им) едновремено и считам че резултата от това дело едно от тези зилючения от националния интерес при което може от опита да седнеш на два стола, дефакто да паднеш на земята.

Desislava

Ходорковски обаче няма да се облажи и с цент от тези пари при евентуално плащане, тъй като той вече се е отказал от претенции. Затова ако може Дир-а да сложи снимки, пък може и инфо каре, за реалните вносители на иска (аман от офшорки), техния бизнес и връзки и да обясни на хората защо поне един от тях е американец.

Тъжното е, че Путин закопава Русия. Дълго е да обяснявам. На когото му се чете да погледне puknatastotinka дот com.

Друго си беше Елцин,нали? Крадяхте си на воля,демократите;-).

от болшевишките експроприации, национализации и колективизации не е имало! В последствие за да живне малко ошушканата от червените престъпници икономика (и да се произведе още нещо, което да може да се окраде) Ленин въвежда НЕП. Та това, по времето на Елцин прилича на НЕП-а, а Путин повтаря повторното ограбване (от Сталин на повярвалите в НЕП-а).

Петрола в Русия, трябва да си е руски, а не накомпание. Може да са получили някакви разрешения по договори, но не и петрола завинаги.

Тъй ли, а пшеницата "руска" ли трябва да е, или на този, който е вложил пари, за да я добие?

За да го дабиваш получаваш пари за услугата, не право на собственост !Платили са ти за добива Днес добиваш ти утре друг Нефта е национално богатство, на всеки гражданин на тази страна

беше нефтодобивна и нефтопреработвателна компания, не беше "собственик на петрола". От фалирали и амортизирани предприятия Ходорковски я беше направил образцова! Не без помощта на Запада. Но ченгетата, наследници на "Великия Феликс" най обичат да рекетират имащи и можещи. И като не им се уреди (предозираното) изнудване, се разправиха с Ходорковки както те си знаят - той в затвора по скалъпени обвинения, а ЮКОС национализирана и предоставена с целия си блясък в ръцете на приятелчето на Путин, назначено за шеф на Роснефт. Ако някой търси истината, а не само да повтаря снесени му от инструкторите тези е добре да прочете защитната пледоария на Ходорковски пред съда (има я в мрежата, "творението на ЦРУ" според Путин).

Казваш, станал е милиардер "честно" с ум и труд, а?

Така де...на Ходорковски му дадоха едни пари отнякъде и той като един добър ученик "изправи" компанията .Само дето не се знае кой му ги даде тези пари,а руснаците не обичат други да експлоатират природните им богатства.Що си мисля,че парите са американски?

VIPER

Русия ще плати на тези мошеници , когато ми цъфнат налъмите..

Ходорковски е евреин. При една псевдо-приватизация, на него е поверено от КГБ управлението на определена компания. След като се опитва да продаде стратегически руски природни ресурси в посока САЩ, предложено му е да напусне, естествено без това, което не е негово. Евреина би предпочел да се раздели по-скоро с живота си, от колкото с пари. За това остава. А тази компания не е негова собственост. Може да видите както от биографията, така и от собствените му признания. Как си легнал вечерта да спи като беден евреин и на другия ден се събудил олигарх- милиардер. Такава присъда е опит за разправа с Русия. Хубавото е, че се вижда, че разни международни арбитражни организации не са никак независими. И на тях доверие не трябва да се има.

А ма тия тролчета са съвсем дебилни, пишат за неща които не са им ясни и то с патос и плам!!! Къде да продава суровините бе, дебилче, на Марс ли, руснаците и без него на кого ги продават сега, на пингвините ли?

Тук много се пише за американски фашисти. Та кой ненавижда евреите? И като какви се явяват "спецовете" от КГБ, че да "поверяват" някому петролни компании? Представяте ли си в омразната ви Америка ЦРУ да определя кой с какъв бизнес да се занимава и да поверява бизнес-корпорации на избрани от него лица? Както и в коя да е НОРМАЛНА държава?

Ходорковски беше агент на ЦРУ. С него години наред ограбваха Русия.Не случайно като го пуснаха от кауша немците му пратиха самолетче да го прибере. А, никой не праща самолет току-така. Трябва да си го е заслужил човека.

Ти трябвада си наш служител, щом знаеш такива тайни, марш на работа!

Да, бе! ЦРУ има едни тайни сметки където Ходорковски всяка сутрин носел пари в чували, че то 50 млрд. как се ограбват. Ама, се паскирал с мустаци и зелени лещи за очите да не вземе някой да го познае. Парата само кеш, щото през банка в Русия Путин види превода. Иаобщо, пълен е се идиоти този свят и агенти на ЦРУ....:D

ЦРУ ли ограбваше Русия и Съветския съюз, че се сринаха като паянтова къща без основи след малко по-обилен дъжд?

Чета и си мисля- какво странни съвпадения: по-миналата седмица свален самолет със 190 холандци, за което е обвинен Путин и Русия, тази седмица съдът в Хага се произнася в ущърб на Русия. Хага, случайно се намира в Холандия. Всичко е някак си случайно.

Прав си, четеш, но мисленето хич не ти се удава, не се напъвай да не оцапаш гащите!

... Демократичните държави не реагираха адекватно, когато м-р Путин взривяваше жилищата на мирни руснаци, за да набеди чеченците и да нахлуе с войски в сводолюбива Чечня и да избие десетки хиляди, не реагираха когато руската армия нахлу на територията на независима Грузия и окупира част от територията и, не реагираха когато на руска територия бе взривен самолета на полска правителствена делегация, /за причинител на катастрофата въпреки всички признаци за взривяване беше набедена една бреза/, не реагираха когато руски убийци застрашиха живота на неопределим брой европейски граждани само и само да убият враг на м-р Путин с радиоактивен полонии... ами време беше да покажат, че ги има на картата на света

Тези идиотизми може и да вървят само при овцете в САЩ. В Европа дори вече не вървят. А в България, пък съвсем не вървят.

проституцкото лицемерие на запада? а защо именно сега? надявам се че ще вземат мадете на путин?

Как ще я кара без мъде тогава диктаторчето?

Само да се разсейва от грижите за народа. Пък и го оправя по алтернативен начин!...

Тези съдии играят на едро, сигурно са станали милиардери.А,че кой нормален съд присъжда в полза на офшорки и коя държава е толкова малоумна,че да превежда пари на офшорки.Нали след това ще ги използват за международен тероризъм.

EЙЧ

този МНС в Хага дали нема и той натиск от страна на САЩ, ЕС или самата Холандия която загуби най-много души от катастрофата и пряко обвинява Русия за това. . . Дали тази присъда не е следствие от желанието да накажат Русия? Всичко е маниполирано!

А пингвините дали не отлитат на Марс?

Не е МНС, а МАС, научете се да четете, аман! По-долу десетки малоумници чели-недочели обсъждат наказателния съд, а този е друг - АРБИТРАЖЕН!

Дом N8,вече разбрааме. Следващиот пат ке внимаваме сите.

То че нямя да видят пари бандитите е ясно. Ясно е обаче и неистовите напъни на запада да разграби Русия. Скоро на Путин му се вижда края.Идваме ние. Този път е свършено със световния империализъм.

Учим се от челния съветски опит. КТБ е точно такъв опит в Путиновски стил, да се фалира банката, да се одържави и после някой наш човек да я купи евтинко. Само че не предвидиха многобройните последици.... Ама кой знае-кучетата си лаят, кервана (Доганов може би ) си върви. Стискам палци да не успеят все пак.А иначе скоро тук имаше едно стихотворение-Офффцете ще платят.

Тя,Вашата-сега започва,другари от Кремъл!

Чета че Путин нямало да ги даде.Ами всичките пари на руснаците са в западни банки....Ох баня ох кеф...руската баня ох кеф.....Ама весело ми стана като прочетох тази новина.

Руските капитали отдавна са изтеглени от западни банки. Те вече не са приоритет за руския бизнес. Розови и мокри сънища. Опита на Садам, на Кадафи, Иран е проследен отдавна. Единствен, който може да загуби, това са западните капитали в Русия.

Руснаците продават нефт и газ, през борсите, парите от разплащанията минават през западни банки, така че...

"Несвикнали да бъдат губещи в изграждането на най-новия световен ред, американците изпуснаха нервите си и заявиха, че ще блокират дейността на МНС от първите дни на функционирането му, ако в следващите пет години на ратификация на учредителния договор от отделните държави не бъдат възприети вижданията на Вашингтон за идеален международен трибунал. Стигна се дори до заплахите на военния министър на САЩ УИЛЯМ КОЕН, адресирани до Германия и Холандия - страните, настоявали за твърд вариант на МНС, американските умиротворителни армейски части да бъдат изтеглени от Европа. Никак не е без значение и финансовото измерение на американския отказ - често използвано средство за натиск от Вашингтон." За какъв съд говорим?

Коен-хубаво традиционно англосаксонско име:-).

Защо сте ми натискали минуси,еврейчета?Написаното е от "Капитал"-дума която много обичате.

Минусчетата са ти за изводите, които са си твои, а не от "Капитал" и противоречат на цитата ти!

Объркал си съда, пич, в този даже има американец съдия. Прави разлика между арбитражен и наказателен съд!

Чудех се дали някой ще разбере за грешката ми с наказателен и арбитражен съд и последвалата лютеница.

даааа ами тои путин сега отива за чuвалите и ще наже на ходорковски къде дасе видят та даму ги даде тези зелени тоалетни хартии!!!!!!!!!!!!!

Браво на Съда! Нека сега всички управляващи боклуци в Русия,България и навсякъде в Европа да имат едно на ум,когато мачкат бизнеса!

"Международният наказателен съд (МНС) в Хага отхвърли жалба на движението Мюсюлмански братя на сваления египетски президент Мохамед Морси. В нея се искаше започване на разследване на престъпления срещу човечеството, извършени в страната им след преврата през юли 2013 г. Мотивът за отхвърлянето е, че жалбата не е подадена от властите в Египет...!!!" ЕГАТИ И СЪДА!!!

Бланко, ако ми кажеш коя музика бе забранена за слушане, ще ти дам 200 лева.Или от псевдодемократите се учиш на демокрация.

"Международният съд в Хага призна, че Декларацията за независимост на Косово не противоречи на международното право".Аз го разбирам примерно така:Отивам в дома на русофоба Bellsavis,"опознаваме" се с жена му и заедно с 5те ни нови деца осъждаме лицето Bellsavis да напусне дома си.Какво като е негов,бил на баща му,на дядо му и прадядо му?Ние седмината къде да живеем?В Хага ли?

"Съдът в Хага оправда хърватски генерали за избиване на сърби" Страхотен съд!Никога не действа по поръчка,не е корумпиран и не отсъжда под натиск.

Също така докато беше под опеката на този съд ли издъхна в килията си Милошевич,че забравих;-)?

Като Мишо Бирата.

Това е начина да обричаш народа си на мизерия дълги години. Един подход, който успешно се прилага и у нас. Пари има, важното е да не стигат до хората. Когато хората са по-богати, тогава са по-свободни. Когато са по-свободни, те никога не избират комунисти и наследниците им. Справка София и Пловдив (от една страна) и Северозападна България (от друга).

С това решение на практика този "съд " се саморазпусна.Сега сатанисти,педерасти,педофили,пласьори на калпави американски оръжия,демокрации,развалена царевица и наркотици ще трябва да създават нова организация,която да им пази откраднатото.

Гоше, мама, яла си в къщи да си пиеш лекарството!

Информация от 10.01.2014 18:06 "Помилваният от Путин бивш олигарх Михаил Ходорковски е в Израел, където се срещнал със своите бивши бизнес партньори Леонид Невзлин и Владимир Дубов. Това съобщи НТВ, позовавайки се на израелски медии. Невзлин и Дубов успяха да напуснат Русия преди ареста на Ходорковски, но впоследствие бяха осъдени задочно съответно на доживотен затвор. Новината, че ексолигархът е в Израел, потвърди и неговият говорител Дейвид Криклер, който посочи, че Ходорковски е пристигнал на частна визита в еврейската държава от Швейцария. Междувременно продължават да се тиражират версии защо Путин се съгласи да помилва Ходорковски. За най-вероятна се смята сделка на десетилетието. Според нея Путин се договорил Ходорковски да му съдейства за благоприятно решение за Русия на делото в Хага, заведено от акционерите на ЮКОС с иск за $130 млрд. срещу Москва. В замяна Русия щяла да освободи осъдените партньори на Ходорковски Платон Лебедев и Алексей Пичугин" !!! СЕГА ПУТИН Е ГОТОВ ДА ПЛАТИ и на Леонид Невзлин и Владимир Дубов след като излежат доживотните си присъди в РУСИЯ!! ПОКАНИЛ ГИ Е ЛИЧНО В КРЕМЪЛ ЗА ДА ПОЛУЧАТ ОТ НЕГО ОБЕЩЕТЕНИЯТА СИ !!

... ами съдействал е и вместо 130 млрд Путя ще плаща само 50...)))))...

Pesh0

До месец Руски съд ще постанови , че дължи 75 милиарда , ще поиска да му бъдат блокирани всички сметки и да го екстрадират в Русия .

Русия ще са луди, ако платят и един долар обезщетение. Запада се самозабрави напълно, но не знае, че една втора студена война ще я загуби с двучислен резултат.

Bell

Я обясни как по-точно Западът ще загуби нова студена война? Той не загуби преди това срещу СеСеСЕРЕ-то, та сега срещу Русия ли?

Pesh0

просто , Запада се нуждае , от Руски суровини , Русия се нуждае , от електроника и автомобили . Китай предлага всичко което и е необходимо на Русия , както и се нуждае от нейните ресурси .

Bell

Много ме радват русофилите тук, които тотално объркаха всеобщата харта за правата на човека със съдът в Хага. Решението на съда е напълно легитимно. Той е орган на ООН, на който Русия дори е постоянен член в съвета за сигурност. Русия също така е и член на международният съд в Хага.

Тоя път Хага или ще си преразгледа присъдата или Русия ще им каже да си гледат работата. И край с "международния" съд.

Залагам на "край".

за край на путиномонархията!

Виждам неистов, олигофренски вой, предизвикан от справедливата развръзка на тази наистина епохална драма.Да живеят здравите сили, решението на които отново е в полза на правдата и нейните носители, както навремето СССР раздаваше навсякъде и във всичко правда и свобода.Не знам дали някой от пишещите във форума си спомня(едва ли, изхождайки от характерната за младоста спонтанност и наивност), че същия този Ходорковски бе кандидат за президент, опонент на Путин от страна на ......САЩ.Звучи абсурдно, но е факт. Той имаше уверението на един бивш държавен секретар за абсолютната им подкрепа, като в замяна, след спечелването на изборите американски компании, партньори на ЮКОС да получат апетитни концесии в Сибир.Веднъж настанили се там, те трудно щяха да бъдат изместени, защото зад гърба им застава мощната държава, наречена САЩ.И е абсурдно да бъдат "изчегъртани" от там.Е, не се получи.Затова е тази неистова антируска и в частност антипутинска истерия.След провала на този проект същия американски субект заяви,че Сибир не може да принадлежи само на една държава, а трябва да е на цялото човечество.Вижте и момента на присъдата-в разгара на антируската истерия.И после -само българския съд бил зависим.

ссср раздаваше толкова свобода и правда,че можехме да отидем само там където раздаваше тази свобода и правда,руския беше задължителен,нямаше протести ама никакви протести.в момента единствената държaва в която няма нито един протест е северна корея,защо ли?имаше забрана да се слуша еди коя си музика или радио.които имаше роднина в лошия капитализъм беше третиран като предател на нрб,абее все свободи и правди

Доста повърхностен и елементарен популистки коментар...

Смисълът на написаното и липсата на главни букви направо ме просълзиха.Как са могли тези лоши руснаци да тормозят такова умно и чувствително създание/направо елф или фея/като теб.

... той и Березовски сигурно има някаква сериозна вина срещу Путин????

объркани са русофилчетата незнаят какво да пишат за царя-господаря путкин.тои такъв добър а прави такива неща.да вземе да прехвърли компания за милярди от един на друг все едно е торба с картофи.такива работи са ставали 14-15век когато царете са притежaвали всичко-живота ти жена ти децата ти земята ти...абеее всичко.модерна русия,а??

Не знам защо, но ми се струва, че в последно време се провежда изключително силен натиск да вкарат Русия в НАТО. Ако това се случи, ще завиждаме на умрелите

Ако имаш предвид, да влезе с танковете в държавите от нато...

Много грешиш. Русия вече веднъж е искала да бъде в НАТО и е отказано категорично. НАТО се обезсмисля ако Русия е негов член. НАТО има само една цел и това е Русия.

Членството, не е задължително условие. Русия има ресурсите да влезе в НАТО без да е член